Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Dresslily review & ervaringen

Dresslily
Ga naar Dresslily.com

Onze expert over Dresslily:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Eens in de zoveel tijd is je kledingkast toe aan een unieke, nieuwe toevoeging. Je kunt een westerse webshop bezoeken en een nieuw kledingstuk aanschaffen van Nike, Puma of Adidas. Daar betaal je vaak ook flink voor. Als alternatief kan je ook op zoek gaan naar unieke kleding die je niet zo gauw in een westerse winkel tegenkomt. Bijvoorbeeld een uniek jurkje, badpak of hoedje met leuke print. Neem daarvoor eens een kijkje op Dresslily, een Chinese webshop die zich focust op de verkoop van vrouwenkleding. Hoe de webshop overkomt? Dat leggen we je uitgebreid uit in deze review.

Waarom kies je voor Dresslily?
 • Unieke kleding
 • Lage prijzen
 • Veel mogelijkheden tot kortingen
 • Klantenservice zeven dagen per week bereikbaar
Ga naar Dresslily.com

Wat is Dresslily?

Dresslily is een online webshop die zich voornamelijk focust op de verkoop van kleding voor vrouwen. De webshop is in 2013 opgericht en sindsdien flink doorgegroeid. Dresslily is een Chinese webshop, wat in de praktijk betekent dat je wel even dient te wachten voordat je je bestelling ontvangt. Het bedrijf heeft een volgersschare van meer dan 12 miljoen mensen, wat zeer omvangrijk is. Dresslily levert haar producten in meer dan honderd landen in alle denkbare continenten. De missie van het bedrijf is om vrouwen van alle omvangen een mooie look te kunnen bieden en zich gelukkig te laten voelen met hun eigen lichaam.

blank


Is Dresslily betrouwbaar?

Dresslily is een van origine Chinese webshop. Heb je al eens producten gekocht bij een andere Chinese webshop? Dan weet je over het algemeen hoe dit eraan toe gaat. Je koopt een product tegen een vaak overwegend lagere prijs dan op een westerse webshop. Daarentegen dien je wel een stuk langer te wachten op de levering van je bestelling. De ene keer is dit een week, waar de andere bestelling soms twee maanden op zich laat wachten. Daar is in principe geen peil op te trekken.

Productreviews

Aangezien je lang wacht op een bestelling en niet direct weet wat je in huis haalt, is het verstandig om je goed in te lezen. Producten op de webshop zijn daarom voorzien van productreviews. Eerdere kopers kunnen een beoordeling achterlaten over een product. Zo kan je simpelweg zien hoe anderen vonden dat het kledingstuk viel en of de kwaliteit een beetje in orde is. Als jij je hier alvast goed inleest, dan is de kans minder groot dat je een miskoop doet.


Aanbod Dresslily

Het aanbod van Dresslily bestaat voornamelijk uit fashion en daarbij passende accessoires. Denk daarbij voornamelijk aan jurken, rokjes zwemkleding voor vrouwen. Onder accesoires vind je producten als zonnebrillen, kettinkjes, hoedjes en al het andere denkbare. Alles om dat ene outfit net een stukje extra uitstraling mee te geven. Ondanks dat Dresslily zich met haar aanbod voornamelijk focust op vrouwen, is er toch een sectie aanwezig voor mannen. Dit aanbod voor mannen bedraagt ongeveer een kwart van het totale aanbod. Voor mannen vind je hier voornamelijk blouses, hoodies, broeken en accessoires. Het gaat voornamelijk om unieke prints die je niet gauw ergens anders vindt. Altijd de moeite waard om eens een kijkje te wagen.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Onder het kopje prijs- / kwaliteitverhouding lichten we normaal drie verschillende producten uit het assortiment uit. Dit product vergelijken we vervolgens met andere aanbieders om te kijken hoe de prijzen zich verhouden. In het geval van een product op Dresslily gaat dat helaas iets minder makkelijk. Producten komen namelijk uit China en vind je niet heel gauw terug op een andere webshop. Daarom pakken we dit onderdeel voor Dresslily iets anders aan. We gaan letterlijk in op de prijs en de kwaliteit van producten op de webshop.

Prijs

Chinese webshops staan er over het algemeen om bekend om producten tegen een lage prijs aan te bieden. Ook Dresslily is zeker geen dure webshop. Her en der word je platgebombardeerd met mogelijke kortingen op de webshop, zoals dat op veel Chinese webshops gebeurt. Voor slechts een paar euro heb je al een broek, jas of nieuw hoedje in huis. Het goedkoopste product dat we tegenkomen op de site – voor vrouwen – is een watermeloen jurkje. Deze is al verkrijgbaar voor €5,10.

blank

Het duurste item dat we in dezelfde categorie terugvinden is een shredded blazer van €108,07. Een duurder product dan dit vinden we niet terug. Overwegend gaan de meeste artikelen niet hoger dan €80,- per stuk en ruim 90% van de artikelen kost minder dan €50,-. Unieke nieuwe kleding uit Azië voor aantrekkelijke prijzen.

Kwaliteit

Over de kwaliteit is het op voorhand altijd gissen bij Chinese webshops. Het om onbekende merken waarvan je niet weet hoe de kwaliteit is en hoe de maat valt. Zoals eerder in de review aangegeven zijn producten voorzien van productreviews. Hier vind je beoordelingen over de kwaliteit van een product terug van eerdere kopers. Gebruik deze altijd als leidraad, voordat je een aankoop doet. Vervolgens is het altijd nog maar de vraag of het om legitieme reviews gaat. Gebruik daarom altijd je gezonde verstand en lees jezelf goed in, voordat je een aankoop doet bij een Chinese webshop. Elke miskoop is simpelweg zonde van je geld.


Waar komen de producten van Dresslily vandaan?

Zoals meermaals in de review aangegeven is Dresslily een Chinese webshop. Op het moment dat jij een bestelling plaatst, zet je dus een hele machine in werking aan de andere kant van de wereld. Het duurt daarom even voordat je je gekochte kledingstuk of accessoire thuis ontvangt. Daarnaast vind je op Dresslily geen kledingstukken terug van bekende merken. Sterker nog, vrijwel ieder product in de webshop is geheel merkloos of van een onbekend B-merk. Grote kans dat de producten liggen opgeslagen in magazijnen, verspreid door China. Maar waar al die kledingstukken en accessoires daarvoor worden geproduceerd en onder wat voor omstandigheden? Dat is een grote hamvraag waarop we vanuit de informatie op de site niet tot een passend antwoord gaan komen.


Klantenservice

Op het moment dat jij een bestelling plaatst bij een bedrijf dat zich aan de andere kant van de wereld bevindt, kan er van alles gebeuren. Het product kan in een ongewenste staat aankomen of in de ergste gevallen zelfs geheel zoek raken. Er zijn voldoende redenden denkbaar om de klantenservice van een bedrijf als Dresslily te benaderen. We zochten daarom voor je uit op welke manieren dit mogelijk is bij dit bedrijf:

blank

Bellen

Veel Chinese webshops hebben over het algemeen geen telefoonnummer. Dat is bij Dresslily wel anders. Zij geven namelijk aan een Engelse klantenservice te hebben, waarvan zij vinden dat eenieder daar toegang toe moet hebben. Deze telefonische klantenservices is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 19.00 EST. Voor Nederlandse begrippen is dit van 16.00 in de middag tot 1.00 in de nacht. Het benodigde telefoonnummer hiervoor is 0013609737001.

Mailen

Je stuurt net zo eenvoudig een mail naar de klantservice van Dresslily. Het mailadres dat je hiervoor nodig hebt is support@dresslily.com. Deze klantenservice hanteert dezelfde openingstijden als de telefonische klantenservice. Hoe lang de responstijd is, is helaas niet bekend.

Chatten

Als je een account aanmaakt, is het ook mogelijk om een chat met een medewerker van het bedrijf te starten. Via die weg is het mogelijk om direct antwoord te krijgen op al je vragen. Met een beetje geluk ben je zo binnen enkele (tientallen) minuten voorzien van een gepast antwoord. Hoef je ook niet te wachten op een reactie en weet je meteen waar je aan toe bent.

Ticket aanmaken

Heb je een probleem die niet direct van een antwoord voorzien kan worden? Bijvoorbeeld omdat er nog een onderzoek ingesteld dient te worden naar de oorzaak van je vraag. Speciaal daarvoor maak je een ticket aan voor een achterliggende afdeling binnen Dresslily. Dit ticket staat opgeslagen binnen je account en je kunt altijd bijhouden hoe de huidige status is.

Betaalmogelijkheden

Dresslily is qua gehanteerde prijzen op de webshop zeker niet duur. Maar toch zijn er geen gratis producten op de site. Hoe klein je aankoop misschien ook is, het pakket wordt pas naar je opgestuurd zodra je aan je betalingsplicht hebt voldaan. Gelukkig zijn er talloze manieren om je bestelling af te ronden op Dresslily. Denk daarbij aan de volgende betaalmogelijkheden:

 • PayPal
 • Visa
 • American Express
 • Mastercard
 • iDeal
 • JCB
 • Sofort
 • Giftcards

Garantie

blank

Aankopen bij Dresslily doe je simpelweg op de gok. Je koopt een product van een onbekend merk, waarvan je niet weet hoe die valt. Het is ook altijd maar de vraag of het een kwalitatief goed product is. Fijn als je vooraf enige vorm van garantie hebt waar je rekening mee kunt houden. Zo maak je het jezelf mogelijk om eens een gokje te wagen. Allereerst heb je 30 dagen bedenktijd, na ontvangst, voor ieder gekocht product bij Dresslily. Binnen deze tijd mag je contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. Om je verder te beroepen op enige garantie, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Producten die niet onder de garantie vallen zijn: zwemkleding, lingerie, oorbellen, artikelen uit de sale en tegen virusbeschermende producten. Tenzij het om een (productie)fout aan de kant van Dresslily gaat.
 • Alle producten dienen splinternieuw en ongedragen te zijn.
 • Alle kaartjes en labels dienen nog aan het product te zitten.
 • Geef je verzoek door aan de klantenservice van Dresslily. Zonder vooraf gevoerd contact, gelden er geen garantieregels. Stuur je product(en) dus niet zomaar terug.

Verzending

Product uitgezocht? Check. Product betaald? Dubbelcheck. Tijd om die gekochte producten naar Nederland te krijgen. Zoals aangegeven kan dit wel even duren, aangezien het pakket helemaal uit China moet komen. Gelukkig heeft Dresslily wel een gemiddelde levertijd per land, zo ook voor pakketten naar Nederland. Allereerst maakt het gebruik van één tot drie werkdagen verwerkingstijd. Dit gaat in op het moment dat de bestelling wordt geplaatst. Vervolgens duurt het gemiddeld zo’n tien tot twintig werkdagen voor het pakket op de bestemming (jou) aankomt.

Dan zijn er nog de kosten die zijn verbonden aan het versturen van pakketten. Hiervoor hanteert Dresslily drie verschillende tarieven. Deze zijn als volgt:

 • Bestellingen tussen €0,01 en €24,66, daarop betaal je €11,06 verzendkosten
 • Bestellingen tussen €24,67 en €50,20, daarop betaal je €8,51 verzendkosten
 • Bestellingen boven €50,21, daarop betaal je geen verzendkosten

Retourneren

Uiteindelijk is er ook een kans dat je een product uiteindelijk retour wilt sturen. Bijvoorbeeld omdat deze niet past of omdat de kwaliteit simpelweg niet goed genoeg is in jouw ogen. Onder het kopje garantie vind je al enkele voorwaarden terug voor het proces dat hierbij komt kijken. Voor het retourneren komen daar nog een aantal extra zaken bij kijken:

 • Zorg ervoor dat je het pakket getraceerd terugstuurt. Zo blijft men in China ook op de hoogte van waar je pakket precies is.
 • Zodra Dresslily je pakket heeft ontvangen, hanteren ze drie tot zes werkdagen om het retourpakket volledig te verwerken. Vervolgens hanteert het bedrijf nog eens drie tot zes werkdagen om het evenutele aankoopbedrag aan je terug te betalen.
 • Terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalmethode als waarmee de eerste bestelling is gedaan.
 • Terugbetalingen via PayPal kunnen tot 48 uur langer op zich laten wachten in verband met de verwerkingstijd van deze service.
 • Terugbetalingen vai Creditcard kunnen tot 14 dagen langer op zich laten wachten.
 • Retourkosten zijn geheel op jouw kosten. In het geval van een defect of verkeerd ontvangen product, ontvang je maximaal 30% van de retourkosten retour.

Korting en aanbiedingen

Dan zijn we nu aanbelandt bij een ander zeer belangrijk onderwerp: kortingen en aanbiedingen. Veel Chinese webshops gooien je plat met allerlei mogelijheden om extra kortingen te verkrijgen. Ook op Dresslily is dit zeer zeker het geval. Ze gooien alles in de strijd om jou zo lang mogelijk op de site te behouden en zoveel mogelijk te kopen. Op welke manieren ze dat doen? Nou, op de volgende:

blank

Nieuwsbrief

Vrijwel direct als je de site van Dresslily voor het eerst opent, ontvang je al een pop-up om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dat doe je waarschijnlijk niet om op de hoogte te blijven van de laatste informatie op de site of het nieuwste assortiment. Nee, zodra je je namelijk inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvang je direct een kortingscode van 15% voor je eerste aankoop. Hoef je verder niets voor te doen.

Flash Sale

Bovenin het menu vind je een knop met ‘Sale’. Zodra je daarop klikt, gebeurt er weinig. Houd je muis op deze knop en wacht tot het menu zich ontvouwt. Daaronder vind je namelijk meerdere sale pagina’s, waaonder de Flash Sale pagina. Hier vind je producten uit het gehele asoritment die tijdelijk in de aanbieding zijn. Kortingen op deze pagina lopen op tot wel 99% van de adviesprijs. Toch vinden we die niet snel terug. Kortingen gaan hier gemiddeld rond de 70% van de adviesprijs en je vindt hier veel interessante kledingstukken voor minder dan tien euro terug.

Snap Up sale

Zoals al aangegeven zijn er meerdere Sale pagina’s, zodra je dit menu zich laat ontvouwen. Zo vind je ook een pagina genaamd Snap Up Sale. Op deze pagina vind je allerlei producten uit het gehele assoritment terug. Deze zijn niet direct voorzien van een korting, maar wel van een ander voordeel. Koop je namelijk één van deze producten? Dan krijg je er twee van opgestuurd! Je betaalt dus eigenlijk de helft per stuk die je koopt.

D Point Bonus Program

Het is ook mogelijk om D Points te sparen bij Dresslily. Bij verschillende acties die je uitvoert, ontvang je punten in je account. Iedere 50 D Points die je hebt, vertegenwoordigen een waarde van een dollar. Deze kan je dus inleveren tegen kortingen. Bij iedere aankoop ontvang je een select aantal D Points, afhankelijk van de aankoopprijs. Maar ook als je reviews achterlaat, je mail bevestigt of plaatjes en video’s upload krijg je D Points. Deze lopen op tot wel 150 punten per actie, wat je toch weer drie dollar scheelt op je volgende aankoop. Deze dollars dien je nog wel om te rekenen naar euro’s.

blank

Studentenkorting

Ben je een student? Dan heb je vaak al minder geld te besteden dan iemand die al aan het werk is. Studenten ontvangen via een externe dienst, genaamt StudentBeans, een korting van 15% op iedere aankoop die ze doen. Ook betalen zijn geen verzendkosten op bestellingen vanaf 49 dollar.


Wel of niet kopen bij Dresslily?

Heb je al eens een aankoop gedaan bij een Chinese webshop? Dan weet je wat voor ervaring je kunt verwachten. Deze is namelijk soortgelijk bij Dresslily. Je kunt hier terecht voor allerlei kledingstukken en accessoires voor niet al te hoge prijzen. Het aanbod is uniek en vind je niet gauw terug in een andere westerse webshop. Het enige nadeel daarbij is wel dat die producten niet van een merk zijn voorzien of van een heel onbekend merk zijn. Het is kwaliteit dan ook altijd maar de vraag wat je in huis haalt. Houd er daarnaas altijd rekening mee dat een levering lang op zich kan laten wachten. Gemiddeld rekent Dresslily tien tot twintig werkdagen per levering, maar dat kan zo een stuk langer zijn.


Tips voor kopen bij Dresslily

Overstag om eens een kledingstuk van Dresslily te proberen? Neem dan de volgende tips mee in je aankoopproces. Zo haal je het maximale uit iedere aankoop op de webshop.

blank

 • Dresslily is een goedkoper alternatief voor vele kledingstukken, dan dat je hier op een westerse webshop betaalt
 • Op Dresslily vind je veel verschillende soorten kleding die je niet snel in een westerse winkel vindt. Ideaal voor een originele look.
 • Verzendtijden zijn wel aanzienlijk langer. Leveringen duren soms tot wel twee maanden
 • Betaal je producten met creditcard of PayPal met het oog op verzekering en garantie
 • Lees per product goed de reviews door. Dat scheelt een onnodig lange wachttijd voor een slecht product
 • Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct 15% korting op je eerste aankoop
 • Hou de flash deals en andere Sale pagina’s in de gaten voor leuke kortingen
 • Spaar D Points op en lever deze in voor korting op je aankoop

Beste alternatieven voor Dresslily

Dresslily is een ideale Chinese webshop voor vrouwenkleding met lage prijzen en grote kortingen. Toch zijn er zat andere webshops die producten aanbieden vanuit China. Hieronder een opsomming van andere partijen waar je eens een kijkje kunt nemen:

AliExpress

Net als Dresslily is AliExpress een Chinees platform waarop producten worden aangeboden. Daardoor zijn hier ook goedkopere bulkprijzen. Houdt bij Aliexpress rekening met het feit dat je producten niet rechtstreeks koopt bij hen. Aliexpress fungeert enkel als tussenpartij.

Banggood

Banggood is een partij die niet fungeert als tussenpartij, maar zelf rechtstreeks producten levert. Bij vragen of problemen heb je rechtstreeks met hen te maken en hoef je geen omslachtige stappen te volgen. Prijzen kunnen daardoor iets hoger zijn dan andere Chinese webshops, maar de kwaliteit is er vaak ook naar.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Unieke kleding
 • Lage prijzen
 • Veel mogelijkheden tot kortingen
 • Klantenservice zeven dagen per week bereikbaar
Minpunten:
 • Lange wachttijden
 • Retourkosten altijd voor jezelf
 • Maten vallen niet altijd zoals weergegeven
Ga naar Dresslily.com
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Dresslily

Website www.dresslily.com
Sterren
Ervaringen
Ga naar Dresslily.com
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies