Tips over online webshops, diensten & producten

Appelhoes review & ervaringen

Appelhoes
Ga naar Appelhoes.nl

Onze expert over Appelhoes:

Laatst bijgewerkt: 12 februari 2021

Ben je helemaal idolaat van het merk Apple? Thuis op bureau staat een iMac, je hebt een MacBook in je rugzak en een iPhone in je broekzak. Toch kan je Apple ervaring nog verder uitgebreid worden door allerlei praktische hebbedingetjes en accessoires. Speciaal daarvoor is Appelhoes in het leven geroepen, een online webshop dat zich focust op de verkoop van extra’s voor alle Apple producten. We zochten in deze review voor je uit of Appelhoes een interessante webshop is en hoe zij in de markt staan ten opzichte van andere webshops.

Waarom kies je voor Appelhoes?
 • Alle Apple producten onder een dak
 • Levering uit eigen voorraad
 • Klantenservice zes dagen per week geopend
 • Voor zakelijke klanten extra opties mogelijk
 • Prijzen zijn marktconform
Ga naar Appelhoes.nl

Wat is Appelhoes?

Appelhoes is een online webshop speciaal gericht op de verkoop van accessoires voor Apple producten. Je vindt er geen nieuwe iPads, iPhones en MacBooks, maar enkel handige hebbedingetjes die het gebruiksgemak van die apparaten voor jou vergroten. Appelhoes zag het levenslicht in 2009 op een zolderkamer in Maassluis. Sindsdien zijn ze gestaag doorgegroeid van zolderkamer naar bedrijfspand en uiteindelijk naar een nog groter pand. Een scheppingsverhaal zoals veel bedrijven zijn ontstaan in de loop van de jaren.


Is Appelhoes betrouwbaar?

Appelhoes is zoals gezegd opgericht in het jaar 2009. Om het al die tijd vol te houden, dien je betrouwbare producten of diensten te leveren. We vinden geen Thuiswinkel Waarborg certificaat of andere certificering waar de site bij is aangesloten. Toch vinden we wel andere manieren om de betrouwbaarheid van Appelhoes te controleren. Zo zijn ze wel aangesloten bij Kiyoh, een reviewsysteem. Daar ontvangt de webshop een nette score van 8,6 op de schaal van 10 op meer dan 23.000 beoordelingen. Vrijwel iedere webshop zou tevreden zijn met zo’n gemiddelde beoordeling. Om dat naar een kleinere schaal terug te trekken is het ook mogelijk om eerdere klantbeoordelingen te bekijken op specifieke producten. Zo kan je jezelf op voorhand alvast inlezen over een product wat je graag zou willen hebben, waarna Appelhoes ervoor zorgt dat jij deze volgens afspraak thuis ontvangt.


Aanbod Appelhoes

Zoals eerder verteld is Appelhoes volledig gericht op de verkoop van accessoires voor Apple producten. Zo vinden we hier producten die zijn gericht op iPhones, iPads en iMac / MacBook. Als we kijken naar het assortiment aan accessoires voor de iPhone, dan vinden we allerlei verschillende producten. Uiteraard vind je hier screenprotectors, hoesjes en opladers, maar ook antibacteriële sprays en zelfs speciale beschermers voor de uitstekende camera’s.

Een gebruiker van een iPad heeft behoefte aan weer heel andere producten. Denk daarbij ook aan beschermhoesjes en opladers, maar ook speciale stylus pennen die het mogelijk maken om te tekenen op dit scherm. Het assortiment voor MacBooks is wellicht het meest uitgebreide van de webshop. Zo vind je hier muizen en toetsenborden, maar ook allerlei benodigde converters en rugzakken.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het assortiment van Appelhoes bestaat uit een flink aantal producten. Deze zijn ook niet allemaal te vergelijken met elkaar, aangezien het ene product van nature langer meegaat dan een ander. Ook zijn lang niet alle producten in het assortiment voorzien van een merk, waardoor het lastig is om een algemeen oordeel te vellen. Ook heeft Appelhoes eigen merken voor bepaalde producten. Om in ieder geval te kijken hoe de prijzen van Appelhoes zich verhouden tot andere webshops, vergelijken we drie artikelen uit het assortiment die zijn voorzien van een merk.

PanzerGlass antibacteriële spray – 8ml

Het kan nooit kwaad om eens in de zoveel tijd een antibacteriële spray op je scherm(en) te gebruiken. Zo maak je deze een stuk hygiënischer, aangezien deze bij dagelijks gebruik met van alles en nog wat in contact komt. In de webshop vind je PanzerGlass antibacteriële spray terug in kleine flesjes van 8 ml. Deze kost bij Appelhoes €9,99, maar is in dezelfde hoeveelheid voor lagere prijzen verkrijgbaar op andere webshops. Bij MediaMarkt kost hetzelfde product je €6,99 en op OfficeCentre vinden we zelfs ene uitvoering van 30 ml voor de helft van de prijs: €4,99.

Spigen Magfit Pad – wit- Draadloze oplader

Wie laad er tegenwoordig nog op met een kabel? Goed, nog steeds wel veel mensen. Maar opladen zonder kabel is ook al lange tijd een trend, zolang je telefoon daartoe in staat is. Deze Spigen Magfit Pad – wit – draadloze oplader is verkrijgbaar bij Appelhoes en compatibel met diverse iPhones. Bij Appelhoes betaal je €20,90 voor deze draadloze oplader, wat redelijk marktconform is. Via Belsimpel verkrijg je hetzelfde product voor €20,95 en op Bol.com betaal je iets meer, namelijk €21,75.

Macally USB-C naar 4 poort USB Hub

Apple producten zijn heerlijk om mee te werken, maar in de praktijk vaak niet erg praktisch. Je hebt namelijk allerlei converters nodig om te combineren met niet-Apple producten. Zo bijvoorbeeld ook een Macally USB-C naar 4 poort USB Hub. Daar betaal je op Appelhoes €29,90 voor, wat opnieuw een marktconforme prijs is. Op Hoesjesdirect.nl kost dit product wel 5 cent duurder en zelfs op de officiële site van Macally is dit product duurder dan bij Appelhoes. Toch gaat het om minieme cijfers.

Over het algemeen scoort Appelhoes gewoon marktconform met haar prijzen. Je vindt er geen stuntaanbiedingen, maar ook geen schofterig dure artikelen.


Waar komen de producten van Appelhoes vandaan?

Appelhoes geeft zelf netjes aan dat ze alle producten zelf opslaan. Ze doen niet aan dropshipping, waarbij ze enkel als tussenpartij fungeren en orders doorsluizen. Alle producten die je vindt in het assortiment is daadwerkelijk door Appelhoes opgeslagen in hun eigen bedrijfspand. Zo kunnen ze bij iedere bestelling snel handelen en vlot leveren. Ook is het voor hen zo mogelijk om zelf pakketten te leveren via koeriersdiensten die ze zelf vertrouwen. Zo heeft Appelhoes zelf haar eigen inkoop, voorraad en verzendmethodes in eigen hand.


Klantenservice

Naast het beheer van eigen inkoop, voorraad en verzendmethodes, heeft Appelhoes ook een eigen klantenservice. Op welke manieren je om advies kunt vragen bij deze webshop? Dat leggen we je hieronder uit:

Mailen

Afhankelijk van de vraag die je hebt, is er een apart mailadres voor beschikbaar. Heb je namelijk een algemene vraag? Dan mag je mailen naar vraag@appelhoes.nl. Heb je een specifieke vraag rondom garanties en retouren? Dan mail je naar retour@appelhoes.nl. Op werkdagen – van maandag tot en met vrijdag – is deze klantenservice geopend van 10.00 – 20.00. Doorgaans reageert Appelhoes binnen 8 uur op je gestuurde mail.

WhatsApp

Helaas heeft Appelhoes geen telefonische klantenservice. Wel een beetje gek als je producten verkoopt die zijn gekoppeld aan onder andere mobiele telefoons. Als alternatief daarop is het mogelijk om te WhatsAppen met een medewerker van het bedrijf. Het nummer wat je daarvoor aan je contactenlijst dient toe te voegen is: 0628643400. Ook dit nummer bereik je op dezelfde momenten als de klantenservice via de mail. Bijkomend voordeel is dat je binnen 4 uur een WhatsApp terug krijgt. De responstijd is hier dus twee keer zo snel in vergelijking tot de mail.

Contactformulier

Op de contactpagina van Appelhoes vind je een contactformulier terug. Daar laat je je naam, mailadres en eventueel ordernummer achter. Als laatste stel je hier de gewenste vraag of het punt waarover je advies wilt inwinnen. Hierop ontvang je ook binnen 8 uur een gepaste reactie terug per mail.

Facebook Messenger

Via de Facebookpagina van Appelhoes is het ook mogelijk om contact met de webshop op te nemen via Facebook Messenger. Dit is de enige contactmogelijkheid waar we helaas geen responstijd van weten te achterhalen. Deze zal ongetwijfeld, naar verwachting, tussen de vier en acht uur van bovengenoemde kanalen liggen.

Betaalmogelijkheden

Niet ieders favoriete hobby, maar wel een must om je producten in huis te krijgen: betalen. Bij Appelhoes heb je ruime keuze als het gaat om betaalmogelijkheden. Zo betaal je oud en vertrouwd via iDeal, PayPal en Mastercard of Visa. Liever achteraf betalen? Ook dat is geen enkel probleem bij de webshop, omdat je ook met Klarna kunt betalen. Daarnaast behoort ApplePay tot de betalingsmogelijkhedne en vanuit België betaal je met BanContact of Mister Cash. Aan mogelijkheden om je geld uit te geven geen gebrek.

Garantie

Ongeacht het product dat je koopt op Appelhoes, je ontvangt van hen een garantietermijn van een jaar. Dit geldt enkel voor schade die is ontstaan door normaal gebruik. Dat wil zeggen dat water-, val- en stootschade niet onder de garantietermijn vallen. Uiteraard heb je ook je reguliere 14 dagen bedenktermijn, waarbinnen je een product zonder opgaaf van reden terug mag sturen. Vervolgens ontvang je een retourbetaling. Deze vindt binnen 14 dagen na ontvangst door Appelhoes plaats.

Verzending

Appelhoes heeft haar eigen producten op voorraad en stuurt de pakketten ook zelfstandig uit. In de regel hanteren ze dat bestellingen die voor 22.00 zijn besteld, dezelfde dag nog worden verzonden. Daarbij geven ze aan dat ze niet per se de volgende dag leveren, omdat ze daarmee afhankelijk zijn van de koeriersdienst waaraan zij het pakket overdragen. Over het algemeen ontvang je je product wel al de volgende werkdag in huis.

Verznedingen vanuit Appelhoes gaan via PostNL. Voor alle bestellingen binnen Nederland, ongeacht het aankoopbedrag, betaal je geen verzendkosten. Deze zitten al bij de prijs inbegrepen van alle artikelen op de site. Als dat geen service is!

Retour

Heb je een product ontvangen waar je achteraf niet helemaal tevreden mee bent? Dan is het mogelijk om een retouraanvraag te doen. Zoals eerder aangegeven is hier een apart mailadres voor, namelijk: retour@appelhoes.nl. Vervolgens dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen om je te beroepen op je retourrecht:

 • Binnen een zichttermijn van 14 dagen na ontvangst is het mogelijk om je artikel(en) terug te sturen;
 • Het product mag wel geopend zijn om het product te passen of ernaar te kijken. Er mogen geen beschadigingen zijn en het product mag verder niet gebruikt zijn;
 • Gewenst wordt om het product zo veel mogelijk in originele staat terug te sturen naar Appelhoes;
 • Artikelen die eenmalige bruikbaar zijn dienen volledig ongeopend retour gestuurd te worden.

Korting en aanbiedingen

Een telefoon, tablet of laptop zijn op voorhand al flinke uitgaven. Goed, de meeste apparaten gaan lang mee, maar je moet er vaak wel even voor sparen. Als er dan ook nog allerlei accessoires bijkomen om je gebruiksgemak te optimaliseren, hoop je ergens een leuke deal te pakken. We zochten voor je uit of en hoe het mogelijk is om een korting te verkrijgen op Appelhoes.

De mogelijkheden zijn niet heel uitgebreid bij Appelhoes. Zo is er geen aparte pagina met aanbiedingen beschikbaar. Wel vind je, zodra je een willekeurige productlijn selecteert, als eerste de afgeprijste producten. Dit is de bovenste rij met eerste artikelen die staan weergegeven. Kortingen daar lopen op tot maximaal 50%.

Nieuwsbrief

Een keer per maand stuurt Appelhoes een nieuwsbrief uit. Meld je hiervoor aan met je mailadres om deze te ontvangen. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste producten, maar nog belangrijker de beste aanbiedingen. Scoor als eerste die aantrekkelijke korting op nieuwe accessoires.


Zakelijk bestellen

Appelhoes geeft aan dat ze ook open staan voor leveringen aan bedrijven, organisaties en de overheid. Gebruik je bij jou op kantoor overwegend Apple producten? Dan is het mogelijk om bij Appelhoes zodoende een zakelijke bestelling te plaatsen. Daarmee ontvang je meer voordelen dan een reguliere consument die een product koopt.

Het is namelijk mogelijk om op rekening te bestellen, zodat je producten kunt stapelen en op een later moment kunt betalen. Daarvoor dien je wel een factuur- en afleveradres door de geven, maar ook je BTW-nummer en een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Naast bestelling op rekening is het dan ook mogelijk om producten in bulk op te kopen en bestellingen te plaatsen zonder BTW.

Personaliseer producten

Als bedrijf heb je altijd een eigen identiteit. Denk daarbij aan logo’s, maar ook in comunicatie naar je klanten en cultuur op kantoor. Appelhoes bied je de mogelijkheid om die identiteit terug te laten komen in producten die je koopt. Zo bestel je eenvoudig gepersonaliseerde cases voor een iPhone, MacBook of iPad, volledig in bedrijfskleur en met eigen logo(‘s). De levertijd van custom made producten bij Appelhoes worden over het algemeen binnen 5 tot 10 werkdagen geleverd. Een aanvraag hiervoor doe je naar info@appelhoes.nl.


Wel of niet kopen bij Appelhoes?

Ben je in het bezit van Apple apparatuur en je bent op zoek naar allerlei extra hebbedingetjes? Dan kan je uitstekend een kijkje nemen op Appelhoes. Het assortiment is uitgebreid met allerlei verschillende artikelen die compatibel zijn met deze producten. Je vindt er de standaard screenprotectors, hoesjes en opladers, maar ook antibacteriële sprays, converters en zelfs camera-beschermers. Qua prijs is Appelhoes redelijk marktconform. Ook op het ondwerp klantenservice staat Appelhoes zes dagen van de week voor je klaar. Als kerst op de taart levert Appelhoes haar producten uit eigen voorraad, zodat je nooit lang hoeft te wachten op je gekochte procut(en).


Tips voor kopen bij Appelhoes

Voor al je Apple accessoires ga je naar Appelhoes. Voordat je lukraak allerlei producten aan je winkelkarretje gaat toevoegen: lees eerst de volgende tips eens goed door. Zo kom je goed geinformeerd voor de dag en haal je het beste uit iedere bestelling.

 • Bestel in ieder geval voor 22.00 uur. Zo word je bestelling dezelfde dag nog verstuurd;
 • Vragen of advies nodig? Benader de klantenservice zes dagen per week, behalve op zondag;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen.
 • Zakelijke klant? Kijk naar opties om op rekening te kopen, in bulk of zelfs helemaal custom made;
 • Haal eventueel het product dat je wilt kopen eens door Google, misschien vind je elders nog een betere deal.
 • Reken je bestelling af op welke manier je ook maar wilt.

Beste alternatieven voor Appelhoes

Appelhoes is niet de enige online webshop waar je allerlei Apple producten koopt. Grote kans dat je zelf juist gebruik maakt van Android of Windows producten, dan heb je niet zoveel aan Appelhoes. Gelukkig hebben we al meerdere soortgelijke webshops behandeld, waar je ook altijd een kijkje kunt nemen:

Telefoonwereld

Telefoonwereld is, zoals je het waarschijnlijk al raad, een site volledig gericht op telefoons en accessoires. Hier vind je ook de nodige kabels, opladers en accessoires voor je mobiele telefoon, maar ook voor tablets en laptops. Kan je er ook direct een nieuwe telefoon bij kopen, indien nodig.

Gearbest

Gearbest is een webshop waar je rechtstreeks bij hen je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring. Houd er wel rekening mee dat Gearbest opereert vanuit China. Waarschijnlijk ontvang je wel een betere prijs, maar de wachttijd is ook een stuk langer.

Kabelmaatje

Kabelmaatje is een online webshop die zich focust op de verkoop van, je raadt het al, allerlei kabels. Voor elk denkbaar apparaat is er wel iets te vinden in deze online omgeving. Ook voor je niet Apple producten kan je terecht op deze webshop.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Alle Apple producten onder een dak
 • Levering uit eigen voorraad
 • Klantenservice zes dagen per week geopend
 • Voor zakelijke klanten extra opties mogelijk
 • Prijzen zijn marktconform
Minpunten:
 • Niet ontzettend veel deals / aanbiedingen
 • Telefonisch contact niet mogelijk
Ga naar Appelhoes.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Appelhoes

Website www.appelhoes.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Appelhoes.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement