Tips over online webshops, diensten & producten

Refurbished-iphone.shop review & ervaringen

Refurbished-iphone.shop
Ga naar Refurbished-iphone.shop

Onze expert over Refurbished-iphone.shop:

Laatst bijgewerkt: 20 januari 2021

Wanneer je een betrouwbare refurbished webshop zoekt om een voordelige iPhone te kopen dan kun je daar prima voor terecht bij Refurbished-iPhone.shop. Deze webshop is heel overzichtelijk opgezet en je vindt er dus altijd snel een iPhone die aan jouw wensen en eisen voldoet. Er zijn namelijk iPhones in vier verschillende kwaliteitsgradaties en dus ook in vier verschillende prijsniveaus beschikbaar. Daardoor maak je grote kans om hier de voordelige Apple smartphone van je wensen te vinden.

Waarom kies je voor Refurbished-iphone.shop?
 • Veel keus uit voordelige iPhones.
 • Garantietermijn van 3 jaar.
 • Overzichtelijk ontworpen webshop.
 • Hoge klanttevredenheid.
 • Alles op voorraad dus snelle bezorging.
Ga naar Refurbished-iphone.shop
Wat kun je lezen in dit artikel?

Werkwijze Refurbished-iphone.shop

Bij Refurbished-iPhone.shop kun je refurbished elektronica van Apple zoals iPhones en iPads kopen. Wat is daarbij de werkwijze van het bedrijf? Hieronder bespreken we dat uitgebreid, maar je krijgt al een goede indruk in deze video:

Kwaliteitseisen

Refurbished-iPhone.shop hanteert vier verschillende kwaliteitsgradaties die door middel van sterren worden aangegeven. De toestellen zijn technisch altijd volledig in orde bevonden, de verschillen zitten alleen in de accu’s en de mate van gebruikssporen.

De volgende gradaties worden gebruikt om het verschil in uiterlijk mee aan te geven:

 • Premium refurbished (5 sterren) betekent dat het apparaat in perfecte conditie is, zonder gebruikssporen en altijd voorzien van een volledig nieuwe accu.
 • Zo goed als nieuw (4,5 sterren) houdt in dat het apparaat alleen enkele hele kleine krasjes of vlekjes heeft. De accu is niet nieuw, maar wel in perfecte conditie.
 • Lichte gebruikssporen (4 sterren) wordt gebruikt om aan te geven dat er meerdere kleine krassen en andere beschadigingen op de telefoon of tablet zitten. De accu is nog in uitstekende staat.
 • Zichtbare gebruikssporen (3,5) betekent dat de iPhone of iPad beschadigingen heeft die direct op zullen vallen. Technisch werkt de telefoon echter nog prima en ook de accu is nog van hele goede kwaliteit.

Hoe worden de producten gecontroleerd?

Helaas is de informatie over de productcontrole van Refurbished-iPhone.shop op de site aan de summiere kant. In het kort komt het er echter op neer dat het toestel op alle belangrijke technische punten wordt gecontroleerd. Als er onderdelen beschadigd zijn worden die vervangen door hoogwaardige nieuwe componenten, of onderdelen die nog goed zijn van afgekeurde toestellen. Daarna wordt aan de telefoon of tablet de kwaliteitsgradatie toegekend die past bij het hierboven beschreven sterrensysteem.

Hoe wordt er omgegaan met accu’s?

Natuurlijk wordt ook de capaciteit van de accu’s getest tijdens het controleproces. Wanneer de conditie van de accu als slecht of middelmatig wordt beoordeeld zal deze worden vervangen. Of dat met een originele Apple accu is wordt niet vermeld, dus de kans is groot dat het van een ander merk is. De accu is echter wel volledig nieuw en heeft dus nog de volle 100% capaciteit. Bovendien krijg je de garantie dat de accu minimaal twee jaar mee zal gaan. Als dat onverhoopt toch niet het geval blijkt krijg je tegen een lage prijs weer een nieuw exemplaar toegestuurd.


Keurmerken

Je zult op de website van Refurbished-iPhone.shop op veel pagina’s het logo van Trusted Shops zien staan. Dat is een internationaal keurmerk voor webshops dat ook kopersgarantie biedt. Daarnaast is het bedrijf aangesloten bij Techniek Nederland, de branchevereniging van technische dienstverleners en retailers in ons land. Je kunt op de website van Techniek Nederland bijvoorbeeld eenvoudig alle gegevens van de webshop vinden en controleren.


Garantie en ruilen

Je profiteert bij Refurbished-iPhone.shop van een ongekend lange garantietermijn van maar liefst 36 maanden, oftewel 3 jaar. Dat is een jaar langer dan voor de refurbished branche gebruikelijk is, zonder dat je er extra voor hoeft te betalen. Dat geldt niet voor de accu’s, want daarop is wel een garantietermijn van 2 jaar van toepassing. Maar dat is natuurlijk ook gewoon ruim voldoende.

Retourneren

Wanneer je niet blij bent met je aankoop of er om wat voor reden dan ook vanaf wilt zien kun je 14 dagen lang kosteloos retourneren. Dat doe je gewoon via het aankoopoverzicht wanneer je bent ingelogd op de website. Je kunt daar het artikel selecteren en aangeven dat je het retour wilt sturen. Binnen 24 uur ontvang je instructies over de afhandeling van je retour. Ondertussen kun je het apparaat al met alles wat je daarbij hebt ontvangen in een postpakket doen. Let wel op dat je een iPhone of iPad terug moet plaatsen naar de fabrieksinstellingen voor je hem verstuurt.

Reparatie

Refurbished-iPhone.shop heeft een eigen reparatie-afdeling. Je kunt er zelfs iPhones die je er niet hebt gekocht wel gewoon laten repareren. Dat gaat om reparaties zoals je home button, een kapot scherm vervangen, een nieuwe accu of simpelweg een uitgebreide controle van het apparaat. Of het nu gaat om een reparatie binnen of buiten de garantie, je moet altijd eerst je toestel aanmelden via de site. Die wordt dan bij je thuis opgehaald, binnen korte tijd gerepareerd en weer bij je thuis bezorgd. Je hebt altijd een garantie op de reparatie van drie maanden.

Verzendkosten

Al je aankopen worden standaard gratis en volledig verzekerd verzonden via PostNL. Je hoeft die kosten alleen te betalen wanneer je een verkeerd adres hebt ingevoerd bij je bestelling op de site. In alle andere gevallen zijn de verzendkosten voor rekening van Refurbished-iPhone.shop.


Contact en klantenservice (bereikbaarheid)

De klantenservice van Refurbished-iPhone.shop is op een aantal verschillende manieren bereikbaar. Dat kan bijvoorbeeld via de live chat op de site, die je als een groen balkje linksonder op elk scherm ziet staan. Wanneer er geen medewerkers beschikbaar zijn wordt de chat vervangen door een contactformulier. Datzelfde formulier kun je ook uitgebreider terugvinden op de pagina Contact. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 010 – 519 21 41. Dat kan op doordeweekse dagen tussen 13.00 en 16.00. Maar je kunt ook gewoon een e-mail sturen naar klantenservice@saleplus.nl.

Aankoopadvies

Refurbished-iPhone.shop heeft geen fysieke winkels, maar je hoeft er niet helemaal alleen voor te staan als je een nieuwe telefoon of tablet uit wilt gaan zoeken. Je kunt namelijk wel gewoon een e-mail sturen of bellen met de klantenservice wanneer je advies wilt over je nieuwe aankoop. De contactgegevens van de klantenservice vind je hierboven.

Vragen en problemen

Ook bij vragen en problemen met betrekking tot je bestelling kun je natuurlijk bij de klantenservice terecht. Alle vragen worden op werkdagen binnen 24 uur beantwoord maar als je vroeg op de dag jouw bericht verstuurt mag je vaak ook op dezelfde dag al op een reactie rekenen. Wil je meteen een bijlage zoals een afbeelding meesturen? Gebruik dan e-mail, want het contactformulier heeft geen ondersteuning voor bijlages.


Klanttevredenheid

De meeste ervaringen van klanten die online te vinden zijn kunnen heel positief genoemd worden. De klantenservice is ook zichtbaar actief op sociale media en diverse websites om de klanttevredenheid hoog te houden door met mensen in gesprek te gaan die wel via internet hun ongenoegen hebben geuit over hun bestelling. Alsnog worden de problemen daarna – voor zover wij het kunnen beoordelen – vaker wel dan niet opgelost.


Prijs-kwaliteit

Hier lees je hoe het zit met de prijs-kwaliteitverhouding van Refurbished-iPhone.shop.

Hoe duur is Refurbished-iPhone.shop vergeleken met concurrentie of nieuw?

Aangezien het aanbod in de webshop voor het grootste deel uit iPhones bestaat kijken we voor het beoordelen van de prijzen dan ook vooral naar die categorie producten. Daar is uit op te maken dat de prijzen over het algemeen goed zijn te noemen. Met daarbij de kanttekening dat de kwaliteitsgradatie premium refurbished weinig afwijkt van de (laatst bekende) nieuwprijs van de telefoon in kwestie, maar dat komt doordat je een min of meer nieuwe iPhone in handen krijgt. Wanneer je bereid bent om wat meer gebruikssporen voor lief te nemen kun je ineens veel meer besparen.

BTW-margeregeling

Het aanbod in de webshop bestaat deels uit zogenaamde margeproducten. Dat zijn de telefoons en tablets die ergens in de EU nieuw zijn gekocht en op een bepaald moment door Refurbished-iPhone.shop zijn overgenomen. Aangezien op die iPhones en iPads al BTW is betaald hoef jij dat niet nogmaals te doen. Daardoor kun je een apparaat extra voordelig aanschaffen. Dit geldt echter niet voor alle apparaten en daarom staat bij elk afzonderlijke artikel de BTW vermeld. Zo kan het dus gebeuren dat een telefoon met een mindere kwaliteitsscore toch duurder is dan een margeproduct van hogere kwaliteit. Dat is dus ook iets om goed op te letten.


Aanbod

Bij Refurbished-iPhone.shop kun je alleen Apple apparaten en bijbehorende accessoires kopen. Hieronder bespreken we om welke Apple producten het gaat.

iPhones

De best gevulde categorie is die van de iPhones. Daar vind je op enig moment enkele tientallen modellen en variaties om uit te kiezen. De telefoons staan in eerste instantie gerangschikt op prijs van laag naar hoog, maar dat kun je zelf aanpassen met de filters. Daarin kun je ook een bepaald model kiezen, een kleur selecteren, een voorkeur voor de hoeveelheid opslagruimte aangeven en ook alvast filteren op conditie. Dat levert al snel een beperkter aantal modellen op om je uiteindelijke keuze uit te maken.

Let wel op dat de prijs die in het overzicht wordt getoond dat van het model met de meeste gebruikssporen is. Om de prijs te zien van de iPhone in de conditie waarin jij hem wenst te kopen moet je er dus eerst even op klikken. Je kunt dan ook een nadere omschrijving lezen, zien in welke kwaliteitsgradaties deze telefoon beschikbaar is en je kunt ook meteen alle technische specificaties bekijken. En natuurlijk kun je de telefoon die je voorkeur geniet ook meteen in je winkelwagentje doen.

iPads

In de rubriek iPads vind je een select aantal iPad modellen van diverse leeftijden en met verschillende prestaties. Je moet hier echter ook wel wat geluk bij hebben, want het aanbod iPads is – in tegenstelling tot bij de iPhones –helaas beperkt. Dat maakt het echter ook wel heel makkelijk zoeken natuurlijk. Alle beschikbare artikelen worden net zo getoond als bij de iPhones dus je kunt wederom eenvoudig filteren en elke iPad uitgebreid bekijken of meteen kopen.

Accessoires

In de categorie accessoires vind je handige aanvullingen op je iPhone en iPad, zoals bijvoorbeeld een nieuwe lader, een kabel of oortelefoons. De prijzen vallen reuze mee en het fijne is dat het wel altijd om originele Apple producten gaat.

iMac en MacBook

Er is tot slot ook nog een aparte categorie voor iMacs en MacBooks van Apple, maar het aanbod daarvan is helaas maar zeer beperkt. Op het moment dat wij deze review schreven bestond de voorraad zelfs uit maar een enkele iMac uit 2013. Je moet er in deze rubriek dus vooral op hopen om toevallig tegen een aantrekkelijke aanbieding aan te lopen.


Levertijd

Normaal gesproken geldt voor elk artikel in de webshop dat je het al de volgende dag in huis kunt hebben, mits je voor 16.00 hebt besteld. Alle telefoons, tablets en andere elektronica die je kunt kopen is namelijk daadwerkelijk op voorraad en kan dus meteen vanuit het magazijn naar je toe worden gestuurd. In drukke periodes kan het versturen iets langer duren (2 tot 3 dagen). Je krijgt altijd een Track & Trace code zodat je jouw bestelling kunt volgen.


Verkopen aan Refurbished-iPhone.shop

Het is niet mogelijk om je gebruikte iPhone of iPad aan Refurbished-iPhone.shop te verkopen. Als dat je wens is kun je dus beter een andere betrouwbare refurbished webshop uitzoeken de dat ondersteunt. We hebben er al meerdere op onze website besproken.


Is Refurbished-iPhone.shop betrouwbaar?

De ervaringen van klanten die online te vinden zijn kunnen overwegend als heel positief worden aangemerkt. Ook het feit dat het bedrijf is aangesloten bij de branchevereniging Techniek Nederland boezemt veel vertrouwen in. Helaas is er geen onafhankelijk keurmerk op de site te vinden zoals die van de Thuiswinkel Waarborg of een vergelijkbare organisatie.


Conclusie

Refurbished-iPhone.shop is een betrouwbare webshop met refurbished Apple apparaten die vooral interessant is wanneer je op zoek bent naar een voordelige iPhone. De verzendkosten zijn altijd gratis en je krijgt ook nog eens een extra lange garantie van 3 jaar op je nieuwe telefoon. Dankzij de vier verschillende kwaliteitsgradaties vind je altijd de prijs-kwaliteitverhouding waar je naar op zoek bent.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel keus uit voordelige iPhones.
 • Garantietermijn van 3 jaar.
 • Overzichtelijk ontworpen webshop.
 • Hoge klanttevredenheid.
 • Alles op voorraad dus snelle bezorging.
Minpunten:
 • Weinig iPads, iMacs en MacBooks.
 • Je kunt je eigen telefoon niet verkopen.
Ga naar Refurbished-iphone.shop
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Refurbished-iphone.shop

Ervaring geschreven door Joshua
11 januari 2021
Telefoon gekocht

Ik vond iPhones eigenlijk alleen maar duurder en duurder worden. En dan vooral om redenen die mij toch niet interesseerden. Ik wil gewoon goed kunnen bellen en mobiel internet en dat is het. Daardoor heb ik nu al twee keer een refurbished model gekocht. Daarvoor ben ik bij de specialist van Refurbished.iphone.shop terechtgekomen. Hier vind je namelijk de net iets oudere modellen, die maar kort gebruikt zijn door de vorige eigenaar. Daardoor heb ik dus al tweemaal een goed toestel kunnen krijgen waar ik veel minder voor hoefde te betalen dan wanneer ik het nieuw in de winkel had gekocht. Dat scheelt mij veel kosten en het is nog beter voor het milieu ook. Ik zie er eigenlijk alleen maar voordelen in.

Ervaring geschreven door Kim34
11 december 2020
Aanrader!

Ik wilde een goedkope iPhone, dus waar kan je dan beter aankloppen dan bij een echte specialist. Ik ben hier de iPhone 7 tegengekomen die ik wilde en kon die tegen een goede prijs krijgen. Ik kreeg er nog wat garantie bij ook, dus dat was een deal die ik niet wilde laten liggen. Binnenkort moet mijn vriend ook een nieuwe telefoon kopen, dus dan gaan we zeker weer hier kijken naar de mogelijkheden. Alles wordt gewoon goed geleverd en je bent nooit duur uit. Aanrader!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Refurbished-iphone.shop

Website www.refurbished-iphone.shop
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Refurbished-iphone.shop
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement