Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Zalando Lounge review & ervaringen

Zalando Lounge
Ga naar Zalando-lounge.nl

Onze expert over Zalando Lounge:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Ben je op zoek naar A-merk kleding tegen een aantrekkelijke prijs? Wie weet is Zalando Lounge dan wel de webshop waarop je altijd hebt zitten wachten. Je hebt enkel toegang tot de webshop door een account aan te maken of je aan te melden via sociale media. Nou rest enkel de vraag: is deze ‘exclusieve’ webshop de moeite waard om te bezoeken? We zochten het tot de kern voor je uit.

Waarom kies je voor Zalando Lounge?
 • Meeste producten daadwerkelijk goedkoper
 • Veel A-merken
 • Ook accessoires en lifestyle producten
 • Retourneren gratis
 • Makkelijk bereikbaar
Ga naar Zalando-lounge.nl

Wat is Zalando Lounge? In het kort

Zalando Lounge is een zusterbedrijf van het alom bekende Zalando. Niet gek, gezien de naam. Het verschil tussen de reguliere variant en Lounge, is dat deze laatstgenoemde een ‘exclusieve’ club is. Je hebt enkel toegang tot de inhoud van de winkel als je een account aanmaakt met jouw mailadres of een social media account. Heb je al een Zalando account? Kan je daar direct mee inloggen op Lounge. Ook op Zalando Lounge koop je allerlei soorten kleren, voor man, vrouw en kind. Maar waarom zou je je aanmelden voor Lounge, als je al een reguliere Zalando gebruiker bent?

blank


Hoe werkt Zalando Lounge?

Om toegang te krijgen dien je een account aan te maken op Zalando Lounge. Dit doe je door middel van je mailadres door te geven of een social media account hieraan te koppelen. Ook met een regulier Zalando account heb je toegang tot de Lounge afdeling. Vervolgens vind je op deze exclusieve webshop een groot aanbod aan merkartikelen, tegen gereduceerde prijzen.

Bij een reguliere aankoop van Zalando heb je je aankoop vaak binnen enkele dagen wel in huis. Bij Zalando Lounge gaat dat iets anders, omdat aankopen tussen de 1 en 6 weken na aankoop worden bezorgd. Gekochte producten via de Lounge afdeling komen namelijk direct van de fabrikant. Dit is vergelijkbaar met onafhankelijk aanbieders die hun eigen producten aanbieden via bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.


blank

Wat is het verschil tussen Zalando & Zalando Lounge?

Waarom zou je gebruik maken van Zalando Lounge, als je al producten bij Zalando koopt? Of waarom zou je dit andersom doen? Dat zit als volgt. Beide webshops zijn gebaseerd op twee verschillende bedrijfsmodellen. Op de reguliere Zalando vind je seizoensgebonden kleren, die met de tijd meegaan. Winterkleding in de winter, zomerkleding in de zomer. Daarnaast wordt eens in de zoveel tijd het algehele assortiment aangepast.

Op Zalando Lounge gaat dit iets anders. Hierop vind elke dag andere acties, die maar een paar dagen lopen. Zo vind je artikelen van bijvoorbeeld Replay, Timberland of zelfs Villeroy & Boch terug. Je vindt niet alleen kleren, maar ook andere lifestyle producten terug op Lounge. De prijzen op de Lounge website zijn over het algemeen aan de lage kant en kortingen lopen op tot wel 75%. Acties zijn er vaak maar enkele dagen, waardoor je snel moet zijn. De levering duurt daarentegen wel een stuk langer dan bij een aankoop op de reguliere Zalando.


Is Zalando Lounge betrouwbaar?

Heb je ooit al eens iets gekocht bij Zalando? Dan weet je direct hoe betrouwbaar Zalando Lounge is. Het voornaamste verschil tussen beide partijen zit hem in de levertijd van je producten. Bij Zalando ontvang je je aankoop vaak binnen 1 tot enkele dagen na aankoop. Bij Zalando Lounge duurt dit tot zes weken, omdat je product direct vanaf de fabrikant komt.


Aanbod

Het aanbod van Zalando Lounge verschilt vrijwel dagelijks. Op het moment dat dit artikel is gepubliceerd is de kans groot dat de meegenomen acties al niet meer bestaan. Vandaar dat we het aanbod in categorieen onderverdelen, welke over het algemeen terugkomen op Zalando Lounge.

Dames

Net als op de reguliere Zalando zijn de drie hoofdonderwerpen: dames, heren en kinderen. Vervolgens vind je veel bekende merken terug in het assortiment. Van Dolce & Gabbana tot Monki en van Ralph Lauren tot Na-kd. Over het algemeen vind je dan ook, net als op de reguliere Zalando, kleren terug. Dit gaat van topjes en truien tot broeken en schoenen. Ook vind je passende accessoires voor al je kleding terug, zoals horloges, ringen en tassen. Eigenlijk alle ingrediënten om als vrouw jezelf helemaal in te verliezen.

In tegenstelling tot Zalando, vind je naast kleren en accessoires nog meer producten. Deze worden vertegenwoordigd onder het kopje ‘Home & Lifestyle, waarop we straks dieper ingaan.

Heren

Ook als man wil je goed voor de dag komen met kleding. Vind interessante aanbiedingen voor nieuwe jassen, colberts, schoenen en onderbroeken op Zalando Lounge. De aanbiedingen lopen op tot 75% voor de meest uiteenlopende merken als Timberland en Ralph Lauren. Ook voor nieuwe onderbroeken van naam kan je terecht op Zalando Lounge.

Kinderen

Ook de kroost moet er natuurlijk goed bij lopen. Het liefste wil je daar als ouder niet teveel geld voor kwijt zijn, aangezien kinderen uiteindelijk weer uit hun kleren groeien. Vandaar ook dat de kinderafdeling op Zalando Lounge vrij uitgebreid is, omdat er fikse kortingen op worden gegeven. Zo vind je alom bekende merken tegen relatief lage prijzen terug, zodat ook de jongsten er straks goed bij lopen. Hier vind je kleding en accessoires voor zowel jongens als meisjes terug.

blank

Home & Lifestyle

Naast dat je er zelf goed uit wilt zien of iemand anders goed uit wilt laten zien, moet je huis er ook goed uitzien. In de categorie Home & Lifestyle vind je talloze producten terug die handig zijn in vrijwel ieder huishouden. Op Zalando vind je nog wel persoonlijke verzorgingsproducten terug, maar niet op Lounge. Op Zalando Lounge vind je bijvoorbeeld verlichting voor in de huiskamer of exclusief, afgeprijsd beddengoed. Zo stijl je niet alleen jezelf, maar direct je hele huishouden. Ook voor kerstproducten kan je al vroegtijdig terecht op Zalando Lounge.

Hoe is de kwaliteit in het algemeen?

Over het algemeen is de kwaliteit van de gekochte producten op Zalando Lounge goed. Je vindt hier de grootste A-merken terug waar je soms, zelfs met korting, nog steeds een hoge prijs voor betaalt. Op het moment dat je een product koopt van het merk Timberland, G-star of Monki, kan je op voorhand al een voorstelling maken van de kwaliteit die je ontvangt. In tegenstelling tot aankopen op een Aziatische webshop mag je die kwaliteit vervolgens ook verwachten. Je dient enkel iets langer te wachten op de levering van je pakketje.


Waar komen de producten van Zalando Lounge vandaan?

Volgens Zalando komen de producten die je koopt direct van de fabriek. Geen verdere tussenpartijen, waardoor de webshop enkel fungeert als schakel tussen A en B. Op Zalando Lounge vind je geen producten terug uit restanten, outlets of gedateerde artikelen. Enkel de nieuwste collecties, tegen een scherpe prijs met hoge kortingen. De levering van de producten is volgens Lounge tussen de één en zes weken na aankoop, waardoor je er wel vanuit mag gaan dat de producten niet direct uit Nederland komen.

Helemaal transparant in de locaties van de fabrieken is Zalando Lounge namelijk niet. Grote kans dat deze fabrieken over de wereld verspreid zijn, waar de producten vervolgens na jouw aankoop ook vandaan moeten komen. Sommige producten op de webshop zijn voorzien van het ‘korte levertijd’ icoon. Dit zijn ongetwijfeld producten die reeds vanuit een ander continent naar Europa zijn gestuurd en nu wachten op een laatste uitlevering naar de klant. Misschien wel bij jou!

Zijn gekochte producten op Zalando Lounge verantwoord?

Hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat achter de schermen in de fabrieken, dat is altijd maar de vraag. Zalando zal zelf nooit zeggen dat het er slecht aan toe gaat in de achterliggende fabrieken, dus dat blijft altijd een grijs gebied. Wij zullen ook nooit zeggen dat dit het geval is. Over het algemeen gaat het bij Zalando Lounge wel om A-merk producten, waarvan de prijs hoger ligt dan een artikel dat je rechtstreeks uit China koopt. Ergens mag je wel verwachten dat een aangenaam deel van deze prijs netjes naar de achterliggende fabrieken gaat.


Is Zalando Lounge goedkoop?

Zalando Lounge wordt aangeprijsd als exclusieve club met grote aanbiedingen. Zonder account op de webshop weet je ook niet wat het assortiment inhoud. Daarnaast ontvang je tot wel 75% korting op de producten, op basis van de originele verkoopprijs. Hier nemen we enkele aanbiedingen onder de loep, die verkrijgbaar waren op het moment van schrijven. Zoals aangegeven: aanbiedingen op Zalando Lounge gelden vaak maar enkele dagen.

blank

Timberland Splitrock

Op het moment van schrijven is de Timberland Splitrock in de aanbieding. Deze kenmerkende, lichtbruine schoen van Timberland vind je op dit moment voor een prijs van €85,- terug op de site, afgeprijsd vanaf €159,-. Als we dit product, nieuw, op andere websites opzoeken, dan zien we dat Zalando Lounge inderdaad de goedkoopste is. Dit product vind je elders tussen €99,- en €159,99 euro terug. Verschil is wel de langere wachttijden, maar dit bespaart je toch wel wat centen.

Armani Exchange Chronograaf – zwart

Op Zalando Lounge vind je ook horloges terug van Armani. In dit geval hebben we het over de Armani Exchange Chronograaf in de kleur zwart. Deze heeft een adviesprijs van €249,-, maar vind je op Lounge met korting terug voor €115,-. Op vergelijkbare aanbieders ligt de prijs van dit horloge rond de €150,-, waardoor je zeker goedkoper uit bent op Lounge. Vooralsnog scoort Zalando Lounge dus nog goed.

Only Trui – bruin – tijgerprint

Ook in het lagere prijssegment kijken we graag naar hoe Zalando Lounge zich verhoudt tot andere aanbieders. Zo nemen we hier een Only trui, bruin gekleurd met tijgerprint. Op Lounge vinden we dit product terug van €34,99 voor €16,. Dit product vinden we enkel terug op één andere Australische aanbieder, waar deze trui $59,- kost. Omgerekend komt dat neer op €35,12 euro terug, gelijk aan de aanbevolen adviesprijs van het product.


Klantenservice

Voor vragen of advies, ontvang je graag gepaste hulp. Daarvoor wil je in contact komen met iemand van de klantenservice van Zalando Lounge. Hoe je contact met hen krijgt? We zochten het voor je uit!

blank

FAQ

Net als vele andere webshops probeert Zalando Lounge op voorhand zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Op een speciale hulppagina vind je een FAQ terug, met de meest gestelde vragen. Vragen rondom bijvoorbeeld bestellingen, betalingen, verzendingen en retour worden hier allen beantwoord. Vind je je antwoord niet terug? Dan heb je nog de keuze uit de volgende opties:

Telefonisch contact

De beller is sneller. Telefonisch bereik je Zalando Lounge van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 – 20.00. Het telefoonnummer waarop je ze bereikt is 0800 0227143.

Mail of contactformulier

Heb je wel even geduld met je vraag? Dan kan je ook rustig een mailtje sturen naar Zalando Lounge. Dit mag naar service@zalando-lounge.nl. Ze streven iedere mail binnen 48 uur na ontvangst te beantwoorden. Via de contactpagina op Zalando Lounge heb je tevens de mogelijkheid om een contactformulier in te vullen, waarop je een reactie krijgt per mail of telefoon.

Facebook messenger

Veel webshops hebben een eigen chatsysteem geïmplementeerd op de website, maar Zalando Lounge doet dat anders. Via een link op de website word je doorverwezen naar Facebook, waarop je de mogelijkheid krijgt om direct vanuit je persoonlijke account contact te zoeken. Het is maar net of je dit idee prettig vind, maar het werkt wel zeer snel. Bijkomend voordeel is dat je de chat niet hoeft te sluiten, omdat het gesprek in principe ‘oneindig’ door kan gaan, omdat de chat nooit sluit en je kan reageren wanneer je wilt. Wel duurt het ontvangen van een reactie langer dan een directe chat.

Betaalmogelijkheden

blank

Betalen is van niemand een hobby. Toch moet het als je iets leuks wilt kopen. Bij Zalando Lounge vind je  over het algemeen de welbekende betaalmethoden terug. Denk daarbij aan iDeal, PayPal of de bekende creditcards. Wel zijn alle betaalmethoden gebaseerd op vooraf betalen. Achteraf betalen is (nog) niet geïmplementeerd in deze webshop. Gezien de langere wachttijden van de pakketten adviseren we je om aankopen te doen via PayPal of creditcard, omdat je dan meer koopbescherming ontvangt dan bij een iDeal betaling.

Garantie

Op het gebied van garantie is Zalando Lounge transparant. Op ieder product dat je via deze webshop koopt ontvang je de wettelijke garantie van twee jaar. Deze twee jaar gaan in op het moment dat je je bestelling hebt ontvangen, ongeacht of dit nu twee of vijf weken na de bestelling is. Er wordt verder niets vertelt over de aard van de problemen met betrekking tot de garantie.

Zoals Zalando Lounge momenteel hun garantiepagina hebben ingericht zou je om ieder wissewasje je hierop kunnen berechten. Of het nu gaat om een simpele veeg op een gekochte schoen of een afgevallen knoop op een gekochte jas. Als je niet naar wens wordt geholpen met betrekking tot je garantie, kan je altijd nog een klacht indienen.

Verzending

Ongeacht hoe hoog je aankoopbedrag is en het aantal producten dat je koopt, voor iedere bestelling betaal je verzendkosten. Per bestelling bedragen deze kosten €5,90. Deze kosten dekken de verzending en het verpakkingsmateriaal. Op de website worden verschillende tijdspannen meegegeven met betrekking tot de verzending van de pakketten. Op de hoofdpagina’s wordt gezegd dat levering meestal tussen de één en zes weken bedraagt, waar andere pagina’s een levering tussen drie en vijf weken aangeven. Een levering duurt in ieder geval langer dan bij de reguliere Zalando webshop.

Per product dat je koopt wordt voor het bestellen een schatting van de levering weergegeven, maar nooit een exacte leverdatum. Koop je meer producten in één keer? Dan geldt de langst mogelijke verzendtijd voor het totaalpakket.


Retourneren bij Zalando Lounge

Zal je net zien. Koop je een mooi paar schoenen waarop je vijf weken wacht, blijken ze uiteindelijk niet te passen. Natuurlijk wil je je pakketje dan retour sturen. Zalando Lounge doet daar gelukkig niet moeilijk over. Waar je we €5,90 verzendkosten betaalt voor iedere verzending náár jou, is retourneren toch geheel gratis.

Vanuit je bestelling op de website heb je de mogelijkheid om op “Artikel retourneren” te klikken, waarna je een PDF bestand dient te downloaden en printen. Deze plak je op de retourdoos, waarna je het pakket kosteloos terugstuurt. De retourbetaling ontvang je zodra het pakket retour is aangekomen. In de praktijk neemt dit tot maximaal 15 werkdagen in beslag volgens Zalando Lounge.

Ook is het mogelijk dat je een product beschadigd ontvangt. In dat geval vraagt Zalando Lounge je om een mail te sturen naar service@zalando-lounge.nl. Daarin geef je een korte beschrijving van de schade met daarnaast 3 tot 5 foto’s van de schade. Zij nemen vervolgens contact op met de fabrikant. Vervolgens heb je de keuze om een product opnieuw te ontvangen, wordt een missend product alsnog nageleverd of ontvang je je geld terug.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op Zalando Lounge koop je enkele van de meest bekende merken tegen een lagere prijs. Van ieder merk, of het nu G-star of Ralph Lauren is, heb je op voorhand een bepaalde verwachting in je hoofd. Deze verwachting mag je natuurlijk in de praktijk ook verwachten. Zodoende is de prijs- / kwaliteitverhouding van gekochte kleren op Zalando Lounge goed. Je weet op voorhand per product welke kwaliteit je in huis haalt, ondanks dat je over het algemeen een lagere prijs betaalt.


Korting en aanbiedingen

Ondanks het feit dat je al flinke kortingen ontvangt op de producten van Zalando Lounge, kan het altijd beter natuurlijk. Ook gebruikt Zalando Lounge enkele manieren om jou zo snel mogelijk te binden aan de webshop. Toen ik voor het eerst inlogde op de webshop met mijn reguliere Zalando account, ontving ik direct een coupon met €10,- korting op mijn eerste aankoop. Deze coupon was direct een maand geldig. Ook via zoekopdrachten op Google kom je zeer eenvoudig aan kortingscodes voor een paar euro die je direct in kunt voeren.

blank

Toekomst

Per product op de webshop staat weergegeven hoeveel korting dit product op dat moment ontvangt, op basis van de reguliere adviesprijs. Daarnaast loopt een timer met hoe lang de korting nog geldt. Ook dit is een manier om jou in korte tijd te laten beslissen of je die aankoop wel of niet moet doen. Zit er voor jou nog niet direct een product of merk bij dat je wilt? Onderaan de homepagina vind je een sectie ‘Deze komen er ook aan’.

Hier vind je bekende merken en bijbehorende datum en tijdstip. Daarop kondigt Zalando Lounge de komende aanbiedingen aan. Ook heb je de optie om een herinnering voor jezelf in te stellen op het merk waarin je geïnteresseerd bent. Zo sta je direct vooraan bij de deals waar jij oren naar hebt.

App

Zalando Lounge bezoek je via de website, maar ook via hun eigen app. Als je je daarvoor aanmeld, kan je overal waar je wilt op zoek naar interessante koopjes. Hierop schakel je eenvoudig meldingen in van je favoriete merken, zodat je direct op de hoogte bent van een nieuwe aanbieding. Ook ontvangen gebruikers van de app extra kortingscodes, exclusieve kortingen en dagelijkse aanbiedingen voor merken waarin jij bent geïnteresseerd. Dit ontvangen website gebruikers niet.


Wel of niet kopen bij Zalando Lounge?

Zalando Lounge is een prima webshop om tegen een lagere prijs de grootste merken in huis te halen. Het is zeker niet verkeerd om eens in de zoveel tijd een blik te werpen op deze webshop. Zoals in het kopje ‘Aanbod’ staat uitgelegd, zijn de prijzen op Zalando Lounge zeer zeker concurrerend. Vaak scoor je een aantrekkelijke aanbieding voor een kwalitatief sterk product. Het enige wat je echt in acht dient te nemen is de levertijd van je bestelling, omdat deze tussen de één en zes weken bedraagt. Aan de andere kant, zo heb je altijd iets om naar uit te kijken in de toekomst. Dat is altijd fijn.


Tips voor kopen bij Zalando Lounge

Mocht je overwegen om een aankoop te doen bij Zalando Lounge, dan geven we je graag nog wat tips mee om in acht te nemen voordat je iets bestelt. Zo kom je altijd goed beslagen ten ijs:

 • Ideaal voor de aankoop van A-merk schoenen, jassen en overige kleding tegen een aantrekkelijke prijs
 • Betaal je producten met PayPal of creditcard voor extra koopbescherming. Ook ontvang je makkelijker een ‘refund’
 • Houd er rekening mee dat de levering van het pakket vaak enkele weken op zich laat wachten
 • Kijk naar het kopje ‘verkorte levertijd’ voor snellere leveringen
 • Google voor je aankoop op extra kortingscodes
 • Download de app voor nog meer exclusieve, persoonlijke kortingen
 • Kijk ook eens bij de accessoires om je outfit helemaal af te maken

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Meeste producten daadwerkelijk goedkoper
 • Veel A-merken
 • Ook accessoires en lifestyle producten
 • Retourneren gratis
 • Makkelijk bereikbaar
Minpunten:
 • Lange wachttijden
 • Altijd verzendkosten betalen
Ga naar Zalando-lounge.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Zalando Lounge

Ervaring geschreven door Janella
17 mei 2021
Goedkope designers

Ik heb Zalando eens uitgeprobeerd na al die reclames die je ervan online en op tv ziet. Ik wilde weleens zien of ze echt zo goed zijn als ze zelf zeggen. Als het gaat om het aanbod aan leuke kleding van bijna alle designers die je kan bedenken, dan is dat in ieder geval zeker de waarheid. Wat vooral fijn is, is dat het allemaal ook niet zoveel hoeft te kosten. Daar winnen ze het voor mij wel echt van de andere webshops die er zijn. Je kan hier voor een veel betere prijs veel meer vinden. Tegenwoordig als ik iets nodig heb, ga ik daarom eerst hier kijken. Als Zalando het niet heeft, dan wordt het niks.

Ervaring geschreven door Jari Janssen
8 februari 2021
Aanbevolen

Op Zalando Lounge kan je net wat meer vinden voor een net iets betere prijs. Vooral als het gaat om de kledingstukken van de echte designers, is mijn ervaring.

Daarom kijk ik altijd eerst wat ze hier hebben, voor ik ergens anders kijk. Ik ga wel vaak voor de deals, want die zijn wel heel gunstig, dat kan je tientallen tot honderden euro’s schelen. Gewoon voor het originele product.

Dat kan je eigenlijk niet laten liggen toch?

Ervaring geschreven door Laura
27 oktober 2020
Perfect!

De site is voor mij perfect. Vooral aantrekkelijk dat je ook voor de meer high end merken kan kiezen, gecombineerd met de budget merken. Daardoor kan je voor weinig geld heel je garderobe opbouwen. Niet alleen kleren, maar ook accessoires en schoenen kan je hier vinden. Ik ga zeker vaker bestellen.

Ervaring geschreven door Jim
21 oktober 2020
Vaker bestellen

Goedkope broeken van Scotch & Soda besteld en binnen twee weken waren ze binnen. Goede kwaliteit en was veel goedkoper dan bij de meeste shops. Ga zeker vaker bestellen bij Zalando Lounge.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Zalando Lounge

Website www.zalando-lounge.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Zalando-lounge.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies