Eerlijke reviews over websites, webshops & bedrijven

ToolMax review & ervaringen

ToolMax
Ga naar Toolmax.nl

Onze expert over ToolMax:

Laatst bijgewerkt: 21 november 2020

Ongeacht wie je bent of wat je doet, je kan niet zonder gereedschap. Zit je net lekker thuis te werken, valt er een schilderij van de muur. De spijker heeft het begeven. Op dat soort momenten wil je voorzien zijn van de juiste tools om het probleem direct te verhelpen. Ook op zakelijk gebied zijn er zat momenten denkbaar waarop je de beste en meest geavanceerde apparatuur tot je beschikking hebt.

Voor al deze mensen is ToolMax in het leven geroepen. Deze webshop richt zich volledig op de verkoop van gereedschap en bijbehorende accessoires met in totaal meer dan 120.000 artikelen in haar assortiment. In deze review lees je terug wat onze bevindingen zijn over deze webshop, waar je naartoe moet met vragen en waar je op moet letten bij iedere aankoop. Wie weet klus jij straks verder met een nieuw product uit deze webshop.

Waarom kies je voor ToolMax?
 • Uitgebreid assortiment met de grootste A-merken
 • Spaar bonuspunten voor extra korting
 • Veel actiepagina's
 • In het bezit van Stichting Webshop Keurmerk
 • Zakelijk mogelijk om te betalen op rekening of zonder btw
Ga naar Toolmax.nl

Wat is ToolMax?

ToolMax is een online webshop, volledig gefocust op de verkoop van professioneel gereedschap en accessoires. In 2005 is dit bedrijf opgericht en sindsdien gestaag doorgegroeid. Het fysieke pand van ToolMax vind je in Groningen. Op de website geven ze aan over een assortiment van ruim 120.000 artikelen te beschikken. Zo vind je er alle grote merken in het gereedschapslandschap terug, zoals Bosch, Makita en Stanley.

Daarnaast vind je artikelen op het gebied van meetapparatuur, accu’s, opbergsystemen, verlichting en verwarming. Eigenlijk van alles om iedere klus voor elkaar te krijgen. ToolMax geeft tevens aan dat zij van ieder merk op de website, alle producten kunnen leveren. Mocht je een artikel nodig hebben dat je niet op de website vindt? Stuur dan een mail naar ToolMax en ontvang een persoonlijke offerte om het product alsnog te verkrijgen.


Is ToolMax betrouwbaar?

ToolMax is zeer zeker een betrouwbare webshop om zaken mee te doen. Ze zijn in het bezit van het ‘Stichting Webshop Keurmerk’ en daarmee bestempeld als betrouwbaar partner op het gebied van professioneel elektrisch gereedschap en online leverancier. Om dat keurmerk te verkrijgen dien je aan enkele voorwaarden te voldoen. Dit zijn algemene voorwaarden op het gebied van overeenkomsten, leveringen, betalingen en klachtafhandeling.

Bij het keurmerk zit tevens een review systeem aangesloten, waarmee klanten het bedrijf kunnen oordelen. Ook via die weg zijn klanten erg te spreken over de kwaliteit die ToolMax levert. Zo scoort ToolMax namelijk een 9.1 op 10, op basis van meer dan 5000 reviews. Ook worden producten van ToolMax meegenomen op vergelijkingssite Beslist.nl, waar enkel betrouwbare partijen voor in aanmerking komen.


Aanbod ToolMax

In de uitleg over ToolMax gaven we al aan dat er ruim 120.000 artikelen verkrijgbaar zijn op de webshop. Iets teveel producten om allemaal individueel te behandelen. Alle producten hebben in ieder geval te maken met het (thuis) klussen. Van dit aanbod lichten we enkele van de grootste categorieen uit de webshop uit en bijbehorende producten. Zo heb je in ieder geval een idee van wat je er allemaal vindt. Voor een totaalbeeld van het assortiment kan je het beste zelf een kijkje nemen op de site van ToolMax.

Elektrisch gereedschap

Laat de innerlijke woesteling in je naar boven komen met deze ruime keuze in elektrisch gereedschap. Stekker in het stopcontact en gaan. Allerlei denkbare elektrische gereedschapssoorten vind je terug in dit assortiment. Denk daarbij aan cirkelzagen en schroefmachines, maar ook hele zaagtafels en las-apparaten. Alleen al in het volledige elektrisch gereedschap assortiment vinden we op het moment van schrijven een kleine 8000 artikelen terug.

Kijken we bijvoorbeeld bij las-apparaten, dan vinden we goedkopere varianten terug die het in ieder huishouden goed zouden doen. Voor een paar tientjes heb je al een lasapparaat in huis. Ook kan je hier terecht voor het zware geschut. Bijvoorbeeld als je een eigen klusgarage aan huis hebt of als je zakelijk aan de slag wilt. Het duurste las-apparaat gaat namelijk weg voor een kleine €5000,-, maar dan heb je natuurlijk ook een hoogwaardig stukje kwaliteit in huis.

Bevestigingsmateriaal

Met al die elektrische apparaten haal je met speels gemak allerlei materialen los. Houten balken, plinten of tegels voor aan de muur snijd je eenvoudig bij. Naast dingen uit elkaar halen, moet er ook wel eens iets aan elkaar vast. Vandaar dat je ook allerlei soorten bevestigingsmateriaal terugvindt bij ToolMax. Denk daarbij simpelweg aan voldoende lijm en kitpistolen, maar ook kozijnbevestigingen, schroeven en constructiepluggen.

Ook hier vind je vrijwel ieder denkbaar stukje bevestigingsmateriaal terug om te werken met iedere materiaalsoort. Zo plak je straks zelf die plinten aan de muur, hang je zelf dat nieuwe schilderij op of veranker je zelf beton. Dit assortiment is met ruim 1300 producten iets kleiner dan het elektrisch gereedschap, maar er is voldoende om alles dat los zit vast te maken.

Opbergen en koffers

Ongeacht wat voor gereedschapsspullen je allemaal in huis hebt of haalt, je wilt alles netjes bij elkaar houden. Anders blijf je telkens voor iedere nieuwe klus weer nieuw gereedschap in huis halen. Mooi is het dan wanneer je al deze spullen netjes bij elkaar kunt opbergen.

Zo vind je bij ToolMax voldoende koffers en gereedschapskisten om al je spullen in op te bergen. Dit gaat van kleine huis-, tuin,- en keukengereedschapskisten of dozen met opbergvakjes voor allerlei soorten schroefjes. Ook vind je hier heuse opbergsystemen op wieltjes, maar ook ladekasten die niet zouden mistaan in iedere werkplaats. Voor iedere klus, groot en klein, vind je opbergdozen en koffers om al je gereedschap in op te slaan. En als er een koffer vol zit, dan vind je ongetwijfeld wel weer een nieuwe terug in de webshop. Al met al vind je ruim 2000 verschillende opbergopties bij ToolMax.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het is lastig om een algemene prijs- / kwaliteitverhouding te bepalen op 120.000 artikelen. Zoals aangegeven vind je in ieder geval het volledige assortiment van de grootste merken in de gereedschapswereld terug. OP het moment dat je een artikel koopt van één van deze merken, dan hangt er al een verwachtingspatroon vast aan dat merk.

Met deze merken mag je er vanuit gaan dat het product dat je koopt voor lange tijd meegaat. Ook vind je er producten van minder bekende merken, waarvan we je altijd adviseren om eerst eens productreviews te lezen voordat je dit product koopt.

Die vind je helaas niet terug op de webshop van ToolMax, maar als je het product een keer door Google haalt vind je ongetwijfeld productervaringen elders. Daarnaast vind je veel producten in verschillende prijssegmenten terug. Zo vind je gereedschapsapparaten en accessoires terug voor een paar tientjes, maar soms ook wel van duizenden euro’s.


Waar komen de producten van ToolMax vandaan?

ToolMax vind je in een groot pand op het industrieterrein van Groningen. Op de ‘Over Ons’ pagina van ToolMax geven ze aan dat ze sinds 2005 al vier keer van locatie hebben moeten verhuizen, omdat ze zo flink groeiden en alles op moesten slaan. Inmiddels hebben ze veel producten dus allemaal op voorraad in hun eigen magazijn, waardoor ze producten de volgende dag al kunnen leveren. Voor alle producten die momenteel niet leverbaar zijn of (nog) niet in het assortiment vindbaar, kan je altijd een aanvraag indienen. Dit product komt dan vervolgens uit de fabriek of productiehal van het achterliggende merk. Dat kan werkelijk van overal ter wereld zijn, afhankelijk van het merk dat je koopt.


Klantenservice

Met zoveel producten en talloze bestellingen per dag, kan er altijd iets misgaan. Zal je net zien dat dat bij jou gebeurt. Kan gebeuren natuurlijk, maar je wilt wel passend geholpen worden. Daarom heeft ToolMax natuurlijk ook een klantenservice paraat staan, voor al je vragen en advies. De klantenservice pagina van ToolMax ziet er op voorhand een beetje onoverzichtelijk uit, vandaar dat we hier proberen samen te vatten hoe je het beste contact met ze opneemt.

Meest gestelde vragen

Er zijn zat vragen die ToolMax al meermaals heeft moeten beantwoorden in de loop der jaren. Al die vragen hebben ze gebundeld in bijbehorende categorieen, waarvan je de antwoorden direct kunt lezen op de klantenservice pagina. Denk daarbij aan vragen rondom levertijden, garanties, wijzigingen en betalingen. Per categorie kan je ‘alle vragen’ aanklikken, waarna je een totaaloverzicht krijgt van alle mogelijke antwoorden. Staat je antwoord er niet bij? Dan kan je altijd nog:

Mailen

ToolMax geeft aan dat hun snelste manier van werken via de mail is. Zo hebben ze uitgebreid de tijd om iedere zaak apart door te nemen en een passend antwoord te verschaffen. In het geval van klachten duurt dit maximaal 14 dagen, wat aan de lange kant is. In het geval van reguliere vragen staat er op voorhand niet per se een afhandeltijd. ToolMax bereik je per mail op klantenservice@toolmax.nl.

Bellen

Toch liever iemand van vlees en bloed rechtstreeks spreken? Pak dan de telefoon en bel naar 050 4031111. Deze telefonische helpdesk bereik je van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 17.00. In het weekend kan je wel bestellingen plaatsen op de webshop, maar zal je telefonisch niemand bereiken om je te adviseren. Uiteraard kan je dan altijd nog een mail sturen of even wachten tot het weekend voorbij is, zodat je in ieder geval zeker bent van de aankoop die je doet.

Facebook

Via de Facebookpagina van ToolMax is het mogelijk om contact op te nemen via Facebook Messenger. Net als bij mailcontact, is het hier niet bekend hoe lang het duurt voor je een reactie mag verwachten. De snelste en meest effectieve manier bij ToolMax blijft vooralsnog gewoon bellen.

Betaalmogelijkheden

De echte klusfanaat heeft binnen enkele minuten een volle winkelkar bij ToolMax. Het is enkel nog een kwestie van afrekenen, waarna de bestelling je kant op komt. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Al deze betaalmogelijkheden heeft ToolMax in een overzichtelijke tabel gegoten. Zo betaal je eenvoudig met iDeal, PayPal en vrijwel iedere creditcard, maar achteraf ook via Klarna of vanuit het buitenland.

Zakelijk betalen

Voor zakelijke klanten heeft ToolMax nog meer opties mogelijk om te betalen. Bovengenoemde opties zijn enkel gericht op particuliere aankopen. Zo is het voor bedrijven die bestellingen vanuit het buitenland plaatsen mogelijk om bestellingen zonder BTW te plaatsen, mits er een geldig btw-nummer is met bijbehorende landcode. Ook kunnen bedrijven hun artikelen bij ToolMax op rekening kopen. Dit geldt voor instellingen, stichtingen, middelgrote en grote bedrijven. Ook voor de overheid is betalen op rekening mogelijk bij ToolMax. Om kopen op rekening aan te vragen, dien je een mail met verzoek op te sturen naar klantenservice@toolmax.nl.

Garantie

ToolMax geeft aan dat alle gekochte producten op de webshop volledige fabrieksgarantie hebben. Dat betekent dat er bij een defect je altijd het product kunt retourneren volgens de retourprocedure van de webshop. Voor particulieren geldt een fabrieksgarantie van 1 tot 2 jaar, afhankelijk van een product. Voor zakelijke aankopen is dit voor alle producten slechts 1 jaar. Sommige producten kan je bij de achterliggende fabriek registreren, waardoor je wel 3 jaar fabrieksgarantie ontvangt.

Mocht je je gekochte apparaat willen laten repareren? Dan dien je dat aan te vragen binnen je eigen account op ToolMax. Deze reparatieaanvraag vind je onder “mijn retouraanvragen”. ToolMax geeft aan dat een gemiddelde reparatietermijn voor een machine zo’n twee weken is.

Verzending

Bovenaan de website staat dat ieder gekocht product voor 22.00, dat op voorraad is, dezelfde dag nog wordt verstuurd. Dat betekent niet direct dat ze garanderen dat je het product de volgende dag in huis hebt, maar de kans is wel erg groot. Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor product je koopt. Alle bestellingen vanaf €40,- beschikken tevens over gratis verzending. Is jouw bestelbedrag lager? Dan zijn er verzendkosten aan je bestelling verbonden. Deze zijn als volgt:

 • Bestellingen tot €20,- kosten €9,95 verzendkosten
 • Bestellingen tot €35,- kosten €7,95 verzendkosten
 • Bestellingen tot €40,- kosten €5,95 verzendkosten
 • Avondlevering PostNL kost €1,95 extra
 • Deellevering kost €3,95 extra

Opereer je vanuit België? Dan betaal je evenveel verzendkosten als een levering binnen Nederland. Bestellingen van ToolMax worden 7 dagen per week geleverd. Bestellingen geplaatst op zaterdag ontvang je dus al op zondag.

Retourneren

Het retourproces is al een paar keer licht aangesneden in deze review, maar hier een uitgebreidere uitleg. Zoals eerder aangegeven vraag je een retour aan via de knop “Mijn retouraanvragen” binnen je eigen ToolMax account. In het geval van reparaties houd je daar tevens de status van het reparatieproces bij, zodat je tussendoor helemaal op de hoogte bent. In het geval van een retour, waarbij je geld terug ontvangt, is ToolMax ook zeer duidelijk. Nadat zijn het product in goede orde hebben ontvangen, maken ze een creditfactuur voor je aan. Binnen 3 dagen na ontvangst van deze factuur ontvang je het verschuldigde bedrag terug op je bankrekening.


Korting en aanbiedingen

Als je 120.000 artikelen in je assortiment hebt, dan kan er vast wel eens een korting vanaf. Op de webshop vind je verschillende actiepagina’s met allen een andere insteek. Hier lichten we voor je uit wat al deze actiepagina’s inhouden en waar jij de beste deals scoort.

Merkacties

Stel jij bent een fervent gebruiker van het merk Makita en je wilt niets anders dan Makita in huis halen? Dan heeft ToolMax een eigen Makita actiepagina. Daarop vind je alle producten in de webshop van het merk Makita die op dat moment in de aanbieding zijn. Op het moment van schrijven zijn dat 428 verschillende Makita producten. Zo gaat het hier niet alleen om lagere prijzen, maar ook om extra’s Denkdaarbij aan een gratis extra accu bij aanschaf van een boormachine of een gratis led lamp om op een schroefmachine te monterne. Extra’s die het klussen nog makkelijker maken.

Zo vind je van vrijwel ieder denkbaar merk op de webshop meerdere acties. Op het moment van schrijven zijn er namelijk meer dan 4000 producten in de webshop die voorzien zijn van een speciale actie, zij het dus in een korting of extra accessoires bij de aankoop.

Combo Packs

In de categorie Combo Packs vind je allerlei combinaties van artikelen die jou extra voordeel opleveren. Hier vind je complete sets van producten die je in één keer aanschaft. Denk daarbij aan een Bosch boormachine, direct met voldoende schroeven, extra accu’s en een opbergtas, tegen een voordeligere prijs dan losse verkoop. Het gaat hier om sets van een paar honderd euro tot giga sets van wel meer dan €2000,-. In deze duurdere pakketten vind j ebijvoorbeeld 10 dezelfde boormachines, opbergkoffer om in te vervoeren en een zaagmachine. Ideaal om werkplaatsen met één druk op de knop van al het benodigde te voorzien.

Uitverkoop

Op de uitverkoop pagina van ToolMax vind je producten die het assortiment gaan verlaten en waarvan er vaak nog een paar op voorraad zijn. Elke dag weer verandert de inhoud van dit assortiment. Zodra een product is uitverkocht, keert deze waarschijnlijk ook niet (snel) weer terug. Aan de inhoud van deze pagina is geen touw vast te knopen, omdat werkelijk alles uit het assortiment van ToolMax langs kan komen. Denk daarbij aan losse zaagbladen, werkplaats schoenen, maar ook volledige machines voor allerlei klussen.

Superdeals

OP de pagina met Superdeals vind je alle producten in de webshop met de scherpste prijsverlagingen van het moment. Net als op de uitverkoop pagina gaat het assortiment hier alle kanten op. Het grote verschil is voornamelijk dat deze aanbiedingen slechts tijdelijk zijn en er geen op = op werking is. Na verloop van tijd keren de producten terug naar hun oorspronkelijke prijs in de webshop. Vaak gaat het hier om producten die altijd handig zijn om op voorhand te hebben. Het loont vrijwel altijd om voor het uitchecken van je aankopen nog even een rondje te lopen door de Superdeals pagina.

Bonuspunten

Bij iedere aankoop die je bij ToolMax doet, ontvang je bonuspunten. Deze bonuspunten zijn onbeperkt geldig en kan je toepassen op een volgende aankoop. Afhankelijk van hoeveel bonuspunten je hebt opgespaard en inwisselt, ontvang je een korting op deze aankoop. Om bonuspunten te sparen dien je wel een account aan te maken op ToolMax. Deze bonuspunt verzilver je in het afrekenscherm van je winkelkar.


Wel of niet kopen bij ToolMax?

Ben je op zoek naar nieuw gereedschap voor thuis of op de werkplaats? Neem dan eens een kijkje op de webshop van ToolMax. Producten die je voor 22.00 besteld ontvang je vaak de volgende dag al in huis. Daarnaast bespaar je jezelf een ellenlang rondje lopen door een fysieke bouwmarkt. Je vindt er de grooste A-merken terug in de webshop, naast kleinere onbekende merken.

Met ruim 120.000 artikelen, volledig gericht op het klussen, vind je ongetwijfeld een product dat je met jouw project(en) gaat helpen. Ook qua prijs is ToolMax absoluut niet de duurste. Daarnaast vind je er dagelijks talloze aanbiedingen op een van de vele actiepagina’s die de webshop rijk is.


Tips voor kopen bij ToolMax

Op ToolMax kijk je als klus fanaat je ogen uit. Voor elke mogelijke klus vind je wel gereedschap en bijbehorende accessoires terug om je te helpen, zowel als consument, maar ook als zakelijke klusser. Mocht je op zoek zijn naar nieuwe tools, neem dan de volgende tips in acht voor je op ‘bestellen’ drukt.

 • Bestel voor 22.00, dan is de kans groter dat je het pakket de volgende dag al in huis hebt;
 • Houd de diverse ‘Sale’ pagina’s in de gaten. Zowel de acties per merk, op = op, Combo Packs en Superdeals;
 • Indien je contact op wilt nemen met ToolMax, dan is bellen de snelste manier;
 • Zakelijke koper? Kijk naar extra betalingsmogelijkheden. Denk aan kopen op rekening of zonder btw;
 • Maak een account aan op ToolMax en spaar bonuspunten bij iedere aankoop;
 • Bestel voor minimaal €40,- tegelijkertijd, aangezien de verzendkosten redelijk hoog zijn

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Uitgebreid assortiment met de grootste A-merken
 • Spaar bonuspunten voor extra korting
 • Veel actiepagina's
 • In het bezit van Stichting Webshop Keurmerk
 • Zakelijk mogelijk om te betalen op rekening of zonder btw
Minpunten:
 • Geen klantenservice in het weekend
 • Hoge verzendkosten voor bestellingen onder €40,-
Ga naar Toolmax.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling ToolMax

Website www.toolmax.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Toolmax.nl
© ReviewGo.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement