Tips over online webshops, diensten & producten

Superfunk review & ervaringen

Superfunk
Ga naar Superfunk.eu

Onze expert over Superfunk:

Laatst bijgewerkt: 28 april 2021

Ben je op zoek naar iets, maar weet je nog niet wat? Dan is Superfunk misschien wel een webshop voor jou. Op deze webshop vind je namelijk zeer veel uiteenlopende spullen. Sterker nog, het gehele assortiment van de webshop bestaat uit zo’n 600.000 producten. Of je nu zoekt naar onderdelen voor je auto, verkleedkleren of een vervangend kabeltje voor je mobiele telefoon. Superfunk is een Nederlandse webshop, dat is gevestigd in Limburg. We zochten voor je uit of deze webshop, ondanks haar grote assortiment, de moeite waard is om te bezoeken.

Waarom kies je voor Superfunk?
 • Gigantisch assortiment met honderdduizenden artikelen
 • Over het algemeen lage prijzen
 • Stapelkorting
Ga naar Superfunk.eu

Wat is Superfunk?

Superfunk is een online webshop in allerlei artikelen. Een all round webshop, zoals ze het zelf noemen. Ze begonnen ooit met de verkoop van exclusieve fashion items. Vervolgens zijn ze uitgegroeid in allerlei andere assortimenten. Zo vind je hier niet alleen kleding, maar ook sieraden, elektronica en gereedschap. Hoe lang de webshop al meegaat, dat kunnen we niet precies uit de site ophalen. Wel is het een Nederlandse webshop die opereert vanuit Landgraaf, Limburg.


Is Superfunk betrouwbaar?

Over het algemeen is Superfunk net zo betrouwbaar als een gemiddelde webshop. Het assortiment dat je terugvindt op de site is niet per se alledaags. Je vindt er geen ontzettend dure artikelen, maar voornamelijk leuke hebbedingetjes. De reacties via diverse reviewsystemen zijn over het algemeen erg wisselend. Mensen zijn tevreden over het product dat ze hebben ontvangen voor een paar euro, maar sommigen verwachten simpelweg te veel. Producten zijn grotendeels van onbekende kwaliteit op deze webshop, aangezien je hier geen grote A-merken tegenkomt.

Superfunk is in die zin vergelijkbaar met een Chinese webshop, maar dan zonder de lange wachttijden. De producten zijn in Nederland opgeslagen, waardoor je je product direct uit voorraad krijgt geleverd. Mits het product op voorraad is natuurlijk. Op het gebied van een snelle levering scoort Superfunk dan overwegend goed volgens verschillende klanten. Op het onderwerp kwaliteit zijn de beoordelingen dus vrij wisselend.


Aanbod Superfunk

In de introductie over Superfunk haalde we het aanbod al even aan. Voorheen was de webshop voornamelijk gefocust op de verkoop van exclusieve fashion items. Tegenwoordig is Superfunk een all round webshop met veel verschillende artikelen uit allerlei uithoeken. Zo geven ze op de site zelf aan dat ze ook gereedschap, sieraden en elektronica verkopen. Dat is natuurlijk vrij algemeen genoemd. Als we zelf een rondje door het assortiment van Superfunk doen, dan zien we dat het assortiment flink groter is dan dat.

Zo vind je een uitgebreid assortiment aan allerlei losse auto-onderdelen. Mocht er net iets defect gaan aan je autoradio, -stoel of uitlaat. Je vindt wel een vervangend onderdeel op Superfunk. Aan de andere kant van het spectrum vind je ook van alles wat met veiligheid te maken heeft. Denk aan bewakingscamera’s of simpelweg een webcam voor je pc of laptop. Het assortiment is te uiteenlopend om in een alinea samen te vatten. Geïnteresseerd geraakt? Neem vooral zelf eens een kijkje op de webshop.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Zoals aangegeven heeft Superfunk over het algemeen niet erg dure artikelen in de webshop. De meeste producten zijn nog geen tien euro. Er zijn wel producten duurder dan dat, maar dan is het altijd maar de vraag wat je precies in huis haalt. Veel producten op de webshop zijn namelijk niet voorzien van een merk. Toch gaan we kijken of we producten uit de webshop van Superfunk op andere webshops tegenkomen. Zo zien we direct hoe de prijzen zich verhouden ten opzichte van andere aanbieders. Op het gebied van kwaliteit is het lastig om een oordeel te vellen, omdat dit per product varieert.

3,5 mm stereo male naar 3,5 mm hoofdtelefoon en microfoon vrouwelijke splitter-adapter

Zo, die naam is een flinke mond vol. Deze splitter voor een hoofdtelefoon en microfoon is het ideale verlengstuk voor veel mensen. Een praktisch product die voor verschillende doeleinden is te gebruiken. Zowel op het gebied van gamen als muziek luisteren zijn er opties. Dit product kost op Superfunk €3,95, wat niet erg duur is. Toch is het product elders nog goedkoper verkrijgbaar. Het is maar de vraag of je dan ook hetzelfde product of een soortgelijk product in huis haalt. Met producten zonder merk is dat lastig oordelen. Op Kabeldirect gaat eenzelfde soort product voor €1,95 en op Allekabels voor €2,99. Wie het kleine niet eert.

Mini terrestrische ontvanger HD DVB-T2 set-top box, ondersteuning voor USB / HDMI / MPEG4 / H.264 (zwart)

Nog weer zo’n product met een lange naam. Want die vind je vaak terug op Superfunk. Ze brengen graag alle benodigde informatie terug in de titel van hun producten, waardoor je je door een waslijst aan teksten wurmt op de webshop. Dit product is ideaal om op creatieve wijze televisie te ontvangen of te streamen. Een vaak gebruikt artikel op boten of in de caravan. Op Superfunk kost zo’n box €27,95 en dat is op het moment van schrijven de op een na goedkoopste optie op de markt. Enkel op i-Mania vinden we dit product terug voor €25,95. Op enkele andere webshops gaat dit product vanaf €29,-.

Konijn onesie romper baby

Ook op het gebied van kleding vind je allerlei artikelen terug in de webshop. Het gaat hier veelvuldig om verkleedkleren, voor jong en oud. Heb je je kind altijd al eens als konijn willen laten verkleden? Nou, hier heb je een heuse konijn onesie romper voor een baby. Daar betaal je €19,99 voor op Superfunk. Ook op andere webshops vinden we dit product terug, maar dan wel duurder. Zo betaal je €22,89 op Grandado (Chinese webshop) en €21,95 op Feestbazaar. Zo zie je maar dat de prijzen onderling aardig verschillen op de webshops.


Waar komen de producten van Superfunk vandaan?

Het is lastig om te zeggen waar alle producten van Superfunk precies vandaan komen. Het is een Nederlandse webshop, maar het assortiment heeft veel weg van dat van een Chinese. Het feit dat het overgrote deel van de producten in de webshop geheel merkloos is of voorzien van een B-merk, helpt ook niet mee. Grote kans dat het daadwerkelijk allemaal geïmporteerde producten van de andere kant van de wereld zijn. Met zekerheid kunnen we dit niet zeggen. Producten zijn aan de goedkope kant, maar daardoor weten we ook niet echt wat voor kwaliteit je precies in huis haalt. Onder welke omstandigheden al die producten op Superfunk worden geproduceerd, is dus ook niet te doen.


Klantenservice

Met zo’n uitgebreid assortiment aan artikelen zonder merk, is het altijd maar de vraag wat je in huis haalt. In ieder geval hoop je dat er iemand voor je klaarzit om je te helpen, als er iets aan schort. We zochten daarom voor je uit hoe de klantenservice van Superfunk in elkaar steekt.

Chatten

Rechts onderin het scherm vind je een icoontje met daarin een robot. Zodra je daarop klikt, opent er een chatscherm. Hier laat je je naam en vraag achter. Vervolgens kom je in contact met een medewerker van het bedrijf. Deze chatdienst is van maandag tot en met vrijdag geopend, maar in het weekend helaas gesloten. De openingstijden doordeweeks zijn van 9.00 – 17.00 uur. Redelijk gestandaardiseerde openingstijden.

Mailen

Het is buiten de openingstijden van de chat om wel mogelijk om gebruik te maken van het chatvenster. Het enige nadeel is dat je geen reactie terugkrijgt. Tenminste, niet direct. Superfunk adviseert je dan ook altijd om je mailadres achter te laten. Zodra er dan weer een medewerker van het bedrijf aanwezig is doordeweeks, beantwoorden ze je vraag achteraf alsnog per mail. Zelf een mail sturen is niet mogelijk, want er is geen openbaar mailadres bekend.

Bellen?

Bovengenoemde opties zijn het waar je het qua klantenservice mee moet doen. Helaas is het niet mogelijk om te bellen met Superfunk. Er is simpelweg geen telefoonnummer van het bedrijf beschikbaar. Erg jammer, aangezien de meeste mensen deze manier van klantenservice nog steeds als meest plezierig ervaren.

FAQ?

Superfunk is daarnaast de eerste webshop in lange tijd die we tegenkwamen, die niet is voorzien van een FAQ. Er zijn wel een paar pagina’s gericht op algemene onderwerpen als bestellingen en betalingen. Maar daar moet je het dan ook mee doen. Superfunk beschikt niet over een algemene verzamelpagina waar je naartoe kunt om vragen beantwoord te krijgen.

Betaalmogelijkheden

Ondanks dat de meeste producten op Superfunk niet erg duur zijn, zijn ze ook niet gratis. Je moet wel betalen voor de producten die je bestelt. Daar zijn verschillende opties voor mogelijk bij deze webshop. Zo reken je je winkelkarretje af op de volgende manieren:

 • iDeal
 • Mastercard
 • Visa
 • Bancontact
 • Sofort
 • Stripe

Garantie

Op het gebied van garantie was het even zoeken voordat we antwoorden vonden op de site van Superfunk. Zo kwamen we terecht op de pagina met algemene voorwaardan van het bedrijf. Hier staan kort enkele zaken toegelicht met betrekking tot die garantie. Zo gelden hier de wettelijke Nederlandse garantietermijnen, zoals je die op veel andere webshops terugvindt. Garantie bij Superfunk zelf geldt maximaal zes maanden. Daarna dien je je te beroepen op de fabrieksgarantie van een product, wat buiten Superfunk omgaat. Houd daar rekening mee.

Verzending

Alle bestellingen die je plaatst bij Superfunk, worden binnen 24 uur overgedragen aan een koeriersdienst. Van welke koeriersdienst Superfunk gebruik maakt is niet bekend. Iedere bestelling vanaf €50,- is in ieder geval volledig gratis. Zodra je hieronder zit, betaal je €4,95 verzendkosten per bestelling. De webshop geeft aan dat er ook enkele producten in de webshop zijn waarvoor je helemaal geen verzendkosten betaalt. Dit staat dan nadrukkelijk in de productomschrijving weergegeven.

Retourneren

Heb je een aankoop gedaan bij Superfunk, maar wil je deze graag retourneren? Dan is dat mogelijk bij deze webshop. De werking daarvan is als volgt:

 • Je hebt recht op de wettelijke 14 dagen bedenktermijn;
 • Zonder opgaaf van reden mag je je product binnen deze termijn terugsturen;
 • Elk retourformulier dat wordt aangevraagd, is voorzien van een RMA-nummer. Binnen vijf werkdagen is deze afgehandeld en ontvang je je terugbetaling;
 • De terugbetaling vindt plaats op dezeflde manier als waarop jij in eerste instantie hebt betaald.

Ook heeft Superfunk hier enkele voorwaarden voor opgesteld waaraan je dient te voldoen:

 • De 14 dagen bedenktermijn gaat in op de dag dat je het product ontvangt;
 • Alleen als volledige bestellingen retour gaan, worden ook de verzendkosten vergoed;
 • Verzendkosten voor het retour sturen worden niet vergoed;
 • Bestellingen mag je ook zelf afleveren in de winkel in Landgraaf. Moet je maar net in de buurt wonen;
 • Het product mag niet geopend en gebruikt zijn;
 • De verpakking mag niet noodzakelijk beschadigd zijn;
 • Het product moet compleet, inclusief handleiding en verpakking, retour;
 • Bescherm het product extra goed voordat je deze retour stuurt;
 • Frankeer je retourzending;
 • Jij als koper bent verantwoordelijk voor het redelijkerwijs terugsturen van je bestelling. Gaat er iets mis of geraakt het pakket vermist, is Superfunk niet aansprakelijk.

Korting en aanbiedingen

De producten die je op Superfunk tegenkomt zijn over het algemeen niet erg duur. Het gaat om goedkopere producten van een paar euro per stuk, maar sommigen zijn enkele tientallen euro’s. Veel duurder ga je artikelen hier niet tegenkomen. Toch is het altijd leuk als je een extra korting of aanbieding in de wacht weet te slepen. Normaal zouden we hier alle mogelijke opties die een webshop biedt op een rijtje zetten, zodat jij daar als eindgebruiker profijt van hebt. Superfunk biedt echter maar een mogelijke manier, en deze is als volgt:

Stapelkorting

De enige manier waarop het mogelijk is om korting te ontvangen op je bestelling is door meerdere van dezelfde producten te kopen. Zo ontvang je namelijk een stapelkorting. Interessant voor als je een product in de webshop vindt dat je zelf graag wilt doorverkopen. Of je moet jezelf willen opzadelen met heel veel van dezelfde soort producten. Stapelkorting geldt al vanaf twee stuks, dus je hoeft er niet veel extra moeite voor te doen.


Wel of niet kopen bij Superfunk?

Zoals meermaals in de review aangegeven, is Superfunk een soort Chinese webshop. Maar dan op Nederlandse bodem. Producten in de webshop zijn over het algemeen niet voorzien van een merk, dus je weet ook niet wat voor kwaliteit je in huis haalt. Daarentegen betaal je over het algemeen ook niet de hoofdprijs voor je aankopen. Qua informatieverstrekking valt er ook nog wel wat winst te behalen door de webshop, maar over het algemeen zijn de meeste mensen wel tevreden met hun aankoop hier. Geinteresseerd in een product? Probeer het vooral eens. Retourneren kan altijd binnen 14 dagen.


Tips voor kopen bij Superfunk

Mocht je overstag gaan om een product te kopen bij Superfunk, dan willen we je graag wat tips meegeven waarop je moet letten. Zo loop je minder snel de kans om een product te kopen dat je uiteindelijk niet aanstaat.

 • Koop alleen als je bereid bent om een gokje te nemen. Veel producten zijn merkloos, waardoor je niet weet wat voor kwaliteit je in huis haalt.
 • Kijk of je het geselecteerde product elders goedkoper vindt. Superfunk is van alle webshops niet altijd de goedkoopste, maar absoluut ook niet duur;
 • Koop meerdere van dezelfde producten en ontvang stapelkorting;
 • Ideaal voor kleine aankopen tot €10,-.

Beste alternatieven voor Superfunk

Superfunk is zoals gezegd een soort Chinese webshop, maar dan van Nederlandse bodem. Een poosje geleden hebben we al eens Chinese webshops behandeld op ReviewGo. Als je op zoek bent naar een passend alternatief op Superfunk, neem dan eens een kijkje op de volgende webshops. Let wel: leveringen via Chinese webshops duren wel langer dan via een Nederlandse webshop.

AliExpress

AliExpress is misschien wel de bekendste partij van allemaal. Dit is een gigantische Chinese marktplaats met veel externe aanbieders. AliExpress is daarin de tussenpartij. Je hebt bij vrijwel iedere aankoop via AliExpress te maken met een andere partij.

LightInTheBox

LightInTheBox is een andere Chinese aanbieder die opereert vanuit Peking. Dit is een groothandel die wereldwijd transporteert via de lucht en overzees. Net als bij AliExpress is dit een grote marktplaats, waarop veel onafhankelijke aanbieders hun waren aanbieden.

DennisDeal

DennisDeal is een webshop die voornamelijk elektronica, speelgoed en huishoudelijke producten verkoopt. Deze webshop opereert ook vanuit China. DennisDeal geeft aan rechtstreeks met je te handelen, zonder dat er verdere tussenpartijen meedingen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gigantisch assortiment met honderdduizenden artikelen
 • Over het algemeen lage prijzen
 • Stapelkorting
Minpunten:
 • Onbekende merken
 • Informatievoorziening op de website schaars
 • Geen klantenservice in het weekend
 • Telefoonnummer onbekend
Ga naar Superfunk.eu
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Superfunk

Website www.superfunk.eu
Sterren
Ervaringen
Ga naar Superfunk.eu
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement