Tips over online webshops, diensten & producten

Campusshop review & ervaringen

Campusshop
Ga naar Campusshop.nl

Onze expert over Campusshop:

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2021

Start je binnenkort met studeren en ben je nog op zoek naar de kerst op de taart? Naast alle schoolboeken en collegegeld, adviseert tegenwoordig vrijwel iedere opleding je om een eigen laptop aan te schaffen. Campusshop is speciaal in het leven geroepen om laptops, MacBooks en accesoires aan te bieden aan (nieuwe) studenten. We zochten voor je uit of deze webshop je enige voordelen bied ten opzichte van andere webshops waar je soortgelijke apparatuur koopt. Onze bevindingen lees je uitgebreid terug in deze review.

Waarom kies je voor Campusshop?
 • Campusshop denkt mee aan de beste optie voor jouw studie
 • Snelle Studenten Service (en upgrades)
 • Klantenservice zes dagen per week geopend
 • Mogelijkheid tot laptop huren
Ga naar Campusshop.nl

Wat is Campusshop?

Campusshop is een online webshop speciaal gericht op (aanstaande) leerlingen en studenten. Hier vind je niet de benodigde agenda’s, etuis en geodriehoeken, maar enkel en alleen laptops, tablets en rekenmachines. Praktische zaken die anno nu niet meer weg te denken zijn uit een klaslokaal. Op de webshop is het mogelijk om je (aanstaande) onderwijsinstelling te selecteren en eventueel zelfs een opleiding.

Op basis van je opleiding selecteert Campusshop enkele laptops die voor jou geschikt zijn om te gebruiken tijdens deze studie. De leus van de shop luidt niet voor niets ‘bekijk de beste laptopdeals geschikt voor jouw opleiding’. Ook ontvang je studentenkorting op aankoop van je laptop en is er extra service mogelijk, waarover we later meer vertellen. Campusshop is ook gevestigd als shop-in-shop van Paradigit winkels. Deze vind je in Eindhoven, Maastricht, Utrecht en Groningen.


Is Campusshop betrouwbaar?

Campusshop werkt naar eigen zeggen samen met meer dan 200 onderwijsinstellingen door heel het land. Om die samenwerking in stand te houden, moet je wel leveren wat je nakomt. In die zin is Campusshop dan ook een betrouwbare webshop om je laptop op te kopen voor je studie. Dit wordt ook versterkt doordat de webshop in het bezit is van het ‘Stichting Webshop Keurmerk’, waarmee ze aan een bepaald aantal voorwaarden moeten voldoen.

Kijken we buiten de website om naar klantbeoordelingen, dan scoort Campusshop ook meer dan prima. Op Trustpilot scoren ze een 3,8 uit 5 sterren, op basis van meer dan 1200 reviews. Het overgrote deel van de klanten heeft dan ook een goede tot zeer goede ervaring met deze webshop.


Aanbod Campusshop

In de introductie van Campusshop gaven we al aan welke producten je terugvindt op de website. Dit gaat voornamelijk om laptops, MacBooks, rekenmachines en tablets. Alle benodigde snufjes om jou van alle technische gemakken te voorzien tijdens de studie. Laptops van Windows vind je in verschillende prijssegmenten terug. De goedkoopst laptops vind je tussen €250,- en €500,- en ook enkele laptops van meer dan €1000,-.

MacBooks vind je terug op de site in hun eigen prijssegment. De goedkoopste variant is een MacBook Air vanaf €949,- en deze lopen voor het echte grafische werk op tot wel €2999,-. De rekenmachines zijn enkele standaard huis, tuin en keuken-modellen, naast de welbekende grafische rekenmachines van Texas Instruments. Qua tablets vind je enkel iPads terug in het assortiment.

Accessoires

UIt het hoofdmenu wordt het niet direct duidelijk dat Campusshop ook  accessoires verkoopt, maar iets later in onze zoektocht stuitten we nog op deze categorie. Hier vind je allerlei extra’s die handig zijn in combinatie met de andere producten op de webshop. Zo vind je hier onder andere monitors en rugzakken, maar ook tekentablets en software.


Snelle Studenten Service

Naast fysieke producten is het ook mogelijk om extra service te krijgen vanuit Campusshop, onder de noemer Snelle Studenten Service. Op het moment dat op de webshop een Windows laptop of Chromebook koopt, ontvang je twee jaar Snelle Studenten Service cadeau. Is je laptop defect? Dan wordt deze de volgende werkdag bij je thuis opgehaald en binnen vijf dagen gerepareerd. Lukt het niet binnen vijf werkdagen? Dan ontvang je een leenlaptop of vervangend model, zodat je niet achterloopt op je studie. Helaas geldt dit niet voor MacBooks.

Upgraden

Deze Snelle Studenten Service ontvang je twee jaar gratis, maar het is ook mogelijk om deze te upgraden. Zo bestaat er de mogelijkheid tot Premium Studenten Service en Pro Studenten Service. We leggen de kosten en voordelen hier voor je uit:

Premium Studenten Service

 • Mogelijkheid tot 2 of 3 jaar
 • Kost €29,- voor twee jaar en €59 voor drie jaar
 • Bij een defect word je laptop de volgende dag opgehaald
 • Tijdens het ophalen ontvang je direct een leenlaptop
 • Binnen zeven werkdagen is je laptop gerepareerd
 • Lukt het niet binnen zeven werkdagen? Ontvang je een nieuwe laptop

Pro Studenten Service

 • Duurt 3 jaar
 • Kost €129,- voor drie jaar
 • Je laptop word bij jou thuis of op locatie gerepareerd
 • Dit kan direct de volgende werkdag al, maximaal binnen twee werkdagen
 • Lukt het niet op locatie? Ontvang je direct een nieuwe laptop

In de kleine lettertjes staat wel dat een nieuwe laptop die je krijgt vaak een refurbished model is. Als er sprake is van schade en andere defecten door niet rechtmatig gebruik, dan vervalt het recht op ontvangst van een leenlaptop.


Waar komen de producten van Campusshop vandaan?

Waar de producten van Campusshop wegkomen is niet precies bekend, maar we vermoeden dat Campusshop een eigen magazijn heeft met opgeslagen apparatuur. Ze hanteren namelijk een vandaag besteld is morgen in huis principe. Ze kunnen snel schakelen na een aankoop, zodat je niet lang hoeft te wachten op je nieuwe laptop. Aangezien ze ook op snelle basis een vervangend, gelijkwaardige leenlaptop kunnen regelen, lijkt het ons niet meer dan logisch dat ze een eigen magazijn hebben.

De laptops, rekenmachines en tablets worden natuurlijk ook ergens geproduceerd. Grote kans dat Campusshop deze apparatuur rechtstreeks uit een fabriek opkoopt en vervolgens zelf opslaat, tot er een gepaste leerling of student langskomt die de laptop koopt.


Laptop huren

Als je gaat studeren, dan kost de studie al een flinke duit. Reken daar alle verplichte schoolboeken bij op en je komt op een flink bedrag uit. Het is daardoor mogelijk dat het budget voor een nieuwe laptop al op is. Campusshop snapt dat en biedt daarom ook de mogelijkheid om laptops via hen te huren. Het is enkel mogelijk om een laptop te huren in combinatie met een verzekering inclusief diefstaldekking. Geïnteresseerd in het huren van een laptop? Dan doe je dat op de volgende manier:

 • Kies je onderwijsinstelling op de site
 • Vink aan: ja, ik ben student en/of werkzaam op deze onderwijsinstelling
 • Bevestig je keuze
 • Kies de laptop die je wilt en plaats deze in je winkelkarretje
 • Selecteer de verzekering inclusief diefstal voor twee of drie jaar
 • Kies de bezorgwijze die je wilt
 • Login met je account
 • Selecteer tijdens het afrekenen ‘huren’
 • Volg de overige stappen op je scherm met betrekking tot persoonlijke informatie

Binnen enkele minuten ontvang je orderbevestigingen in je mail en instructie om je digitale huurovereenkomst te ondertekenen. Nadat de huurtermijn is verstreken, is het mogelijk om de laptop volledig over te nemen van Campusshop. Het termijnbedrag dat je betaalt is het totaalbedrag verdeeld over 12, 24, 36 of 48 maanden.


Klantenservice

In principe koop je enkel technische apparatuur op Campusshop. Spullen waar te allen tijde iets mis mee kan gaan. Natuurlijk heb je de eerder genoemde Snelle Studenten Service, maar er zijn ook mogelijkheden om daadwerkelijk contact te zoeken met de site. Wij zochten ze alvast voor je uit:

FAQ

Klik je op de site op het knopje ‘Klantenservice’, dan vind je allereerst een zeer uitgebreide FAQ met allerlei op voorhand beantwoorde vragen. Zo vind je hier meer uitleg over de Snelle Studenten Service en bezorging van de laptops, maar ook over eventuele additionele verzekeringen. Als je er echt niet uitkomt kan je een medewerker van Campusshop om hulp vragen.

Bellen

Vaak ontvang je het snelste antwoord bij de klantenservice via telefonisch contact. Ook bij Campusshop is dit mogelijk. Je bereikt ze op het telefoonnummer 088-0450550. De openingstijden van deze telefonische klantenservice is ook vrij ruim, namelijk van 9.00 – 21.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag zijn ze ook geopend, maar dan van 9.00 – 16.00 uur.

Social Media

Het is ook mogelijk om contact op te nemen met Campusshop via Social Media. Via de platformen van Twitter en Facebook dien je dan via een persoonlijk bericht je vraag op te sturen. Zorg dat je je vraag zo duidelijk mogelijk stelt, aangezien het gemiddeld zo’n twee uur duurt voordat je een reactie ontvangt. Hoe meer vragen je nodig hebt om tot de kern te komen, hoe langer je bezig bent om de hulp te ontvangen die je wenst.

E-mail

Heb je nog meer engelengeduld? Stuur dan een uitgebreide mail met je vraag naar service@campusshop.nl. Wees ook hier weer duidelijk vanaf het begin, zodat je in zo min mogelijk mails tot de kern van het antwoord komt. De gemiddelde werktijd op een e-mail is zo’n twee werkdagen vanuit Campusshop.

Betaalmogelijkheden

Een laptop is uiteindelijke een forse investering die je doet. Net als studiekosten, is dit een flinke kostenpost aan het begin van je studie. Toch dient de bestelling natuurlijk wel even betaalt te worden. Het is bij Campusshop mogelijk om te betalen via iDeal of creditcard van Mastercard of VISA. Liever het heft in eigen handen nemen? Betaal dan via een bankoverschrijving. Zoals eerder aangegeven is het ook mogelijk om een laptop te huren bij Campusshop, omdat niet iedereen direct een volledige laptop kan betalen.

Campusshop werkt daarnaast ook samen met Paradigit winkels. Het is mogelijk om deze winkels je apparatuur te kopen van Campusshop, zodat je ook niet hoeft te wachten op een levering. Koop je deze rechtstreeks in de winkel? Dan is het ook mogelijk om contact te betalen of het product te pinnen.

Garantie

Zoals aangegeven ontvang je op een Windows laptop of Chromebook altijd twee jaar Snelle Studenten Service en bijbehorende voordelen om een vervangend toestel te ontvangen. Dit is net zolang als de wettelijke garantieduur, alleen heeft Campusshop dat op een praktische manier ingericht. De garantie gaat in vanaf de factuurdatum. Het is ook mogelijk om laptops zakelijk te kopen bij Campusshop, maar dan valt deze buiten het consumentenrecht. Deze heeft dan enkel fabrieksgarantie, welke maximaal een jaar is.

Accu’s en opladers

Opladers en accu’s zijn over het algemeen aan slijtage onderhevig. Deze gaan vaak sneller defect dan het daadwerkelijke apparaat. Mede daardoor is de garantie op accu’s bij Campusshop iets anders, want deze is namelijk slechts zes maanden. Dit geldt enkel als voor een accu als deze uit het product is te halen. Zit deze erin vast en moet de hele laptop open? Dan geldt de garantietermijn van het volledige product. Op adapters geldt de standaard garantie van twee jaar.

Verzending

Koop je een product op Campusshop? Dan verloopt de bezorging uiteindelijk met koeriersbedrijf DHL. Elke bestelling die je voor 23.00 uur bestelt, met een voorradig product, ontvang je de volgende werkdag in huis. Bij aankopen vanaf €20,- betaal je tevens geen verzendkosten op de webshop. Daar kom je enkel op met de goedkopere rekenmachines, aangezien vrijwel alle andere producten flink duurder zijn. Voor betalingen onder €20,- betaal je €4,95 verzendkosten.

Retourneren

Heb je een product ontvangen na aankoop op Campusshop? Dan stuur je deze binnen 14 dagen probleemloos retour, zonder opgaaf van reden. Daarvoor dien je wel aan enkele voorwaarden te voldoen. Zo dient de laptop in de originele verpakking teruggestuurd te worden en bij voorkeur ongebruikt. Binnen 14 dagen na ontvangst, maakt Campusshop het verschuldigde retourbedrag terug aan je over. Maar hoe stuur je je apparaat retour naar de webshop?

Allereerst dien je via het online retourformulier op de site een aanvraag te doen. Vervolgens zijn er vier stappen die je moet volgen:

 1. Volg de instructies volgens het formulier, waarna je retourinstructies en een label ontvangt
 2. Binnen een werkdag word je aanvraag verwerkt. Goedgekeurd? Ontvang je een DHL label waarmee je het product kunt terugsturen
 3. Zodra Campusshop het product retour heeft ontvangen, ontvang je een mail
 4. Volg zelf de status van je retouraanvraag via ‘mijn Campusshop’ op de site

Korting en aanbiedingen

Campusshop staat niet direct bekend als een prijsstunter. Je vindt er geen aparte pagina’s met aanbiedingen en spectaculaire deals terug, ook niet voor accessoires. Wel vind je producten in het assortiment die voorzien zijn van een prijsverlaging, maar dit is allemaal vrij subtiel vermeld. Aangezien er geen aparte aanbiedingen vindbaar zijn, vergelijken we drie producten uit het assortiment met andere webshops. Houd er wel rekening mee dat je op Windows laptops en Chromebooks de Snelle Studenten Service ontvangt, waarmee je snel wordt geholpen in het geval van problemen. Dit ten opzichte van andere aanbieders.

HP Pavilion Gaming 15-ec1575nd laptop

Deze HP Pavilion Gaming laptop is een stevige laptop die over het algemeen goede recensies ontvangt. Gaat lange tijd mee en kost €1099,- als nieuw bij Campusshop. We vinden dit model terug bij twee andere webshops, namelijk bij Otto en Paradigit. Bij Otto betaal je ook €1099,- voor het model. Zoals we al eerder vertelden valt Campusshop als Shop-in-Shop bij Paradigit. Daar betaal je slechts €1022,- voor het model, wat wel een beetje apart is. Dit is ook direct de goedkoopste optie voor dit model.

Apple MacBook Air (Retina, 13″, Begin 2020) 8GB – 512GB

Apple MacBook producten zijn altijd flink geprijsd, maar ze gaan vaak ook erg lang mee. Bij deze producten merk je dat de prijs lang stabiel blijft en ook merk je dat veel webshops redelijk gelijkwaardige prijzen aanbieden. Zo betaal je voor dit genoemde MacBook Air model met 512GB opslag en 8GB werkgeheugen bij Campusshop €1199,-. Dat is slechts €10,- duurder dan de gooedkoopste aanbieders: Bol.com, MediaMarkt en Amazon.

Iiyama Pro Lite XUB3493WQSU-B1 – 34″ Monitor

Op het moment van schrijven dient deze luxe breedbeeld monitor nog uit te komen. Deze is wel al verkrijgbaar als pre-order in de webshop. In de webshop staat deze aangeprijs voor €379,- als pre-order prijs. Als we kijken in andere webshops, dan vinden we dit artikel enkel bij CoolBlue terug voor exact dezelfde prijs. Op Bol.com en Kijkshop.nl staat deze monitor aangeprijs voor €399,-. Bij Campusshop bespaar je dus twee tientjes met je pre-order ten opzichte van vele anderen.


Wel of niet kopen bij Campusshop?

Als je van plan bent om te gaan studeren, dan kan het zeker geen kwaad om je laptop via Campusshop te verkrijgen. Of je deze nu in één keer koopt of huurt, de student staat voorop. Men weet bij deze webshop dat er veel werk te verrichten valt op een laptop om studieresultaten te boeken. In het geval van problemen kan je dan ook aanspraak maken op de Snelle Studenten Service. Eventueel upgrade je deze naar betere opties, zodat je nog sneller geholpen wordt in het geval van problemen. Daar betaal je wel wat extra voor, maar helpt je over de lange termijn een mogelijke studievertraging door technisch falen te voorkomen. Qua prijs is Campusshop marktconform. Verwacht geen spectaculaire aanbiedingen, maar gedegen prijzen voor gedegen apparatuur.


Tips voor kopen bij Campusshop

Je staat te trappelen om aan je studie te beginnen, maar voor het zover is moet je allerlei randzaken op orde hebben. Inschrijven bij de studie is handig, maar ook schoolboeken moeten besteld worden. Vervolgens heb je een laptop nodig die bij jouw studie past. Maar hoe vind je de juiste? Neem de volgende tips mee in het aankoopproces van je nieuwe laptop:

 • Geef door welke studie je gaat volgen op de webshop. Vervolgens krijg je een aanbeveling;
 • Kan je een laptop niet in een keer kopen? Kijk naar de huurmogelijkheden;
 • Upgrade je Snelle Studenten Service naar betere opties om zo nooit lang problemen te ervaren dankzij technische mankementen;
 • Liever zelf een kijkje nemen? Bezoek een Paradigit winkel in Maastricht, Groningen, Utrecht of Eindhoven;
 • Betaal eenvoudig met iDeal of MasterCard online of via contant / pin in de winkel

Beste alternatieven voor Campusshop

Het is goed mogelijk dat je niet per se gaat studeren, maar dat je wel toe bent aan een nieuwe laptop. Dan is Campusshop misschien niet aan jou besteed, maar zoek je wel een degelijk alternatief om een laptop te kopen. We behandelden al eerder webshops waar je gelijkwaardige apparatuur aanschaft, waar je eens een kijkje kan nemen:

Conrad

Conrad is een van origine Duitse webshop, maar toch al heel wat jaren actief in Nederland. Deze gigantische online marktplaats is ideaal voor al je technische apapratuur. Ook hier vind je ongetwijfeld een interessante laptop, MacBook en / of bijbehorende accessoires.

eGlobal Central

Vind je de westerse winkels duur op het gebied van elektronische apparatuur? Dan kan je overwegen om je nieuwe laptop rechtsreeks uit China te laten importeren. Op eGlobal Central vind je zeer zeker interessante prijzen qua producten. Het nadeel is wel dat je lang moet wachten op de levering en dat je in het geval van mankementen ook je garantie(s) in China moet zoeken.

reBuy

Hoeft je nieuwe laptop niet per se helemaal nieuw te zijn? Neem dan eens een kijkje op de webshop van reBuy voor een gereviseerd model. Dit is een vrij goed gereviseerde laptop die al eens eerder van een ander is geweest. Daardoor zijn prijzen aanzienlijk lager dan volledig nieuwe modellen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Campusshop denkt mee aan de beste optie voor jouw studie
 • Snelle Studenten Service (en upgrades)
 • Klantenservice zes dagen per week geopend
 • Mogelijkheid tot laptop huren
Minpunten:
 • Niet per se de goedkoopste aanbieder
 • Geen (startend) student? Dan zijn er interessantere opties op de markt
Ga naar Campusshop.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Campusshop

Ervaring geschreven door Kim
8 februari 2021
Tablet gekocht

Ik ben dan wel geen echte student, maar bij Campusshop kon ik wel de beste deal voor een tablet afsluiten. Daar ga ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Het is fijn om te zien dat je alles wat je nodig hebt als jongere hier op een fijne manier kunt krijgen. Bovendien vind ik de kennis die ze hier hebben ook echt goed. Dat is ook echt een belangrijke zaak die veel andere webshops gewoon missen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Campusshop

Website www.campusshop.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Campusshop.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement