Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Boohoo.com review & ervaringen

Boohoo.com
Ga naar Boohoo.com

Onze expert over Boohoo.com:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Onlangs behandelden we al enkele grote kledingshops waarop je de grootste A-merken tegen soms zachte prijsjes koopt. Op Boohoo.com werkt dit iets anders, aangezien de webshop enkel eigen merk producten aankoopt. Het assortiment is wat kleiner, maar dat hoeft niets te zeggen over de kwaliteit. We zochten de werking van deze webshop voor jullie uit en of het de moeite waard is om hier je nieuwe kleren op te kopen.

Waarom kies je voor Boohoo.com?
 • Goedkope kleding tot €100,-
 • Mogelijkheid tot shoppen op maat
 • Veel contactmogelijkheden
 • Levering tot maximaal 5 werkdagen vanaf aankoop
Ga naar Boohoo.com

Wat is Boohoo.com?

Boohoo.com is een fashion retailer uit het Verenigd Koninkrijk. Hun hoofdkwartier vind je in Manchester, Engeland. Deze online retailer zag voor het eerst het levenslicht in 2006 en heeft momenteel meer dan 2000 werknemers. De doelgroep van Boohoo.com zijn de mensen tussen 16 – 30 jaar oud.


Is Boohoo.com betrouwbaar?

Boohoo.com ontvangt over het algemeen goede reviews, met hier en daar wat negatieve reviews. Dat gaat meestal om vertraagde producten. Hoeft niet per se altijd de schuld te zijn van de verkoper, omdat internationale pakketjes vaker langer duren dan gepland. Over de kwaliteit zijn de meeste ervaringen erg positief. In principe is Boohoo.com dus een betrouwbare partij waar je probleemloos kleding en bijbehorende accessoires koopt.


Aanbod

Op Boohoo.com vind je een uitgebreid assortiment aan kleding en accessoires, voor mannen en vrouwen. Het assortiment is volledig gericht op mensen tussen 16 – 30 jaar oud, die op zoek zijn naar een toffe, nieuwe stijl. Zoals op vrijwel iedere online kledingwinkel, reikt het assortiment tot heinde en verre. Van jassen tot schoenen en van jurken tot hoedjes. Hieronder lichten we enkele secties voor je uit, zodat je alvast een idee krijgt van wat je te wachten staat op Boohoo.com.

blank

Jurken

Hoeveel jurken je exact vindt op Boohoo.com, dat is op voorhand niet helemaal duidelijk. Bovenaan staat weergegeven ‘500+ producten’. Toch vind je, op het moment van schrijven, minimaal 70 pagina’s met 80 jurken terug. Dan klim je toch al flink over de 5000 jurken heen. Jurken vind je bij Boohoo.com in allerlei soorten en maten. Letterlijk. Je filtert de jurken namelijk helemaal naar wens. Dat doe je op basis van gebruikte stoffen, kleur of de prijs. Daarnaast vind je jurken terug die speciaal aangeboden worden voor ‘plus size’ mensen of juist voor de ‘petite’. Uiteraard vind je ook een grote middenklasse jurken terug.

Qua prijs vind je zeer uiteenlopende bedragen terug op Boohoo.com. Zo vind je er al jurkjes terug voor minder dan een tientje, maar niet boven de honderd euro. Daarbij springen ze heel goed in op hun beoogde doelgroep. Mensen tussen de 16 – 30 jaar oud zijn namelijk niet per se de mensen met de grootste portemonnee, maar vinden er goed uitzien wel ontzettend belangrijk.

Trainingspakken

Of je nu gaat sporten of thuis op de bank zitten: een trainingspak kan je altijd dragen. Een goeie set, met passende trainingsbroek en trainingsjas, heeft vrijwel iedereen in huis. Op Boohoo.com vind je ook een betaalbaar assortiment aan trainingspakken terug, voor zowel heren als dames. Zo draag je niet altijd een trainingspak van Adidas of Nike, maar loop je straks rond in een trainingspak met toffe printen.

Trainingspakken vind je terug in vrijwel alle soorten, maten en kleuren op Boohoo.com. Voor nog geen €15,- vind je al complete sets terug, inclusief broek en top. Aan de andere kant komen de trainingspakken niet boven €50,- uit, waardoor er voor iedereen een passend trainingspak te vinden is.

Accessoires

Life is all about the details. De strakke kleren die je draagt fleur je eenvoudig op met de mooiste accessoires, maar dan moet je ze wel hebben. Naast kleding, koop je ook uiteenlopende soorten accessoires op Boohoo.com. Wat dacht je van een passende heuptas of nieuwe portemonnee? Ook voor onderbroeken en sokken kan je uiteraard op de webshop terecht.

Ook hierin is Boohoo.com absoluut niet duur. Zo vind je een 5-pack boxershorts terug voor nog geen €7,-, maar koop je ook al een stijlvolle pet of muts voor minder dan een tientje. Zo betaal je geen hoofdprijs om toch net de kers op de taart van je outfit te zetten. Hoef je voor lage prijzen niet eens per se naar een Chinese webshop te gaan.

Shoppen op maat

Soms wil je wel die ene jurk, trui of broek, maar vind je deze niet terug in je maat. Altijd spijtig. Speciaal daarvoor heeft Boohoo.com een sectie ingericht op de webshop, waar je kunt shoppen op maat. Zo heb je een sectie plusmaten, curve of helemaal gefocust op de lange mensen. Daar vind je speciale assortimenten voor mensen die aan één van deze criteria voldoen. Dan weet je in ieder geval dat je een kledingstuk of accessoire vind die je daadwerkelijk past.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Qua prijs komt Boohoo.com niet gauw over de €100,- uit, een ideaal budget voor de beoogde doelgroep. De prijzen zijn relatief marktconform en soms er zelfs onder. De vraag die dan direct rijst: hoe is de kwaliteit? Op Boohoo.com vind je namelijk enkel het eigen merk terug: Boohoo.

blank

Als we buiten de website van Boohoo kijken naar algemene reviews, dan scoort Boohoo over het algemeen goed. Op Trustpilot pakt de website een gemiddelde score van 4,4 uit 5 op ruim 160.000 stemmen. Op andere reviewpagina’s scoort Boohoo gemiddeld tussen een 7 en een 8, wat meer dan prima is. Koop je dus een product op Boohoo.com? Hoef je je geen zorgen te maken dat je kwalitatief slechte kleding koopt.


Waar komen de producten van Boohoo.com vandaan?

Boohoo.com opereert vanuit Engeland. Dat wil zeggen: ieder product dat je koopt op de website, wordt verscheept uit het Verenigd Koninkrijk. Hoogstwaarschijnlijk komen je keren vanuit daar rechtstreeks uit een magazijn. Uiteraard vind er ook nog een uitgebreid productieproces vooraf plaats, waarin de kleding gemaakt wordt. Onder wat voor omstandigheden dat gebeurt en wáár de kleding wordt gemaakt is niet bekend vanuit Boohoo zelf.


Klantenservice

Voor vragen of advies omtrent je aankoop, wil je in contact komen met een specialist van Boohoo.com. De makkelijkste route daarvoor is het gebruik maken van de klantenservice. De ene webshop verstopt deze functie goed, waar de ander juist heel transparant is met haar contactmogelijkheden. We zochten voor je uit hoe dit exact in elkaar steekt bij Boohoo.com

Hulppagina

Op voorhand probeert de klantenservice de meeste vragen alvast te beantwoorden. Op de FAQ pagina met veel gestelde vragen is dit ook het geval. Daar vind je bovenaan de ’top 5 veel gestelde vragen’ van dat moment. Daarnaast vind je hier de algemene onderwerpen terug als bestelling, levering, betalingen, account en promoties. Ook hier worden op voorhand veel vragen alvast beantwoord.

Maar toch kan het voorkomen dat het antwoord dat je zoekt er niet tussenstaat. Graag wil je dan een stapje verder gaan en persoonlijk contact met een medewerker van Boohoo.com. Maar hoe doe je dat? En via welk kanaal?

Virtuele assistent

Op de contactpagina van Boohoo.com vind je allereerst Layla terug, een virtuele assistent. Zij is een geautomatiseerde robot, waaraan je je vragen stelt. Zij is als het ware een soort keuzemenu en fungeert vrijwel gelijk aan de hulppagina met veel gestelde vragen. Tikkeltje overbodig. We hadden liever een écht chatsysteem gezien met een medewerker, waar je direct geholpen met je vragen.

Social media

Een directe knop naar een persoonlijke contactpagina vind je niet op de website van Boohoo.com. Enkel door enkele willekeurige vragen open te klappen op de website, vonden we een link naar een andere contactpagina. Hierop vind je enkele andere contactmogelijkheden van de website, zoals de mogelijkheid om contact op te nemen via sociale media.

De twee sociale kanalen die het bedrijf aanbiedt zijn Facebook en Twitter. Via beide kanalen wordt geadviseerd om contact op te nemen via het ‘persoonlijke bericht’ systeem, zodat er niemand van buitenaf openbaar meespiekt met wat er wordt besproken. Wel voert men aan de achterkant meerdere gesprekken tegelijk, waardoor je telkens met een nieuw antwoord achteraan in de rij aansluit. Geef dus lange, duidelijke reacties, zodat je preciezer wordt geholpen.

blank

Mailtje

Liever geen halfbakken chat gesprekken voeren die soms dagen duren? Stuur dan één overkoepelende mail met daarin je vraag of adviesstuk. Deze mail verstuur je niet vanuit je eigen mailbox, maar via een formulier op de website van Boohoo.com. Vervolgens ontvang je op dit ingezonden formulier een (gepaste) reactie op het mailadres dat je opgeeft.

WhatsApp

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat je contact op kunt nemen met een klantenservice via WhatsApp. Op deze wijze regel je snel direct contact. Een ideale optie voor de mensen met bel-angst. Net als met contact via social media, sluit je met je antwoord achteraan in de rij. Het kan dus even duren voordat je een reactie ontvangt, nadat je op enter hebt gedrukt.

Maar ik wil gewoon bellen?

Dan heb je helaas pech bij Boohoo.com. Op de contactpagina van de site staat namelijk weergegeven in het klein “Sorry, we don’t have a phone number”. Ofwel: ze beschikken niet over een (openbaar) telefoonnummer waarmee je contact opneemt met de shop. Op zich wel een gemiste, maar anderzijds zit niet iedereen te wachten op overzeese telefonische kosten naar een vaste lijn. Uiteraard zijn er nog wel de bovengenoemde andere opties waarmee je uit de voeten kunt.

Betaalmogelijkheden

blank

Betalen is niet iedereens favoriete hobby, maar als je iets nieuws wilt kopen om mee te pronken, zal het toch moeten. Op Boohoo.com betaal je met een ruime verscheidenheid aan verschillende opties. Uiteraard vind je hier de welbekende opties als PayPal, Visa en Mastercard terug. Net als vrijwel alle creditcard soorten en Apple Pay. Wil je liever je aankoop eerst afwachten? Betaal je aankoop eenvoudig achteraf middels Klarna.

Garantie

Dankzij de Europese regelgeving heb je per aankoop die je doet op Boohoo.com in totaal 14 kalenderdagen de tijd om de overeenkomst van de bestelling te annuleren. Indien het artikel al is verstuurd, dien je deze wel zelf op eigen kosten terug te sturen. Het aankoopbedrag ontvang je wel netjes terug.

Op het gebied van cosmetica, piercings, sierraden, zwemkleding en lingerie biedt Boohoo.com geen geld terug garantie. Dit in verband met de hygiëne van deze artikelen. Houdt daar dus rekening mee voordat je een aankoop doet.

Verzending

Je pakketje komt vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. Mede daardoor is het niet zo dat je pakketje binnen 24 uur al in huis hebt. Soms moet je dus even geduld hebben voordat je het pakketje in huis hebt. Daarin biedt Boohoo.com je twee verschillende opties:

 • Standaardlevering (tot 5 werkdagen, €4,99 per bestelling)
 • Expressdienst Nederland (tot 3 werkdagen, €14,99 per bestelling)

Ongeacht hoeveel producten je koopt en op welk bedrag je je winkelkarretje uitcheckt, je betaalt altijd verzendkosten. Dat is dus €4,99 tot €14,99 per bestelling. Het is aan jou echter de vraag of het je 10 euro extra waard is om een pakketje twee dagen eerder in huis te hebben. Voor de echte spoedsituaties is dat natuurlijk wel ideaal.


Retourneren Boohoo

Er zijn talloze redenen denkbaar waarom je een pakketje terug wilt sturen. De kleur staat je niet aan, het materiaal zit niet lekker of de maat is verkeerd. Ook kan het zijn dat je simpelweg een verkeerde levering hebt ontvangen, waarna je het pakketje het liefst retour wilt sturen. Hoe ziet dat proces er precies uit op Boohoo.com? Dit zijn in ieder geval de voorwaarden die ze hanteren:

 • Artikelen moeten binnen 60 dagen na ontvangst worden geretourneerd.
 • Artikelen moeten ongedragen en ongewassen zijn.
 • Piercing-sieraden kunnen om gezondheids- en hygiënische redenen niet worden geretourneerd.
 • Ondergoed en zwemkleding kunnen alleen worden geretourneerd als de hygiëneverzegeling niet is verwijderd.
 • Schoonheidsproducten en accessoires kunnen om hygiënische redenen niet worden geretourneerd.
 • Schoenen moeten binnenshuis worden uitgeprobeerd.
 • Alle etiketten moeten aan de artikelen zijn bevestigd.

Een retouraanvraag doe je vanuit de gedane bestelling, in je account op Boohoo.com. Daarvoor dien je het pakket zelf opnieuw in te pakken, het ordernummer opnieuw op te schrijven en het pakket zelf op te sturen. De verwerking van je retourpakket duurt tot 14 werkdagen, waarna je het retourbedrag binnen 7 werkdagen op je bankrekening ontvangt.


Korting en aanbiedingen

blank

Als een Nederlander ergens geld op kan besparen, dan doet een Nederlander dat. Over het algemeen zijn de gehanteerde prijzen op Boohoo.com niet hoog, maar toch valt er vaak nog wel ergens extra winst te boeken. Deze opties heb je allemaal op deze webshop:

Uitverkoop

Net als vrijwel iedere webshop vind je een aparte pagina terug waarin je alle artikelen vind die momenteel in de uitverkoop zijn. Of het nu gaat om schoenen, broeken, jassen of tassen, alle producten vind je hier op één plek terug. Hier vind je veel producten terug voor enkele euro’s, om je eigen stijl mee op te fleuren.

Buiten Boohoo om

Met een beetje zoek en speurwerk vind je wel enkele kortingscodes terug via Google of Bing om op je aankoop toe te passen. Zo bespaar je jezelf nog meer geld, zoals bijvoorbeeld gratis verzendkosten of een bepaald percentage aan korting op je volgende aankoop.

#MyBoohooStyle

Boohoo geeft ook graag cadeautjes weg. Zo hebben ze een eigen hashtag op diverse social media platformen: #MyBoohooStyle. Zet jezelf op de foto in kleren van Boohoo, gebruik deze hashtag en wie weet val je in de prijzen. De hoofdprijs is tot wel €5000,- aan producten, wat voor iedereen natuurlijk een lekkere meevaller is.

Boohoo Premier

Wil je gebruik maken van exclusieve voordelen op Boohoo? Schrijf je dan in voor Boohoo Premier. Dit is een abonnementsdiest, waarvoor je telkens een abonnement afsluit van 12 maanden. De kosten daarvan bedragen momenteel ±€5,50 op jaarbasis. De voordelen van Boohoo Premier zijn alsvolgt:

 • Volgende dag levering (Enkel in het Verenigd Koninkrijk)
 • Gratis retour sturen

Met deze dienst ontvang je dus niet zozeer extra korting, maar wel enkele voordelen. Dit is voornamelijk interessant als je een veelgebruiker van Boohoo.com bent. Momenteel is deze dienst enkel nog verkrijgbaar voor mensen in het Verenigd Koninkrijk, maar men sluit niet uit om deze extra’s ook naar Nederland te brengen.


Wel of niet kopen bij Boohoo.com?

blank

Als je op zoek bent naar relatief goedkope kleding in een unieke stijl, dan kan je gerust nieuwe kleren of accessoires kopen op Boohoo.com. Voor een paar euro heb je vaak al een mooi, origineel product te pakken. De levering duurt gemiddeld tot maximaal vijf werkdagen, wat nog te overzien is. Je hoeft niet ellenlang te wachten op je pakketje.


Tips voor kopen bij Boohoo.com

Mocht je toch overstag gaan en een product kopen op Boohoo.com, dan nemen we je graag mee in de mogelijkheden die je hebt. Koop nooit zomaar iets en denk goed na of je een product daadwerkelijk nodig hebt. Houd vooral rekening met het volgende:

 • Betaal met PayPal, creditcard of achteraf via Klarna. Zo heb je de meeste kopersbescherming of wacht je rustig je aankoop af voordat je überhaupt betaalt
 • Koop goedkope trainingspakken of jurkjes tegen een zeer marktconforme prijs
 • Neem een kijkje op de uitverkoop pagina. Wie weet vind je nog een leuke, goedkope deal
 • Koop je kleren speciaal op maat via de ‘shop op maat’ functie
 • Maak eens een foto van jezelf voor sociale media met de hashtag #MyBoohooStyle. Wie weet val je in de prijzen

Beste alternatieven voor Boohoo.com

Er zijn talloze webshops waarop je vele verschillende kledingsoorten koopt. Ieder mens heeft een eigen smaak die op een andere online plek wordt vervuld. Op Boohoo.com vind je enkel producten van het eigen merk terug. Staan deze kleren je niet aan? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende webshops:

Zalando Lounge

Zalando Lounge is het kleine zusje van Zalando. Dit is een exclusieve webshop waarvoor je eerst een account aan moet maken, voordat je toegang krijgt. Hierop vind je veel A-merk producten die tot wel 75% korting ontvangen. Het gaat veel om restpartijen en overschotten, die alsnog verkocht moeten worden.

ABOUT YOU

ABOUT YOU is een gigantische webshop waar je ruim duizend verschillende kledingmerken terugvindt. Dit gaat van kledingstukken van een paar euro tot wel honderden euro’s per stuk. Werkelijk ieder segment van de maatschappij kan shoppen op ABOUT YOU, want er is voor iedere portemonnee een passend kledingstuk te vinden.

Zaful

Zaful is de enige in de rij die niet opereren vanuit Europa, maar uit China. Daarmee zijn de levertijden ook direct een stuk langer. Deze webshop is ideaal voor de aankoop van unieke kledingstukken tegen een relatief lage prijs. Het is echter maar de vraag of je er een levertijd van tot wel twee maanden voor over hebt.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Goedkope kleding tot €100,-
 • Mogelijkheid tot shoppen op maat
 • Veel contactmogelijkheden
 • Levering tot maximaal 5 werkdagen vanaf aankoop
Minpunten:
 • Af en toe zijn pakketjes vertraagd
Ga naar Boohoo.com
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Boohoo.com

Ervaring geschreven door Melissa
8 februari 2021
pure gok, positief uitgepakt

Boohoo.com was voor mij een pure gok. Ik zag dat een vriendin hier iets gekocht had. Daarom wilde ik er ook wel eens een keer iets proberen te bestellen. Ik had niet te veel geld uitgegeven, ongeveer €75. Ik had dat dan ook nog eens gekozen voor betalen via Klarna. Het is wel fijn om er zeker van te zijn dat je alles gewoon goed geregeld wordt. Het is vooral ook van belang dat je kunt terugsturen. Ik had daar wel wat negatieve dingen over gelezen, bijvoorbeeld over de kosten. Dat is wel jammer, maar ik kan er wel mee leven. Ik vind het wel fijn dat je ook gewoon op een normale manier te woord wordt gestaan. Dat maakt het allemaal voor mij wat meer vertrouwd.

Ervaring geschreven door Ella
4 november 2020
Vaste klant al een tijde

Ik ben vaste klant bij Boohoo. Dat komt omdat ik er altijd vind wat ik zoek en het nooit duur is. Wat ook fijn is, is dat ze je goed op de hoogte houden van de vordering van je bestelling. Je krijgt mails bij elke stap en kan met track en trace alles volgen. Dit maakt het wel zo geruststellend. Zeker de eerste keer is dit natuurlijk erg belangrijk. Het is ook fijn om te zien dat ze zorgvuldig met je bestelling omgaan. Bovendien is de kwaliteit van de items ook heel goed, ook al is de prijs heel laag. Je kan alles eindeloos blijven dragen, als je dat zou willen. Ik ben dus wel echt fan van deze winkel!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Boohoo.com

Website boohoo.com
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Boohoo.com
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies