Eerlijke reviews over websites, webshops & bedrijven

Telefoonwereld review & ervaringen

Telefoonwereld
Ga naar Telefoonwereld.nl

Onze expert over Telefoonwereld:

Laatst bijgewerkt: 11 december 2020

Eens in de zoveel tijd is iedereen toe aan een nieuwe telefoon. Tegenwoordig zijn de verschillen die er jaarlijks zijn niet meer zo groot als voorheen. Toestellen kunnen vaak wel enkele jaren probleemloos mee. Op Telefoonwereld koop je dan ook allerlei mobiele toestellen van grote merken en bijbehorende accessoires. Het gaat hier niet om refurbished toestellen, maar echt om nieuwe toestellen, van oude modellen tot de aller nieuwsten. Wij zochten voor je uit of Telefoonwereld in deze telefoon wereld een beetje mee kan concurreren. Dit alles lees je terug in deze review.

Waarom kies je voor Telefoonwereld?
 • Qua prijs vaak de goedkoopste of bijna goedkoopste
 • Nieuwe en oude modellen in het assortiment
 • Volgende dag levering indien besteld op een werkdag
Ga naar Telefoonwereld.nl

Wat is Telefoonwereld?

Telefoonwereld is een online webshop waar je tegen een, zoals zij zeggen, aantrekkelijke prijs telefoons, tablets en telefoonaccessoires koopt. In tegenstelling tot refurbished webshops, vind je op Telefoonwereld enkel nieuwe, ongebruikte modellen. De meest bekende telefoonmerken, denk aan iPhone, Samsung en Huawai, vind je terug op deze webshop. Het gaat hier enkel om de losse verkoop van apparatuur, zonder abonnementen. Deze dien je zelf bij een provider naar keuze af te sluiten.


Is Telefoonwereld betrouwbaar?

Telefoonwereld is als webshop aangesloten bij het ‘Stichting Webshop Keurmerk’. Dat wil zeggen dat zij voldoen aan alle benodigde voorwaarden om als betrouwbare webshop neergezet te worden. Dit betekent dat het achterliggende bedrijf beloftes nakomt, gewenste service levert, maar ook dat ze veilig omgaan met klantgegevens. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat jouw privacygevoelige gegevens achter de schermen worden doorverkocht. Als koper ben je verzekerd tegen aankopen tot €10.000,-, met bijbehorende voorwaarden die je op de website van het Keurmerk terug kunt lezen.

Naat dit Stichting Webshop Keurmerk is Telefoonwereld aangesloten bij het Kiyoh reviewsysteem. Daarmee kunnen klanten die eens een product op de webshop hebben gekocht een beoordeling achterlaten. Op het moment van schrijven scoort Telefoonwereld een mooie 8,3 op meer dan 13.000 reviews.


Aanbod Telefoonwereld

Zoals aangegeven vind je op Telefoonwereld een uitgebreid aanbod van telefoons, tablets en accessoires. Het gaat hier om splinternieuwe modellen die nog niet eerder door een ander zijn gebruikt. Van de grote merken vind je toestellen die soms toch ook al een paar jaar uit zijn. Zo gaat het assortiment iPhones van de iPhone 7 uit 2016 tot de iPhone 12 Pro Max op het moment van schrijven. Bij Samsung gaan ze iets minder ver terug, want het oudste toestel dat je vindt is de Samsung Galaxy A6 uit 2018. Uiteraard vind je er ook gewoon de nieuwste vlaggenschipproducten. Daarnaast vind je ook andere merken terug als Huawei, Xiaomi en OnePlus.

Naast oudere en nieuwe telefoons, bestaat het assortiment ook uit tablets en de nodige accessoires. Tablets vind je er van Apple (iPad) en van Samsung. Bij accessoires moet je denken aan alles wat praktisch is voor een telefoon of tablet. Denk daarbij aan losse opladers en powerbanks, oordopjes en hoofdtelefoons, maar ook beschermhoesjes voor toestellen. Op Telefoonwereld vind je dus alle praktische benodigdheden in de wereld van telefonie en toebehoren.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Van een mobiele telefoon van Apple, Samsung, Huawei of welk ander bekend merk, dan weet je wat voor kwaliteit je in huis haalt. Een gemiddelde iPhone kan, misschien met een vervangende accu tussendoor, soms wel 5 jaar meegaan. Daar betaal je natuurlijk ook flink extra voor. Op het gebied van Android toestellen is de levensduur vaak iets korter, maar daar is de prijs dan ook weer naar. De kwaliteit van een nieuw toestel is vaak in ieder geval goed.

In Nederland verkrijg je de nieuwste mobiele toestellen op veel verschillende plekken. De ene aanbieder met abonnement, de ander enkel als losse toestellen. Dit laatste is ook het geval bij Telefoonwereld. De enige manier waarop zij zich kunnen onderscheiden is met de prijs en / of bijbehorende service, om het aantrekkelijk te maken voor de koper. Op dat gebied probeert Telefoonwereld slim te handelen, door hun toestellen vaak €1,- goedkoper aan te bieden dan de laagste concurrent. Zo is bijvoorbeeld de iPhone 12 Blauw met 64GB €909 euro op Bol.com, maar €908,- bij Telefoonwereld.


Waar komen de producten van Telefoonwereld vandaan?

Telefoonwereld geeft op hun website aan dat ze de prijzen van hun toestellen laag kunnen houden, omdat ze hun telefoons niet in Nederland bestellen. Deze komen van elders op de wereld, waar ze waarschijnlijk in bulk worden opgekocht tegen een aantrekkelijke prijs. Ongeacht dat zij toestellen elders opkopen, is het alsnog gewoon mogelijk om het toestel in het Nederlands in te stellen. Zo is er, behalve een achterliggende productcode, niets extra’s om je zorgen over te maken ten opzichte van een Nederlands toestel. Met eventuele problemen kan je natuurlijk ook gewoon bij Telefoonwereld terecht, omdat zij als verkoper van het toestel de zorgdrager van de service blijven.


Klantenservice

Als je eens in de zoveel tijd weer een nieuwe telefoon uit mag zoeken, voel je je vaak als een kind in de snoepwinkel. Zoveel merken, kleuren en specificaties waar je rekening mee kunt houden. De ene wil een goede camera, de ander wil gewoon een snel model. Als je er niet veel verstand van hebt en vragen hebt, wil je graag advies inwinnen. Een nieuw toestel is namelijk niet goedkoop. Daarvoor kan je altijd de klantenservice van Telefoonwereld benaderen op een van de volgende manieren:

Bellen

Ongeacht hoe geavanceerd de technologie ook wordt, vooralsnog werkt bellen bij de meeste webshops nog steeds als beste. Zo is Telefoonwereld ook zes dagen per week telefonisch bereikbaar, behalve op zondag. Doordeweeks kan je ze bellen tussen 10.00 – 19.00 uur en op zaterdag tussen 12.00 – 17.00. Het telefoonnummer waarop je Telefoonwereld vervolgens bereikt is 010-2688188.

Contactformulier of mailen

Om schriftelijk contact op te nemen met Telefoonwereld heb je twee mogelijkheden. Enerzijds kan je ze een mail sturen op info@telefoonwereld.nl, waarop je tussen bovengenoemde tijden met bellen een antwoord terug kunt krijgen. Anderzijds vind je een contactformulier op de website die je kunt invullen met je mailadres en telefoonnummer, waarna Telefoonwereld zo spoedig mogelijk contact met jou opneemt. Hoe lang dat duurt is niet bekend.

Veelgestelde vragen

Uiteraard kan je zelf ook eerst even op onderzoek uitgaan op de website. Zo vind je op Telefoonwereld ook een pagina met veelgestelde vragen, waarop je al ontzettend veel antwoorden vindt. Dit gaat echt om standaard onderwerpen als bestellingen, betalingen en verzendingen. Om echt advies in te winnen is het verstandiger om persoonlijk contact op te zoeken via de genoemde kanalen.

Betaalmogelijkheden

Om je aankoop volledig te bevestigen, dien je deze te betalen. De mogelijkheden om dit te doen bij Telefoonwereld zijn echter vrij beperkt. In Nederland is het namelijk enkel mogelijk om via iDeal te betalen. Betaal je liever via PayPal of creditcard? Dan is dat helaas niet mogelijk bij deze webshop. Klanten die toestellen bestellen vanuit België, kunnen dat in orde maken met Bancontact of Mistercash.

Garantie

Op het gebied van garantie is Telefoonwereld een beetje vaag. We vinden wel een pagina met algemene voorwaarden, echter vinden we daar enkel de algemene voorwaarden die behoren tot het Stichting Webshop Keurkmerk, waarbij Telefoonwereld is aangesloten. Hier wordt echter niks vermeld over enige (fabrieks)garanties of welke rechten je als koper hebt. Enkel dat aankopen tot €10.000,- met problemen verlopen via het Stichting Webshop Keurmerk, echter lijkt het ons toch niet meer dan logisch om dit eerst met Telefoonwereld zelf af te handelen.

Enkel als we op Google zoeken naar ‘Telefoonwereld garantie’ komen we op een aparte garantiepagina. Op deze pagina staat enkel dat je op ieder gekocht toestel standaard twee jaar garantie ontvangt. Verzoeken daarvoor lopen via een andere partij, genaamd Dr. Mobile.

Verzending

Telefoonwereld is op het gebied van verzendkosten erg schappelijk, want die zijn er namelijk niet. Ongeacht wat je koopt en hoe groot je bestelling is, de verzendkosten zijn op rekening van de webshop. Daarnaast geven ze ook nog aan dat alle geplaatste bestellingen, op werkdagen, voor 23.59 uur, de volgende dag al in huis zijn. Verzending gaat via PostNL. Ook mensen uit België die een bestelling plaatsten op Telefoonwereld, betalen geen verzendkosten.

Retourneren

Zonder opgaaf van reden is het mogelijk om een gekocht product binnen 14 dagen na aankoop terug te sturen. Daarvoor dient deze wel ongebruikt te zijn en in de originele verpakking zitten. Retourkosten voor de annulering van deze bestelling, zijn qua kosten wel voor de koper. Sta je in ieder geval weer quitte op het gebied van verzendkosten, omdat je die in eerste instantie niet betaalt. Om een pakket retour te sturen, dien je eerst een retouraanmelding door te geven via de retourpagina op Telefoonwereld. Vervolgens download je het retourformulier en volg je de stappen die daarin vermeldt staan.

Heb je oordopjes of koptelefoons besteld? Dan mogen deze enkel retour als deze nog volledig geseald zijn en ongebruikt. Dit in verband met de hygiëne van een eventuele andere koper. Terugbetaling wordt ook gedaan via iDeal.  Telefoonwinkel doet een retourbetaling aan jou op het moment dat het retourproduct in goede orde is ontvangen en is goedgekeurd na de controle. Hoe lang het duurt voordat je je geld exact terugkrijgt, is niet bekend.


Korting en aanbiedingen

Als je echt van plan bent om een splinternieuwe telefoon te lopen, kan dat flink in de papieren oplopen. Vooral toestellen van Apple zijn erg duur, maar ook de andere merken kennen paradepaardjes waarvoor je diep in de buidel moet tasten, wil je die in je bezit krijgen. Dat weet men bij Telefoonwereld ook. Zodoende vind je hier de mogelijkheden met betrekking tot kortingen en aanbiedingen op deze webshop:

Aanbiedingen

In het linkermenu vind je de categorieën die je op de webshop vindt. Daar vind je alle merken van toestellen, tablets, accessoires, maar ook aanbiedingen. Op het moment van schrijven zijn er 15 aanbiedingen te vinden, gefocust op producten uit de verschillende categorieën. Hieronder zetten we een paar van deze aanbiedingen op een rij, om te kijken of dit écht aanbiedingen zijn in vergelijking met andere aanbieders.

Apple iPhone SE 2020 64GB

Een populair model van Apple dat in 2020 is verschenen, is de nieuwe iPhone SE. Dit is het tweede model na de eerder verschenen iPhone SE uit 2016. Op het moment van schrijven is dit nieuwe toestel verkrijgbaar voor €446,- in plaats van €559,-. Dit is, in vergelijking met andere webshops, bijna de goedkoopste die verkrijgbaar is op het web. Enkel op Amazon vinden we het toestel nog net iets goedkoper terug, namelijk voor €437,23. Op Bol.com is het toestel een slag duurder, namelijk €457,-. Al met al heb je nog steeds een prima deal, wanneer je besluit dit toestel bij Telefoonwereld te kopen.

Samsung Galaxy A31 Zwart 64GB

Aan de andere kant heb je natuurlijk Samsung met haar toestellen. Ter vergelijking kijken we hier naar de Samsung Galaxy A31 Zwart. Deze is bij Telefoonwereld in de aanbieding van €299,- voor €207,-. Dat is op het moment van schrijven ook daadwerkelijk de goedkoopste variant die wij hebben gevonden van dit model! Dit toestel is daarna bij Belsimpel als los toestel verkrijgbaar voor €229,-. Uiteindelijk bespaar je dus €22,- door het toestel bij Telefoonwereld aan te schaffen.

Apple AirPods Pro

Bij mobiele telefoons horen accessoires. Populaire oplossingen sinds enkele jaren zijn de draadloze Apple AirPods. Op het moment van schrijven vinden we de Apple AirPods Pro van €289,- terug voor €204,- in het assortiment van Telefoonwereld. Als we dat vergelijken met andere aanbieders, zijn deze oordoppen nagenoeg overal hetzelfde qua prijs. Enkel op TI-84shop vinden we deze Airpods voor €203,- terug, een euro goedkoper. Op Amazon zijn ze met €205,95 bijna twee euro duurder. Dat verschilt allemaal niet zo gek veel van elkaar.


Wel of niet kopen bij Telefoonwereld?

Ben je op zoek naar een splinternieuw toestel van Apple, Samsung, Xiaomi of een ander merk? Dan kan het zeker lonen om eens op Telefoonwereld te kijken. Je vindt er oudere, maar ook nieuwere modellen terug, die qua prijs ook nog redelijk voordelig zijn. Toestellen die in de aanbieding zijn, scoren goed als beste aanbieding op het web of in ieder geval in de buurt daarvan.

Qua service scoort de webshop ook uitstekend, aangezien ze op het moment van schrijven een mooie 8,3 behalen over ruim 13.000 verschillende klantreviews. Ook als je enkel op zoek bent naar toepasselijke accessoires voor je mobiele telefoon kan je terecht bij Telefoonwereld. Houd er wel rekening mee dat je je betalingen enkel met iDeal kunt doen.


Tips voor kopen bij Telefoonwereld

Toch echt toe aan die nieuwe telefoon? Dan ben je bij Telefoonwereld aan het juiste adres. Voordat je je bestelling afrekent, geven we je graag nog wat tips mee om in acht te nemen. Zo koop je geen kat in de zak en haal je het beste uit je aankoop:

 • Bestel je toestel op een werkdag, zodat de kans groot is dat je het nieuwe toestel de volgende dag al in huis hebt. Mits het toestel op voorraad is natuurlijk;
 • Neem telefonisch contact op met Telefoonwereld voor vragen en advies. Dat is de snelste manier;
 • Maak je aankoop af en voeg direct een beschermhoesje aan je nieuwe toestel toe. Zo gaat deze langer mee;
 • Wees er met koptelefoons en oordopjes zeker van dat je het de aankoop waar vindt. Eenmaal in gebruik genomen, is een retour daarvan niet meer mogelijk;
 • Haal eventueel het product dat je wilt kopen eens door Google, misschien vind je elders nog een betere deal

Beste alternatieven voor Telefoonwereld

Een nieuwe telefoon van de grootste A-merken kan zeer duur zijn. Tegenwoordig loont het ook om een refurbished toestel te kopen, in plaats van een splinternieuwe. Daarin zijn ook zat opties mogelijk tegen aantrekkelijke prijzen in Nederland. Mocht je dat in overweging nemen, kijk dan eens op een van de volgende webshops:

Refurbished.nl

Op Refurbished.nl koop je gereviseerde Apple producten tegen aantrekkelijke prijzen. Naast iPhones vind je heier ook iPads, MacBooks en iMacs. Hier dien je enkel heen te gaan voor gereviseerde Apple producten, want andere merken ga je hier niet vinden.

Greenmobile

Op Greenmobile verkoopt men ook gereviseerde apparatuur tegen aantrekkelijke prijzen, tezamen met eventuele accessoires. Naast de vlaggenstokproducten van Apple, vind je hier ook elektronica van Samsung. Voldoende keuze met een snelle levering en voldoende service.

Refurbished-iPhone.shop

Net als op Refurbished.nl vind je op Refurbished-iPhone.shop enkel Apple toestellen terug. Mocht je zeker weten dat je een nieuwe Apple toestel wilt, kan je deze website altijd eens naast Refurbished leggen. Het ene toestel kan net een paar tientjes goedkoper zijn bij de ander of andersom.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Qua prijs vaak de goedkoopste of bijna goedkoopste
 • Nieuwe en oude modellen in het assortiment
 • Volgende dag levering indien besteld op een werkdag
Minpunten:
 • Weinig te vinden over garanties
 • Betaling enkel mogelijk met iDeal
Ga naar Telefoonwereld.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Telefoonwereld

Ervaring geschreven door Fay
11 januari 2021
Koop hier vaker

Sinds je niet meer zomaar je telefoon bij een abonnement krijgt, ben ik veel bewuster van wat ik neem. Daardoor ben ik ook bij een echte specialist uitgekomen. Wanneer je namelijk bij Telefoonwereld bestelt, dan kan je er zeker van zijn dat je de beste soorten smartphones kunt vinden. Ook voor accessoires is dit een goede tent. Ik kan het weten, want ik heb er al van alles besteld. Voor mij is deze webshop in ieder geval een vaste waarde in mijn leven geworden.

Ervaring geschreven door Erica
15 december 2020
Prima

Ik ben bij Telefoonwereld voor een Why Not Deal gegaan. Hier kom je hele goede deals tegen voor smartphones die nog niet eens zo heel oud zijn. Daardoor hou je lekker geld over om nog wat accessoires erbij te bestellen. Alles is gewoon naar behoren afgeleverd en ik heb nog geen seconde problemen gehad met mijn Samsung.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Telefoonwereld

Website www.telefoonwereld.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Telefoonwereld.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement