Tips over online webshops, diensten & producten

Plein.nl review & ervaringen

Plein.nl
Ga naar Plein.nl

Onze expert over Plein.nl:

Laatst bijgewerkt: 19 januari 2021

Op zoek naar een overkoepelende webshop waarop je alles vindt omtrent dagelijkse verzorging? Niet alleen voor jou en je gezin, maar ook voor je huisdieren. Over het algemeen garandeert de webshop een levering binnen 24 uur, waardoor je ook nog eens snel voorzien bent. We zochten voor je uit hoe de prijs van deze webshop zich verhoudt tegenover andere aanbieders en of Plein.nl een betrouwbare partij is om zaken mee te doen. Dit alles hebben we weer gebundeld in een allesomvattende review, zoals hieronder te lezen is.

Waarom kies je voor Plein.nl?
 • Over het algemeen zeer aantrekkelijke prijzen
 • Hoge klanttevredenheid
 • Veel betrouwbaarheidscertificeringen
 • Veel verschillende aanbiedingen
 • Hoofdsponsor KiKa
Ga naar Plein.nl

Wat is Plein.nl?

Plein.nl is een online webshop dat volledig is gericht op verzorgingsproducten. Zoals ze zelf zeggen hebben ze alles in huis voor de dagelijkse verzorging van jezelf, het huishouden en je huisdieren. Voor alle levende organismen vind je allerlei producten terug die het leven gemakkelijk en verzorgder maken. De webshop begon ooit in 2003 als Tandartsplein.nl op een zolderkamer. Toen focusten ze zich op allerlei producten rondom mondverzorging. In de loop der jaren is de webshop flink gegroeid en op het moment van schrijven werken er zo’n 35 mensen voor de webshop.


Is Plein.nl betrouwbaar?

Je kunt enkel flink doorgroeien als webshop als je daadwerkelijk je beloftes nakomt aan klanten. Ook groei je niet zomaar uit van een zolderkamertje in Rotterdam naar een heuse business van 35 mensen. Dat kost tijd, moeite en klantvertrouwen. Zodra je een product koopt op Plein.nl hoef je je ook geen zorgen te maken dat dit niet goedkomt. De webshop is namelijk uiterst betrouwbaar.

Plein.nl is voorzien van meerdere certificeringen die deze betrouwbaarheid aantonen. Zo bezitten ze natuurlijk het Thuiswinkel Waarborg en op Trustpilot scoren ze een 4,7 op een schaal van 5, gebaseerd op bijna 30.000 reviews. Dat is uitzonderlijk hoog. Verder beschikt de webshop nog over het ‘Keurmerk Zelfzorg Online’ en een uittreksel vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voldoende bewijsmateriaal dat de webshop eerlijk en adequaat handelt.


Aanbod Plein.nl

Zoals aangegeven vind je op Plein.nl werkelijk alles om jou, je huishouden en huisdieren te verzorgen. Zelf onderverdeelt Plein.nl deze producten onder enkele verschillende categorieën. Dit zijn:

 • Mondverzorging: alles van mondwater, ragers, (gespecialiseerde) mondverzorgingsproducten en (elektrische) tandenborstels en tandpasta.
 • Drogisterij: een duidelijk overzicht van bekende en minder bekendere merken op het gebied van make-up, scheermesjes, shampoo, afslankmiddelen en medicijnen.
 • Huisdier: voor elk huisdier is hier wel een passend product verkrijgbaar, of je nu een kat, hond, vogel of konijn hebt. Producten variëren van snacks, voer en speelgoed tot alle benodigde verzorgingsproducten.
 • Huishouden: maak jezelf en je huis helemaal schoon met allerlei schoonmaakmiddelen en producten, allen vindbaar in deze categorie.
 • Baby: een baby verzorg je over het algemeen niet met dezelfde producten als volwassenen. Ook hebben ze eigen speelgoed, luiers, flessen en speentjes nodig. Dit alles vind je onder de categorie Baby.

Cadeaus

Naast deze hoofdcategorieën op de website, vind je ook nog een paar subgroepen terug. Denk daarbij aan een categorie met cadeaus, want als jij iets kunt gebruiken van deze site. Dan kan een ander dat ongetwijfeld ook. Je vindt hier cadeaus variërend van parfums voor mannen en vrouwen. Ook vind je hier volledig samengestelde setjes van shampoo en parfums. Daarnaast vind je hier cadeaus voor je huisdier op dierendag of voor je baby op de eerste verjaardag. Voldoende keuzes om een ander blij mee te maken.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op Plein.nl vind je ontzettend veel verschillende verzorgingsproducten van zowel A als B-merken. Van die A-merken weet je op voorhand wel de kwaliteit die je kunt verwachten. Waarschijnlijk heb je al ervaring met de meeste producten of van horen zeggen. Het meest interessante is dan om te kijken naar de prijs die je betaalt voor de producten. Daarom dat we enkele diverse producten uit het assortiment neerzetten en vergelijken met andere aanbieders.

Therme Hammam massageolie – 125 ml

Om thuis de druk van de ketel te halen en te ontspannen, is het niet verkeerd om eens in de zoveel tijd elkaar een massage te geven. Tegenwoordig vind je allerlei soorten massageolie op de markt. Zo ook van het welbekende merk Therme. In het assortiment van Plein.nl vinden we de Therme Hammam massageolie van 125 ml. Op het moment van schrijven kost dit product €4,76 in de webshop.

Als we dit product Googlen bij andere webshops, vinden we exact hetzelfde flesje voor €7,67 terug op Bol.com. Op Koopjesdrogisterij.nl betaal je €4,94, alsnog iets duurder dan op Plein.nl. Een goedkopere variant hebben we niet kunnen vinden.

Durex Condooms Thin Feel – 20 stuks

Van het ene komt soms het ander. Dan kan je maar beter goed beslagen ten ijs komen. Ook voor je condooms ga je naar Plein.nl. Zo vergeleken we ook de Durex Condooms Thin Feel met een verpakking van 20 stuks. Op Plein.nl betaal je hier op het moment van schrijven €14,99 voor.

Vergeleken met andere webshops is ook Plein.nl hier de goedkoopste. Bij Etos vind  je hetzelfde product voor €18,99 en op EasyToys is dit zelfs €24,95. Het dichtst bij de prijs van Plein.nl komt PharmaMarket, met een bedrag van €15,99 voor dezelfde hoeveelheid condooms.

Pampers Premium Protection Luiers Maat 1 (2-5KG) – 72 stuks

Stel je vergeet de condooms te gebruiken, dan kan het zomaar zijn dat je in de toekomst luiers nodig hebt. Ook daarvoor kan je terecht op Plein.nl, net als allerlei andere baby artikelen. Op het moment van schrijven kosten de Pampers Premium Protection Luiers Maat 1 (2-5KG) – 72 stuks €13,99. Een flinke hoeveelheid om weer een poosje vooruit te kunnen.

In deze hoeveelheid vinden we de luiers wederom nergens goedkoper terug. Enkel op Bol.com vinden w een combi-pack, waarin drie van deze luierpakken zitten van 72 stuks, voor €31,48. Delen we dat door drie, betaal je slechts €10,49 per 72 luiers, wat dan uiteindelijk wel weer voordeliger is.


Waar komen de producten van Plein.nl vandaan?

Plein.nl is zoals eerder aangegeven al enkele malen doorgegroeid. Ooit begonnen ze op een klein zolderkamertje, waarna ze steeds een groter kantoor inclusief magazijn konden opkopen om in door te groeien. Dit omdat ze hun producten namelijk zelf opslaan. Plein.nl koopt haar producten ergens in en slaat deze volledig zelf op in eigen beheer. Momenteel doen ze dat in een magazijn in Maarssen, Utrecht.

Over het algemeen hanteert Plein.nl daarom op de meeste producten ook een vandaag besteld = morgen in huis principe, omdat ze direct kunnen handelen na een bestelling. Afhankelijk van de drukte bij PostNL is het dan de vraag of je het pakket vervolgens op tijd ontvangt. Gezien de hoge beoordelingen die de webshop ontvangt, zit dat over het algemene wel goed.


Klantenservice

Voor talloze verzorgings- en huishoudartikelen ga je naar Plein.nl. De meeste bestellingen verlopen vlekkeloos en er zijn weinig problemen aan te merken. Toch kan het net zijn dat jij die ene persoon bent die een verkeerde levering binnenkrijgt of dat je simpelweg op voorhand wat advies nodig hebt. Dan ga je op zoek naar de klantenservice van het bedrijf. Wij zochten de opties alvast voor je uit.

FAQ

Zodra je naar de klantenservice pagina gaat, zie je direct aan de linkerzijde van je scherm een menu met allerlei opties. Daar vind je verschillende onderwerpen waar op voorhand al antwoorden op zijn gegeven. Denk daarbij aan vragen rondom het bestelproces, retouren, sponsoren en garanties. Mocht je daar je antwoord niet vinden? Dan kan je altijd nog:

Bellen

Van maandag tot en met vrijdag is Plein.nl telefonisch te bereiken. De openingstijden zijn dan van 8.00 – 19.00 uur. In het weekend is het helaas niet mogelijk om telefonisch contact met het bedrijf op te nemen. Het telefoonnummer waarop je Plein.nl bereikt is 088-8000-200. Vanuit België kan dat op 03-8080-294.

Mailen

Het is ook altijd mogelijk om een mail te sturen naar Plein.nl. Het mailadres waar je ze bereikt is klantenservice@plein.nl. Daarop kan je ook in het weekend een mail sturen, maar je zal pas een reactie krijgen wanneer de klantenservice doordeweeks weer is geopend.

WhatsApp of Facebook Messenger

Liever overzicht behouden tijdens het klantcontact dat je voert? Stuur dan eens een bericht via WhatsApp of Facebook Messenger naar Plein.nl. Wees altijd zo duidelijk en uitgebreid mogelijk met je antwoorden, zodat er zo min mogelijk verkeer hoeft plaats te vinden. Des te eerder ben je ook geholpen.

Zakelijk

Speciaal voor de zakelijke markt is Plein.nl voorzien van een afzonderlijke zakelijke klantenservice. Bijvoorbeeld voor leveringspartners of bedrijven die producten in bulk kopen op de webshop. Telefonisch bereik je ze dan op 06-43180995, maar dan doordeweeks tussen 9.00 –  17.00 uur. Iets korter dan gebruikelijk. Per mail is dit dan op zakelijk@plein.nl.

Betaalmogelijkheden

Al die handige artikelen en cadeaus die het goed doen in je huishouden. Het liefste koop je zoveel mogelijk tegelijk, zodat je er lange tijd niet naar om hoeft te kijken. Uiteraard dien je nog wel netjes aan je betaalplicht te voldoen. Bij Plein.nl is dat mogelijk op verschillende manieren. Helaas is PayPal geen betaalmogelijkheid op deze webshop, maar het kan wel via:

 • iDeal
 • Creditcard
 • AfterPay (achteraf betalen)
 • Bancontact / Mister Cash (vanuit België)
 • Zelf een overboeking doen

Garantie

Plein.nl geeft aan dat op ieder product die je op de website koopt de wettelijke garantie geldt, wat natuurlijk niet meer dan logisch is. Zolang een product nog in goede staat is en normaal functioneert, kan je deze terugsturen naar Plein.nl binnen de daarvoor bestemde termijn. Wat deze termijn is, verschilt uiteindelijk per product. Ook geldt de economische levensduur van een product om deze termijn vast te stellen.

Bij kappottte of beschadigde artikelen dien je wel actie te ondernemen om je te beroepen op garantie en of reparatie van een product. Daarvoor dien je allereerst contact op te nemen per mail of telefonisch. Daar geef je je ordernummer door, zodat de medewerker aan de andere kant je zo snel mogelijk kan helpen. De medewerker maakt vervolgens een serviceonderzoek aan, waarna jij het product kosteloos opstuurt. De afhandeling hiervan duurt gemiddeld zo’n 14 werkdagen, afhankelijk van het product dat je opstuurt.

Verzending

Eerder in de review gaven we al aan dat Plein.nl werkt met PostNL en dat zij bestellingen die vandaag worden besteld, morgen al kunnen leveren. Ten minste, zolang de bestelling voor 22.00 in de avond is geplaatst, anders gaat deze mee met de orders van de volgende dag. Daarnaast worden bestellingen vanaf €35,- gratis bij je thuisbezorgd. Voor elke bestelling daaronder betaal je verzendkosten van €3,90. In België kost een standaardlevering €4,95.

Ook is het mogelijk om een bestelling te combineren. Per categoriesoort worden producten in aparte magazijnen opgeslagen elders van elkaar. Voor bestellingen onder de €50,- waarbij artikelen uit verschillende magazijnen moeten komen, vraagt de webshop een extra bijdrage van €1,95 om dat te compenseren. Zo betaal je in Nederland maximaal €5,85 verzendkosten en in België is dat €6,90. Zolang je voor minimaal €50,- besteld, ervaar je nooit problemen met verzendkosten.

Retourneren

Niet tevreden met een product of een verkeerd product ontvangen? Dan is het mogelijk om deze binnen 30 dagen na ontvangst terug te sturen naar Plein.nl. Om dat te doen dien je op de retourpagina van de webshop een retouraanvraag aan te melden. Vervolgens ziet deze procedure er als volgt uit:

 • Allereerst dien je te controleren of het artikel dat je terugstuurt compleet, onbeschadigd en ongebruikt is. Verbroken zegels van hygiëneproducten kunnen niet retour worden gestuurd.
 • Vul je postcode, huisnummer en het ordernummer van de bestelling in.
 • Meerdere producten retour? Klik alle producten die retour gaan aan.
 • Nederland:  Plein.nl stuurt je een barcode die je op een PostNL punt lat scannen of gebruik het retourlabel. Deze ontvang je per mail en print je uit.
 • België: Print het retourlabel zelf uit en brengt naar een PostNL punt in de buurt.
 • Binnen 14 dagen stuur je een product kosteloos retour.
 • Het gehele aankoopbedrag ontvang je binnen maximaal 14 dagen na retourontvangst teruggestort. Dit gebeurt op de betaalmethode als waarop jij in eerste instantie een product koopt.

Uitzonderingen retour

Helaas mogen niet alle producten retour naar Plein.nl. Alle producten die zijn voorzien van een verzegeling mogen niet terug, omdat deze onder de hygiëneartikelen vallen. Ook genees- en bestrijdingsmiddelen zijn uitgesloten van retourzendingen. Vrijwel alle andere artikelen mogen worden aangemeld voor het retourproces zoals hierboven beschreven.


Zakelijke mogelijkheden

Over het algemeen is Plein.nl bedoelt voor de consument en om leuke aanbiedingen te scoren voor thuis. Toch denkt deze webshop ook gaag mee met bedrijven, omdat de producten vaak op kantoor of in de werkplaats handig zijn. Het is mogelijk om offertes op te vragen voor aanbiedingen op maat. Voor bestellingen van minimaal €300,- adviseert het bedrijf je om telefonisch contact op te nemen voor persoonlijk advies. Voordelen die je ontvangt bij een zakelijke bestelling zijn:

 • Snel en persoonlijk contact
 • Grote afname? Dan ontvang je interessante kortingen
 • Snelle levering
 • Alle facturen overzichtelijk op een rijtje binnen je account

Ook als je specifieke wensen hebt kan je die telefonisch doorgeven. Plein.nl is dan bereid om met je mee te denken naar een gepaste oplossing. Mailen naar zakelijk@plein.nl is ook mogelijk.


Bijdrage aan het goede doel

Wil je naast interessante producten ook nog een goed gevoel overhouden aan je aankoop? Dan koop je producten bij Plein.nl. Deze online webshop is namelijk hoofdsponsor van KiKa, waardoor je met jouw aankoop daar een klein steentje aan bijdraagt. Hoeveel Plein.nl op jaarbasis overmaakt aan dit goede doel is niet bekend, maar als hoofdsponsor mag je wel verwachten dat dit een aanzienlijke bijdrage is.


Korting en aanbiedingen

Voor de meeste producten die je vindt op Plein.nl is er wel een fysiek alternatief in de winkelstraat bij jou om de hoek. Als je specifiek op zoek bent naar Andrélon zeep kan dat bij de Kruidvat of Trekpleister, maar net zo gemakkelijk op Plein.nl. Het ligt er maar net aan wie jou de leukste prijs kan bieden voor artikelen. Zodoende leggen we de opties van Plein.nl voor je naast elkaar, zodat je weet waar je moet kijken voor de beste deals op deze webshop.

Actiepagina

Direct als je de website opent vind je onder het menu op de homepage een knop met ‘actiepagina’. Zodra je hierop klikt, ga je direct naar een pagina waar je artikelen vindt die op dat moment (scherp) zijn afgeprijsd. Hier vind je de uitgelichte producten vanuit Plein.nl met de volgens hun beste deals, maar ook aanbiedingen per gewenst merk. Kortingen lopen daar op tot wel 60% van de adviesprijs.

Seizoensaanbiedingen

Elk seizoen is de behoefte naar een bepaald soort artikelen anders. In de winter heb je eerder een ijskrabber nodig, waar je in de zomer liever een tube zonnebrandcreme in de voorraadkast hebt staan. De seizoensaanbiedingen variëren telkens weer en zijn er speciaal op gefocust om deze tijdelijke artikelen voor jou op een aantrekkelijke manier aan te bieden.

Nieuwsbrief

Net zoals veel andere webshops is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Plein.nl. Op die manier blijf je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste acties en aanbiedingen per mailbox. Ook ontvang je eens in de zoveel tijd een unieke kortingscode, die niet ingeschreven mensen uiteraard niet krijgen. Staat de inhoud je uiteindelijk niet aan? Dan schrijf je jezelf net zo makkelijk weer uit hiervoor.


Wel of niet kopen bij Plein.nl?

Plein.nl is één van de grootste online drogisterijen van Nederland. Je vindt er de grootste A-merken naast minder bekendere merken terug in het assortiment. Ook vind je hier producten los, maar natuurlijk ook in bulk. De meeste producten uit het assortiment zijn altijd wel nodig in een gemiddeld Hollands huishouden. Plein.nl beschikt over verschillende certificeringen en de meeste klanten zijn over het algemeen uitzonderlijk tevreden. Zie je dus een product staan in het assortiment dat je wel aanstaat? Dan zijn wij de laatste die je tegenhouden om een bestelling te plaatsen.


Tips voor kopen bij Plein.nl

Op zoek naar artikelen om jou, je huishouden, baby en huisdier(en) van alle gemakken te voorzien? Kijk dan eens op Plein.nl. Neem de volgende tips mee in je beslissingen en keer tevreden terug:

 • Houd de actiepagina’s in de gaten, direct te vinden onder het menu op de homepgina.
 • Kijk naar de seizoensaanbiedingen. Misschien vind je iets dat je juist nu goed kunt gebruiken.
 • Bestel vanaf €35,- om verzendkosten te ontlopen.
 • Schrijf jezelf in op de nieuwsbrief om meteen de beste koopjes in je inbox te krijgen zodra ze in de webshop zijn verschenen.
 • Kijk als zakelijk partner op de zakelijke klantenservicepagina. Daar heb je je eigen ingang tot hulp, ten opzichte van de reguliere consument.
 • Op zoek naar leuke cadeaus die het altijd goed doen? Kijk eens binnen deze categorie naar iets tofs voor een ander.
 • Niet zeker of je een goede deal te pakken hebt? Google het product altijd even. Vaak beid Plein.nl wel de goedkoopste optie aan, maar het kan net anders lopen voor dat ene product.

Beste alternatieven voor Plein.nl

Plein.nl is niet de enige online drogist, maar wel één van de meest complete. Toch kan het zijn dat je een specifiek product zoekt, dat je toch net hier niet vindt. Dan wil je graag even kijken bij een andere online webshop. We hebben al eens soortgelijke websites behandeld, die je hieronder eens zou kunnen bekijken.

Stuntpakker

Stunpakker is een online webshop dat zich focust op cosmetica, babyspullen, huishoudelijke artikelen en andere drogisterij producten. Klinkt bekend? Hier vind je dagelijks nieuwe aantrekkelijke aanbiedingen en vaak ook producten die in bulk en voor dumpprijzen worden aangeboden.

Koopjedeal

Koopjedeal is een aanbiedingen site waarop dagelijks nieuwe aanbiedingen komen, die vaak 24 uur duren. De meeste aanbiedingen zijn laatste restanten van partijen, waarop je nog net een leuke meevaller kunt pakken. Ook hier gaat het vaak om bulkpartijen, waarbinnen vaak ook drogisterijartikelen langskomen. Een levering is vaak niet binnen 24 uur, maar eerder binnen vijf werkdagen. Soms weegt de prijs daartegen op, maar soms ook niet.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Over het algemeen zeer aantrekkelijke prijzen
 • Hoge klanttevredenheid
 • Veel betrouwbaarheidscertificeringen
 • Veel verschillende aanbiedingen
 • Hoofdsponsor KiKa
Minpunten:
 • Geen klantenservice in het weekend
Ga naar Plein.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Plein.nl

Ervaring geschreven door Nicky
8 februari 2021
Klantvriendelijk

Ik koop bij Plein.nl mijn verzorgingsproducten. Ik doe dit al langere tijd, maar ik vond het nu toch eens tijd om een review te schrijven. Waarom? Omdat ik wel heel goed geholpen ben door de klantenservice nu ik die een keer nodig had. Sowieso hoefde ik niet lang in een wachtrij te staan. In plaats daarvan kon ik heel gemakkelijk alles snel regelen met de medewerkers. Die waren geduldig, hadden veel kennis en kwamen ook nog eens met tips en adviezen. Alles is daardoor dus ook wel heel simpel op een goede manier verzorgd. Dat is een zaak waar andere aanbieders nog eens een voorbeeld aan kunnen nemen.

Ervaring geschreven door Abby
28 januari 2021
Goedkoop

Plein.nl is voor mij de plek waar ik al mijn verzorgingsproducten koop. Eigenlijk zijn het heel veel verschillende webshops allemaal bij een gebracht. Ik koop er bijvoorbeeld regelmatig nieuwe borsteltjes voor de elektrische tandenborstel. Dat is typisch zo’n product dat ik altijd vergeet als ik in het plaatselijke winkelcentrum rondloop. Het is dan fijn dat het gewoon snel thuis gebracht kan worden. Dat geldt ook voor heel veel andere producten. Je hebt voor de verschillende webshops die onder Plein.nl vallen geen aparte accounts nodig. Je kunt alles gewoon gemakkelijk met hetzelfde account bestellen. Wat ik vooral ook nog even extra wil benadrukken is dat ik eigenlijk altijd goedkoper uit ben dan bij andere webshops en winkels Ik heb alles bij elkaar al meer dan honderd euro bespaard met mijn bestellingen. Dat het zo voordelig is, is een extra reden om er te bestellen. Tot nu toe heb ik ook nog geen problemen met mijn bestellingen gehad, dus de service is ook gewoon goed in orde te noemen. Dat maakt het een topwinkel voor mij!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Plein.nl

Website www.plein.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Plein.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement