Tips over online webshops, diensten & producten

Otto review & ervaringen

Otto
Ga naar Otto.nl

Onze expert over Otto:

Laatst bijgewerkt: 9 februari 2021

Ben je zowel op zoek naar nieuwe kleding als manieren om je interieur op te fleuren? Dan is er één plek op het internet die je van beide wensen voorziet. Otto focust zich met haar assortiment namelijk op mode en lifestyle, waardoor er voor elke portemonnee wel iets te vinden is. Het assortiment bestaat uit duizenden verschillende artikelen en de webshop opereert in 20 landen over de hele wereld. We zochten voor je uit of Otto ook daadwerkelijk je wensen uit laat komen of dat je beter ergens anders kunt kijken. Lees vooral verder. 

Waarom kies je voor Otto?
 • Zeer groot assortiment in mode en lifestyle
 • Verschillende kortingsmogelijkheden
 • Meer dan twintig verschillende certificaten
 • Klantenservice zes dagen per week geopend
 • Controleer je eigen afmetingen met de maattabellen
 • Levering tot de vierde verdieping (zonder lift)
Ga naar Otto.nl

Wat is Otto?

Otto is een online webshop die zich focussen op allerlei verschilende artikelen rondom mode en lifestyle. Zolang jij en je interieur er maar goed uitzien. Otto is onderdeel van Otto B.V. en is van origine een Duitse organisatie, maar tegenwoordig opereren ze in meer dan 20 landen. In totaal heeft het bedrijf meer dan 50.000 werknemers, wat Otto een gigantische onderneming maakt. Je vindt er een ruim assortiment aan kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Dat gaat van t-shirts en broeken tot bikini’s en schoenen. Zodra je er goed uitziet, kan je gaan nadenken over het pimpen van het interieur. Zo shop je bij Otto direct voor banken, tafels, stoelen en alles rondom multimedia. Aan mogelijkheden geen gebrek bij deze webshop.


Is Otto betrouwbaar?

Otto is als het gaat om betrouwbaarheid en veiligheid zeer transparant. Zo voldoen ze in ieder geval aan het Thuiswinkel Waarborg Certificaat, waardoor je zonder problemen een aankoop kunt doen op deze site. Ook buiten de Nederlandse grenzen bestel je alles op Otto, aangezien ze ook voldoen aan het Ecommerce Europe Trustmark. Als klap op de vuurpijl bezit Otto over nog welgeteld 23 andere certificaten:

GOODproduct

Bij Otto vinden ze het niet alleen belangrijk dat jij als koper in een betrouwbare omgeving shopt, ze vinden ook het proces vooraf erg belangrijk. Ze noemen het zelf maatschappelijk en milieuvriendelijk verantwoord ondernemen. Daarom zijn ze in het bezit van het GOODproduct certificaat, welke is voorzien van meer dan twintig losse keurmerken. Enkele van deze keurmerken zijn Cotton made in Afrika, Fairtraide Certificaat en het EU Ecolabel. Allemaal losse certificaten die weer van kracht zijn op hun eigen aftakking in het maatschappelijke of milieuvriendelijke klimaat. Alle losse certificaten staan verder toegelicht op de site van Otto.


Aanbod Otto

Otto is zoals gezegd de online webshop die alles aanbiedt rondom mode en lifestyle. Je vindt er op het gebied van kleding de grootste merken terug. Denk daarbij aan Adidas, Jack & Jones en Tom Tailor. Deze merken gaan samen met kleinere, onbekendere merken. Zo bestaat het assortiment uit kleding voor alle portemonnees. Zowel bovenkleding als onderkleding vind je terug op Otto.

Zodra je er goed uitziet, kan je gaan nadenken over de inrichting van je interieur. Bij Otto shop je verder voor werkelijk alles. Een nieuwe bank of stoel nodig? Ga naar Otto. Op zoek naar een televisie? Ook die vind je in het assortiment. Nog geen plek om deze televisie neer te zetten? Koop er direct een mooie multimedia kast bij. Voor elke kamer in huis vind je wel iets om je interieur op te fleuren.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op Otto vind je zoals aangegeven alle grote merken terug. Op het gebied van kleding vind je er Nike, Diesel en LEVI’s hand in hand, maar ook in de multimedia sectie vind je er Nintendo, Sony en LG. Van al die grote merken heb je op voorhand een bepaalde verwachting die vaak ook wordt waargemaakt. Aangezien je bij Otto alles onder één dak vindt, is het interessant om te kijken naar de prijzen die ze hanteren. Daarom vergelijken we de prijzen van een willekeurig kledingstuk, meubelstuk en elektronica artikel met andere webshops.

Adidas Performance sportsokken – set van 6 paar

Er is niets zo naar als lekker sporten in gewone sokken, waarbij je voeten ontzettend gaan plakken en zweten. Daarom gebruik je het liefste sportsokken, dus waarom niet van het grote Adidas? Deze set van zes paar sportsokken kost in de webshop van Otto €23,98. Dit is een algemeen product die je ook in veel andere webshops tegenkomt. Deze set vind je terug bij Wehkamp en Zalando voor een prijs van €19,95, wat aanzienlijk goedkoper is. We vinden hier Otto terug op een achtste plaats op het gebied van prijs. Er zijn dus voldoende opties om deze sokken goedkoper in huis te halen.

Interieur

Op het gebied van interieur hebben we geprobeerd om een prijsvergelijking te doen met andere webshops, maar dat is simpelweg niet te doen. Webshops passen van meubels vaak de namen aan, terwijl in de essentie hetzelfde meubelstuk wordt aangeboden. Het is dus lastig om te traceren welk meubelstuk je op andere webshops terugvindt en hoe de prijzen zich vervolgens weerhouden. Hier kunnen we enkel zeggen: neem een kijkje in het uitgebreide assortiment van Otto en laat je persoonlijke smaak gelden boven je gevoel voor prijs.

LG 43UN73006LC LED-televisie

Ieder jaar weer kijken we meer op schermen. Dan wil je natuurlijk ook dat de schermen die je hebt van goede kwaliteit zijn en aan al je wensen voldoen. Zo vind je bij Otto ook allerlei televisies, zoals de LG 43UN73006LC LED-televisie. Dit is een 4K televisie, waarmee Otto een heuse spotprijs hanteert ten opzichte van andere partijen. Op het moment van schrijven is dit product niet in de aanbieding, maar wel verkrijgbaar voor een prijs van €359,99. We vinden het product verder niet goedkoper terug dan €569,-, welke wordt gehanteerd door zowel Blokker als Bol.com. Hier kan je dus een mooie slag mee slaan.


Waar komen de producten van Otto vandaan?

Otto opereert zoals gezegd in 20 landen over de hele wereld. Mede daardoor staan hun producten ook wereldwijd opgeslagen. Het is goed mogelijk dat je een product koopt met een levertijd van enkele dagen, waardoor je weet dat het product in een magazijn in de buurt ligt opgeslagen. Daarnaast is de kans aanwezig dat het product dat je ernaast vindt in het assortiment een levertijd van een paar weken heeft. Dit product dient dan nog een wereldreis af te leggen, voordat deze bij jou aan de deur komt. Het is daardoor lastig te zeggen waar iedere afzonderlijke aankoop precies vandaan komt. Wel voldoen je aankopen aan de weergegeven certificaten waar we het over hebben gehad onder het kopje ‘Is Otto betrouwbaar?’


Maattabellen kledingstukken

Afhankelijk van wat voor kledingstuk je koopt, dien je deze aan te schaffen in de juiste maat. Daarvoor dien je natuurlijk wel te weten welke maat je op dit moment hebt. Dit kan in de loop der tijd aanzienlijk lichamelijk veranderen. Op Otto vind je een pagina terug met tientallen maattabellen voor de verschillende producten die je kunt kopen. Denk daarbij aan aan kostuums voor mannen, jurken voor vrouwen, maar ook de diameter voor riemen en ringen. Neem hier eerst een kijkje voordat je iets koopt, zodat je altijd de juiste maat in een keer koopt.


Klantenservice

Otto is een bedrijf met 50.000 werknemers, verdeelt over 20 landen wereldwijd. Je aankoop kan dus overal vandaan komen en er kan van alles gebeuren. Ook het assortiment is breed genoeg, waardoor je met allerlei vragen komt te zitten. Kortom: je hebt zo nu en dan wel eens de klantenservice nodig van een bedrijf. We zochten voor je uit op welke manieren je Otto kunt benaderen:

Servicepagina

Allereerst adviseert Otto je om hun servicepagina te bezoeken. Dit is hun FAQ-pagina, beter bekend als frequently asked questions. Hier staan de meest algemene vragen rondom producten, bestellingen en leveringen, allen voorzien van een passend antwoord. Enkel voor persoonsgebonden vragen over zeer specifieke situaties adviseert Otto je om contact met ze op te nemen. Dan helpen ze je graag verder.

Telefonisch

De telefonische klantenservice van Otto is zes dagen per week geopend. Enkel op zondag bereik je niemand van het bedrijf. Het telefoonnummer waarop je Otto bereikt is 088-4651555. Van maandag tot en met vrijdag zit er tussen 8.00 – 21.00 uur een medewerker voor je klaar. Op zaterdag is dit tussen 9.00 en 17.00 uur.

Contactformulier

Het is ook mogelijk om een contactformulier op de site van Otto in te vullen, waarna het bedrijf per mail contact met je opneemt. Helaas duurt het wel enkele dagen voordat je mail terugkrijgt, zoals ze zelf aangeven. Bijkomend voordeel is dat de site is voorzien van enkele tientallen verschillende contactformulieren. Er is een aparte pagina waarop je contactformulieren vindt die al zijn gecategoriseerd over allerlei onderwerpen waarover je een vraag kunt stellen. Zo komt je vraag ook direct op de juiste afdeling terecht.

Facebook Messenger

Liever in alle rust contact zoeken met Otto? Kies dan voor Facebook Messenger. Stuur op voorhand je vraag zo uitgebreid mogelijk op, zodat de medewerker aan de andere kant van de lijn je zo snel mogelijk kan helpen zonder teveel tussenvragen. Via Facebook Messenger zijn ze op dezelfde tijdstippen bereikbaar als de algehele klantenservice.

Betaalmogelijkheden

Bij Otto heb je zo ontzettend veel keuze, dat iedereen er wel toe in staat is om een winkelkarretje te vullen. Deze hoef je enkel en alleen nog maar even af te rekenen. Bij Otto doe je dat op verschillende maneiren. Uiteraard betaal je gewoon met iDeal, maar bijvoorbeeld niet met PayPal of Creditcard. Wel is het mogelijk om achteraf te betalen binnen 14 dagen na ontvangst. Is je bestelling minimaal €45,- en heb je niet de mogelijkheid om dit volledige bedrag in één keer af te dragen? Dan heb je ook de mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Geld lenen

Het is bij Otto zelfs mogelijk om geld te lenen. Zo fungeert Otto zelf als een soort bank, waarbij ze geld op je rekening storten om aankopen bij ze te doen. Als dit bedrag de €1000,- passeert, ontvang je per post een overeenkomst die je retour dient te sturen. Daarnaast moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je Otto account is minimaal zes maanden oud;
 • Je hebt in de afgelopen zes maanden geen betaalachterstand gehad;
 • Je bent tussen de 24 en 70 jaar oud;
 • In de afgelopen vijf jaar heb je geen BKR-achterstand gehad;
 • Je hebt in de laatste twee maanden geen geld van Otto geleend.

Houd er altijd rekening mee dat geld lenen geld kost. Over het geleende bedrag betaal je altijd rente, waardoor het je op de lange termijn meer geld kost. Hoeveel dat is hangt per aanvraag af van het geleende bedrag.

Garantie

Voor elk artikel dat je op Otto koopt, geldt de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een artikel naar alle redelijkheid moet voldoen aan het vooraf gestelde verwachtingspatroon. Je mag van een meubelstuk verwachten dat deze enkele jaren meegaat, waar je van een onderbroek een kortere levensduur mag verwachten. Het assortiment van Otto is dusdanig groot en uitgebreid dat deze garantie per product verschilt. Op ieder artikel in de webshop ontvang je in ieder geval een jaar garantie. Binnen deze termijn zorgt Otto waar nodig voor herstel of omruiling van een defect artikel. Heb je een reparatie gehad? Ontvang je drie maanden extra garantie.

Het is niet mogelijk om aanspraak te doen op garantie indien er sprake is van:

 • Reguliere slijtage door gebruik;
 • Beschadiging door schuld of nalatigheid;
 • Nalatig onderhoud of verkeerd gebruik;
 • Beschadiging door het niet in acht nemen van de instructies van het artikel

Verzending

Elk artikel in de webshop is voorzien van een eigen levertijd. Je product kan uit een magazijn uit Nederland of Duitsland komen, maar ook uit een ander continent. Otto is namelijk een gigantisch bedrijf. Zo verkopen ze zat kleine artikelen, maar ook grote artikelen. Daarvoor hanteert Otto in ieder geval de volgende verzendkosten:

 • Klein artikel: keding, accessoires, schoenen en kleine huishoudelijke apparatuur: €3,95
 • Artikel tussen 20KG en 30KG: €11,95
 • Artikel met een gewicht boven de 30KG: €24,95

Bezorging gaat in ieder geval via PostNL met kleine en medium producten. Bezorgingen vinden daarom plaats van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 – 21.30 uur. In het geval van grote artikelen, doet Otto dit zelf. Deze bezorgingen vinden plaats van maandag tot en met zaterdag tussen 8.00 – 22.00 uur. Ook brengen de bezorgers een bestelling naar boven, tot maximaal de vierde verdieping, zonder lift. Als dat geen service is.


Retourneren

Op elk artikel dat je bij Otto koopt, ontvang je een bedenktermijn van 30 dagen. Binnen deze termijn mag je een bestelling annuleren zonder opgaaf van reden en een artikel retour sturen. Vervolgens heb je nog eens maximaal 30 dagen om het artikel ook daadwerkelijk retour te sturen. Om hier gebuirk van te maken, dien je een herroepingsformulier van de site te downnloaden. Otto doet een terugbetaling van het overgemaakte bedrag op dezelfde manier als waarop jij in eerste instantie hebt betaald. Hoe lang ze hierover doen is helaas niet bekend op de site.

Er zijn enkele producten die niet onder dit herroepingsrecht vallen. Dit in verband met de hygienische waardes van het product of het verbreken van een verzegeling. Denk daar in het eerste geval aan cosmetica, verzorgingsproducten en erotische artikelen. In het geval van een verbroken zegel gaat dit bijvoorbeeld om multimedia-apparatuur en videogames. Lees voordat je een product koopt bij Otto de voorwaarden goed door.


Korting en aanbiedingen

Op zo’n gigantische webshop moet het ongetwijfeld mogelijk zijn om extra deals te scoren. Het assortiment is te groot om niet hier en daar eens te stunten met leuke artikelen. Vandaar dat we de mgelijkehden alvast voor je uitzochten, zodat jij daar straks tijdens het shoppen de grootste profijt van ervaart.

Seizoensgeboden sale

Op het moment dat je de site bezoekt op de homepagina, vind je direct onder het menu een zeer aanwezige header. Hier vind je een sale die zich focust op seizoensgebonden artikelen. Grote kans dat je in de winter geconfronteerd wordt met sales op winterjassen en in de lente met korte broeken. Al met al de ideale plek om een deal te scoren op een product die je op dat moment goed kunt gebruiken.

Normale sale

Bovenin het menu vind je ook een knop met ‘sale’. Deze geleidt je naar een pagina met enkele categorieën uit het gehele assortiment van Otto. Zo vind je alle producten die op dat moment in de aanbieding zijn en waar je leuke kortingen op krijgt. Hier vind je duizenden verschillende aanbiedingen terug en is zeker een kijkje waard.

Nieuwsbrief

De makkelijkste manier om je in ieder geval van een korting te verzekeren is door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Otto. Dan ontvang je direct een kortingsbon ter waarde van €5,- in je mailbox, welke je kunt gebruiken op een aankoop met een minimale bestelwaarde van €20,-.


Wel of niet kopen bij Otto?

Otto gaat al heel wat jaren mee en is in de wereld uitgegroeid tot een gigantische speler. Of je nu op zoek bent naar de laatste fashion trends van grote en kleine merken. Ook voor een geheel nieuw interieur en allerlei hebbedingetjes voor in elke mogelijke kamer van je huis ben je bij Otto aan het juiste adres. Waan je in de wondere wereld van deze webshop en je vindt er ongetwijfeld iets wat je altijd al wilde hebben. Koop zeer zeker eens iets bij Otto en verras jezelf of een ander.


Tips voor kopen bij Otto

Op zoek naar nieuwe fashion en lifestyle producten? Dan ga je naar de webshop van Otto. Koop alles wat je hartje begeert, terwijl je je aan de volgende tips houdt. Zo kom je altijd goed beslagen ten ijs:

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting op je eerste aankoop (van minimaal €20,-);
 • Houd de ‘Sale’ pagina in de gaten voor de beste deals;
 • Kijk goed naar de levertermijn van het product. Deze varieert van enkele dagen tot weken;
 • Je hebt een bedenktermijn van 30 dagen;
 • Betaal diret met iDeal, achteraf (in termijnen) of op lening. Let wel: geld lenen kost geld;
 • Niet zeker van de juiste maat? Neem de maattabellen voor de kleding door. Zo koop je altijd het goede model;
 • Vind je niet iets voor jezelf? Dan vind je hier altijd wel iets voor een ander als cadeau.

Beste alternatieven voor Otto

Otto focust zich niet alleen op kleding, maar ook op alles binnen je interieur. Of ze zijn een interieurspecialist, terwijl je er ook kleding koopt. Het is maar hoe je het bekijkt. Ben je op zoek naar het een of het ander, dan vind je waarschijnlijk het gewenste wel bij Otto. Als dit niet het geval is, neem dan eens een kijkje op een van de volgende webshops:

Zalando Lounge

Zalando Lounge is het exclusieve zusje van Zalando. Om toegang te krijgen dien je je aan te melden met een mailadres of social media account. Vervolgens zie je enkel producten die tot wel 75% korting per artikel ontvangen. Hier vind je ook veel A-merken tegen lage prijzen terug. Enige nadeel: levering kan wel tot zes weken duren, in plaats van enkele werkdagen.

Zaful

Zaful is een Chinese webshop, waarop je ontzettend veel aantrekkelijke kleding vindt. Hier vind je niet direct de grootste A-merken, maar wel unieke kledij waarmee je jezelf kunt verrassen. Nadeel hier is wederom dat de levering vaak wel enkele weken op zich laat wachten. Ook is het vaak gissen over de daadwerkelijke kwaliteit van het product dat je koopt.

Dimehouse

Op Dimehouse vind je letterlijk alles wat je nodig hebt om je interieur op te fleuren, maar wel tegen lage prijzen. Het gaat hier voornamelijk om industriële meubels met een hout/metaal combinatie, welke het goed doen in elke kamer van je huis.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer groot assortiment in mode en lifestyle
 • Verschillende kortingsmogelijkheden
 • Meer dan twintig verschillende certificaten
 • Klantenservice zes dagen per week geopend
 • Controleer je eigen afmetingen met de maattabellen
 • Levering tot de vierde verdieping (zonder lift)
Minpunten:
 • Niet per se overal de goedkoopste mee, wel compleet
 • Levering duurt altijd enkele dagen tot weken
Ga naar Otto.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Otto

Website www.otto.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Otto.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement