Tips over online webshops, diensten & producten

Betersport review & ervaringen

Betersport
Ga naar Betersport.nl

Onze expert over Betersport:

Laatst bijgewerkt: 30 november 2020

Niet iedereen heeft evenveel tijd en zin om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan. Toch blijven we graag gezond en actief. Bij Betersport vind je veel soorten sportapparaten, artikelen en voeding die het mogelijk maken om thuis flink aan de slag te gaan. Naast enkele huismerken, vind je ook een ruim aanbod aan bekendere en minder bekendere andere merken terug in de webshop. Wij zochten voor je uit of Betersport een betrouwbare partij is om zaken mee te doen. Niet alleen voor een gezondere levensstijl, maar ook voor een gezonde portemonnee.

Waarom kies je voor Betersport?
 • Veel betaalmogelijkheden
 • CO2 compensatie naar het goede doel
 • Sportartikelen en bijbehorende voeding
 • Transparant over garanties en rechten van de klant
 • Sportapparatuur in ieder prijssegment
Ga naar Betersport.nl

Wat is Betersport?

Betersport is een online webshop, volledig gefocust op de verkoop van fitnessapparatuur en sportartikelen. Alle producten daarin zijn bedoelt voor thuisgebruik. Dit geldt voor zowel binnen- als buitensport artikelen, variërend van cardio en kracht, tot aan pingpongtafels en trampolines. De webshop is opgericht in 2005 en bestaat op het moment van schrijven uit meer dan 30 werknemers.


Is Betersport betrouwbaar?

Betersport gaat in Nederland al mee sinds 2005. In al die jaren hebben ze een flinke naam en assortiment opgebouwd op allerlei soorten sportartikelen. Ze vertegenwoordigen enkele eigen merken, maar ook enkele bekendere merken. Sommige merken bieden hun artikelen in de Benelux exclusief aan via Betersport, waardoor je geen andere optie hebt. Daarnaast zijn ze transparant met hun prijzen en is de klantenservice op ruime tijdstippen bereikbaar. Ook vind je veel productinformatie en productreviews om jezelf op voorhand van voldoende informatie te voorzien, voordat je een product koopt.


Aanbod Betersport

Betersport focust zich zoals gezegd op de verkoop van sportartikelen voor thuisgebruik. Dit gaat van volledige apparaten, tot accessoires en sportvoeding. Alles om thuis zo sportief mogelijk te blijven. Hieronder lichten we enkele categorieën bij Betersport iets beter uit, zodat je een beter idee krijgt waarvoor je bij deze webshop terechtkunt.

Krachtapparatuur

Spieren trainen, sixpack kweken, het hoort er tegenwoordig allemaal bij. Alles om er in de warmere maanden van het jaar weer goed uit te zien. Niet iedereen heeft tijd en zin om meerdere malen per week naar de sportschool gedaan, dus waarom doe je het niet zelf thuis? Zo vind je bij Betersport allerlei soorten krachtapparatuuur om iedere spiergroep volledig mee te pakken. Dat gaat van bicep- en triceptrainers tot buik-, en rugtrainers tot racks om jouw halters met stang aan op te hangen.

Fitnessapparatuur

Naast kracht is conditie ook erg belangrijk. Dat vinden ze bij Betersport ook. Naast een sectie krachtapparatuur, vind je onder de categorie fitnessapparatuur allerlei apparaten terug die je daarmee helpen. Hier vind je verschillende fietsen terug, maar ook loopbanden en roeiapparaten. Genoeg materialen om je thuis uit te putten, zodat je daarna linea recta de douche instapt.

Yoga

Van fitness- en krachttraining word je goed moe. Toch zijn er ook sporten waarmee je niet alleen je lichaam, maar ook je geest traint. Dit is in de vorm van yoga. Ook yoga beoefen je eenvoudig thuis en in de webshop van Betersport vind je allerlei yoga artikelen die je daarmee ondersteunen. Denk daarbij aan gymballen, yogamatten, maar ook elastieken en handschoenen. Voldoende om thuis flink tot jezelf te komen.

Sportvoeding

Een gezond lichaam en brein ontstaan niet enkel door te sporten. Nog meer helpt het om de juiste voeding tot je te nemen. Zo vind je bij Betersport ook allerlei soorten sportvoeding die je helpen om jezelf te ontwikkelen. Denk daarbij aan eiwitshakes, energierepen, maar ook sportdranken om tijdens het sporten tot je te nemen.

Refurbished

Naast splinternieuwe sportapparatuur, vind je ook refurbished apparatuur op Betersport. Dit zijn sportartikelen die ooit eerder in gebruik zijn geweest bij een ander of die al eens in een sportschool hebben gestaan. Ook is het mogelijk dat het om een showroom model gaat met lichte gebruikssporen. Deze apparatuur is grondig gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Deze refurbished apparaten vind je in de webshop terug tegen een lagere prijs. Alle refurbishd artikelen zijn voorzien van een blauwe ‘refurbished’ markering.

En meer

De bovengenoemde categorieën zijn de voornaamste en grootste categorieën op Betersport. Daarnaast vind je nog veel meer artikelen terug die je helpen met het thuissporten. Neem vooral zelf een kijkje op de webshop voor als je thuis actief wilt blijven.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op Betersport vind je veel verschillende artikelen in verschillende prijssegmenten. Zo vind je alleen al in de categorie ‘crosstrainers’ bijna 50 verschillende soorten terug. De goedkoopste vind je in het segment tot €300 á €400,-, maar ook zijn er meerdere die van €2000,- tot wel meer dan €3000,- variëren. De meeste apparaten ontvangen ook daverende reviews, wat een goed teken is. In de praktijk is het lastig zeggen of een apparaat van €2000,- beter is en het extra geldbedrag waard is ten opzichte van een veel goedkoper apparaat.

Naast talloze apparaten en soorten sportvoeding, heeft Betersport ook een aantal huismerken. Dit geldt voor zowel apparatuur als eigen sportvoeding. Dit zijn de merken Focus Fitness, FitBike en Senz Sports. Over het algemeen ontvangen alle huismerken goede reacties, terwijl de prijs daarvan lager of gelijk aan andere merken ligt. Mocht je iets op Betersport willen kopen, kan je altijd eerst eens een huismerk product proberen.

Productreviews

Betersport is in ieder geval transparant op het gebied van productreviews. Elk product op de webshop kan door kopers worden gewaardeerd van 1 tot 5, op zowel prijs als kwaliteit. Daaraan kan de koper tevens een geschreven review toevoegen. De meeste artikelen op de webshop hebben meerdere reviews. Zo heb je naast productinformatie ook veel gebruikerservaringen. Des te meer informatie heb jij om je aankoop uiteindelijk wel of niet op de baseren.


Waar komen de producten van Betersport vandaan?

De producten van Betersport kunnen overal vandaan komen. De webshop fungeert voornamelijk als distributeur van enkele (grote) merken, waarvan deze partij van sommige zelfs de exclusieve distributeur is in de Benelux. Merken die je terugvindt zijn onder andere Salta, Manduka, maar ook bekendere namen als Shimano en Kettler. De laatstgenoemde merken zijn bijvoorbeeld een Japans en Duits merk, waarvan de kans aanwezig is dat de producten daadwerkelijk uit die landen komt. De drie eerder genoemde huismerken zijn allen Nederlandse merken, waarvan de productie mogelijk gewoon in Nederland is. Een direct eenzijdig antwoord valt dus niet te geven op deze vraag.

CO2 compensatie

Alle producten van Betersport komen dus uit veel uithoeken van de wereld naar Nederland toe. Voordat die zware apparaten bij jou thuis in de hobbykamer staan, hebben die producten al een flinke reis achter de rug. Betersport is zich daar ook bewust van. Mede daardoor doen ze aan CO2 compensatie. Dat wil zeggen dat een deel van het aankoopbedrag naar de organisatie Trees for All gaat. Ook als klant kan jij een extra bedrag aan het bedrijf doneren, welke Betersport met nog eens 20% extra verhoogd als donatie naar deze partij. Trees for All zorgt er vervolgens voor dat er, zowel in Nederland als in het buitenland, nieuwe bomen worden geplant. Zo compenseer je de uitstoot van CO2 met nieuwe zuurstofrijke bomen die weer jaren meegaan.


Klantenservice

Op Betersport vind je dus allerlei sport gerelateerde producten in allerlei prijssegmenten. Als er iets aan de hand is met je product, wil je graag geholpen worden met je probleem. Ook als je niet zeker weet wat voor apparaat bij jouw persoonlijke doelen aansluit, is het fijn als iemand je kan adviseren. Even klantenservice contacteren is dan wel gewenst. Wij zochten voor je uit op welke manieren je Betersport bereikt:

Bellen

De snelste manier om iemand van Betersport te spreken is door ze simpelweg op te bellen. Dat doe je op het volgende telefoonnummer: 077 3211075. Van maandag tot en met donderdag bereik je iemand tussen 8.30 – 21.00. Op vrijdag is dat van 8.30 – 17.00 en op zaterdag van 10.00 – 16.00. Enkel op zondag bereik je niemand van het bedrijf, maar op alle overige dagen zit er op ruime tijden iemand voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Ook op de site van Betersport vind je een pagina met veelgestelde vragen, simpelweg een FAQ. Daarop vind je een lijst met de vragen die het bedrijf het vaakst heeft ontvangen. Kijk altijd eerst op deze pagina voordat je contact zoekt met het bedrijf. Zo vind je hier informatie over montage van de apparaten, maar ook simpelweg over verzendkosten en leveringstijden. Vind je hier geen passend antwoord? Neem dan uiteraard wél even contact op, zodat je situatie opheldert.

Showroom

Naast een online webshop, beschikt Betersport ook over één showroom in het land. Daar vind je allerlei apparaten uitgestald om fysiek te testen. Misschien net zo makkelijk, voordat je een bak met geld uitgeeft aan nieuwe apparatuur. Deze showroom vind je in Panningen, nabij Venlo, in Limburg. Is dit in de buurt? Kan je altijd even een afspraak maken. Woon je wat verder weg? Dan adviseren we je om op andere manieren contact te zoeken of lokaal te kijken naar dergelijke producten om te testen.

Mailen

Heeft je vraag niet zoveel haast? Kan je altijd een mailtje sturen naar Betersport. Je bereikt een medewerker op klantenservice@betersport.nl. Er staat niet bij hoe lang het duurt voordat je een reactie terug ontvangt. Wel staat er, op het moment van schrijven, dat de klantenservice momenteel een ‘langere reactie tijd heeft’. Dit is in ieder geval niet de snelste methode om contact te krijgen met een medewerker.

Chatten en sociale media

Iets meer verstopt, maar alsnog vindbaar op de website, vind je een chatsysteem. Rechtsonder op de site zie je een plaatje van een robot staan. Zodra je op dit plaatje drukt, springt het chatscherm tevoorschijn. Daar dien je op voorhand alvast wat informatie door te geven, alvorens een gesprek met een medewerker start.

Ook vind je in dit scherm iconen voor Facebook en Twitter. Log in met je account en stel via die weg je vraag aan Betersport. Ook hier worden geen reactietijden genoemd.

Betaalmogelijkheden

Hoe groot het bedrag van je winkelkarretje ook is, je dient wel je producten af te rekenen. Zoals aangegeven variëren de producten op de webshop in apparaten van honderden tot duizenden euro’s per stuk. In het lage segment heb je ook wel producten voor een paar euro. Al met al voldoende mogelijkheden om je portemonnee te legen.

Betersport denkt daarin ook graag met de klant mee en biedt ruime betaalmogelijkheden aan. Uiteraard vind je hier de bekende betaalmogelijkheden, zoals via iDeal, PayPal en creditcard. Daarmee kan je in alle gevallen betalen. In het geval van bestellingen tot €2500,- is het mogelijk om achteraf via Klarna te betalen. Zo kan je een ontvangen product altijd eerst even testen.

Termijnen

Ook kunnen ze bij Betersport voorstellen dat je hoge bedragen niet altijd in één keer kunt betalen. Speciaal daarvoor, voor bestellingen tussen €100,- en €3000,- is het mogelijk om in 3 termijnen te betalen, zonder rente. Daarmee ontvang je tevens geen BKR registratie op je naam.

Garantie

Volgens Betersport zijn alle producten op hun webshop voorzien van een ‘standaard garantie’. Wat dat precies inhoudt, wordt volgens de garantiepagina nog niet helemaal duidelijk. Dit verschilt namelijk per type product en / of merk. Om op voorhand te weten waarop je recht hebt, kan je onder ‘specificaties’ kijen bij ieder product in de webshop. Zo vind je bijvoorbeeld rugtrainers op de website, waarbij de ene een garantietermijn heeft van twee jaar en een andere levenslang. Bij sportvoeding vinden we bijvoorbeeld helemaal niks terug over garanties. Lees je dus op voorhand goed in per product waarop je recht hebt.

Garantie aan huis

Zeker weten dat je op vrijwel alles bent verzekerd vanaf het moment dat je een product in je winkelkarretje stopt? Voeg voor €19,99 de optie ‘garantie aan huis’ toe. Zo ben je verzekerd tegen problemen tijdens de levering, maar ook in de komende twee jaar vanaf bestelling. Op elk moment dat je problemen ervaart, komt iemand van Betersport het apparaat bij jou ophalen om te repareren. Hoef je je nergens meer zorgen om te maken.

Verzending

Betersport handelt niet volgens een ‘vandaag besteld = morgen in huis’ principe. Zij geven aan dat, wanneer producten op voorraad zijn, de levering tussen 1 en 3 werkdagen na bestelling plaatsvind. In het weekend geplaatste bestellingen worden pas op maandag verwerkt. Alle leveringen zijn gratis in Nederland en België vanaf €40,-. Alle bestellingen daaronder kosten €4,99 verzendkosten in Nederland en €5,99 in België. Daarnaast heb je in het winkelmandje direct zelf al de mogelijkheid om aan te geven wanneer je het product wilt ontvangen. De vervoerders waarmee Betersport werkt zijn DPD, All Road en Red je Pakketje.

Op voorhand geeft het bedrijf aan dat de koeriers enkel leveren tot aan ‘de eerste drempel’. Mocht je op een hogere etage wonen, dien je het pakket zelf boven te krijgen. Houd daar vooral rekening mee in het geval van zware en dure apparaten. Voor bezorgingen buiten Nederland en België dien je persoonlijk contact op te nemen met de webshop. Dit is namelijk niet onmogelijk, maar kent waarschijnlijk wel extra kosten.


Retourneren Betersport

Op het gebied van reparaties of retour producten, maakt Betersport op voorhand enkele beloftes aan al haar klanten. Bij iedere bestelling mag je daar dan ook vanuit gaan. Deze beloften houden het volgende in:

 • Zit het product nog in de originele verpakking? Haalt Betersport deze gratis weer op;
 • Pakket ontvangen? Vanaf dat moment gaat je bedenktermijn van 30 dagen in;
 • Heb je recht op een retourbedrag? Betersport streeft ernaar betalingen binnen 5 tot maximaal 10 werkdagen terug te storten;
 • Op alle producten ontvang je minimaal 1 jaar garantie;
 • Defect aan een product na de ontvangsttermijn? Dan denkt Betersport persoonlijk met je mee aan een oplossing

In verband met defecten is het mogelijk om een reparatie aan te vragen. Daarvoor vind je op de site een serviceformulier.


Zakelijk

Betersport focust zich voornamelijk op de consumentenmarkt en om mensen thuis aan een gezondere levensstijl te helpen. Toch is deze webshop er ook niet vies van om zakelijke klanten te helpen. Als jij een eigen fitnessruimte, yogastudio of bootcamplocatie runt, heb je vast ook meerdere soorten apparatuur nodig.

Betersport helpt je graag met het inrichten van deze locaties. Zo kan je ook zakelijk terecht voor fitnessapparatuur, accessoires en zelfs sportvoeding om aan te bieden in jouw sportomgeving. Zakelijke klanten hebben één direct contactpersoon bij Betersport, die je daarover alle vragen kunt stellen. Deze persoon bereik je op 077 3211075 of per mail op verkoop@betersport.nl.


Korting en aanbiedingen

Betersport is van nature niet per se een budgetwinkel. Wel vind je er zoals vaker benoemd allerlei producten in verschillende prijssegmenten. Het grootste financiële voordeel haal je dus simpelweg om de goedkoopste toestellen aan te schaffen. Via Google komen we wel op Betersport acties, zoals een een ‘actie-van-de-dag’ pagina. Daarop vind je enkele apparaten terug die een korting hebben tot €100,-. Echte artikelen uit het hoge segment vinden we hier niet. Totaalprijzen van artikelen op deze pagina lopen hier tot ongeveer €1200,- per product op, inclusief korting.

Spotlight

Op de homepagina van de webshop vinden we wel een product terug met een timer daarbij. De ene dag zijn dit dumbbells en de andere dag vind je hier sportvoeding. Dit is volgens ons enkel een product dat wordt uigelicht uit het assortiment, want echt een andere prijs ten opzichte van andere momenten vinden we hier niet terug.

Magazijn uitverkoop

Onderaan de pagina, in de footer, vind je nog wel een knop naar een magazijn uitverkoop. Daarop vind je producten terug die wegens opruiming de deur uit mogen. Al deze acties werken volgens het op = op principe. Hier vind je niet direct machines terug, maar meer hebbedingetjes ter ondersteuning. Denk daarbij aan medicijnballen of dumbbells. De ene korting ontvang is slechts €7,-, waar de ander soms wel meer dan €100,- is.

Nieuwsbrief

Iets rechts van de knop omtrent magazijn uitverkoop, vind je de mogelijkheid om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief van Betersport. Daarmee ontvang jij als allereerste de nieuwste producten, acties en tips in je mailbox. Of het hier ook echt om persoonlijke acties gaat, is niet bekend.


Wel of niet kopen bij Betersport?

Als jij thuis ruimte vrij hebt om in te richten met je eigen sportapparaten, zouden we niet weten waarom je dit niet bij Betersport zou doen. Je vindt er een ruim assortiment aan sportartikelen om jou op weg te helpen naar je beste zelf. Zo zijn er instapmodel apparaten tegen een relatief lage prijs, maar ook dure sportapparatuur voor de echte die-hards. Ook voor je voeding en sportaccessoires kan je op deze shop terecht. Qua klantenservice zijn ze op veel verschillenden momenten om je te helpen bij eventuele problemen (in de toekomst).


Tips voor kopen bij Betersport

Van plan om thuis flink handjes uit de mouwen te steken en te gaan sporten? Dan vind je voor de meeste sporten voldoende apparatuur, accessoires en voeding terug bij Betersport. Voldoende om jou van de bank te krijgen. Denk altijd goed na voordat je een aankoop doet en lees je op voorhand goed in. Neem daarnaast de volgende tips in acht:

 • Betaal op welke manier je maar wilt. Vooraf met iDeal, PayPal of creditcard, achteraf met Klarna of in 3 termijnen;
 • Kies enkel voor sportapparaten die bij jouw portemonnee passen;
 • Neem een kijkje op de ‘Magazijn Uitverkoop’ pagina. Wie weet vind je nog een leuke, goedkope deal
 • Combineer je sportartikelen direct met sportvoeding en kom goed beslagen ten ijs;
 • Lees de garantie informatie per artikel goed door. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel betaalmogelijkheden
 • CO2 compensatie naar het goede doel
 • Sportartikelen en bijbehorende voeding
 • Transparant over garanties en rechten van de klant
 • Sportapparatuur in ieder prijssegment
Minpunten:
 • Actiepagina niet heel uitgebreid
 • Reactietijd op mail is onbekend
Ga naar Betersport.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Betersport

Ervaring geschreven door David
9 december 2020
Lage prijs! Kwaliteit!

Spullen besteld voor mijn homegym. Die heb ik gebouwd na de lockdown. Alles wat ik nodig had heb ik er gevonden, dumbbells, kettlebells, maar ook een goede hometrainer. Daardoor kon ik mijn sportschoolabonnement opzeggen en gewoon lekker thuis trainen. Alles is van goede kwaliteit. Dat is vooral fijn omdat de prijs zo laag is. Ik kan precies dezelfde oefeningen doen als in de gym. Ik wil ook nog wel wat andere gewichten, die ga ik zeker ook bij BeterSport bestellen!

Ervaring geschreven door Davy
26 november 2020
Tevreden klant

Betersport levert goede apparaten van hoge kwaliteit. Dat is bij sommige webshops wel anders, is mijn ervaring. Wanneer je thuis serieus aan de slag wilt met fitness en cardio, dan moet daar in de eerste plaats de apparatuur geschikt voor zijn. Dus dat ik hier gewoon kan vinden wat ik nodig heb en dat het werkt op de manier die ik wens, is wel heel belangrijk. Ik durf hier ook in de toekomst wel gewoon te blijven bestellen. Met de klantenservice heb ik nog geen ervaring, maar dat is juist een positieve zaak natuurlijk. Ik ben zeker een tevreden klant van deze winkel.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Betersport

Website www.betersport.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Betersport.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement