Tips over online webshops, diensten & producten

Conrad review & ervaringen

Conrad
Ga naar Conrad.nl

Onze expert over Conrad:

Laatst bijgewerkt: 1 december 2020

Als je elektronische apparatuur, kantoor, werkplaats en hobby in één zucht uitademt, dan kom je uit bij Conrad. Deze Duitse webshop is al flink wat jaren actief in Nederland. Voorheen beschikte deze partij nog over fysieke winkels, maar tegenwoordig is dit enkel nog online. We namen het assortiment en de werkwijze van deze online winkel onder de loep en zochten voor je uit of het de moeite waard is om je producten hier te kopen. Al onze bevindingen lees je uitgebreid terug in deze review.

Waarom kies je voor Conrad?
 • Gericht op zakelijke en particuliere markt
 • Betaal op rekening en in bulk (zakelijk)
 • 750.000+ Artikelen
 • C-Academy implementatie op scholen mogelijk
 • Wekelijks nieuwe aanbiedingen
Ga naar Conrad.nl

Wat is Conrad?

Conrad Electronic is van origine een Duitse webshop met speciale aandacht voor elektronische apparatuur. Denk daarbij aan gereedschap, computers en componenten, batterijen en auto-accessoires. Al een kleine 100 jaar geleden werd dit bedrijf opgericht in Berlijn, Duitsland. Dit gebeurde in het jaar 2003. Al in de jaren 80 van de vorige eeuw kwam dit bedrijf met vestigingen in Rotterdam en Boekelo naar Nederland, maar inmiddels is er slechts nog één hoofdvestiging vindbaar in Oldenzaal, Overijssel.

Conrad is niet enkel uitgebreid naar Nederland, maar ook naar Hongarije, Polen, Slovenië, Rusland, China en Tsjechië. Al met al is Conrad zeker geen kleine speler in de markt. Conrad focust zich zowel op de particuliere (B2C) als zakelijke (B2B) markt. In totaal vind je meer dan 750.000 producten op de webshop terug.


Is Conrad betrouwbaar?

Om als bedrijf bijna 100 jaar overeind te blijven staan, moet je wel een betrouwbare partij zijn om zaken mee te doen. Zoals in de uitleg over het bedrijf al is aangegeven vind je vestigingen van dit bedrijf in veel landen, verspreid over verschillende continenten. Om die betrouwbaarheid te onderschrijven, is Conrad voorzien van een ISO 9001:2015 certificering. Dit is een standaard kwaliteitsmanagement, welke in meer dan 100 landen is erkend. Een bedrijf komt pas in aanmerking voor zo’n certificering als deze aan alle benodigde kwalitatieve eisen voldoet. Processen waarop wordt getest zijn onder andere de kwaliteit van artikelen, service en afhandeltijd. Eens in de zoveel tijd wordt het bedrijf opnieuw getest of de ISO-certificering behouden mag worden. Het antwoord op de vraag of Conrad een betrouwbaar bedrijf is, kunnen we enkel volmondig met ‘ja’ beantwoorden.


Aanbod Conrad

Zoals aangegeven focust Conrad zich zowel op de particuliere als de zakelijke markt. Zo vind je er elektronische apparatuur in allerlei gradaties. Voor de kleine huishoudelijke klusjes kan je prima terecht op deze webshop, maar als bedrijf met eigen werkplaats vind je voldoende mogelijkheden op de webshop om deze te vullen met de duurste apparatuur.

Uiteenlopend assortiment

Enkele van de grootste categorieën die je op de website tegenkomt zijn bijvoorbeeld ‘Computer & Kantoor’, ‘Gereedschap & werkplaat’s en ‘Vrije tijd, auto en huishouden’. In de eerstgenoemde categorie vind je alle technische benodigdheden die op geen enkel kantoorbureau zouden misstaan. Denk daarbij aan laptops, printers, maar ook vaste telefoons.

Niet werkzaam op een kantoor, maar in een werkplaats? Ook daar heb je  de nodige apparatuur nodig om je werkzaamheden gemakkelijk uit te voeren. Alle benodigdheden om je daarbij te helpen vind je dan ook onder ‘Gereedschap & werkplaats’. De boog kan niet altijd gespannen staan. Voor alle producten die het thuis in je vrije tijd ook goed zouden doen, is de categorie ‘Vrije tijd, auto en huishouden’. Artikelen in dit assortiment variëren van auto-onderdelen tot modeltreintjes voor op zolder. Om een totaalbeeld te krijgen van het assortiment, dien je zelf de website van Conrad een keer te bezoeken.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Probeer maar eens een algemeen beeld te schetsen op basis van 750.000 artikelen, dat is helaas niet te doen! De artikelen die je op Conrad vindt gaan werkelijk alle kanten op en je vindt er de grootste A-merken naast minder bekendere B-merken. Gelukkig is er wel een manier om op voorhand achter de kwaliteit van een product komt. Zo is ieder product namelijk voorzien van een reviewsysteem, waarbij je gebruikerservaringen kunt lezen van eerdere kopers van het product. Dit reviewsysteem is gebaseerd op het welbekende 5 sterren systeem met een begeleidende tekst. Helaas hebben lang niet alle producten een review, maar gelukkig komt je grote vriend Google dan van pas om het product elders na te zoeken. Zo weet je op voorhand beter wat je in huis haalt.


Waar komen de producten van Conrad vandaan?

Het assortiment van Conrad is gigantisch en het grootste deel van dit aanbod ligt opgeslagen in magazijnen. Deze magazijnen zijn vaak van de achterliggende fabrikant, die het product vervolgens aan jou levert. Zodra een product op voorraad is en je bestelt deze, wordt deze vrijwel direct naar jouw verstuurd. De meeste pakketten komen zodoende uit Zuid-Duitsland, waardoor een volgende dag levering vaak niet het geval is. Indien een levering nog langer duurt, staat dit op voorhand al bij het product aangegeven. Al deze producten kunnen, voordat ze uit Zuid-Duitsland worden verscheept, werkelijk overal ter wereld vandaan komen. Dat hangt er vanaf wat je koopt en wie de achterliggende producent is en dat zijn bij Conrad nogal veel verschillenden.


C-Academy

Op Conrad vind je allerlei technische snufjes die het op kantoor of in de werkplaats goed doen, maar ook op school! Conrad vindt het erg belangrijk dat kinderen al van jonge leeftijd leren programmeren, solderen of klussen. Het is dan ook mogelijk om als school, zowel primair, voorgezet als op het beroepsonderwijs, in zee te gaan met Conrad. Zodoende is het mogelijk om heuse technische lesprogramma’s van de C-Academy binnen te halen. Op allerlei verschillende gebieden is het zodoende mogelijk om kinderen allerlei technische snufjes te leren in de schoolbank. Laat ze bijvoorbeeld zelf programmeren met een Arduino starterskit of begin al vroeg met het creatief 3D printen van eigen ontwerpen. De mogelijkheden zijn vrij uitgebreid en voor iedere didactische leeromgeving de moeite waard om eens onder ogen te nemen.


Klantenservice

Met zo’n gigantisch assortiment is het simpelweg onmogelijk om alles altijd in één keer goed te doen. Zowel in de productie, als in het leverproces kan er altijd iets misgaan. Ook als klant is het mogelijk dat een ontvangen product toch niet aan je verwachtingen voldoet. In dat geval wil je graag dat iemand van Conrad je te woord staat om je te helpen met jouw situatie. Gelukkig is dat ook mogelijk. Hieronder vind je hoe je contact op kunt nemen met deze partij:

FAQ

Ook op Conrad is een groot deel van de algemene vragen op voorhand gebundeld en voorzien van een algemeen antwoord. De meeste vragen die jij hebt zijn dan ook al van een antwoord voorzien. Deze vragen vind je allen, keurig gerangschikt op de onderwerpen, terug op de FAQ pagina van Conrad. Heb je een vraag waarop je het antwoord nog niet hebt gevonden? Dan kan je alsnog persoonlijk contact zoeken met een medewerker van deze webshop. Dit kan als volgt:

Bellen

De beller is vrijwel altijd sneller. Op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, zit er tussen 8.30 en 17.00 iemand voor je klaar om de telefoon op te nemen. Het telefoonnummer waarop je een medewerker van Conrad bereikt is: 088 4285490. In het weekend is er helaas niemand aanwezig om je te helpen. Heb je in het weekend hulp nodig? Dan dien je te wachten tot de volgende werkdag (maandag) of een andere contactmogelijkheid te zoeken.

E-mail

Op ieder denkbaar moment is het mogelijk om een mail te sturen naar Conrad. Speciaal daarvoor is een contactformulier op de website ingericht, waarop je per mail een reactie terugkrijgt. Op het moment van schrijven is de gemiddelde reactietijd 1 tot 3 werkdagen, waardoor het soms eerder loont om te bellen of te wachten tot het weekend voorbij is, om alsnog te bellen.

Social media

Ook via social media is het mogelijk om contact te zoeken met Conrad. Dat doe je via de platformen Facebook en Twitter. Daarvoor dien je de pagina’s van Conrad een DM te sturen, met daarin je vraag en wat persoonlijke informatie. Doe dat alsjeblieft niet openbaar, omdat iedereen dan met je gegevens mee kan gluren. Het is echter niet bekend wat de responstijd is via social media, daar zal je zelf achter moeten komen. Zorg er in ieder geval voor dat je lange, volledige antwoorden stuur, zodat je ook sneller en vollediger geholpen kunt worden.

Betaalmogelijkheden

Er zijn flink wat verschillende manieren om je betaling aan Conrad te voldoen. Natuurlijk is het mogelijk om snel af te rekenen met iDeal, PayPal of creditcard. Ook is het mogelijk om cadeaukaarten van Conrad te kopen (of te krijgen) en in te wisselen voor producten op de webshop. Achteraf betalen is ook nog een mogelijkheid, zodat je eerst een product kunt proberen. In termijnen betalen is niet mogelijk.

Deze bovengenoemde opties zijn allen beschikbaar voor particuliere als zakelijke kopers. Als zakelijke koper heb je nog één extra optie, en dat is kopen op rekening. Zo kan je eenvoudig producten aan je winkelkarretje toevoegen, waarna je eens per maand een zakelijke factuur krijgt nagestuurd.

Garantie

Ondanks het feit dat Conrad een ontzettend grote webshop is, vind je er weinig informatie terug over garantie. Ze geven aan dat vrijwel ieder product dat op de website is voorzien van de wettelijke fabrieksgarantie van twee jaar. Zo verkoopt Conrad bijvoorbeeld ook refurbished producten, maar er staat verder niets extra’s weergegeven over de garantie die je daarop ontvangt. Enkel dat je recht hebt op garantie. In feite mag je er dus ook vanuit gaan dat je daarop twee jaar garantie ontvangt. Klein puntje waar Conrad wel meer aandacht aan mag besteden, zodat de koper op voorhand goed is geïnformeerd.

Verzending

Alle bestellingen met een minimale waarde van €50,- worden gratis verstuurd. Alle bestellingen met een lagere bestelwaarde bedragen €6,95 verzendkosten, ongeacht de grootte van het pakket. Bij bestellingen vanaf €500,- (particulier) of €1000,- (zakelijk) dien je te tekenen bij ontvangst. Zoals eerder aangegeven doet Conrad niet standaard aan een levering de volgende dag, omdat het pakket uit Zuid-Duitsland moet komen. Het is wel mogelijk om een snelle levering aan te vragen, maar daar zijt wel een kostenplaatje aan verbonden. Daarvoor dient de bestelling in eerste instantie voor 13.00 uur besteld te zijn. Daarnaast dien je €16,48 (excl. BTW) extra te betalen, waarna je het product de volgende dag in huis hebt. Pakketten zwaarder dan 70KG vallen niet onder deze Express levering.

Retourneren

Er zijn talloze redenen denkbaar om een product retour te sturen naar de verkoper, in dit geval Conrad. Op dit onderwerp is de webshop gelukkig een stuk duidelijker. Allereerst is retourneren bij Conrad altijd gratis, ongeacht de grootte van het pakket. Op elke bestelling die je plaatst ontvang je een ‘zichttermijn’ van 30 dagen. Binnen deze termijn is het mogelijk om een retour van je product aan te vragen. Daarvoor is het mogelijk om een product te bekijken ‘zoals je dat in een winkel ook zou doen’. Deze mag dus gerust uit de doos zijn geweest, maar er mogen geen gebruikerssporen te zien zijn of accessoires missen. Producten die niet retour mogen naar Conrad zijn:

 • DVD’s, CD’s en kopieerbare software waarvan het seal na de levering is verbroken;
 • Kabels die op maat zijn gemaakt;
 • Producten die in verband met hygiënische redenen gezegeld zijn, waarvan de zegeling is verbroken. Denk bijvoorbeeld aan oordopjes;
 • Alle originele onderdelen en bijbehorende accessoires dienen aanwezig te zijn bij retourontvangst

Heeft Conrad jouw artikel in goede orde ontvangen en gecontroleerd? Maken ze het verschuldigde aankoopbedrag terug aan jou over. De verwerking daarvan duurt gemiddeld zo’n 3 tot 5 werkdagen.


Korting en aanbiedingen

Op een assortiment van een driekwart miljoen producten moet er vast een leuke deal te scoren zijn. We zochten op voorhand al voor je uit op welke manier je de beste aanbiedingen scoort, zodat je de leukste nieuwe elektronische gadgets voordelig in huis haalt.

Aanbiedingen

Bovenin het menu van de webshop vind je een pagina met ‘aanbiedingen’. Hier vind je artikelen die slechts een week lang zijn afgeprijsd, waarna deze terugkeren naar de originele prijs. Hier vind je producten die uit alle categorieën uit het hele assortiment van de webshop kunnen komen. Vaak gaat het om producten waarvan Conrad een grote bulk nog op voorraad heeft. Op het moment van schrijven vinden we bijvoorbeeld een set met 48 AA-batterijen (altijd handig), waarvan nog zo’n 11.000 sets op voorraad zijn. Daar liggen dus zo’n halfmiljoen batterijen op de plank te wachten tot ze verzonden kunnen worden. Op de aanbiedingen pagina vind je voornamelijk producten van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s. Daarnaast zijn het veelal artikelen die iedereen wel kan gebruiken, niet zozeer gespecificeerd tot een aparte groep.

Nieuwsbrief

Eenieder die zich inschrijf voor de nieuwsbrief van Conrad, ontvangt direct een mail met daarin een kortingscode. Deze kortingscode geeft je recht op €5,- korting op de volgende bestelling. Het minimumbedrag van deze bestelling dient wel €50,- te zijn, voordat de korting van toepassing is. In feite bespaar je jezelf enkel iets minder dan de verzendkosten met deze kortingscode, maar toch altijd handig als je van plan bent om groot uit te pakken bij Conrad.

Offerte aanvragen

Als zakelijke klant heb je van een product vaak meer nodig dan één. Daarvoor is Conrad best bereid om met je te onderhandelen. Zo is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Vul daarin in welke artikelnummer je wilt, hoeveel je er wilt en wat de huidige winkelprijs is. Op basis daarvan ontvang je een offerte, waarin vaak een interessante bulkkorting zit verwerkt. In ieder geval de moeite waard om een keer te proberen.


Wel of niet kopen bij Conrad?

Conrad is een grote Duitse partij die al bijna 100 jaar meegaat. In Nederland is het bedrijf al sinds de jaren 80 actief en op het gebied van technische snufjes een betrouwbare partner. Zowel voor de zakelijke als particuliere markt zijn er voldoende mogelijkheden beschikbaar. Richt je bureau in met allerlei praktische kantoorartikelen of je werkplaats met de benodigde gereedschap. Ook voor vrije tijd en hobby spullen kijk je je ogen uit bij Conrad. Doordeweeks staat de klantenservice van Conrad voor je klaar om je te helpen met al je vragen. Ook zijn er altijd wel aanbiedingen te scoren en ontvang je extra korting als je je inschrijft op de nieuwsbrief. Als zakelijke klant zijn er extra voordelen te behalen, door bijvoorbeeld op rekening of in bulk te kopen.


Tips voor kopen bij Conrad

Op ToolMax kijk je als klus fanaat je ogen uit. Voor elke mogelijke klus vind je wel gereedschap en bijbehorende accessoires terug om je te helpen, zowel als consument, maar ook als zakelijke klusser. Mocht je op zoek zijn naar nieuwe tools, neem dan de volgende tips in acht voor je op ‘bestellen’ drukt.

Voor alle kantoormedewerkers, werkplaats arbeiders en hobbyisten staat Conrad klaar met allerlei technische snufjes. Met een assortiment van ruim 750.000 artikelen is er voor vrijwel iedereen iets te vinden op deze webshop. Voordat je je winkelkarretje afrekent, adviseren we je eerst om de volgende tips eens door te lezen. Zodoende kom je altijd goed beslagen ten ijs en weet je zeker dat je het maximale uit iedere aankoop haalt.

 • Enkel met een express betaling ontvang je het pakket de volgende dag al in huis (tegen betaling). De meeste pakketten dus niet;
 • Houd de diverse ‘Aanbieding’ pagina in de gaten. Daarop vind je praktische producten die op dat moment zijn afgeprijsd, welke een week geldig zijn;
 • Indien je contact op wilt nemen met Conrad, dan is bellen de snelste manier;
 • Zakelijke koper? Kijk naar extra betalingsmogelijkheden. Denk aan kopen op rekening of in bulk met offerte;
 • Bestel voor minimaal €50,- tegelijkertijd, anders betaal je €6,95 verzendkosten per bestelling;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Conrad voor een €5,- kortingsbon;
 • Mogelijkheid om Conrad te implementeren in schoolsystemen met C-Academy

Beste alternatieven voor Conrad

Conrad is dé plek voor al je elektronische apparatuur en gereedschap. Toch is dit niet de enige speler op de markt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op een van de volgende webshops als je een product niet kunt vinden in het assortiment van Conrad:

ToolMax

ToolMax is vergelijkbaar met Conrad, maar dan van Nederlandse bodem. Het hoofdkantoor van ToolMax zit in Groningen en dit assortiment bestaat grotendeels uit gereedschap. Zowel voor de thuisklusser als de zakelijke klusser valt er voldoende te vinden in deze online winkel.

Azerty

Azerty is een grote webshop gericht op IT artikelen voor elke portemonnee. Je vindt er de grootste A-merken, interessant om jouw game ervaring verder uit te breiden. Denk daarbij aan nieuwe gear om je PC mee te upgraden of een splinternieuwe televisie om die nieuwste 4K games op af te spelen.

Gearbest

Gearbest is  een webshop waar je rechtstreeks bij je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring. Je product komt wel uit China en kent vaak lange levertijden. Ook vind je hier minder bekende merken dan op bijvoorbeeld het eerder genoemde Azerty.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gericht op zakelijke en particuliere markt
 • Betaal op rekening en in bulk (zakelijk)
 • 750.000+ Artikelen
 • C-Academy implementatie op scholen mogelijk
 • Wekelijks nieuwe aanbiedingen
Minpunten:
 • Weinig informatie over garanties
 • Geen 24-uurs levering
Ga naar Conrad.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Conrad

Ervaring geschreven door Guido
22 februari 2021
Elektrische apparatuur

Conrad was de winkel waar mijn vader altijd al ging toen ze nog in Rotterdam een groot pand hadden. Tegenwoordig bestel ik er allerlei apparatuur en dingetjes voor mijn hobby’s. Als ik zelf iets in elkaar ga sleutelen, dan kijk ik altijd eerst of Conrad alles heeft. Dit bedrijf heeft al zo’n lange geschiedenis in bestellen en bezorgen. Het kan dus eigenlijk bijna niet misgaan wanneer je hier bestelt. Tenminste, dat is mijn ervaring. Bovendien is het aanbod aan producten altijd helemaal bij de tijd en kan je daardoor dus ook alles vinden wat je nodig hebt. Ongeacht wat je hobby is of wat je nodig hebt.

Ervaring geschreven door Jeroen
9 december 2020
Alleen maar pluspunten

Ik heb bij Conrad meerdere bestellingen geplaatst en ben er altijd tevreden over. Het is vooral fijn dat het aanbod zo groot is. Bovendien was dit één van de eerste webshops in het land, en dat kan je zien. Ik heb hier al tientallen keren bestellingen geplaatst. Er is altijd van alles te krijgen en alles wordt gewoon goed afgeleverd aan huis. Ik ben daarnaast ook te spreken over de prijs. Daarom kom ik hier iedere keer weer terug. Ik had ook een keer een vraag en toen werd ik goed geholpen door de klantenservice. Ik kan eigenlijk geen minpunten noemen over Conrad.

Ervaring geschreven door Jelle
9 december 2020
Koop al jaren bij Conrad

Ik ben al heel lang klant bij Conrad. Ik heb er van alles besteld en het is eigenlijk altijd goed. Het grote voordeel vind ik dat het aanbod op de website heel uitgebreid is. Ook de service is goed op orde. Alles wordt altijd netjes thuis afgeleverd. En als je vragen hebt kan je snel contact opnemen en word je goed geholpen. Al heb ik in al die jaren eigenlijk nooit problemen gehad met Conrad. Voor ik het vergeet wil ik ook nog stellen dat de prijs hier lekker gunstig is wanneer je het vergelijkt met andere webshops. Daarom blijf ik hier altijd weer terugkeren. Ik kan eigenlijk geen nadelen noemen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Conrad

Website www.conrad.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Conrad.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement