Tips over online webshops, diensten & producten

Coolmix review & ervaringen

Coolmix
Ga naar Coolmix.nl

Onze expert over Coolmix:

Laatst bijgewerkt: 20 januari 2021

Eens in de zoveel tijd wil je een nieuwe telefoon of laptop. Vooral varianten van Apple, zoals een iPhone of MacBook zijn als nieuwprijs behoorlijk aan de prijs. Deze apparaten gaan lang mee en houden hun waarde. In refurbished webshops koop je dergelijke apparaten als nieuw, tegen een gereduceerd tarief. In de loop der jaren verschijnen er telkens nieuwe aanbieders en vandaag nemen we Coolmix onder de loep. Leveren zij kwaliteit en wat mag je per product verwachten? We zochten het voor je uit.

Waarom kies je voor Coolmix?
 • Zeer hoge klanttevredenheid
 • Transparant met garanties
 • Verkoopt enkel in 'bijna nieuw' staat
 • Zowel Samsung als Apple producten
 • Qua prijs concurrerend
 • Coolmix Swap
Ga naar Coolmix.nl

Werkwijze Coolmix

Op Coolmix is het mogelijk om mobiele telefoons van Samsung en Apple te kopen, maar ook MacBooks en accessoires voor mobiel en Mac. Dit zijn niet de nieuwste producten, maar allen refurbished. Dat wil zeggen dat dit reeds gebruikte apparaten zijn, die zijn opgeschoond met nieuwe onderdelen.

Kwaliteitseisen

Ieder apparaat kent verschillende gradaties, welke hieronder worden toegelicht:

Premium refurbished

Een gekocht Premium refurbished apparaat via Coolmix bevat ‘micro gebruikssporen’. Dat wil zeggen dat deze vrijwel niet te onderscheiden is van een nieuw exemplaar volgens hen, maar wel goedkoper. Deze toestellen zijn op meer dan 50 technische aspecten gecontroleerd en zijn voorzien van een nieuwe behuizing en eventueel nieuwe originele batterij.

Zo goed als nieuw

Een toestel met de status ‘zo goed als nieuw’ op Coolmix bevat lichte gebruikssporen. Deze is iets goedkoper dan een Premium refurbished toestel en heeft een iets grotere kans op zichtbare gebruikssporen. Net als bij een Premium refurbished model is dit toestel getest om ruim 50 verschillende technische aspecten.

Hoe worden de producten gecontroleerd?

Hoe de producten exact gecontroleerd worden door Coolmix, dat is niet bekend. Enkel laten ze weten ieder toestel te controleren op meer dan 50 technische aspecten, waarna deze pas worden uitgestuurd naar een nieuwe eigenaar. De voornaamste punten waar Coolmix op let zijn de behuizing en batterij. Hoe en wanneer er een vervanging van een onderdeel plaatsvindt, is niet bekend.

Hoe wordt er omgegaan met accu’s?

Volgens Coolmix wordt ieder toestel die ze ontvangen volledig uit elkaar gehaald en voorzien van een nieuwe accu. Andere refurbished websites geven aan vaak een accu te vervangen vanaf een bepaalde maximale oplaadpercentage, maar dat is bij Coolmix niet het geval. Zij claimen altijd een nieuwe, originele accu te plaatsen.


Keurmerken

Op het moment van schrijven schijnt Coolmix druk bezig te zijn met het verkrijgen van een ‘keurmerk voor refurbished iPhones’, welke in 2019 is geïntroduceerd in Nederland. Deze is op dit moment nog niet in het bezit. Momenteel beschikt Coolmix enkel over het keurmerk ‘Thuiswinkel Waarborg Certificaat’ Volgens dit keurmerk scoort de webshop ruim een 9 op een schaal van 10. Over het algemeen is Coolmix daardoor een vertrouwde partij voor het aanbieden van refurbished toestellen, omdat klanten tevreden zijn met de kwaliteit van het ontvangen product.


Garantie en ruilen

Als je iets koopt, wil je ook dat het product dat je ontvangt direct goed werkt. Toch kan er tijdens het proces van alles gebeuren, waardoor er een defect tot stand komt in het product. Zowel voor als na de verzending kan er iets niet goed gaan. Vooral met elektronische apparaten is die kans groter dan bij andere, minder fragiele producten. Mocht er iets mis gaan, wil je weten waar je aan toe bent bij Coolmix. We zochten het voor je uit:

Retourneren: niet goed, geld terug

Net als iedere aankoop die je in Nederland doet, geldt er een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Daarvoor hoef je binnen dit tijdsbestek geen opgaaf van reden door te geven. Deze retournering dien je binnen 14 dagen na ontvangst aan te vragen, waarna je nog eens 14 dagen hebt om het product daadwerkelijk retour te sturen. Om hier gebruik van te maken dien je via dit aan te vragen per mail aan de klantenservice of vragen om een toegezonden modelformulier voor herroeping.

Reparatie

Zoals aangegeven kan er van alles misgaan met het gekochte apparaat tijdens de verzending. Ook komt het voor dat een apparaat op voorhand al defect was of pas een jaar na gebruik. Hoe dan ook: je wilt graag dat het toestel gerepareerd wordt. Coolmix geeft aan dat wanneer er zich binnen twee jaar na levering problemen voordoen met de hardware, dat je het product in mag leveren in de winkel of opsturen. Coolmix kijkt vervolgens of ze het toestel kosteloos repareren of dat je een nieuw exemplaar ontvangt.

Wat valt onder de garantie?

Coolmix heeft een opsomming op hun website staan van punten welke vallen onder de garantie per gekocht product:

 • Microfoon / luidspreker (tenzij het als gevolg van stof of waterschade is ontstaan)
 • WiFi en andere netwerken (zoals telefoonnetwerk of bluetooth)
 • Touchscreen (als deze (gedeeltelijk) niet werkt. Enkel binnen 6 maanden na aankoop)
 • Accu / batterij (maximaal 6 maanden garantie. Als deze snel leeg loopt of erg warm wordt)
 • Moederbord problemen (zoals software foutcodes of netwerk problemen)
 • Bijgeleverde accessoires (maximaal 6 maanden garantie)

Wat valt niet onder de garantie?

Ook maakt Coolmix zelf duidelijk welke onderdelen niet onder hun garantie vallen. Weet je direct waar je aan toe bent:

 • Vragen buiten de twee jaar garantieperiode
 • Bij gebroken en/of gescheurde onderdelen*
 • Bij loszittende onderdelen zoals de hoofdtelefoon aansluiting / AUX flex
 • Sim-kaart lezer defect of vies*
 • Alle knoppen zoals de home, volume en powerbutton*
 • Laadconnector vervuild of defect*
 • Gebroken cameralens of stof achter de lens*
 • Alle vocht / waterschade gevallen

Alles met een * wordt wel gedekt met optionele garantie pakketten die Coolmix aanbiedt.

Dekkingsvoorwaarden

Coolmix geeft aan een lijst te hebben met dekkingsvoorwaarden waarvoor ze niet aansprakelijk gesteld kunnen  worden:

 • Dataverlies
 • Herinstallatiekosten software
 • Vochtschade
 • Valschade
 • Iedere andere vorm van zelf aangerichte schade

Verzendkosten

Bij ieder gekocht pakket op Coolmix, betaal je geen verzendkosten. Deze betaalt Coolmix zelf. In het geval van een product dat je terugstuurt ter reparatie of simpelweg als retour, daarvoor dien je zelf de verzendkosten te betalen.


Contact en klantenservice

Voor vragen en advies wil je natuurlijk door iemand geholpen die verstand van de situatie heeft. Coolmix heeft daarvoor een ingerichte klantenservice, die op de volgende manieren te bereiken is:

FAQ

Allereerst is de klantenservice van Coolmix voornamelijk ingericht om je zelfvoorzienend te helpen op de website. Als je op ‘klantenservice’ klikt, verschijnt een lijst met te selecteren onderwerpen:

 • Bezorging
 • Retourneren
 • Garantie
 • Klachten
 • Bedenktijd

Selecteer een van deze onderwerpen en je komt op een aparte FAQ terecht. Daarop staan de meest gestelde vragen vermeld, waarop je een gepast antwoord vind. Toch komt het voor dat je vraag niet direct beantwoord is. Daarvoor kan je:

Bellen

Coolmix beschikt ook over een telefoonnummer waarop je hen kan bereiken. Dat nummer is 085-0470335. Op de website staat niet aangegeven hoe laat ze exact open gaan en op welke dagen. Wel staat op de website per dag weergegeven of ze open zijn en tot hoe laat. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat Coolmix op werkdagen tot 16.00 bereikbaar is.

We missen op de website wel een optie om een chat te starten met een werknemer van het bedrijf. Dit is anno nu toch wel één van de snelste manieren om aan een gepast antwoord te komen. Voor nu een gemiste kans.

Mailen

Heb je wel even geduld? Stuur dan een mail naar service@coolmix.nl of klantenservice@coolmix.nl met je vraag of klacht. Qua afhandeltijd geeft Coolmix wel gemixte signalen terug. In de ene sectie geven ze aan op werkdagen binnen drie uur te reageren, waar dat in een andere alinea binnen één werkdag is.

Fysieke winkel

Coolmix beschikt over één fysieke locatie waar je met vragen of klachten heen zou kunnen gaan. Dit is aan de:

Konijnenberg 37, 4825BC Breda.

Nou woont niet iedereen direct in de buurt, waardoor je het snelste geholpen bent met online contact of een belletje.


Klanttevredenheid

Coolmix vinden we terug op verschillende beoordelingsplatformen. Wat direct opvalt is dat ze ontzettend hoge cijfers ontvangen, waardoor je er van uit mag gaan dat ze veel tevreden klanten hebben. Volgens het Thuiswinkel Waarborg Certificaat beschikt Coolmix op het moment van schrijven over een 9,1 op basis van meer dan 400 aanbevelingen. Ook op andere websites scoort de website om en nabij een 9.

Uiteraard zitten er tussen de hoge cijfers hier en daar ook wel wat onvoldoendes. Vaak gaat dit om toestellen die na bestelling nooit zijn aangekomen of klanten die zich genegeerd voelen met hun problemen door het bedrijf. Dit zijn veelal specifieke situaties, maar in bijna alle gevallen gaan de bestellingen bij Coolmix goed.


Prijs / kwaliteit

Een gekocht product bij Coolmix is altijd goedkoper dan een nieuw product. Alle apparaten zijn refurbished, waardoor er aan de binnenkant is geknutseld met onderdelen. Toch is Coolmix niet de enige webshop in Nederland die refurbished producten aanbiedt. Producten vind je zoals eerder in de review aangegeven terug in de webshop als ‘premium refurbished’ of ‘zo goed als nieuw’. Andere webshops bieden veelal meerdere gradaties, maar Coolmix wil enkel apparaten aanbieden die niet van nieuw zijn te onderscheiden.

Producten in de webshop van Coolmix zijn qua prijs gemiddeld tussen de 20% en 38 % lager dan een nieuwe variant van dit product. Hieronder vergelijken we de prijzen die Coolmix hanteert ten opzichte van andere aanbieders met eenzelfde refurbished product.

Hoe duur is Coolmix in vergelijking met andere aanbieders?

Het is in ieder geval bekend dat Coolmix veel tevreden klanten heeft. Toch zijn we ook benieuwd naar de prijzen die ze hanteren vergeleken met andere refurbished aanbieders. Hierbij gaan we uit van een iPhone 8, MacBook Air (2017) en Samsung Galaxy S9.

iPhone 8 64GB

Op Coolmix betaal je €279 – 289 euro voor een iPhone 8 64GB, ongeacht de kleur die je neemt. Het verschil in prijs zit tussen een ‘Premium Refurbished’ en een ‘Zo goed als nieuw’ model. Bij Mobico vind je dit toestel terug in prijsklassen tussen €259 en €339,-. Mobico hanteert daarin tot wel vijf verschillende gradaties voor een toestel, waar dat bij Coolmix maar twee zijn. Wat wel opvalt is dat dit toestel met haar nieuwere staat bij Coolmix concurreert tegen prijzen in een lagere staat van Mobico.

MacBook Air (2017)

Groot voordeel van Apple producten is dat ze lang meegaan. Zo betaal je voor een refurbished macBook Air 13″ uit 2017 met een 256GB SSD bij Coolmix nog steeds €749,-. Bij reBuy.nl vind je dit product ook terug met een lagere SSD van 128GB, maar toch betaal je daar €783,99. Op iUsed vind je hetzelfde model terug met een 512GB SSD tegen een prijs van €729,-. Wel geeft deze webshop aan dat het apparaat voorzien is van meerdere gebruikerssporen, waar dat bij Coolmix niet het geval is. Zo zie je maar dat de prijzen alsook de kwaliteit veel variëren per webshop.

Samsung Galaxy S9 64GB

Naast Apple producten verkoop Coolmix ook enkele Samsung telefoons. Een refurbished Samsung Galaxy S9 kost op deze webshop op het moment van schrijven €389,-. In vergelijking tot prijzen van Apple producten zit Coolmix hiermee wel wat aan de dure kant. Een gereviseerd model van dit toestel vind je elders tussen €223 en €289 op dit moment. Bij Coolmix kan je dus beter zijn met Apple producten.

BTW / marge-regeling

Coolmix is vrij duidelijk met betrekking tot een BTW / marge-regeling op hun website. Ze doen hier niet aan mee:

“Al onze prijzen zijn inclusief 21% BTW. Wij doen niet aan de zogeheten ‘marge-regeling’”

Betaalmethoden

Coolmix heeft een aparte pagina waarop ze aangeven maar liefst 9 betaalmethodes aan te bieden. Vervolgens staan er géén betalingsmogelijkheden weergegeven. Hoogstwaarschijnlijk zijn de meest voorkomende opties wel beschikbaar op de website, zoals iDeal, PayPal en Creditcard. Met zekerheid te zeggen weten we dit dus niet. Wel staat apart weergegeven dat Coolmix beschikt over ‘In3’ betalen:

In3

Bovenaan de website vind je het ‘In3’ betalen logo. Dit betekent dat je iedere bestelling bij Coolmix in drie etappes mag betalen, zonder daarvoor extra geld kwijt te zijn. Dit om mensen die een groot bedrag in één keer niet kunnen missen, toch te stimuleren om een gespreide aankoop te doen.


Aanbod

We hebben al enkele delen van het aanbod aan bod laten komen, maar we zetten graag de producen nog eens voor je op een rijtje:

iPhones

Op het moment van schrijven vind je elf verchillende iPhones terug op de webshop van Coolmix. Deze gaan terug tot de goedkoopste variant, een iPhone 7, tot aan een gereviseerde iPhone SE2. Zo vind je in vrijwel iedere prijsklasse wel een werkende iPhone terug.

Samsung Galaxy

Coolmix biedt ook enkele Samsung Galaxy mobiele toestellen aan. Dit zijn er in totaal vijf, variërend van een Galaxy S8 tot een S10. Deze zijn wel aanzienlijk minder op voorraad en vaker uitverkocht dan iPhones. Vooral als refurbished product zijn Apple producten interessanter om aan te schaffen.

iPads

Je vindt ook enkele tablets van Apple terug op de website: iPads. Ook hiervan vind je in totaal vijf verschillende modellen. Dit zijn de iPad Pro, 2018, 2017, Air en Mini. De iPad Mini is daarin het goedkoopste aan te schaffen model op de website.

MacBook

Op de website geeft Coolmix aan dat ze twee soorten MacBooks aanschaffen, namelijk een Pro en Air. De MacBook Air is er wel, in twee verschillende modellen: 2015 en 2017. De MacBook Pro vind je terug in meerde modellen in verschillende prijsklassen. De goedkoopste variant is refurbished €979,-, maar deze lopen uiteindelijk op tot €1499,- op de website.

Accessoires

Een laptop, telefoon of tablet kan natuurlijk niet zonder oplader. Fijn dat je die dan ook direct onder accessoires kunt aanschaffen… of toch niet? In het menu vind je een pagina met accessoires terug, maar net als bij een MacBook Pro kom je helaas op een lege pagina terecht.

Een laptop, telefoon of tablet kan natuurlijk niet zonder oplader. Bij de aanschaf van een nieuw apparaat ontvang je al een lader in je pakket, maar Coolmix biedt ook de mogelijkheid om deze los aan te schaffen voor ieder apparaat. Naast opladers vind je ook screenprotectors, kabels, telefoonhoesjes en headsets terug.

Gratis screenprotector

Coolmix biedt een eigen nieuwsbrief aan om je op de hoogte te houden. Zodra je je hiervoor aanmeld, ontvang je een screenprotector voor je mobiele telefoon. Deze beschermer bedraagt een waarde van €10,-.


Levertijd

Coolmix geeft aan dat ze snel zijn qua leveren. Zoals op vele webshops hanteert Coolmix ook het principe: op een werkdag voor 23.59 uur besteld is de volgende dat in huis. Iedere bestelling wordt gratis verzonden en geleverd. Als je een bestelling plaatst voor een product dat niet voorradig is, dan streeft Coolmix het pakket binnen 5 tot 8 werkdagen na bestelling te leveren.


Verkopen aan Coolmix

Veel refurbished webshops bieden de mogelijkheid om jouw oude toestellen aan hen te verkopen. Dit zodat de webshop in kwestie jouw toestel omtovert tot een nieuwe en opnieuw verkoopt. Bij Coolmix werkt dit iets anders. Zij bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van de ‘Coolmix Swap’. Dit houdt in dat je ieder product al vanaf twee maanden na aankoop kunt ruilen voor een nieuwer model. Op een aparte pagina staan vervolgens de aparte toestelwaardes weergegeven die je maximaal ontvangt als je je huidige toestel inlevert.


Is Coolmix betrouwbaar?

De waardering vanuit de klanten voor Coolmix is al meerdere malen behandeld in deze review. Vrijwel alle recensies zijn zeer hoog en bijna overal scoort de webshop rond een 9. Her en der vind je wel eens een negatieve recensie, maar die vind je natuurlijk bij iedere denkbare webshop. In die zin is Coolmix zeker een betrouwbare partij om jouw nieuwe gereviseerde telefoon, tablet of laptop te kopen.


Waarom kies je voor Coolmix?

Je kiest voor Coolmix als je zoekt naar een gereviseerde iPhone, iPad, MacBook of Samsung Galaxy telefoon. Veel verschillende modellen worden in diverse prijsklassen aangeboden op de webshop. Coolmix is zeer transparant met haar garanties en helpt waar nodig via de klantenservice. In tegenstelling tot andere refurbished webshops, verkoopt Coolmix enkel gereviseerde apparatuur met een bijna nieuwstaat.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer hoge klanttevredenheid
 • Transparant met garanties
 • Verkoopt enkel in 'bijna nieuw' staat
 • Zowel Samsung als Apple producten
 • Qua prijs concurrerend
 • Coolmix Swap
Minpunten:
 • Klantenservice bereikbaar tot 16.00 (zonder chat)
 • Onduidelijkheid m.b.t afhandeltijd op mail
 • Betaalmogelijkheden staan niet op de website
Ga naar Coolmix.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Coolmix

Ervaring geschreven door EVV
26 mei 2021
Lekker voordelig

Dat Coolmix goedkoop was wist ik al. Dat kan je gewoon zien. Als je dan echter al snel met een kapot toestel zit, dan heb je er natuurlijk nog niets aan gehad. Maar dat was dus alles behalve het geval. Ik kon hier gewoon een mooie iPhone SE met wat lichte gebruikssporen kopen. De batterij was nog helemaal in orde en ook het scherm zag er goed uit. Daardoor kon ik er dus wel heel gemakkelijk goed gebruik van gaan maken. Ik kan de komende tijd vooruit en ben dus direct voordelig uit. Dat was voor mij het belangrijkste uitgangspunt. Het is wel zo fijn om te weten dat ik hier ook de komende tijd aan de slag kan als consument.

Ervaring geschreven door roel
26 april 2021
Top

Prima telefoon hier besteld, goede prijs en met gratis screenprotector.

Ervaring geschreven door Marcos
29 januari 2021
Goed en betrouwbaar goede site

Coolmix was mijn eerste ervaring met refurbished. Ik had een iPhone 7 besteld. Vooral omdat die lekker goedkoop was. Ik had eerst gekeken wat de voorwaarden waren. Er zouden wat gebruikssporen op zitten, maar wel zou alles in de doos zitten. Na drie dagen werd alles geleverd. Bleken de oortjes er niet bij te zitten. Dus ik had gebeld. Dat heeft geholpen, want de oortjes werden al snel nageleverd. Dat was wel fijn, want ik luister veel radio en Spotify via mijn iPhone, dat kan niet altijd op speaker. IPhone bleek trouwens veel minder beschadigd dan ik had gedacht. Dus dat is extra mooi.

Ervaring geschreven door Arnold
25 januari 2021
kunnen niet refurbishen

Ben ruim anderhalf jaar bezig geweest om mijn 6s te vervangen door een 7. nadat die diverse keren retour was gegaan voor uiteenlopende klachten (o.a. batterij/wegvallende verbinding/microfoon) en ik ondertussen de oude 6s niet meer kon gebruiken werd mij een Iphone8 geadviseerd. Ik heb toe uit voorzorg zowel de 7 als de 8 gehouden en jawel hoor: ook de 8 heeft diverse storingen gegeven en is 3x geretourneerd. iedere keer weer alles overzetten en activeren. Nu bijna 2 jaar verder. De 7 heeft definitief de geest gegeven (buiten garantie termijn) dus ik gebruik nu de 8. Kijken hoe lang dat goed gaat en daarna maar weer een nieuwe. In ieder geval nooit meer coolmix.

Ervaring geschreven door Mykaela
30 november 2020
Coolmix

Online dure spullen bestellen zoals een iPhone vind ik best spannend. Dat komt omdat je zo vaak negatieve verhalen hoort. Toch maar een keer de sprong gewaard en bij Coolmix een bestelling geplaats. Heb een prima iPhone gekregen van de webshop. De lader zat er ook direct bij en ik kreeg ook nog een beschermer voor het glas er gratis bij. Dat noem ik nog eens service. Bovendien kon je je bestelling gemakkelijk volgen. Alles liep precies zoals werd beloofd. Daardoor heb ik nu wel veel meer vertrouwen in webshops gekregen. Coolmix is in ieder geval een vaste klant rijker. Volgende keer bestel ik er gewoon weer als ik iets nodig heb.

Ervaring geschreven door WH
9 november 2020
Service bestaat niet bij dit bedrijf

Een prachtige iPhone gekocht bij dit bedrijf gebaseerd op toezegging om BTW te krijgen. Als het puntje bij paaltje komt doet men dit niet. Ook waren de accessoires niet allemaal meegeleverd. Ook bij de tweede zending ontbrak een toegezegd accessoir.

Ervaring geschreven door maddy
9 oktober 2020
Goedkope macbook

Veel goedkoper dan wanneer je nieuw koopt bij bijv. mediamarkt. Ik heb bij coolmix een macbook air gekocht en nog steeds heel tevreden over.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Coolmix

Website www.coolmix.nl
Sterren
Ervaringen
72% aanbevolen, 7 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Coolmix.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement