Tips over online webshops, diensten & producten

Etsy review & ervaringen

Etsy
Ga naar Etsy.com/nl

Onze expert over Etsy:

Laatst bijgewerkt: 30 november 2020

Etsy is een online marktplaats waarop miljoenen verkopers hun miljoenen producten verkopen, in talloze verschillende categorieën. Van unieke kleding tot speelgoed en muurdecoratie. Is deze gigantische webshop nog overzichtelijk om iets op te kunnen vinden? Of zijn er elders betere opties te vinden om je aankoop te doen? We zochten de werking van de webshop tot op de kleinste details voor je uit, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Hier lees je onze bevindingen:


Wat is Etsy?

Etsy is een online marktplaats die wereldwijd opereert. Deze marktplaats is voornamelijk gefocust op de verkoop van miljoenen handgemaakte en vintage items. Deze producten worden door zelfstandige verkopers aangeboden op deze marktplaats. Naast het speuren op de website en het kopen van producten, heb je ook de mogelijkheid om je zelf hierop aan te melden. Zo verkoop je jouw zelfgemaakte spullen misschien straks wel aan iemand in Zuid-Amerika. Etsy werkt hierin als bemiddelaar tussen koper en verkoper. Iedere aankoop die je doet, regel je dus rechtstreeks met de daadwerkelijke verkoper van het product.


Is Etsy betrouwbaar?

Etsy is een beursgenoteerd bedrijf waar dagelijks duizenden bestellingen plaats vinden. In onze ogen is Etsy daarmee een betrouwbare partij. Deze marktplaats fungeert als middelman tussen koper en verkoper van unieke producten wereldwijd. Je hebt veelal rechtstreeks te maken met de achterliggende verkoper, waardoor het wel verstandig is om altijd reviews door te lezen van zowel de producten als de verkopers. Ook heb je de mogelijkheid om, wanneer een product bijvoorbeeld niet geleverd wordt, een probleem met je bestelling te rapporteren. Etsy bemiddelt dan tussen jou en de verkoper om een oplossing te vinden.

Als je helemaal verzekerd wilt zijn van levering en kwaliteit, adviseren we je te betalen met Paypal of creditcard. Hiermee heb je meer consumentenrechten en is het gemakkelijker om je geld terug te krijgen.


Aanbod

Etsy is echt een online platform voor de creatieveling. Zo koop je hier craftmaterialen en gereedschap om zelf thuis aan de slag te gaan. Daarnaast koop je er de leukste cadeau’s, maar trakteer je jezelf ook op interessante kledingstukken. Zoals Etsy zelf aangeeft: wij maken het eenvoudig om makers van producten waar zij van houden makkelijker om hun producten te verkopen. Elk product op de marktplaats moet jou als koper ook een blij gevoel geven.

Omdat het aanbod van Etsy zo divers is, lichten we hier enkele losse categorieën uit waarop Etsy goed scoort. Uiteraard is dit maar een klein deel van het totale assortiment, aangezien ze miljoenen producten verkopen.

Kunst & verzamelobjecten

Eens in de zoveel tijd je interieur opfleuren met nieuwe tierelantijntjes, wie houdt er niet van? Als je naar een lokale winkel gaat, ben je vaak veel geld kwijt voor een leuk nieuw beeldje of muurschilderij. Etsy geeft je de mogelijkheid om uit een gigantisch assortiment te kiezen van kunst & verzamelobjecten van over de hele wereld. Op het moment van schrijven bevat de ‘Kunst & Verzamelobjecten’ categorie maar liefst 8,4 miljoen verschillende producten. Daar moet ongetwijfeld iets leuks voor je tussen zitten.

Denk hierbij aan digitale prints voor aan de muur, maar ook heuse muziek- en filmposters. Liever op zoek naar iets origineels? Er is ook een ruime hoeveelheid aan beeldjes, memorabilia en zelfs draadkunst voor aan de muur. Vooral de categorie ‘memorabilia’ vinden we erg interessant, want hier vind je werkelijk van alles. Van heuse sabels die je aan de muur hangt tot aan antieke wandklokken. We vinden hier zelfs een nagemaakte Hogwarts hutkoffer uit Harry Potter, een uniek verzamelobject voor de echte fan. Op elke pagina die je verder scrolled, vind je wel weer een uniek hebbedingetje terug.

Speelgoed & entertainment

Binnenkort weer een verjaardag van je jongste neefje of nichtje? Scoor eens een uniek cadeau, in plaats van een vluchtig gekocht speeltje bij Intertoys of op Bol.com. Het assortiment ‘Speelgoed & Entertainment’ op Etsy bevat op het moment van schrijven ruim 4,7 miljoen producten. Ongetwijfeld scoor je hier een uniek product, waarmee je je direct omtovert tot de favoriete oom of tante. Cadeau’s hier variëren van boeken en knuffeldieren tot aan gadgets en bordspellen.

Houd je neefje of nichtje van old-skool gamen? Je scoort al gauw een klassieke Atari joystick, die ze koppelen aan een hedendaagse console. Niet helemaal het juiste straatje? Ook vind je hier unieke knuffels, grote houten puzzels of Dungeons en Dragons dobbelstenen. Zoals eerder gezegd zijn veel producten op Etsy handgemaakt door een partij elders op de wereld. De liefde die in de producten is gestoken, breng jij straks over op je neefje en nichtje.

Kleding & schoenen

Als we het hebben over een marktplaats waarop veel handgemaakte spullen worden aangeboden, dan mogen kleren niet ontbreken. Uiteraard shop je al gauw nieuwe kleren in een lokale winkel of webshop, maar verras jezelf eens met iets unieks uit een ander werelddeel. Dit assortiment is nog groter dan de eerder genoemde categorieën, want op het gebied van ‘Kleding & Schoenen’ heeft de Etsy op dit moment ruim 8,6 miljoen producten beschikbaar.

De producten die we opnoemen zijn wederom pure willekeur, omdat er zoveel te vinden is. Zo koop je bijvoorbeeld unieke Japanse kimono’s of Victoriaanse trouwjurken. Is dat een beetje te gek voor je? Je koopt er ook veel unieke truien, broeken en schoenen. Met een miljoenenassortiment vind je ongetwijfeld een kledingstuk dat helemaal in jouw straatje valt. Of misschien leuke accessoires om je outfit mee te completeren, zoals oorbellen in de vorm van hangende avocado’s? Het assortiment gaat echt alle kanten op.

Hoe is de kwaliteit in het algemeen?

Aangezien het assortiment uit miljoenen producten bestaat, welke worden aangeboden door individuele partijen over de hele wereld, is het lastig om ieder product apart te beoordelen op kwaliteit. Toch wordt het je wel makkelijker gemaakt om te beslissen of een volgende aankoop de juiste is. Zowel ieder product heeft een eigen beoordeling, maar ook de verkoper wordt beoordeeld. Dit gebeurt op basis van een 5 sterren systeem. Zo heb je per product en verkoper een beter beeld van de kwaliteit.

Niet in alle gevallen hoeft een review iets te zeggen, omdat er ongetwijfeld partijen tussenzitten die bekenden vragen om een oordeel achter te laten. Maar zodra een product op tien- of honderdtallen reviews een goede score heeft, dan mag je er vanuit gaan dat het product kwalitatief volstaat aan de verwachting.


Waar komen de producten van Etsy vandaan?

Zoals eerder aangegeven komen de producten van Etsy werkelijk overal vandaan. De ene bestelling die je plaatst kan uit Texas, Verenigde Staten komen, terwijl het product ernaast op de webshop uit Kaapstad, Zuid-Afrika komt. Etsy is echt een verzamelplatform van creatievelingen die graag hun producten met de wereld willen delen. Waar de producten exact vandaan komen is dus per aankoop lastig vast te stellen. Juist dat maakt Etsy een uniek en interessant platform om iets op te kopen. Uiteraard verschillen de levertijden per product natuurlijk gigantisch. Het ene product komt gewoon uit Europa, waar de andere eerst nog de zee over moet steken.

Doordat de producten daadwerkelijk overal vandaan komen, is het ook lastig zeggen in wat voor omstandigheden deze producten worden gemaakt. Het ene product is daadwerkelijk per stuk handgemaakt, maar het is goed mogelijk dat een product ernaast gewoon in een fabriek wordt gemaakt. Onder welke omstandigheden dat precies gebeurt is daardoor niet te traceren.


Zelf producten aanbieden op Etsy

Ben je zelf een creatieveling en op zoek naar een manier om je producten te verkopen? Meld jezelf aan voor Etsy! Iedereen is vrij om zich aan te melden voor dit platform als verkoper. Natuurlijk dien je wel aan bepaalde richtlijnen te voldoen, maar die zijn niet per se heel streng. Ook ontvangt Etsy een deel van de winst per verkocht product, maar ook daarin is Etsy vrij transparant. Mocht je hier oren naar hebben? We lichten het aanmeldingsproces voor je uit:

Aanmeldingsproces

Om je eigen shop te openen op Etsy dien je het volgende te doen:

 • Klik op Verkoop op Etsy op Etsy.com.
 • Klik op Open je Etsy shop.
 • Selecteer je taal, land en valuta en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
 • Kies je shop-naam en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Zo, nu ben je eigenaar van je eigen Etsy shop. Makkelijk he? Maar nu ben je er natuurlijk nog niet. Het echte werk moet nog beginnen.

Opbouw Etsy shop

Allereerst kies je een pakkende naam voor je winkel. Vervolgens dien je je productvoorraad aan te vullen. Wat verkoop je precies en hoeveel producten heb je momenteel op voorraad? Vervolgens geef je aan Etsy door hoe je graag betaalt wilt worden. De meest gebruikte betaalmethoden hiervoor zijn PayPal en creditcard, omdat dit voor alle betrokken partijen de veiligste manier is van transactie voeren. Vervolgens is het enkel nog een kwestie van een passende link kiezen, waarna je je shop opent. Veel verkoopplezier!

Aandeel Etsy

Goed, we hadden het al even over een deel van de winst die naar Etsy gaat. Daarin is de marktplaats vrij transparant. Van elk verkocht product zit dat als volgt in elkaar:

 • Listingkosten. Je betaalt €0,17 per product, per vier maanden, om aan te bieden op de webshop. Of totdat ze allemaal verkocht zijn.
 • Transactiekosten en commissie. Per verkocht betaal je 5% transactiekosten. Daarnaast betaal je 4% commissie + €0,30 transactiekosten. De rest van het verkoopbedrag is voor jezelf. Gemiddeld ben je een kleine 10% van het verkoopbedrag kwijt aan Etsy.
 • Offsite Ads. Etsy prijst regelmatig verschillende artikelen aan via betaalde advertenties op andere pagina’s. Het kan voorkomen dat Etsy adverteert met één van jouw producten. Mocht dat het geval zijn, dan vraagt Etsy nog eens 15% van het aankoopbedrag om de advertentiekosten te dekken. Al met al kan je via de verkoop middels een advertentie een kwart van je verkoopprijs kwijt zijn.

Hoe zie je of een verkoper op Etsy betrouwbaar is?

De betrouwbaarheid van Etsy verkopers hebben wel even behandeld, maar daar gaan we nu iets dieper op in. Zoals aangegeven werkt Etsy met een 5 sterren beoordelingssysteem. Dit geldt voor zowel verkopers van producten, als de daadwerkelijke producten die ze aanbieden. Zo kan een leverancier bijvoorbeeld zeer netjes werken en alles goed doen, maar leveren ze een kwalitatief slecht product. Ook kan het zijn dat je een kwalitatief erg sterk product koopt, maar dat het proces ervoor simpelweg erg matig verliep.

Op iedere productpagina zie je al hoeveel sterren een product ontvangt, met uitgebreide beschrijvingen van kopers. Daar vind je ook veel foto’s bij van mensen die het product hebben ontvangen. Zo heb je direct een beter beeld van hoe het product er in de praktijk uitziet. Deze foto’s, gemaakt door gebruikers, zijn minder professioneel, waardoor beter valt op te maken of het product daadwerkelijk goed is. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om zelf contact te zoeken met de leverancier via de ‘ontmoet de verkoper’ knop bij ieder product.

Werking recensie systeem

Iedereen die een product koopt op Etsy, ontvang een mail met daarin de mogelijkheid om een recensie achter te laten. Daarvoor heeft de koper 100 kalenderdagen de tijd. Dit geldt zowel voor het product, als de achterliggende verkoper. De koper geeft dus twee recensies. Iedere koper ontvang een gemiddelde beoordeling. Dit is het sterrengemiddelde over de afgelopen 12 maanden, waardoor je een recent beeld krijgt van de verkoper. Als verkoper heb je de mogelijkheid om op reviews van 3 sterren of lager te reageren, om zo je eigen dienstverlening te verbeteren.


Is Etsy goedkoop?

Etsy is zowel goedkoop als duur. Er is niet echt één prijsklasse te vinden, omdat je producten in allerlei segmenten terugvindt. Je hebt kleren van enkele euro’s, een paar tientjes en soms wel honderden euro’s. Dat is ook helemaal niet gek, aangezien Etsy bestaat uit miljoenen aanbieders met miljoenen verschillende producten. Zowel voor de kleine portemonnee als de gulle gever zijn er voldoende, unieke producten te koop op de website. Zoek voornamelijk producten binnen je eigen prijsbudget en kijk of je een interessant artikel op de kop kunt tikken. De levering van je product kan wel enige tijd in beslag nemen, omdat je product overal uit de wereld kan komen.


Klantenservice

Juist omdat Etsy bestaat uit zoveel verschillende partijen, verspreid over de hele wereld, is het wel fijn als je contact kunt voeren. Vandaar dat Etsy ook in het bezit is van een klantenservice. Etsy fungeert wel als tussenpartij tussen verkoper en koper, maar heeft natuurlijk wel haar eigen verantwoordelijkheden. Om in contact te komen met Etsy heb je de volgende opties:

Help pagina

Op de Help pagina van Etsy vind je de meest gestelde vragen. Daarop vind je vaak wel een passend antwoord die ook in jouw situatie van toepassing is. Dit gaat over het algemeen over vragen rondom bestellingen, verzendingen en betalingen. Mocht je toch op zoek zijn naar direct, persoonlijk contact? Moet je iets verder kijken:

Account aanmaken

De klantenservice van Etsy is in ieder geval goed dichtgetimmerd. Zonder account kom je niet in contact met een medewerker van dit bedrijf. Om toegang te verkrijgen tot de contactpagina dien je een account aan te maken, ongeacht of je een verkoper of een koper bent. Als het dan eenmaal zover is, dien je alsnog flink wat vragen te beantwoorden en door te klikken. Zodoende kom je vanzelf uit bij:

Chatten

Een chatsysteem. Dit systeem is gelukkig 24/7 bereikbaar. Dat moet ook wel, omdat je klanten over de hele wereld bedient. Zo hoeft niemand buiten zijn of haar tijdzone te handelen en midden in de nacht contact opnemen met Etsy. Via de chat kan je zowel als verkoper of koper je vragen stellen en ontvang je direct antwoord van een medewerker.

Forum

Etsy is er om creatieve verkopers aan kopers te verbinden. Zo vinden ze ook dat gebruikers van het platform elkaar onderling kunnen helpen. Zo is er een heus forum vindbaar op de website, waar je zowel als koper- en verkoper vragen kunt stellen. Iedereen heeft vervolgens de mogelijkheid om op jouw topic te reageren. Zowel medegebruikers van Etsy, maar ook moderators vanuit het bedrijf zelf zijn actief op het forum om je vragen te beantwoorden.

Andere methoden?

Anders dan de Help pagina, het forum of een chatsysteem is er niet bij Etsy. Er is geen direct telefoonnummer waarnaar je kunt bellen of een mailadres. Je zult het dus moeten doen met een directe chat, die zoals gezegd in ieder geval 24/7 bereikbaar is.

Betaalmogelijkheden

Etsy heeft op haar website een uitgebreide lijst aan betaalmogelijkheden die ze hanteren. Grotendeels hangt dit ook af van de betaalmogelijkheden die de achterliggende verkoper accepteer. Zoals gebruikelijk adviseren we altijd om PayPal of een creditcard te gebruiken, omdat je jezelf daarmee beter beschermt tegen problemen. Dit is de lijst aan betaalmogelijkheden:

 • Creditcards
 • Debitcards/bankpassen
 • Etsy Cadeaubonnen en Etsy Tegoeden
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • PayPal
 • iDEAL (Nederland)

Garantie

Etsy geeft op hun website aan dat zij geen garanties bieden. Etsy fungeert enkel als tussenpartij en ze geven aan zelf geen producten te verkopen, opslaan of inspecteren. Etsy is enkel het platform dat de verkoop van producten mogelijk maakt. Op het moment dat je problemen ervaart met de aankoop van een product en je wilt je beroepen op garantierechten, dien je dit rechtstreeks met de verkoper uit te zoeken. Wel is het mogelijk om vanuit je account op Etsy een claim in te dienen, wat je dus zelf uitzoekt met de onafhankelijke verkoper. Houdt dit altijd in het achterhoofd voordat je een dure aankoop doet op de website.

Verzending

Of je nu een bestelling plaatst voor een product in Chili, Japan of Spanje: het product dient naar Nederland verscheept te worden. Bij ieder product vind je in de rechterkolom meer informatie over de verzending, voordat je iets koopt. Zo staat exact weergegeven hoe lang het duurt voordat het product gereed is voor verzending (dus niet de verzendtijd, pas het moment waarop deze wordt verstuurd) en de mogelijke verzendkosten die daarbij komen kijken. Aan jou te bepalen of je dit de moeite waard vindt. Sommige pakketten ontvang je al binnen een week thuis, maar anderen pas over twee maanden. Houdt dit wederom in je achterhoofd en wees tijdig met je aankopen, als je iets voor een bepaalde tijd in huis wilt hebben.


Retourneren bij Etsy

Heb je lang gewacht op je pakketje, blijkt de inhoud toch tegen te vallen. Je wilt dit pakketje graag retour sturen, maar hoe doe je dat? Net als bij garanties regel je dit wederom met de verkoper zelf, omdat Etsy de tussenpartij is. Gelukkig is het ook hier wel mogelijk om binnen je Etsy account een retour aan te vragen. Dit doe je als volgt:

 1. Meld je aan op Etsy.com of open de Etsy-app.
 2. Klik op Jij.
 3. Klik op Aankopen en recensies.
 4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Neem contact op met de shop. In de Etsy-app, tik je op de bestelling waar je een vraag over hebt, en daarna onder je bestelling op Neem contact op met de shop.
 5. Laat de verkoper weten dat je een item wilt retourneren of ruilen.

Indien de verkoper géén retour accepteert, dien je een zaak te openen. Ook dit doe je in een Etsy account. Over een termijn waarop je het aankoopbedrag terugkrijgt wordt niks gezegd, omdat dit per onafhankelijke verkoper verschilt. Ditzelfde geldt voor de kosten van de retourzending.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het stukje prijs- / kwaliteit hebben we al even behandeld. In het kort komt het erop neer dat het per product verschilt. Etsy bestaat uit miljoenen producten van miljoenen verschillende verkopers wereldwijd. Veel producten zijn uniek en / of handgemaakt, waardoor de waardes per product gigantisch kunnen verschillen. Ons advies blijft altijd om product- en verkopersreviews door te lezen voordat je iets bestelt. Hoe meer positieve reviews een verkoper heeft, hoe betrouwbaarder iets is en dat staat vaak ook garant voor de kwaliteit.


Korting en aanbiedingen

Aangezien Etsy zelf een tussenpartij is, bieden ze zelf geen kortingen en aanbiedingen aan. Zij gaan niet spelen met de prijzen die de individuele verkopers vragen. Wel bieden ze verkopers de mogelijkheid om zelf acties in te bouwen en kortingen te geven in hun persoonlijke webshops. Daarnaast biedt Etsy cadeaubonnen aan, die je op ieder product kan verzilveren. Vervolgens zorgt Etsy ervoor dat dit bedrag in cash wordt betaald aan de achterliggende verkoper.


Wel of niet kopen bij Etsy?

Mocht je op zoek zijn naar een uniek, creatief cadeau dat je niet zo gauw in Nederland vindt? Dan raden we zeker aan eens een kijkje te nemen op Etsy. Zoals meermaals gezegd bestaat de webshop uit miljoenen verschillende producten, van kleding tot muurdecoraties. Ook al koop je niet iets voor jezelf, dan vind je hier wel een uniek cadeau voor een ander.

Producten worden van over de hele wereld naar Nederland verstuurd, waardoor het soms wel erg lang kan duren voordat je je product ontvangt. Daarnaast dien je in je achterhoofd te houden dat alle garanties en retouren direct via de achterliggende verkoper verlopen. Wat dat betreft is Etsy qua klantenservice en hulp redelijk dichtgetimmerd. Probeer de website dus eerst zelf een keer uit met een goedkoper product, voordat je je hele portemonnee leegt op de webshop.


Tips voor kopen bij Etsy

We kunnen de omvang van Etsy niet altijd in woorden omschrijven, omdat we zelf nog lang niet alles hebben gezien. Toch willen we je een paar tips meegeven voordat je uitcheckt met je winkelkarretje op Etsy:

 • Betaal altijd met PayPal of creditcard voor extra kopersbescherming
 • Ideaal voor de meest unieke, creatieve producten
 • Fleur je interieur op met miljoenen unieke muurdecoraties
 • Geschikt voor jezelf, maar ook ideaal om cadeau’s op te kopen
 • Houd rekening mee met lange wachttijden: producten kunnen van overal ter wereld komen
 • Koop niet direct een te duur artikel en test de webshop eerst

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Miljoenen verschillende producten
 • Voor iedere portemonnee iets leuks te vinden
 • Mogelijkheid tot zelf verkopen via Etsy
 • 24/7 Chatsysteem
 • Online forum
 • Uitgebreid recensie systeem
Minpunten:
 • Lange wachttijden die ontzettend variëren
 • Etsy is tussenpartij die handen nergens aan probeert te branden
Ga naar Etsy.com/nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Etsy

Ervaring geschreven door Inez Inez
8 februari 2021
Uitstekend

Wanneer je een leuk cadeau zoekt, dan is Etsy de winkel waar je moet zijn. Vooral wanneer het voor mensen is die eigenlijk alles al hebben. Dan wil je toch met iets bijzonders komen. Daar is Etsy natuurlijk heel geschikt voor, want daar vind je allemaal kleine winkeltjes van mensen die iets speciaals maken. Zo kan je dus ook echt tot iets bijzonders komen. Iets wat meer persoonlijk is en wat past bij die persoon of dat moment. Het fijne is ook dat iedereen die hier een winkeltje heeft ook echt wel wat wil verkopen. Er wordt dus net wat meer moeite voor je gedaan. Het afhandelen gaat ook lekker. Je kan er eigenlijk wel zeker van zijn dat je alle spullen die je bestelt binnen een week binnen hebt en dat alles altijd goed verpakt wordt afgeleverd. Op die manier kan je dus gewoon een fragiel cadeau bestellen. Zonder bang te hoeven zijn voor schade. De prijzen zijn vaak ook niet duur, zeker niet voor hele kleine ondernemers. Ik vind het zeker een topper!

Ervaring geschreven door Michael
27 oktober 2020
Prima ervaring

Ik wilde op Etsy bestellen omdat alles zo makkelijk is gemaakt. De site is bijvoorbeeld helemaal Nederlands. Dat maakt het minder eng om er voor het eerste bestellen. Ik had niet eens door dat het een bedrijf uit Australië is. Dat verklaart wel ook waarom het leveren zo lang kan duren.

Dat is echter geen probleem, want ik wilde best even wachten op mijn bestelling. Bovendien word je goed geholpen als je een vraag hebt. Ik wilde echt een bijzondere poster, die je nergens kunt krijgen, dus zelf printen is dan wel heel fijn. Wel moet je er voorzichtig mee zijn. Maar als je hem direct goed ophangt is dat geen probleem.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Etsy

Website www.etsy.com/nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Etsy.com/nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement