Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Gearbest review & ervaringen

Gearbest
Ga naar Gearbest.com

Onze expert over Gearbest:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Zoek je een nieuwe jas, smartphone, tablet of gewoon alleen een leuk hebbedingetje, allemaal voor een heel gunstige prijs? Dan kun je ook als Nederlandse consument al enkele jaren terecht in de Chinese webshop Gearbest. De site heeft een moderne uitstraling, je kunt zien wat andere klanten van een artikel vinden en de webshop is grotendeels in het Nederlands beschikbaar. Maar is Gearbest inderdaad een betrouwbare webshop en welke producten kun je hier beter niet kopen? Je leest het in deze review.

Waarom kies je voor Gearbest?
 • Zeer voordelige producten
 • Moderne en snelle website
 • Veel smartphones en elektronica
 • Alles bij dezelfde webshop kopen
 • Voordelige dagaanbiedingen
 • Snellere (express) levering mogelijk
 • Sommige producten beschikbaar in EU warehouse waardoor je geen douanekosten hebt
Ga naar Gearbest.com

Wat is Gearbest? Gearbest in het kort

Gearbest is een webwinkel uit China waar je allerlei voordelige producten aan kunt schaffen die in China zijn geproduceerd. Dat betekent dat je er geen populaire merken zult vinden maar artikelen puur en alleen moet selecteren op de getoonde foto’s en opgegeven specificaties. Met name de smartphones, tablets en andere elektronica zijn populaire productcategorieën in de webshop. Daarin is een groot aanbod met ook veel verschillende prijsklassen te vinden.


Is Gearbest betrouwbaar?

blank

Gearbest is een betrouwbare webwinkel waar je redelijk makkelijk contact mee krijgt wanneer er iets niet goed is gegaan. Je hoeft hier in elk geval niet bang te zijn voor je privacy of veiligheid. Ook doordat je direct contact hebt met de webwinkel zelf, welk product je ook koopt maakt daarbij niet uit. Dit in tegenstelling tot shops als AliExpress of Banggood, waar de webwinkel alleen tussenstation is en je dus direct bij de fabrikant koopt. Communicatie is dan moeilijker aangezien de Chinese producent zelden goed Engels spreekt. En bovendien komen je gegevens wanneer je 5 artikelen bestelt vaak ook bij 5 verschillende partijen terecht. Wanneer je iets koopt bij Gearbest is dat niet het geval.

Hoe bekend is deze shop?

Gearbest is een behoorlijk grote en bekende webshop die ook in Nederland inmiddels veel klanten heeft. Dat komt met name vanwege het moderne uiterlijk van de site en de snelle werking ervan. Ook zijn er elke dag weer nieuwe aanbiedingen voor Europese en dus ook voor Nederlandse klanten. Aangezien verreweg de meeste transacties gewoon meteen goed gaan komen veel mensen vanzelf ook wee terug bij Gearbest en zo groeit de site gestaag.


Aanbod: welke producten verkoopt Gearbest?

blank

Gearbest verkoopt de volgende producten in zijn webwinkel:

 • Elektronica zoals smartphones, computers, tablets, horloges, speakers en hoofdtelefoons. Accessoires en kabeltjes.
 • Speelgoed, drones en andere op afstand bestuurbare voertuigen.
 • Klusapparaten, verlichting en tuinartikelen.
 • Schoenen, kleding, sieraden en accessoires.
 • Benodigdheden voor auto en motor.
 • Huishoudelijke apparaten en gezondheidsartikelen.
 • Outdoor, fitness en sportartikelen.

Hoe is de kwaliteit van de producten?

De kwaliteit van de artikelen is heel divers omdat het natuurlijk gebruikelijk is bij de Alibaba’s en Gearbest webshops dat er een enorm divers productaanbod is. Je kunt in elke prijscategorie shoppen en wanneer je iets voor een bodemprijs koopt moet je natuurlijk geen topkwaliteit verwachten.

Wel verkoopt Gearbest ook enkele bekendere Chinese merken zoals Xiaomi en Huawei. Doorgaans is de kwaliteit van merkproducten beter, aangezien de merknaam de kwaliteit van de producten garandeert.

Door de reviews van verschillende producten door te nemen kun je wel een beetje verwachten wat voor kwaliteit je koopt. Het kan echter alsnog behoorlijk tegenvallen. Zoals vaak bij het kopen in China moet je een beetje geluk hebben met de kwaliteit.

Hoe valt de kleding?

De hoeveelheid kleding die je bij Gearbest.com kunt kopen is beperkter dan bij veel vergelijkbare webshops. Het fijne is dat de maatvoering vaak heel goed te beoordelen is als je Nederlands maten gewend bent. Vaak worden aspecten zoals beenlengte en armlengte in inches aangegeven, die makkelijk naar centimeters zijn te rekenen door het aantal inches keer 2,5 te doen. Vaak worden er ook meteen Amerikaanse of Europese maten gegeven voor een kledingstuk, maar hou toch liever vast aan de inches of centimeters. Dat voorkomt problemen doordat de Chinese maten L en XL echt anders zijn dan de onze.


Waar komen de producten van Gearbest vandaan?

Alle artikelen die je op Gearbest koopt zijn van Chinese makelij. Over het algemeen worden de producten verzonden vanuit de magazijnen in China en Hong Kong. Dan kan het dus behoorlijk lang duren voor je het in huis hebt.

Van bepaalde artikelen worden echter ook voorraden aangehouden in Europa zodat ze extra vlot geleverd kunnen worden. Die voorraad is echter wel relatief beperkt en er is een aparte pagina beschikbaar met alle artikelen die op voorraad zijn in het Europese magazijn.


Waarom is Gearbest zo goedkoop?

Gearbest is zo goedkoop vanwege een aantal redenen die eigenlijk voor alle vergelijkbare webshops uit China zoals Banggood en AliExpress ook gelden. Het komt in de eerste plaats doordat deze webwinkels geen merkartikelen verkopen maar alleen Chinese producten aanbieden.

Daarnaast kunnen pakketjes vanuit het land spotgoedkoop naar Nederland worden verzonden dankzij internationale postverdragen en doordat dit tegenwoordig met enorme aantallen tegelijk gebeurt. Een hele container verschepen is nu eenmaal per pakketje veel goedkoper dan elk pakketje afzonderlijk versturen. Maar vlak ook de subsidies van de communistische regering van China niet uit, want die stimuleert de export door heel royaal met subsidies te strooien.


Klantenservice

Wanneer je contact wilt zoeken met Gearbest dan is het heel prettig wanneer je zelf Engels spreekt. Want ook al is de site naar het Nederlands vertaalt, wanneer je direct contact zoekt kun je dat niet in het Nederlands doen. Dan zal je bericht vrijwel altijd met een vertaalmachine worden omgezet en dat komt de communicatie meestal niet ten goede. Over de manieren waarop je contact kunt zoeken met de klantenservice vertellen we hieronder wat meer.

Contactmogelijkheden

Aangezien de klantenservice van Gearbest in China zit is bellen niet echt een optie. Contact met de klantenservice krijg je dus het beste via het Support Center op de site nadat je op de site bent ingelogd. Vervolgens krijg je de optie om een bericht te sturen. Heb je een product gekocht en gaat er iets niet goed met de levering of is het product zelfs kapot? Dan kun je ook direct via die aankoop in het overzicht een support ticket openen zodat de persoon van de klantenservice direct alle benodigde informatie heeft.


Betaalmogelijkheden

blank

Betaalmogelijkheden bij Gearbest zijn heel uitgebreid. Veel Nederlandse klanten zullen blij zijn het iDeal logo op de site te zien, want daarmee is een veilige betaling meteen gegarandeerd. Maar als je wilt kun je ook betalen middels Paypal en bekende creditcards zoals VISA en Mastercard.


Garantie

Bij vrijwel alles wat je koopt (behalve kleding en schoenen bijvoorbeeld) krijg je een jaar lang garantie op reparaties. Wanneer een smartphone binnen het eerste jaar na levering de geest geeft kun je die dus alsnog terug laten sturen om gerepareerd of vervangen te worden. Je moet dan wel zelf opdraaien voor de verzendkosten terug naar China. Uiteraard moet je ook voor eventuele reparatiekosten opdraaien wanneer blijkt dat het door je eigen schuld of met opzet beschadigd is geraakt. Voor je het opstuurt moet je eerst een ticket aanmaken in het Support Center op de site.

In de praktijk is het een stuk lastiger om je te beroepen op de consumentengarantie dan wanneer je een aankoop doet in Nederland. Een pakket naar China sturen is namelijk veel duurder dan andersom. Daarnaast raken pakketjes soms zoek of duurt het 3 maanden voordat ze aankomen. Gearbest hoeft zich niet aan de Europese garantiewetten te houden, aangezien zij zelf een Chinees bedrijf zijn. Houdt hier dus rekening mee wanneer je hier bijv. elektronica besteld.


Verzending

Vrijwel alle artikelen die je op Gearbest vindt kunnen naar Nederland worden verzonden. Of dat inderdaad het geval is kun je meteen zien op de productpagina. Vervolgens ligt het aan de verzendoptie die je kiest hoe lang het ongeveer zal duren voor je het pakketje in huis hebt.

Verzendopties

Er zijn vier verschillende verzendopties beschikbaar:

Unregistered shipping

Je pakketje wordt niet geregistreerd. Van alle verstuurde pakketjes arriveert 45% tussen 8 en 15 dagen nadat ze besteld zijn. Bij ongeveer 50% van de pakketjes duurt de verzending tussen 16 en 30 dagen. Voor de overige 5% geldt dat ze eerder of later arriveren.

Registered shipping

Bij deze verzendoptie zijn de levertijden vergelijkbaar met die van de vorige optie. Je zending wordt echter wel geregistreerd.

Priority shipping

Bij priority shipping wordt je pakketje met prioriteit verzonden. Daar betaal je uiteraard meer voor, want je pakketje wordt verstuurd zodra het klaar staat en er wordt dus niet gewacht tot de hele container vol is. De kans dat je pakketje al binnen een week aankomt wordt hiermee een stuk groter, ongeveer 1 op 3.

Expedited shipping

De verzendoptie expedited shipping is het snelst, want de kans dat je pakketje na een week aankomt stijgt hiermee naar ongeveer 2 op 3.

Verzending vanuit EU Warehouse

blank

Sommige populaire producten worden ook verscheept vanuit een Europees warehouse van gearbest, bijvoorbeeld in Polen of Spanje. Voordeel hierbij is dat je minder lang hoeft te wachten op je bestelling (vaak minder dan een week) en dat je geen douane en importheffingen hoeft te betalen op je bestelling. Wanneer deze optie beschikbaar is, kun je deze selecteren bij de keuze “Ships from”.


Retourneren Gearbest

Er zijn verschillende retouropties waarbij telkens het tijdstip waarop je het product retourneert van belang is:

1. Binnen 7 dagen: Dead On Arrival retour

Wanneer je gekochte artikel tijdens het transport is beschadigd en het dus al niet werkt zodra je het pakket openmaakt kun je gebruik maken van de DOA (Dead On Arrival) retourgarantie. Maak dan meteen een foto van de beschadiging en maak een ticket aan in het Support Center. Je krijgt dan een retouradres waar je het product heen moet sturen. Doe dit allemaal zo snel mogelijk, want dan krijg je via deze regeling niet alleen het aankoopbedrag terug (of een gratis vervanging opgestuurd) maar worden ook de verzendkosten die je zelf maakt vergoed.

2. Binnen 30 dagen (mits ongeopend en ongebruikt)

Stel je voor dat je spijt hebt gekregen van je aankoop als het uiteindelijk arriveert. Dan kun je het artikel binnen 30 dagen ongeopend en ongebruikt weer retour sturen. Je krijgt dan niet je eigen verzendkosten terug, maar wel het aankoopbedrag. Het artikel hoeft dus niet kapot te zijn om van deze retouroptie gebruik te maken, je kunt je ook gewoon hebben bedacht. Let er wel op dat je het artikel in de originele verpakking weer terugstuurt.

3. Binnen 45 dagen bij een defect

Als het artikel dat je ontvangt kapot gaat binnen 45 dagen nadat je het hebt gekregen, dan kun je van deze laatste retouroptie gebruik maken. Anders dan bij de DOA retourgarantie krijg je niet de verzendkosten terug die je zelf moet maken. Je kunt het artikel echter wel omruilen of je geld terugvragen.


Prijs-kwaliteitverhouding

De meeste mensen die bij Gearbest kopen zijn tevreden over hun aankoop en geven aan er opnieuw te zullen kopen. Dat geldt voor de vele verschillende prijsklassen en dat laat zien dat je bij Gearbest over het algemeen dus waar voor je geld krijgt.

Zoals bij veel Chinese webshops met relatief goedkope artikelen is het wel belangrijk om niet de aller hoogste verwachtingen te hebben. Maar zolang je in het oog houdt dat je artikelen koopt die vaak ver onder de prijs liggen die je hier in Nederland zou betalen zul je niet snel een miskoop doen.


Korting en aanbiedingen

blank

Gearbest heeft een aparte categorie met Super Aanbiedingen die op de homepage worden getoond. Klik op de banner met de aflopende klok om alle promoties van die dag te kunnen bekijken. De kortingen zijn heel aantrekkelijk want ze kunnen oplopen tot wel 70%. Als je niet heel specifiek iets zoekt kan het dus ook gewoon heel leuk zijn om regelmatig een kijkje te nemen bij deze speciale aanbiedingen.

Ook kun je Gearbest op social media volgen voor aanbiedingen. Regelmatig komen er zeer scherpe deals voorbij.


Wel of niet kopen bij Gearbest?

Er is wat ons betreft niks mis mee om iets bij Gearbest te bestellen. Wanneer dat je bij vergelijkbare Chinese webshops zoals AliExpress goed bevalt dan zal ook Gearbest prima kunnen voldoen. Begin gewoon eens met een of twee kleine aankopen en leer op die manier de site kennen. Dan zul je vanzelf erachter komen of deze webshop echt een aanwinst is voor je online shopping behoeften.

Uiteraard moet je rekening houden met lange verzendtijd vanuit China en dat de kwaliteit van je producten soms niet helemaal overeenkomt met producten die je in Europese winkels koopt. Daar tegenover staat echter dat de producten vaak een stuk goedkoper zijn dan in Nederland.


Tips voor kopen bij Gearbest

Gearbest is één van de beste partijen voor het kopen van goedkope elektronica vanuit China. Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je koopt bij Gearbest.

 • Gearbest is veel goedkoper dan westerse alternatieven wanneer het gaat om elektronica en accessoires
 • Producten die je het best kunt bestellen op Gearbest; elektronica
 • Zorg dat je onder de €22 blijft, zodat je geen douanekosten hebt
 • Of bestel een product dat verzonden wordt vanuit Europa (EU Warehouse)
 • Houdt rekening met lange verzendtijden (soms tot 60 dagen) of betaal voor express verzenden
 • Houd in gedachten dat consumentengarantie anders werkt dan bij Europese winkels
 • Retourzendingen zijn voor eigen rekening (kan duur zijn naar China)
 • Betaal met Paypal of creditcard zodat je betere verzekering en garantie hebt
 • Lees altijd de reviews van een product zodat je zeker weet dat je geen troep koopt
 • Westerse merkproducten zijn over het algemeen goedkoper wanneer je ze hier in de winkel koopt

Beste alternatieven voor Gearbest

Gearbest is een goede keuze wanneer je goedkope elektronica wilt kopen vanuit China. Wanneer je graag rechtstreeks van de leverancier of Chinese groothandel koopt, zijn er ook nog een aantal alternatieven.

Aliexpress

In tegenstelling tot de online winkel Gearbest is Aliexpress een platform waar verkopers hun waar kunnen aanprijzen. Hierdoor heb je een groter aanbod en door concurrentie vaak scherpere prijzen. Aliexpress kan echter niet de kwaliteit van alle aangeboden goederen waarborgen, daarom heb je bij Gearbest een grotere kans dat je kwalitatief spul koopt.

Banggood

Banggood is één van de grootste concurrenten van Gearbest. Het aanbod is grotendeels hetzelfde, maar soms is een product hier goedkoper of juist duurder.

DHGate

DHGate is een Chinese groothandel in diverse producten. Deze webshop biedt net als Aliexpress de mogelijkheid voor verkopers om hun handelswaar aan te bieden. DHGate is voornamelijk interessant wanneer je meerdere van dezelfde producten wilt kopen, je krijgt dan namelijk flinke kortingen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer voordelige producten
 • Moderne en snelle website
 • Veel smartphones en elektronica
 • Alles bij dezelfde webshop kopen
 • Voordelige dagaanbiedingen
 • Snellere (express) levering mogelijk
 • Sommige producten beschikbaar in EU warehouse waardoor je geen douanekosten hebt
Minpunten:
 • Europese voorraad is beperkt
 • Klantenservice in het Engels
 • Soms lastig met garantiekwesties
Ga naar Gearbest.com
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Gearbest

Ervaring geschreven door Vicky
4 oktober 2021
Gemakkelijke website

Gearbest is een super gemakkelijke website waar je van alles kunt vinden. He tis het best te vergelijken met de andere algemene webshops uit verschillende delen van de wereld waar je van alles kunt kopen. Het is alleen wel zo dat er een belangrijk verschil is. Deze Chinese aanbieder is gewoon flink goedkoper. Wanneer je dit dan ook nog eens afzet tegen de bovengemiddelde kwaliteit, dan kan je er dus zeker van zijn dat je hier altijd goede deals sluit. Ik ben er eerst voorzichtig in geweest, maar tegenwoordig bestel ik eigenlijk gewoon alles hier. Ik kijk simpelweg eerst of Gearbest het heeft en daarna pas bij andere shops.

Ervaring geschreven door Guido Jansen
18 januari 2021
Tevreden

Gear kan je lekker ruim opvatten bij Gearbest. Ik begon er ooit met wat leuke gadgets die goedkoop te krijgen waren bij deze webshop. Inmiddels heb ik er ook al schoenen en een nieuwe jas gekocht. Niet alleen omdat de prijs lekker gunstig is. Ook omdat je er zeker van kan zijn dat alles gewoon goed verzorgd wordt. Dat vind ik vooral belangrijk, want ik ben in het verleden al vaak genoeg opgelicht. Gearbest is in ieder geval een eerlijke winkel waar je van alles vindt wat de moeite waard kan zijn. Ik zou het zeker aanraden als je het mij vraagt. Daarom ook deze review.

Ervaring geschreven door Oscar
11 januari 2021
GearBEST

Gear kan natuurlijk van alles betekenen. Daarom kan je ook echt alles vinden bij Gearbest. In het begin gebruikte ik deze webshop alleen voor simpele dingen zoals een telefoonhoesje en zo. Omdat dit eigenlijk altijd goed ging en de kwaliteit gewoon in orde is, ben ik er meer en meer gaan bestellen. Soms moet je wel wat lang wachten voor het eindelijk eens geleverd wordt. Maar het is wel altijd gewoon wat je hebt besteld, zonder dat het afwijkt van de afbeelding of omschrijving. Ook heb ik nog nooit met defecte spullen of schade door het bezorgen te maken gehad. Dat vind ik ook een fijn idee. Zeker wanneer je het vergelijkt met andere webshops.

Ervaring geschreven door Twan
9 december 2020
Snel en betrouwbaar!

Ik ben bij Gearbest gekomen omdat er wel een hele grote belofte werd gedaan. Volgens de webwinkel zelf kan je er namelijk op elk moment meer dan 100.000 deals vinden. Dat betekent dus ook dat ik altijd moet kunnen vinden wat ik zoek, dacht ik. Dat klopt dus ook, want ze hebben echt alles. Ik heb er al van alles besteld van computerkabels tot een schop tot een paar T-shirts en truien. En ik ben er tot nu toe altijd tevreden over geweest. Ik kan je Gearbest daarom zeker aanraden als je nog eens een goede webshop zoekt.

Ervaring geschreven door Devon
2 september 2020
snelle bezorging goed product

Ik heb een Xiaomi M365 pro besteld op Gearbest. Werd verzonden vanuit Polen en daarom geen extra kosten gemaakt voor inklaringskosten en BTW. Binnen een week was het binnen. Product was 360€ terwijl je hem in Nederland niet onder de €500 vind. Ik heb verder geen ervaring met de garantieregels bij Gearbest want het product voldoet nog zoals het hoort. Tip van mij: download de app daar heb je vaak kortingscoupons dat scheelt weer een paar euro.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Gearbest

Website www.gearbest.com
Sterren
Ervaringen
84% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Gearbest.com
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies