Tips over online webshops, diensten & producten

Tirendo review & ervaringen

Tirendo
Ga naar Tirendo.nl

Onze expert over Tirendo:

Laatst bijgewerkt: 10 maart 2021

Eens in de zoveel tijd is je auto of motor aan nieuwe banden toe. Ook is het nooit verkeerd om reservebanden op voorraad te hebben. Maar waar kom je nou precies aan de banden die jij nodig hebt? Nou, bijvoorbeeld bij Tirendo. Hier vind je banden en velgen voor allerlei voertuigen. De grootste A-merken vind je hier onder een dak. We zochten voor je uit hoe deze webshop zich verhoudt in de markt en welke mogelijkheden er allemaal zijn op de site. Lees vooral verder. 

Waarom kies je voor Tirendo?
 • Ontzettend groot assortiment voor veel verschillende voertuigen
 • Alle grote A-merken onder een dak
 • Laat direct leveren en monteren bij een montagepartner
 • Test je banden eerst op een virtuele auto
Ga naar Tirendo.nl

Wat is Tirendo?

Tirendo is een van origine Duitse webshop waar je terecht kunt voor banden. Zowel voor auto’s, motoren als voor een busje. Tirendo is een dochteronderneming van het overkoepelende Delticom AG. Dit is een Europese e-commerce onderneming. Ze geven aan lage prijzen te bieden voor hoge kwaliteit banden voor allerlei voertuigen. Zowel voor zomerbanden als winterbanden kan je terecht bij Tirendo. Daarnaast hebben ze een uitgebreid assortiment en diverse partnerships wereldwijd.


Is Tirendo betrouwbaar?

Tirendo gaat al aardig wat jaren mee in de online bandenmarkt. De eerste keer dat er over deze partij werd gesproken was al in 2012. Om al die jaren mee te kunnen gaan, dien je simpelweg kwaliteit te leveren. Over het algemeen is Tirendo dan ook een betrouwbare webshop voor al je voertuigbanden. Banden die je hier besteld ontvang je niet de volgende dag in huis, aangezien je banden vanuit Duitsland worden verzonden. Dat is het enige wat je in acht dient te nemen.

Wat klanten uiteindelijk van Tirendo vinden? Ook zij zijn over het algemeen zeer positief over deze online webshop. Op meer dan 150 reviews ontvangt Tirendo een nette score van 4,2 op 5 sterren via Trustpilot. Veel mensen zijn tevreden over de kwaliteit van de geleverde banden en de betaalde prijs. Klachten gaan over het algemeen over trage leveringen of een sporadische annulering vanuit Tirendo. Iets wat bij vrijwel iedere webshop kan gebeuren.


Aanbod Tirendo

Het overgrote deel van het aanbod op Tirendo bestaat uit autobanden. Denk daarbij aan de grootste merken als Michelin, Pirelli en Dunlop. Al die banden zijn onderverdeeld in zomer- en winterbanden en bevatten alle benodigde informatie die je nodig hebt. Denk aan bandbreedtes, maar ook aan het aantal afgestoten decibellen. Hoe de prijzen van de autobanden zich verhouden ten opzichte van andere partijen, daar komen we later in deze review op terug.

Naast autobanden vind je hier ook banden voor motoren en voor andere voertuigen. Denk aan busjes, aanhangwagens en zelfs voor bouw- en maaimachines. Bedenk een voertuig waar een dikke set wielen onder moet en je kan terecht op Tirendo. Elk voertuig heeft zijn eigen soort banden nodig, waardoor het assortiment van Tirendo zeer uitgebreid is.

Toebehoren

Naast een zeer groot assortiment aan voertuigbanden, vind je hier ook allerlei toebehoren die handig zijn. Denk aan nieuwe velgen van de grootste merken. Liever een compleet pakket kopen? Neem dan complete wielen voor je voertuig met daarop reeds geïnstalleerde velgen naar keuze. Zo ben je direct van alle gemakken voorzien.


Online visueel testen

Tirendo kan zich voorstellen dat het op afstand lastig is om te oordelen over de juiste soort banden en velgen. Je weet namelijk niet hoe deze er in de praktijk uit komen te zien. Ook heb je geen zin om telkens nieuwe banden en velgen heen en weer te sturen, waardoor je ellenlang bezig bent. Gelukkig hebben ze daar bij Tirendo een oplossing voor bedacht.

Het is namelijk mogelijk om online al visueel te testen hoe deze nieuwe banden en velgen er op jouw auto uit komen te zien. Ga naar de webpagina ‘kies auto’. Hier selecteer je je merk, de specifieke auto, het type motor en de grootte van de wielen. Vervolgens worden alle mogelijke banden voor deze auto ingeladen en ook een plaatje van de auto zelf. Telkens als je nieuwe banden selecteert, komen deze op het plaatje van de auto. Ook is het mogelijk om de auto 360 graden te draaien, zodat je een nog beter beeld hebt. Ideaal wat ons betreft!


Prijs- / kwaliteitverhouding

Over het algemeen koop je banden van hoge kwaliteit op Tirendo. Dat komt omdat ze veel A-merk banden aanbieden, maar toch in verschillende prijscategorieën. Alleen al in de categorie autobanden vinden we meer dan 750 verschillende soorten. Om een idee te krijgen hoe Tirendo zich daarom qua prijs verhoudt, zetten we twee verschillende bandensoorten uit tegen andere webshops.

Maxxis Mecotra 3 205/55 R16 91H

Allereerst kijken we naar de Maxxis Mecotra 3 205/55 R16 91H. Simpelweg omdat dit de eerste bandensoort is die naar boven komt en waar de site mee paradeert. Deze band is op het moment van schrijven verkrijgbaar voor €53,-. Dit is bijna de goedkoopste optie op de markt. Enkel op de webshop van Grip500 vinden we dit artikel goedkoper, namelijk voor €49,68. Op andere webshops betaal je allemaal meer dan bij Tirendo.

Goodride All Seasons Elite Z-401 205/55 R16 91V

Heb je banden nodig die zowel in de zomer als in de winter volstaan? Ga dan voor All Season banden van Goodride. Deze banden kosten bij Tirendo op het moment van schrijven €45,-. Net iets goedkoper dan de banden hierboven. Ook hier wordt de website ingehaald qua prijs door de webshop van Grip500. Daar betaal je €41,13. Ook op Bandenleader.nl is deze bandensoort net iets goedkoper, namelijk €42,89. Hier vinden we Tirendo terug op een nette derde plek.

Algeheel

Op het gebied van prijs is Tirendo niet per se de webshop die lage prijzen garandeert. Dezelfde banden en velgen zijn bij andere webshops simpelweg goedkoper verkrijgbaar. Toch scoort Tirendo over het algemeen goed op het gebied van service en levering. Daar kunnen we zo niet iets over zeggen bij andere webshops. Het ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt: een lage prijs of een gedegen service.


Waar komen de producten van Tirendo vandaan?

Tirendo is zoals in de introductie al aangegeven een Duitse leverancier van autobanden. Op het moment dat jij een bestelling plaatst op deze webshop, duurt het zo’n twee tot vijf werkdagen voordat het product bij jou thuis wordt geleverd. Je banden en velgen komen namelijk uit een magazijn in Duitsland. Waar al die producten uiteindelijk precies vandaan komen is daarom lastig zeggen. Wel staat er op de aparte productpagina’s waar de banden worden geproduceerd. Deze zijn voorzien van een label ‘European Production’. Alsnog is dat zeer breed, waardoor we hier niet heel uitgebreid over kunnen oordelen.


Klantenservice

Als je niet al te veel verstand hebt van auto’s, wil je toch veilig de weg op kunnen. Iemand om advies vragen rondom de juiste banden of perfecte velgen is dan ook wel gewenst. Ook in het geval van vragen rondom bestellingen. Al met al heb je iemand van de klantenservice nodig. Dat is bij Tirendo mogelijk op de volgende manieren:

FAQ

Allereerst hoopt Tirendo dat je jezelf eerst kunt helpen met de FAQ. Hier vind je de meest gestelde vragen die het bedrijf ontvangt. Denk aan vragen rondom specificaties van banden, leveringen en betalingen. De meest algemene vragen zijn hier voorzien van een gepast antwoord.

Bellen

Het antwoord op jouw vraag nog niet gevonden? Neem dan telefonisch contact op met de klantenservice van Tirendo. Van maandag tot en met vrijdag zit er iemand voor je klaar tussen 7.00 – 20.00 uur. Zo heb je ook voor en na je werkdag ruim voldoende tijd om je vraag telefonisch aan een medewerker te stellen. Het telefoonnummer waarop je Tirendo bereikt is 085-58880173.

Mailen

Liever een mailtje sturen en rustig op een gepast antwoord wachten? Geen enkel probleem. Stuur je mail naar service@tirendo.nl en ontvang zo snel mogelijk een antwoord terug. Een exacte responstijd staat helaas niet weergegeven op de site.

Live Chat

Heb je angst voor bellen, maar toch een vraag aan Tirendo? Ook dat is geen probleem. Op de site vind je rechtsonder een balkje met daarin ‘Live Chat’. Hier zie je tevens staan of deze op het moment van bezoeken online of offline is. Qua tijden is deze Live Chat ook bereikbaar tussen 7.00 – 20.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Klik op de balk, laat je mailadres en naam achter en begin een chat met een medewerker.

Betaalmogelijkheden

Banden zijn absoluut niet goedkoop. Helemaal niet als je ook kwaliteitsbanden onder je auto wilt hebben. Voordat Tirendo de banden naar je opstuurt dien je deze dan ook eerst te betalen. Op deze webshop doe je dat op verschillende manieren. De opties zijn namelijk als volgt:

 • VISA
 • MasterCard
 • American Express
 • PayPal
 • iDeal
 • Handmatig overboeken

Garantie

Op Tirendo vinden we helaas helemaal niets inhoudelijk terug op het gebied van garantie. In de FAQ vinden we het woord garantie welgeteld één keer terug. Hier staat letterlijk: ‘voor meer informatie over garantie, ga naar onze algemene voorwaarden’. Zodra we de algemene voorwaarden van Tirendo erbij pakken en zoeken naar het woord garantie, komt dit woord er geen één keer in voor. Als alternatief staat er ‘neem contact op met de klantenservice voor vragen’. We adviseren je dan ook om dit direct te doen met al je vragen rondom garantie, zodat je op voorhand weet waar je aan toe bent. Hier kan door de webshop nog wel flink winst worden geboekt.

Verzending

Op het moment dat jij banden en / of velgen koopt bij Tirendo, dan zijn er verschillende verzendmogelijkheden. Allereerst betaal je verzendkosten per band of velg. In Nederland kost dit per stuk namelijk €9,90 extra. Bestel je dus vier nieuwe autobanden? Ben je direct €39,60 aan verzendkosten extra kwijt. Houd daar op voorhand rekening mee.

Naast verzendkosten is het mogelijk om je banden en / of velgen bij jou thuis te laten afleveren of bij een montagepartner. Doe je dit bij een montagepartner? Dan ga je daar met je auto naartoe en laat je de gekochte producten direct op je auto monteren. Hoef je dat zelf ook niet meer te doen. Hiervoor betaal je eventueel nog extra installatiekosten. Hoe duur dat is, hangt weer af van de montagepartner.

Retourneren

Als je jezelf op voorhand goed laat informeren over je nieuwe banden of velgen, is de kans klein dat er iets misgaat. Enkel in he geval van defect geleverde producten zou je dan eens in aanmerking kunnen komen voor een retour. Hoe dit precies in werking gaat, staat wel netjes uitgelegd op de site van Tirendo. Zo heb je allereerst de wettelijke 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je je product(en) zonder opgaaf van reden terugesturen naar de webshop.

Om een retour aan te vragen, dien je een mail te sturen naar service@tirendo.nl. Vervolgens ontvang je een reactie terug met daarin informatie over de gratis retournering en/of een nieuwe gratis levering. Je maakt tijdens dit proces in ieder geval geen extra kosten. Nadat je je retour hebt aangevraagd, ontvang je een mail terug met de op te volgen instructies. Over terugbetaling staat weergegeven dat dit op dezelfde wijze wordt gedaan als de wijze waarop jij in eerste instantie hebt betaald. Hoe lang Tirendo erover doet om die betaling aan je terug te storten is helaas niet bekend.


Montagepartners

Onder het kopje verzending gaven we al wat informatie rondom montagepartners. Daarbij laat je je bestelde producten direct door een specialist in de buurt monteren. Bespaart je zelf een hoop gehannes op de dam of in je eigen garage. Op de pagina ‘montagepartners’ voer je eenvoudig je woonplaats of postcode in. Vervolgens krijg je eenkele autobedrijven in je regio voorgeschoteld. Ook zie je hier direct hoe ver de montagepartners bij je vandaan zijn en wat het je ongeveer extra kost om alles te laten installeren. Maak direct een afspraak en het enige wat jij vervolgens hoeft te doen is je aan de gemaakte afspraak houden.


Korting en aanbiedingen

Eens in de zoveel tijd is het simpelweg nodig om te investeren in nieuwe zomer- en / of winterbanden. Neemt niet weg dat die producten een flinke smak in de portemonnee kunnen kosten. We zochten daarom voor je uit of Tirendo met aanbiedingen werkt en zo ja, hoe je die kunt bemachtigen. Hier lees je onze bevindingen:

Dagaanbieding

Zodra je de site opent, zie je op de homeepagina direct een afbeelding staan met daarin ‘Dagaanbieding’. Elke dag vind je hier een andere bandensoort aan die die dag tegen een lagere prijs verkrijgbaar is. Hier gaat het slechts om één bandensoort uit het gehele assortiment. Deze moeten dus maar net onder jouw auto, motor of ander voertuig passen. Niet het geval? Kijk dan de volgende dag weer. Net zolang totdat er gepaste banden staan.

Nieuwsbrief

Als allereerste op de hoogte blijven van de nieuwste aanbiedingen en €5,- korting ontvangen op je volgende aankoop bij Tirendo? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van deze webshop. Dit doe je door op de homepagina direct een stuk naar onderen te scrollen. Hier vind je een balk waar je je mailadres achter kunt laten. Let er wel op: deze €5,- kan je enkel toepassen op bestellingen met een minimum bestelwaarde van €150,-.

Anders nog iets?

Verder doet Tirendo vrij weinig aan aanbiedingen. Eigenlijk helemaal niet. Er wordt wel weergegeven dat ze lagere prijzen dan de reguliere adviesprijs, maar deze lagere prijzen zijn vervolgens weer marktconform met andere aanbieders. Er is geen salespagina en ook geen andere manier om extra kortingen te verkrijgen. Vind je een product op de webshop? Dan is het geheel aan jou of jij het op dat moment het aankoopbedrag waard vindt.


Wel of niet kopen bij Tirendo?

Het maakt niet uit voor welk voertuig je banden zoekt, bij Tirendo vind je ongetwijfeld de juiste soort. Van auto’s en motoren tot trekkers en aanhangwagers. Allerlei verschillende banden – en velgen – om jouw probleem te verhelpen. Qua prijs is Tirendo niet direct de goedkoopste in vergelijking met andere aanbieders. Toch is het overgrote deel van de klanten van deze webshop wel zeer tevreden. Op het gebied van service scoort de site zeer goed. Ook is het mogelijk om jouw bestelde producten bij een montagepartner in de buurt te laten bezorgen. Zo laat je direct een expert het klusje voor je klaren, waardoor je met redelijk weinig moeite al snel bent geholpen. Ook is het erg van dat Tirendo je de optie biedt om op voorhand alvast banden en velgen te testen op een virtuele versie van je auto. Al met al is het dus geen enkel probleem om producten te kopen opd e webshop van Tirendo.


Tips voor kopen bij Tirendo

Op zoek naar nieuwe banden voor onder je auto of moter? Of zijn enkel je velgen aan vervanging toe? Neem dan eens een kijkje op de wbeshop van Tirendo. Neem daarnaast de volgende tips mee tijdens je bezoek aan de site en geniet optimaal:

 • Houd er rekening mee dat de levering van je product twee tot vijf werkdagen in beslag neemt;
 • Kijk op de homepagina naar de dagdeal;
 • Test je nieuwe autobanden en / of velgen eerst uit op een virtuele auto;
 • Laat je banden of velgen direct bij een montagepartner leveren en monteren;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting op je volgende aankoop;
 • Houd er rekening mee dat er geen klantenservice beschikbaar is in het weekend.

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Ontzettend groot assortiment voor veel verschillende voertuigen
 • Alle grote A-merken onder een dak
 • Laat direct leveren en monteren bij een montagepartner
 • Test je banden eerst op een virtuele auto
Minpunten:
 • Niet per se de goedkoopste
 • Geen klantenservice in het weekend
 • Terugbetalingstermijn bij retour onbekend
Ga naar Tirendo.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Tirendo

Ervaring geschreven door Thomas
17 mei 2021
Meer grip

Tirendo heeft mij letterlijk en figuurlijk meer grip gegeven in het leven. Ik was altijd verbaasd hoe de rekening in de garage kon oplopen met allerlei dingen die de garagist zelf besloten had. Dus ben ik op zoek gegaan naar manieren om daar zelf meer invloed op te hebben. Dat kon dan dus bijvoorbeeld door zelf de banden aan te schaffen en deze te laten monteren door een specialist. Dat is namelijk wat Tirendo je te bieden heeft. Je kunt hier banden van de beste kwaliteit voor allerlei soorten auto’s en andere voertuigen vinden. Dus ook op die manier kan je er de nodige extra grip mee verzorgen. In het begin is het even zoeken, maar daarna gaat het al snel heel gemakkelijk.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Tirendo

Website www.tirendo.nl
Sterren
Ervaringen
100% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Tirendo.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement