Tips over online webshops, diensten & producten

Geekbuying review & ervaringen

Geekbuying
Ga naar Geekbuying.com

Onze expert over Geekbuying:

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2021

Op zoek naar technologische snufjes tegen een lage(re) prijs dan je gewend bent? Misschien loont het dan eens om een kijkje te nemen op Geekbuying. Deze Chinese webshop is voornamelijk gefocust op de verkoop van elektronica. Het assortiment is dusdanig groot dat er voor vrijwel iedereen iets is te vinden. Toch? We zochten het voor je uit.

Waarom kies je voor Geekbuying?
 • Tienduizenden artikelen
 • Lage prijzen
 • Veel manieren om extra korting binnen te halen
 • Zeer veel betaalmogelijkheden
 • Klantenservice lang open
Ga naar Geekbuying.com

Wat is Geekbuying?

Geekbuying is een Chinese webshop die voor het eerst het levenslicht zag in 2012. Zij focussen zich voornamelijk op de verkoop van elektronische consumentengadgets, zoals ze hun producten zelf noemen. Deze Chinese webshop levert haar producten wereldwijd. Doordat je op Geekbuying rechtstreeks zaken doet met achterliggende fabrikanten, betaal je een lagere prijs dan ergens anders. Qua naam zijn ze misschien niet direct de meest voor de hand liggend als je aan Chinese webshops denkt, omdat AliExpress, Ali Baba en DHGate ongetwijfeld eerder naar voren komen. Geekbuying is dan ook een stuk jonger dan deze genoemde webshops.


Is Geekbuying betrouwbaar?

Geekbuying is in de breedste zin van het woord net zo betrouwbaar als enige andere Chinese webshop. Je plaatst een bestelling en vervolgens is het maar de vraag hoe lang het duurt voordat het product in je brievenbus verschijnt. Je pakket komt namelijk vanaf de andere kant van de wereld. Soms ligt een product in een magazijn dichter bij huis opgeslagen, waardoor de levertijd korter is. Zolang je bereid bent om langer te wachten dan op een bestelling bij een westerse webshop, is Geekbuying in ieder geval betrouwbaar.

Een ander punt waar we naar kijken is de kwaliteit van de producten die worden geleverd. Ga je in Nederland naar een site als Bol.com, Coolblue of MediaMarkt, dan vind je over het algemeen grote A-merken terug. De prijzen zijn daar natuurlijk ook naar. De meeste producten op Geekbuying zijn voorzien van een B-merk of zelfs merkloos. Het is daardoor op voorhand lastig vast te stellen wat de kwaliteit van een product is. Veel negatieve recensies die mensen achterlaten gaan dan ook om de kwaliteit, omdat hun verwachtingspatroon te hoog is. Houd je verwachting laag en wees bereid om lang te wachten, dan kan het alleen maar meevallen.

Hoe groot is deze shop?

Geekbuying is zoals aangegeven opgericht in 2012. Het hoofdkantoor van dit bedrijf is gevestigd in Shenzhen, China. Dat komt omdat de grootste Chinese elektronicamarkt daar ook is gevestigd, genaamd Huaqiangbei. Voor Geekbuying is het daarom makkelijk om aan deze spullen te komen en wereldwijd te verschepen. Het assortiment is groot en daarom zijn er ook veel werknemers nodig om alles in goede banen te begeleiden. Veel Chinese webshops zijn hier vrij open over, maar van Geekbuying hebben we niet precies kunnen traceren hoeveel mensen er werken. Het assortiment bestaat in ieder geval uit tienduizenden artikelen.


Aanbod Geekbuying

Heb je al eens vaker op een Chinese webshop gekeken? Dan mag je met een soortgelijke verwachting een kijkje nemen op Geekbuying, maar dan wel wat kleinschaliger. Het assortiment bestaat zoals aangegeven uit voornamelijk technische snufjes. Categorieën die je tegenkomt zijn onder andere ‘Slim Huis en Tuin, Consumer Electronics, Fashion en Speelgoed’. Alsnog een vrij breed scala aan producten, maar iedere categorie is weer onderverdeeld in tientallen andere categorieën.

Maar wat voor producten kom je hier dan zoal tegen? Nou, werkelijk alles wat ook maar een beetje stroom of batterijen nodig heeft om te functioneren. Denk daarbij aan draadloze stofzuigers of toetsenborden. Eerder op zoek naar een nieuwe tablet, drone of een elektrische step? Dan ben je ook bij Geekbuying aan het juiste adres

Echt alleen maar elektronica?

Alleen al door de naam van de webshop denk je dat het alleen maar gaat om elektronische artikelen. Vrijwel overal profileert de webshop zich ook zo. Toch komen we nog een verscheidenheid aan andere producten tegen als we een rondje door de website maken. Zo vinden we heuse doe-het-zelf-pakket bedden om te laten importeren naar Nederland of bouwstenen voor kinderen om mee te spelen. Daar komt geen enkele seconden stroom bij kijken. Het overgrote deel van Geekbuying bestaat echter wel uit elektronica. De beste manier om erachter te komen wat er allemaal is, is door zelf een kijkje te nemen.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Over de prijs- / kwaliteitverhouding van een Chinese webshop valt zowel veel als weinig te zeggen. De meeste artikelen die je tegenkomt zijn van minder bekende merken als producten in een westerse winkel. Ook op Geekbuying vind je een hoop elektronische producten, maar grote merken als Sony, LG of Samsung vind je er niet snel of uitgebreid terug. Zelfs al vind je deze merken, zouden we je alsnog eerder adviseren om dit product lokaler te kopen. Dit omdat je daarmee ook je garanties binnenslands houdt, waardoor je makkelijker kunt handelen in probleemsituaties.

Aan de andere kant is het van al die onbekende merken dus lastig zeggen wat de kwaliteit van deze producten is. Over het algemeen betaal je dan ook een stuk minder geld dan voor een soortgelijk artikel op een westerse webshop. Gelukkig zijn producten over het algemeen ruim voorzien van productreviews. Lees deze vooral goed door en baseer daarop of iets je de aankoop waard lijkt. Als laatste adviseren we je eerst om een goedkoop product te importeren en te kijken of deze je aanstaat. Zo beslis je later makkelijker of een duurder product eventueel je aankoop waard is.


Waar komen de producten van Geekbuying vandaan?

Zoals aangegeven bevindt het hoofdkantoor van Geekbuying zich in Shenzhen, China. Dit is in de buurt van elektronicamarkt Huaqiangbei, waar ongetwijfeld veel van hun producten worden geproduceerd. Mede daardoor duurt het over het algemeen enkele weken voordat je product pas bij jou thuis arriveert. Toch zijn er manieren om de levertijd voor jezelf aanzienlijk te verkorten, waardoor het soms zelfs maar enkele dagen tot een week hoeft te duren.

Zo maakt Geekbuying gebruik van verschillende magazijnen wereldwijd. Zo heb je op voorhand al de mogelijkheid om specifiek op producten te shoppen die in magazijnen dichterbij zijn opgeslagen. In Europa beschikt Geekbuying over magazijnen in Duitsland en Spanje. Dat is aanzienlijk dichterbij dan China. Kijk dus eerst eens of je op deze locaties leuke producten vindt, waardoor je minder lang hoeft te wachten op de levering.

Bied Geekbuying verantwoordelijke producten?

Als we heel eerlijk zijn is het altijd lastig om een oordeel te vellen over de werkomstandigheden in China. Daar is simpelweg vrij weinig transparantie in. Ook het feit dat het overgrote deel van het assortiment van Geekbuying bestaat uit B-merk of merkloze artikelen helpt daarin niet mee. Het is dus lastig om ieder afzonderlijk product te herleiden naar het daadwerkelijke productie moment. Gebruik vooral je gezonde verstand als je kijkt naar een product en welke prijs hiervoor wordt gehanteerd.


Klantenservice

Aangezien vrijwel iedere bestelling die je doet van een andere plek op de wereld kan komen, is het fijn als er iemand voor je klaarstaat in het geval van een probleem. Ook om advies te krijgen rondom een product is het fijn om een medewerker te spreken te krijgen. We zochten voor je uit op welke manieren dit mogelijk is bij Geekbuying:

LiveChat

Zes dagen per week is het mogelijk om contact te zoeken met de LiveChat van Geekbuying. Zodra je naar de contactpagina gaat vind je direct een knop om een chat te starten. Hier laat je je naam, mailadres, onderwerp en bericht achter, waarna je in contact komt met een medewerker. Deze chatdienst is zo’n 22 uur per dag geopend van maandag tot en met vrijdag. Enkel tussen 0.00 – 2.00 in de avond is de chat gesloten. Op zaterdag is dit iets korter en is de chat gesloten tussen 21.00 uur in de avond tot 2.00 uur in de nacht. Op zondag is er niemand bereikbaar.

Ticket aanmaken

Op dezelfde contactpagina is het mogelijk om een ticket aan te maken, die door een achterliggende afdeling van Geekbuying wordt opgepakt. Meestal ontvang je hier binnen 24 uur een reactie op, behalve op feestdagen. Om een ticket aan te maken heb je twee mogelijkheden. De eerste is door een mail te sturen naar service_payment@geekbuting.com. De andere optie is om een ticket aan te maken binnen je eigen Geekbuying account.

FAQ

Het is niet altijd even makkelijk communiceren met een Chinese klantenservice aan de andere kant van de wereld. Gelukkig zijn veel algemene vragen op voorhand al van een antwoord voorzien. Al deze vragen en antwoorden zijn gebundeld in een uitgebreide FAQ op de site. Hier vind je van alles over productkwaliteit, betaalmethoden en verzendingen. Als je echt een zeer specifieke vraag hebt waar je een eenduidig antwoord voor nodig hebt, zoek je rechtstreeks contact.

Niet bellen?

Geekbuying beschikt niet over een telefonische klantenservice. In ieder geval niet vanuit Nederland. Aangezien het bedrijf opereert vanuit China, moet je daar ook maar blij mee zijn. Een enkel belletje kan zo al flink in de papieren oplopen. De genoemde opties moeten je al een eind op weg helpen.

Betaalmogelijkheden

Geekbuying biedt een ruime hoeveelheid aan verschillende betaalmethoden aan. Zo betaal je eenvoudig met iDeal, PayPal of de bekende creditcards. Liever achteraf betalen omdat de levering lang kan duren? Geen enkel probleem, want ook Klarna hoort bij de betaalmogelijkheden. Voor iedereen is er wel een gepaste betaalmethode die bij zijn of haar wensen past.

Garantie

Geekbuying biedt op vrijwel ieder artikel aangeboden in de webshop een jaar beperkte garantie. Als deze niet werken zoals geadverteerd vanwege een fabrieksfout, kan je het kapotte product opsturen voor reparatie. RC Drones vallen niet onder de garantieproducten. Ook geldt de reparatieregel niet op moederborden en gekochte schermen op de site.

Ook hanteert Geekbuying enkele richtlijnen met betrekking tot het gebruikmaken van de garantie. Zo gelden de volgende garantie-uitsluitingen op de site:

 • De schade is onstaan door:
  • Ongeval, aanpassingen, vandalisme of misbruik;
  • Onvoldoende of foutief onderhoud;
  • Commercieel gebruik of inhoudelijk ongeoorloofde wijzigingen;
  • Gebruik zonder toezicht van iemand jonger dan 18 jaar.
 • Artikel retour sturen? Neem eerst contact op en geef dit door. Anders kan het retourverzoek vertraging oplopen.
 • Reparatie of vervanging van een product niet mogelijk? Ontvang volledige resititutie van het aankoopbedrag.
 • Zorg ervoor dat je het product terugstuurt inclusief een traceringsmethode. Zo voorkom je dat het product tijdens verzending verloren gaat.

Verzending

Alle pakketten die vanuit Geekbuying worden verzonden gaan op verschillende manieren de wereld over. Het ene pakket gaat per trein naar Europa, waar het andere pakket per vliegtuig of boot overkomt. Zoals aangegeven ligt het ene product al opgeslagen in een magazijn in Spanje of Duitsland, maar dit kan ook net zo goed in de Verenigde Staten zijn. Zoals je daaruit al kunt opmaken is het een flink doolhof.

Als we kijken naar de verzendpagina met alle opties die daar staan weergegeven, dan zijn de opties ook zeer breed. Heel breed genomen duurt de verzending van een pakket naar Nederland tussen de 2 en 45 dagen, als we deze pagina mogen geloven. Per product vind je op de productpagina onder het kopje shipping wel een indicatie van hoe lang het duurt voordat het pakketje wordt verstuurd.


Retourneren

Alle voorwaarden die we hebben opgenoemd onder het kopje garantie, gelden ook voor het retournernen. Dit is bij de meeste webshops een wisselwerking. Toch zijn hier een paar extra punten die we nog willen toevoegen aan dit geheel. Producten heen en weer sturen naar China kan namelijk een ontzettend langdurig proces zijn wat je liever wilt voorkomen.

Binnen hoe lang retourneren?

Net als producten die je in Nederland koopt heb je 14 dagen bedenktijd vanaf ontvangst van het product. Staat het product je niet aan of is deze defect bij ontvangst? Neem dan binnen deze periode contact op met Geekbuying en geef aan dat je een retourproces wilt starten. Zorg er vervolgens aan dat je je aan de meegegeven instructies houdt en houdt dit netjes bij. Zo kom je eerder in aanmerking voor restitutie.

Retourkosten voor jou of de shop?

De retourkosten voor een product zijn voor jou als koper van het product. Slechts in één situatie neemt Geekbuying de retourkosten voor haar rekening, dat is namelijk bij een DOA. Dead on Arrival. Ook eventuele douanekosten en invoerrechten zijn voor jouw rekening.

Hoe snel krijg je je geld terug?

Uiteindelijk wil je graag je aankoopbedrag terug dat je hebt neergelegd. Al met al kan dit wel even duren vanaf het moment dat je het pakket retour hebt gestuurd. Zo dient het retourpakket eerst in ontvangst te zijn genomen in China en te zijn verwerkt. Vervolgens gaan er nog drie tot zes werkdagen overheen voordat de terugbetaling wordt aangeboden aan de bang. Hierna is de verwerkingstijd vaak nog eens tot 48 uur. We adviseren je dan ook om te betalen met PayPal, aangezien de verwerkingstijd daarmee het snelste is. Ook ben je als koper op meerdere manieren verzekerd tegen problemen.


Kun je veilig kopen op Geekbuying?

Op Geekbuying koop je je producten net zo veilig als iedere andere webshop. Het enige wat je echt in acht dient te nemen is dat het lang kan duren voordat je een product eindelijk ontvangt. Op het moment dat jij hier een product koop, ontvang je in ieder geval enige ‘buyer protection’. Maak daarbovenop gebruik van PayPal en je bent ruim voorzien van enige bescherming. Lees je verder altijd goed in met de productreviews, vooral omdat het gaat om B-merken en naamloze producten. Als laatste geven we je de tip mee om eerst eens iets goedkoops te kopen. Baseer je op die ervaring vervolgens of je toe bent aan een duurdere aankoop op Geekbuying.


Korting en aanbiedingen

Ondanks dat je op een Chinese webshop koopt en de productprijzen over het algemeen al een stuk lager liggen, zijn Chinese webshops er ook niet vies van om nog meer extra korting uit te delen. Ook op Geekbuying zijn er voldoende mogelijkheden om nog aan extra kortingen te komen. Om het jou makkelijker te maken hebben we de opties alvast voor je uitgelicht:

Super Deals (Flash Deals)

Bovenaan de pagina vind je een grote banner met Super Deals. Zodra je hierop klikt, kom je op de promotiepagina van Geekbuying. Hier vind een ruime verscheidenheid aan verschillende kortingscodes en flash deals. Flashdeals zijn kortingen die slechts een X aantal uren toepasbaar zijn op verschillende categorieën van de site. Vaak geldt hier: hoe groter het aankoopbedrag dat je spendeert, hoe hoger de korting is die je ontvangt. Alles om jou te stimuleren om meer, meer, meer te kopen.

Ook vind je op deze pagina veel verschillende producten uit allerlei categorieën. Alles staat hier kriskras door elkaar heen. Producten die hier in de aanbieding zijn hebben kortingen die oplopen tot wel 70% van de adviesprijs. Ook zie je hier direct in welk land het product ligt opgeslagen, zodat je een inschatting kunt maken van hoe lang de levering duurt.

Nieuwsbrief

Zodra je op de homepagina naar beneden scrolled, vind je de footer. Daar bevindt zich een balk waarvoor je je kunt inschrijven voor de nieuwsbrief. Direct na het inschrijven van denieuwsbrief ontvang je een kortingscode van 5%, welke je kunt toepassen op je eerste aankoop. We hebben tot nu toe geen voorwaarden gevonden om deze 5% korting in te zetten, dus dit is vrij toepasbaar.

App

Je hoort er als webshop tegenwoordig niet meer bij als je geen eigen downloadbare app hebt. Ook Geekbuying heeft als elektronica webshop een eigen app. Download de app zelf en ontvang nog meer korting. Op de site geven ze aan dat je standaard lagere prijzen te zien krijgt en meer coupons tot je beschikking hebt als je gebruik maakt van deze app ten opzichte van de browserversie. Ook ontvang je exclusieve aanbiedingen die je via een pc of laptop niet tegenkomt. Het is dus in ieder geval het proberen waard. Mocht de app je niet bevallen, dan kan je deze altijd weer verwijderen.


Wel of niet kopen bij Geekbuying?

Het gehele assortiment van Geekbuying bestaat uit tienduizenden artikelen. Het overgrote deel bestaat uit elektronica, maar ook voor allerlei andere spullen kan je prima terecht op deze webshop. Je kunt hier met een gerust hart je spullen kopen. Houd er echter wel rekening mee dat het tot anderhalve maand kan duren voordat je het pakket in huis ontvangt. Zorg er over het algemeen ook niet dat je te dure producten koopt, omdat je dan met doaunekosten in de knoop kunt komen. Houd het bij producten van maximaal een paar tientjes en dan komt het over het algemeen wel goed. Denk uiteraard wel goed na over iedere aankoop die je doet. Je komt liever niet in een situatie terecht waarbij je een pakket retour dient te sturen naar een Chinese webshop.


Tips voor kopen bij Geekbuying

Als je gaat kopen op een Chinese webshop ben je vaak iets huiveriger. Snappen we heel goed. Toch zekerder zijn van je volgende aankoop? Neem de volgende tips dan mee in het proces. Zo koop je minder gauw een kat in de zak en haal je het maximale uit iedere koop.

 • Kijk op de Super Deals (Flash Deals) pagina en vind producten die tot wel 70% korting hebben ten opzichte van de adviesprijs;
 • Kijk of je product in een Europees magazijn ligt, zodat je minder lang hoeft te wachten op je pakket;
 • Over het algemeen wacht je namelijk erg lang op je pakket, omdat deze uit China komt;
 • Lees altijd de reviews van het product en de aanbieder door. Baseer daar met gezond verstand je aankoop wel / niet op;
 • Geekbuying is voornamelijk gericht op de verkoop van elektronica producten;
 • Koop niet direct dure of grote producten. De kans is aanwezig dat je flink wat extra kosten maakt;
 • Betaal je producten met creditcard of PayPal om jezelf nog beter te beschermen;
 • Houd er rekening mee dat retourkosten voor jou zijn per product, waardoor zekerheid op voorhand verstandig is om te hebben;
 • Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting op je volgende aankoop;
 • Lagere prijzen betalen? Maak gebruik van de Geekbuying app.

Beste alternatieven voor Geekbuying

Geekbuying is lang niet de enige Chinese webshop die wereldwijd levert. Er zijn een paar andere shops met een heel ander assortiment die nog groter zijn en al langer meegaan. Ook die hebben we al eens behandeld op ReviewGo. Neem daarom ook eens een kijkje op:

Banggood

Banggood is een partij die niet fungeert als tussenpartij, maar zelf rechtstreeks producten levert. Bij vragen of problemen heb je rechtstreeks met hen te maken en hoef je geen omslachtige stappen te volgen. Prijzen kunnen daardoor iets hoger zijn dan DHGate, maar de kwaliteit is er vaak ook naar.

Gearbest

Gearbest is net als Banggood een webshop waar je rechtstreeks bij hen je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring.

AliExpress

AliExpress is misschien wel de grootste webwinkels ter wereld, die opereert vanuit China. In de basis fungeert AliExpress als marktplaats voor vele Chinese verkopers. Dat wil zeggen dat vrijwel iedereen die een product verkoopt in China zich kan aanmelden voor dit platform om hun waren te verkopen. je vindt hier werkelijk alles.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Tienduizenden artikelen
 • Lage prijzen
 • Veel manieren om extra korting binnen te halen
 • Zeer veel betaalmogelijkheden
 • Klantenservice lang open
Minpunten:
 • Levering kan tot 1,5 maand duren
 • Retourproces kan daardoor nog langer duren
 • Er valt weinig te zeggen over kwaliteit van B-merken / merkloze producten
Ga naar Geekbuying.com
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Geekbuying

Ervaring geschreven door Bart
17 mei 2021
Gadgetalarm

Chinese gadgets zijn echt fantastisch is mijn beleving. Ze werken niet altijd allemaal even goed. Maar als ze goed werken, dan kan je er de leukste dingen mee. Daarom ben ik zo’n fan van Geekbuying. Ik ga hier nooit heen omdat ik iets nodig heb. Ik ga er letterlijk heen om te geek buyen. Ik kijk gewoon in het aanbod wat ik nu weer kan vinden en als het leuk is en ik kan er mijn leven beter mee maken, dan koop ik het. Dat kan ook gemakkelijk want de prijzen zijn goed in de hand te houden. Ik ben al de gekste dingen tegengekomen en ik heb nog lang niet alles bekeken.

Ervaring geschreven door Jelmer
11 maart 2021
Chinese webshops

Kopen in China blijft nu eenmaal goedkoper. Dat geldt zeker voor gadgets en technische spullen. Omdat ik daar nogal gek op ben, is het dus ook zo dat ik vaak kijk wat Geekbuying allemaal te bieden heeft. In de meeste gevallen vind ik hier dan ook precies wat ik zoek. Je zou denken dat je dan lang zit te wachten voor je het hebt, omdat het helemaal uit China moet komen. Maar dat valt dus reuze mee. Het is er niet de volgende dag, maar het duurt ook niet heel veel langer voor je van je aankopen kan genieten. Soms wijkt het wel iets af van het plaatje, maar de kwaliteit is wel gewoon altijd van het hoogste niveau. Dat is voor mij waar het eigenlijk ook gewoon om gaat.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Geekbuying

Website geekbuying.com
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Geekbuying.com
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement