Tips over online webshops, diensten & producten

Azerty review & ervaringen

Azerty
Ga naar Azerty.nl

Onze expert over Azerty:

Laatst bijgewerkt: 18 november 2020

Is jouw PC toe aan een nieuwe upgrade? Of ben je simpelweg toe aan een vooraf opgebouwde desktop of laptop? Dan ga je naar Azerty. Deze webshop is volledig gericht op de verkoop van allerlei IT-gerelateerde artikelen. Het hartje van iedere IT-er gaat ongetwijfeld kloppen bij het openen van deze pagina.

Je vindt hier de grootste A-merken terug onder één dag. Deze shop is gericht op zowel de consumentenmarkt, alsook de zakelijke markt.  We zochten voor je uit of dat voldoende is voor jou om een aankoop te doen. Of zijn er toch interessantere webshops voor jouw aankopen beschikbaar?

Waarom kies je voor Azerty?
 • Extra betaalmogelijkheden voor zakelijke klanten
 • Alle grote A-merken onder één dak
 • Veel verschillende acties tegelijkertijd
 • Voor 23.00 besteld is de volgende dag in huis
Ga naar Azerty.nl

Azerty in het kort

Azerty is een online webshop gefocust op allerlei soorten IT gerelateerde artikelen. Denk daarbij aan monitoren, laptops, headsets en componenten voor PC’s. Je vindt er de grootste merken terug samen naast kleinere en onbekendere merken. De webshop is gevestigd in Raalte, Overijssel. Het assortiment verandert vrijwel dagelijks en groeit met de technologie mee. Azerty zag het levenslicht voor het eerst in 2004 en is sindsdien gestaag gegroeid.


Is Azerty betrouwbaar?

Azerty is een Nederlandse webshop in IT producten, waarop je de allergrootste merknamen tegenkomt. De meeste producten ontvang je, indien voorradig, de volgende dag al netjes in huis. Niet het geval? Dan duurt een levering hoogstens enkele werkdagen, tenzij op voorhand anders aangegeven. Daarnaast is de webshop in de loop der jaren voorzien van enkele awards door zowel Hardware.info als Tweakers. Al met al is Azerty dus een betrouwbare partij om zaken mee te doen op het gebied van IT.

Certificaten en keurmerken

Naast de gewonnen awards is Azerty ook in het bezit van twee certificaten en keurmerken. Dit zijn het ICTWaarborg en ICTKeurmerk. Aangesloten bedrijven hieraan zijn betrouwbaar en voldoen aan alle verplichte voorschriften om dergelijke apparatuur te mogen verkopen. Alle algemene voorwaarden van de webshop zijn zorgvuldig opgebouwd en de waarderingen zijn daardoor erg hoog. Apparatuur met een ICTKeurmerk voldoen aan de best mogelijke beveiliging denkbaar.


Aanbod Azerty

De technologische mogelijkheden groeien elke dag, net zoals Azerty daarin meegroeit met haar mogelijkheden. Iedereen die een beetje verknocht is aan de meest technologische snufjes, kijkt zijn ogen uit op deze webshop. Het gehele assortiment is te groot om op te noemen, waardoor we enkele aparte secties uitlichten. De secties die we uitlichten zijn de meest populaire categorieën, waar de meeste mensen hun aankopen in doen. Om een beter beeld te krijgen van het totale assortiment, adviseren we je om zelf even een kijkje te nemen.

Componenten

Iedereen die thuis of op kantoor een PC heeft staan, zal geregeld eens een onderdeel vervangen. Tenminste, zolang dit geen Apple product is. De meest technologisch uitgebreide PC van nu, kan over enkele jaren alweer flink verouderd zijn in haar mogelijkheden. Natuurlijk hangt het er ook van af wat je allemaal gaat uitspoken op die PC. Zo zal een accountant een minder sterke PC nodig hebben dan iemand die dagelijks bezig met het monteren van video’s.

Azerty is zich hier maar al te bewust van. Op de webshop vind je een uitgebreid assortiment aan verschillende componenten om jouw PC mee te upgraden. Den daarbij aan back-up systemen, behuizingen voor je PC. maar ook moederborden, geheugenuitbreiding en SSD’s. Genoeg mogelijkheden om thuis een bakbeest van een PC te creëren. De meeste componenten zijn in de webshop voorzien van minimaal honderd verschillende opties, zodat er voor elke portemonnee een leuke PC in elkaar te zetten valt.

PC’s en laptops

Heb je niet zoveel verstand van al die losse componenten? Of ken je niet direct iemand die je daarmee kan helpen? Geen zorgen! Op Azerty vind je simpelweg ook kant en klaar, voorgebouwde PC’s en laptops. Daarin is deze sectie voorzien van verschillende categorieën, gericht op de activiteiten die jij op je PC wilt uitvoeren. Denk daarbij aan voorgebouwde game PC’s, alles in 1 PC’s of simpelweg een (mini-)laptop, waarmee je voldoende hebt aan een internetverbinding en een Word document.

De prijzen van PC’s en laptops op Azerty verschillen flink in prijzen, van €100,- tot flink boven de €1000,- euro per stuk. Laat je, indien je zelf geen verstand hebt van de inhoudelijke componenten, adviseren door iemand met verstand. Denk daarbij aan iemand uit je eigen kring of een medewerker van Azerty.

Telecom

Azerty is gericht op zowel de consumenten als zakelijke markt. Zo vind je ook een uitgebreid assortiment aan telecom producten terug. Dit zijn allerlei producten die vrijwel ondenkbaar zijn op ieder kantoor. Zo vind je hier een uitgebreid assortiment aan headsets, maar ook vergadermicrofoons tot e-readers om te gebruiken tijdens een vergadering. Naast mobiele telefoons voor je werknemers, vind je er ook de welbekende vaste lijnen die op ieder kantoorbureau thuishoren.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Net als op veel andere webshops vind je bij Azerty ook allerlei producten, in verschillende categorieën in diverse prijssegmenten. Al met al bestaat de webshop uit duizenden producten, van grote namen, maar ook minder bekende merken. Zo vind je tientallen merken terug in het assortiment, verspreid over alle producten. Denk daarbij aan Philips, Netgear, maar ook LG en JBL. Van al deze namen mag je ook de kwaliteit verwachten die je bij deze namen bedenkt.

Daarnaast werkt Azerty met productervaringen, zodat je je in kunt lezen over gebruikerservaringen van eerdere kopers. Enige nadeel is dat lang niet alle producten zijn voorzien van ervaringen. In die gevallen adviseren we je om het specifieke product eens door Google te halen en op die manier jezelf elders van informatie te voorzien.


Waar komen de producten van Azerty vandaan?

Zoals in het kopje hierboven aangegeven, vind je tientallen merken terug op Azerty. Dit gaat om merken die je overal ter wereld tegenkomt. Vanuit Azië, de Verenigde Staten, maar ook gewoon Europa en zelfs uit Nederland met Philips. De meeste producten die je op de webshop vindt, zijn wel ergens opgeslagen in een magazijn. Zij het bij Azerty in Raalte zelf, zij het in een extern magazijn.

Per productpagina zie je bij het bestellen ook staan waar en hoeveel van dit product voorradig zijn. Daar zie je zowel de winkelvoorraad in Raalte, maar ook hoeveel de ‘leverancier’ heeft. Grote kans dat een externe opslagpartij daarmee wordt aangestuurd om het product alsnog tijdig op jouw deurmat te laten verschijnen.


Klantenservice

De klant is koning bij de meeste winkels. Dat vinden ze bij Azerty in ieder geval ook. Vandaar dat ze op veel verschillende manieren bereikbaar zijn voor vragen en advies. Wij zochten voor je uit op welke manieren dat is en wanneer dat kan:

Verschillende openingstijden

Allereerst behandelen we de algemene openingstijden. Die zijn namelijk iets anders voor als je langs wilt gaan in de winkel of met welke afdeling je contact zoekt. Wil je een verkoopafdeling spreken? Dan bereik je Azerty op werkdagen tussen 9.00 – 20.00. Op zaterdag is dat tussen 10.00 – 16.00 en op zondag gesloten.

Ben je echt op zoek naar hulp en advies van de klantenservice? Dan bereik je Azerty op werkdagen tussen 9.00 – 17.30. In het weekend zijn ze gesloten om je rechtstreeks te helpen.

Bellen

De snelste manier om iemand te bereiken op de bovengenoemde tijden, is door Azerty te bellen. Het telefoonnummer waarop je ze bereikt is 0572 328120. Daarmee bereik je zowel de verkoop- als serviceafdeling van het bedrijf. Je komt vanzelf in contact met de afdeling die je op dat moment nodig hebt.

Mailen

Heb je niet direct een antwoord nodig op je vraag? Stel gerust een (uitgebreide) mail op en wacht op een gepast antwoord. Afhankelijk van de afdeling die je nodig hebt, pak je het bijbehorende mailadres. Deze mailadressen zijn als volgt:

 • Algemene vragen: klantenservice@azerty.nl
 • Service en garantie: service@azerty.nl
 • Betalingen en administratie: adiministratie@azerty.nl

Wel benadrukt Azerty dat ze het momenteel ontzettend druk hebben en dat de responstijd langer is dan je normaal van ze gewend bent. Hoe lang de responstijd precies is, weten we niet.

Social media

Social media is niet alleen goed om je foto’s, levensverhalen en andere interesses op te delen, maar ook om hulp te vragen. Via sociale media is het ook mogelijk om contact te zoeken met Azerty. Daar bieden ze klantcontact aan via Facebook, Twitter, maar ook Instagram. Dit doe je door een persoonlijk bericht naar de bedrijfspagina te sturen op het gewenste platform. Ook hier is onbekend hoe lang de responstijd exact is.

Betaalmogelijkheden

Daar sta je dan met je rijkgevulde winkelkarretje. Tijd om de bestelling af te rekenen en wachten totdat je het product in ontvangst mag nemen. Voor ontvangst dien je wel even te betalen. Ook bij Azerty doe je dat op verschillende manieren. Uiteraard betaal je hier met iDeal, creditcard en payPal, maar daarnaast vind je nog enkele andere mogelijkheden die je niet overal tegenkomt. Deze zijn voornamelijk gericht op de zakelijke markt. We zetten ze voor je op een rijtje.

Leasen

Leasen gaat bij Azerty via lease maatschappij Grenke. Bij aankopen vanaf €5000,- op de webshop zijn mogelijk om te leasen, waarbij je garantie ontvangt via Grenke. Daarmaast, als alle vereiste papieren volledig zijn, betaal je extra administratiekosten van €82,50. Betalingen gaan via lease per kwartaal en een verzekering dient nog apart afgesloten te worden.

Kopen op rekening

Geef mensen binnen je bedrijf kooprecht op Azerty en laat ze probleemloos bestellingen doen bij Azerty, zonder direct te betalen. Alles wat wordt besteld wordt op reking verzameld, waarna er een afboeking volgt. Uiteraard is het wel verstandig om het koopbedrag van je aankopen bij te houden.

Vooruit betalen

Ook is het mogelijk om het verschuldigde bedrag vooruit te betalen. Niet met iDeal, maar met een handmatige overboeking. Indien je dat wilt, dien je zelf handmatig van de factuur over te boeken. Dit is wel een stuk trager dan bijvoorbeeld via iDeal.

Cadeaubonnen

Azerty verkoopt ook cadeaubonnen die inwisselbaar zijn bij de webshop. Deze kan je aan jezelf of een ander cadeau geven. Cadeaubonnen van Azerty zijn verkrijgbaar vanaf €20,- tot maximaal €200,-.


Garantie bij Azerty

Op Azerty koop je veelal producten die erg fragiel zijn. Elektronische componenten, telefoons, monitoren en alle mogelijk denkbare toebehoren kunnen eenvoudig defect geraken tijdens de verzending. Dan wil je wel dat alles garanties op orde zijn. Azerty heeft op voorhand enkele standaard punten waardoor je aanspraak kunt maken op garantie en/of reparatie van het product:

 • Product is defect gegaan binnen de garantieperiode (garantie);
 • Product is defect gegaan buiten de garantieperiode (reparatie);
 • Product is defect gegaan door val, stoot of waterschade (reparatie);
 • Foutief product geleverd door Azerty (garantie);
 • Foutief besteld product of retourneren onder de wet koop op afstand

Uiteindelijk wordt iedere binnengekomen aanvraag rondom garantie en/of reparatie individueel behandeld door Azerty. Indien het niet gaat om een garantie situatie, kunnen er eventuele onderzoekkosten in rekening worden gebracht. Vervolgens ontvang je een indicatie van de daarbij behorende kosten.

Fabrieksgarantie

Voor sommige producten is het volgens Azerty verstandiger om rechtstreeks contact op te zoeken met de achterliggende fabrikant. In de meeste situaties is Azerty namelijk de tussenpartij die enkel de verkoop regelen. Met de fabrikant regel je soms sneller een directe oplossing, zoals reparatie (op locatie). Eventuele contactgegevens van achterliggende fabrikanten mag je bij Azerty opvragen.

Verzending

Voor iedere bestelling die je plaatst op Azerty betaal je verzendkosten. Ongeacht het bestelbedrag. Op hun verzendpagina zijn ze heel transparant met waarom ze dat doen. Voorheen boden ze namelijk gratis verzending aan, maar daarin waren de verzendkosten doorberekend in de uiteindelijke prijs op de website. Azerty vond dit zelf ook niet helemaal netjes, waardoor je bij een standaardverzending in Nederland altijd €3,95 betaalt. In sommige gevallen kan dit duurder zijn.

Voor verzending naar België zijn de kosten iets hoger, namelijk €8,95 per bestelling. Per product staat weergegeven wat de verwachte levertijd voor het pakket is. In de regel is een product op voorraad, dat voor 23.00 is besteld, de volgende dag in huis (voor verzendingen binnen Nederland).


Retourneren bij Azerty

Niet tevreden met je aankoop bij Azerty? Of defect bij ontvangst? Grote kans dat je het artikel retour wilt sturen naar de webshop. Dat kan gelukkig ook gewoon bij Azerty. Op hun retourpagina geven ze weer hoe je een retour aanvraagt. Hieronder lees je alvast de bijbehorende stappen:

 • Log in op je Mijn Azerty;
 • Klik vervolgens op ‘Servicenummer aanvragen’;
 • Geef bij de eerste stap aan welk product je retour stuurt;
 • Meerdere producten retour? Geef dat aan tijdens de tweede stap;
 • Geef een omschrijving van de problemen en het gewenste afleveradres in stap 3;
 • Bevestig de retouraanvraag tijdens stap 4

Richtlijnen retour

Niet ieder product kan zomer retour gestuurd worden. Daar gelden ook nog weer enkele richtlijnen voor, die Azerty ook openbaar op de website heeft staan. Houd je aan deze richtlijnen, zodat je nooit zonder problemen komt te staan:

 • Probeer het product in de originele verpakking terug te sturen. Niet meer mogelijk? Verpak het product dan in een degelijke omdoos;
 • Plak geen extra stickers op de verpakking van het product. Liever ook geen plakband, etiketten en andere materialen die lastig los komen;
 • Frankeer het retourproduct voldoende. Te laag gefrankeerd? Ontvang je het pakket onder rembours weer terug. Azerty neemt dit pakket niet aan;
 • Jij als koper bent verantwoordelijk voor de zending totdat Azerty deze heeft ontvangen. Verzend het pakket bij voorkeur verzekerd terug;
 • In de volgende situaties is het mogelijk om de kosten van de retourzending te declareren:
  • Azerty heeft een foutief product geleverd;
  • Defect binnen de garantietermijn

Korting en aanbiedingen

Al die technologische snufjes kunnen flink in de papieren lopen. Vooral met al die grote merken die je terugvindt op Azerty, is de webshop een speeltuin voor de echte fanatiekeling. Mooi als je op al die grote bedragen toch een leuke korting kunt scoren. Wij zochten de mogelijkheden voor je uit, zodat jij je portemonnee niet helemaal leeg hoeft te trekken.

Lopende acties

Onderaan de webshop, in de footer, vind je de ‘acties’ pagina van Azerty. Daar vind je een lijst met allemaal lopende acties. Wat opvalt is dat deze acties veelal zijn gericht op het gebied van gamen. Zowel in games, als in het verkrijgen van de meest optimale componenten om de afgebeelde games te kunnen spelen. De meeste acties zijn daarnaast cashback acties, waarvan je een deel van het aankoopbedrag later terug krijgt. Hier enkele acties die er op het moment van schrijven zijn:

MSI Moederbord Cashback

Toe aan een nieuw moederbord? In de aangegeven periode ontvang je een cashback op alle moederborden van MSI. Afhankelijk van het type moederbord dat we op dit moment zouden kopen, ontvangen we €15,- tot €25,- terug. In het geval van een ‘MSI MAG B550M’ ontvang je €20,- terug op het aankoopbedrag van €152,05. Op het moment van schrijven komen we dit type moederbord als goedkoopste tegen voor €145,90, waardoor je hier toch een interessante deal te pakken hebt.

Asus Gaming Weeks Cashback

Ook Asus houdt op het moment van schrijven een cashback actie bij Azerty. Zij geven bedragen tot wel €430,- terug op aankopen die je van dit merk doet. Dit gaat niet enkel om moederborden, maar ook om grafische kaarten, monitoren en waterkoelers. Al met al dien je je aankoop bij Azerty vervolgens door te geven aan Asus na aankoop, waarna je een deel van het geld terugkrijgt.

De actiepagina verandert regelmatig van inhoud en aangeboden merken. Ook vind je hier terug welke acties bijna aflopen en waar je nog even gebruik van kunt maken.

Tijdelijke deals

Afhankelijk van wanneer je Azerty bezoekt, zijn er verschillende tijdelijke deals verkrijgbaar. Deze vind je bovenin het menu aan de rechterzijde. Alle denkbare categorieen van de website komen hierin terug met tijdelijke acties. Denk daarbij aan koelers, muizen en videokaarten. Tijdelijk verkrijgbaar tegen een scherp(er) tarief dan normaal. Vind je de prijs alsnog te duur? Haal het product een keer door Google en kijk of je het product elders nog voordeliger kunt krijgen.


Wel of niet kopen bij Azerty?

Azerty is de perfecte plek om al jouw IT gerelateerde producten te kopen. Of je dit nu als een bedrijf in bulk doet of enkel als consument, voor ieder is er wat wils. Vrijwel alle grote denkbare merken vind je terug in deze online webshop. Van vooraf in elkaar gezette apparaten tot losse componenten om zelf je eigen apparatuur te upgraden.

Wees je er op voorhand bewust van dat al die nieuwe snufjes wel flink in de papieren kunnen lopen op financieel gebied. Is het je te duur? Kan je altijd nog kijken naar alternatieve (B-merken) op bijvoorbeeld een Chinese webshop. De levertijd is dan natuurlijk wel een stuk langer.


Tips voor kopen bij Azerty

 • Bestel voor 23.00, dan is de kans groot dat je het pakket de volgende dag al in huis hebt;
 • Kijk op de Acties pagina om geen kortingen mis te lopen;
 • Als zakelijke klant loont het om naar de extra betaalmogelijkheden te kijken;
 • Houd wel je eigen portemonnee in de gaten. We hebben natuurlijk geen invloed op jouw financiële uitgaven, maar weet per aankoop wel zeker of je het product nodig hebt;
 • Lees iedere productreview goed door voor je een aankoop doet;

Beste alternatieven voor Azerty

Azerty is een grote webshop gericht op IT artikelen voor elke portemonnee. Je vindt er de grootste A-merken, maar soms heb je dat niet per se nodig. Er zijn ook andere plekken om aan dergelijke producten te komen. Kijk bijvoorbeeld eens op een van de volgende webshops als alternatief op Azerty.

Megagadgets

Op Megagadgets.nl koop je de meest uiteenlopende gadgets in verschillende categorieën. Uiteraard is deze webshop niet de enige die dergelijke producten aanbied. Zowel op het gebied van tech en IT, maar ook op heel andere gebieden. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Gearbest

Gearbest is  een webshop waar je rechtstreeks bij je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring. Je product komt wel uit China en kent vaak lange levertijden. Ook vind je hier minder bekende merken dan op Azerty.

Banggood

Banggood is een partij die niet fungeert als tussenpartij, maar zelf rechtstreeks producten levert. Bij vragen of problemen heb je rechtstreeks met hen te maken en hoef je geen omslachtige stappen te volgen. Prijzen kunnen daardoor iets hoger zijn dan Gearbest, maar de kwaliteit is er vaak ook naar. Ook Banggood opereert vanuit China, dus je dient wederom geduld te hebben met betrekking tot de levering.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Extra betaalmogelijkheden voor zakelijke klanten
 • Alle grote A-merken onder één dak
 • Veel verschillende acties tegelijkertijd
 • Voor 23.00 besteld is de volgende dag in huis
Minpunten:
 • Servicedesk minder lang open dan de Salesdesk
 • Niet altijd de goedkoopste optie
Ga naar Azerty.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Azerty

Ervaring geschreven door Zakelijkekoper
4 oktober 2021
Afrader voor zakelijke aankoop

Let op: bij Azerty moet je zelf de retourkosten betalen én ze houden daarbovenop 25% van het aankoopbedrag in als je met KvK/BTW-nr bestelt. Krijg je dan iets beters of meer als zakelijke klant? Welnee! Maar het mag volgens de wet en dus doet Azerty het. Dikke middelvinger naar alle ondernemers. Helemaal waardeloos.

Ervaring geschreven door Lars
9 december 2020
Betrouwbare site

Azerty is voor mij de Go to webshop wanneer ik spullen voor mijn desktop of laptop nodig heb. Het fijne is dat je hier alles over de gehele breedte kunt vinden. Of je nu een hele laptop in één keer wilt bestellen, of je gaat zelf aan de slag met losse componenten. Alles is er gewoon te vinden en voor de prijs hoef je het niet te laten. Ik ben vooral ook heel tevreden over de transparantie en duidelijkheid. Dat geeft vertrouwen. Zeker wanneer je grote aankopen moet doen, zoals vaak het geval is wanneer je met computers aan de slag gaat.

Ervaring geschreven door Theo
26 november 2020
ASUS laptop

Wanneer je een laptop gaat kopen, dan wil je wel zeker zijn van de levering en de garantie. Daarom heb ik mijn ASUS hier gekocht. Ik had al gehoord dat de winkel snel leverde, dus dat was ook een reden om voor Azerty te kiezen. De verzending verliep inderdaad voorspoedig. Inmiddels heb ik ook meer RAM-geheugen via Azerty kunnen verzorgen. Het is wel heel fijn dat het je niet te veel hoeft te kosten en dat alles gewoon naar behoren wordt verzorgd.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Azerty

Website azerty.nl
Sterren
Ervaringen
66% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Azerty.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement