Tips over online webshops, diensten & producten

Boldking review & ervaringen

Boldking
Ga naar Boldking.com

Onze expert over Boldking:

Laatst bijgewerkt: 14 april 2021

Grote kans dat je Boldking wel eens langs hebt zien komen op de televisie. Dit is een merk dat is gericht op de verkoop van scheerproducten, speciaal voor mannen. Boldking is vrijwel alleen maar online verkrijgbaar. Naast losse producten koop je hier ook aparte abonnementen, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken of je voldoende scheerproducten in huis hebt. Hoe zij zich verhouden ten opzichte van andere scheerproducten? We testten de producten van Boldking en zochten voor je uit hoe dit bedrijf te werk gaat. Lees vooral verder:

Waarom kies je voor Boldking?
 • 3-in-1 Scheerset is ideaal om mee in te stappen. Werkt zeer goed
 • Nooit meer scheermesjes kopen met Boldking Repeat
 • Eenvoudig pauzeren en stopzetten van abonnement
 • Completeer je ochtendroutine met onderbroeken en t-shirts
Ga naar Boldking.com

Wat is Boldking?

Boldking, misschien heb je er al eens een reclame van langs zien komen op televisie. Op deze webshop sluit jij een abonnement af voor scheermesjes. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je zonder mesjes komt te zitten. Het bedrijf is opgericht in 2013 en is online de concurrentie aangegaan met grote namen als Gillette en Wilkinson. Voor een vast bedrag per maand ontvang je iedere maand nieuwe scheermesjes op je deurmat. Boldking richt zich voornamelijk op mannen die zich overal kunnen scheren waar zich ook maar een haartje bevindt. Niet alleen op je hoofd.


Boldking test: mijn ervaringen

In de review heb ik al een paar keer mijn mening laten doorschemeren over de producten van Boldking. Hier ga ik daar dieper op in, zodat je een algemeen beeld krijgt van hoe mijn ervaring met hun producten is. Dit behandel ik vanaf het moment van aankoop tot aan het schrijven van de review.

Van winkelmand tot de deurmat

Op de site geeft Boldking aan dat zij hun producten binnen drie tot vijf werkdagen leveren. In de praktijk vond de levering al plaatst binnen drie werkdagen, waardoor deze klantbelofte in iedergeval klopt. ReviewGo heeft gekozen voor de Boldking 3-in-1 scheerset. Daarvoor ontving ik dus de scheermeshouder, een mesje, scheerschuim en een aftershave crème in huis.

Uitpakken

Op donderdagochtend stond de pakketbezorger voor de deur. Hij overhandigde mij een mooi compacte kartonnen doos. Bij het openmaken vond ik de aangegeven producten netjes ingepakt in de doos. Hier is mooi gekeken naar de beschikbare ruimte in de doos en de grootte van de producten. De verpakking was netjes en bestond niet uit veel poespas. Precies groot genoeg om jou van alle gemakken te voorzien.

Scheerschuim

Voordat je begint met scheren, maak je natuurlijk eerst je gezicht nat. Vervolgens gebruikte ik wat scheerschuim uit het flesje om aan te brengen op mijn gezicht. Je weet wel hoe scheren gaat. Het scheerschui van Boldking was zeer dik en schuimde niet overtollig. Het voelde meer als een dikke creme die ik over mijn gezicht smeerde, in plaats van een volle wolkachtige structuur. Al met al een prettige ervaring en dit ging uiterst gemakkelijk.

Het mesje

Vervolgens was het de taak om te scheren. Bolding geeft op hun site aan dat het scheermesje uit zichzelf zeer flexibel is en makkelijk meebuigt met de contouren van je huid. Dat lijkt misschien wat grootspraak, maar in de praktijk viel dit alles mee. De mesjes waren vlijmscherp en gleden uiterst soepel over mijn hoofdhuid heen. Zodoende was ik binnen enkele minuten klaar met scheren. Na het scheren voelde mijn gezicht zeer glad aan en voelde ik mij weer als herboren. Tot nu toe nog geen reden tot klagen gehad.

Wat ook nog eens zeer makkelijk is, is dat je niet alleen een scheermeshouder met scheermes ontvangt. Je krijgt namelijk ook een zuignap die je aan de muur kan bevestigen. In het midden van de scheermeshouder bevindt zich een gaatje, waardoor je het scheermesje eenvoudig aan de muur ophangt. De zuignap bevestigde zich zonder moeite aan de muur. Slechts een likje was voldoende en tot heden is de zuignap nog niet losgekomen.

De aftershave creme

Uiteindelijk wil je je als man niet alleen lekker voelen, maar je wilt ook lekker ruiken. Speciaal daarvoor zat er ook een aparte aftershave creme in het doosje. Dit is niet zozeer een vloeibare aftershave, maar werkt wel als een aftershave. Deze creme smeer je eenvoudig uit met je handen over je gezicht, nek en hals. Het geurtje was zeer aangenaam en ook in mijn omgeving ontving ik complimenten van de reuk. Ook dit product is werkelijk waar helemaal top.

Conclusie van de test

De starterskit van Boldking is zeker de moeite waard om eens te proberen. Zowel het scheerschuim als de aftershave creme werken soepel, plakken niet en ruiken lekker. De producten waar het uiteindelijk om gaat – de scheermesjes – waren ook zeer scherp en deden exact wat ze moesten doen. Wat mij betreft probeer je deze set zelf eens thuis en beslis je later of je het een abonnement waard vindt. Ik kan in ieder geval nog even vooruit met deze eerste bestelling.


Is Boldking betrouwbaar?

Boldking is zeer zeker een betrouwbare webshop. We hebben zelf de producten van Boldking uitvoerig getest, waarvan je onze bevindingen verderop in deze review tegenkomt. De bestelde producten waren snel in huis en ook nog eens praktisch verpakt. Geen gigantische poespas, gewoon een klein compact doosje met daarin keurig de bestelde producten. Ook zijn we zeer tevreden over de kwaliteit van de producten die zijn geleverd.

We zijn niet de enigen die zo daarover denken. De meeste mensen die gebruik maken van Boldking hebben een positieve ervaring. Op Trustpilot ontvang de webshop een nette score van 4,5 uit 5 sterren, op basis van meer dan 2500 reviews. Vrijwel iedereen is tevreden met de gladheid na het scheren, de snelheid van de levering(en) en de gehanteerde prijzen.


Aanbod Boldking

Het assortiment van Boldking bestaat voor het overgrote deel uit producten gerelateerd aan scheren. Denk daarbij aan scheermesjes, scheerschuim en producten om je huid te verzorgen na het scheren. Daarnaast vind je er handige opbergtasjes voor je scheerspullen. Het is mogelijk om een losse set te kopen of een abonnement af te sluiten. Daar ben je geheel vrij in.

Bestaat het assortiment van Boldking dan alleen maar uit scheergerelateerde producten? Dat is ook niet het geval. Als je het hele assortiment bekijkt, dan zien we dat Boldking zichzelf breder inzet. Zo verkopen ze ook crewneck t-shirts, boxershorts en cadeaupakketten. Alles om jou – als man – zichzelf er goed uit te laten zien en te kunnen verzorgen.

Abonnementen (Boldking Repeat)

Heb je geen zin meer om iedere maand te letten op de status van je scheermesjes? Dan denkt Boldking graag met je mee. Zo sluit je je eenvoudig aan bij hun met een abonnement, genaamd Boldking Repeat. Met deze dienst ontvang je iedere maand nieuwe scheermesjes tegen een standaard lagere prijs dan wanneer je deze telkens los koopt.

Allereerst is het verstandig om een scheerset te kopen van Boldking. Dit is een starterskit waarmee je in één klap bent voorzien van een scheermeshouder met mesje, scheerschuim (75 ml) en een aftershave crème (50 ml). Deze set koop je eenmalig los voor €15,- of voor €13,- als je gebruik maakt van Boldking Repeat. Ook is het mogelijk om enkel een scheermeshouder met vier mesjes te kopen als startset. Los kost dit pakket €16,- en met Boldking Repeat is dat €15,-. Voor vier losse mesjes betaal je vervolgens €10,- per maand, inclusief verzendkosten, met deze Repeat functie. Je mag deze dienst altijd stoppen of pauzeren.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Over het algemeen zijn scheermesjes aan de dure kant. Afhankelijk van het merk dat je gebruikt, betaal je voor vier stuks tussen de €5,- en €15,-. Scheermesjes zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen, waardoor het lastig is om een algemeen beeld te scheppen. Aangezien we de scheermesjes van Boldking zelf hebben geprobeerd, gaan we op de prijs- / kwaliteitverhouding van deze mesjes in.

Is Boldking het geld waard?

Bij Boldking betaal je dus €10,- per maand voor vier scheermesjes in abonnementsvorm. Koop je ze los? Dan betaal je €12,- per vier scheermesjes. Het hangt er vervolgens vanaf hoe vaak je je scheert en waar je je scheert. Zelf heb ik voldoende aan twee mesjes per maand om mezelf te kunnen redden. Ik scheer dan ook niet elke dag, maar eerder een keer per drie dagen. Scheer je je wel dagelijks? Kunnen we ons voorstellen dat je met gemak aan deze vier mesjes per maand komt.

Je betaalt bij Boldking niet alleen voor deze scheermesjes, maar ook voor het stukje gemak dat erbij komt kijken. Je hoeft je nooit geen zorgen te maken dat je scheermesjes op zijn. Ook zit er geen houdbaarheidsdatum op de scheermesjes, dus je kan ze altijd opsparen. Uiteindelijk komen de scheermesjes wel weer van pas. Heb je voldoende mesjes opgespaard? Dan kan je het abonnement eventueel pauzeren, totdat je weer nieuwe nodig hebt. Het is dus geheel persoonsafhankelijk of Boldking je geld waard is.

Hoe is de kwaliteit van de mesjes bij Boldking?

We waren aangenaam verrast toen we voor het eerst gebruik maakte van de scheermesjes van Boldking. De mesjes waren uiterst scherp en nadien voelde mijn gezicht zo glad als een aal. Voorheen scheerde ik mij altijd met mesjes van Wilkinson Sword en was altijd wel tevreden. Nooit echt over nagedacht dat het anders kon. Als je de mesjes van Boldking gebruikt is het eerst wel even oppassen dat je jezelf niet zomaar snijdt.

Naast dat de mesjes zeer scherp zijn is de houder van de mesjes ook van prima kwaliteit. Deze is van zeer flexibel rubber en de kop van de mesjes is ook zeer beweegbaar. Het geheel voelt absoluut niet breekbaar en poreus. Al met al ben ik zeer tevreden met de ervaring die ik heb gehad met de scheerproducten van Boldking.


Waar komen de producten van Boldking vandaan?

Boldking is van origine een Nederlands bedrijf dat is opgericht in Amsterdam. Het duurt daarom ook niet lang voordat een gekocht bij je op de deurmat verschijnt. Waar Boldking hun mesjes en andere producten precies laten produceren kunnen we helaas niet helemaal opmaken uit de site. Het feit dat ze recyclen en een groene wereld hoog in het vaandel hebben staan, geven ons het idee dat de producten niet ver van huis geproduceerd kunnen zijn. Zeker weten doen we dat helaas niet.


Recycling

Het doel van Boldking is om iedereen een goedkope doch succesvolle scheerervaring te bieden. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat dit op een zo ‘groen’ mogelijke manier gebeurt. Scheermesjes zijn wegwerpproducten en in die zin niet heel milieuvriendelijk. Daar hebben ze bij Boldking gelukkig iets op gevonden: recyclen. De mesjes van Boldking zijn dusdanig ingericht, dat zij ze bij Boldking kunen omzetten tot andere producten. Het is mogelijk om een speciaal groen zakje op de webshop te bestellen voor twee euro. Daarin passen tot 12 gebruikte scheermesjes, die je zonder verdere informatie terug kunt sturen naar Boldking. Zij zorgen er intern vervolgens voor dat de scheermesjes op enige manier worden hergebruikt.


Klantenservice

Voordat je een abonnement start of een product wilt gebruiken waar je nog onbekend mee bent, is het fijn als je iemand om advies kan vragen. Daarvoor zit de klantenservice van Boldking voor je klaar op de volgende kanalen:

Telefonisch

Allereerst is Boldking gewoon telefonisch bereikbaar. Van maandag tot en met vrijdag bereik je ze telefonisch op 020-2610058 tussen 9.00 – 17.30 uur. In het weekend zit er helaas niemand voor je klaar.

Chatten

Op dezelfde tijden als de telefonische klantenservice zit er ook iemand voor je klaar om mee te chatten. Bezoek de website van Boldking en klik rechtsonderin op de spraakballon in het venster. Stel je vraag en ontvang binnen enkele minuten een gepast antwoord.

Mailen

Geen haast? Stuur dan een mail naar Boldking. Dit doe je door je mail te adresseren aan service@boldking.com. Ook kan je hiervoor gebruik maken van het contactformulier op de site. Deze vind je op de contactpagina. Daar laat je je naam, mailadres, telefoonnummer en bericht achter. Hoe lang het duurt voordat je een reactie terug krijgt is helaas niet bekend.

Betaalmogelijkheden

Wie producten nodig heeft om mooi te zijn, moet daarvoor betalen. Bij Boldking doe je dit met de alom bekende betaalmethoden. Denk daarbij aan iDeal, PayPal en verschillende creditcards. Achteraf betalen is niet mogelijk. Ga je bij Boldking een abonnement aan? Dan dien je deze te machtigen voor een automatisch incasso.

Garantie

Op het gebied van garantie is helaas bij Boldking ook weinig te vinden. Ze geven aan dat ze producten leveren die voldoen aan eventuele wettelijke verplichtingen en overheidsvoorschriften voor hun gebruiksdoel. Zeer breed interpretabel en daardoor vrijwel nietszeggend. Wel staat erbij weer gegeven dat hun producten worden geproduceerd met respect voor mens en milieu, zonder kinderarbeid. Wat jij hier inhoudelijk op het gebied van garantie hebt is niet heel duidelijk.

Verzending

Boldking maakt gebruik van PostNL voor de levering van haar pakketten. Daarbij geven ze aan dat levering binnen drie tot vijf werkdagen na de order plaatsvindt. Dat klopt in de praktijk uiteindelijk ook. We hebben ons Boldking pakket besteld op maandag en op donderdagochtend stond de PostNL bezorger al voor de deur. Binnen drie werkdagen was dit dus al in orde. Boldking hanteert deze bezorgtermijn voor al haar producten.

Retourneren

Voordat je een abonnement afsluit bij Boldking is het niet verkeerd om eerst een product te testen. Koop deze dus eerst los om te proberen. Staat een product je niet aan? Ongeacht of dit nu om een mesje, scheerschuim of onderbroek gaat, je hebt bij Boldking 30 dagen bedenktijd. Binnen deze tijd mag je het product zonder opgaaf van reden terugsturen. Wel dient het product dat je terugstuurt ongebruikt te zijn. In het geval van een scheermesje mag je er dus naar kijken, maar jezelf niet mee scheren. Het ligt er maar net aan of je dat de moeite waard vind om een retour voor aan te vragen. Vervolgens ontvang je binnen nog eens 30 dagen het aankoopbedrag netjes teruggestort op je rekening.


Abonnement stopzetten: hoe werkt dat?

Het is goed mogelijk dat je een abonnement afsluit bij Boldking op scheermesjes, maar dat je niet zo snel scheert als dat je mesjes binnenkrijgt. De mesjes stapelen zich maar op. Je besluit om het abonnement tijdelijk te pauzeren of helemaal af te breken. Maar hoe doe je dat?

Op het moment dat jij een Boldking Repeat aanvraagt ontvang je een mail. Telkens als er weer een nieuwe levering je kant opkomt, ontvang je een nieuwe mail. Deze mail wordt tijdig verstuurd, omdat jij als gebruiker nog een handeling uit kunt voeren voordat het pakket je kant op komt. Zo heb je in deze mail rechtstreeks de optie om een levering uit te stellen, over te slaan of helemaal te stoppen. Dit doe je simpelweg door de link in de meest recent ontvangen mail op te volgen.


Korting en aanbiedingen

Boldking strooit niet echt met kortingen en aanbiedingen. Over het algemeen werkt de verkoop van de producten op de site op twee manieren: los kopen of als Boldking Repeat aanschaffen. Op het moment dat jij gebruik maakt van Boldking Repeat, bespaar je telkens tot 20% dan wanneer je je bestelling telkens los plaatst.

Zelf hebben we zoals aangegeven in de testresultaten gebruik gemaakt van de losse 3-in-1 scheerset. In deze set vonden we nog wel een aparte kortingscode, waarmee we 20% korting ontvangen op de eerstvolgende losse aankoop op de site. Vooralsnog is dat de enige manier van ‘losse korting’ die we hebben gevonden ten opzichte van de aangeboden abonnementen.


Wel of niet kopen bij Boldking?

Over het algemeen zijn we zeer tevreden over de geleverde producten van Boldking. Het is natuurlijk altijd maar de vraag of een partij zich aan hun klantbelofte(s) kunnen houden. Dat blijkt bij Boldking in ieder geval waar te zijn. Ben jij iemand die zich heel veel scheert? Dan kan het zeker lonen om gebruik te maken van Boldking. Je ontvangt een soepele scheermeshouder met scherpe mesjes. Daarnaast speelt Boldking goed in op het gemakszucht van de mens. Voornamelijk van de man. Laat maandelijks Boldking thuis bezorgen of koop eens een los product. Wat ons betreft probeer je in ieder geval eens een setje uit, want wij zijn zeer zeker tevreden.


Tips voor kopen bij Boldking

Ben je ook toe aan het nieuwe scheren? Probeer dan eens een setje van Boldking. Neem de volgende tips mee in je aankoop op de site en loop er straks weer helemaal fris bij.

 • Probeer eerst een losse set voordat je een abonnement afsluit;
 • Abonnement afgesloten en nog voldoende voorraad? Reageer op de mail van Boldking en sla een maandje over;
 • Proefset besteld? Daarin vind je een kortingscode voor 20% op je volgende aankoop;
 • Maak je ochtendritueel helemaal af met t-shirts en onderbroeken van Boldking;
 • Hang je scheermeshouder aan de muur met de bijgeleverde zuignap;
 • Gebruik de scheermesjes van Boldking niet alleen voor je hoofdhuid. Bruikbaar voor werkelijk ieder denkbaar lichaamsdeel.

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • 3-in-1 Scheerset is ideaal om mee in te stappen. Werkt zeer goed
 • Nooit meer scheermesjes kopen met Boldking Repeat
 • Eenvoudig pauzeren en stopzetten van abonnement
 • Completeer je ochtendroutine met onderbroeken en t-shirts
Minpunten:
 • Willen de goedkoopste zijn, zijn dat niet per se
 • Geen klantenservice in het weekend
Ga naar Boldking.com
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Boldking

Ervaring geschreven door Adam
11 maart 2021
Lekker makkelijk

Ben jij ook het prototype luie man, net als ik? Dan doe je het goed wanneer je Boldking gaat gebruiken. Voor mij is het de webshop die mijn leven een stuk gemakkelijker heeft gemaakt. Ik heb er eerst een supergoede scheerset gevonden waar ik al mijn scheerwerk op de beste manier mee kon doen. Sindsdien worden de nieuwe mesjes altijd precies op het juiste moment verzorgd. Dat betekent dus dat ik altijd een mooi glad resultaat kan verzorgen. Ik ben geen baarddrager, maar ik was te lui om naar de winkel te gaan, waardoor ik dus toch met een baard liep. Met deze oplossing is dat nu gelukkig voorbij. Alles is van de beste kwaliteit en heel gemakkelijk bruikbaar. De ideale service wat mij betreft!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Boldking

Website www.boldking.com
Sterren
Ervaringen
100% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Boldking.com
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement