Tips over online webshops, diensten & producten

AliExpress review & ervaringen

AliExpress
Ga naar Aliexpress.com

Onze expert over AliExpress:

Laatst bijgewerkt: 6 oktober 2021

Veel producten tegen een lage prijs kopen, veel Nederlandser kan het niet. We hebben al enkele Chinese webshops behandeld op ReviewGo, maar vandaag behandelen we wellicht de grootste van allemaal: AliExpress. We gaan dieper in op alle facetten die komen kijken bij een aankoop op deze webshop, zodat je goed beslagen ten ijs komt, mocht je straks zelf een product willen kopen op deze website. Is een aankoop op AliExpress je geld waard of is het toch beter om elders te kijken? Na het lezen van deze review zijn al je vragen beantwoord!


Wat is AliExpress in het kort?

AliExpress is een van de grootste webwinkels ter wereld, die opereert vanuit China. In de basis fungeert AliExpress als marktplaats voor vele Chinese verkopers. Dat wil zeggen dat vrijwel iedereen die een product verkoopt in China zich kan aanmelden voor dit platform om hun waren te verkopen. AliExpress fungeert daarbij als een tussenpartij, waar het product zelf letterlijk uit alle hoeken van China naar jou verscheept kan worden.


Is AliExpress betrouwbaar?

Als je kijkt naar de beoordelingen van AliExpress dan valt daar veel over te zeggen. De ene persoon heeft hele goede ervaringen met AliExpress, waar de ander al een halfjaar wacht op een pakketje. Deze komt waarschijnlijk ook nooit meer aan. AliExpress fungeert als tussenpartij tussen aanbieder en koper, waardoor er ontzettend veel verschillende factoren van kracht zijn.

Koop je producten met een relatief lage verwachting en wees bereid om lang te wachten, dan kan het totaalplaatje alleen maar meevallen. In principe is een aankoop via AliExpress betrouwbaar, zolang je maar goed de reviews van producten en leveranciers doorleest.

Hoe groot is deze shop?

AliExpress is misschien wel de grootste webwinkel ter wereld. AliExpress is daarin echt gericht op detailhandel en bied de mogelijkheid om je producten per stuk te verkopen. Volgens de laatste cijfers is de omzet van deze webwinkel ruim 50 miljard dollar over een jaar. Oftewel: AliExpress is een gigantische marktplaats.


Aanbod

Als dit de eerste keer is dat je in aanraking komt met de naam AliExpress, dan kijk je straks je ogen uit tijdens je eerste bezoek. Op AliExpress vind je namelijk vrijwel alles terug wat er maar in je hoofd opkomt. Van tuinslangen tot make-up en van koptelefoons tot beveiligingscamera’s. Vaak zijn de prijzen aanzienlijk lager dan vergelijkbare producten in een westerse winkel. Hoe dat kan, daar duiken we verder in het artikel op in.

Best verkopende producten

Het assortiment van AliExpress is te uitgebreid om helemaal te behandelen. Vandaar dat we een selectie van enkele van de best verkopende producten op AliExpress hebben gemaakt, zodat je een idee hebt van wat hier echt populair is.

Juwelen

Op AliExpress vind je talloze soorten juwelen terug. Van ringen tot armbanden en van kettingen tot oorbellen. Voor een klein bedrag haal je hier soms al de mooiste juwelen vandaan. Het zullen geen juwelen zijn van de meest hoogstaande kwaliteit, maar in ieder geval voldoende om je liefje mee te verblijden. Je vindt ook allerlei juwelen terug die je niet zo gauw in een westerse winkel zal vinden.

Zwemkleding

Een keer naar het strand of het zwembad in een zwempak of zwembroek waarmee je ongetwijfeld aandacht krijgt? Kijk maar eens goed rond in het uitgebreide assortiment zwemkleding op AliExpress.

Zonnebrillen

Voor zonnebrillen geldt eigenlijk hetzelfde als bij de zwemkleding: je vindt honderden, zo niet duizenden verschillende soorten zonnebrillen. Sowieso vind jij hier een paar terug die je nog niet eerder hebt gezien, maar die je ongetwijfeld goed staat.

Zoals je ziet zijn de meest populaire producten niet direct de duurste producten. Je dient er bij AliExpress rekening mee te houden dat je veelal merkloze of B-merken koopt, waardoor de meeste mensen niet direct tientallen euro’s besteden.


Waarom is AliExpress zo goedkoop?

Hierboven hebben we al een kleine inleiding gedaan met betrekking tot de prijs van producten op AliExpress. De meeste producten zijn van onbekende merken of geheel merkloos. Ook is het zo dat verschillende aanbieders soms hetzelfde product aanbieden, waarmee ze elkaar proberen te ‘undercutten’ met de prijs. Kijk dus goed rond of je het geselecteerde product niet nog goedkoper kunt krijgen op de website.

Ook is het zo dat producten die AliExpress verkoopt in bulk worden verscheept. Zodra er een container is gevuld met een X aantal van hetzelfde geselecteerde product, wordt deze verscheept naar onder andere Europa. Dit duurt vaak wel even en ook de verzending overzees duurt vaak vrij lang. Mede daardoor is de prijs per product relatief laag.


Waar komen de producten van AliExpress vandaan?

Zoals aan het begin van de review al vernoemd is AliExpress voornamelijk een grote marktplaats. Onafhankelijke partijen melden zich voor deze marktplaats aan en verkopen zo hun producten via AliExpress. Waar je gekochte product precies vandaan komt is dus lastig te zeggen. Enerzijds kan je product uit een magazijn uit Peking komen, maar voor hetzelfde geld is dit een magazijn 3000 kilometer verderop.

Ook is er een aanwezige kans dat je product niet direct uit China komt. Ook in Europa heeft AliExpress een flink aantal magazijnen met producten die reeds zijn verscheept. Zo koop je alsnog een zeer goedkoop product, maar hoef je minder lang te wachten voordat je dit product in huis hebt.

Biedt AliExpress verantwoordelijke producten?

Net als bij andere Chinese webwinkels is het altijd maar de vraag waar je product exact vandaan komt. Mede daardoor is het ook lastig te bepalen onder wat voor omstandigheden de producten worden gemaakt. Omdat het vaak producten zonder merk zijn of b-merk producten, is het moeilijker om te traceren waar de producten vandaan komen.

Als bezoeker van AliExpress adviseren we je om zelf goed na te denken bij ieder product of dit daadwerkelijk uit kan voor dat geld en of het de investering waard is. Als het al een investering is.


Klantenservice

Bij vragen en problemen wil je worden geholpen. Bij AliExpress heb je verschillende kanalen om iemand om hulp te vragen:

Contactmogelijkheden

Houd er te allen tijde rekening mee dat AliExpress volledig opereert vanuit China. Er is geen Nederlandse afdeling die je te woord staat. Vandaar dat we ook geen Chinees telefoonnummer delen, omdat dit ontzettend veel kosten met zich meebrengt.

Chat

De snelste manier om iemand te spreken bij AliExpress is via een chat op de website. Vanuit de klantenservice pagina kies je een onderwerp en bijbehorende vraag. Daarbij krijg je een antwoord op voorhand. Staat dit antwoord je niet aan? Heb je de mogelijkheid om direct een chat te starten met een medewerker. Een chat starten is 24/7 mogelijk.

FAQ

Veel vragen worden al op voorhand beantwoord via een FAQ. Er zijn talloze situaties bij AliExpress waar vrijwel iedereen wel een keer mee krijgt te maken. Daar vind je veelal het passende antwoord terug die je direct verwijst naar de correcte pagina.

Andere opties biedt AliExpress vrijwel niet. In principe worden veel antwoorden al op voorhand beantwoord en via een chat ontvang je direct hulp bij verdere vragen. Weet je direct waar je aan toe bent.

Garantie

Als een product uit China komt, dan wacht je daar op voorhand vaak al langer op dan een bestelling uit een westerse winkel. Het is dan ook heel zuur als dit product uiteindelijk defect aankomt of toch niet naar wens is, ondanks dat de prijs ontzettend laag is. Daarin biedt AliXpress twee soorten garantie, welke als volgt zijn:

Basic guarantees (basis garanties)

Heb je het product niet ontvangen of wijkt het product af van de beschrijving? Krijg je je geld terug. Ook houdt de basisgarantie in dat het product bij jou wordt bezorgd binnen de aangegeven termijn.

Advanced guarantees (geavanceerde garanties)

Dit houdt in dat je op ieder besteld product een garantie krijgt tot twee jaar. Deze garantie kost in de meeste situaties extra geld, maar daarmee dek je jezelf wel in. Dit staat bij ieder product weergegeven of dit mogelijk is en wat dit kost.

Verzending

Om het product vanuit China in jouw brievenbus te krijgen, vindt er een ontzettend lang logistiek proces plaats. Vanuit het magazijn komt je pakketje in een container op een schip of een vliegtuig, waarna deze naar een magazijn in Europa gaat. Vervolgens worden de pakketten daar weer per land verdeeld, waarna deze op een centraal punt aankomt per land. Daar worden de pakketten vervolgens weer onderverdeeld, waardoor je het pakket uiteindelijk in jouw brievenbus hebt.

Verzendopties en levertijden

Zodra je je winkelmandje hebt gevuld, is het tijd om een verzendoptie te kiezen. Daarin biedt AliExpress verschillende opties aan. Zo heb je de gratis optie, China Post Registered Air Mail. De levertijd van deze optie ligt tussen de 17 – 47 dagen. Zonder extra kosten wacht je dus relatief lang op je pakketje. Ben je bereid om extra verzendkosten te betalen voor e-EMS? Tegen een betaling van 10 tot 15 euro ontvang je het pakket thuis binnen 5 tot 17 dagen. Vind je dat alsnog te lang? Binnen 3 tot 8 dagen ontvang je het pakket via DHL. Houdt er wel rekening mee dat je dan minstens 50 euro aan verzendkosten kwijt bent. Is dat je bestelling van een paar euro waard? Vaak niet.


Retourneren bij AliExpress

Retourvoorwaarden

Lang niet alle verzenden lopen altijd vlekkeloos. Vooral omdat je pakketje vanuit de andere kant van de wereld komt, kan er onderweg van alles gebeuren. Daarnaast is de kwaliteit van een gekocht product uit China vaak een stuk minder, waardoor deze fragieler is tijdens de reis naar Nederland. Grote kans dat je dit product vervolgens na ontvangst weer terug wilt sturen. Ongeacht of het pakket nu uit een Europees magazijn van AliExpress komt of vanuit China zelf: het retourproduct moet altijd weer naar China. Hoe dat precies in zijn werking gaat leggen we je graag uit:

Binnen hoe lang retourneren?

Een artikel dat je vanuit AliExpress hebt ontvangen, welke bij ontvangst defect is of niet naar wens, mag je binnen 15 dagen na ontvangst terugsturen. Om dat mogelijk te maken dien je binnen je account op AliExpress naar de bestelling te gaan en daar een ‘dispute’ aan te vragen. Vervolgens pak je het pakket in en schrijf je het ordernummer op het pakketje. Breng naar een verzendpunt en vul de track & trace gegevens in op je account. Houd er wel rekening mee: deze regeling geldt voor producten tot 1000 dollar. Producten die duurder zijn kan je niet zomaar retour sturen.

Retourkosten voor jou of de shop?

Als je het pakketje afgeeft bij het verzendpunt voor een retour naar China, dan mag je direct de verzendkosten afrekenen. Ga er maar vanuit dat dit gemiddeld zo’n €20,- kost om weer veilig in China te laten landen. Als je deze kosten wilt verhalen op AliExpress, dan kom je helaas bedrogen uit. Volgens hun FAQ zijn deze kosten altijd voor de koper. AliExpress geeft je hiervoor geen geld terug.

Hoe snel krijg je je geld terug?

Verzendkosten krijg je niet terug, ongeacht het product. Daarentegen ontvang je wel gewoon je geld terug bij een teruggestuurd product van het product zelf. Bij AliExpress is het zo dat ieder pakket dat is ontvangen binnen 1 dag wordt geïnspecteerd. Is alles in orde? Dan wordt binnen 2 dagen daarna het aankoopbedrag teruggestort. In de realiteit verschijnt dit bedrag binnen 3 tot 20 werkdagen op je bankrekening. Al met al kan het proces van eerste bestelling, tot ontvangst, tot terugsturen wel vier maanden duren voordat je het oorspronkelijke bedrag terughebt.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Producten die je koopt via ene Chinese webshop zijn over het algemeen kwalitatief een stuk minder dan een westers product. Je koopt namelijk vaak B-merk producten of producten zonder merk. Soms komt het zelfs voor dat je – onbewust – replica producten koopt. In de praktijk is dat illegaal in Nederland en loop je het risico om boetes en/of invoerrechten te moeten betalen. Juist omdat AliExpress bestaat uit ontzettend veel onafhankelijke aanbieders, is het altijd maar de vraag van welke kwaliteit het product is dat je ontvangt.

We adviseren je altijd om reviews te lezen over zowel het product als de verkoper van het product. Vaak vind je daar uitgebreide beschrijvingen en afbeeldingen van het product in de realiteit. Gebruik altijd je gezonde verstand per aankoop. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Dan kan je beter een paar euro extra op tafel leggen en een product veilig kopen op een westerse webshop of in de stad. Hoef je ook minder lang op je aankoop te wachten.


Kun je veilig kopen op AliExpress?

AliExpress is misschien wel de grootste Chinese marktplaats die momenteel bestaat. Aankopen doen bij AliExpress is in die zin veilig, omdat je bij je aankoop bent voorzien van ‘buyer protection.’ Houdt er per aankoop wel rekening mee dat je te maken krijgt met onbekende, onafhankelijke aanbieders. AliExpress fungeert hierin als tussenpartij die de verkoop levert, terwijl een andere partij opdracht krijgt om het pakketje naar jou op te sturen in Nederland. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat de leidraad voor een goede aankoop zit in het lezen van reviews. Zowel van producten als van de achterliggende aanbieder.

Buyer protection

Hierboven noemden we het al even: buyer protection. Van alle Chinese webshops, is AliExpress de webshop waar deze knop prominent aanwezig is op hun website. Daarin hanteert dit bedrijf in totaal twee regels met betrekking tot het doen van aankopen. De eerste is dat je een volledige terugbetaling krijgt van het aankoopbedrag, wanneer je het product niet ontvangt. Ontvang je wel een product, maar voldoet deze niet aan je wensen? Ontvang je een deel of soms zelfs het totaalbedrag van de aankoop terug.


Korting en aanbiedingen

Als je denkt dat de prijzen op AliExpress niet lager kunnen dan dat ze al zijn, dan heb je het mis. Open de website voor het eerst en direct krijg je pontificaal in je scherm al een code in je scherm voor een korting op je eerste aankoop. Vaak gaat dit om een paar dollar en verschilt per dag. Zie je deze niet staan? Ga dan naar het speciaal ingerichte ‘Waardebon Centrum’ van AliExpress. Daar vind je talloze kortingscodes voor je bestelling. Sterker nog, hier kies je een gewenste categorie, waarna je vaak per verschillende, onafhankelijke aanbieder een kortingscode krijgt. Per kortingscode staat weergegeven hoe groot de korting bedraagt, voor welke producten dit is en vanaf welk aankoopbedrag dit geldt.

Er zijn veel verschillende soorten coupons die je hier vindt. Ontvang bijvoorbeeld $1,- korting op een aankoop van $1,01. Ook zijn er grotere coupons beschikbaar, zoals $10,- korting op aankopen vanaf $149,-. De ene waardebon is meer waard dan de ander, dus kijk vooral naar varianten die passen bij de aankoop die je wilt doen. Laat je niet misleiden door nonsens aankopen te doen, puur omdat je een bepaalde korting ziet staan. In totaal zijn er drie soorten waardebonnen verkrijgbaar op AliExpress:

AliExpress waardebon

Met een AliExpress waardebon kan je korting krijgen op ieder product in de webwinkel, ongeacht de afkomst. Deze waardebon mag je toepassen op een aankoop van meerdere producten tegelijkertijd. Wel mag je deze waardebon maar één keer per totale bestelling gebruiken.

Select waardebon

Een Select waardebon kan je enkel in geselecteerde winkels gebruiken. Iedere winkel die aan deze sticker voldoet is voorzien van een ‘Select waardebon’ logo. Ook kan je op de webshop van AliExpress direct op deze soort coupon filteren. Deze bonnen krijg je door spelletjes te spelen op de webshop of door munten in te wisselen. Afhankelijk van de winkel is het mogelijk om meerdere Select waardebonnen per bestelling te gebruiken.

Winkelbon

Winkelbonnen ontvang je van één specifieke winkel. Deze ontvang je wanneer je bij een specifieke winkel koopt of door een winkelpagina te bezoeken op AliExpress. Deze bonnen kan je dus niet bij andere aanbieders via AliExpress gebruiken.

AliExpress app

Bij sommige Chinese webshops komt het voor dat wanneer je de app gebruikt, je extra mogelijkheden tot kortingen hebt. Dat is bij de app van AliExpress niet perse het geval. Het enige voordeel dat de app je biedt, is dat je direct contact kunt voeren via berichten met je leveranciers. De enige mogelijkheden tot kortingen werken hetzelfde als via de website: het invoeren van reeds verdiende coupons.


Verborgen kosten AliExpress

In principe is AliEpxress vrij transparant met de bedragen die je betaalt op de website. Producten zijn voorzien van hun prijzen en worden vaak zelfs goedkoper als je meer van hetzelfde soort koopt. Daarnaast heb je vrijuit de keuze om de manier van verzenden te kiezen, waarbij de exacte prijs bij staat vermeld. Aan het einde van het riedeltje zie je precies welk bedrag je dient te betalen, waarna het pakketje naar je wordt verstuurd. Toch kan het zijn dat je uiteindelijk toch meer geld moet betalen, wat vaak achteraf gebeurt. Dat zit als volgt in elkaar

Btw AliExpress

Als je allemaal kleine, losse aankopen doet bij AliExpress, hoef je je vaak niet zoveel zorgen te maken. Dit gaat relatief probleemloos en het pakket verschijnt vanzelf een keer aan je voordeur of gewoon in de brievenbus. Op het moment dat je meerdere producten tegelijkertijd besteld (van hetzelfde) of duurdere producten koopt, dan kan je voor een nare verrassing komen te staan. De kans bestaat dan namelijk dat je invoerrechten moet betalen over je gekochte producten. Ook kan het zijn dat je zo ineens extra btw moet afdragen voor je bestelling.

Bij pakketten tot 22 euro vanuit een niet EU-land hoef je je niet zoveel zorgen te maken. Voor pakketten met een hoger bedrag dan dit kan dit anders uitpakken. Voor pakketten die je koopt met een waarde tussen de 22 en 150 euro via bijvoorbeeld AliExpress, moet je btw afdragen. Over het algemeen ga je dan 21% extra betalen over het pakketje, wat je vaak direct afdraagt bij de bezorging aan de deur. Als je hier niet op zit te wachten, kijk dan of je je aankoop misschien goedkoper vindt bij een andere aanbieder via AliExpress.

Btw en invoerrechten AliExpress

Ben je flink aan het inkopen en lijkt er maar geen einde te komen aan je winkelmandje? Of koop je net dat ene product wat duurder is dan normaal, zoals een telefoon of laptop? Dan dien je naast extra btw ook invoerrechten te betalen. Dit is nogmaals een bedrag tot 17% extra bovenop het aankoopbedrag, samen met de 21% btw bovenop het aankoopbedrag. Daarmee kan je aankoop aanzienlijk hoger uitpakken, waardoor die verwachtte deal al heel wat waarde verliest. Het percentage aan invoerrechten dat je betaalt verschilt per type product dat je koopt op AliExpress.

Inklaringskosten

Zijn met de btw en invoerrechten dan niet alle mogelijke extra kosten behandeld? Helaas niet! Er is namelijk een kans dat je pakketje wordt onderschept door de douane. Daar komen weer extra kosten bij kijken, zoals onderzoekskosten naar het pakket. Niet alleen zorgt dit voor vertraging van het pakketje, maar ook dat de pakketdienst extra kosten maakt om deze aan jou te overhandigen. Daarover worden inklaringskosten gerekend, welke per pakketje verschillen qua bedrag. Het betalen van inklaringskosten is niet per se verplicht. Het nadeel is wel dat als je dit niet betaalt, je het pakketje ook niet meekrijgt. Die keuze is geheel aan jou.

Nepmerken

In principe vind je veel merkloze producten of B-merken op AliExpress. Namaakkleding- of producten vind je hier vaak niet, maar omdat er zoveel verschillende aanbieders zijn is het toch mogelijk dat je hier tegenaan loopt. Het lijkt misschien onschuldig om een neppe Bjorn Borg boxershort of Gucci tasje te kopen, maar daar denkt de regelgeving iets anders over. Als koper word je medeplichtig gemaakt, omdat je er qua gezond verstand vanuit mag gaan dat je een dergelijk product niet voor zo’n prijs kan krijgen. Word jouw pakket onderschept? Dan ontvang je een fikse boete op de aankoop van je product. Daarnaast kan je fluiten naar je pakketje. De boete hangt af van de situatie.


Wel of niet kopen bij AliExpress?

AliExpress is mogelijk de grootste Chinese webshop die er is, welke al ruim twintig jaar bestaansrecht heeft. Net als bij andere Chinese webshops is het aankopen bij deze webwinkel vrijwel probleemloos. AliExpress fungeert als tussenpartij tussen vraag en aanbod. Er zijn honderden, misschien wel duizenden verschillende achterliggende partijen verbonden aan deze marktplaats. Zolang de achterliggende partij, die verantwoordelijk is voor het leveren van je product, betrouwbaar is, is er niets aan de hand. Ons advies luidt dan ook altijd om de reviews van zowel producten als de aanbieder goed door te nemen, waarop jij zelf een oordeel velt of het product een aankoop waard is.

Koop niet direct teveel producten en al helemaal geen dure producten. Zoals hierboven haarfijn is uitgelegd kunnen daar flink wat addertjes onder het gras vandaan komen, waardoor je een soortgelijk product soms tegen eenzelfde bedrag of goedkoper koopt in een westerse webwinkel. Hoef je ook nog eens minder lang te wachten op je levering! Gebruik je gezonde verstand en kijk per product of dit daadwerkelijk je aankoop waard is.


Tips voor kopen bij AliExpress

Door de bomen zie je soms het bos niet meer. Deze uitspraak is zeer zeker van toepassing op AliExpress, omdat er zo ontzettend veel producten te koop zijn. Vandaar dat we jullie graag wat persoonlijke tips meegeven voordat je iets koopt op deze website, zodat je niet met een kat in de zak thuiskomt.

 • AliExpress is bekend om haar lage prijzen. Toch kunnen prijzen nog lager door coupons te gebruiken. Kijk per productcategorie of je daar een coupon voor kunt vinden, om jezelf nog meer geld te besparen.
 • Kijk of je product in een Europees magazijn ligt, zodat je minder lang hoeft te wachten op je pakket
 • Over het algemeen wacht je namelijk erg lang op je pakket, omdat deze uit China komt
 • Lees altijd de reviews van het product en de aanbieder door. Baseer daar met gezond verstand je aankoop wel / niet op
 • Ideaal voor juwelen, zonnebrillen, zwemkleding en andere kleine aankopen
 • Koop niet direct dure of grote producten. De kans is aanwezig dat je flink wat extra kosten maakt op ieder pakket dat duurder dan €22,- is
 • Betaal je producten met creditcard of PayPal om jezelf nog beter te beschermen
 • Houd er rekening mee dat retourkosten voor jou zijn per product, waardoor zekerheid op voorhand verstand is om te hebben

Beste alternatieven voor AliExpress

Zoals al vaker aangegeven is AliExpress niet de enige Chinese webshop, maar hoogstwaarschijnlijk wel de grootste. Ben je, hoe klein de kans ook is, uitgekeken op het assortiment van AliExpress? Neem dan eens een kijkje op één van de volgende webshops:

Banggood

Banggood is een partij die niet fungeert als tussenpartij, maar zelf rechtstreeks producten levert. Bij vragen of problemen heb je rechtstreeks met hen te maken en hoef je geen omslachtige stappen te volgen. Prijzen kunnen daardoor iets hoger zijn dan DHGate, maar de kwaliteit is er vaak ook naar.

Gearbest

Gearbest is net als Banggood een webshop waar je rechtstreeks bij hen je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring.

DHGate

DHGate is ook een marktplaats die fungeert als tussenpartij. Daar vind je de beste opties op het gebied van bulk- en partijaankopen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel lage prijzen
 • Verschillende coupons voor nog meer korting
 • 24/7 bereikbaar via de chat
 • Veilig betalen met creditcard en PayPal
 • Kopersgarantie
 • Deels of volledige refund mogelijk
Minpunten:
 • Lang wachten op je pakketje
 • Oppassen met invoerrechten, btw of inklaringskosten
 • Verzendkosten retour zijn voor jou
Ga naar Aliexpress.com
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen AliExpress

Ervaring geschreven door Thijs
4 oktober 2021
Nog steeds top

Ali Express is bij iedereen wel bekend. Het is natuurlijk de webshop der webshops. Je kunt er alles vinden, alles krijgen en alles regelen. En het kost je bijna niks. Natuurlijk krijg je dan weleens iets waarvan de kwaliteit niet zo goed is, maar het is vaker juist zo dat je lekker goedkoop uit bent en je dus meer met je geld kunt doen dan bij veel van de concurrenten. Het is wel zo dat het iets duurder geworden is de laatste tijd. Volgens mij komt dat door nieuwe importregels. Maar dan nog is het nog steeds een top shop en kan je er voor weinig geld eigenlijk alles vinden wat je maar nodig kunt hebben. Wat mij betreft zeker nog altijd een goede aanrader voor iedereen.

Ervaring geschreven door Maxime Jansen
11 maart 2021
Lekker goedkoop

Iedereen kent AliExpress tegenwoordig wel. Vooral omdat je er alles kan vinden het er altijd lekker goedkoop is. Het is wel heel fijn om zo gemakkelijk te kunnen winkelen. Als er iets in me opkomt, of als er iets kapot gaat, dan ga ik gewoon direct even online naar Ali en dan weet ik dat ik het kan krijgen. Het is dan al snel in huis. Nu er gemakkelijker in het Nederlands te winkelen is, is het alleen maar leuker geworden om er op zoek te gaan naar de spullen die je zoekt. Let wel even op, want zo nu en dan word je wel verrast omdat het toch niet helemaal is wat je dacht dat het zou zijn.

Ervaring geschreven door Tessa
11 januari 2021
Je kan er van alles kopen

AliExpress is natuurlijk een bekende naam geworden. Het is wel Made in China, maar het is ook lekker goedkoop. Dat maakt het dus voor mij ook de webshop waar ik al mijn simpele aankopen doe. Zeker ook omdat ik op die manier duidelijk veel meer uit mijn budget heb kunnen halen. Je denkt eerst ook wel dat het misschien allemaal niet goed kan gaan, als het uit China verstuurd moet worden. Maar dat blijkt allemaal reuze mee te vallen. Daarom ben ik er meer en meer gaan bestellen. Je kunt er ook echt alles vinden. Dat maakt het dus ook wel heel interessant om er gebruik van te maken.

Ervaring geschreven door Laura
18 december 2020
Kun je ook een 11 geven?

Wanneer je met zekerheid iets wilt vinden, dan moet je zoeken bij AliExpress. Tenminste, dat is mijn ervaring. Vooral de normale prijzen zijn natuurlijk wel heel interessant. Bijna iedereen bestelt hier tegenwoordig, dus ik wilde het ook weleens een kans geven. Ik kwam er al snel achter dat ik hier alles kon vinden wat ik zocht en nog veel meer. Het assortiment is zo groot, daar kom je nooit helemaal doorgeen... en dat voor die prijs!!! Dat het ook snel geleverd wordt is ook een pluspunt voor mij. Een ding is wel een nadeel, de app is verslavend. Je blijft bestellen :)

Ervaring geschreven door Jelle
25 september 2020
goedkoop en goed

Je moet uiteraard vaak wat langer wachten dan bij andere Europese webshops maar daarvoor heb je vaak wel veel goedkopere producten (ongeveer 75% goedkoper). Altijd tevreden over Ali en een enkele keer dat ik een geschil had werd dit heel snel een in mijn voordeel opgelost door aliexpress.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling AliExpress

Website www.aliexpress.com
Sterren
Ervaringen
92% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Aliexpress.com
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement