Eerlijke reviews over websites, webshops & bedrijven

Fitnesskoerier review & ervaringen

Fitnesskoerier
Ga naar Fitnesskoerier.nl

Onze expert over Fitnesskoerier:

Laatst bijgewerkt: 11 december 2020

Naar de sportschool gaan is niet voor iedereen een optie. Soms is het juist lekker als je thuis alle ruimte hebt om je dagelijkse of wekelijkse oefeningen te doen. Op Fitnesskoerier vind je allerlei sportapparaten om thuis een gym in te richten, maar ook voor de zakelijke sportschool eigenaren zijn er voldoende opties beschikbaar. In deze review nemen we Fitnesskoerier onder de loep, een webshop die zich volledig focust op de verkoop van sportapparatuur en accessoires. Wij zochten voor je uit of het loont om een aankoop te doen of deze webshop of dat er toch betere alternatieven vindbaar zijn.

Waarom kies je voor Fitnesskoerier?
 • Zeer uitgebreid assortiment
 • Voor elke portemonnee zijn hier apparaten te vinden
 • Mogelijk om grote apparaten thuis kosteloos te laten installeren
 • Veel betalingsmethodes voor zowel korte als lange termijn
 • Laagste prijsgarantie
Ga naar Fitnesskoerier.nl

Wat is Fitnesskoerier?

Fitnesskoerier is een online webshop waar je naartoe kunt voor een uitgebreid assortiment in personal trainingmateriaal, fitnessapparaten en krachtsportartikelen. Voor iedere denkbare spiergroep die je wilt trainen is er wel een apparaat te vinden dat daarbij past. Als particulier kan je hier terecht voor losse apparaten en materialen, maar ook als fitnessschool, bootcampclub of andere sportgelegenheid ben je hier aan het juiste adres. Je vindt er de meest uitgebreide apparaten om jouw gym volledig mee in te richten.


Is Fitnesskoerier betrouwbaar?

Fitnesskoerier is als aanbieder van sportapparatuur zeer zeker een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Ze zijn in het bezit van het Webshop Keurmerk. Om daar aanspraak op te maken dien je aan strenge voorwaarden te voldoen, zoals bijvoorbeeld het veilig omgaan met klantgegevens en het nakomen van beloftes.

Naast dit keurmerk is de webshop ook onderscheiden met een ‘Zilveren Keurmerk’ van eKomi. Dit zilveren keurmerk wordt gegeven aan bedrijven die een gemiddelde klantwaardering ontvangen tussen een 8.8 en 9.5, wat een uitzonderlijk hoge score is op de schaal van 10. Met bestellingen variëren de levertijden van de producten wel enorm. Zo zijn er zat kleinere producten als losse halters en gewichtschijven die je binnen enkele dagen in huis hebt, maar sommige fitnessapparatuur van groot formaat en flinke bedragen, laten soms weken op zich wachten. Vaak staat dit wel bij ieder afzonderlijke product weergegeven hoe lang de verwachte levertijd is.


Aanbod Fitnesskoerier

Het aanbod op Fitnesskoerier is zeer uitgebreid voor zowel de particulier als de zakelijke inkoper van sportartikelen. Je vindt er kracht- en cardioapparatuur van soms wel een paar duizend euro die je van alle gemakken voorziet, maar ook losse halters en gewichten om thuis te gebruiken. Naast alle apparatuur, groot en klein, vind je er ook van alles om vechtsporten mee te beoefenen. Denk daarbij aan stootkussens en bokshandschoenen.

Ook vind je er zogenaamde ‘Homegyms’. Dit zijn uitgebreide apparaten die je thuis op een kamer kwijt kunt en waarmee je vrijwel alle spiergroepen mee kunt trainen, omdat je er ontzettend veel mee kunt doen. Deze apparaten varierën van zo’n €1100,- tot soms wel meer dan €7000,-. Bijkomend voordeel is wel dat er iemand langskomt om het apparaat bij je thuis te installeren. Je kunt op Fitnesskoerier enkel terecht voor allerlei sportgerelateerde artikelen om echt mee te trainen. Sportvoeding en kleding wordt niet aangeboden op de webshop, daarvoor dien je elders te kijken om het totaalplaatje compleet te maken.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het is lastig om een algemene prijs- / kwaliteitverhouding neer te zetten over het assortiment van Fitnesskoerier. Je vindt er halters voor een paar euro en uitgebreide apparaten van meerdere duizenden euro’s. Het hangt er ook volledig vanaf wat voor jou als sporter het doel is wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Ook staat het assortiment voor de particulier en zakelijk inkoper allemaal door elkaar, waardoor het moeilijk is om daar een eenduidig beeld van te creëren.

Wat wel enorm helpt is dat elk product is voorzien van een eigen reviewsysteem op basis van 5 sterren. We adviseren per apparaat of accessoire te kijken of er reviews zijn ingevuld en wat ervaringen van anderen zijn. Dan kan je op basis daarvan beoordelen of dit het apparaat is dat jou gaat helpen met het behalen van je sportdoelen. Kom je er daarmee nog steeds niet uit? Dan kan je altijd contact opnemen met Fitnesskoerier om je te laten adviseren op basis van je doelen en het budget dat je te besteden hebt.


Waar komen de producten van Fitnesskoerier vandaan?

Fitnesskoerier is een erkend dealer van een flink aantal A-merk dealers. Enkele merken die bijvoorbeeld worden aangeboden op de webshop zijn Crossmaxx, Body-Solid en Schwinn. Dit zijn merken die allemaal vanuit verschillende landen opereren. Aangezien veel apparaten flink wat ruimte in beslag nemen, is lang niet alles opgeslagen op een lokale plek door Fitnesskoerier. Het ene product hebben ze wel op voorraad, maar bij veel producten vind je de extra notitie “vraag naar de levertijd”. Grote kans is dat wanneer je een van deze producten besteld, dat Fitnesskoerier een order bij de producten van het apparaat plaatst. Vervolgens kan dit apparaat van overal ter wereld komen, wat soms enige tijd in beslag kan nemen. Dit duurt soms wel enkele weken.


Klantenservice

Ongeacht of je nu een halter koopt van €10,- of een fitnessapparaat van €7000,-, je wilt natuurlijk dat het product werkt en aan je wensen voldoet. In het geval van een probleem tijdens de levering of een defect wil je geholpen worden door iemand met verstand. Ook als je advies wilt voordat je een groot bedrag investeert in een apparaat, wil je kunnen sparren met iemand. Daarvoor dien je bij de klantenservice van Fitnesskoerier te zijn. Wij zochten alvast voor je uit op welke manieren je contact zoekt met een medewerker van het bedrijf:

Telefoneren

Snel je telefoon pakken, een nummer draaien en iemand van vlees en bloed te spreken, gelieft nog steeds de meeste voorkeur bij vele mensen. Bij Fitnesskoerier is dat ook wel mogelijk, maar slechts héél beperkt. Normaal is de telefonische klantenservice op werkdagen open van 9.00 – 16.00, wat al niet uitzonderlijk lang is. Op het moment van schrijven hebben ze de telefonische klantenservice zelfs nog iets verder naar beneden geschroefd, in verband met topdrukte. Zo is deze slechts bereikbaar tussen 13.00 – 16.00 op werkdagen. Daarnaast is de kans groot dat je tussen deze tijdstippen lang in de wachtrij moet staan voordat je iemand te spreken krijgt.

Mailen

Een andere methode om je vragen te stellen of een klacht door te geven is door Fitnesskoerier te mailen. Dit mogelijk op info@fitnesskoerier.nl. Over hoe lang het duurt voordat je een antwoord ontvangt staan verschillende berichtgevingen op de website. Onder het ene kopje vermelden ze te streven om iedere mail binnen 24 uur te beantwoorden, nog weer op een andere plek staat binnen 48 uur, terwijl verderop op de pagina staat dat je bericht binnen 14 dagen wordt behandeld. Dat is nogal een verschil, aangezien twee weken wachten op een schriftelijke reactie wel erg lang is. Dan loont het misschien meer om een poosje in de wachtrij te blijven aan de telefoon om eerder te weten waar je aan toe bent.

Chatten

Als laatste optie geeft Fitnesskoerier aan dat ze ook een chatsysteem hebben. Deze open je door rechtsonder op de groene balk te klikken met ‘laat een bericht achter’. Echter hebben we nog geen moment gevonden waarop dit systeem daadwerkelijk online was. Ook niet op de genoemde openingstijden van de klantenservice tussen 13.00 – 16.00.

Vooraf beantwoorde vragen

Op veel webshops vinden we wel een pagina met veelgestelde vragen, ook wel een FAQ genoemd, terug. Enkel op de algemene klantenservice pagina van de webshop vinden we een paar beantwoorde standaardvragen met betrekking tot bestellingen en leveringen terug, maar een aparte pagina waar je van alles wat vindt is er niet echt. Op deze gebieden valt allemaal nog wel wat winst te boeken bij de klantenservice, wellicht ook om hun eigen druk te verminderen.

Betaalmethoden

Elke bestelling, groot of klein, dient betaalt te worden. Omdat de bedragen van de diverse producten bij Fitnesskoerier zo uiteenlopend zijn, zijn er wel heel veel manieren om producten te betalen. Je betaalt er met de reguliere wijzen als iDeal, creditcard en PayPal, maar ook op andere manieren. Zo is het mogelijk om je betaling na de levering van het product pas te doen middels AfterPay. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van IN3, waarmee je het bedrag probleemloos in drie termijnen mag betalen.

Voor echt dure aankopen op de webshop is er nog een andere optie genaamd SprayPay. Voor aankopen tussen €250,- en €3500,- is het mogelijk om hiervan gebruik te maken en enkel voor de particulier. Zo is het mogelijk om je aankoop in 12, 18, 24 of 36 maanden te betalen. Houd daarbij wel rekening met het rentepercentage wat je over het aankoopbedrag betaalt, aangezien deze vrij fors varieert tussen 11.9 en 14 procent. Daarnaast dien je een inkomsten / lasten toets te doen, zoals bijvoorbeeld voor een mobiel abonnement, om te kijken of je een dergelijke lening voor deze periode aan mag gaan.

Garantie

Op het moment dat jij een product koopt, heb je recht op garantie. Volgens Fitnesskoerier geldt dat bij hen voor vroegtijdige slijtage of een productiefout. Een exacte garantietermijn product kunnen we niet echt vinden. Bij sommige producten vinden we wel informatie over garantie in de productomschrijving, maar bij de meeste artikelen is het echt gissen. Zo zijn de eerder genoemde Homegyms bijvoorbeeld voorzien van levenslange garantie, maar geen enkel roeiapparaat is voorzien van een garantietermijn. Volgens de wet heb je in ieder geval twee jaar fabrieksgarantie op dergelijke producten. Mocht je een beroep willen doen op je garantie, dien je dat bij Fitnesskoerier op de volgende manier te doen:

 • Geef de klacht schriftelijk door per mail op info@fitnesskoerier.nl;
 • Wacht op een reactie. Hierop ontvang je vanuit Fitnesskoerier een reactie binnen 48 uur;
 • Valt het probleem thuis zelf niet op te losse met of zonder reserve onderdelen? Dan wordt dit in de fabriek verholpen (opsturen) of komt er iemand bij je langs;
 • Is het probleem ontstaan door een gebruikersfout? Dan heb je geen recht op garantie;
 • Ook val- en stootschade valt niet onder de garantie bij Fitnesskoerier.

Verzending

Het hangt er bij Fitnesskoerier nogal vanaf wat je besteld en de manier waarop iets wordt verzonden. In de regel hanteren ze in ieder geval de volgende basisprincipes op verzendingen:

 • Pakketten in Nederland boven de €75,- worden gratis verzonden. Alles daaronder kost €4,95 extra;
 • Pakketten in België boven de €75,- worden gratis verzonden. Alles daaronder kost €6,95
 • Grote apparaten worden zowel in Nederland en België altijd gratis verzonden

Levering van apparatuur zonder installatie vindt bij Fitnesskoerier altijd plaats tot aan de eerste drempel. Dat is dus je voordeur of in het geval van een appartementencomplex de centrale hoofdingang. Je dient dus zelf een stuk te sjouwen totdat het apparaat op de juiste plek staat. Indien je gebruik maakt van de Full Service installatie, die je gratis krijgt bij sommige grote apparaten, is dat niet het geval. Dan brengen de bezorgers het pakket naar de gewenste plek in het huishouden, waarna ze het apparaat opbouwen, installeren en achteraf testen.

In het geval van kleine artikelen, maakt Fitnesskoerier gewoon gebruik van de pakketdiensten. Producten die op voorraad zijn worden binnen 1 tot 2 werkdagen na de bestelling geleverd. Leveringen vinden plaats van maandag tot en met zaterdag. Voor ieder pakket dat bij Fitnesskoerier wordt besteld dien je als ontvanger te tekenen. Bij de buren wordt niet geleverd.


Retourneren

Voldoet het ontvangen product niet aan je wensen? Dan is het altijd mogelijk om deze retour te sturen. Volgens de wet heb je recht op 14 dagen bedenktijd, waarbinnen je het product zonder opgave van reden kunt terugsturen. Dit dien je wel binnen 14 dagen aan Fitnesskoerier door te geven, waarna je nog eens 14 dagen de tijd hebt om het product terug te sturen. Zodra het artikel in goede orde is ontvangen door de webshop en is goedgekeurd, ontvang je het aankoopbedrag binnen 7 werkdagen terug op je rekening.

Je betaald zelf de retourzending

De kosten voor de retourzending zijn wel voor jou als koper. Ook is het mogelijk om een apparaat weer door Fitnesskoerier te laten ophalen, maar dat kan ook flink in de kosten lopen. Bij grote, zware apparaten kan dat tot €120,- oplopen. Deze opties gelden allen enkel voor de particuliere aankopen, want zakelijke aankopen mogen bij Fitnesskoerier niet retour worden gestuurd.


Korting en aanbiedingen

We houden van kortingen en aanbiedingen. Een product tegen een net wat aantrekkelijkere prijs in huis halen dan normaal geeft ons voldoening. Helemaal als het gaat om dure producten van honderden tot duizenden euro’s, dan kan er wel eens een beetje korting vanaf. Op Fitnesskoerier is het ook mogelijk om hier en daar wat deals binnen te harken, maar echt gigantische uitverkopen zijn er niet echt. Hieronder vind je in ieder geval waar je moet kijken op de webshop om zelf een deal te creëren:

Uitverkoop

Bovenin het menu vind je een knop met ‘Uitverkoop’. Daar vind je de apparaten die momenteel in de uitverkoop zijn op de webshop. Dit gaat om een restassortiment waarvoor een op is op regeling geldt. Het aanbod hier is echter niet zo groot als dat je misschien zou verwachten. Op het moment van schrijven vinden we hier welgeteld vier producten in de aanbieding, waarvan twee crosstrainers, een trektouw en een uitgebreide functional trainer. Wellicht dat er op het moment dat jij kijkt meer aanbiedingen te vinden zijn.

Kortingscodes

Fitnesskoerier geeft op een aparte pagina aan dat er kortingscodes in omloop zijn die je kunt gebruiken op apparaten in de webshop. Er staat verder geen manier bij waar je die kortingscodes zou kunnen vinden of verdienen, maar wel iets anders heel erg praktisch. Ze adviseren je namelijk om contact op te nemen met de klantenservice om navraag te doen of er voor een apparaat dat je wilt aanschaffen kortingscodes beschikbaar zijn. Dan gaat een medewerker van het bedrijf voor je op zoek naar een mogelijke korting voor je, zonder dat je daar iets extra’s voor hoeft te doen. Dit is enkel mogelijk voor particuliere aankopen.

Bulkkorting (zakelijk)

In het geval van een zakelijke korting, adviseert Fitnesskoerier je om een offerte aan te vragen. Dat is echt bedoeld om grotere bulkaankopen te doen, waarbij je een bulkkorting ontvangt. Ze adviseren je om een zo volledig mogelijke mail te sturen met alle apparaten en producten waar je interesse in hebt, zodat je direct een compleet beeld krijgt van het te betalen kostenplaatje bij afname.

Laagste prijs garantie

Fitnesskoerier geeft aan dat ze volgens een laagste prijs garantie werken. Stel je bent geïnteresseerd in die ene set met halters, maar je vindt deze elders voor enkele euro’s goedkoper? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf, waarna je een persoonlijk aanbod ontvangt om het product alsnog goedkoper in huis te halen. Voordat je een aankoop doet op de webshop loont het dus om eerst even het product dat je wilt kopen door Google te halen.


Wel of niet kopen bij Fitnesskoerier?

Als je op zoek bent naar eigen sportapparatuur, zij het voor thuis of je eigen sportschool, dan vind je alle mogelijke opties wel terug bij Fitnesskoerier. In vrijwel iedere prijsklasse is er wel iets te vinden op de webshop, ongeacht of je nou op zoek bent naar kracht- of cardioapparatuur. Daarnaast vind je bekende A-merken terug op de website en beschikt Fitnesskoerier over het Webshop Keurmerk, alsook het Zilveren Keurmerk van eKomi, waardoor je hier veilig aankopen doet. Op het gebied van de klantenservice kan de webshop nog wel flinke stappen maken, aangezien deze slechts beperkt bereikbaar is. Kijk in ieder geval goed of je nog een mogelijkheid vindt om korting te regelen voor je aankoop. Vooral op de duurdere aankopen is er met kortingscodes en bulkkortingen wel iets mogelijk aan de prijs.


Tips voor kopen bij Fitnesskoerier

Echt toe aan het ontwikkelen van je eigen kracht en conditie? Dan loont een kijkje nemen op Fitnesskoerier wel degelijk. Zie je het ideale apparaat staan dat je in huis wilt halen of net die ene dumbbell die je set compleet maakt? Tast vooral toe. Neem voordat je afrekent in ieder geval de volgende tips in acht, om het maximale uit iedere aankoop te halen:

 • Kijk welke betalingsmethode het beste bij jouw wensen aansluit. Er zijn heel veel mogelijkheden en zelfs de mogelijkheid om via SprayPay in tot wel 36 termijnen te betalen
 • Houd er met de laatstgenoemde optie wel rekening mee dat je extra rente over het aankoopbedrag betaalt;
 • Vraag aan de klantenservice of er kortingscodes beschikbaar zijn voor de producten die jij wilt kopen;
 • Haal het product door Google om te kijken of het apparaat elders goedkoper is. Zo kan je nog een extra aanbieding eruit slepen voor jezelf;
 • Probeer tussen 13.00 – 16.00 op werkdagen te bellen, aangezien er veel onduidelijkheid is rondom de overige klantenservice opties;
 • Lees de productreviews goed door voordat je een bestelling plaatst

Beste alternatieven voor Fitnesskoerier

Zoals je in deze review leest vind je voldoende sportapparatuur om je eigen huis of gym volledig mee in te richten. Zo vind je er van alles in diverse prijsklassen, maar toch loont het soms om nog even verder te kijken als je iets niet vindt. In dat geval zou je eens op een van de volgende webshops kunnen kijken naar de mogelijkheden:

Plutosport

Om te sporten heb je wel de juiste sportkleding nodig. Op Plutosport vind je allerlei soorten sportkleding en accessoires om jouw sportervaring te versterken. Deze artikelen vind je voor zowel kinderen, heren als dames terug.

Betersport

Niet alleen op zoek naar sportkleding, maar ook naar nog meer sportapparatuur en eventueel sportvoeding? Dan kijk je waarschijnlijk je ogen uit in het assortiment van Betersport.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer uitgebreid assortiment
 • Voor elke portemonnee zijn hier apparaten te vinden
 • Mogelijk om grote apparaten thuis kosteloos te laten installeren
 • Veel betalingsmethodes voor zowel korte als lange termijn
 • Laagste prijsgarantie
Minpunten:
 • Klantenservice zeer beperkt bereikbaar
 • Onduidelijkheden rondom garanties
Ga naar Fitnesskoerier.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Fitnesskoerier

Ervaring geschreven door Tygo
11 januari 2021
Van alles gekocht

Ik ben een eigen "sportschool" in de logeerkamer gaan opbouwen sinds de lockdown. Daarvoor heb je natuurlijk wel de nodige spullen nodig. Ik was op zoek naar goede kwaliteit, maar ik wilde ook niet dat het te duur werd. Bovendien kon ik niet naar winkels toe, want het was lockdown. Fitnesskoerier leek me de beste optie. Ik heb er dumbbells een kettlebell en wat spanningsbanden gekocht. Nog geen moment spijt van gehad, want ik heb beter getraind dan ik ooit in de sportschool heb kunnen doen. Ik heb de schijven allemaal gewogen en ze kloppen precies met het gewicht dat erop aangegeven staat. Dus je wordt ook niet genept.

Ervaring geschreven door Bram
15 december 2020
handig

Fitnesskoerier is voor mij de plek waar ik al verschillende materialen voor mij thuisgym heb besteld. Als het gaat om de materialen zelf, dan heb ik daar eigenlijk geen klachten over. Ik heb eerste een crosstrainer gekocht om thuis aan cardio te doen. Dat was best een flinke investering. Maar dat is het tot nu toe wel waard geweest.

Daarna ben ik ook verschillende gewichten en materialen gaan kopen om aan krachttraining te kunnen doen in huis. Door corona was het een tijdje niet mogelijk om naar de sportschool te gaan, maar ik wilde wel in shape blijven. De prijzen zijn ook gewoon in orde, niet superscherp, maar zeker ook niet duurder dan andere aanbieders. Nadeel is wel dat ze het blijkbaar sinds corona wat drukker hebben gekregen. Het bedrijf is wat moeilijker bereikbaar en mijn laatste bestelling was eerst niet helemaal compleet. Later gelukkig wel rechtgezet. Dus uiteindelijk is alles goed gekomen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Fitnesskoerier

Website www.fitnesskoerier.nl
Sterren
Ervaringen
70% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Fitnesskoerier.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement