Tips over online webshops, diensten & producten

LightInTheBox review & ervaringen

LightInTheBox
Ga naar Lightinthebox.com/nl

Onze expert over LightInTheBox:

Laatst bijgewerkt: 6 oktober 2021

LightInTheBox is een Chinese webshop met een focus op kleren, maar ook huis, tuin en keukenproducten. Je vindt ontzettend veel verschillende, unieke producten terug in deze webshop. Veel Chinese webshops bieden ook electronica aan, maar LightInTheBox verwijst je daarvoor naar haar zusterbedrijf MiniInTheBox. LightInTheBox bakent daarmee een eigen stukje webshop af, maar de vraag is natuurlijk hoe zij zich in de markt zetten met hun eigen producten. Boksen de lange levertijden en middelmatige prijzen zich op tegen de kwaliteit die je ontvangt? We hebben LightInTheBox van A tot Z voor je uitgepluisd en delen hier onze bevindingen met je.

Waarom kies je voor LightInTheBox?
 • Veel unieke muurdecoraties
 • Couponcentrum voor extra korting
 • Geen tussenpartijen
 • Scoor originele kleding
 • Productreviews
Ga naar Lightinthebox.com/nl

Wat is LightInTheBox? In het kort

LightInTheBox is een Aziatische webshop die producten in allerlei categorieën levert over de hele wereld. Ook in Nederland. Misschien ben je al bekend met MiniInTheBox, een andere Aziatische webshops. De namen lijken op elkaar, maar toch zijn het twee aparte webshops. Wel hebben beide webshops dezelfde eigenaar. Het verschil in de de webshops is dat ze beiden voornamelijk focussen op andere productcategorieën. MiniInTheBox focust zich meer op elektronica, waar LightInTheBox haar focus verlegt op huis, tuin en keuken spullen, alsook kleren. Het hoofdkantoor van LightInTheBox bevindt zich in Peking, China.


Is LightInTheBox betrouwbaar?

LightInTheBox is in die zin net zo betrouwbaar als iedere andere Chinese webshop. Zolang je vrede hebt met lang wachten op je pakketje en een gokje wilt wagen op het gebied van kwaliteit, dan leent LightInTheBox zich daar uitstekend voor. Over het algemeen ontvangt LightInTheBox wel zeer lage waarderingen. Ze geven op hun website aan dat ze klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben, maar in de praktijk uit dit bedrijf zich over het algemeen anders. Houd daar rekening mee.

Als je aankoop goed gaat bij LITB, gaat het gewoon goed. Bij een fout in of met een bestelling zit je vaak echt vast. Zorg er daarom voor dat je een betaalmiddel gebruikt dat garantie biedt (Paypal of Creditcard), in het geval er iets fout gaat.


Aanbod: welke producten verkoopt LightInTheBox?

Zoals in de korte beschrijving over LightInTheBox al aangegeven, focust deze webshop zich voornamelijk op huis, tuin- en keukenspullen, maar ook op kleren. Uiteraard vind je nog wel elektronica terug in de webshop, maar daarin is het aanbod aanzienlijk minder dan bij het zusterbedrijf MiniInTheBox. Vandaag focussen we ons dan ook op het aanbod waar LightInTheBox zich op focust. Je vindt talloze, verschillende producten terug op de webshop. Hieronder een klein overzicht van de mogelijkheden die je hebt op LightInTheBox:

Trouwerijen

De mooiste dag van je leven. Zo wordt een trouwdag vaak genoemd. Enige nadeel van een trouwerij is dat zo’n feest erg duur is. Alleen een trouwjurk is vaak al honderden euro’s en ook de bruidegom moet er netjes uitzien. Vervolgens dient er nog een feestlocatie gekozen te worden, een taart en een uitgebreid buffet voor iedereen. Op LightInTheBox vind je een uitgebreid assortiment terug aan verschillende trouwjurken en bruidegoms pakken. Ook al je gasten verwijs je probleemloos naar deze webshop, omdat deze ook volstaat met unieke pakjes voor al je gasten. Het voordeel is dat alles hier niet de hoofdprijs kost, waardoor je tegen een betaalbare prijs er toch zeer mooi uitziet. Deze kleren draag je tenslotte toch vaak maar één keer.

Vooral voor mensen met een wat kleinere portemonnee is het overwegen waard om trouwkleren te kopen via LightInTheBox. Desnoods gebruik je deze webshop om allerlei trouwaccessoires te bemachtigen. Houd er wel rekening mee dat je pakket uit China moet komen, wat qua tijd wel even in beslag neemt. Ook gaat het passen van deze kleding wel iets lastiger, waardoor je zeker moet zijn van de maat die je aanschaft.

Muurkunst

Eens in de zoveel tijd is het fijn om je interieur op te fleuren met iets nieuws. Toch kom je er in Nederlandse webshops gauw achter dat muurdecoratie aan de dure kant is. Je moet net even tegen een leuke deal aanlopen. Op LightInTheBox vind je een zeer divers assortiment aan muurkunst terug, om jouw interieur op unieke wijze aan te kleden. Denk daarbij aan olieverfschilderijen en behang, maar ook wandtapijten en dromenvangers. De meest mooie creaties komen langs, tegen uiteenlopende prijzen. Zo vind je bijvoorbeeld felgekleurde wandtapijten terug van twee bij twee meter voor om en nabij €10,-. Is dat niet helemaal je smaak? Je vindt al ingelijste kunstwerken terug op LightInTheBox vanaf een kleine €20,- per stuk, waar je alleen voor een lege lijst in Nederland vaak al meer kwijt bent.

Kindermode

Kinderkleren kunnen vaak ook flink financieel in de papieren lopen. Je koopt kleren voor je kroost, maar een halfjaar later zijn ze dit alweer ontgroeid. Zonder van je geld. Kinderkleren moet dan ook niet al te veel kosten, omdat dit maar kort meegaat. Op LightInTheBox vind je een groot assortiment aan kinderkleren terug, soms voor maar een paar euro per t-shirt, broek of trui. Koop direct een boel kleren in bulk en denk eventueel alvast vooruit en koop deze kleren een paar maten groter. Zo kan je direct lange tijd vooruit met nieuwe kleren voor jouw kinderen.

Electronica

Zoals eerder aangegeven is electronica voornamelijk te vinden op het zusterbedrijf van LightInTheBox: MiniInTheBox. Dat merk je ook als je speurt door het assortiment electronica op LightInTheBox. Bij veel producten die je aanklikt op deze website, word je automatisch doorgestuurd naar de daadwerkelijke productpagina, die zich bevindt op MiniInTheBox. Beide webshops zijn op deze manier in elkaar verweven. Houd daar wel rekening mee als je je winkelkarretje vult, omdat de kans aanwezig is dat je producten in twee verschillende winkelkarretjes hebt, op twee verschillende webshops.

Hoe is de kwaliteit in het algemeen?

Zoals dat geldt voor iedere Aziatische webshop: het is lastig om te zeggen wat de algemene kwaliteit is van een product. Veel producten op deze webshop hebben geen merk of zijn voorzien van een onbekend merk. Wel vind je bij veel producten klantreviews terug. Wij adviseren dan ook om deze goed door te lezen en op basis daarvan zelf na te denken of iets je aankoop waard is. Daarnaast vind je op het gebied van kleren veel tabellen en plaatjes terug die informatie verschaffen over de juiste maten per continent. Zo is de kans kleiner dat je kleding in de verkeerde maat koopt. Gezond verstand is bij iedere aankoop op LightInTheBox de grootste leidraad. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat in 95% van de gevallen ook zo.


Waar komen de producten van LightInTheBox vandaan?

In de introductie gaven we al aan dat LightInTheBox een Aziatische webshop is, met haar hoofdkantoor in Peking, China. De producten die je koopt via LightInTheBox komen dan grotendeels ook rechtstreeks uit China. Producten die je koopt op LightInTheBox zijn rechtstreeks afkomstig van deze aanbieder en deze webshop werkt niet samen met onafhankelijke aanbieders. Het is geen grote marktplaats, maar een rechtstreekse webshop. Op het moment dat je producten koopt op deze webshop en er is iets mis, dan handel je deze problemen ook rechtstreeks af met LightInTheBox.

Zusterbedrijf MiniInTheBox geeft aan dat ze ook magazijnen in Europa hebben. Dit betekent dat deze spullen reeds verscheept zijn naar Europa, waardoor de wachttijd tot verzending naar Nederland korter is. Van LightInTheBox is niet direct bekend of zij ook Europese magazijnen hebben. We hebben deze nog niet direct weten te vinden. Alle gekochte producten op LightInTheBox komen uiteindelijk van origine uit China. Waar deze exact vandaan komen, voordat ze worden verkocht op de webshop, is niet bekend. Het is lastig te traceren in wat voor omstandigheden producten op LightInTheBox worden geproduceerd.


Waarom is LightInTheBox zo goedkoop?

Over het algemeen is LightInTheBox vrij goedkoop met haar spullen. Het is niet per se de goedkoopste Aziatische webshop, maar LightInTheBox focust zich dan ook niet direct op de allerkleinste prullaria. Je vindt er wel producten van een paar euro, maar de meeste producten vind je terug in de categorie van een paar tientjes. Dat heeft er bij LightInTheBox mee te maken dat ze niet werken met tussenpersonen. Producten die je koopt, komen direct uit de fabriek naar jou toe. Tussenpersonen kosten namelijk ook geld, waardoor je nu een schakel minder hoeft te betalen. Daarnaast is de verzending vanuit China vrij traag, waardoor de kosten ook gedrukt worden. Je hebt wel de mogelijkheid om flink bij te lappen om een product sneller te laten bezorgen, maar dat is natuurlijk optioneel.


Klantenservice

Antwoorden leveren altijd nieuwe vragen op. De kans is aanwezig dat je eens een vraag hebt aan LightInTheBox met betrekking tot een bestelling, een defect of een advies. We zochten voor je uit op welke manieren je in contact kan komen met deze partij, zodat je te allen tijde weet waar je aan toe bent. Op voorhand kunnen we in ieder geval alvast concluderen dat de klantenservice van LightInTheBox als een aardige puzzel in elkaar zit en dat we flink moesten zoeken:

Kennisbank

Allereerst heeft LightInTheBox een pagina ingericht als kennisbank. Daarop vind je antwoorden op de meest gestelde vragen die LightInTheBox op dagelijkse basis ontvangt. Dit gaat om antwoorden met betrekking tot bestellingen, je account, betalingen en verzending. Alle algemene onderwerpen worden hier op voorhand grotendeels beantwoord. Toch is het mogelijk dat je een specifiekere vraag hebt. Bijvoorbeeld over jouw precieze bestelling of een defect ontvangen product. Het liefst kom je dan rechtstreeks in contact met iemand van de klantenservice van LightInTheBox die je kan helpen.

Direct contact

In het geval van een miljoenenbedrijf als LightInTheBox zou je verwachten dat je rechtstreeks in contact kan komen met deze partij. In ieder geval even iemand spreken met verstand van zaken en om je een duidelijk antwoord te verschaffen. Dat blijkt in de praktijk toch een stuk lastiger dan verwacht en we vragen ons nog steeds af of dit überhaupt wel mogelijk is. Zowel een telefoonnummer als een chatsysteem is niet te vinden op de website. Wel heb je de mogelijkheid om vanuit je eigen account een ‘ticket’ aan te maken, waarop je vragen worden beantwoord door een medewerker. Er staat echter niet bij hoe lang het duurt voordat je een reactie ontvangt. Wat dat betreft zit LightInTheBox gigantisch dichtgetimmerd.

Mail

Na flink zoeken vind je ergens op een achterliggende pagina in de kennisbank in het klein een mailadres terugkomen. Dit is cs@lightinthebox.com. Op dit mailadres kan je de klantenservice bereiken. Over de afhandelingstijd van mails via dit mailadres wordt verder niks gezegd.

Vreemd

Als je via de website van LightInTheBox niet bij een degelijke klantenservice uitkomt, dan ga je op Google zoeken. ‘LightInTheBox Livechat’, ‘LightInTheBox Chat’ en ‘LightInTheBox Online Support’ zijn zomaar enkele termen die we hebben geprobeerd te zoeken. Daarmee komen er wel pagina’s van LightInTheBox naar boven in Google, maar niet de pagina’s die je wenst. Je komt dan namelijk op een productpagina terecht, waarin ze Chatsystemen, telefoonnummers en mailadressen verwerken in de categorie beschrijving. Ofwel: LightInTheBox gebruikt deze termen om je op de website te laten komen en om meer producten te kopen. Niet om je te helpen. Een slechte zaak in onze optiek. Je zult het voornamelijk moeten doen met geautomatiseerde processen in plaats van persoonlijke hulp bij deze webshop.

Betaalmogelijkheden

Vrijwel alle bekende betaalmogelijkheden zijn te gebruiken voor je aankoop op LightInTheBox. Denk daarbij aan Visa, Mastercard, Paypal, Maestro en iDeal. Ons advies luidt om altijd een betaalmethode te gebruiken die je extra koopbescherming bieden voor aankopen buiten Europa. Het gebruik van een creditcard of PayPal adviseren we je daarom te gebruiken boven een directe iDeal betaling. Mocht er iets fout gaan tijdens het bestelproces of met de levering, dan heb je meer mogelijkheden om sneller of überhaupt je geld terug te krijgen.

Garantie

Op de homepagina van LightInTheBox vind je twee keer een knop terug met ‘Onze garantie’. Beide knoppen leiden je naar een andere pagina, maar niet naar een garantiepagina. De ene pagina brengt je naar een overkoepelende categoriepagina om meer producten te kopen. De andere geeft je enkele foto’s van medewerkers in China over de zorg en aandacht voor ieder product. Enkel via een omleiding op Google kom je terecht op een garantiepagina.  Hier vind je enkel terug dat LightInTheBox garandeert dat je producten van hoge kwaliteit zijn. Voor informatie over garanties moet je zijn op de retourpagina van LightInTheBox. Daarop staat dat je 30 dagen garantie ontvangt op ieder gekocht artikel, behalve kranen en verlichting (behalve LED, decoratie en nachtlampen). Daarop ontvang je garantie tot wel een jaar.

Verzending

Producten worden verscheept uit Peking, China naar jouw brievenbus. Daarin heeft LightInTheBox in diverse continenten deals met koeriersbedrijven, waar dat in Europa DHL is. Qua verzending is LightInTheBox iets transparanter dan met andere onderwerpen. Zo geven ze op een aparte pagina aan per categorie wat de verwerkingstijd is voordat ze een pakket versturen. Deze verwerkingstijd, nog voordat het pakket wordt verzonden, loopt uiteen van 1 tot wel 26 werkdagen voor bijvoorbeeld fietsen.

Vervolgens komt daar nog een levertijd overheen. Met reguliere postverzending verwacht men in Nederland te leveren binnen 10 – 20 werkdagen na verzending. In het hoogseizoen is dat tussen 15 – 30 werkdagen. Voor een versnelde postverzending is dit 5 – 8 werkdagen (tegen betaling). Als laatste biedt LightInTheBox een expressverzending aan. Daarmee heb je het pakket binnen 3 – 5 werkdagen na aankoop in je bezit. Dit is de duurste vorm van verzending. Prijzen variëren per product.


Retourneren LightInTheBox

Ook op het gebied van retourverzendingen is LightInTheBox iets transparanter. Je hebt tot 30 dagen na ontvangst van je bestelling de mogelijkheid om deze retour te sturen. Daarvoor dient je product wel aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Product is defect bij ontvangst
 • Product is vuil bij ontvangst
 • Artikel is in de verkeerde maat ontvangen

Binnen 7 dagen na ontvangst mag je producten retourneren op basis van de volgende voorwaarden:

 • Artikel voldeed niet aan verwachting
 • Is ongewassen, ongedragen, ongebruikt, met labels en onveranderd

Daarnaast dien je een retourformulier aan te vragen bij LightInTheBox via een ‘ticket’ in het bestelproces op je account. Zonder dit formulier word je product niet verwerkt.

Terugbetaling

Verzendkosten van een retour of van de aankoop in eerste instantie worden niet terugbetaald. Wel ontvang je het aankoopbedrag terug als tegoed op jouw LightInTheBox account. Vervolgens heb je de mogelijkheid om dit bedrag te investeren in een nieuwe aankoop of de website of om terug te laten storten op jouw bankrekening. Hoe lang de verwerkingstijd van een terugbetaling is, dat wordt niet door LightInTheBox gecommuniceerd.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Qua prijzen is LightInTheBox relatief laag, maar niet de allergoedkoopste Chinese webshop. Deze webshop vind je meer in het iets duurdere segment van een paar tientjes per product. Het is lastig om per product te zeggen hoe zich dat verhoudt ten opzichte van de kwaliteit. De meeste producten op LightInTheBox zijn merkloos of van een onbekend merk. Bij het ene product valt dit net goed uit, waar je bij een ander product echt een kat in de zak koopt. Ons advies luidt altijd: lees productreviews door voordat je iets aankoopt. Gezond verstand is leidend.


Korting en aanbiedingen

Een Aziatische webshop zou geen Aziatische webshops zijn als je geen kortingen ontvangt. Op het moment dat je de webshop opent ontvang je direct pontificaal een kortingscode in beeld van een paar euro’s, afhankelijk van de dag. Daar staat direct bij vanaf welk aankoopbedrag dit geld. Daarnaast biedt LightInTheBox altijd 10% korting aan voor iedere aankoop die je doet vanuit hun app. Ons advies luidt dan ook om, als je een aankoop bij LightInTheBox gaat doen, om dit via de app te doen. Dit scheelt je al met al telkens weer 10% van iedere aankoop in je eigen portemonnee. Ook beschikt LightInTheBox over een eigen couponcentrum.

Couponcentrum

In het couponcentrum van LightInTheBox vind je diverse kortingscodes. Deze codes geven je een bepaalde korting vanaf een bepaald aankoopbedrag. Denk daarbij aan €3,- korting op iedere aankoop vanaf €30,- of €8,- korting op iedere aankoop boven €49,-. Ook deze opties variëren per dag. Deze pagina gaat ellenlang door en biedt talloze verschillende kortingscodes aan voor de verschillende categorieën die de webshop rijk is. Om op zoek te gaan naar de beste deal voor jouw product adviseren we je om deze pagina altijd even door te scrollen. Dit loont vrijwel altijd.


Wel of niet kopen bij LightInTheBox?

LightInTheBox heeft ontzettend veel producten in diverse categorieën. In principe koop je je producten hier probleemloos, je dient alleen een poos te wachten totdat je deze ontvangt. Maar dat geldt voor iedere Aziatische webshop. Als alles goed gaat met je bestelling bij LightInTheBox, dan is er natuurlijk niks aan de hand. Op het moment dat er iets misgaat en je bent overgeleverd aan de klantenservice voor hulp, dan wordt het een ander verhaal. Dit systeem zit belabberd in elkaar en is zeer klantonvriendelijk dichtgetimmerd. Direct contact is zeer vaag mogelijk en over het algemeen ben je overgeleverd aan automatische processen.


Tips voor kopen bij LightInTheBox

Mocht je een product kopen bij LightInTheBox, dan zijn er nog wel wat zaken die je in acht dient te nemen. We zetten ze voor je op een rij:

 • Houd er rekening mee dat een levering lang kan duren. Soms tot wel twee maanden
 • Wees je ervan bewust dat je zeker bent van je aankoop. Je wilt niet in aanraking komen met de klantenservice van LightInTheBox
 • Gebruik deze webshop voor kleren, maar ook huis, tuin, en keukenproducten
 • Ga voor electronica direct naar de zustervariant: MiniInTheBox
 • Lees altijd productreviews door en baseer daar je aankoop op. Heeft een product geen review? Koop deze dan niet
 • Scroll door de couponpagina om te kijken of je extra korting kunt scoren

Beste alternatieven voor LightInTheBox

Er zijn op het moment van schrijven talloze Aziatische webshops te vinden die wereldwijd leveren. Mocht je nou denken: LightInTheBox is niks voor mij? Vind je hier enkele alternatieven waar je eens door het assortiment kunt speuren:

Shein

Shein is een internationaal e-commerce platform in de mode detaihandel. Deze webshop is voornamelijk gefocust op vrouwenkleding, maar ook voor mannen- en kinderkleren kan je op deze webshop terecht. Ook deze producten komen uit China.

Zaful

Zaful is een Chinese webshop die zich richt op de verkoop van kleding. Toe aan unieke nieuwe t-shirts, truien of schoenen voor een aantrekkelijke prijs? Kan je hier altijd een kijkje nemen.

AliExpress

AliExpress is misschien wel de bekendste partij van allemaal. Dit is een gigantische Chinese marktplaats met veel externe aanbieders. AliExpress is daarin de tussenpartij. Je hebt bij vrijwel iedere aankoop via AliExpress te maken met een andere partij.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel unieke muurdecoraties
 • Couponcentrum voor extra korting
 • Geen tussenpartijen
 • Scoor originele kleding
 • Productreviews
Minpunten:
 • Belabberde klantenservice
 • Iedere pagina die je aanklikt opent in een nieuw tabblad
 • Onduidelijkheid over kwaliteit van producten
 • Veel informatie niet transparant
Ga naar Lightinthebox.com/nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen LightInTheBox

Ervaring geschreven door Esther
28 januari 2021
Mijn bevindingen

Ik dacht altijd dat LightInABox niet het soort webshop voor mij was omdat ik helemaal geen klusser ben. Dat bewijst maar weer dat je je niet te snel moet foppen. Het is namelijk een top winkel waar ik allerlei soorten leuke kleren heb gevonden. Het is weliswaar een webshop uit China, maar het is geen Made in China kwaliteit. Het is namelijk allemaal gewoon goed gemaakt. Het fijnste is natuurlijk dat de prijzen lekker laag blijven. Op die manier kan je er dus zeker van zijn dat je lekker veel kunt kopen, zonder dat het je veel hoeft te kosten. Ik merk wel dat mijn garderobe er nu behoorlijk begint uit te puilen door alle aankopen.

Ervaring geschreven door Yana
28 januari 2021
Easy

Laat je niet foppen door de naam, want Light in the box heeft niks met lampen of elektronica te maken. Je kunt er wel allerlei andere dingen bestellen. Het is gewoon een algemene webwinkel met van alles en nog wat. Voor mij is het de plek waar ik kleding koop voor het seizoen. Shirtjes en truitjes die je maar een paar keer draagt bijvoorbeeld. Omdat het lekker easy is en goedkoop te krijgen is.

Ervaring geschreven door Denny
3 december 2020
Mijn ervaring over Light in the box

Goede ervaring met bestellen bij Light in the box. Ik bestelde en kreeg al direct een bevestiging dat de bestelling was ontvangen en eraan gewerkt werd. Daarna duurde het wel bijna een week voor ik alles binnen had. Dat is wel wat lang. Alles was wel gewoon goed in orde. Als het verzenden ook nog eens snel zou worden afgehandeld, dan zou ik het helemaal een superbedrijf vinden. Ik ben wel tevreden verder!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling LightInTheBox

Website www.lightinthebox.com/nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Lightinthebox.com/nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement