Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Hunkemöller review & ervaringen

Hunkemöller
Ga naar Hunkemoller.nl

Onze expert over Hunkemöller:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Op zoek naar een spannend setje om je partner mee te verrassen? Of simpelweg op zoek naar een nieuwe beha die jou weer een poosje van alle gemakken voorziet? Dan kan je je ogen uitkijken in het assortiment van Hunkemöller. Deze Nederlandse keten is marktleider op het gebied van lingerie. Qua naam ken je ze wellicht al of je hebt misschien wel eens een commercial van het bedrijf langs zien komen op televisie. Maar hoe opereert dit bedrijf in de praktijk? Daar gaan we inhoudelijk dieper op in, in deze review. Lees onze bevindingen over Hunkemöller hier.


Wat is Hunkemöller?

blank

Hunkemöller is een van origine Nederlandse keten op het gebied van lingerie voor vrouwen. Het hoofdkantoor van dit bedrijf zit in Hilversum, maar je vindt Hunkemöller vrijwel in heel Europa terug. Deze lingerieketen is in de loop der jaren flink doorgegroeid. In 2018 boekte het bedrijf een jaaromzet van 603 miljoen euro. Hunkemöller is daarnaast al een vrij oud bedrijf. Dit bedrijf is namelijk al opgericht in het jaar 1886, een kleine anderhalve eeuw geleden. In het begin produceerde het bedrijf voornamelijk korsetten, maar aangezien we die vrijwel niet meer dragen is de markt flink verandert. Daar is Hunkemöller goed op ingesprongen.


Is Hunkemöller betrouwbaar?

Om als bedrijf anderhalve eeuw mee te gaan, dan moet je simpelweg iets goeds doen. Hunkemöller heeft beide wereldoorlogen overleefd als bedrijf en boekt momenteel nog steeds honderden miljoenen omzet per jaar. Gigantisch veel geld. Naast het feit dat Hunkemöller online is te bezoeken als webshop, beschikt het bedrijf over meerdere ketens in Nederland. Zo vind je in de winkelstraat voldoende Hunkemöller winkels terug. Wereldwijd heeft het bedrijf op het moment van schrijven zo’n 950 filialen. Dankzij de opkomst van e-commerce wil Hunkemöller het aantal fysieke filialen wel inperken.

Over de winkels van Hunkemöller zijn niet zoveel klachten te vinden. Als we kijken naar de beoordelingen via Trustpilot voor de webshop, dan ligt dit wel iets anders. Zo scoort de Hunkemöller  een lage score van 1,6 op een schaal van 5. Dat is niet bepaald hoog. De meeste klachten richting zich op een foutieve weergave van voorraden en de bereikbaarheid van de klantenservice. Toch zijn er ook veel positieve beoordelingen te vinden over vrijwel alle genoemde onderwerpen van het bedrijf.

Certificaten

Hunkemöller is een ontzettend groot en wereldwijd opererend bedrijf. Daarom is het bedrijf ook in het bezit van enkele certificaten. Denk daarbij aan het welbekende Thuiswinkel Waarborg, maar ook het Trusted E-Shops Certificaat. Deze laatstgenoemde certificering is ook voorzien van een eigen beoordelingssysteem, zoals Trustpilot hierboven. Op ruim 87.000 beoordelingen ontvangt Hunkemöller hier een nette score van 4,35 op de schaal van 5 sterren. Toch een heel andere beoordeling dan via Trustpilot.


Aanbod Hunkemöller

Hunkemöller staat voornamelijk bekend als de grootste keten van lingerie en ondergoed. Daarnaast is het gehele aanbod van de webshop volledig gericht op vrouwen. Naast lingerie in de vorm van strings, slips en beha’s, vind je er van alles voor de vrouw. Denk ook aan pyjama’s, kimono’s en badmode. Daarmee ben je nog steeds niet door het volledige assortiment heen. Want je komt niet zomaar aan een jaaromzet van honderden miljoenen.

blank

Vrouwen kunnen ook terecht voor sportkleding en beenmode bij Hunkemöller. Daarnaast vind je van ieder mogelijk product erg veel verschillende varianten. Alleen al op het gebied van beha’s vind je allerlei soorten en maten voor iedere shape. Voor de dunnere dames tot de volslankere vrouwen is er een geschikt model te vinden. Ook qua kleren, opbouw en straps hoef je je geen zorgen te maken dat je niet slaagt bij Hunkemöller.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Hunkemöller is een geheel eigen kledingmerk. Zo zijn alle producten die je op de webshop tegenkomt van het merk Hunkemöller. Toch vind je het merk ook wel terug op andere webshops. Daarom gaan we kijken of we dezelfde producten van Hunkemöller ook tegen een lagere prijs kunnen vinden bij andere aanbieders. Op het gebied van kwaliteit hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. De meeste producten van dit merk ontvangen erg goede beoordelingen en de producten gaan vaak lang mee.

Voorgevormde push-up longline beugel bh Talia

Hunkemöller staat voornamelijk bekend om de verkoop van lingerie, waaronder beha’s. Allereerst kijken we dan ook naar een van de meest populaire beha’s op de site, deze beugel variant genaamt Talia. Op Hunkemöller betaal je daar op het moment van schrijven zo’n €39,99 voor. Vrijwel iedere andere aanbieder, of het nu Bol.com, Amazon of Wehkamp is, biedt dezelfde beha aan voor €39,99. Toch is er één webshop waar deze beha goedkoper is, namelijk op ABOUT YOU. Daar betaal je momenteel €37,90 voor hetzelfde product.

Badpak Scallop Dreams Ocean – Wit

Ook voor een nieuw badpak ga je net zo makkelijk naar Hunkemöller. Grotendeels bedekt op het strand liggen is voor veel vrouwen gewenst. Dus waarom dan ook niet direct in stijl? Zo bijvoorbeeld met de Badpak Scallop Dreams Ocean, welke op het moment van schrijven €38,49 kost in de webshop van Hunkemöller. Dit is wel de goedkoopste variant die we tegenkomen op de markt. Hetzelfde badpak vinden we op Wehkamp en De Bijenkorf voor €54,99 terug. Op ABOUT YOU betaal je hier €54,90 voor.

blank

HKMX Sport bh The Pro Level 3 – Zwart

De een gaat liever zwemmen, waar de ander toch echt fanatiek wil sporten. Ook dan is een prettige sportbeha een gewenste oplossing. Zo bijvoorbeeld dit eigen merk van Hunkemöller, welke op het moment van schrijven €32,99 kost in de eigen webshop. Dit is wederom de goedkoopste variant van dit product. Deze kost namelijk €34,99 op Wehkamp en zelfs €44,99 op Zalando.
Over het algemeen scoort Hunkemöller vrij goed met het aanprijzen van haar eigen producten. Slechts sporadisch vinden we een product van dit merk goedkoper terug bij een andere variant. Ben je verknocht aan het merk Hunkemöller? Dan loont het het meest om in de eigen webshop van het merk te kijken of door een van de vele filialen te bezoeken.

Waar komen de producten Hunkemöller vandaan?

Hunkemöller verkoopt bovenal eigen merken. Dat wil zeggen dat ze hun producten ook ergens zelf maken. Onderaan op de website vind je een pagina met ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Vanuit daar word je doorgesluist naar een externe pagina van Hunkemöller, genaamd ‘Together Tomorrow’. Hier vind je allerlei bedrijfsinformatie terug met betrekking tot de visies en doelen van  het bedrijf. Maar ook over de informatie met betrekking tot het productie- en inkoopproces van Hunkemöller.

blank

Zo brengen ze ieder jaar een uitgebreid rapport uit met daarin cijfers. Deze cijfers zijn gericht rondom  het verbeteren van de wereld voor de mensen, de planeet en elkaar. Ook brengen ze informatie uit over de principes waarmee ze werken. Volgens de laatste cijfers kocht Hunkemöller haar productie voor 95% in Azie in, waarvan 53% afkomstig uit een land met vrijgesteld of verlaagd belastingtarief. Daarin zijn ze transparant. De overige productie, 5% dus, wordt vervaardigd in Europa.

Principes van Hunkemöller

Hierboven hadden we het al even kort over de principes waarmee Hunkemöller werkt. Dit gaat in totaal om zes stuks, waarbinnen Hunkemöller een steentje wilt bijdragen aan een betere wereld. De principes van Hunkemöller zijn:

 • Continuiteit van levering
 • Optimalisering van inkooproutes
 • Minimalisering van onzekerheden en risico’s
 • KPI’s voor leveranciers
 • Doorlopende prijsonderhandelingen
 • Maatschappelijke en ethische compliance

Voordat Hunkemöller gaat samenwerken met een nieuwe leverancier, kijken ze naar bovengenoemde processen. Zo vindt er een stapsgewijze beoordeling plaats, waarna een locatie wordt voorzien van een score tussen A en E. De scorekaart is voorzien van informatie per locatie over lonen, werktijden en veiligheid. Al met al vind je veel transparante informatie terug bij Hunkemöller.


Klantenservice

Hunkemöller is echt een gigantische keten die wereldwijd opereert. Ze zetten niet voor niets honderden miljoenen euro’s per jaar om. Daarbinnen kan altijd iets mis gaan. Ook is het niet gek dat er tal van vragen zijn met zo’n groot assortiment. Tijd om de klantenservice van deze gigant eens onder de loep te nemen.

Veelgestelde vragen

Onderin de footer van de site vind je een knop met ‘Alle veelgestelde vragen’. Heb je een algemene vraag? Dan is het raadzaam om daar eerst een kijkje te nemen. Veel antwoorden vind je daar wel terug, zodat je direct bent geholpen. Toch niet tevreden met het gevonden antwoord of helemaal geen antwoord kunnen vinden? Dan neem je altijd nog contact op met een medewerker op een van de volgende manieren:

Contactformulier

Allereerst verschijnt er een contactformulier zodra je de contactpagina opent. Hier laat je je naam, adres en contactgegevens achter, maar ook je opmerking. Eventueel kan je hier ook je membercard nummer achterlaten, zodat men je vraag direct aan jou als persoon kan koppelen. Als alternatief kan je ook rechtstreeks mailen naar klantenservice@hunkemoller.com. Hoe lang het duurt voordat je een reactie krijgt staat helaas niet weergegeven.

blank

Bellen

De beller is sneller zegt men vaak. Het is dan ook mogelijk om Hunkemöller telefonisch te benaderen. Dit doe je door te bellen naar 035-6465412. Ondanks dat Hunkemöller een erg groot bedrijf is, zijn de openingstijden van dit bedrijf wel mager. Zo bereik je deze klantenservice enkel tussen 9.00 en 17.00 uur van maandag tot en met vrijdag. In het weekend is de klantenservice gesloten.

Winkel bezoeken

Hunkemöller heeft in Nederland meer dan 180 winkels. Daardoor is de kans groot dat er ook een filiaal bij jou in de buurt zit. Heb je een vraag over een gekocht product of ben je op zoek naar advies? Dan kan je net zo goed in de auto of op de fiets stappen en een filiaal van Hunkemöller bezoeken. De winkel is vaak ook geopend op zaterdag, dus dan kan je alsnog in het weekend geholpen worden.

Betaalmogelijkheden

Al die mooie artikelen zijn natuurlijk niet gratis. Voor niets komt de zon op. Zodra je je winkelmandje hebt gevuld, dien je enkel en alleen nog af te rekenen. In de winkel betaal je eenvoudig met contant geld of per pinpas. Bestel je iets online? Kies dan uit een van de volgende opties:

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • PayPal
 • Klarna (Achteraf betalen)
 • ApplePay
 • Hunkemöller giftcard

Verzenden

Er zijn verschillende manieren om je bestelling via de website van Hunkemöller te ontvangen. Zo kies je er eenvoudig voor om deze af te halen op een UPS Access Point, thuisbezorging via DHL of ophalen in een Hunkemöller winkel. Je pakketje wordt maximaal 14 dagen op een ophaalpunt bewaard, waarna deze terugestuurd wordt.

De standaard levertijd van een bestelling via de site ligt tussen de twee en vier werkdagen. Als je echt per direct op zoek bent naar nieuwe lingerie, dan kan je het beste fysiek naar een filiaal in de buurt gaan. De verzendkosten hangen daarnaast volledig af van de bestelling.

 • Haal je je product af in de winkel? Dan betaal je geen verzendkosten.
 • Maak je gebruik van de diensten van DHL? Dan betaal je €4,90 verzendkosten per bestelling.
 • Laat je een pakket bezorgen op een UPS Access Point? Dan betaal je €3,90 verzendkosten.
 • Bestel je voor minimaal €60,- aan producten via de site? Dan betaal je geen verzendkosten, ongeacht de verzendmethode.

Garantie

blank

Zodra we binnen de veelgestelde vragen zoeken naar garantie, dan vinden we werkelijk helemaal niets terug. Zo’n groot bedrijf met veel transparantie, maar toch geen aparte pagina rondom garantie op eigen geproduceerde producten. Erg jammer is dat. Wel vinden we geringe informatie terug rondom garantie in de algemene voorwaarden voor Hunkemöller. Hierin is de informatie beperkt tot standaardinformatie rondom wettelijke garanties en verwachtingen. Verder staat er niets vermeld over garantietermijnen en eventuele fabrieksgarantie. Als je hier inhoudelijk informatie over wilt, neem dan eerst eens contact op met de klantenservice of vraag dit aan een medewerker in de winkel.

Retourneren

Heb je net een nieuwe beha, slip of pyjama gekocht, blijkt deze toch niet te passen. Valt de gehanteerde maat van Hunkemöller net anders dan verwacht. In zo’n geval heb je niets aan het kledingstuk en wil je deze graag retour sturen. De wettelijke bedenktijd op producten in Nederland is 14 dagen, maar Hunkemöller gooit daar nog een eigen schepje bovenop. Zo heb je tot 45 dagen bedenktijd per product. Op het moment dat jij een product retour stuurt, dan wil je je aankoopbedrag ook terugkrijgen. Daarvoor hanteert Hunkemöller een terugbetalingstermijn van 14 dagen na ontvangst.

Om je product retour te sturen naar de webshop, kan je gebruikmaken van het meegeleverde retoursticker. Deze ontvang je direct bij de aanschaf van je product. Liever zelf handmatig terugsturen met een eigen vervoerder? Dan zijn de kosten daarvan volledig voor jouw eigen rekening. Via de meegeleverde retoursticker zijn er geen verzendkosten verbonden aan het retourneren van je product.


Korting en aanbiedingen

Hunkemöller verkoopt vrijwel alleen maar producten van eigen merk. Je zou denken dat er dan wel leuke marches op al die producten zitten, aangezien er geen extra schakels tussenzitten. Zodoende is het vast mogelijk voor een keten als Hunkemöller om regelmatig kortingen en aanbiedingen te geven op hun producten. We zochten voor je uit op welke manieren dit mogelijk is op de website.

Aanbiedingen

Bovenin het menu naast alle verschillende categorieen vind je helemaal rechts een knop met aanbiedingen. Daar vind je alle productne uit het assortiment die momenteel afgeprijst zijn. Kortingen daarvan lopen op tot maximaal 50% van de adviesprijs. Ook vind je hier tijdelijke acties die Hunkemöller op dat moment hanteert. Dit zijn vaak stapelvoordelen. Op het moemnt van schrijven zien we de volgende acties:

 • Twee beha’s voor €30,-
 • Vijf slips voor €23,99
 • Twee nighties voo €25,-
 • Derde paar sokken gratis of tweede paar sokken -50%
 • Tweede beauty artikel -50%

Dit zijn slechts voorbeelden van mogelijke acties. Grote kans dat jij op een ander moment andere acties tegenkomt, maar dan weet je in ieder geval waar je moet kijken om een leuke korting in de wacht te slepen.

Studentenkorting

blank

Ook als student verdien je het om mooie lingerie te dragen. Een merk als Hunkemöller kan daardoor wel als duur worden gezien, aangezien studenten over het algemeen beschikken over een kleinere portemonnee. Toch hoef je je geen zorgen te maken. Ben je namelijk student? Dan ontvang je standaard 10% korting op het gehele assoritment van Hunkemöller. Dit geldt gedurende je hele studententijd op het hele assortiment.

Hunkemöller member

Het is ook mogelijk om je aan te melden als exclusief lid van Hunkemöller. Daarvoor ontvang je dan ook een geheel eigen membercard van het bedrijf. Daarmee ontvang je €5,- korting op je volgende aankoop van een lingeriesetje. Daarnaast spaar je meer zogenaamde ‘Passion Points’. Dit zijn punten die je ontvangt bij iedere aankoop. Elke euro die je uitgeeft, levert je 10 Passion Points op. Deze geef je uiteindelijk uit aan allerlei beloningen of in shoptegoed. Ook ontvang je uitnodigingen voor exclusieve evenementen. Om Hunkemöller member te worden dien je minimaal 16 jaar te zijn.


Wel of niet kopen bij Hunkemöller?

Hunkemöller is in de lingeriewereld een erg grote naam. Daarnaast zijn ze ook nog eens van Hollandse bodem, wat natuurlijk mooi is. Dit bedrijf verkoopt alleen eigen merken via de webshop en in de vele winkels in Nederland (en daarbuiten). Op het gebied van productie en bedrijfsvoering is Hunkemöller daarnaast erg transparant, waardoor je van alles terug kunt lezen. De meeste klanten van het bedrijf zijn tevens erg tevreden over de gehanteerde prijzen, maar ook over de kwaliteit van de producten. Op het gebied van klantenservice kan dit bijna miljardenbedrijf toch nog wel een flinke slag slaan. Zo is er in het weekend niemand bereikbaar om je vragen te beantwoorden en ook niet alle informatie rondom bijvoorbeeld garanties is even inzichtelijk.


Tips voor kopen bij Hunkemöller

blank

Eens in de zoveel tijd jezelf trakteren op een nieuw lingeriesetje, pyjama of beha is geen overbodige luxe. Daarvoor kan je allemaal terecht bij het allom bekende Hunkemöller. Hierop vind je voornamelijk producten van eigen merk. Bezoek de website of een filiaal in Nederland en gebruik daarbij de volgende tips voor een optimale koperservaring:

 • Neem een kijkje op de Aanbiedingen pagina voor de beste deals. Deze veranderen wekelijks;
 • Maak als student standaard gebruik van 10% studentenkorting, zolang je studeert;
 • Spaar Passion Points op en wissel deze in voor kortingen op je volgende aankoop;
 • Betaal via PayPal. Zo ben je beter beschermt tegen aankopen;
 • Laat je product in een filiaal in de buurt bezorgen. Zo betaal je geen verzendkosten;
 • Neem een kijkje op de pagina over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zie je inhoudelijk wat er achter de schermen allemaal in de productieketen gebeurt;
 • Test een product gerust uit. Je hebt 45 dagen bedenktijd op je aankoop.

Beste alternatieven voor Hunkemöller

Op Hunkemöller vind je zoals gezegd voornamelijk producten van het merk Hunkemöller. Misschien vind je dit merk wel niets of heb je simpelweg heel andere wensen. Dan is het raadzaam om op andere webshops te kijken die wel aan jouw wensen voldoen. Misschien vind je je gewenste aankoop wel op een van de volgende webshops:

Sliponline.nl

Bij Sliponline kun je veilig en vertrouwd winkelen voor heren, dames, jongens en meisjes ondergoed en nachtkleding. Je kunt er artikelen vinden van merken zoals: Björn Borg, Triumph, J&C Underwear, Vingino, Disney, Outfitter en Sloggi.

WOW!underwear

Bij WOW!underwear koop je sinds 2009 boxershorts, slips, t-shirts en sokken van bekende merken. Klanten uit Oostenrijk, Duitsland, België en Nederland weten deze webshop al te vinden! Je vindt er onder andere de merken: Jack & Jones, Puma, Von Dutch, Emporio Armani en Marc O’Polo.

Timarco

Bij Timarco vind je ondergoed, lingerie, nachtkleding, sportkleding, positiekleding en badkleding voor dames en heren. Ze verkopen onder andere producten van merken zoals: Björn Borg, Calvin Klein, Craft, Primadonna, Sloggi, Levis, Marlies Dekkers en Marie Jo.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel aanbiedingen
 • Spaar Passion Points op voor nog meer korting
 • Studenten ontvangen standaard 10% korting
 • Transparantie over het productieproces
Minpunten:
 • Weinig informatie over garantie
 • Geen klantenservice in het weekend
Ga naar Hunkemoller.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Hunkemöller

Website www.hunkemoller.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Hunkemoller.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies