Eerlijke reviews over websites, webshops & bedrijven

Plutosport review & ervaringen

Plutosport
Ga naar Plutosport.nl

Onze expert over Plutosport:

Laatst bijgewerkt: 9 december 2020

Eens in de zoveel tijd is je sporttenue aan vervanging toe. Of je nou op zoek bent naar nieuwe hardloopschoenen, een joggingbroek met ritsen of een aanvoerdersband voor tijdens het voetballen, je vindt het allemaal bij Plutosport onder één dak. Veel sportartikelen kan je ook nog personaliseren met eigen logo’s, sponsoren of namen. Al met al voldoende A-merk keuzes bij Plutosport. Wij zochten voor je uit of het ook daadwerkelijk de moeite waard is om bij Plutosport te kopen of toch op een andere, relevante webshop.

Waarom kies je voor Plutosport?
 • Personaliseer je kleding met de bedrukkingsservice
 • Zelfde dag levering mogelijk
 • Veel verschillende actie pagina's
 • Ruim aanbod A-merken tegen lage prijzen
Ga naar Plutosport.nl

Wat is Plutosport?

Plutosport is een online webshop waar je terecht kunt voor allerlei sportartikelen voor diverse sporten. Je vindt er de nieuwste voetbalschonen, basketbal jerseys maar ook tafeltennisbats. Vrijwel alle denkbare gerenommeerde sportmerken vind je terug in het assortiment. Denk daarbij aan Nike en Adidas, maar ook aan Birkenstock en Under Armour. In het assortiment vind je meer dan 20.000 verschillende artikelen, verspreid over al die sporten.

Over het algemeen heb je dus voldoende mogelijkheden om de juiste keuze te maken. Plutosport is er enkel als online webshop, waarvan het hoofdkantoor zich in Ter Aar, Zuid-Holland bevindt. Naast het leveren van producten in Nederland, is Plutosport ook actief in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.


Is Plutosport betrouwbaar?

Plutosport is net zo betrouwbaar als een reguliere andere webshop waar je producten koopt. Ze zijn een erkende online webshop met veelal goede beoordeling. Bestellingen ontvang je in de regel de volgende dag al in huis en zelfs een levering op dezelfde dag is al mogelijk. Je vindt er vrijwel alleen maar grote A-merken, die je enkel op vertrouwde plekken tegenkomt. Mocht een ontvangen product je uiteindelijk niet aanstaan? Dan stuur je het artikel terug en ontvang je het aankoopbedrag teruggestort op je bankrekening.


Aanbod Plutosport

Zoals aangegeven vind je op Plutosport een ruim aanbod van meer dan 20.000 verschillende sportartikelen. Zowel voor heren, dames als kinderen vind je hier voornamelijk sportkleren terug. Voor hardloopschoenen, schaatsen of joggingbroeken. Vrijwel iedere denkbare sport heeft wel een eigen assortiment op de webshop, voorzien van een ruim assortiment aan kleuren, maten en merken. Dit kan je zowel voor jezelf doen, maar ook in bulk voor jou en je team.

Naast sportkleding vind je hier ook voldoende accessoires die het sporten bevorderen. Denk daarbij aan opzetnaalden voor je ballenpomp, nekwarmers voor tijdens het skiën of schoenspray om de kwaliteit ervan te behouden. Ook bied Plutosport je de mogelijkheid om alle gekochte artikelen te personaliseren met een eigen bedrukkingsservice. Daarover vertellen we later meer in deze review.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op Plutsport vind je enkel producten van de grootste A-merken terug. Op het moment dat jij een product koopt van een merk waarvan je de naam kent, denk aan Nike, Puma of Tommy Hillfiger, dan heb je van tevoren al een kwaliteitsidee in je hoofd zitten. Je bent vaak al bekend met het merk, de stoffen en hoe lang een dergelijk product altijd meegaat. Het kwaliteitsidee dat je van te voren in je hoofd hebt bij dat merk, dat is dan natuurlijk ook wat je van dat merk mag verwachten.

Ongeacht of je nu net een goedkope aanbieding te pakken hebt, waardoor je juist een stukje kwaliteit tegen een lagere prijs in huis haalt. Natuurlijk kan het zo eens zijn dat een product minder lang meegaat dan gewend, omdat elk merk een productiefout kan maken. Maar over het algemeen is de prijs- / kwaliteitverhouding bij Plutosport dus goed.


Waar komen de producten van Plutosport vandaan?

Het assortiment van Plutsport bestaat uit Nederlandse A-merken, maar voornamelijk buitenlandse merken. Zelf geeft de webshop aan dat ze hun artikelen van vrijwel overal in Europa halen, niet zozeer daarbuiten. Zo controleren ze diverse Europese assortimenten waar de merken die ze verkopen te vinden zijn. Zodoende proberen ze unieke producten aan hun assortiment toe te voegen, die je elders in het land niet vindt. Op deze wijze probeert Plutosport unieke collecties samen te stellen tegen een aantrekkelijke prijs voor iedereen.

Uiteraard is het achterliggend mogelijk dat de merken die ze elders in Europa vinden alsnog uit een fabriek komen uit een ander continent. Grote kans dat de grooste A-merken juist vanuit daar opereren met de producties van hun kledingstukken. Exact traceren waar alle achterliggende producten in de webshop vandaan komen is dan ook ontzettend lastig.


Bedrukkingsservice

Wil je graag een sportartikel personaliseren? Dan kan je gebruik maken van de bedrukkingsservice van Plutosport. Dit gaat om producten die je vindt onder het knopje ‘Teamwear’. Ideaal om jouw sportploeg te voorzien van die gewenste sponsoren of om simpelweg een uniek cadeau te creeeren. Deze bedrukkingsservice werkt als volgt:

 • Selecteer de gewenste kleding in de Teamwear Shop;
 • Download het formulier op de website. Vul daar de gewenste gegevens van je bedrukking in. Stuur dat formulier samen met je orderbevestiging naar bedrukken@plutosport.com;
 • Ontvang binnen een dag de offerte en een digitaal voorbeeld;
 • Goedgekeurd? Dan ontvang je de gepersonaliseerde producten binnen 12 werkdagen in huis. Spoedopdrachten zijn mogelijk tegen extra geld.

Klantenservice

Heb je vragen over een levering of heb je advies nodig voordat je een bestelling plaatst? Dan wil je weten waar je moet zoeken of bij wie je moet zijn. Zodoende heeft ook Plutosport haar eigen klantenservice ingericht. Wij zetten hier alvast de mogelijkheden voor je op een rijtje, zodat je altijd op de juiste manier contact krijgt met de juiste persoon.

Veelgestelde vragen

Zoals iedere denkbare webshop vind je onderaan in de footer een pagina genaamd ‘veelgestelde vragen’, beter bekend als een FAQ. Daar vind je allerlei vragen die de webshop vaker is gesteld, maar dan direct voorzien van een passend antwoord. Vragen gaan hier bijvoorbeeld over leveringen, verzendkosten, maar ook over welke maat je moet bestellen. Voor alle minder vaak gestelde vragen, dien je contact op te nemen met het bedrijf zelf.

Bellen

De snelste manier om altijd iemand te spreken is vaak via de telefoon. Simpelweg het nummer intoetsen en bellen zorgt in ieder geval voor persoonlijk contact. Op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, is Plutosport telefonisch bereikbaar tussen 9.00 – 18.00 uur. Het telefoonnummer waarop je ze dan bereikt is 0172-820420. In de avonden en in het weekend zal je het op andere manieren moeten proberen.

Mailen

Heb je niet direct een antwoord nodig, maar wil je wel graag dat je met je vraag wordt geholpen? Stuur dan een mail naar Plutosport. Je bereikt ze op info@plutosport.nl. Hier staan verder geen openingstijden bij, maar de kans is aannemelijk dat je vanzelf een mail terugkrijgt tussen dezelfde tijden als waarop ze telefonisch bereikbaar zijn. Ze geven in ieder geval aan deze ‘zo spoedig mogelijk te beantwoorden’.

Andere manieren?

Op het moment bereik je Plutosport enkel telefonisch en via de mail op werkdagen. Verder geven ze wel verwijzingen naar hun diverse social media accounts, zoals Facebook en Instagram, maar dan om die te volgen voor informatie. Om ze via die weg om hulp te vragen is niet mogelijk, wat natuurlijk een gemiste kans is.

Betaalmogelijkheden

Niet ieders favoriete hobby, maar wel noodzakelijk om nieuwe hebbedingetjes te verkrijgen, is betalen. Bij Plutosport zijn de betaalmogelijkheden echter vrij beperkt. Het is namelijk enkel en alleen mogelijk om te betalen middels iDeal. Nou is dat in Nederland wel de meest gekozen betaalmogelijkheid, maar toch is het fijn als je keuzes hebt. Gebruikers van een creditcard of PayPal moeten helaas verder kijken. Het vreemde is, op het moment dat we Plutosport in een ander land bezoeken, dan is een betaling met zowel creditcard als PayPal wel mogelijk.

Garantie

Ondanks dat je een kwalitatief product in huis haalt, kan het zijn dat dit in de praktijk toch vaak net iets tegenvalt. Bij een kleine productiefout kan een product voortijdig al de nodige mankementen vertonen. Op die momenten wil je een beroep doen op je garantie en zodoende het product ruilen of je geld terugkrijgt. Alle aankopen die je op Plutosport doet, zijn voorzien van een garantietermijn van zes maanden. Indien je binnen deze termijn contact opneemt, ontvang je in ieder geval een kosteloos reparatie of vervanging van het product. Daarvoor zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Is de klacht ongegrond? Dan zijn alle gemaakte kosten voor de klant;
 • Is de klacht wel gegrond? Dan beslist Plutsport uiteindelijk of het artikel gedeeltelijk of volledig wordt gerepareerd, vervangen of gecrediteerd;
 • Het artikel dat je opstuurt ter beoordeling van de garantie dient droog en schoon te zijn. Niet het geval? Dan wordt het product niet in behandeling genomen;
 • Beschadiging door nalatigheid of opzet wordt niet geholpen;
 • Geen hulp bij normale gebruiksslijtage;
 • Defecte ritsen vallen niet onder de garantie;
 • Schade is aangebracht door natuur, dier of mens telt ook niet.

Beroep doen op je garantierechten? Dan dien je een mail te sturen naar info@plutosport.nl en eventueel met bijbehorende foto’s en een bericht over de klacht. Daarop ontvang je zo spoedig mogelijk een reactie terug met de bijbehorende instructies.

Verzending

Zodra je de gewenste sportkleding en eventuele accessoires afrekent in je winkelkarretje, start je het verzendproces. Verzendingen bij Plutosport gaan via DHL. Ongeacht de grootte van je bestelling, rekent de webshop in ieder geval verzendkosten. Het is zelfs mogelijk om een pakket dezelfde dag nog te laten bezorgen, maar in de regel is het voor 22.00 besteld, morgen in huis.

Voor een reguliere levering betaal je €6,95 verzendkosten, zowel in Nederland als België. Een avondlevering naar keuze kost een euro extra, namelijk €7,95. Een levering op dezelfde dag is nog iets prijziger, namelijk €9,95. Daarnaast vind je op de website een uitgebreide tabel met landen waaraan Plutosport levert en bijbehorende kosten. Om het pakket dezelfde dag nog te ontvangen, dient de bestelling voor 13.00 geplaatst te worden. Helaas is een ‘same day delivery’ niet mogelijk vanaf de Waddeneilanden.


Retourneren Plutosport

Als je een kledingstuk koopt om in te sporten, moet deze natuurlijk goed passen. Sporten moet namelijk soepeltjes verlopen. Toch kan het zijn dat je een product koopt dat er wel goed uitziet en kwalitatief hoogwaardig is, maar dat deze je toch net te strak zit. Verkeerde maat gekocht. Dan wil je graag het pakket retour sturen naar Plutosport, wat gelukkig ook mogelijk is. Binnen 30 dagen na aankoop is het mogelijk om je pakket kosteloos retour te sturen naar de webshop. Dit werk op de volgende wijze:

 • Behoud de originele verpakking waarin je het pakket hebt ontvangen. Streep je eigen adres door, waardoor enkel de barcode en het retouradres zichtbaar blijven. Indien er geen barcode aanwezig is, schrijf dan ‘Retour Plutosport’ op de doos. Bij DHL weet men dan voldoende. Zorg er tevens voor dat er een kopie van de factuur in de doos zit.
 • Geef het retour door in je eigen ‘Mijn Plutosport’ omgeving.
 • Lever het pakket in op een DHL afleverpunt.

Het ruilen van je pakket is niet mogelijk. Je kunt enkel een artikel retour sturen en je geld terugkrijgen. Als je alsnog een ander gewenst artikel wilt kopen in een andere maat, dan dien je opnieuw een bestelling te plaatsen.


Korting en aanbiedingen

Hoe mooi is het wanneer je een groot A-merk tegen een scherpe prijs in huis haalt? Zo heb je niet alleen een kwalitatief sportartikel in huis, maar bovenal een leuke deal waarmee je kunt pronken. Op Plutosport zijn er ook een verscheidenheid aan verschillende actiepagina’s. Hieronder lichten we ze alvast voor je uit, zodat je weet waar je moet zoeken!

Dagaanbieding

Bovenin het menu heb je een knop met ‘Acties’. Daarbinnen heb je allemaal afzonderlijke categorieën, waaronder de ‘Dagaanbieding’. Daar worden dagelijks nieuwe aanbiedingen opgezet, met elke dag andere artikelen. De ene dag vind je er de beste hardloopschoenen tegen een aantrekkelijke prijs, met soms wel 50% korting op de adviesprijs. De andere dag vind je er korte broeken of weer heel iets anders. Vaak gaat dit om enkele tientallen verschillende aanbiedingen per dag.

Weekaanbieding

Bij dagaanbiedingen moet je altijd snel beslissen of het de aankoop wel of niet waard is. Onder dezelfde knop vind je ook weekaanbiedingen. Scherpe kortingen, waar je net iets langer over kunt nadenken. Hier vind je meer dan tientallen aanbiedingen, want op het moment van schrijven staan hier ruim 2000 artikelen in de verkoop. Hier vind je meer variaties dan bij de dagaanbiedingen en kortingen van soms wel 75%. Hier kan je afzonderlijk filteren op producten waarin jij bent geïnteresseerd, zodat je iets leuks voor jezelf of een ander in huis haalt tegen een lage prijs.

Cadeaushop

Op Plutosport vind je ook de cadeaushop terug. Hier vind je voornamelijk kleinere sportartikelen die je universeel aan een ander cadeau kunt doen. Denk daarbij aan nieuwe sportsokken, voetballen of aanvoerdersbanden. Hier filter je eenvoudig op prijs, zodat je binnen het cadeaubudget kunt blijven en alsnog een uniek cadeau in huis haalt.

Lucky sizes, lucky prices

Als laatste optie op de ‘Actie’ pagina vind je de ‘Lucky sizes, lucky prices’. Hier vind je artikelen waarvan slechts nog één maat beschikbaar is tegen een aantrekkelijk lage prijs. Deze artikelen verdwijnen vaak uit de webshop, nadat deze laatste beschikbare maat ook is verkocht. Hier vind je ook allerlei sportshirts, sokken en broeken voor kinderen en volwassenen. Vaak voor nog minder dan een tientje per artikel.

Nieuwsbrief

In ieder geval altijd op de hoogte blijven van de nieuwste aanbiedingen en persoonlijke acties? Schrijf je dan met je mailadres in voor de nieuwsbrief. Dit doe je door onderaan op de website je mailadres achter te laten in het oranje balkje. Er staat echter niet bij wat de frequentie van de nieuwsbrieven is, maar daar kom je vanzelf achter.


Wel of niet kopen bij Plutosport?

We zouden eigenlijk niet weten waarom je niet een kijkje zou nemen bij Plutosport. Je vindt er de grootste A-merk sportkleding en accessoires terug, vaak tegen aantrekkelijke prijzen. Voor vrijwel iedere denkbare sport is er wel een passend artikel te vinden in het assortiment. Ook qua aanbiedingen is Plutosport prima, omdat ze werken met dag-, week- en laatste restjes aanbiedingen. Zo koop je goede merken tegen een prijs van soms minder dan tien euro. Daarnaast is het mogelijk om veel producten uit het assortiment te laten personaliseren met eigen bedrukkingen.


Tips voor kopen bij Plutosport

Toe aan nieuwe sportkleren? Dan loont het vast en zeker om een keertje te kijken in het assortiment van Plutosport. Met ruim 20.000 verschillende artikelen voor alle mogelijk denkbare sporten, vind je ongetwijfeld iets dat bij je past. Denk natuurlijk wel bij iedere aankoop goed na of je het product daadwerkelijk nodig hebt, maar met sporten is dat vaak wel het geval. Neem het volgende in ieder geval in acht:

 • Neem een kijkje in het assortiment heren, dames, kinderen of zoek op het gewenste merk;
 • Laat je Teamwear sportartikelen personaliseren met de bedrukking service;
 • Neem een kijkje op de diverse Actie pagina’s. Denk daarbij aan dagaanbiedingen, weekaanbiedingen en restjes uitverkoop;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en houd jezelf op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen;
 • Lees de garantie informatie per artikel goed door. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan;
 • Plutosport is voor telefonisch contact het snelste telefonisch bereikbaar

Beste alternatieven voor Plutosport

Plutosport is lang niet de enige webshop die zich focust op de verkoop van sportkleding en bijbehorende accessoires. Neem eens een kijkje op een van de volgende webshops, als je nog geen gepaste oplossing hebt gevonden bij Plutosport.

Betersport

Niet alleen op zoek naar sportkleding, maar ook naar sportapparatuur en eventueel voeding? Dan kijk je waarschijnlijk je ogen uit in het assortiment van Betersport.

Zalando Lounge

Zalando Lounge is het kleine zusje van Zalando. Dit is een exclusieve webshop waarvoor je eerst een account aan moet maken, voordat je toegang krijgt. Hierop vind je veel A-merk kleding die tot wel 75% korting ontvangen. Het gaat veel om restpartijen en overschotten, die alsnog verkocht moeten worden.

ABOUT YOU

ABOUT YOU is een gigantische webshop waar je ruim duizend verschillende kledingmerken terugvindt. Dit gaat van kledingstukken van een paar euro tot wel honderden euro’s per stuk. Werkelijk ieder segment van de maatschappij kan shoppen op ABOUT YOU, want er is voor iedere portemonnee een passend kledingstuk te vinden.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Personaliseer je kleding met de bedrukkingsservice
 • Zelfde dag levering mogelijk
 • Veel verschillende actie pagina's
 • Ruim aanbod A-merken tegen lage prijzen
Minpunten:
 • Enkel betalen met iDeal in NL webshop
 • Klantenservice enkel doordeweeks open
Ga naar Plutosport.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Plutosport

Ervaring geschreven door Lenny
11 januari 2021
Topzaak!

Met ons team kopen we hier al onze kleding. Het is wel zo gemakkelijk dat je de goede kleding van de juiste kwaliteit kunt kopen en daar dan ook zeker van te kunnen zijn. Wat Plutosport natuurlijk helemaal een topzaak maakt, is dat je er ook alles direct kan laten bedrukken. Daar is een speciale service voor ingericht. De bedrukking is ook altijd van goede kwaliteit en blijft goed zitten. Dat betekent dus ook dat je er een heel seizoen mee kan doen. Let wel even goed op hoe je de kleding dan het best kunt wassen, want dat is wel belangrijk.

Ervaring geschreven door Mitch
15 december 2020
Toppers!

Plutosport biedt het eigenlijk allemaal. Je kan er de sportkleding vinden die je nodig hebt en die dan ook gemakkelijk bestellen. Waarbij ze allerlei extra diensten bieden. Zoals bijvoorbeeld het bedrukken van je kleding. De service is lekker snel en het bestellen gaat heel gemakkelijk. Daarom heb ik er tot nu toe altijd goed ervaringen gehad wanneer ik iets bestelde. Er staat op de homepage dat ze eerlijk en duurzaam zijn. Ik weet niet of dat waar is, maar als dat zo is, vind ik dat een extra reden om hier mijn spullen te bestellen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Plutosport

Website www.plutosport.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Plutosport.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement