Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Greenmobile review & ervaringen

Greenmobile
Ga naar Greenmobile.nl

Onze expert over Greenmobile:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Op zoek naar een nieuwe iPhone, Samsung Galaxy of bijbehorende accessoires? Nou ja, een nieuwe? Bij Greenmobile koop je gereviseerde versies van de welbekende mobiele toestellen. Bespaar jezelf een flink duit in de portemonnee en koop een toestel met geen tot nauwelijks gebruikerssporen. Refurbished webshops zijn flink in opkomst, maar Greenmobile gaat al enkele jaren mee. Is deze webshop daadwerkelijk zo maatschappelijk en groen als dat ze aangeven? We zochten het voor je uit.

Waarom kies je voor Greenmobile?
 • 28 Dagen bedenktijd
 • Transparante kwaliteitscheck
 • 100% Omruilgarantie
 • Verantwoord groen ondernemen
 • Zowel Apple als Samsung producten
Ga naar Greenmobile.nl

Werkwijze

blank

Greenmobile levert voornamelijk mobiele telefoons van zowel Apple als Samsung. In het beoordelen van hun toestellen hanteert Greenmobile drie verschillende gradaties: goed, zeer goed en als nieuw. Deze gradaties lichten zijn als volgt toe:

Goed

Een toestel met de gradatie ‘goed’ ontvangt van Greenmobile 1 ster. Daarmee geven ze aan dat het toestel technisch in topconditie is en er hoogstens lichte, zichtbare sporen zijn op zowel het beeldscherm als de behuizing. Dit is de goedkoopste variant van ieder verkrijgbare toestel op de website.

Zeer goed

Een toestel met de gradatie ‘zeer goed’ ontvangt van Greenmobile 2 sterren. Dit toestel is ook in technische topconditie en bevat volgens hen enkel zeer lichte gebruikssporen. Dit geldt wederom voor zowel het beeldscherm als de behuizing van het toestel. Deze toestellen zijn qua prijs niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste.

Als nieuw

Een toestel met de gradatie ‘als nieuw’ ontvangt van Greenmobile 3 sterren. Wederom is het toestel technisch in topconditie. Verder geven ze aan dat zowel het beeldscherm als de behuizing van ieder toestel ‘als nieuw’ is. Hier wordt niks vermeld over eventuele gebruikssporen, waardoor je deze niet tot zeer minimaal mag verwachten. Dit zijn de duurste toestellen die je op Greenmobile vindt.

Hoe worden de toestellen gecontroleerd?

Vrijwel iedere webshop op het gebied van refurbished telefoons geeft aan dat ze ieder toestel op ruim 50 verschillende punten controleren. Welke punten dat uiteindelijk allemaal zijn, dat valt lastig te achterhalen. Greenmobile is hierin vrij transparant. Ze geven aan ieder toestel op meer dan 20 punten te controleren, waar ze ook direct deze punten allemaal weergeven. Ieder toestel die Greenmobile uitlevert wordt door zowel software, als door mensen gecontroleerd. Punten waarop het toestel onder andere gecontroleerd worden zijn de batterij, touchscreen en trilfunctie, maar bijvoorbeeld ook de gyroscoop, luidsprekers en de scherpstelling van de camera.

blank

Hoe wordt er omgegaan met accu’s?

Er wordt op voorhand niets gezegd over in welke staat de accu is die je ontvangt vanuit Greenmobile. Wel is bekend dat je in totaal 12 maanden ontvangt op de accu van je gekochte toestel. Dit in tegenstelling tot 24 maanden garantie op vrijwel ander onderdeel van het toestel. Het is daarom een vrij grijs gebied over de daadwerkelijke status van de accu in eerste instantie.


Keurmerken

Greenmobile geeft op hun website aan dat ze in het bezit zijn van het ‘Thuiswinkel Waarborg Certificaat’. Dit betekent onder andere dat ze ondersteunt worden door de Consumentenbond, je recht hebt op 14 dagen bedenktermijn en dat er zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Dit is het enige zichtbare keurmerk op de site. Greenmobile geeft verder aan groen te handelen, waarvoor ze vele tellers met resultaten tonen. Een apart keurmerk voor groene producten valt echter niet te vinden.


Garantie en ruilen

Op het gebied van garantie en ruilen is Greenmobile verder ook zeer transparant. Hieronder een uitleg van wat ze daarover te vertellen hebben:

Garantie

De standaardgarantie die je op een gekocht apparaat bij Greenmobile ontvangt is 24 maanden. Enkel op de batterij en het moederbord van het toestel ontvang je een garantietermijn van 12 maanden. Daarnaast hebben ze een overzicht gemaakt met onderdelen die niet onder garantie vallen:

blank

Vochtschade

Bij geconstateerde vochtschade in het toestel ontvang je geen garantie. Vochtschade komt door problemen van buitenaf, bijvoorbeeld door gebruik op vochtige locaties of waar veel condensvorming plaatsvindt. In deze opsomming van Greenmobile staat tevens een zeer interessante zin die je niet zomaar over het hoofd mag zien: “Een telefoon of tablet die conform de fabrieksspecificaties waterdicht moet zijn geldt voor een nieuw aangeschafte telefoon, niet voor een refurbished telefoon. Een refurbished telefoon is dus niet waterdicht.”

Volgens Greenmobile is het dus zo dat ieder gekocht refurbished toestel dat normaal waterdicht is, nu niet meer waterdicht is. Dat klinkt wel alsof ze zich op voorhand indekken. Vochtschade wordt vastgesteld door Greenmobile zodra er ‘corrosie op het elektronische binnenwerk van het toestel is aangetroffen’.

Valschade

Je kunt je toestel altijd laten vallen en vaak levert dat schade op. Bij een defect door valschade ontvang je bij Greenmobile geen garantie op het toestel. Een kwestie van ‘eigen schuld’. Wel kan je het toestel tegen betaling laten repareren.

Drukschade

Ook drukschade op het toestel valt niet onder de garantie. Dit houdt in dat het toestel bijvoorbeeld altijd in je achterkontzak zit en daardoor altijd wordt platgedrukt tegen een stoel of bank. Dit kan op de lange termijn voor schade zorgen, waarvoor je dus mag bijlappen om te repareren.

blank

Kosten

Voor ieder toestel dat is opgestuurd waaruit geconcludeerd wordt dat het probleem buiten de garantie valt, worden onderzoekkosten in rekening gebrachten. Dit bedrag is €34,95 euro. Daarnaast ontvang je een prijsopgave voor de reparatiekosten. Met onderzoekkosten worden nog geen handelingen uitgevoerd.

Retourneren

Greenmobile beschikt over het ‘Thuiswinkel Waarborg Certificaat’. Ieder toestel dat je hier koopt, mag je kosteloos retour sturen binnen 14 dagen na aankopen. Dit is de wettelijke bedenktijd. Greenmobile doet daar nog een schepje boven op en geeft je zelfs 28 dagen bedenktijd! Zo heb je net iets langer de tijd om een toestel te testen. Voldoet deze niet aan je wensen, dan mag je deze terugsturen. Ontvang je het aankoopbedrag terug. Retourneren bij Greenmobile is tevens gratis.

Reparatie

Toestel kapot? Dan wil je graag dat deze gerepareerd wordt. Vooral op het gebied van gereviseerde apparatuur, weet je dat er op voorhand met de binnenkant van het apparaat is geknutseld. Qua dekking is Greenmobile vrij transparant en ook in het geval van defecten staat een duidelijke uitleg op de website.

 • Neem allereerst telefonisch contact op met Greenmobile. Zo sluiten ze uit of het om een gebruikersfout gaat.
 • Mail naar reparatie@greenmobile.nl is ook een optie
 • Klacht wordt genoteerd
 • Binnen 48 uur ontvang je een e-mail met genoteerde informatie. Ook ontvang je de benodigde gegevens om het product ter reparatie op te sturen.
 • Risico voor opsturen product ter reparatie liggen bij te klant. Greenmobile adviseert om het toestel verzekerd en aangetekend op te sturen
 • Na reparatie ontvang je het toestel kosteloos terug
 • Je ontvangt drie maanden garantie op de reparatie

Ook hier gelden de eerder genoemde onderzoekkosten voor problemen buiten de garantie om. Defecten binnen de garantie worden kosteloos verholpen. Problemen buiten de garantie, daarvoor ontvang je een prijsopgave.

Ruilen

Greenmobile biedt een 100% omruil garantie. Op het moment dat je een toestel bij hen koopt, maar vindt dat er teveel krasjes op het toestel zitten, mag je deze altijd omruilen. Ontvang je een ander model van hetzelfde toestel, zonder extra kosten. Daarvoor kan je vragen om een herroeppingsformulier.

Verzendkosten

In alle gevallen van pakketten binnen Nederland neemt Greenmobile de kosten voor zich. Zowel voor het versturen van je apparaat als het retour sturen naar hen. Enkel in het geval van aankoop van accessoires betaal je mogelijke verzendkosten.


Contact en klantenservice

blank

Bij problemen wil je graag te woord worden gestaan door iemand met verstand van zaken. Of het nu gaat om vragen over een aankoop of problemen bij een defect aan je gekochte product. Greenmobile is in dergelijke situaties op verschillende manieren te bereiken. Hieronder een opsomming.

Chat

De klantenservice van zit van maandag tot en met vrijdag voor je klaar tussen 9.00 – 17.00. Via vrijwel iedere pagina op de site van Greenmobile start je eenvoudig een chat. Dit doe je door onderaan op de website op de groene balk te drukken.

Bellen

Liever direct en persoonlijk contact? Ook dat is mogelijk bij Greenmobile. Op exact dezelfde tijden bereik je dit bedrijf ook telefonisch. Het telefoonnummer waarop je Greenmobile bereikt is 085-0282828. Eventuele telefonische kosten zijn voor de beller.

Mailen

Heb je een vraag, maar heeft dat niet zozeer haast? Dan mag je ook altijd een mail sturen naar info@greenmobile.nl. Op de homepagina geeft Greenmobile aan dat ze 24/7 mail support aanbieden. Daarin staat echter niet vermeld hoe lang het duurt voordat je een mail terug ontvangt.

FAQ

De meeste gestelde vragen worden door Greenmobile op voorhand uitgelicht in diverse FAQ’s. Onderaan de website, in de footer, vind je een kopje ‘Klantenservice’. Daaronder vind je de meest belangrijke onderwerpen, van klachten tot bestellen en garanties met verdere informatie.

blank

Geen fysieke winkel

Greenmobile fungeert enkel als webshop. Er is geen fysieke winkel in Nederland waar je naartoe kunt voor vragen, klachten of advies.


Klanttevredenheid

Je gaat natuurlijk pas in zee met een bedrijf als alle aspecten aan jouw wensen voldoen. Is het bedrijf betrouwbaar, de prijs goed en de informatie duidelijk? Daarnaast is het altijd goed te kijken naar eerdere gebruikerservaringen. Zijn mensen die eerder aankopen hebben gedaan op de webshop tevreden?

Als we kijken naar het ‘Thuiswinkel Waarborg Certificaat’, dan zien we dat Greenmobile een nette score van 8,8 ontvangt over ruim 1600 stemmen. Mensen zijn voornamelijk te spreken over de snelheid van dit bedrijf en de kwaliteit van de toestellen. Ook qua hulp bij problemen is Greenmobile snel en lossen ze in rap tempo de problemen weer op.


Prijs / kwaliteit

De prijs van een mobiele telefoon bij Greenmobile is altijd goedkoper dan een geheel nieuw toestel. Het toestel hoeft maar even door iemand anders gebruikt te zijn en de waarde daalt al. Des te groter het voordeel dat jij hebt! Toch is Greenmobile niet de enige aanbieder van gereviseerde mobiele telefoons in Nederland. Vandaar dat we kijken hoe deze webshop zich verhoudt ten opzichte van andere partijen, zowel op het gebied van prijs als kwaliteit.

Hoe duur is Greenmobile vergeleken met andere aanbieders?

Wederom lichten we vandaag drie verschillende situaties voor om te vergelijken met andere aanbieders. We kijken wederom naar een gereviseerde iPhone 8 64GB, een oudere iPhone in de vorm van een iPhone 6S en Samsung Galaxy S9.

iPhone 8 64GB

Qua prijs vind je een gereviseerde iPhone 8 64GB terug tussen €289,- (1 ster) en €354,- (3 sterren). Dit is qua prijs duurder dan bijvoorbeeld Coolmix, waar de duurste variant €289,- is. Wel is Greenmobile transparanter qua uiterlijk van het te kopen toestel qua gradaties, waar dat bij Coolmix meer giswerk is. Met lichte gebruikssporen is de prijs nog aardig marktconform, maar met een ‘zo goed als nieuw’ toestel is Greenmobile wel erg duur.

iPhone 6S 16GB

De iPhone 6S 16GB is inmiddels al een relatief oud toestel, maar voldoet nog steeds aan voldoende wensen. Bij Greenmobile vind je dit toestel terug tussen €139,- (1 ster) en €169,- (3 sterren). Ook hier zit Greenmobile tegen het dure aan, omdat het toestel elders tussen €109,- en €137,- schommelt, waarin het laatstgenoemde bedrag dan de best mogelijke optie is.

blank

Samsung Galaxy S9 64GB

Greenmobile biedt naast Apple toestellen ook Samsung Galaxy telefoons an. Een refurbished Samsung Galaxy S9 64GB kost bij Reenmobile tussen €299,- (1 ster) en €359,- (3 sterren). Ook hier is Greenmobile simpelweg weer aan de dure kant. Bij Rebuy.nl vind je het toestel in vergelijkbare gradaties tussen €218,- en €339 euro,- terug op de webshop. Vooral in het lage segment met meerdere gebruikssporen, zijn er zeker goedkopere alternatieven te noemen.

Aan de dure kant

Bij de vergelijkingen die zijn gemaakt op verschillende toestellen in verschillende segmenten valt direct op dat Greenmobile aan de dure kant is. Zou je daarom overwegen om een toestel ergens anders aan te schaffen? Dat is mogelijk. Wel staat Greenmobile bekend om groen te ondernemen. Ze zijn zeer milieubewust bezig, waarop we later terugkomen, wat je ook in de prijs terugziet. Qua klanttevredenheid scoort Greenmobile wel ontzettend hoog, wat je op de lange termijn uiteindelijk wel weer kan helpen. Het is maar waar je als (potentiële) klant de voorkeur aan geeft.

BTW / marge-regeling

Greenmobile werkt niet mee aan een dergelijke marge-regeling. Wel ontvang je bij iedere aankoop op Greenmobile, zowel particulier als zakelijk, een BTW-factuur. Daarop staat een 21% BTW marge gerekend, welke je als ondernemer natuurlijk zakelijk mag aftrekken van je winst.


Aanbod

blank

Greenmobile heeft een ruim aanbod aan verschillende producten op de website. Hier volgt een opsomming van alles dat je hier vindt:

iPhones

Het populairst onder de refurbished webshops blijven toch wel Apple producten. Vooral iPhones houden hun waarde jarenlang vast, omdat ze sterk zijn en lang meegaan. Je vindt zowel oudere iPhones als de nieuwere modellen terug. Toch moet je voor de meest recente iPhones, denk aan een XR of 11 ergens anders zijn. Op het moment van schrijven is het nieuwste model dat verkrijgbaar is op Greenmobile de iPhone X. De oudste is een iPhone 5s.

Samsung mobiel

Naast iPhones verkoopt men bij Greenmobile ook Samsung telefoons. Het gaat hier enkel om de meest populaire reeks: de Samsung Galaxy modellen. Samsung telefoons dalen wel wat sneller in waarde, maar zijn ook nog steeds zeer in gebruik en bewaren een degelijke herverkoopwaarde. Samsung Galaxy modellen gaan bij Greenmobile op het moment van schrijven tussen de S6 en de S9.

Accessoires

Met alleen een mobiele telefoon ben je er tegenwoordig nog niet. Natuurlijk ontvang je bij een gekocht toestel op Greenmobile de bijbehorende oplader, welke je tevens ook los koopt. Daarnaast vind je nog talloze extra accessoires terug op de webshop. Denk daarbij aan screenprotectors, draadloze opladers en eventuele benodigde kabels om bijvoorbeeld een toestel in de auto op te laden. Kijk per toestel wel op voorhand of deze de functionaliteit heeft om draadloos op te laden: dat geldt lang niet voor alle iPhones en Samsung Galaxy toestellen. Al helemaal niet de oudere versies.


Levertijd

Qua verzenden en leveren is Greenmobile zeer duidelijk: iedere bestelling die je voor 18.00 uur besteld, ontvang je de volgende werkdag. Dit geldt voor mobiele apparaten, maar ook voor de bestelde accessoires. Je ontvangt natuurlijk een track & trace code van je verzending om deze zelf in de gaten te houden. Levering vindt thuis plaats of op een PostNL locatie.


Verkopen aan Greenmobile

Greenmobile heeft wel een blog geweid aan het inleveren van oude toestellen toestaan. Daarvoor zou je dan een net, marktconform bedrag ontvangen. Ook zou je de mogelijkheid hebben om een 20% hogere waarde te krijgen voor een voucher van Greenmobile, zodat je bijvoorbeeld een nieuw toestel kan kopen. Echter is op het moment van schrijven nergens een pagina te vinden waarop je je toestel aan Greenmobile kan verkopen.


Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen staat hoog in het vaandel bij Greenmobile. Vandaar ook de naam ‘Greenmobile’. Op de website houden ze interessante statistieken bij met de verkoop van hun gereviseerde producten. Zo kost het maken van één smartphone z’n 16KG aan CO2. Greenmobile bestaat sinds 2013 en hun doel is om iedere aankoop een gereviseerd model te laten zijn.

blank


Zakelijk

Ben je van plan om het toestel zakelijk aan te schaffen? Dan is dat ook mogelijk bij Greenmobile. Zo is het mogelijk om een groot aantal van hetzelfde soort toestel in bulk aan te kopen. Daarvoor mag je een offerte op maat aanvragen bij de webshop. Houdt er wel rekening mee dat er voor deze zakelijke toestellen geen herroepingsrecht van kracht is. Om een zakelijke offerte te ontvangen dien je contact op te nemen met de klantenservice van Greenmobile.


Is Greenmobile betrouwbaar?

Al met al is Greenmobile een betrouwbare webshop waarop je mobiele apparaten kunt kopen. Ze ontvangen een hoge beoordeling van bijna een negen op ruim duizend klantbeoordelingen. Daarnaast is Greenmobile een groene partij die verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Voor de prijs hoef je niet per se bij Greenmobile te zijn, omdat vergelijkbare apparaten elders goedkoper zijn.


Waarom kies je voor Greenmobile?

Je kiest voor Greenmobile als je op zoek bent naar een gereviseerde iPhone of Samsung Galaxy telefoon. Als je verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebt staan, ben je bij Greenmobile aan het juiste adres. Ze zijn snel en behulpzaam in de meeste situaties en garanderen 100% inruilmogelijkheden op een product dat je niet aanstaat. Ook voor de zakelijke klant liggen er interessante opties bij Greenmobile.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • 28 Dagen bedenktijd
 • Transparante kwaliteitscheck
 • 100% Omruilgarantie
 • Verantwoord groen ondernemen
 • Zowel Apple als Samsung producten
Minpunten:
 • Onduidelijkheid m.b.t. inruilen of verkoop oude toestel
 • In het weekend niet bereikbaar
 • Niet per se de goedkoopste
Ga naar Greenmobile.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Greenmobile

Ervaring geschreven door Tess
26 april 2021
Goed voor het milieu

Ik ben met alles duurzaam, dus ook met mijn aankopen. Ik ga altijd bewust op zoek naar webshops en winkels waar je alles kunt krijgen op een manier die net wat beter is voor het milieu en het klimaat. Bij GreenMobile doen ze daar dan ook alles aan. Niet alleen geven ze apparaten als telefoons en tablets een tweede leven, maar ze kijken ook naar allerlei andere mogelijkheden om zo groen als mogelijk te zijn. In dat opzicht kan je eigenlijk verder geen betere optie vinden dan deze webshop. Als ik het mocht aanraden, dan zou ik zeggen dat iedereen hier zijn spullen moest kopen. Dat is gewoon het beste voor ons allemaal. Ik ben trouwens ook gewoon heel tevreden over de smartphone, die werkt ook perfect. Dat is ook niet onbelangrijk om er even bij te zeggen.

Ervaring geschreven door Nikki
22 februari 2021
Wat ik vind van Green Mobile

Het is wel heel gemakkelijk om bij Green Mobile te bestellen. Je kunt ook heel gemakkelijk contact opnemen. Daar kan je gewoon de chat voor gebruiken. Dat maakt het wel zo simpel, want je kan alles direct online regelen. Ik vind de wachttijd wel een heel fijn gegeven, want die blijft eigenlijk altijd binnen een week. Het is wel belangrijk om zeker te zijn dat je het ook echt binnen een week krijgt. Soms heb je dat het ook wat langer kan duren. De telefoon die ik had besteld iPhone 8, is gewoon van goede kwaliteit. Het is voor mij dus in ieder geval een goede deal geweest. Ik kan voorlopig weer vooruit ermee.

Ervaring geschreven door Mehmet
13 november 2020
Goed bedrijf!!

Heel tevreden. Een smartphone besteld en die al de volgende dag binnen. Was verrast dat je zo snel kon gaan. Alles bleek ook nog eens gewoon prima in orde. Ik kon er direct mee aan de slag. Zeker aanrader!

Ervaring geschreven door sasblondie
16 oktober 2020
goede galaxy

goedkoopste voor galaxy refurbished. ik had mijn smartphone in de wc laten donderen. snel via greenmobile een nieuwe besteld en daarom ben ik blij met mijn aankoop.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Greenmobile

Website www.greenmobile.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Greenmobile.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies