Tips over online webshops, diensten & producten

Drogisterij.nl review & ervaringen

Drogisterij.nl
Ga naar Drogisterij.nl

Onze expert over Drogisterij.nl:

Laatst bijgewerkt: 3 februari 2021

Voor je kleine huis, tuin en keukenproducten ga je al gauw naar de supermarkt of drogisterij om de hoek. Toch is het steeds makkelijker om aan al die producten te komen, zonder ook maar uit je stoel op te staan. Zo is Drogisterij.nl een online webshop waar je allerlei producten vindt die het in ieder huishouden goed zouden doen. Zelf claimen ze de allereerste online drogist van Nederland te zijn. We zochten voor je uit hoe deze grondleggers van de e-commerce zich verhouden ten opzichte van andere drogisterijen. Lees onze bevindingen terug in deze review.

Waarom kies je voor Drogisterij.nl?
 • Scoren goed qua gehanteerde prijzen
 • Meer dan 40.000 artikelen in het assortiment
 • Klantenservice 6 dagen per week geopend
Ga naar Drogisterij.nl

Wat is Drogisterij.nl?

Drogisterij.nl is zoals de naam al weggeeft een online drogisterij. Zoals ze zelf aangeven, waren ze de eerste drogisterij met een volledige focus op online verkoop. De webshop is voorzien van meer dan 40.000 artikelen in haar webshop. Deze variëren van voeding tot geneesmiddelen en van voedingssupplementen tot lichaamsverzorging. Drogisterij.nl werkt samen met andere drogisten in Nederland, waardoor ze zowel een groot, goed als verantwoord assortiment kunnen aanbieden. Drogisterij.nl is in het bezit van het overkoepelende Raak Online B.V.


Is Drogisterij.nl betrouwbaar?

Drogisterij.nl is een betrouwbare webshop om je verzorgingsproducten op te kopen. Ze zijn onder andere in het bezit van het ‘Webshop Keurmerk’ en het ‘Thuiswinkel Waarborg Certificaat’. Om deze certificering te ontvangen hebben ze bewezen gedegen diensten te leveren zoals afgesproken. Dit zijn niet de enige certificeringen die Drogisterij.nl bezit. Ook hebben ze het ‘Solgar Approved E-tailer’ certificaat. Dat wil zeggen dat ze als veilig zijn bevonden door Health4YouOnline. Als laatste vinden we een uittreksel vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport terug op de webshop, welke is gericht aan Drogisterij.nl. Deze geeft aan dat ze mogen functioneren als online apotheek en dus ook medicijnen en zelfzorggeneesmiddelen mogen  verkopen.


Aanbod Drogisterij.nl

Eigenlijk vind je op Drogisterij.nl vrijwel alle producten die je ook vindt als je een Kruidvat, DA of Trekpleister inloopt. Bijkomend voordeel van deze online webshop is dat je je deur niet uit hoeft. Je vindt er de grotere A-merken terug in het assortiment, zoals Zwitsal, Durex en Nivea. Ook vind je er allerlei minder bekendere merken terug die vaak iets goedkoper zijn. Zoals in de introductie al aangegeven vind je meer dan 40.000 artikelen terug in het assortiment van de webshop.

Al deze producten zijn onderverdeeld in enkele categorieën. Dit zijn zelfzorg, voedingssupplementen, lichaamsverzorging, levensmiddelen en overig. Vrijwel ieder product op de site is iets waarvan je denkt: ‘ah, dat is handig om op voorraad te hebben’. Denk daarbij aan shampoo, neusspray, keukenpapier en zelfs snoep en babyvoeding. Later in de review gaan we in op de prijzen die de webshop hanteert ten opzichte van andere (online) drogisterijen.

Merken

Naast het selecteren op gewenste producten, is het ook mogelijk om te filteren op specifieke merken. Zo zie je direct van je favoriete merk alle artikelen die in de wbeshop aanwezig zijn. Per merk staat weergegeven hoeveel artikelen er zich van dat merk in het assortiment bevinden. Je vindt er bekende merken met honderden producten, maar ook kleinere merken met slechts een handjevol producten.


Best verkochte artikelen

Heb je wel eens last van een FOMO? Beter bekend als ‘Fear Of Missing Out’? Op het gebied van verzorgingsproducten en alles wat daarbij komt kijken, willen we graag de laatste trends blijven volgen. Onderaan in de footer van de website vind je dan ook een knop terug met ‘best verkochte artikelen’. Daar vind je op volgorde een selectie van de artikelen die het meest verkopen, van de afgelopen tijd. Wie weet vind je hier wel een product terug waar je zelf op voorhand niet aan had gedacht om te kopen, maar toch handig is om in huis te hebben.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het is niet te doen om op 40.000 een algemeen oordeel te geven over de prijs- / kwaliteitverhouding van al die producten. Vooral van alle A-merken die je vindt op Drogisterij.nl is de kwaliteit wel bekend. Het is voor deze online webshop veel interessanter in hoe ze voor de dag komen op het gebied van de prijs die ze hanteren op hun producten. Ook zullen er enkele minder bekende merken op de webshop zijn die je misschien elders wel helemaal niet vindt. Vandaar dat we drie willekeurige producten uit het assortiment uitlichten en vergelijken met andere aanbieders:

Zwitsal Bad & Wasgel Eucalyptus

Er hoeft maar een baby te verschijnen in een willekeurig gezin of je vindt er wel een flesje Zwitsal terug. Dit babymerk is simpelweg niet meer weg te denken. Op Drogisterij.nl vinden we een flacon van dit merk terug met een inhoud van 200 ml voor €3,99. Enkel op ‘SuperDrogist’ vinden we dit product terug voor €3,85, wat Drogisterij.nl het op een na goedkoopste platform is voor dit product. Op een strakke derde plek vinden we DeOnlineDrogist.nl met een prijs van €4,19.

After Bite Insecten Pen

De After Bite Insecten Pen is erop gericht om je te helpen in het geval van aanraking met brandnetels, kwallen of insecten. Deze kunnen vaak nare gevolgen met zich meebrengen. Deze insecten pen kost €5,99 in de webshop van Drogisterij.nl. Hier is de webshop de goedkoopste aanbieder op de markt, opgevolgd door Pazzox.nl met een prijs van €6,68 voor dit product. Hier scoort Drogisterij.nl dan ook mooie punten mee.

A. Vogel keeltabletten – 20 stuks

Al langere tijd last van vervelende keelpijn? Dan helpt het vaak om keeltabletten te nemen om deze pijn te verzachten. Een welbekend merk op dit gebied is A. Vogel. De keeltabletten die we vinden in de webshop van Drogisterij.nl kosten €6,19, wat overeenkomt met de laagste prijs van deze tabletten op de markt. Op vrijwel iedere webshop – zelfs op de site van A. Vogel zelf – vinden we dit product terug voor €6,19.


Waar komen de producten van Drogisterij.nl vandaan?

Drogisterij.nl geeft aan dat ze samenwerken met veel deskundige drogisten in Nederland. Dat is in de breedste zin van het woord op meerdere manieren te interpreteren. Het is mogelijk dat ze restanten van andere drogisterijen opkopen en zelf verkopen via hun webshop. Ook is het simpelweg mogelijk dat ze dezelfde leveranciers gebruiken als andere drogisterijen en zo hun producten online kunnen aanbieden.

Het is lastig te vertellen waar alle producten van de site precies vandaan komen, omdat we nergens op de site echt een passend antwoord op de vraag kunnen vinden. Aangezien de prijzen relatief laag en marktconform zijn, verwachten we dat ze niet zozeer gebruik maken van een ‘middleman’.


Klantenservice

Op een assortiment van 40.000 kan het altijd zijn dat je met vragen rondom een product blijft zitten. Ook is het mogelijk dat wanneer je iets besteld, er toch iets misgaat met de levering. De eerste reactie die in je opkomt is waarschijnlijk contact zoeken met de klantenservice. Op Drogisterij.nl doe je dat op de volgende manieren:

Bellen

De snelste manier is vaak om telefonisch contact op te nemen met een bedrijf. Ook bij Drogisterij.nl is het mogelijk om te bellen. Het telefoonnummer waarop je ze bereikt is 076-5023080. Ze zijn zes dagen per week geopend, waarvan enkel op zondag gesloten. Op maandag bel je de klantenservice tussen 9.00 – 17.30 uur en op zaterdag bereik je ze tot 17.00 uur.

Mailen

Liever een geschreven antwoord terug krijgen in plaats van telefonisch alles onthouden? Stuur dan een mail naar de webshop. Hun mailadres is klantenservice@drogisterij.nl. Mails worden beantwoord binnen de openingstijden van de klantenservice. Hoe lang het duurt voordat jouw specifieke mail wordt beantwoord, is helaas niet bekend.

Contactformulier

Op de contactpagina van de site vinden we ook een contactformulier terug. Dara laat je een onderwerp, je mailadres, bericht en eventueel een bijlage achter. Vervolgens neemt de webshop binnen onbepaalde tijd contact met je op om je vraag te behandelen. Reactie daarop vindt plaats via de mail.

Facebook Messenger

Ook is het mogelijk om contact te zoeken via Facebook Messenger met het bedrijf. Op de site staat deze manier van contacteren niet expliciet weergegeven, maar zodra we hun Facebookpagina openen verschijnt direct de mogelijkheid om een bericht te sturen. Ook verschijnen er al enkele suggestieve vragen in beeld die je zou kunnen stellen.

Betaalmogelijkheden

Qua betaalmogelijkheden zijn er niet zo gek veel opties bij Drogisterij.nl. Zo betaal je in Nederland enkel je producten via iDeal. De optie om via PayPal, creditcard of achteraf te betalen is er niet. Wel wordt er meegedacht met betalingen vanuit andere landen. o betalen gebruikers vanuit Duitsland via Sofort Banking en vanuit België is het mogelijk om je betaling te voldoen via Bancontact / Mister Cash.

Garantie

Op het gebied van garantie is weinig te vinden. Er is geen apart kopje met garantie op de site, maar als we kijken onder leveringsvoorwaarden dan vinden we enkele wat informatie hierover. Er staat niets weergegeven over garantietermijnen of waar je je als consument op kunt beroepen. Het gaat er enkel over dat je recht hebt op de wettelijke garantie, wat natuurlijk per product in de webshop verschilt.

Ook als we een paar willekeurige producten in het assortiment aanklikken, vinden we in de productomschrijvingen niets terug over een eventuele garantie. Mocht je hier dus vragen over hebben? Adviseren we je om even contact op te nemen met hun klantenservice, zodat zij je van een gedegen antwoord kunnen voorzien.

Verzending

Drogisterij.nl maakt gebruik van zowel PostNL als DHL. Over het algemeen hanteren ze dat een termijn van twee werkdagen voordat een product naar je wordt opgestuurd. Bij sommige producten staat specifiek weergegeven dat een besteling die je voor 21.00 plaatst de volgende dag al in huis is. Daar vinden we dus wat tegenstrijdige berichten over terug op de site.

Op de homepagina vinden we terug dat bestellingen tot €25,- verzendkosten bedragen. In Nederland is dit €5,99, waar je vanuit België en Duitsland €10,- verzendkosten betaalt. Bestel je vanuit België of Duitsland? Dan betaal je enkel geen verzendkosten op bestellingen vanaf €75,-.


Retourneren

Heb je een product gekocht op Drogisterij.nl? Dan is het mogelijk om deze binnen 14 dagen na aankoop, zonder opgaaf van reden, terug te sturen naar de webshop. Dit is ook de enige informatie die we terugvinden rondom retour. Op het moment dat we de pagina met retourbeleid aanklikken, komen we op de initiële pagina terecht rondom verzendingen. Er staat dus nergens iets vermeld over eventueel uitgesloten producten van retour of andere belangrijke informatie. Op het gebied van informatievoorziening kan de site nog wel wat winst boeken.


Korting en aanbiedingen

Als Nederlanders ergens vrolijk van worden, dan is het wel op koopjesjacht gaan. Het woord aanbieding of korting triggert iets in ons reptielenbrein. Bij Drogisterij.nl weten ze dat ook maar al te goed. Ook zijn werken met kortingen en aanbiedingen. Wij zochten de mogelijkheden op deze webshop alvast voor je uit:

Aanbiedingen

Simpelweg weten wat er op het moment dat jij de site bezoekt in de aanbieding is? Onderaan in de footer vind je een knop ‘aanbiedingen’. Hier vind je een selectie aan producten uit het volledige assortiment, welke van een (kleine) korting zijn voorzien. Kortingen variëren over het algemeen tussen 10% en 50% van de reguliere adviesprijs. Producten variëren wekelijks. Een selectie uit de huidige aanbiedingen vind je direct al bovenaan de homepagina.

Kortingscodes

Zodra je producten in je winkelkarretje stopt en wilt afrekenen, valt ons op dat er een knopje ‘promotiecode toevoegen’ staat. Het is dus mogelijk om promotiecodes te krijgen, maar we hebben nog geen manier binnen de website gevonden waarop dit mogelijk is. Wel vinden we met het simpele zoek en speurwerk op Google enkele opties om aan kortingscodes te komen. Gebruik dat vooral.


Wel of niet kopen bij Drogisterij.nl?

Op Drogisterij.nl vind je een assortiment van meer dan 40.000 artikelen. De meeste van deze artikelen zijn qua prijs zeer marktconform of zelfs iets goedkoper dan ergens anders. Dit verschilt natuurlijk per product dat je koopt, dus kijk zelf vooral goed. Mocht je een artikle tegenkomen waarvan je denkt: dat heb ik nodig! Dan kan je die gerust kopen op de webshop. De klantenservice is zes dagen per week geopend om je te helpen met vragen en advies. Dat is wel goed, aangezien er qua informatievoorziening nog wel iets schort op de site zelf. Zo kan je alle missende informatie alsnog op voorhand opvragen bij een medewerker van het bedrijf.


Tips voor kopen bij Drogisterij.nl

Bezoek je de site van Drogisterij.nl voor het eerst? Voordat je je winkelmandje volstopt met allerlei producten, lees eerst de volgende tips eens door. Zo kom je in ieder geval goed beslagen ten ijs:

 • Bezoek de aanbiedingen pagina en kijk of je nog een leuke deal voor jezelf kunt scoren;
 • Op zoek naar een specifiek merk? Kijk onder het kopje ‘merken’ en kijk of de webshop jouw gewenste product ook verkoopt;
 • Kijk eens op Google of je nog interessante kortingscodes kunt vinden om toe te passen op je bestelling;
 • Wil je weten welke producten momenteel populair zijn? Kijk in de footer bij ‘best verkochte artikelen’. Zo mis je in ieder geval niet de laatste trends op het gebied van persoonsverzorging.

Beste alternatieven voor Drogisterij.nl

Drogisterij.nl is lang niet de enige plek waar je allerlei producten voor jezelf en een ander koopt. De webshop is een plek vol handige hebbedingetjes. Toch hebben we bij ReviewGo al eerder vergelijkbare sites behandeld waar je eens een kijkje kunt nemen. Wat denk je bijvoorbeeld van:

Stuntpakker

Stuntpakker is een online webshop dat zich focust op cosmetica, babyspullen, huishoudelijke artikelen en andere drogisterij producten. Klinkt bekend? Hier vind je dagelijks nieuwe aantrekkelijke aanbiedingen en vaak ook producten die in bulk en voor dumpprijzen worden aangeboden.

Shytobuy

Wil je eens verzorgingsproducten proberen die je niet overal en nergens vindt? Neem dan eens een kijkje op de webshop van Shytobuy. Hier vind je producten terug die over het algemeen een bepaalde gêne-factor hebben. Des te veiliger is het dan om je producten online te kopen.

Plein.nl

Plein.nl is een online webshop waar je alles vindt omtrent dagelijkse verzorging. In tegenstelling tot Shytobuy leveren zij meestal binnen 24 uur. De vraag is echter wel of je voor iedere situatie een soortgelijk product vindt in deze online drogisterij.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Scoren goed qua gehanteerde prijzen
 • Meer dan 40.000 artikelen in het assortiment
 • Klantenservice 6 dagen per week geopend
Minpunten:
 • Informatievoorziening op de website kan beter
 • Enkel betaling via iDeal mogelijk
 • Verzendkosten zijn vrij fors voor kleine bestellingen
Ga naar Drogisterij.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Drogisterij.nl

Website drogisterij.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Drogisterij.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement