Eerlijke reviews over websites, webshops & bedrijven

eGlobal Central review & ervaringen

eGlobal Central
Ga naar Eglobalcentralnl.com

Onze expert over eGlobal Central:

Laatst bijgewerkt: 12 januari 2021

Je wilt graag een nieuwe iPhone, Sony koptelefoon of Samsung tablet, maar je vindt de prijzen in de westerse winkel wel erg hoog. Grote kans dat je dezelfde producten wel tegenkomt voor een lagere prijs op eGlobal Central, een webshop die opereert vanuit Hong Kong. In deze review behandelen we de voor- en nadelen van zo’n goede deal met een partij aan de andere kant van de wereld. Zo hopen we dat je op basis van deze review voor jezelf de balans kunt opmaken of je een product de aankoop waard vindt via deze weg. Lees deze review vooral verder om onze bevindingen te aanschouwen.

Waarom kies je voor eGlobal Central?
 • Veel A-merken te koop tegen oprecht lagere prijzen
 • Bomvol aanbiedingspagina's
 • Ontvang €10,- korting bij aanmelden nieuwsbrief
Ga naar Eglobalcentralnl.com

Wat is eGlobal Central?

eGlobal Central is een online webshop gericht op de consumentenmarkt. Deze webshop focust zich voornamelijk op de verkoop van elektronica en gadgets. Alle verkochte producten op de webshop komen van over de hele wereld. Op het moment van schrijven bestaat eGlobal Central al meer dan vijf jaar. In totaal hebben zij 9 online winkels, welke zijn verspreid over de hele wereld. Denk aan winkels in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Polen, Nederland en de Verenigde Staten. Toch kan de schijn een beetje bedriegen, want het hoofdkantoor van eGlobal Central zit namelijk in Hong Kong, Azië. Dit zit goed verstopt op de website en hoeft in principe geen probleem te zijn, maar kan er wel voor zorgen dat de levertijden vaak een stuk langer zijn dan een aankoop via een westerse winkel.


Is eGlobal Central betrouwbaar?

In principe is eGlobal Central als Chinese webshop net zo betrouwbaar als een andere Chinese partij. Vaak koop je goedkope producten op een Chinese webshop van minder bekende merken en vind je het geen probleem om lange tijden te wachten. Bij eGlobal Central koop je voornamelijk A-merk tegen aantrekkelijkere prijzen, maar het gaat vaak alsnog om flinke bedragen. We adviseren je dan ook om altijd met creditcard of PayPal te betalen om je extra te beschermen. eGlobal Central is voorzien van het Revii Inc. certificaat, waardoor ze in ieder geval een gecontroleerd en gecertificeerde webshop zijn. In die zin is het dus een betrouwbare partij om zaken mee te doen, maar het is altijd afwachten op alles op zo’n lange termijn altijd goed gaat.


Aanbod eGlobal Central

Zoals aangegeven is eGlobal Central een webshop die voornamelijk elektronica en gadgets verkoopt. Categorieën die je op de site tegenkomt zijn onder andere Mobiel en Tablets, Camera en Lenzen, Audio, maar ook Smart Tech en Gaming. Zolang een product maar op enige manier van stroom of batterijen is voorzien, vind je het product wel op de webshop. In tegenstelling tot veel andere webshops die in Hong Kong zijn gevestigd, vind je wel een groot aantal A-merken op de webshop. Vertegenwoordigde merken zijn bijvoorbeeld Sony, Samsung, Google en Nintendo.

Het assortiment aan spullen is vrij uiteenlopend. Je koopt er de nieuwste consoles, zoals PlayStations en een Nintendo Switch. Maar een pagina verder koop je net zo gemakkelijk een nieuwe Sony koptelefoon of officiële Apple Airpods. Vrijwel alle producten die je op eGlobal Central vindt, vind je ook wel in de lokale, westerse winkelketens van (grote) naam. De enige reden waarom je dan een product via deze Chinese gigant zou kopen, is als de prijs een stuk interessanter is dan dat het hier is. Dat verschilt uiteindelijk per product. Sommige producten vind je er voor tientallen euro’s goedkoper dan in een westerse webshop, maar andere producten doen het gelijkwaardig of zijn zelfs duurder. Daar is het lastig om een algemeen beeld over te schetsen.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Zoals hierboven aangegeven vind je allerlei producten terug op de webshop van de grootste merken. Deze producten liggen net zo makkelijk in de schappen van de Media Markt, Bol.com of een andere lokale aanbieder, maar je kunt ze dus ook uit China laten overkomen. Het assortiment van eGlobal Central is te groot om een algemeen beeld over de prijs- / kwaliteitverhouding te schetsen.

Op het gebied van kwaliteit mag je er in ieder geval grotendeels wel van uit gaan dat dit goed zit. Dit omdat je de grootste A-merken terugvindt in deze online webshop. Op het moment dat jij een Nintendo Switch, Sony koptelfoon of een Samsung telefoon koopt, heb jij al een bepaald verwachtingspatroon in je hoofd. Je mag dan ook verwachten dat het product aan deze voorgestelde kwaliteit voldoet. Het enige waar je dan rekening mee dient te houden is een aantrekkelijke aanschafprijs en mogelijk een lange levertijd.


Waar komen de producten van eGlobal Central vandaan?

Zoals aangegeven is eGlobal Central dus een webshop haar hoofdkantoor in Hong Kong. Zij verschepen hun producten over de hele wereld, maar in de regel komen alle gekochte producten uit Azië. In tegenstelling tot andere Chinese webshops, is eGlobal Central voornamelijk gevuld met A-merken. Daarvan is een beter beeld te schetsen van het productieproces, dan van de kleinere onbekende B-merken die je op andere Chinese webshops tegenkomt.

Goed, zelfs bij de grote merken is het altijd nog maar afvragen onder welke omstandigheden een product tot stand is gekomen. In principe maakt het dus niet zoveel uit of je een product van een A-merk nou uit China laat overkomen of via een lokale westerse winkel. Een gekocht product heb je simpelweg niet de volgende dag al in huis, omdat deze nog een flinke tocht moet maken voordat deze je brievenbus bereikt.


Klantenservice

Rechtstreeks zakendoen met een partij uit Hong Kong is niet altijd bevorderlijk voor het klantcontact. Vooral in het geval van een probleem met de levering of een andere vraag, wil je terecht kunnen bij iemand met verstand van zaken. eGlobal Central beschikt wel over een eigen klantenservice en wij zochten alvast voor je uit op welke manieren je het beste met een medewerker van het bedrijf in contact kunt komen.

FAQ

Het maakt niet uit welke webshop je bezoekt, de kans is ontzettend groot dat je er een FAQ vindt. Daarin staan alle meest gestelde vragen gebundeld met een passend antwoord, omdat de achterliggende aanbieder deze vragen zo vaak krijgt. Het liefste helpen ze je op voorhand door direct een gepast antwoord te geven, zodat je sneller geholpen bent dan écht contact zoeken. Staat het gewenste antwoord op een van de vele algemene onderwerpen er niet tussen? Dan kan je altijd nog:

Ticket indienen

Een ticket indienen. Dit is naast het lezen van vraag en antwoord via de FAQ de enige andere manier om in contact te komen met eGlobal Central. Dit doe je door vanaf de contactpagina op de website op de rechter tekstballon rechtsonder op het scherm te klikken (desktop). Bij veel andere bedrijven start je op deze manier een chatgesprek met een werknemer, maar bij eGlobal Central gaat dat iets anders. Je dient je naam, onderwerp van je vraag, mailadres en de daadwerkelijke vraag achter te laten. Vervolgens ontvang je binnen een tot twee werkdagen een gepaste reactie per mail terug.

Openingstijden

De klantenservice van eGlobal Central werkt van maandag tot en met vrijdag tussen 14:00 – 23:00 lokale tijd (Hong Kong). Omgerekend naar de Nederlandse tijd is dat van 7.00 – 16.00 uur. In het weekend zit er helaas niemand voor je klaar om je te helpen, ongeacht de vraag die je hebt.

Betaalmogelijkheden

Op eGlobal Central betaal je met de meest voor de hand liggende betaalmethodes. Zij accepteren namelijk de welbekende creditcards, iDeal en betalingen via PayPal. We adviseren je echter wel om PayPal of creditcard boven een iDeal betaling te kiezen, ongeacht dat de laatste optie waarschijnlijk het snelst is om uit te voeren. Als je namelijk met iDeal betaalt, duurt de verwerking van je bestelling namelijk een tot drie werkdagen langer dan op een andere manier. Daarnaast ben je extra verzekerd tegenover problemen met de levering via creditcard en PayPal dan via iDeal. Wel zo praktisch in het geval van overzeese bestellingen die lang op zich kunnen laten wachten.

Garantie

De meeste producten die je koopt op eGlobal Central zijn elektronica en van de grootste A-merken. Vandaar dat je op de meeste bestellingen via de webshop dan ook 24 maanden garantie ontvangt, waardoor je in ieder geval lange tijd probleemloos kunt genieten van je aankoop. De garantieperiode gaat in op het moment dat je de factuur hebt ontvangen, niet op het moment dat je deze hebt geleverd. Stel je ontvangt het product pas een maand na de factuur, dan heb je nog maar 23 maanden garantie. Er zijn ook voldoende producten op de website die slechts 12 maanden garantie ontvangen, maar dit staat dan bij het product aangegeven. Enkel op camera-accessoires, games, controllers, audiokabels en kaartlezers ontvang je slechts één maand garantie. Deze is vaak al verlopen op het moment dat je het product ontvangt. Informatie rondom retourneren komen we later in de review op terug.

Gedekt binnen de garantie per product zijn:

 • Het product moet werken volgens de aangegeven specificaties van de fabrikant binnen de gemelde garantieperiode;
 • Arbeidskosten en onderdelen van een productiefout of defect bij fabricage;
 • Arbeidskosten en onderdelen van een defect geleverd materiaal

Verzending

Zo, je hebt je product(en) aan je winkelkarretje toegevoegd en bent klaar om af te rekenen. Het wachten op je pakketje kan beginnen. Het is altijd weer een verrassing hoe lang het duurt voordat je pakketje vanuit China naar je brievenbus komt. Tijdens het bestelproces zijn er verschillende verzendmethodes waarvan je gebruikt kunt maken, waarvan de meesten tegen een extra betaling zijn.

 • Economy Express Levering (aangeboden aan transportbedrijf binnen 6 – 8 werkdagen na bestelling. Gratis voor bestellingen vanaf €50,-. Bestellingen onder €50,- kosten €9,99 verzendkosten)
 • Priority Express Verzending (aangeboden aan het transportbedrijf binnen 4 – 6 werkdagen na bestelling. Kosten variëren tussen €29,99 – €49,99 per verzending, op basis van gewicht)
 • Priority Express Verzending met verzekering (aangeboden aan het transportbedrijf binnen 4-6 werkdagen na bestellingen. Kosten variën ook tussen €29,99 – €49,99, op basis van gewicht. Daarnaast betaal je 3% extra op basis van het subtotaal van je bestelling als verzekeringstoelage

Zoals je ziet zijn de verzendkosten voor bestellingen bij eGlobal Central vrij duur, maar in het geval van elektronica kan het wel lonen om deze extra te verzekeren. Houd er met zo’n extra bedrag wel rekening mee of de deal daadwerkelijk nog uit kan ten opzichte van de aanschaf van hetzelfde product bij een westerse aanbieder.


Retourneren

Op het moment dat jij een defect pakketje ontvangt of je bent toch niet tevreden over het product dat je hebt gekocht, wil je deze retourneren. In het geval van eGlobal Central kan dit proces wel even in beslag nemen. Je dient het gekochte product namelijk zelf weer retour te sturen naar Hong Kong, wat niet alleen ontzettend lang duurt, maar dit kan ook onvoorziene extra kosten met zich meebrengen. Binnen 30 dagen na ontvangst van het product is het mogelijk om een retour aan te vragen. Er gaan dus enkele weken overheen voordat het product weer terug is en waarna het aankoopbedrag aan je wordt teruggestort. Houdt er wel rekening mee dat eGlobal Central welgeteld €18,- administratiekosten in rekening brengt, wat een fors bedrag is! Afhankelijk van de situatie ontvang je de verzendskosten voor retour wel of niet terug.


Korting en aanbiedingen

De grootste A-merken vind je vaak niet voor de laagste stuntprijzen terug. Toch zijn de prijzen die eGlobal Central hanteert over het algemeen wel aantrekkelijker dan eenzelfde product in een westerse webwinkel. Ook zijn er nog meer manieren om aan extra korting of leuke deals te komen bij eGlobal Central. Hier vind je onze bevindingen rondom de kortingen en aanbiedingen:

Uitverkoop

Bovenin het menu vind je naast alle verschillende productcategorieën ook een pagina met ‘Uitverkoop’. Hier vind je allerlei producten teurg die op dat moment in de opruiming zijn. Grote kans dat producten die je daar vindt later niet meer terugkeren in het assortiment. Dan rest natuurlijk wel de vraag of de aanbiedingen daar ook daadwerkelijke aanbiedingen zijn. Om dat te controleren pakken we twee willekeurige producten die hier op het moment van schrijven zijn aangeboden. Allereerst vinden we een Samyang 14mm lens voor op een spiegelreflexcamera. Deze heeft een korting van 28% en is momenteel in de uitverkoop voor €243,99. Exact dezelfde lens vinden we enkel terug in het assortiment van CameraNu, waar deze €395,10 kost. Dat scheelt je dus zo’n €150,-, waardoor zelfs aangetekend en verzekerd versturen naar Nederland goedkoper uitvalt.

Als willekeurig ander product pakken we de OnePlus Nord AC2003 8GB/128GB 5G Dual Sim telefoon. Op het moment van schrijven vind je deze in de uitverkoop voor €354,99 met een korting van 20%. Dit toestel vinden we in verschillende westerse assortimenten terug. Als goedkoopste wordt deze aangeboden via Mobiel.nl, maar dan voor €399,-. Ook hier scheelt het je bijna €50,- ten opzichte van de prijs hier. Over het algemeen vind je dus ook echt wel deals op A-merken via eGlobal Central, maar daar staat dan wel een langere levertijd tegenover.

Speciale aanbiedingen en kortingsbonnen

Onderaan in de footer op de website vind je een kopje met ‘speciale aanbiedingen en kortingsbonnen’. Altijd interessant om een keertje te openen. Echter, wanneer we de pagina openen om te profiteren van deze kortingen, vinden we helemaal niks. Er staat letterlijk in het scherm ‘er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie’. Dat is erg jammer natuurlijk en een beetje slordig van eGlobal Central.

Gratis geschenk

In datzelfde menu vind je ook een kopje met ‘gratis geschenk’. Hierin staan allerlei producten weergegeven waarmee je een extra geschenk ontvangt als je deze koopt. Vaak gaat het hier om mobiele telefoons, waarbij je een extra accessoire geleverd krijgt. Hier gaat het ook echt om Samsung toestellen en (de nieuwste) iPhones. Extra’s die worden bijgeleverd kan je scharen in de opties als draadloze opladers of extra oordopjes. Gelijkwaardige acties aan producten die je ook in Nederland tegenkomt.

Nieuwsbrief

De makkelijkste manier om in ieder geval verzekerd te zijn van een extra korting, is door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van eGlobal Central. Op het moment dat jij je met je mailadres inschrijft, ontvang je direct een kortingscode die je €10,- korting geeft op je eerstvolgende aankoop. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen en deals, ontvang je exclusieve aanbiedingen als lid van de site en ontvang je seizoensgebonden kortingsvouchers. Er staat geen minimum bedrag weergegeven voordat je deze korting van €10,- krijgt, dus deze pas je in onze optiek op vrijwel iedere aankoop toe.

Gigantisch verlaagd

Als je denkt dat we alle verschillende aanbiedingspagina’s van eGlobal Central al hebben gehad, dan heb je het mis! Je vindt namelijk ook nog een pagina met ‘lowest price ever’, in het Nederlands vrij vertaald naar gigantisch verlaagd. Hierop vind je alsnog dure producten, maar tegen een zeer scherpe prijs. Op het moment van schrijven vinden we hier bijvoorbeeld een iPhone 11 met 256GB voor €742,99. De goedkoopste variant hiervan vinden we bij Kijkshop voor €849,-, waardoor ook dit weer een uitstekende deal is. Het is alleen maar de vraag of je bereid bent om zo lang te wachten op je toestel en met de gevaren die een verzending uit Azië met zich meebrengt. Die keuze leggen we bij jezelf neer.


Wel of niet kopen bij eGlobal Central?

Zoals al vaker genoemd vind je op eGlobal Central de grootste A-merken terug en vaak nog tegen lagere prijzen dan in Nederlandse webshops ook. Prijzen lopen soms wel van €50 tot meer dan €100,- in je eigen voordeel op. Elk product dat je koopt dient echter wel uit Hong Kong te komen, waardoor je niet alleen lang moet wachten, er kan altijd van alles misgaan. Als je een nieuwe telefoon, tablet of koptelefoon koopt bij een lokale partij, is de kans op problemen een stuk kleiner. Ook in het geval van garanties en defecten ben je verbonden aan deze partij uit Hong Kong. De vraag of die extra korting dan loont ten opzichte van service, reparatie en andere voordelen, is een vraag die je voor jezelf dient te beantwoorden.


Tips voor kopen bij eGlobal Central

Bij eGlobal Central vind je dus allerlei soorten elektronica terug, vaak tegen een aantrekkelijke prijs. Toch loont het niet altijd om voor de laagste prijs te gaan, omdat je andere voordelen en rechten daarmee aan de kanten zet. Wij geven je graag enkele tips mee, voordat je je winkelkarretje volgooit met de nieuwste telefoons en gadgets.

 • eGlobal Central is een goedkoper alternatief voor vele producten, dan dat je hier op een westerse webshop betaalt;
 • Verzendtijden zijn wel aanzienlijk langer. Leveringen duren soms tot wel 60 dagen;
 • Betaal je producten met creditcard of PayPal met oog op verzekering en garantie;
 • Betaal eventueel extra voor verzekering bij verzending;
 • Houd er rekening mee dat je garantie en reparatie voor dure apparatuur ook via die bedrijf in Hong Kong verloopt
 • Lees per product goed de reviews door en of een verkoper betrouwbaar is;
 • Houd de diverse aanbiedingen pagina’s in de gaten voor de beste deals;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo ontvang je in ieder geval €10,- korting
 • Bestel voor minimaal €50,-, zodat je geen verzendkosten betaalt

Beste alternatieven voor eGlobal Central

eGlobal Central is een vreemde eend in de bijt als het gaat om Chinese webshops, omdat je er vrijwel alleen maar A-merken vindt. Toch allemaal net wat te duur? Neem dan eens een kijkje bij een van de volgende Chinese webshops:

Banggood

Banggood is een partij die zelf rechtstreeks producten levert. Bij vragen of problemen heb je rechtstreeks met hen te maken en hoef je geen omslachtige stappen te volgen. Prijzen zijn vaak een stuk lager dan bij eGlobal Central, maar ook de merken zijn veelal minder bekend.

Gearbest

Gearbest is net als Banggood een webshop waar je rechtstreeks bij hen je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring.

Aliexpress

AliExpress is een platform waarop aparte verkopers hun waren aanbieden. Daardoor zijn hier ook goedkopere bulkprijzen. Houdt ook bij Aliexpress rekening met het feit dat je producten niet rechtstreeks koopt bij hen. Aliexpress fungeert enkel als tussenpartij.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel A-merken te koop tegen oprecht lagere prijzen
 • Bomvol aanbiedingspagina's
 • Ontvang €10,- korting bij aanmelden nieuwsbrief
Minpunten:
 • Garanties, service en reparatie verloopt altijd via Hong Kong
 • Lange levertijden
 • Klantenservice beperkt beschikbaar
Ga naar Eglobalcentralnl.com
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen eGlobal Central

Ervaring geschreven door EnnyIPAD
12 januari 2021
goedkoopste ipad

Nergens anders goedkoper gevonden dan bij eglobal. Kleine twijfel met de betrouwbaarheid, maar bleek uiteindelijk goed te zitten. Gewoon betaald met ideal en snel geleverd! aanrader!

Ervaring geschreven door Menno
15 december 2020
Goede kwaliteit!

Het product wat je hier bestelt is altijd van goede kwaliteit en je haalt het gemakkelijk in huis. Wel is er soms een lange wachttijd van meerdere weken, maar dat wordt dan wel aangegeven. Bovendien is elke bestelling bij mij tot nu toe netjes afgeleverd. Wat ik wel jammer vond, is dat niet direct duidelijk werd gemaakt dat eGlobal Central geen Nederlands bedrijf was, maar vanuit het buitenland bestuurd wordt met een Nederlandstalige website. Al maakt dat voor mij niet uit zolang alles maar volgens afspraak wordt afgehandeld.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling eGlobal Central

Website www.eglobalcentralnl.com
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Eglobalcentralnl.com
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement