Tips over online webshops, diensten & producten

Zooplus review & ervaringen

Zooplus
Ga naar Zooplus.nl

Onze expert over Zooplus:

Laatst bijgewerkt: 20 januari 2022

Een vogel heeft een kooi nodig met allerlei voederbakjes, drinken en speelgoed. Datzelfde geldt voor een hond, kat, paard, slang of noem het huisdier maar dat je in huis hebt. En liefde uiteraard. Een dier kan niet zonder liefde. Dit laatste zal je je dier zelf moeten geven, maar al die andere artikelen dienen eerst een keer aangeschaft te worden. Daarvoor kan je terecht bij Zooplus, een overkoepelende webshop voor vrijwel alle denkbare dierenproducten.


Wat is Zooplus?

Zooplus is een webshop die is gespecialiseerd in de verkoop van allerlei producten voor dieren. Het maakt niet uit of je ene huisdier hebt met hoeven, vleugels of vinnen, je vindt er van alles voor in deze webshop. Zooplus bestaat al sinds 2007 en is sindsdien gestaag doorgegroeid. Van origine is dit een Duitse webshop, maar ondertussen vind je Zooplus terug in vrijwel heel Europa. Het assortiment loopt uiteen van speelgoed tot verzorgingsartikelen en voeding. Alles om het leven van jou en je huisdier(en) zo aangenaam mogelijk te maken.


Is Zooplus betrouwbaar?

Zooplus is in 2007 als Duitse webshop begonnen. Intussen zijn ze in 26 landen actief, waaronder in Nederland. Om naar zulke getalen door te groeien, daarvoor moet je simpelweg consistent leveren wat je belooft. Daarom is Zooplus ook een uiterst betrouwbaar bedrijf om al je dierenspullen op aan te schaffen.

Ook als we kijken naar wat klanten van Zooplus vinden, dan zien we overwegend positieve reacties. Op het gerenommeerde Trustpilot ontvangt Zooplus een nette score van 3,9 sterren op de schaal van 5. Zo zien we zelfs dat 71% van de stemmen de volle 5 sterren zijn. Zowel qua prijs, levering als service ontvangt het bedrijf mooie beoordelingen. Eventuele klachten die het bedrijf ontvangt zijn weer op trage leveringen. Dat heeft niet zozeer met het bedrijf te maken, maar met de koeriersdienst waaraan het product wordt overgedragen.


Aanbod Zooplus

Op Zooplus vind je dus allerlei artikelen voor (huis)dieren. Of je nu in het bezit bent van een kat, hond, paard of papegaai, je kunt terecht op Zooplus. Het assortiment aan producten loopt uit van voeding en medicijnen tot speelgoed en kooien. Alles om het leven van je dieren zo aangenaam mogelijk te maken. Maar natuurlijk ook voor jezelf. Het assortiment bestaat uit tienduizenden producten, waardoor je altijd wel zult slagen.

Het assortiment aan producten op Zooplus bestaat daarnaast uit alle bekende merken die je maar kunt vinden in het dierenrijk. Denk aan merken als Royal Canin, Pedigree en Bonzo. Ook is het mogelijk om je in te schrijven op het fysieke magazine van Zooplus. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste producten die in de webshop terechtkomen. Daar geniet je dan als eerste van.

Vind een dierenarts

Zooplus denkt niet alleen mee aan het welzijn van dieren in de vorm van producten. Ook bieden zij een service aan om een gepaste dierenarts in de regio te vinden. Hierbij werken ze nauw samen met een select aantal dierenartsen door heel Nederland. Vul je stad of dorp in en zie welke dierenartsen bij jou in de buurt zijn, zodat je snel geholpen kunt worden. Daarnaast kun je specifiek filteren op dieren. Bijvoorbeeld op honden, katten, knaagdieren, vissen, reptielen of vogels. Zo kan je direct naar een gepaste specialist.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Zooplus is een online dierenwinkel. Toch zijn er meerdere dierenwinkels in Nederland waar je soortgelijke producten kunt kopen. Daar vind je over het algemeen dezelfde merken terug. Van al die A-merk producten weet je simpelweg de kwaliteit die je in huis haalt. Als je vervolgens kijkt naar hoe tevreden je huisdier is tijdens het eten of spelen van dit product, dan doet dit jou ook deugd. Het meest interessant is dan ook om te kijken hoe de prijzen bij Zooplus zich verhouden ten opzichte van andere aanbieders. Vandaar dat we hier wederom drie willekeurige producten uit het assortiment tegenover andere aanbieders wegzetten.

Royal Canin Medium Adult 7+ 15kg

Honden zijn trouwe viervoeters met een grote maag. Je hoeft maar in een kast te ritselen of je grote vriend staat al naast je. Je hond verdient dan ook kwalitatief goede voeding. Daarvoor is Royal Canin een van de grootste merken. Voor een zak hondenvoer van 15kg van dit merk betaal je bij Zooplus €54,99. Dat is een marktconfonforme prijs, aangezien we dit bedrag oook tegenkomen bij Pets Place en op Pharmapets.nl. Enkel op een andere webshop vinden we deze hondenvoeding terug voor een goedkopere prijs. Op bitiba.nl kost 15kg Royal Canine voeding namelijk €52,49.

Trixie Tekentang van Kunststof

Net als jij is ook je huisdier gevoelig voor tekenbeten. Helemaal dieren als honden en katten met een harige vacht. Het is vaak goed zoeken tussen al die haren, omdat teken zich daar eenvoudig tussen kunnen verstoppen. Eens in de zoveel tijd, vooral na een boswandeling, is het verstandig om je huisdier uit te pluizen met een tekentang. Zo vind je een Trixtie Tekentang van kunststof op Zooplus voor een prijs van €1,29. Ideaal om in huis te hebben. Goedkoper vinden we een dergelijke tekentang nergens. op Blijhuisdier.nl betaal je €1,59 en op PetSuperXL betaal je zelfs €1,99 voor dezelfde tekentang. Hier komt Zooplus als goedkoopste uit de bus.

Ferplast Vogelvolière Planeta

Als je van plan bent om vogels te nemen, dan gun je ze ook een kooi waarin ze voldoende kunnen vliegen. Zo bijvoorbeeld een Ferplast Vogelvoliere Planeta, speciaal voor kleinere vogels als zebravinken of een kanarie. Deze plaats je binnenhuis, maar rijd je net zo makkelijk naar buiten op wieltjes eronder. Op Zooplus betaal je €131,99 voor deze uitgebreide vogelkooi. Ook hier is het weer een marktconforme prijs, aangezien we dezelfde vogelkooi tegenkomen op Amazon en Bitiba.nl voor dezelfde prijs. Op Bol.com betaal je iets meer, namelijk €137,55. Goedkoper vinden we dit product niet terug.


Waar komen de producten van Zooplus vandaan?

Zooplus is in de praktijk een platform waarop allerlei producten van grote merken worden aangeboden. Vergelijkbaar met een soort Bol.com of Amazon, maar dan speciaal gericht op dierenproducten. Zelf maken ze bij Zooplus geen producten, ze sluisen enkel producten door. Die producten kopen ze ongetwijfeld rechtstreeks op bij de fabrikanten van al die producten. Aangezien Zooplus actief is in meer dan 20 landen in Europa, is het niet gek om te denken dat ze in ieder land een of meerdere magazijnen hebben waar ze al die producten opslaan. Het is niet precies te traceren onder wat voor omstandigheden al die losse producten worden gemaakt.


Klantenservice

Zoveel dieren, zoveel producten, zoveel vragen. Zooplus is een groot bedrijf, opererend door vrijwel heel Europa. Dan is het ook van belang dat ze goed bereikbaar zijn om al je vragen te kunnen beantwoorden. We zochten alvast voor je uit op welke manieren je de klantenservice van Zooplus kunt benaderen. Zo schakel je direct over op actie.

FAQ

Allereerst hoopt men bij Zooplus dat je zelf een gepast antwoord op je vraag zit. Veel vragen zijn namelijk al eens gesteld aan het bedrijf. Denk aan algemene informatie rondom betalingen, leveringen of voordelen op de site. Zodra je de klantenservice pagina van het bedrijf opent, vind je direct een uitgebreide FAQ met al die gebundelde vragen. Kijk of je vraag hiertussen zit, zodat je niet alleen tijd voor jezelf bespaart, maar ook voor een medewerker van het bedrijf. Antwoord niet gevonden? Probeer dan:

Contactformulier

Scroll iets naar beneden bij de FAQ en je vindt een contactformulier om in te vullen. Hier laat je je voor- en achternaam achter, maar ook je mailadres, telefoonnummer en bericht achter. Eventueel kan je ook een bijlage van maximaal 5MB toevoegen. Vervolgens neemt Zooplus ‘zo spoedig mogelijk’ contact met je op. Hoe lang dit duurt, dat is helaas niet bekend.

Bellen

Liever zelf direct het heft in eigen handen nemen? Bel dan naar Zooplus. Ze beschikken over een aparte, Nederlandse klantenservice. Deze bereik je door te bellen naar 0132083053. De openingstijden van de telefonische klantenservice zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 18.00 uur. Op zaterdag is de klantenservice ook geopend tussen 8.00 – 14.00 uur. Op zondag is de klantenservice van het bedrijf helaas gesloten.

Facebook Messenger

Het is ook mogelijk om via Facebook Messenger contact op te nemen met het bedrijf. Zo kan je het gehele gesprek altijd probleemloos teruglezen, zodat je exact weet wat er allemaal is besproken. Hoe lang het duurt voordat je hierop een antwoord krijgt, is helaas ook niet bekend. Zorg er in ieder geval voor dat je per bericht zoveel mogelijk informatie meestuurt. Zo kan de medewerker van Zooplus jou ook van een zo overkoepelend mogelijk antwoord voorzien.

Betaalmogelijkheden

Leuk zo’n huisdier, maar al die extra kooien, voeding en medicijnen kosten uiteindelijk allemaal ook weer geld. Gelukkig koop je alles onder een dak bij Zooplus. Daarvoor heb je veel verschillende manieren om aan je betalingsplicht te voldoen bij deze webshop. Betaal met de volgende betaalmethoden:

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • Diners Club
 • American Express
 • PayPal
 • BanContact (België)

Het is ook mogelijk om vooraf je betaling te doen via een handmatige overboeken. Liever een product eerst testen? Ook geen enkel probleem. Ontvang je product, test ‘m uit en betaal de bestelling achteraf.

Garantie

Ook op Zooplus vinden we weinig inhoudelijke informatie over garantie. Hier vinden we enkel een kopje met een paar zinnen die zich focussen op de wettelijke garantie per land. Dit houdt in dat je als consument recht hebt op een degelijk product. Dit doel dient naar alle redelijkheid te werken en aan verwachitngen te voldoen. Per product verschillen de garanties van zes maanden tot maximaal twee jaar. Op de specifieke productpagina’s vind je meer inhoudelijke informatie over alle garanties.

Verzending

Al die gekochte dierenproducten kunnen al gauw flink in gewicht oplopen. Vooral als je flinke zaken dierenvoer op voorraad in wilt kopen. Vandaar ook dat de verzendkosten afhankelijk zijn van de beelwaarde, maar ok van het maximum gewicht per bestelling. Hiervoor hanteert Zooplus verschillende tarieven. De vuistregel voor de bestelwaarde is in ieder geval als volgt:

 • Bestelwaarde tussen €15,- en €29,- is €2,99 verzendkosten
 • Bestelwaarde tussen €29,- en €39,- is €0,99 verzendkosten
 • Bestelwaarde vanaf €39,- is geen verzendkosten

Deze verzendkosten zijn voor pakketten met een maximum gewicht van 31 kg. Dit is direct het maximale gewicht dat bezorgingsdiensten hanteren. Bij Zooplus kan een bestelling oplopen tot een hoger gewicht. Deze worden dan in meerdere pakketten verstuurd, indien dat mogelijk is. Daarvoor betaal je €1,99 extra toeslag per pakket.

Levertijden en koeriersdienst

De verwachte levertijd van iedere bestelling, indien een product voorradig is, ligt tussen de 1 en 3 werkdagen. Afhankelijk van wat je besteld, selecteert Zooplus een gepaste koeriersdienst. Hiervoor maakt men gebruik van de diensten van PostNL, DHL en DPD.

Retourneren

Heb je een aankoop gedaan bij Zooplus, maar ben je niet tevreden met de inhoud? Of heb je een andere reden waarom je van je aankoop wilt afzien? Dan is dat gelukkig mogelijk. Je hebt in ieder geval de wettelijke 14 dagen bedenktijd, waarbinnen je je aankoop zonder opgaaf van reden terug kunt sturen. Neem voordat je je product retour wilt sturen altijd contact op met de klantenservice van het bedrijf. Zo kunnen zij je instructies geven met betrekking tot het retourneren vanj eproduct.

Uiteindelijk ontvang je het aankoopbedrag en de initiele eerste verzendkosten terug. De verzendkosten van het retourneren zijn voor eigen rekening. De terugstorting van dit bedrag vindt plaats binnen 14 dagen nadat Zooplus jouw pakket heeft ontvangen.


Korting en aanbiedingen

Alleen de aanschaf van een huisdier kan al in de papieren lopen. Laat staan alle onderhoudskosten die zo’n dier nog eens met zich meebrengen. Van verzorging tot voeding en van speelgoed tot huisvesting. Aan alles moet gedacht worden. Leuk als je in zo’n geval nog een extra deal in de wacht weet te slepen. We zochten voor je uit op welke manieren je je producten voor een aantrekkelijkere prijs weet aan te schaffen bij Zooplus.

Bonusprogramma (Zoopoints)

Bij elke aankoop die je op Zooplus plaatst, ontvang je Zoopoints. Voor iedere euro die je aan producten koopt, ontvang je een Zoopoint. Voor elke euro vanaf een bestelwaarde van €49,- ontvang je twee Zoopoints. Deze punten worden binnen je account toegevoegd en je kunt per jaar maximaal 10.000 Zoopoints bij elkaar sparen. Deze Zoopoints kan je uitgeven in de speciale bonusshop. Zo is het mogelijk om je bonuspunten te doneren aan dieren in nood, maar ook voor fysieke producten. Denk aan allerlei soorten dierenvoeding en speelgoed.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste producten in het assortiment van Zooplus. Daarbovenop ontvang je ook nog eens 333 Zoopoints binnen je account. Deze zijn direct inwisselbaar voor allerlei leuke producten, volgens het bonusprogramma uit het vorige kopje.

Speciale aanbiedingen

Onderin de footer vind je een pagina met daarin allerlei speciale aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn gefilterd per dier, waardoor je tegen aantrekkelijk lage prijzen allerlei voedsel en speelgoed in de wacht sleept. Ook vind je hier dagaanbiedingen. Dit zijn producten die slechts 24 uur in de aanbieding zijn, waarvoor je snel moet handelen. Eenmaal van deze pagina verdwenen, keren de producten niet snel meer terug.

Korting voor dierenwelzijnsorganisaties en fokkers

Ben je een gelicencerd fokker in Nederland? Of ben je actief binnen een dierenwelzijnsorganisatie? Dan heb je recht op extra korting ten opzichte van een reguliere consument. Een dierenwelzjngsorganisatie mag enkel opereren als vereniging zonder winstoogmerk om hier recht op te hebben. De kortingen lopen op tot 8% per bestelling vanaf €100,-. Deze korting is ook van toepassing als je een fokker bent.

Zoo outlet

Als allerlaatste vind je op Zooplus ook nog de zogenaamde Zoo outlet. Hier vind je producten voor je huisdieren die uit het assortiment verdwijnen en daardoor tegen een aantrekkelijk lage prijs in de verkoop staan. Voor alle artikelen in de outlet geldt een op is op regeling. Producten die hier uitverkocht raken, keren helemaal niet meer terug in het assortiment van de webshop.


Goede doelen

Zooplus is groot voorstander voor het welzijn van dieren. Zowel jouw dieren, de dieren van een verkopende partij, maar ook van dieren in nood. Zo is Zooplus aangesloten bij allerlei goede doelen en stichtingen om het welzijn van dieren te bevorderen. Zoo bestaat Zoolove, een eigen initiatief waarvan 10% van aankoopbedragen als donatie anar het goede doel gaat. Ook is de webshop aangesloten bij het KNFG om blindegeleidehonden op te leiden.

Dieren in nood

Als klap op de vuurpijl heeft Zooplus nog een mooi initiatief. Conusmenten sturen regelmatig producten retour naar de webshop. Lang niet al die producten zijn weer geschikt om daadwerkelijk te verkopen, maar weggooien is zonde. Eens in de zoveel tijd geeft Zooplus deze geretourneerde artikelen aan dieren in nood. Denk aan dieren in het buitenland, in een kennel of Stichting Dierenlot.


Wel of niet kopen bij Zooplus?

Zooplus is echt een grote webshop waar je voor vrijwel ieder denkbaar huisdier terecht komt. Of het nu gaat om een reptiel, vogel of gewoon een kat of hond. Speelgoed en voeding vind je hier terug naast medicatie en huisvesting. Zooplus ontvangt over het algemeen zeer positieve beoordelingen, waardoor je met een gerust hart een aankoop kunt doen. De prijzen zijn marktconform en je kunt er sparen voor allerlei leuke acties. Ook zijn er dagelijks aantrekkelijke aanbiedingen te vinden. Als klap op de vuurpijl is het mogelijk om te doneren of bij te dragen aan het dierenwelzijn van dieren in nood. Zooplus werkt samen met diverse goede doelen om dat allemaal mogelijk te maken.


Tips voor kopen bij Zooplus

Op zoek naar een aquarium voor je guppies, brokken voor je hond of een schommel voor je papegaai? Je vindt het allemaal in de webshop van Zooplus. Deze van origine Duitse keten is ook al een poosje actief in Nederland en beschikt over een uitgebreid assortiment aan dierenspullen. Neem de volgende tips mee tijdens het doen van je aankopen op de webshop en geniet nog meer.

 • Maak een account aan en spaar Zoopoints op om in te wisselen voor gratis producten;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct 333 Zoopoints;
 • Bestel voor minimaal €39,- en betaal geen verzendkosten;
 • Betaal via PayPal. Zo ben je beter beschermt tegen aankopen;
 • Kijk op de Zoo outlet pagina en scoor een aantrekkelijke deal voor een artikel is uitverkocht;
 • Lees eerst de ‘veelgestelde vragen’ pagina door om geholpen te worden;
 • Test een product eerst en betaal eenvoudig achteraf.

Beste alternatieven voor Zooplus

Zooplus is niet de enige plek waar je terechtkunt voor je dierenvoeding, speelgoed en kooien. Daarvoor kan je ook terecht bij allerlei andere webshops. Kom je er bij Zooplus niet helemaal uit? Neem dan eens een kijkje bij een van de volgende webshops. Niet per se allemaal webshops die zijn gefocust op dierenartikelen, maar waar je wel overkoepelende artikelen kunt scoren.

Plein.nl

Op zoek naar een overkoepelende webshop waarop je alles vindt omtrent dagelijkse verzorging? Niet alleen voor jou en je gezin, maar ook voor je huisdieren. Neem dan een kijkje op de webshop van Plein.nl.

Shytobuy

Op zoek naar artikelen om jou, je huishouden, baby en huisdier(en) van alle gemakken te voorzien? Kijk dan eens op Shytobuy. Neem de volgende tips mee in je beslissingen en keer tevreden terug.

Wanapix

Je dierenvriend dient niet alleen dagelijks vermaakt te worden. Je wilt er ook een levenlang herinneringen aan houden. Het leven van een dier is slechts tijdig, helaas. Wanapix is de ideale webshop gericht op foto’s, fotoproducten en albums. Houd een fotoshoot met je lievelingsdier en kijk over tientallen jaren met liefde terug.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Spaar Zoopoints voor gratis producten
 • Veel mogelijkheden tot kortingen
 • Zes dagen per week klantenservice geopend
 • Zoek een dierenarts in de buurt via Zooplus
 • Doneert soms geretourneerde producten aan dieren in nood
Minpunten:
 • Niet per se voorvechter van lage prijzen
 • Responstijd op mail onbekend
Ga naar Zooplus.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Zooplus

Website www.zooplus.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Zooplus.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement