Tips over online webshops, diensten & producten

MegaGadgets review & ervaringen

MegaGadgets
Ga naar Megagadgets.nl

Onze expert over MegaGadgets:

Laatst bijgewerkt: 30 november 2020

Megagadgets.nl is een online webshop waar je de meest uiteenlopende gadgets vindt in verschillende categorieen. Vaak zijn het grappig of praktische producten die het leven makkelijker of leuker maken. Megagadgets.nl bestaat sinds 2004 en is sindsdien niet meer weg te denken uit het online landschap. We zochten voor je uit of aankopen op deze webshop de moeite waard zijn of dat je toch beter elders kunt kijken. Ook zochten we voor je uit waar en hoe je de beste deals scoort op deze webshop, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Lees vooral verder en bekijk onze bevindingen.

Waarom kies je voor MegaGadgets?
 • Aparte afdelingen voor iedereen rechtstreeks bereikbaar
 • Veel unieke producten
 • Betalen met VVV-bonnen
 • Productreviews aanwezig
Ga naar Megagadgets.nl

Wat is Megagadgets.nl?

Megagadgets.nl is een online webshop gespecialiseerd in detailhandel, distributie en verkoop van gadgets en andere producten. Eigenlijk precies zoals de naam van de webshop al doet vermoeden. Deze producten komen van over de hele wereld en de webshop is momenteel marktpleider in de gadgetwereld, in Nederland. Megagadgets.nl is in 2004 opgericht en bestaat momenteel uit een team van 10 man, actief door heel Europa.


Is Megagadgets.nl betrouwbaar?

Megagadgets.nl bestaat dus al sinds 2004 en is sindsdien gestaag gegroeid. Deze webshop begon als winkel in Leiden, maar bestaat inmiddels uit een online webshop, verschillende franchises en shop-in-shop concepten. Groei kan pas ontstaan als je daadwerkelijk iets goed doet. Als je een aankoop doet op Megagadgets.nl mag je er dan ook vanuit gaan dat dit goed gaat.

Als we kijken naar diverse beoordelingen op reviewsites van Megagadgets.nl, dan vinden we veelal gemengde reacties, maar toch grotendeels positief. Op Trustpilot scoort de webshop een 3,1 op 5 op basis van ruim 12.000 reviews. Zo zijn er veel mensen met lovende reacties over hun gekochte producten, waar anderen zwaar teleurgesteld zijn. Gelukkig maakt Megagadgets.nl gebruik van productreviews van gebruikers. Lees deze dus altijd goed door, voordat je een product aanschaft op de website. Dan kan er weinig misgaan.


Aanbod

Op Megagadgets.nl vind je dus een ruim assortiment aan vele verschillende soorten gadgets. Natuurlijk is een ‘gadget’ een zeer ruim begrip. Eigenlijk is vrijwel ieder (klein) hebbedingetje een gadget. Op Megagadgets.nl vind je dan ook veel verschillende categorieën, variërend van eten & drinken tot speelgoed & spellen, maar ook wonen & leven of cadeau’s. Hieronder lichten we enkele categorieën uit met enkele aanwezige producten, zodat je een idee hebt van wat je op Megagadgets.nl vindt.

Eten & drinken

In de categorie eten & drinken vind je niet zozeer eten & drinken terug. Hier vind je namelijk een ruime verscheidenheid aan accessoires terug, die betrekking hebben tot eten en drinken. Veelal leuke cadeau’s en hebbedingetjes. Wat moet je je daarbij voorstellen? Wat dacht je van een bierglas in de vorm van een schoen van 2 liter, vleesklauwen om je vlees te snijden als Wolverine van X-men of een siliconen eierkoker.

Over het algemeen zijn het geen producten die je per se nodig hebt, maar die je eten & drink ervaring wel kunnen verleuken. Ook vind je hier verschillende spellen terug die zijn gerelateerd aan voedsel. Denk aan chili roulette met pepers of bier drankspellen. Van alles om van iedere gelegenheid een feestje te maken.

Kleding & accessoires

In de categorie kleding & accessoires vind je wel kleding terug, maar niet zoals je dat bij een Zalando of ABOUT YOU doet. Het gaat hier ook weer om verleukte varianten op kleding. Denk hierbij aan een bierbuik heuptas, flamingo pantoffels of een stropdas met ingebouwde bieropener. Handig voor op feestjes en partijen om als leukste persoon voor de dag te komen. Hier vind je van alles voor jezelf, maar ook veel leuke, originele gadgets om een ander cadeau te geven.

Singles day

Elke 14e van februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. De meest vervelende dag voor de singles. Speciaal daarvoor heeft Megagadgets.nl een categorie genaamd ‘Singles Day’, welke gewoon het hele jaar beschikbaar is. In deze categorie vind je veel producten terug die je in je eentje kunt gebruiken en waar je de grootste lol mee kunt hebben.

Waar moet je dan aan denken hoor ik je je afvragen? Ook deze producten zijn weer uiteenlopend. Denk aan een ‘Aerial Yoga Swing Hangmat’, een Halloween skelet ter grootte van een mens of een heuse onderwater duikscooter. Ook hier valt niet echt een peil te trekken op de inhoud van het assortiment, maar originele producten vind je er zeer zeker.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het is moeilijk om iets te zeggen over de prijs- / kwaliteitverhouding van de producten. Zoals je in de categorie ‘Aanbod’ hierboven al las, zijn er ontzettend veel verschillende gadgets te vinden op de webshop. Mede daardoor is het lastig om een algemene lijn te trekken over alle producten. Je vindt er gadgets van een paar euro, sommige tientallen euro’s of enkele honderden euro’s. Het is goed mogelijk dat je aankoop van €20,- van goede kwaliteit is, terwijl je aankoop van €70,- niet aan je wensen voldoet.


Waar komen de producten van Megagadgets.nl vandaan?

Net als met over de prijs- / kwaliteitverhouding van de producten, is het ook lastig om te zeggen waar alle producten van Megagadgets.nl precies vandaan komen. Het lijkt ons namelijk erg sterk dat alles uit dezelfde fabriek komt, omdat de producten zo veelzijdig zijn. Zelf geeft de webshop aan iedere dag weer op zoek te gaan naar de beste gadgets door heel Europa. Het is dus goed mogelijk dat je stropdas met bieropener uit Polen komt, terwijl het bierspel dat je koopt uit Zuid-Spanje afkomstig is. Onder welke omstandigheden al die producten vervolgens worden gemaakt, dat is dus ook niet te traceren.


Klantenservice

Juist omdat alle producten op Megagadgets.nl zo veelzijdig zijn, is het altijd maar de vraag wat je in huis haalt. Je kunt nog zo goed de reviews doorlezen en ook al zijn ze allemaal lovend, je kunt teleurgesteld raken van de aankoop. Het gaat uiteindelijk toch allemaal om je eigen beoordeling. Mocht dit het geval zijn, of er gaat simpelweg iets mis met je bestelling, dien je contact op te nemen met de klantenservice. We zochten voor je uit op welke wijzen je in contact komt met Megagadgets.nl.

FAQ

Uiteraard vind je op Megagadgets.nl ook een uitgebreide FAQ terug. Dat is een pagina waarop de meest gestelde vragen staan genoteerd, waarbinnen je eenvoudig doorklikt over de verschillende onderwerpen. Denk daarbij aan bestellingen, verzendingen en betalingen.

Als extra op al deze standaard vragen en antwoorden, vind je hier nog wel iets anders interessants terug: product handleidingen. Mocht je een product hebben gekocht, maar je weet niet helemaal zeker hoe je dit product moet gebruiken? Kijk dan of je dit product terugvindt op deze pagina, zodat je een uitgebreide handleiding tot je beschikking hebt om het product goed te gebruiken.

Bellen

Heb je een vraag waarop je nog geen antwoord vindt binnen de FAQ? Dan kan je natuurlijk altijd even een belletje plegen. Tenminste, dat kan van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00. Het telefoonnummer waarop je Megagadgets.nl bereikt is 070 3450062. Houd wel je bestelnummer bij de hand als je telefonisch contact opneemt met de webshop.

Ticket aanmaken

Wil je direct dat een werknemer van Megagadgets.nl aan de achterkant alles voor je uitpluist? Dan dien je een ticket aan te maken. Dat is een vraagstuk rondome een probleem, waarop je binnen 1 werkdag een uitgebreid antwoord ontvangt van een werknemer. Dit ticket koppel je aan je bestelling, zodat de achterliggende werknemer direct alles in kan zien. Anderzijds kan dit ook per mail. Een ticket maak je op de volgende twee manieren aan:

 • Log in in jouw account en stuur een ticket via de Helpdesk in jouw accountgegevens. Je krijgt binnen 1 werkdagen antwoord.
 • Heb je geen account? Je kunt je vraag/opmerking mailen naar klantenservice@megagadgets.nl. Je krijgt binnen 2 werkdagen antwoord.

Specifieke afdeling bereiken

Zoals aan het begin van het artikel aangegeven bestaat Megagadgets.nl uit een team van 10 man. Deze mensen zijn achterliggend allen onderverdeeld onder eigen afdelingen, zoals marketing, pers en sales. Heb je niet direct een vraag over een bestelling of een product, maar wil je contact met één van deze afdelingen? Dan vind je per afdeling een eigen mailadres terug waarmee je direct contact opneemt. We hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Voor vragen omtrent marketingactiviteiten kan je terecht bij de marketing afdeling via marketing@megagadgets.nl
 • Voor vragen omtrent pers activiteiten kan je een mail sturen naar de pers afdeling via pers@megagadgets.nl. Dit mailadres is ook beschikbaar voor de aanvraag van hoge resolutie foto’s.
 • Voor offertes van promotionele activiteiten en grote orders kun je een mail sturen naar de sales afdeling via sales@megagadgets.nl
 • Verkoop je zelf een product dat niet zou misstaan in het assortiment van Megagadgets.nl? Mag je altijd ene mail sturen naar de inkoop afdeling via purchase@megagadgets.nl

Betaalmogelijkheden

Nadat je je online winkelkarretje hebt gevuld met de meest uiteenlopende producten, is het tijd om je bestelling af te rekenen. Door de jaren heen zijn er verschillende manieren van betalingen bijgekomen, om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Afrekenen op Megagadgets.nl? Dat doe je natuurlijk met de welbekende betaalmogelijkheden als iDeal, PayPal en de gerenommeerde creditcards. Interessant op de webshop, wat je niet vaak meer vindt, is de mogelijkheid om te betalen met een VVV-bon. Zo kan iemand dus met een ontvangen cadeau zelf nog meer cadeau’s kopen.

Garantie

Op de garantiepagina van Megagadgets.nl is de webshop vrij duidelijk op hun garantietermijn. Laten we direct maar eerlijk zijn: die is niet lang. Ieder elektronisch product met een aankoopbedrag van minimaal €100,- heeft 1 jaar garantie. Alle overige producten hebben slecht 3 maanden garantie. Dit is de garantie die via Megagadgets.nl verloopt en dus niet de fabrieksgarantie. De garantieperiode van 3 maanden of een jaar gaat in op de dag van aankoop, niet op de dag van ontvangst. De meegeleverde pakbon is daarin de leidraad.

Hoe het zit met garantie op beschadigde producten? Daarvoor dien je binnen een week na ontvangst een melding te maken bij Megagadgets.nl. Doe je dit later? Dan komt deze garantie helaas te vervallen. Zorg er dus voor dat je direct actie onderneemt, mits dit het geval is.

Geen garantie

Ook is Megagadgets.nl duidelijk wanneer je geen garantie ontvangt op producten. Dat is in de volgende situaties het geval:

 • Als er geen aankoopbewijs is en/of originele verpakking. Deze moet je namelijk, zolang de garantieperiode loopt, bewaren.
 • Bij (schade als gevolg van) onjuist gebruik.
 • Bij aangetroffen onderdelen door slijtage
 • Defecten of gebreken die al bekend zijn op moment van ontvangst van het product. Indien dit het geval is, neem dan direct contact op met de klantenservice.

Verzending

Megagadgets.nl opereert vanuit Nederland en verstuurt haar pakketjes via PostNL. Bestellingen die op werkdagen voor 22.00 zijn geplaatst, ontvang je de volgende werkdag vaak al in huis. Tenzij anders staat aangegeven bij het product op de website. Dat betekent in ieder geval dat de pakketten al ergens in Nederland zijn opgeslagen en niet nog uit het buitenland moeten komen. Deze pakketten worden geleverd van maandag t/m zaterdag. De verzendkosten die Megagadgets.nl hanteert zijn €4,95 per bestelling. Vanaf €50,- rekent de webshop geen verzendkosten. Uiteraard ontvang je van iedere bestelling die je doet een track & trace code, zo houd je zelf de status van je bestelling in de gaten op het moment dat deze bij Megagadgets.nl de deur uitgaat.


Retourneren MegaGadgets

Niet tevreden met je pakketje? Dan kan je deze natuurlijk terugsturen naar Megagadgets.nl. Hier zijn wel enige voorwaarden aan verbonden. Zo heb je na ontvangst van het artikel 30 dagen bedenktijd. Op de website kan je een retourformulier downloaden of zelf het pakket retour sturen aan:

MegaGadgets B.V.

Rhone 40

2491 AP Den Haag

Zodra je je pakketje retour hebt gestuurd, wordt deze binnen 14 dagen verwerkt. Vervolgens ontvang je binnen nog eens 14 dagen het volledige aankoopbedrag van het pakket terug, mits de toestand van het pakket in orde is.

Geen retour mogelijk

Niet alle producten mogen retour aan Megagadgets.nl. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben.
 • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.
 • Producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken.
 • Audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
 • Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.

Korting & aanbiedingen

Op Megagadgets.nl koop je dus van alles en nog wat. Leuk voor jezelf, maar ook leuk voor een ander. Nog leuker als je er een flinke deal mee weet te slaan. Hoe je de beste deals ontvangt op deze webshop? We zochten het voor je uit.

Sale

Op Megagadgets.nl vind je een aparte ‘Sale’ pagina. Daarop staan alle gadgets die momenteel in de aanbieding zijn. In principe is Megagadgets.nl niet perse de goedkoopste aanbieder van producten, maar je vindt er wel veel originele producten. Kortingen op de ‘Sale’ pagina lopen soms op tot wel 50% of meer. Hieronder volgen enkele aanbiedingen op het moment van schrijven, zodat je een idee hebt van wat je zoal vindt op deze pagina.

Reis snorkelset

Dit is een snorkelset die je meeneemt op vakantie, of juist gewoon thuis in een lokale plas of zwembad. Met duikbril en snorkel inbegrepen. Normaal kost deze gadget €24,95, maar op het moment van schrijven is deze verkrijgbaar voor €4,95. Een fikse korting op een leuk product.

Koffer BBQ

Houd je van barbecueën, maar doe je dat liever bij een ander of op een openbare plek? Waarom zou je altijd een wegwerp barbecue kopen, als je eenmalig van het probleem verlost bent met een koffer BBQ? Deze koffer vouw je eenvoudig op en neem je overal mee naar toe, om vervolgens lekker je vlees en groenten op te braden. Kosten? €19,95 in plaats van €39,95.

Hobbit sloffen

Bij een koude winter horen warme sloffen. Voor de allergrootste fans van The Lord of the Rings of The Hobbit vind je op Megagadgets.nl dan ook Hobbit sloffen terug. Ontvang warme, grote voeten, tegen een gereduceerde korting van 50%. Normale prijs is €19,95, maar momenteel verkrijgbaar voor €9,95. Zoals je ook hier weer merkt is het assortiment uiteenlopend en verschillen de kortingen flink per product.

Bulkkortingen

Megagadgets.nl geeft aan dat ze hun producten vrijwel overal vandaan kunnen toveren. Daarnaast kunnen ze hun producten ook personaliseren, zoals bijvoorbeeld voor relatiegeschenken met een logo erop of iemands naam. Zo koop je veel producten op de webshop dus in groten getale, gepersonaliseerd op, tegen een lagere prijs. Daarvoor adviseert de webshop je wel even contact op te nemen met iemand van de klantenservice, zodat ze een persoonlijk aanbod kunnen doen.


Wel of niet kopen bij Megagadgets.nl

Op de webshop van Megagadgets.nl vind je niet perse de meest alledaagse producten terug. Het gaat hier echt om gadgets en hebbedingetjes, voor je zelf en voor een ander. Luxeartikelen voor de lol, als je een X bedrag daarvoor overhebt. De levering vindt meestal de volgende dag al plaats, dus lang hoef je niet te wachten op je pakketjes.

Mocht je in het uitgebreide assortiment iets tegenkomen waarvan je denkt: ‘goh, da’s lachen!’, dan zijn wij de laatsten die zouden zeggen om het niet te doen. De valkuil van de webshop zit hem er natuurlijk wel in dat niet alles altijd van evengoede kwaliteit is. Lees dus de productreview(s) goed door, als die er zijn. Zo heb je een beter beeld waaraan je je welverdiende centjes precies aan besteed.


Tips voor kopen bij Megagadgets.nl

Als je je zin doet, dan koop je de hele dag van alles door. Zolang je er geld voor hebt. Af en toe jezelf belonen op iets origineels en uniek mag dan ook altijd. Mocht je op zoek zijn naar iets uniek, dan ben je bij Megagadgets.nl aan het juiste adres. Graag geven we je op voorhand wat tips en advies mee om in de gaten te houden op deze webshop:

 • Bestel voor 22.00, dan is de kans groot dat je het pakket de volgende dag al in huis hebt
 • Houd de ‘Sale’ pagina in de gaten. Daarop vind je alle artikelen die op dat moment in de aanbieding zijn
 • Neem contact op met de specifieke afdeling die jou met jouw specifieke vraag helpt rondom sales, marketing of pers
 • Kijk eens naar gepersonaliseerde relatiegeschenken of bulkaankopen. Zo maak je niet alleen jezelf blij, maar ook een ander
 • Houd wel je eigen portemonnee in de gaten. We hebben natuurlijk geen invloed op jouw financiële uitgaven, maar weet per aankoop wel zeker of je het product nodig hebt
 • Lees iedere productreview goed door voor je een aankoop doet
 • Geen idee hoe je gekochte product werkt? In de FAQ vind je diverse handleidingen terug van verschillende producten


Beste alternatieven voor Megagadgets.nl

Op Megagadgets.nl koop je de meest uiteenlopende gadgets in verschillende categorieen. Uiteraard is deze webshop niet de enige die dergelijke producten aanbied. Vind je op deze shop niet iets terug wat je zoekt, dan kan je altijd nog eens een kijkje nemen op één van de volgende webshops. Wie weet vind je daar iets wat je aanstaat:

iBood

iBood is een webshop waarop dagelijks nieuwe aanbiedingen komen te staan. Dit gaat niet zozeer om gadgets, maar om veel handige, praktische hebbedingetjes. Vind je hier niet iets waar je direct in geïnteresseerd bent? Kijk dan de volgende dag opnieuw voor andere aanbiedingen.

Koopjedeal.nl

Koopjedeal.nl is bijna net zo ingericht als iBood, met dagelijks nieuwe aanbiedingen. Daarnaast vind je hier producten terug die soms enkele dagen tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar zijn. Deze webshop werkt volgens een op = op principe en het is maar de vraag of iedere deal ooit nog eens terugkomt in het assortiment.

Etsy

Etsy is een gigantische online marktplaats van de meest unieke hebbedingetje. Het grootste verschil ten opzichte van bovengenoemde webshops en Megagadgets.nl is wel dat deze webshop wereldwijd opereert. Je product kan zomaar uit Zuid-Afrika, Spanje of Australië komen. Dat zorgt wel voor veel langere wachttijden dan op een Nederlandse webshop, maar is soms wel goedkoper en nog unieker.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Aparte afdelingen voor iedereen rechtstreeks bereikbaar
 • Veel unieke producten
 • Betalen met VVV-bonnen
 • Productreviews aanwezig
Minpunten:
 • Niet perse de goedkoopste
 • Slechts drie maanden garantie op meeste artikelen
Ga naar Megagadgets.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen MegaGadgets

Ervaring geschreven door anoniem
9 december 2020
Alles is perfect gegaan

Wanneer je gek bent op gadgets, moet je Megagadgets zeker een keer uitproberen. Ik koop hier regelmatig leuke spulletjes die ik zoek.

Het fijne is dat het aanbod lekker groot is en je dus altijd kan vinden wat je zoekt.

Wanneer je het thuis krijgt, blijkt het vaak zelfs nog beter dan gehoopt. En het grootste pluspunt van allemaal is dat de prijs lekker laag is. Dat maakt het alleen maar nog leuker om er te shoppen.

Ze leveren snel en je hoeft je nergens zorgen om te maken. Ik zal hier nog wel vaker bestellen.

Ervaring geschreven door Tanja
18 november 2020
Gewoon betrouwbaar en goed!!

Het bestellen bij MegaGadgets gaat lekker gemakkelijk!! Ik word dan ook heel blij van het bestelproces. Je kunt eenvoudig betalen. Ook is de service snel en van topniveau. Dat maakt het ook de bezorgkosten die er voor in rekening worden gebracht mee dan waard. Ik heb eigenlijk nog geen enkele keer problemen gehad en ik krijg altijd precies wat ik besteld heb en waar ik om gevraagd heb. Het is fijn om ook eens bij een webshop te bestellen waar alles wel gewoon klopt. Ik hoop zeker dat MegaGadgets op deze manier doorgaat en gewoon eerlijk en betrouwbaar blijft!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling MegaGadgets

Website www.megagadgets.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Megagadgets.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement