Tips over online webshops, diensten & producten

Internet-Toys review & ervaringen

Internet-Toys
Ga naar Internet-toys.com

Onze expert over Internet-Toys:

Laatst bijgewerkt: 1 december 2020

Voorheen ontving je een keer per jaar een groot boek van de grootste speelgoedwinkels met het nieuwste assortiment speelgoed van dat jaar en kon je zien wanneer dit speelgoed uitkwam. Tegenwoordig gaat dat allemaal iets anders en makkelijker. Veel speelgoed bestel je namelijk gewoon online, zoals bijvoorbeeld op Internet-Toys. Internet-Toys is één van de 13 webshops van de overkoepelende organisatie TOM. Wij zochten voor je uit of deze online speelgoedwinkel daadwerkelijk de moeite waard is om eens te bezoeken. Onze resultaten lees je uitgebreid terug in deze review!

Waarom kies je voor Internet-Toys?
 • Internet-Toys onderneemt milieubewust
 • Speelgoed voor jong en oud
 • Gebruik de Cadeauzoeker voor inspiratie
 • Veel betaalmogelijkheden
Ga naar Internet-toys.com

Wat is Internet-Toys?

Internet-Toys is onderdeel van een overkoepelende organisatie genaamd TOM. Deze organisatie is in 2005 gestart als enkele fietsenwinkel in Tilburg, maar bestaat momenteel uit een verscheidenheid aan verschillende online E-commerce webshops. De ketens van TOM zijn allemaal onderverdeeld in winkels met eigen arrangementen. Denk daarbij aan Internet-Bookshop, Internet-Partyshop en Internet-Eyewear. Op het moment van schrijven zijn er in totaal 13 webshops, waarvan Internet-Toys de variant is die zich focust op de verkoop van speelgoed.


Is Internet-Toys betrouwbaar?

Internet-Toys, net als TOM en alle andere webshops onder deze naam, zijn in het bezit van een ‘Trusted Shops’ certificering. Dat betekent simpelweg dat je er veilig kunt shoppen en dat je zonder zorgen of risico een bestelling kunt plaatsen op deze webshop. Iedere aankoop tot €2500,- op deze webshop is verzekerd, onafhankelijk van de manier waarop je de betaling doet. Via dit keurmerk word de webshop ook beoordeeld. Op ongeveer 10.000 stemmen, op het moment van schrijven, scoort Internet-Toys een 4,6 uit 5. Meer dan genoeg keuze om veilig een aankoop op de website te doen.

Naast de ‘Trusted Shops’ certificering, behoort de overkoepelende organisatie TOM tot de Twinkle 100 van 2020. Dat wil zeggen dat zij bij de 100 grootste webshops van Nederland behoren. Ook hebben ze een Shopping Award gewonnen als vijfde snelst groeiende webwinkel van Nederland. Voldoende signalen om jou als koper een veilig gevoel te geven, die ze vervolgens nog waarmaken ook.


Aanbod Internet-Toys

Over alle webshops van TOM verdeeld, vind je in totaal ruim twee miljoen verschillende artikelen. Hoeveel dat dan precies in de webshop Internet-Toys is is niet helemaal bekend, maar laat dat eens 1/13e zijn van het totaal. Dan heb je alsnog ruim 150.000 verschillende soorten speelgoed om jezelf of een ander mee te verblijden. Ontzettend veel dus! Hier een kleine toelichting van een deel uit dit assortiment, zodat je weet wat voor soorten speelgoed je kunt verwachten:

Van binnen- tot buitenspeelgoed

Eigenlijk vind je ieder denkbaar stukje speelgoed wel terug op de website. Nieuw bordspel nodig? Ga naar Internet-Toys. Liever buiten op een pogo-stick hopsen of op een skateboard sjezen? Ook dan kan je terecht bij Internet-Toys. Staat er binnenkort een themafeest bij je op de planning, maar heb je nog geen gepaste verkleedkleren gevonden? Dan raad je waarschijnlijk al waar je naartoe kunt. Ook dit is slechts maar een klein benoemd deel van het totale assortiment.

Merken

Het assortiment aan verschillende merken is dan ook zeer uitgebreid. Je vindt de grootste speelgoedmerken als Baby Born, Barbie en LEGO terug, maar ook allerlei andere merken waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Ook verkoopt men op Internet-Toys het merk AMIGO, wat hun eigen huismerk speelgoed is. Momenteel vind je onder deze naam kinderfietsen, skateboards en stepjes.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Zoals aangegeven vind je op Internet-Toys een zeer uitgebreid assortiment aan producten terug. Al deze producten zijn verspreid over honderden merken. Een algeheel beeld neerzetten over de prijs- / kwaliteitverhouding van de producten is dan ook moeilijk. Het eigen merk AMIGO bijvoorbeeld staat goed aangeschreven en kost niet de hoofdprijs. Maar je vindt ook allerlei andere, duurdere producten op de webshop, die net zo goed lovende beoordelingen krijgen. Een stuk speelgoed hoeft niet per se duur te zijn om een kind plezier te bezorgen.

Voordat je speelgoed koopt op deze webshop, is het in ieder geval goed om eerst de productreviews door te lezen. Elk product op de webshop is voorzien van een eigen beoordelingssysteem, welke werkt met 1 tot 5 sterren. Daarnaast kunnen gebruikers van een product een reactie toevoegen aan hun beoordeling, zodat je op voorhand een beter beeld hebt van het stukje speelgoed dat je in huis haalt. Des de kleiner is dan ook de kans dat je een kat in de zak koopt.

Milieubewust ondernemen

Als overkoepelende organisatie is TOM zich er erg van bewust dat toekomstige generaties afhankelijk zijn van de acties van de huidige generatie. Mede daarom hebben ze milieubewust ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo vinden ze het doodzonde dat er dagelijks duizenden pakketjes worden verstuurd in telkens nieuwe dozen. Veel van deze dozen eindigen uiteindelijk bij het afval. Minstens één keer per week rijden ze dan ook over het lokale bedrijventerrein om oude dozen op te halen, zodat ze die kunnen hergebruiken voor het versturen van nieuwe pakketjes. Naast het hergebruiken van dozen, zorgen ze er ook voor dat er bij bestellingen met meerdere artikelen wordt gekeken naar de grootte en om zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen.

Het hergebruiken van dozen is niet het enige wat ze nastreven. Alle tassen die worden uitgegeven door Internet-Toys zijn volledig recyclebaar, waardoor de productie van plastic flink minder wordt. Ook in het assortiment van de webshop vind je enkele bewust gekozen leveranciers die speelgoed maken van duurzaam geproduceerde alternatieven. In de loop der tijd willen ze het volledige assortiment dan ook gevuld hebben met allerlei artikelen die duurzaam zijn voor de wereld waarin we leven.


Waar komen de producten van Internet-Toys vandaan?

Zoals in het kopje hierboven al aangegeven, bestaat het assortiment van Internet-Toys uit producten van honderden verschillende merken. Al deze merken komen van overal ter wereld, welke grotendeels zijn opgeslagen in de magazijnen van TOM. Denkbare merken die je op de webshop tegenkomt zijn Pokémon en Power Rangers, maar ook van Ajax en Baby Born. Allemaal verschillende producten die in de praktijk niks met elkaar van doen hebben, maar toch onder één dak te vinden zijn.


Klantenservice

Weet je niet wat voor speelgoed je wilt kopen voor je zoon of dochter? Of heb je problemen met een aankoop die je hebt gedaan? Dan zit de klantenservice van Internet-Toys voor je klaar. We zochten op voorhand alvast voor je uit op welke manieren je in contact kunt komen met een werknemer, zodat je direct kunt schakelen voor vragen en advies.

FAQ

Veel algemene vragen ontvangen ze bij Internet-Toys op dagelijkse basis. Denk daarbij aan vragen rondom bestellingen, betalen, maar ook verzekeringen en transport. Al deze vragen zijn per categorie gebundeld op de klantenservice pagina en voorzien gedegen antwoorden. Grote kans dat een antwoord op deze vraag ook van toepassing is op jouw situatie. Niet het geval? Dan neem je rechtsteeks contact op via de volgende wegen:

Chat

Zodra er iemand voor je klaar zit op de chat, zie je links onderin het scherm een knop met ‘Chat met …’ staan. Als je daarop klikt, vul je je naam, mailadres en een bijbehorende vraag in. Binnen enkele luttele seconden ben je vervolgens in contact met een medewerker. Zo ben je razendsnel geholpen en kan je weer verder met andere zaken. Nagenoeg staan er geen openingstijden op de site van de klantenservice en dus ook van deze chat. Bij je bezoek aan de webshop kan je er dus enkel vanuit gaan als je dit knopje wel of niet ziet staan.

E-mail

Heb je niet zoveel haast en geen zin om een chat te voeren? Stuur dan simpelweg een mail naar de klantenservice. Het mailadres waarop je een medewerker bereikt is klantenservice@tom-bv.com. Zij streven ernaar om je binnen een werkdag van een reactie te voorzien. Zoals je ziet is dit mailadres van de overkoepelende organisatie: TOM. Geef dus bij je vraag aan dat het om een vraag over Internet-Toys gaat, zodat de achterliggende medewerker sneller kan schakelen en je sneller kan helpen.

Bellen of contactformulier?

Helaas is er op het moment van schrijven geen telefoonnummer vindbaar om iemand op te bereiken. Je zult het dus met een chat of mail moeten doen. Wel geven ze meermaals aan op de website dat er ook een contactformulier moet zijn die je kunt invullen, maar die zoeken we zelf ook nog steeds.

Betaalmogelijkheden

Al dat speelgoed moet uiteindelijk ook afgerekend worden in de webshop. Daarvoor heb je bij Internet-Toys ook een verscheidenheid aan manieren om dit af te handelen. Dankzij het ‘Gecertificeerde Webshop’ keurmerk ben je in ieder geval tot €2500,- verzekerd, ongeacht de manier waarop je betaalt. Dat doe je simpelweg met iDeal, PayPal of creditcard het snelste. Ook achteraf betalen via Klarna is een optie. Voor duurdere aankopen die je niet in één keer kunt missen, is het mogelijk om betalingen in drie termijnen te regelen via In3. Daarbij ontvang je tevens géén BKR-registratie en betaal je 0% rente.

Garantie

Op het gebied van garantie valt niet heel veel te vinden op de website van Internet-Toys. Enkel voor de aankoop van fietsen bieden ze aparte garanties aan op de website, namelijk:

 • Maximaal tien jaar garantie op voorvorken en frames;
 • Tot vijf jaar garantie op roesten van binnenuit of lakwerk;
 • Maximaal een jaar garantie op alle fietsonderdelen, behalve de banden

Voor alle andere producten op de webshop dien je voor garantie naar de achterliggende fabrikant van het gekochte product te gaan. De factuur die je van Internet-Toys ontvangt is daarmee wel je garantiebewijs die je aan de fabrikant dient te tonen.

Verzending

Alle artikelen die voor 16.00 worden gekocht, worden dezelfde dag nog verzonden. Zolang het product op voorraad is in ieder geval. Deze gaat dan vervolgens met DHL naar jou, waardoor de kans groot is dat je deze de volgende dag al in huis hebt. Je pakket laten bezorgen door DHL is helaas niet gratis. Afhankelijk van de grootte van het pakket, hanteert Internet-Toys de volgende tarieven:

 • Envelop – €3,50
 • Klein – €4,95
 • Middel – €9,95
 • Groot – €12,95
 • Pallet – €54,-

Er wordt verder niet gesproken over gewichten. Je vindt bij het afrekenen van je product(en) vanzelf de verzendkosten terug, zodat je daarmee een schatting kunt maken van de grootte van het product dat je ontvangt. Ook is het mogelijk om producten af te halen bij de Giga-Bikes winkel van TOM in Tilburg. Daarvoor betaal je geen extra kosten, maar daar moet je wel voor naar Tilburg.

Retourneren

Niet tevreden over een product of een defect? Dan is het mogelijk om je product retour te sturen naar Internet-Toys. Op ieder product in het assortiment ontvang je in ieder geval 30 dagen bedenktijd. Ideaal om alvast een cadeau te kopen op voorhand, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over retourneren. Om een product retour te sturen is het mogelijk om een retourlabel aan te vragen en het product retour te sturen. Hier staat wel aangegeven dat je deze label kunt ‘aanschaffen’, waardoor je zou moeten betalen voor een retourlabel. Wat daarvoor de eventuele kosten zouden zijn, dat is nergens terug te vinden. Verdere verzendkosten voor een retourpakket zijn wel allemaal voor eigen rekening.

In het geval van een terugbetaling hanteert Internet-Toys enkele voorwaarden. Deze zijn als volgt:

 • Zodra je een pakket retour hebt gestuurd en deze is ontvangen en gecontroleerd door Internet-Toys, ontvang je het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug. Dit geldbedrag ontvang je terug op dezelfde betaalwijze als waarop je het product in eerste instantie kocht. Ook dient het retourartikel in goede staat en ongebruikt te zijn;
 • Retourzendingen zonder retourlabel zijn voor eigen rekening;
 • Volledige aankoopbedrag van één artikel terug? Krijg je ook de initiële verzendkosten terug.
 • Gaat het om een gedeeltelijke retour? Ontvang je de artikelwaarde terug

Cadeauzoeker

Je loopt er ongetwijfeld wel eens tegenaan. Je nichtje is jarig of je hebt een aanstaand kraambezoek. Daar kan je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Toch is het lastig om in het hoofd van een kind te kruipen, omdat dat leven voor de meeste mensen al lang geleden is. Ook is het assortiment speelgoed een stuk uitgebreider dan toen jij nog jong was. Speciaal daarvoor vind je een ‘Cadeauzoeker’ op de website van Internet-Toys. Om gebruik te maken van deze Cadeauzoeker dien je de volgende informatie in te voeren:

 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Interesses
 • Budget

Op basis van deze informatie filtert de webshop vervolgens allerlei cadeautjes die bij deze doelgroep aansluiten. Misschien heb je wel enig idee waarmee je nichtje speelt of waar de jonge ouders van de nieuwe kroost in zijn geïnteresseerd. Vervolgens kies jij uit het assortiment aan keuzes dat aan jou is voorgeschoteld. Zo hoef je zelf niet meer na te denken over een goed cadeau, maar kom je waarschijnlijk toch met een leuke verrassing aanzetten.


Korting en aanbiedingen

Speelgoed is vaak iets dat je geeft een een ander, maar na verloop van tijd ontgroeit de ontvanger het cadeau. Dat is simpelweg een gegeven. Je zit er dan ook niet op te wachten om een flink vermogen aan speelgoed weg te brengen. Internet-Toys weet dat ook. Zijn werken dan ok regelmatig met aanbiedingen en mogelijkheden om korting te ontvangen. Wij zochten alvast voor je uit hoe je dat voor elkaar krijgt bij deze webshop:

Opruiming

Boven in het menu vind je de knop ‘Opruiming’. Dit is de uitverkoop pagina van Internet-Toys. Op deze pagina vind je al het speelgoed dat in de aanbieding is, afkomstig vanuit categorieën over de gehele webshop. Kortingen op deze pagina lopen op tot 57% op basis van de originele adviesprijs. Wel geldt voor alle producten in deze categorie: op = op. Producten die je in de opruiming vindt zijn vaak producten die daarna (niet snel) meer in het assortiment terugkeren. Hieronder enkele voorbeelden van aantrekkelijke deals met speelgoed.

Nieuwsbrief

Vind je op de ‘Opruiming’ pagina niet direct een deal die je aanstaat? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Internet-Toys. Laat je mailadres achter en ontvang als allereerste de nieuwste producten en acties in je mailbox. Er staat niks bij over de frequentie van deze mails. Wel geven ze aan dat je hiermee ook in aanmerking komt voor exclusieve klant voordelen. Mocht het uiteindelijk niks zijn, schrijf je je net zo snel weer uit.


Wel of niet kopen bij Internet-Toys?

Op Internet-Toys vind je zoals meerdere malen aangegeven een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende soorten speelgoed. Voor jongeren van elke leeftijd valt er wel iets te vinden om zowel mee binnen als buiten te spelen. Ook voor elke portemonnee is er wel een stuk speelgoed te kopen, aangezien het assortiment van producten voor minder dan een euro tot flink boven de duizend euro oploopt. En als je even niet weet wat je voor iemand wilt kopen, maak je gebruik van de cadeauzoeker. TOM, de overkoepelende organisatie van Internet-Toys, probeert daarnaast steeds milieubewuster te ondernemen. Ieder jaar weer blijft de organisatie verder groeien, waarmee ze ook enkele awards hebben gewonnen. In principe koop je je speelgoed veilig en snel via deze webshop, dus je kunt hier gerust iets kopen.


Tips voor kopen bij Internet-Toys

Speelgoed koop je vaker voor een ander als cadeautje dan voor jezelf. Vaak weet je niet precies wat je wilt kopen voor iemand. Bij Internet-Toys hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je het stukje speelgoed dat je zoekt niet vindt, omdat het assortiment zeer uitgebreid is. We geven je graag advies mee op voorhand, zodat jij je aankoop daarop kunt baseren:

 • Bestel voor 16.00, dan is de kans groter dat je het pakket de volgende dag al mag ontvangen;
 • Kijk naar de Opruiming pagina voor artikelen in de aanbieding;
 • Maak gebruik van de Cadeauzoeker om een geschikt cadeau te vinden als je het even niet meer weet;
 • Advies nodig? Start eenvoudig en snel een chat via de website. De knop vind je links onderin het scherm;
 • Betaal direct het bedrag, achteraf met Klarna of in termijnen met In3;
 • Keer rond feestdagen terug voor scherpe aanbiedingen rondom allerlei soorten speelgoed;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen;

Beste alternatieven voor Internet-Toys

Als je op zoek bent naar speelgoed voor alle leeftijdsgroepen, dan kijk je je ogen uit op Internet-Toys. Of je zoon, dochter, neefje of nichtje nu het liefste buiten of binnen speelt, er is van alles te vinden. Van skateboards tot een nieuwe Baby Born. Toch maak je niet ieder kind altijd even blij met nieuw speelgoed, maar soms met heel andere dingen. Kijk daarom eens op een van de volgende webshops waar je misschien een gepast cadeau vindt:

Nedgame

Specifiek op zoek naar games, consoles of goodies en bijbehorende accessoires? Op Nedgame vind je werkelijk alles dat te maken heeft met gaming. Zowel van de allernieuwste consoles tot aan de alleroudste retro consoles vind je van alles terug. Zowel voor nieuwe producten, alsook tweedehands games (met korting) kan je bij Nedgame terecht.

Etsy

Etsy is een gigantische online marktplaats van de meest unieke hebbedingetje. Het grootste verschil ten opzichte van bovengenoemde webshops en Megagadgets.nl is wel dat deze webshop wereldwijd opereert. Je product kan zomaar uit Zuid-Afrika, Spanje of Australië komen. Dat zorgt wel voor veel langere wachttijden dan op een Nederlandse webshop, maar is soms wel goedkoper en nog unieker.

Koopjedeal.nl

Koopjedeal.nl is een webshop met dagelijks nieuwe aanbiedingen. Daarnaast vind je hier producten terug die soms enkele dagen tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar zijn. Deze webshop werkt volgens een op = op principe en het is maar de vraag of iedere deal ooit nog eens terugkomt in het assortiment. De ideale plek voor snelle (bulk) cadeau’s.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Internet-Toys onderneemt milieubewust
 • Speelgoed voor jong en oud
 • Gebruik de Cadeauzoeker voor inspiratie
 • Veel betaalmogelijkheden
Minpunten:
 • Meeste garantie verloopt via achterliggende fabrieken
 • Altijd verzendkosten betalen
Ga naar Internet-toys.com
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Internet-Toys

Ervaring geschreven door Ellen
9 december 2020
tevreden

Internet-Toys is vooral geschikt voor de simpele speeltjes. Je kunt hier van alles vinden, maar de kwaliteit is wat minder hoog. Wanneer je gewoon iets kiest wat leuk is om korte tijd mee te spelen, dan kan je hier goed terecht voor een fijne prijs. Het is soms gewoon zo dat het dan snel kapot kan gaan, maar dat is het risico dat hier gewoon bij hoort. Anders wordt de prijs natuurlijk ook veel hoger. En alles is al zo duur. Daarom ben ik vaste klant bij Internet-Toys en dat zal ik ook blijven.

Ervaring geschreven door Anton
9 december 2020
Super geholpen

Voor het eerst bij Internet-Toys besteld. Wel eerst even goed moeten kijken, want de foto’s op de website zijn niet altijd even duidelijk. Dat mag wel iets beter. Toen ik contact opnam met de klantenservice werd snel duidelijk dat dit om een fout ging en deze zouden ze herstellen. Daarom heb ik wel gewoon kunnen bestellen. De toys die ik wilde waren gewoon goed te krijgen en gemakkelijk leverbaar. Ik heb alles ook gewoon keurig binnen gehad. Ik wil het in de toekomst best nog een keer proberen bij deze webwinkel.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Internet-Toys

Website www.internet-toys.com
Sterren
Ervaringen
70% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Internet-toys.com
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement