Tips over online webshops, diensten & producten

Welhof review & ervaringen

Welhof
Ga naar Welhof.com

Onze expert over Welhof:

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2021

Ben je op zoek naar vervangend witgoed maar wil je daar liever niet de hoofdprijs voor betalen? Dan kun je eens een kijkje nemen in de uitgebreide webshop van Welhof (voorheen De Witgoed Topper). Deze webwinkel verkoopt B-keus en refurbished apparaten dat nog prima werkt tegen een lage prijs. De bezorging is gratis en je krijgt ook nog eens tussen 12 en 24 maanden garantie op elke aankoop.

Waarom kies je voor Welhof?
 • B-keus en refurbished witgoed
 • Gratis bezorging binnen 1 werkdag
 • Koopjeshoek met extra voordeel
 • Fysieke winkel die elke dag open is
 • Pinnen bij levering mogelijk
Ga naar Welhof.com

Wat is Welhof?

Welhof is een webshop waar je tweedehands, refurbished en B-keus witgoed kunt kopen. Het gaat om alle grotere huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vaatwassers, koelkasten, vriezers, ovens, magnetrons en fornuizen. De webwinkel is met name interessant vanwege de lage prijzen voor apparaten die vaak nog maar kort geleden op de markt zijn gekomen. Wanneer je bereid bent bijvoorbeeld cosmetische beschadigingen op de koop toe te nemen kun je hier uitstekend witgoed kopen voor een voordelige prijs.

Is Welhof betrouwbaar?

Wanneer je tweedehands witgoed koopt houdt dat altijd een bepaald risico in, maar vanwege de sterk gereduceerde prijzen bij Welhof is dat hier een gecalculeerd risico. Bovendien profiteer je altijd van 12 of 24 maanden garantie en wordt je bestelling ook nog eens heel snel en volledig gratis bij je thuis bezorgd. Daarnaast is er ook gewoon een fysieke winkel annex showroom dichtbij Amsterdam waar je elk product zelf kunt bekijken. Tot slot is er ook veel informatie op de website te vinden over alle voorwaarden (en de rechten die je als consument hebt) en is er een goed bereikbare klantenservice aanwezig.

Aanbod Welhof

Het aanbod van Welhof bestaat uit alle bekende huishoudelijke apparaten die onder de noemer witgoed vallen. Het gaat daarbij om wasmachines, vaatwassers, ovens, koelkasten en meer. Het aanbod daarin is divers omdat er allerlei verschillende modellen bij diverse merken worden ingekocht. Er is echter ook een verschil tussen de verschillende kwaliteitsgradaties die er worden gehanteerd. Hieronder kun je lezen welke dat zijn en wat ze inhouden.

B-keus apparaten

Bij B-keus apparaten gaat het in de praktijk vaak om witgoed dat al door de fabrikant of leverancier opzij is gezet omdat er iets mis mee is. Vrijwel altijd gaat het om optische gebreken of een beschadiging is tijdens opslag of vervoer is ontstaan. Dat heeft vrijwel nooit invloed op de werking van het apparaat, alleen kan het artikel natuurlijk niet meer als nieuw verkocht worden. De Welhof koopt dergelijke apparaten voor een zachte prijs op en verkoopt ze als B-keus in de webshop. Dat betekent dus vaak perfecte werkend witgoed voor een heel voordelige prijs.

Refurbished

Bij refurbished apparaten gaat het om gebruikte artikelen die zijn gereviseerd. Wanneer een apparaat na levering een defect blijkt te hebben (of tijdens het proefdraaien is uitgevallen) is weggooien niet altijd de beste optie. Soms is het vervangen van een enkel onderdeel voldoende om het apparaat weer als nieuw te kunnen gebruiken. Refurbishen is de moderne benaming voor dit proces van controleren, schoonmaken en het vervangen van versleten onderdelen waardoor een apparaat weer correct werkt.

Tweedehands

Net als andere webshops krijgt ook Welhof af en toe weer apparaten retour gestuurd. Iedereen kan een artikel binnen 14 dagen retour sturen, ook als je simpelweg spijt hebt van je aankoop. Die producten kunnen dan alleen met de noemer tweedehands opnieuw worden verkocht. Dat een artikel dan tweedehands wordt genoemd hoeft je zeker niet tegen te houden, want het betekent echt niet automatisch dat er iets mis is met het apparaat. Dat kan gewoon nog zo goed als nieuw zijn.

Prijs-kwaliteitverhouding

Hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding van Welhof? Daarvoor is het goed om stil te staan bij het enorm brede assortiment van deze webshop. Je kunt namelijk witgoed kopen van heel veel bekende en betrouwbare merken zoals Miele, Bosch, Samsung en nog veel meer. Er bestaat natuurlijk altijd een risico dat er tijdens het refurbishen iets over het hoofd is gezien, maar als het apparaat gewoon goed werkt heb je meteen topkwaliteit in huis. Bovendien profiteer je altijd van ruime garantie.

Waar komen de producten van Welhof vandaan?

Welhof koopt refurbished en B-keus witgoed in bij fabrikanten, leveranciers en importeurs. Vrijwel altijd zijn dit apparaten van grote en populaire merken. Bij B-keus gaat het om artikelen die in een eerder stadium zijn afgekeurd, bijvoorbeeld omdat ze tijdens het vervoer of in de opslag cosmetische schade hebben opgelopen. De apparaten zijn echter nog prima te gebruiken en worden daarom tegen vaak aanzienlijke kortingen alsnog verkocht. Refurbished witgoed bestaat uit huishoudelijke apparaten die zijn geretourneerd vanwege een gebrek en daarna zijn gerepareerd en gereviseerd.

Klantenservice

De klantenservice van Welhof is geopend op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00. Hoe kun je de klantenservice het beste benaderen?

Live chat

Via het chatvenster dat je rechtsonder elke pagina vindt kun je meteen een chatgesprek starten. Dit verloop via Whatsapp dus je moet die app al op je telefoon hebben staan of bijvoorbeeld het losse Whatsapp programma voor Mac of Windows downloaden.

E-mail

Je kunt ook een e-mail sturen via het contactformulier op de website. Vul je naam en e-mailadres in, kies een onderwerp en schrijf je bericht. Er wordt dan zo vlot mogelijk contact met je opgenomen.

Telefoon

Je kunt tot slot gewoon bellen met de klantenservice van Welhof. Gebruik daarvoor telefoonnummer 020 – 210 34 40.

Betaalmogelijkheden

Er zijn diverse manieren waarop je jouw bestelling kunt betalen. Ten eerste kan dat natuurlijk gewoon via iDeal. Daarnaast is het betalen met PayPal of een VISA of MasterCard creditcard mogelijk. Tot slot kun je ook nog kiezen voor pinnen bij levering.

Garantie

Het is afhankelijk van de situatie of er nog fabrieksgarantie zit op het apparaat dat je bij Welhof koopt. Maar je krijgt van het bedrijf zelf ook altijd minimaal 12 maanden garantie op een B-keus artikel en 24 maanden op de refurbished apparaten. De garantietermijn gaat in op de dag van levering. Bij elk product in de webshop staat de exacte garantietermijn vermeld. Alle kosten voor het herstellen of vervangen van het apparaat zijn afgedekt, evenals gemaakte kosten zoals verzendkosten, onderzoekskosten en voorrijkosten. Let op: je factuur is meteen ook je garantiebewijs, dus bewaar die goed.

Verzending

Wanneer je een apparaat hebt besteld wordt dat vaak al de volgende dag bezorgd. Je krijgt een bericht met een tijdvak van drie uur waarin de bezorger zal arriveren. Dat tijdvak kan niet gewijzigd worden. Als het je dus niet goed uitkomt is het belangrijk vlot contact met de klantenservice op te nemen. Bezorging is gratis, ook bij meerdere en grotere apparaten. Alleen wanneer je niet op tijd hebt aangegeven dat levering op het aan je medegedeelde moment niet mogelijk is moet je voor de tweede bezorgpoging betalen.

Bezorgservice

De standaard bezorgservice zit altijd bij de levering inbegrepen en bestaat uit:

 • Het overdekt zetten van het apparaat op de begane grond of bij de woning als er een lift is.
 • Uitpakken van het artikel en weer meenemen van de verpakkingsmaterialen.

Tegen een meerprijs van €7,50 kun je de bezorgers je bestelling ook naar boven laten tillen tot maximaal de vierde verdieping. En met bijbetaling van datzelfde bedrag kun je een wasmachine, vaatwasser of ander apparaat ook op zijn uiteindelijke plek laten zetten en aan laten sluiten (op reeds aanwezige aansluitingen).

Retourneren

Het is aan te raden meteen te checken dat het geleverde product aan de eisen en wensen voldoet. Wanneer dat niet zo is kun je jezelf tijd en moeite besparen door het product niet te accepteren en weer mee te laten nemen. Als je een gebrek pas na enige tijd constateert moet je het apparaat vaak retour sturen. Binnen 14 dagen kan dat zonder opgaaf van redenen. Je kunt dan kiezen voor een vervangend product of het terugkrijgen van het aankoopbedrag en de verzendkosten. Als er op een later moment (maar tijdens de garantietermijn) iets misgaat, dan moet je altijd contact opnemen met de klantenservice om tot een oplossing te komen.

Korting en aanbiedingen

Ook al bestaat het gehele assortiment van Welhof uit B-keus en refurbished apparaten met een gunstige prijs, er is ook nog een aparte koopjeshoek met extra aantrekkelijk geprijsd witgoed en andere apparaten. Helaas kun je niet op type apparaat filteren maar er zijn wel andere aspecten waarop je kunt filteren, zoals energieklasse, kleur, aansluiting en afmetingen. Op die manier kun je toch relatief eenvoudig een selectie maken. Zoals je mag verwachten zijn de prijzen hier nog een stuk voordeliger dus als je voor een zacht prijsje een tweedehands huishoudelijk apparaat zoekt is dit een goede optie.

Wel of niet kopen bij Welhof; de Witgoed Topper?

Bij Welhof koop je artikelen waarvan op een bepaald moment is besloten dat ze niet meer als nieuw verkocht konden worden. Wanneer een apparaat cosmetische schade heeft kunnen daar ook interne beschadigingen achter schuil gaan, die wellicht pas na enige tijd de kop opsteken. En ook refurbished apparaten kunnen natuurlijk altijd nog een probleem hebben.

Daar staat tegenover dat de prijzen vaak een stuk lager zijn. Bovendien krijg je altijd 12 tot 24 maanden garantie. Gaat het toch onverhoopt mis, dan heb je daar dus vooral hinder maar geen financieel leed van. Je kunt daarom het beste zelf bepalen of de voordelen opwegen tegen de eventuele nadelen.

Tips voor kopen bij Welhof

Kies je voor kopen bij Welhof of overweeg je er een apparaat aan te gaan schaffen? Hou dan rekening met de volgende zaken:

 • Je ziet meteen wat de exacte garantietermijn voor een bepaald apparaat is omdat dit er heel handig per artikel op de website bij vermeld staat.
 • Welhof heeft ook gewoon een filiaal in Zwanenburg (bij Amsterdam) waar je de apparaten kunt bekijken.
 • Dit filiaal, Zwanenburg XL genoemd, is ook open op zaterdag en zondagmiddag.
 • Het is mogelijk om pas voor je bestelling te betalen wanneer die wordt geleverd. Je kunt namelijk veilig via pin betalen bij de bezorger.

Beste alternatieven voor Welhof

Wat zijn de beste alternatieven voor Welhof wanneer je een voorkeur hebt voor voordelige refurbished en B-keus witgoed?

1. Coolblue

Ook Coolblue verkoopt refurbished witgoed en kan dus een uitstekend alternatief zijn voor Welhof. Voor elke categorie witgoed in de webshop van Coolblue is er ook een aparte categorie tweedehands en refurbished aanwezig. Het kan dus de moeite lonen om ook daar even in te kijken voor je een bestelling plaatst.

2. De Witgoed Outlet

De Witgoed Outlet is goed te vergelijken met Welhof. Ook hier gaat het om een outlet met uitsluitend extra voordelig refurbished, B-keus en tweedehands witgoed zoals wasmachines, koelkasten, vriezers, vaatwassers en kookapparatuur. Daarnaast kan deze webshop echter ook heel interessant zijn wanneer je een extra aantrekkelijk geprijsde televisie zoekt.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • B-keus en refurbished witgoed
 • Gratis bezorging binnen 1 werkdag
 • Koopjeshoek met extra voordeel
 • Fysieke winkel die elke dag open is
 • Pinnen bij levering mogelijk
Minpunten:
 • Geen kleine huishoudelijke apparaten
Ga naar Welhof.com
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Welhof

Website www.welhof.com
Sterren
Ervaringen
Ga naar Welhof.com
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement