Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

DHGate review & ervaringen

DHGate
Ga naar Dhgate.com

Onze expert over DHGate:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Ben je op zoek naar goedkope, alternatieve namaakkledij? Of wil je graag een onderdeel van je computer vervangen tegen een lage prijs? Dan kan DHGate je een uitkomst bieden. Op deze Chinese marktplaats vind je talloze verschillende producten in verschillende prijssegmenten terug. Deze webshop bestaat al heel wat jaren en vele Nederlanders hebben hun weg hierop al gevonden. Is DHGate een betrouwbare variant of kan je beter elders kijken? Vele vragen beantwoorden we in deze review.

Waarom kies je voor DHGate?
 • Goedkope producten
 • Interessante bulkprijzen
 • Kortingen en coupons
 • Soms leverbaar vanuit Europa
 • 24/7 bereikbaar
Ga naar Dhgate.com

Wat is DHGate in het kort

blank

DHGate is een van de vele verschillende webshops uit China. Deze webshop is een zeer grote webshop en schippert rond de drie miljoen likes op Facebook. Verzin een categorie en je vindt er wel een product van terug op DHGate. Van kleding tot elektronica en van juwelen tot auto-onderdelen. De winkel is voornamelijk gevuld met producten van onbekende of naamloze merken, waardoor de prijzen relatief laag blijven.

Toch vind je ook producten terug in hogere prijssegmenten. De producten zijn vrijwel allen voorzien van reviews, meerdere foto’s en een beschrijving. Op basis van deze informatie mag jij beslissen of jij het product de aankoop waard vindt.

Hoe groot is DHGate?

DHGate is volgens velen het grootste Chinese exporterende e-commerce platform. Dat wil zeggen dat dit een zeer grote marktplaats is van verschillende Chinese aanbieders. Het bedrijf is gevestigd in Peking, China. Geschat wordt dat DHGate in totaal 610 werknemers heeft, maar de kans is aanwezig dat dit aanzienlijk meer mensen zijn. Chinese aanbieders die gebruik maken van het platform DHGate zijn hierin niet meegerekend.


Is DHGate een betrouwbare webshop?

DHGate ontvangt een verscheidenheid aan verschillende beoordelingen. Dat komt omdat het platform een marktplaats is van verschillende aanbieders. Elk product dat je ziet wordt aangeboden door een andere partij met eigen werkwijzen. Juist daardoor heeft de ene persoon een hele goede ervaring, waar de ander soms na zes maanden nog steeds geen pakket heeft ontvangen. In principe is DHGate een betrouwbare webshop, maar er zitten altijd slechte verkoop partijen tussen. Lees daarom altijd goed de reviews door per product, voordat je iets aanschaft.

Levergarantie

Pakketten vanuit DHGate worden in bulk per container of vliegtuig naar Europa verscheept. Omdat dit zoveel pakketten zijn, is de kans aanwezig dat er wel eens wat zoekraakt. Mocht je uitzonderlijk lang wachten op je pakket, dan heb je de mogelijkheid om een teruggave van je geld te krijgen. Dit kan een volledige vergoeding zijn van het product, maar ook een deel van je aankoopbedrag. Daarvoor maak je zelf afspraken met de verkoper.

Betrouwbare betaalmogelijkheden

Bij DHGate is het mogelijk om op verschillende manieren te betalen. De welbekende creditcards, Visa; Mastercard en American Express worden geaccepteerd, maar Paypal bijvoorbeeld (nog) niet. Aan te raden is om aankopen met creditcard te doen, zodat je altijd kopersbescherming hebt. Betalingen met iDeal is ook mogelijk, maar dan zal je zelf op zoek moeten gaan naar een gepaste oplossing bij problemen tijdens je bestelling.

Goede reviews van verkopers en producten

Omdat DHGate bestaat uit talloze verschillende aanbieders, is het lezen van de reviews van essentieel belang. Vrijwel ieder product op de website is voorzien van reviews. Daarin vind je gebruikerservaringen van mensen die dit product al hebben gekocht. Ook lees je daar terug wat mensen vonden van het uiteindelijke eindproduct. Door jezelf op voorhand goed in te lezen, creëer je een beter gevoel bij jezelf voor je aankoop.


Aanbod

Op DHGate vind je een ruim aanbod van verschillende soorten producten. Deze worden zoals gezegd aangeboden door verschillende, losse aanbieders.

Welke producten verkoopt DHGate?

Of je nu op zoek bent naar babyspullen, elektronica, horloges of kleding, je vindt vrijwel alles op DHGate. Deze webshop staat voornamelijk bekend voor de verscheidenheid van verschillende soorten elektronica die je hier koopt. Dit varieert van beveiligingssystemen tot computeronderdelen en van fotocamera’s tot accessoires voor je gameconsole. Ook qua kleding kijk je je ogen uit bij DHGate. Je vindt hier veel namaak merkkleding en voetbalshirts, maar ook kleding die je niet gauw tegenkomt in een westerse winkel.

Let op: het importeren van nep merkkleding is strafbaar. Wij raden het daarom af om dergelijke producten te bestellen op DHGate.

Hoe is de kwaliteit in het algemeen?

De kwaliteit op DHGate verschilt per product. Je hebt veel producten in het lage, goedkope segment, maar ook in de iets duurdere segmenten. Doordat er veel verschillende aanbieders zijn is het belangrijk om de reviews door te nemen. Gebruikerservaringen zijn de beste leidraad voor je aankoop op DHGate.


Waar komen de producten van DHGate vandaan?

DHgate is een marktplaats waarop verschillende aanbieders zich aanbieden. Ieder afzonderlijk product is vaak afkomstig van een hele andere partij. Alle partijen die verkopen via DHGate opereren vanuit China of Hong Kong. Deze producten verscheept men vanuit magazijnen verspreid over het hele land. Anderzijds zijn sommige producten opgeslagen in magazijnen in Europa. De levertijden van deze producten is vaak veel korter dan een levering uit Azië.

blank

Biedt DHGate verantwoordelijke producten?

Het is lastig om te zeggen waar alle producten die worden verkocht op DHGate precies vandaan komen. Juist omdat deze website leeft van duizenden, al dan niet miljoenen verschillende aanbieders. In ieder geval is bekend dat de producten uit magazijnen verspreid over het land komen. Hoe de omstandigheden in deze magazijnen en welke werkdruk daar is, valt lastig te achterhalen.


Waarom is DHGate zo goedkoop?

De prijzen van artikelen op DHGate zijn vaak lager dan prijzen voor vergelijkbare producten dan een westerse webshop. Dat komt omdat DHGate producten verscheept vanuit China. Op een westerse webshop vind je vaak producten van A-merken terug, waar dit bij Chinese webshops vaak niet het geval is. Dit zijn producten van minder bekende merken of soms zelfs geheel merkloos. De kwaliteit van de producten is vaak ook lager dan dat je normaal gewend bent van een product. Ook is de levertijd vaak aanzienlijk langer, waar je in Nederland vaak een product de volgende dag al in huis hebt.

Pakketten via DHGate, of enige andere Chinese webshop, worden vaak pas verstuurd zodra een hele container is gevuld met aankopen van dit product. Dat is voor hen voordeliger dan losse pakketjes versturen naar Europa.


Klantenservice

Alles gaat niet altijd goed. Vooral producten die uit China komen hebben vaak lange levertijden. Ook is het mogelijk dat je graag iets wilt kopen, maar je bent nog niet helemaal zeker of je de juiste aankoop doet. In deze situaties ontvang je graag op voorhand advies. Fijn als je in al deze situaties iemand van de desbetreffende partij te spreken krijgt, in dit geval DHGate. Op de website vind je enkele verschillende manieren om contact te verkrijgen met de shop.

Contactmogelijkheden

Op de klantenservice pagina van DHGate vind je enkele verschillende opties. Zo zit er 24/7 iemand voor je klaar via een online chat. Daarop stel je al je vragen rondom leveringen, defecten en advies. Ook bieden ze je de optie om een mail te sturen, waarop je binnen 24 uur een reactie ontvangt. Ga je liever zelf eerst op onderzoek naar een antwoord?

Via een FAQ, een veelgestelde vragen pagina, word je voorzien van antwoorden. Ga je liever openbaar? Dan vind je hier ook de mogelijkheid om via Facebook een bericht te sturen naar DHGate. Een optie om te bellen is er niet, maar dat wil je jezelf ook niet aandoen. Telefoneren naar China loopt al gauw in de papieren.

Verzending

Voordat je je product ontvangt, moet deze ergens vandaan komen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je product vanaf DHGate thuis te ontvangen. Deze mogelijkheden lichten we hieronder voor je uit:

Verzendopties

DHGate maakt gebruik van verschillende aanbieders om je pakketje van A naar B te krijgen. Afhankelijk van welk product en bij welke reseller je dit product koopt via de webshop, wordt de partij geselecteerd die het product jouw kant opstuurt. Een tabel op de website geeft aan dat een pakketje via Euro Business Parcel de volgende dag al in huis kan zijn, maar via ChinaPostAir loopt dit op tot 60 dagen. Als je een product koopt via de webshop, ontvang je een tracking code. Daarmee houd je zelf je levering in de gaten via de tracking pagina op de website.

Levertijden

Ongeacht de bestelling die je plaatst, garandeert DHGate een levertijd van je pakketje binnen 3 tot 60 dagen na bestelling. Dit is afhankelijk van het product dat je hebt geselecteerd. Zowel de grootte van het product als de bestelde volume van het aantal producten spelen een grote rol. De verwerking van je bestelling duurt veelal tussen 3 en 15 werkdagen. Daarnaast speelt partij die je pakket uiteindelijk verstuurd ook een grote rol in het totaalplaatje van de bestelling.

EU Warehouse

Grote kans dat je pakketje rechtstreeks uit een magazijn uit China komt. Toch zijn er populaire producten die vaker naar Europa worden verscheept, waardoor deze al ergens in Europa liggen opgeslagen. Als dit het geval is, daalt de levertijd van je pakketje aanzienlijk. Levering vindt dan vaak binnen een week tot 14 dagen plaats. Als deze optie mogelijk is, vind je dit direct terug op de verkooppagina onder “Ships from”. Als klap op de vuurpijl betaal je voor deze producten ook geen eventuele douanekosten of importheffing.


Retourneren DHGate

DHGate fungeert als tussenpartij tussen de verkoper van het product en jou als mogelijke klant. Het terugsturen van je product is daarvoor aardig dichtgetimmerd op de website, maar niet onmogelijk. Retourneren werkt via DHGate door een dispute op te starten.

Binnen hoe lang retourneren?

Afhankelijk van het postbedrijf dat je pakket vanaf DHGate heeft bezorgd, dien je de dispute te hebben opgestart. Daarin zijn de volgende drie tijdframes mogelijk:

 • Binnen 5 tot 90 dagen na aankomst bij levering via UPS, FedEx, TNT, DHL
 • Binnen 7 tot 90 dagen na aankomst bij levering via EMS, E-packet of E-quick
 • Binnen 10 tot 90 dagen na aankomst bij levering via reguliere post als China Post of Hong Kong Post

Om een retourzending op te starten dien je zelf contact te zoeken met de verkoper van je product. Dit is niet DHGate zelf. De exacte verkoper van je product vind je terug op de bestelpagina. De afspraak die je maakt met je verkoper geef je vervolgens door aan DHGate.

Retourkosten voor jou of de shop?

Als iets niet klopt, wil je graag het product geld terug en het liefste ook de verzendkosten. Om de verzendkosten terug te krijgen dien je dit wederom zelf af te spreken met de verkoper van het product. Vervolgens geef je dit door aan DHGate, waarna zij dit bedrag vanaf de verkoper aan jouw terugstorten. Daarbij geef je de gemaakte afspraak met de verkoper en je ordernummer door als bewijs aan DHGate.

Natuurlijk wil je niet alleen je verzendkosten terug, maar ook bedrag dat je voor het product hebt betaald. Dit doe je door naar de bestelpagina van jouw product te gaan. Daar selecteer je het gewenste product en of je een volledige teruggave van het bedrag wilt, of een deel. Dit wordt dan teruggestuurd de verkoper van het product en ontvang je een datum waarvoor je een reactie moet ontvangen. Ongeacht de uitkomst van deze aanvraag, mag je achteraf het bewijs doorsturen naar DHGate via de refund pagina. Zij zorgen er dan voor dat je het aankoopbedrag terugkrijgt.

Hoe snel krijg je je geld terug?

Als je eenmaal een akkoord bereikt rondom het bedrag dat je terugkrijgt, wil je daar niet te lang op wachten. Het bedrag zou je binnen een a twee weken op je bankrekening moeten hebben. Is je aankoop via PayPal betaald? Dan zou dit in ieder geval binnen een week moeten zijn.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Koop je producten via een Chinese webshop als DHGate, houdt dan altijd in acht dat je niet van de hoogste kwaliteit uit mag gaan. Je vindt hier niet de grote A-merken terug, maar veel replica producten of zelfs producten zonder merken. Gebruik voornamelijk je logische verstand. Producten die je op deze website veel goedkoper terugvindt dan dat je deze in Nederland verkrijgt, zijn vaak te mooi om waar te zijn.

Is de kwaliteit dan helemaal slecht? Dat hangt er volledig af van wat je koopt en waar dit vandaan komt. Lees goed de productreviews door en hoe de verkoper van het product wordt neergezet. DHGate werkt ideaal voor kleine, bruikbare producten die je hier niet kunt verkrijgen. Er zijn voldoende mensen die goede ervaringen hebben gehad met DHGate, maar ook mensen die absoluut geen goed woord over hebben voor het ontvangen product.


Korting en aanbiedingen

blank

Ondanks dat de prijzen op DHGate voornamelijk al erg laag zijn, betekent niet dat de prijzen nog lager kunnen. Op de homepagina en op een aparte ‘Flash Deals’ pagina vind je producten terug die extra goedkoop aangeboden worden. Daar lopen timers om aan te geven hoe lang de tijd je hebt om het gewenste product voor dit tijdelijke, lage bedrag te verkrijgen. Ook ontvangen gebruikers een korting van drie dollar bij een allereerste aankoop op de website.

Flash deals & coupons

Naast tijdelijke deals en persoonlijke kortingen, vind je op de website ook een pagina met couponcodes. Daar vind je coupons terug die je eenvoudig toepast op de website. Iedere coupon is voorzien van een minimale bestelwaarde van de aankoop. Deze minimale bestelwaardes lopen van 80 dollar tot minimaal 1000 dollar op. Gelukkig is deze minimale bestelwaarde niet alleen voor jou, maar voor alle gebruikers van de website. Maken meerdere mensen gebruik van dezelfde coupon en wordt de minimale bestelwaarde behaald? Dan wordt de bestelling pas verzonden.

blank


Wel of niet kopen bij DHGate?

DHGate is een van de vele grote, Chinese webshops. In principe is er niks mis met een aankoop op DHGate, omdat de gebruikerservaringen overeenkomen met veel andere webshops. Koop niet direct een dure nieuwe televisie via DHGate, maar probeer eerst eens een aankoop van een paar euro. Wacht totdat je deze ontvangt en test het product. Bevalt dit? Overweeg dan eens om meerdere of duurdere producten te verkrijgen.

Verzending vanuit China duurt altijd langer dan een bestelling bij een willekeurige Nederlandse webshop. Ook de kwaliteit is niet altijd wat je van een Westers product verwacht. Nogmaals benadrukken we dat gezond verstand voorop staat bij je aankoop. Beslis voor jezelf of een aankoop te mooi is om waar te zijn of dat het echt een goede aankoop is.


Tips voor kopen bij DHGate

Grote kans dat je door de veelzijdigheid van de website een beetje de weg kwijtraakt. Je vindt veel verschillende producten terug, maar wat is nou echt verstandig om te kopen? En waar moet je verder rekening mee houden? Hier een paar aandachtspunten:

 • DHGate is een goedkoper alternatief voor vele producten, dan dat je hier op een westerse webshop betaalt
 • Op DHGate vind je veel verschillende soorten kleding die je niet snel in een westerse winkel vindt. Ideaal voor een originele look
 • Verzendtijden zijn wel aanzienlijk langer. Leveringen duren soms tot wel 60 dagen
 • Betaal je producten met creditcard met oog op verzekering en garantie
 • Lees per product goed de reviews door en of een verkoper betrouwbaar is. Dat scheelt een onnodig lange wachttijd voor een slecht product
 • DHGate is interessant voor de aankoop van bulkproducten. Hoe meer je van een soort koopt, hoe voordeliger je uit bent
 • Kijk of je product verscheept vanuit Europa, zodat je minder lang hoeft te wachten
 • Hou de flash deals en coupons pagina in de gaten om nog goedkoper uit te zijn

Beste alternatieven voor DHGate

DHGate is een ideale Chinese webshop voor bulk aankopen met grote kortingen. Toch zijn er zat andere webshops die producten aanbieden vanuit China. Hieronder een opsomming van andere partijen:

Aliexpress

Net als DHGate is Aliexpress een platform waarop aparte verkopers hun waren aanbieden. Daardoor zijn hier ook goedkopere bulkprijzen. Houdt ook bij Aliexpress rekening met het feit dat je producten niet rechtstreeks koopt bij hen. Aliexpress fungeert enkel als tussenpartij.

Banggood

Banggood is een partij die niet fungeert als tussenpartij, maar zelf rechtstreeks producten levert. Bij vragen of problemen heb je rechtstreeks met hen te maken en hoef je geen omslachtige stappen te volgen. Prijzen kunnen daardoor iets hoger zijn dan DHGate, maar de kwaliteit is er vaak ook naar.

Gearbest

Gearbest is net als Banggood een webshop waar je rechtstreeks bij hen je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Goedkope producten
 • Interessante bulkprijzen
 • Kortingen en coupons
 • Soms leverbaar vanuit Europa
 • 24/7 bereikbaar
Minpunten:
 • Vaak lange levertijden
 • DHGate is tussenpartij, niet de verkoper
 • Omslachtig retournering proces
Ga naar Dhgate.com
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen DHGate

Ervaring geschreven door Anoniem
26 mei 2021
Goede spullen maar wel lang wachten

Bij DHGate kan je alles vinden wat je zoekt. Dat komt doordat heel veel aanbieders er min of meer hun eigen winkel runnen. Daardoor vind ik het een gemakkelijke plek om snel even wat aankopen te doen. Dat is ook altijd gewoon goed verzorgd. Er is alleen één ding wat me iedere keer weer opvalt. Altijd als je er bestelt, dan duurt het best lang voor je de spullen in huis hebt. Het duurt in ieder geval langer dan bij alle concurrenten. Het is dus wel zaak om op tijd te bestellen als je iets op het oog hebt. Als je dat doet, kan er niks misgaan.

Ervaring geschreven door Richard
8 februari 2021
Goede partij

DhGate pakt het allemaal net even anders aan. Je kan lokaal kopen en internationaal verkopen. Tenminste, zo wordt gesteld. Of dit echt zo is weet ik natuurlijk niet. Het is in ieder geval wel zo dat je hier veel goede producten van hoge kwaliteit kan vinden in allerlei categorieën. Dat het een groot bedrijf is merk je ook aan alles, lekker professioneel. Dat maakt het voor mij de juiste partij.

Ervaring geschreven door Olga
9 december 2020
Happy all the way

Ik koop hier altijd spullen die ik bij de grote namen in Nederland niet kan vinden. Het is wel even rekenen, want de prijzen staan in dollars. Wel is het lekker gemakkelijk en kan je er altijd alles vinden. Daarom blijf ik er ook bestellen.

Ervaring geschreven door Pieter de Vries
15 september 2020
Lange levertijd, goede kwaliteit

Al vaker besteld op DHGate. Meestal 3 weken wachten op de levering. Geen probleem voor mij maar je geduld wordt soms wel op de proef gesteld. Producten zijn verder wel van goede kwaliteit, maar is wel afhankelijk van de verkoper. Goed naar de reviews kijken van de aanbieder.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling DHGate

Website www.dhgate.com
Sterren
Ervaringen
76% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Dhgate.com
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies