Tips over online webshops, diensten & producten

Beddenplein review & ervaringen

Beddenplein
Ga naar Beddenplein.nl

Onze expert over Beddenplein:

Laatst bijgewerkt: 14 januari 2021

Word je ’s nachts regelmatig wakker en ligt je bed helemaal niet meer lekker? Misschien is het wel tijd voor een nieuw bed of boxspring. Maar waar moet je beginnen? Je kunt naar een lokale beddenboer of doe het zelf pakket bij IKEA kopen. Daarnaast heb je nog een andere speler op de markt, namelijk Beddenplein. Hier kan je terecht voor alles wat met slapen en toebehoren te maken heeft. Of ze daadwerkelijk meekunnen op de markt? We zochten het voor je uit in deze review.

Waarom kies je voor Beddenplein?
 • Stel je eigen bed / boxspring samen
 • Uitgebreid assortiment voor iedere portemonnee
 • Veel verschillende pagina's met aanbiedingen
 • Mogelijkheid tot 30 dagen proefslapen
 • Klantenservice 7 dagen per week geopend
Ga naar Beddenplein.nl

Wat is Beddenplein?

Beddenplein is een online webshop waarop je alles kunt kopen dat te maken heeft met bedden. Van boxsprings en matrassen tot kussens en dekens. Het bieden van een optimale nachtrust is wat centraal staat bij deze aanbieder. Hun showroom zit in Waalwijk, Noord-Brabant, maar de meeste verkoop verloopt via de website. Ze geven aan een assortiment aan te bieden voor elke portemonnee, omdat iedereen het verdient om ’s nachts lekker te kunnen slapen. Beddenplein is onderdeel van het overkoepelende Deals Company BV.


Is Beddenplein betrouwbaar?

Als je op zoek bent naar een nieuw bed met alle toeters en bellen die daarbij horen, dan is Beddenplein absoluut een betrouwbare partij om dat bij te regelen. Qua recensies zijn ze aangesloten bij Kyioh, waarbij ze een nette score van 9,5/10 scoren op meer dan 100 reviews. Vrijwel alle klanten die iets kopen op deze webshop zijn meer dan tevreden.

Verder is Beddenplein niet in het bezit van een Thuiswinkel Waarborg of een soortgelijk certificaat. Desalniettemin doet dat niet onder aan de kwaliteit die ze leveren. Mocht je toch nog je twijfels hebben voordat je iets koopt? In de meeste gevallen is de showroom in Waalwijk geopend, zodat je ze fysiek kunt bezoeken. Ook is Beddenplein ooit behandeld in een RTL-programma, wat natuurlijk niet zomaar gebeurt.


Aanbod Beddenplein

Alles wat je in je hoofd kunt bedenken dat met slapen en nachtrust te maken heeft, vind je terug op Beddenplein. Het assortiment is uitgebreid op het gebied van boxsprings, bedden en matrassen. Voor zowel kinderen als volwassenen van iedere denkbare lengte, is er wel een optie te vinden. Het goedkoopste boxspring vind je al terug voor minder dan €150,-, terwijl aan de andere kant van het spectrum boxsprings te vinden zijn voor meer dan €2000,-. Het is maar net hoeveel geld je nachtrust je waard is en hoeveel je te besteden hebt.

Met enkel een bed of een boxspring kom je nog niet aan slapen toe. Je dient het geheel natuurlijk af te maken met hoeslakens, een dekbed en kussens. Zelfs als je bed of boxspring helemaal is ingericht met alle benodigdheden, denkt Beddenplein met je mee. Zo richt je ook de rest van je slaapkamer in met producten uit hun assortiment. Denk daarbij aan nachtkastjes, tv-meubels en zelfs een dekenkist. Alles voor die optimale nachtrust.

Stel je eigen bed samen

Stel je ziet een mooie bed of boxspring in de webshop staan, maar de kleur of het hoofdbord staat je nét niet aan. Dat is helemaal geen probleem bij Beddenplein, want vrijwel ieder bed of boxspring is volledig naar wens aan te passen. Selecteer het bed dat je wilt kopen en stel het product samen. Zo bewandel je een proces waarin je de kleur, topper, hoofdbord, hoeslaken en zelfs de kleur van de pootjes kunt wijzigen naar wens. Ook kies je direct uit een gratis cadeaupakket. Deze bestaan uit onder andere hoeslakens, dekbedovertrekken en luxe kussens.

Elektrische boxsprings

Voor de echte fijnslapers is het mogelijk om elektrische boxsprings aan te schaffen bij Beddenplein. Deze zijn over het algemeen duurder dan reguliere boxsprings, maar zijn wel voorzien van de nodige extra’s. Denk daarbij aan verstelbare matrassen om makkelijker televisie te kijken of een andere lighoek aan te nemen. Daarbij ontvang je ook de nodige afstandsbedieningen om deze op je dooie gemak te bedienen.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Zoals aangegeven vind je wel bedden, boxsprings en toebehoren voor iedere portemonnee. Een bed van €200,- kan in de praktijk net zolang meegaan als een bed van €2000,-. Ook is iedere persoon uniek en vergt een andere slaapbehoefte. De een slaapt op zijn of haar buik en prefereert een zacht matras. Een ander komt pas aan slapen toe op een snoeihard bed.

Over het algemeen zijn klanten die hun producten kopen op Beddenplein wel tevreden met hun gekochte producten, waardoor we er vanuit mogen gaan dat ze in ieder geval kwaliteit leveren. Daarnaast krijg je 30 dagen slaapgarantie op ieder gekocht bed. Dat wil zeggen dat je thuis eerst dertig dagen mag proefslapen en alsnog beslissen om het geheel in te ruilen voor een ander.

Productreviews

Twijfel je erover om een aangeprezen bed of boxspring te kopen? Dan kan je altijd nog de productreviews van eerdere kopers doorlezen. De site hanteert een vijf sterrensysteem met daadwerkelijke geschreven reviews. Aangezien veel mensen waarde hechten aan een goede nachtrust, zijn de reviews over het algemeen vrij uitgebreid. Zo heb je direct een goed beeld of een product wel of niet bij jouw slaapbehoefte past, zonder dat je ook nog maar een expert hierover hebt gesproken.


Waar komen de producten van Beddenplein vandaan?

Beddenplein heeft een eigen showroom en opslag in Waalwijk. Zodra je een product vindt op de webshop die je aanpast en er staat bij dat deze op voorraad is, dan komt dat gewoon uit Noord-Brabant. Zo hoef je nooit echt lang te wachten op je gekochte producten. Levering vindt over het algemeen plaats tussen één en 14 dagen na aankoop. Zodra je een product koopt, ontvang je per mail direct de optie om een bezorgafspraak naar wens te maken.


Klantenservice

Aangezien er allerlei mogelijkheden zijn op het gebied van slapen en de beste nachtrust, is het fijn als daar enige vorm van expertise tegenover staat. Een vraag stellen aan iemand met verstand voordat je een aankoop doet is dan ook wel gewenst. We zochten voor je uit op welke manieren je de klantenservice van Beddenplein kunt benaderen.

Telefonisch

De makkelijkste manier om iemand van Beddenplen te spreken krijgen is telefonisch. Erg fijn is dat de klantenservice van dit bedrijf zeven dagen per week is geopend. Ook qua tijden zitten ze erg ruim, want op elke dag van de week bereik je iemand telefonisch tussen 9.00 – 21.00 uur. Het telefoonnummer waarnaar je dient te bellen is 085-3031568. Bel je vanuit België? Dan bereik je op dezelfde tijden iemand op 078-484448.

Chatten

Een andere uitgebreide optie die Beddenplein hanteert is chatten. Zodra je op de website komt, verschijnt rechts onderin het scherm een pop-up met een chatsysteem. Ook de Live Chat is zeven dagen per week geopend en zelfs nog een uurtje langer. Deze chat is elke dag geopend van 9.00 – 22.00 uur.

FAQ

Veel vragen die je hebt met betrekking tot bedden en boxsprings zijn persoonlijk. Toch is dat niet met alle vragen het geval. Zo zijn er ook voldoende algemene vragen die een algemeen antwoord hebben. Denk daarbij aan vragen rondom betalingen, leveringen of andere randzaken. Informatie daarover vind je terug in de FAQ.

Mail / contactformulier

Heb je niet zozeer behoefte aan direct contact en heb je wel eventjes geduld? Maak dan gebruik van het contactformulier op de site om je vraag aan Beddenplein te stellen. Zo ontvang je vanzelf een gepaste reactie terug. Ook is het mogelijk om zelf een mail te sturen naar info@beddenplein.nl.

Betaalmogelijkheden

Ongeacht je portemonnee, het aankopen van een nieuwe boxspring of bed, kan oplopen tot een flinke uitgave. Uiteindelijk een waardevolle investering, aangezien een goede nachtrust belangrijk is voor dagelijks functioneren. Beddenplein hanteert dan ook verschillende betaalmethoden om gebruik van te maken. De meest gebruikte betaalmethode is iDeal, maar ook met PayPal of je creditcard kan je terecht bij Beddenplein. Vanuit België is het mogelijk om te betalen via Bancontact of Mister Cash.

Als laatste optie is er de mogelijkheid om te betalen bij aflevering. Daarbij heb je de mogelijkheid tussen betalen via pin of contant. Betalen bij aflevering is enkel mogelijk voor bestellingen van minimaal €200,- en je betaalt €19,95 extra.

Garantie

Afhankelijk van het product dat je koopt op Beddenplein, ontvang je een variërende garantie. De meeste producten zijn voorzien van een fabrieksgarantie tussen twee en drie jaar. Mocht er binnen deze periode iets misgaan waar je als consument niets aan kunt doen, dan heb je recht op gratis reparatie of een volledig nieuw product. Ook retourkosten zijn in deze situatie gratis. Na zes maanden betaal je enkel €45,- voorrijkosten bij eventuele problemen. Ook dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Je dient aan te tonen dat het product is gekocht bij Beddenplein;
 • Het product is schoon en onbeschadigd;
 • Het product is gebruikt volgende de bijgeleverde instructies.

Naast deze garantietermijn hanteert Beddenplein een proefslaap periode van 30 dagen op iedere bed en boxspring. Binnen deze termijn mag je het bed altijd terugsturen naar het bedrijf zonder opgaaf van reden.

Verzending

Zoals al eerder aangegeven varieert de verzending van een bed of boxspring over het algemeen tussen de één en 14 dagen. Op het moment dat je een bestelling plaatst, ontvang je per mail de optie om een bezorgafspraak naar wens de maken in deze periode. Zo sta je niet voor verrassingen en ben je in ieder geval thuis om je nieuwe slaaphemel in ontvangst te nemen. Ook neemt de bezorger een halfuur voor levering telefonisch contact met je op om een seintje te geven.

Bij een aankoop van minimaal €250,- is de bezorging altijd gratis. In de meeste gevallen is dat ook het geval, aangezien je vaak een heel eigen pakket samenstelt met allerlei losse onderdelen. Het bed en de boxspring worden door de bezorger geleverd. Eventuele losse kussens, pootjes, nachtkastjes en andere toebehoren komen apart per post naar je toe.

Montage

Het is ook mogelijk om je bed of boxspring geheel te laten monteren bij bezorging. Daar is echter wel een meerprijs aan verbonden. Alle elektrische modellen kosten €49,95 om te laten monteren en voor ‘normale’ bedden en boxsprings is dat €39,95. Ook is het mogelijk om het bed naar een hogere verdieping te laten bezorgen. Per lift is dat gratis, maar per trap is dit bij de eerste verdieping €10,- extra. Vervolgens nog eens +€5,- per extra verdieping die erbij komt.

Retourneren

Beddenplein prefereert het als je een gekocht product in de originele verpakking terug kunt sturen. Als je dat niet meer in bezit hebt, dien je het artikel in ieder geval zo stevig mogelijk verpakt terug te sturen. Alle eventuele niet doorgegeven maar wel geconstateerde schade wordt op jou verhaald. Eventuele retourkosten ontvang je terug, indien het retour onder een garantie valt.

Terugbetaling vindt plaatst op de manier waarop je hebt betaald. Enkel voor betalen bij levering ontvang je het geld op een andere manier terug, namelijk via een storting op de bank. Terugbetaling vindt plaats binnen 20 werkdagen na ontvangst van het retourproduct.


Slaapgarantie toegelicht

Hierboven hebben we het al even gehad over een proefperiode van 30 dagen slapen. We kunnen ons voorstellen dat je daar gebruik van wilt maken, om uiteindelijk tot het beste bed te komen dat bij je past. Er komen nog wel wat randzaken bij dit proefslapen kijken die je als consument in acht wilt nemen, voordat je zomaar een volledig eigen bed of boxspring samenstelt. Denk daarbij aan:

 • Proefslapen geldt enkel voor bedden en boxsprings vanaf €400,-;
 • Je ontvangt het volledige aankoopbedrag terug. Een nadere optie is een ander bed of boxspring dat beter bij je past;
 • Tot 30 dagen na ontvangst mag je je herroepen op de slaapgarantie. Je dient minimaal 14 dagen te hebben geslapen op het nieuwe bed. Dit omdat je lichaam tijd nodig heeft om te wennen;
 • Je kunt éénmalig gebruik maken van deze slaapgarantie. Oneindig bedden testen kan en mag dus niet;
 • Bij beschadiging of bevuiling van het bed vervalt de slaapgarantie;
 • Accessoires vallen niet onder de slaapgarantie. Denk aan dekbedden, kussens en hoeslakens. Het gaat enkel om het bed of de boxspring.

Korting en aanbiedingen

Wil je nog lekkerder slapen? Nederlanders doen dat over het algemeen als ze een goede deal hebben gemaakt en geld hebben bespaard. Wij zochten bij Beddenplein voor je uit hoe je die twee vliegen in één klap slaat:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Beddenplein en je ontvangt direct een kortingscode van €5,- in je mailbox. Deze pas je toe op aankopen van minimaal €30,-. Als je toch al van plan was om iets te kopen, is dat in ieder geval mooi meegenomen.

Seizoendeals

Elk seizoen vergt een andere manier van slapen. In de winter pakken we gauw een dubbele of elektrische deken, waar tijdens een warme zomer soms enkel een lakentje genoeg is. Beddenplein denkt dan ook graag met je mee en varieert per seizoen met aparte deals, die in dat seizoen van toepassing zijn. Het assortiment in deze deals varieert van bedden en boxsprings tot talloze bijbehoren.

De kortingen die je hier vindt lopen ook flink op. Zo vinden we op het moment van schrijven boxsprings van normaliter €1600,- die nu weggaan voor €495,-. Een flinke besparing ten opzichte van ieder ander moment dat je de website zou bezoeken. Zo haal je een hoogstaand stukje kwaliteit in huis tegen een aanzienlijk betere prijs. Lekker slapen voor een prikkie.

Boxspring en bedden outlet

Als je de site voor het eerst bezoekt, dan zie je allerlei verschillende menuknoppen en opties. We adviseren je dan ook om direct eens helemaal naar beneden te scrollen op de site. Daar vind je in de footer allerlei extra categorieën die erop zijn gericht om je de beste aanbieding voor te schotelen. Hier vind je categorieën als ‘boxspring sale’, ‘bedden outlet’ en ‘aanbieding boxspring’. Klik hier eens een willekeurige optie aan en kijk welke opties je worden voorgeschoteld. Het assortiment binnen deze categorieën verandert ook met de seizoenen mee.


Wel of niet kopen bij Beddenplein?

Als je op zoek bent naar een nieuw bed, boxspring of toebehoren, dan koop je die vrijuit bij Beddenplein. Stel zelf je bed geheel naar wens samen met kleuren, materialen en patronen. Voor vrijwel elke portemonnee is er wel een bed vindbaar. Voor de makkelijke, rustige slaper, maar ook voor de luxe, diepe slaper is er voldoende keuze. Qua bezorging mag je zelf een afspraak maken die jou het beste uitkomt, waarbij je het bed zelfs in zijn geheel kunt laten monteren. Je kunt altijd een periode proefslapen en bedden en boxsprings worden altijd gratis bezorgd. Voor een verbeterde nachtrust kan je altijd naar Beddenplein toe.


Tips voor kopen bij Beddenplein

Een nieuw bed of boxspring kopen doe je niet zomaar. Daar moet je vaak goed over nadenken, omdat je een bed jaren in huis neemt. Bij Beddenplein heb je ontzettend veel keuze, maar hoe maak je de juiste? Door de volgende tips in je achterhoofd mee te nemen, maak je deze in ieder geval meer weloverwogen:

 • Stel je eigen bed of boxspring geheel naar wens samen;
 • Scroll naar de footer voor allerlei pagina’s met aanbiedingen;
 • Kijk de telkens veranderende seizoensdeals voor nieuwe bedden;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van €5,-;
 • Zelf niet de handigste thuis? Laat je bed of boxspring, tegen een meerprijs, monteren;
 • Betaal direct of pas tijdens de levering;
 • Kan je geen keuze maken? Je kunt 30 dagen proefslapen;
 • Bij vragen mag je Beddenplein altijd bellen. Hun klantenservice is zeven dagen per week geopend.

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Stel je eigen bed / boxspring samen
 • Uitgebreid assortiment voor iedere portemonnee
 • Veel verschillende pagina's met aanbiedingen
 • Mogelijkheid tot 30 dagen proefslapen
 • Klantenservice 7 dagen per week geopend
Minpunten:
 • Bed / boxspring kan je enkel testen in de showroom in Waalwijk
 • Hoe hoger je woont, hoe meer je betaalt voor een levering binnenshuis
Ga naar Beddenplein.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Beddenplein

Ervaring geschreven door Esmee
25 januari 2021
Gezonde keuze

Voor veel mensen is slapen vooral gewoon een fijne hobby. Voor mij is het echter wel heel belangrijk voor mijn gezondheid. Daarom ben ik blij dat ik het beste bed op de wereld heb gevonden bij Beddenplein. Dat is ook logisch, want je kan hier namelijk zorgen dat je gewoon je eigen bed samenstelt. Je kunt ook kiezen voor een boxspring. Customizen is altijd ideaal, want ieder mens is anders. In een bed moet je wel optimale steun krijgen, dus dat je met de hulp van Beddenplein alles kan verzorgen is voor mij de gezonde keuze geweest. Ik denk het niet snel nog een keer nodig te hebben, maar een volgend bed bestel ik er gewoon weer.

Ervaring geschreven door Vince
25 januari 2021
Topservice

Veel reviews gaan altijd over de slechte kanten van een webwinkel. Dus ik heb besloten eens iets te schrijven over een winkel waar ik heel tevreden over ben. Het gaat om Beddenwinkel. Daar heb ik een bed samengesteld dat helemaal op mijn maat is. Het fijne daarbij is dat ik dit niet helemaal alleen heb hoeven doen. Het is namelijk aan de behulpzame medewerkers die op zondagmiddag alle tijd voor me namen om me te helpen bij mijn vragen. Ik denk niet dat er veel winkels zijn die het net zo goed doen online. Dat mag ook gezegd worden.

Ervaring geschreven door Anoniem
25 januari 2021
Totaal onbetrouwbaar

Bed besteld, maar op de dag van levering? Geen bed. Zelf moeten bellen voor een nieuwe afspraak. Een dag voor de levering was plotseling de bestelde kleur 'niet leverbaar'. Bestelling geannuleerd en de volgende dag driemaal telefonisch lastig gevallen door medewerkers van beddenplein.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Beddenplein

Website www.beddenplein.nl
Sterren
Ervaringen
60% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Beddenplein.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement