Tips over online webshops, diensten & producten

Kabelmaatje review & ervaringen

Kabelmaatje
Ga naar Kabelmaatje.nl

Onze expert over Kabelmaatje:

Laatst bijgewerkt: 20 januari 2021

Loop je net de deur uit, kom je erachter dat je mobiele telefoon toch niet is opgeladen. Toch heb je net je toestel van de lader gehaalt. Wat blijkt: oplader kaduuk. Het liefste heb je dan zo snel mogelijk een nieuwe in huis, maar waar tover je die zo snel vandaan? Dat doe je bijvoorbeeld bij Kabelmaatje, de online plek voor al je kabels, opladers en accessoires. Deze online markt is verzadigd met flink wat aanbieders en wij zochten voor je uit of Kabelmaatje een beetje mee kan doen of dat er toch betere opties zijn.

Waarom kies je voor Kabelmaatje?
 • Artikelen voor vrijwel alle telefoons, laptops en tablets
 • Stapelkorting mogelijk op verschillende producten
 • Verschillende manieren om contact te zoeken met Kabelmaatje
Ga naar Kabelmaatje.nl

Wat is Kabelmaatje?

Kabelmaatje is een online webshop waar je terecht kunt voor allerlei soorten kabels. Geen startkabels voor een auto, maar voornamelijk handige kabels, opladers en accessoires bedoelt voor mobiele producten, laptops en PC’s. Het gaat hier om originele producten die zijn gecertificeerd voor degelijk gebruik, zonder schade aan te richten aan je apparaat. Kabelmaatje is onderdeel van het overkoepelende Levoria B.V. Welke bedrijven daar nog meer onder vallen is niet bekend.


Is Kabelmaatje betrouwbaar?

Kabelmaatje is in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg, waardoor het een rechtmatige online webshop is. Gekochte artikelen komen over het algemeen ook binnen de afgesproken termijn aan. Op het moment dat we kijken naar de klanttevredenheid van Kabelmaatje, dan zien we wel een schommeling in de reacties.

Veel mensen zijn gewoon tevreden met hun gekochte opladers en kabels, maar er zijn ook voldoende reacties van mensen die aangeven dat de ontvangen kabel niet lang genoeg mee is gegaan. In alle gevallen is het natuurlijk een kwestie van persoonlijke verwachting en uiteindelijke situatie. Niet helemaal overtuigd? Probeer eerst eens een goedkope kabel of accessoire en kijk of dit product je bevalt. Wie weet heb je daardoor een nieuwe partner voor het leven.


Aanbod Kabelmaatje

Kabelmaatje is dus een online webshop die zich focust op de verkoop van kabels, accessoires en opladers. Dit alles met betrekking tot mobiele apparaten en laptops. De website bestaat in totaal uit vijf categorieën, namelijk iPhone opladers, iPad opladers, MacBook opladers, Samsung opladers en Huawei Opladers. Het feit dat alle categorieën zijn getiteld naar ‘opladers’ geeft een vertekend beeld van het daadwerkelijke assortiment.

Zodra je een categorie aanklikt, bijvoorbeeld iPhone opladers, dan vind je hier niet alleen opladers. Ook vind je er losse usb-kabels naar lightning, earpods en koptelefoons. Het is dus makkelijker om het apparaat dat je hebt aan te klikken in de categorielijst, waarna je alle mogelijke opties krijgt voorgeschoteld. Je vindt in ieder geval artikelen terug voor de nieuwste apparaten, maar ook voor veel oudere apparaten van soms wel tien jaar oud.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Er zijn ontzettend veel verschillende webshops waar je losse kabels en accessoires kunt kopen voor de mobiele telefoon, tablet en laptop. Dat is ook niet gek, aangezien vrijwel iedereen in ons land minimaal één apparaat in zijn of haar bezit heeft. Om te kijken hoe de prijs en kwaliteit zich verhouden vergeleken met andere webshops, zetten we hier een paar opties onder elkaar. Deze vergelijken we met andere webshops, zodat je een beter beeld krijgt over Kabelmaatje. Ter vergelijking gebruiken we Originele MacBook Air MagSafe 1 oplader 45W, Originele iPhone & iPad kabel 1m en Originele USB-C kabel 1m Wit.

MacBook Air MagSafe 1 oplader 45W

Een MacBook heeft een geheel eigen soort oplader nodig. Twee kabels me tin het midden een vierkant blok, waarin de stroom wordt doorgeleidt naar je laptop. MacBook opladers zijn verkrijgbaar in verschillende wattages en aansluitingen, afhankelijk van het soort MacBook dat je hebt en het jaartal waar deze uitkomt. De MacBook Air MagSafe 1 oplader 45W is speciaal bedoelt voor de MacBook Air en kost bij Kabelmaatje €39,95.

Op dit artikel hanteert Kabelmaatje een forse prijs. Goed, rechtstreeks bij Apple betaal je €85,- voor dit artikel. Maar bij enkele andere aanbieders van adapters betaal je tussen de €20,- en €25,- voor dit artikel. Het is dan ook maar de vraag of je daadwerkelijk een origineel Apple product ontvangt of een sterke namaak.

Originele iPhone & iPad kabel 1m

Een iPhone of iPad opladen? Dan heb je niet alleen een adapter nodig, maar ook een passende kabel. Vaak heb je voldoende aan een kabel van een meter, maar langer kan natuurlijk ook. Bij Kabelmaatje betaal je €9,95 voor deze meter lange kabel.

Hier scoort Kabelmaatje qua prijs redelijk gemiddeld. Er zijn wel enkele punten waar je de kabel goedkoper kunt krijgen. Bij Kamera Express betaal je €6,99 en via Bol.com kan je er al een ontvangen voor €7,95. Interessant is dan nog om te kijken hoe alle partijen scoren qua verzendkosten. Op de verzendkosten bij Kabelmaatje komen we later in de review terug.

Originele USB-C kabel 1m Wit

Een USB-C kabel 1M wit is altijd handig om in huis te hebben. Deze steek je eenvoudig in een losse adapter of in een PC / laptop om daar je Android toestel op aan te sluiten. De site van Kabelmaatje is voorzien van productreviews en daarop scoort dit product goed met bijna 5 uit 5 sterren. Voor deze kabel betaal je €12,95 op Kabelmaatje.

Deze prijs op Kabelmaatje is hier ook vrij gemiddeld. Er zijn een paar webshops waarop een dergelijke kabel duurder is, maar er zijn ook wel enkele goedkopere varianten. Voor zo’n €9,95 scoor je al een USB-C kabel van een meter bij GSMpunt.

Productreviews

Kabelmaatje is in ieder geval voorzien van productreviews, die je als klant kunt invullen nadat je een bestelling hebt geplaatst. Wat wel opvalt is dat vrijwel ieder product een score tussen de 4,5 en 5 sterren heeft op de website over tientallen en soms wel honderden reviews. Dat zijn andere scores dan dat we buiten de site om treffen via andere reviewwebsites, zoals we onder het kopje ‘betrouwbaarheid Kabelmaatje’ behandelen.


Waar komen de producten van Kabelmaatje vandaan?

Op Kabelmaatje geven ze aan dat ze producten over het algemeen in bulk opkopen, rechtstreeks uit de fabriek. Zo betalen zij een lagere prijs dan dat ze deze allemaal los moeten kopen, waardoor zijn de prijs volgens hunzelf over het algemeen ook laag kunnen houden.

De artikelen die we in de webshop vinden zijn over het algemeen niet per se laag in prijs, als we deze vergelijken met andere aanbieders. Uit welke fabrieken Kabelmaatje haar producten koopt is niet bekend. Het is mogelijk dat deze zich in andere werelddelen bevinden.


Kabelmaatje keuzehulp

Kabelmaatje heeft een aparte pagina op haar site speciaal ingericht zodat jij de juiste kabel of accessoire aankoopt dat je daadwerkelijk nodig hebt. Deze keuzehulp lijkt op voorhand interessant, maar in de praktijk is het niet meer dan een doorgeefluik naar de aparte categoriepagina’s. Deze categoriepagina’s zijn exact voorzien van de naam van het apparaat waarvoor je producten koopt.


Klantenservice

Over het algemeen spreken de producten op Kabelmaatje voor zich. Je weet wat voor kabel of accessoire je koopt voor het apparaat dat je in huis hebt. Toch kan het zijn dat je ergens niet helemaal tevreden mee bent of dat je er niet helemaal uitkomt. De mogelijkheid om advies te vragen aan een ander is dan ook gewenst. We zochten alvast voor je uit op welke manier je de klantenservice van Kabelmaatje kunt bereiken:

FAQ

Echt een aparte FAQ is niet te vinden op Kabelmaatje, maar onder het kopje Klantenservice vind je wel enkel aparte pagina waar de site je naar toe verwijst. Dit zijn enkele algemene onderwerpen rondom retour, bezorgen en betalen, waar je op voorhand alvast wat informatie over kunt inwinnen. Voor persoonlijk contact zijn er andere opties mogelijk:

Facebook Messenger

Overzichtelijk je gespreksgeschiedenis in beeld houden? Neem dan contact op met Kabelmaatje via Facebook Messenger. Stel je vragen zo duidelijk mogelijk, zodat je zo snel mogelijk geholpen kunt worden zonder al te veel tussenvragen.

Mailen

Kan je antwoord wel even wachten? Stuur net zo eenvoudig een mailtje. Kabelmaatje bereik je op klantenservice@kabelmaatje.nl. Reactie ontvang je enkel doordeweeks. Stuur je een mail in het weekend, zal je toch even geduld moeten hebben. Ook kan je het contactformulier gebruiken op de site van Kabelmaatje.

Bellen niet mogelijk

De klantenservice van Kabelmaatje is doordeweeks van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 – 17.00 uur. Tussen deze tijdstippen is het mogelijk om contact te zoeken met Kabelmaatje, maar helaas niet telefonisch. Op het moment van schrijven staat er dat ze telefonisch niet bereikbaar zijn in verband met een technische storing. Of daar nog weer verandering in komt is niet bekend.

Betaalmethoden

Over betaalmethoden hoef je je geen zorgen te maken bij Kabelmaatje, daarvan zijn er namelijk voldoende. Uiteraard betaal je met het oude vertrouwde iDeal of PayPal, maar ook net zo goed met je creditcard van Visa of Mastercard. Daarop aansluitend is het ook mogelijk om te betalen met Mister Cash/Bancontact vanuit België, Sofort in Duitsland of AfterPay om achteraf te betalen.

Garantie

Elk artikel op de webshop is voorzien van de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat je een product ontvangt waarvan je naar alle redelijkheid een bepaalde kwaliteit mag verwachten. Binnen zes maanden een defect aan je product? Dan komt Kabelmaatje met een gepaste oplossing. Om hier aanspraak op te maken dien je het volgende te sturen naar klantenservice@kabelmaatje.nl:

 • Ordernummer
 • Aangeven welk product defect is
 • Beschrijving van het defect
 • Enkele heldere foto’s van het product waarmee je ‘onjuist gebruik’ kunt uitsluiten

Op basis van deze informatie ontvang je een waardeoordeel van Kabelmaatje. Valt het probleem onder de garantie? Ontvang je een nieuw product. Zes maanden na de levering van je product, vervalt de garantie.

Verzending

Verzendingen door Kabelmaatje vinden plaats via PostNL. Qua bezorging zijn ze snel en heb je ruim de mogelijkheid. Bestellingen die voor 23:59 wordt besteld, ontvang je de volgende dag al in huis. Tenminste, dat geldt voor pakketten met een track & trace code. Voor pakketten zonder code, brievenbuspakketten, dien je een bestelling voor 21.00 te betalen. Pakketten zonder track & trace code worden gratis verstuurd, ongeacht de bestelwaarde. Pakketten met code, daar betaal je €2,95 verzendkosten voor.

Retourneren

Heb je je pakket ontvangen van Kabelmaatje, maar heb je toch bedenkingen over je aankoop? Binnen veertien dagen na ontvangst stuur je het pakket probleemloos retour, waarna je het aankoopbedrag netjes terug krijgt gestort. Geef voordat je een pakket terugstuurt altijd even een retourmelding door aan de webshop, zodat zij op de hoogte zijn van je actie. Het retouradres waarnaar je het pakket mag sturen is:

Kabelmaatje.nl
Afd. Retouren
Venenweg 66
1161AK Zwanenburg

Terugbetaling van het aankoopbedrag vindt terug binnen 14 dagen na ontbinding van de aankoop. Eventuele verzendkosten worden vergoed tot maximaal €6,95 binnen Nederland en €8,60 in België. Voor terugbetaling dient Kabelmaatje het product in ieder geval in goede orde te hebben ontvangen.

Retourbeleid

Kabelmaatje heeft op voorhand alvast haar retourbeleid uitgestippeld op de site. Zo weet je op voorhand wat je wel en niet moet doen en wanneer je dit kunt doen. Dit beleid is als volgt:

 • Product dient in originele staat retour gestuurd te worden. Het liefst met of in de originele productverpakking, indien mogelijk.
 • Je bedenktermijn is 14 dagen. Na aanmelding van de retour heb je nog maximaal 14 dagen om het pakket retour te sturen naar Kabelmaatje.
 • Is het product dat je terugstuurt na waardebepaling volgens Kabelmaatje niet meer beschikbaar voor herverkoop? Dan ontvang je maximaal 75% van het aankoopbedrag terug.

Korting en aanbiedingen

Zoals eerder aangegeven is Kabelmaatje op het gebied van kabels, opladers en accessoires niet per se de goedkoopste aanbieder. Leuk is het dan als je ergens nog een aantrekkelijke korting weg kunt halen. Wij zochten voor je uit of deze webshops hier mogelijkheden in aanbiedt, zodat jij een extra centje kunt besparen.

Nieuwsbrief

Onderaan de site, vlak boven de footer, vind je een balk waarin je je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief van Kabelmaatje. Via die weg ontvang jij als eerste de nieuwste aanbiedingen en promoties in je mailbox. Er wordt niet gesproken over eventuele persoonlijke kortingscodes. In het winkelkarretje staat wel de optie ‘kortingscode toepassen’, dus er zijn ongetwijfeld manieren om die te verkrijgen. Ook staat er niet vermeld in welke frequentie je mail ontvangt van de webshop.

Stapelkorting

Bij veel producten die je op Kabelmaatje koopt ontvang je een stapelkorting. Het eerste artikel kost de volle pond en als je er twee tegelijk koopt bespaar je 15%. Bestel drie stuks en bespaar 20% en op vier stuks al 25%. Deze korting loopt tot maximaal 25% op, ook al stapel je nog meer van dezelfde producten op elkaar.


Wel of niet kopen bij Kabelmaatje?

Ben je op zoek naar een nieuwe oplader, telefoonkabel of opzetstuk voor je mobiele telefoon, tablet of laptop? Dan kan je deze best kopen bij Kabelmaatje. Enkel op de prijzen die ze hanteren scoren ze niet altijd even voordelig ten opzichte van anderen. Ook zijn niet alle externe reacties over de webshop zijn even positief, waar de reviews op de webshop zelf een heel ander beeld geven. Probeer eerst eens een goedkoop kabeltje en kijk of de kwaliteit je bevalt. Zelf oordelen is vaak de beste manier.


Tips voor kopen bij Kabelmaatje

Toe aan een nieuwe mobiele oplader? Dan ben je op de juiste plek bij Kabelmaatje. Voor alle Apple en Android toestellen is er wel een optie te vinden, zodat jij je digitale vriend weer van stroom kunt voorzien. Haal het beste uit je aankoop en neem de volgende tips in acht:

 • Bestel in ieder geval voor 21.00 uur, zodat je zeker bent van een levering de volgende dag.
 • Houd er rekening mee dat er in het weekend geen klantenservice bereikbaar is.
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen.
 • Koop meer dezelfde producten tegelijkertijd en ontvang een interessante stapelkorting.
 • Haal eventueel het product dat je wilt kopen eens door Google, misschien vind je elders nog een betere deal.

Beste alternatieven voor Kabelmaatje

Kabelmaatje is lang niet de enige aanbieder van opladers, kabels en accessoires voor je apparaten. Al eerder behandelen we enkele andere opties en wie weet vind je hun assortiment net iets aantrekkelijker dan die van Kabelmaatje. Neem vooral eens een kijkje bij:

Telefoonwereld

Telefoonwereld is, zoals je het waarschijnlijk al raad, een site volledig gericht op telefoons en accessoires. Hier vind je ook de nodige kabels, opladers en accessoires voor je mobiele telefoon, maar ook voor tablets en laptops. Kan je er ook direct een nieuwe telefoon bij kopen, indien nodig.

Mobieltekoop

Mobieltekoop is in zekere zin vergelijkbaar met Telefoonwereld hierboven. Alle benodigde kabels, accessoires en opladers voor tablets, telefoons en laptops. Allen onder één dak. Ook hier koop je zelfs apparatuur erbij om voor toe te passen, waar dat bij Kabelmaatje niet mogelijk is.

Gearbest

Gearbest is een webshop waar je rechtstreeks bij hen je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring. Houd er wel rekening mee dat Gearbest opereert vanuit China. Waarschijnlijk ontvang je wel een betere prijs, maar de wachttijd is ook een stuk langer.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Artikelen voor vrijwel alle telefoons, laptops en tablets
 • Stapelkorting mogelijk op verschillende producten
 • Verschillende manieren om contact te zoeken met Kabelmaatje
Minpunten:
 • Geen klantenservice in het weekend
 • Bellen niet mogelijk
Ga naar Kabelmaatje.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Kabelmaatje

Ervaring geschreven door Florine
28 januari 2021
Snelle levering

Kabelmaatje gekozen omdat daar de kabels te vinden zijn die ik nodig had. Ik vind de kabels die tegenwoordig bij de producten geleverd worden vaak heel teer en ze gaan snel kapot. Daarom koop ik liever een kabel van een aparte fabrikant. Dat Kabelmaatje alles heeft wat je maar kunt bedenken op dit gebied, maakt het voor mij wel wat gemakkelijker. Ik was vooral ook positief verrast door de snelle levering. Ik bestelde en had het de volgende dag al in huis. Alles werkt ook gewoon goed en ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat ik hier langer mee kan doen dan met de originele kabel die bij mijn tablet zat.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Kabelmaatje

Website www.kabelmaatje.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Kabelmaatje.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement