Eerlijke reviews over websites, webshops & bedrijven

iUsed review & ervaringen

iUsed
Ga naar Iused.nl

Onze expert over iUsed:

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2020

Stel je wil een nieuwe telefoon. Je doet een Google search en valt van je stoel bij het zien van de prijzen. Geen zorgen want er zijn goedkopere refurbished aanbieders. Deze kopen oude apparaten in en refurbishen ze, oftewel knappen ze op tot bruikbare telefoons en laptops. Met reparaties, nieuwe onderdelen en verbeterde besturingsprogramma’s zijn ze weer zo goed als nieuw. Deze worden daarna tegen relatief lage prijzen doorverkocht aan consumenten.

Als je refurbished koopt is het extra belangrijk om te weten wie de aanbieder is. Je weet tenslotte pas of de kwaliteit inderdaad zo goed is als beweerd wanneer je het nieuwe toestel gebruikt. iUsed is een aanbieder van refurbished Apple producten die ik daarom hier wil reviewen. Handig als je zowel betaalbaarheid als zekerheid belangrijk vindt.

Waarom kies je voor iUsed?
 • Transparante refurbished aanbieder
 • Hoge beoordelingen op Trustpilot en review-sites
 • Veel keurmerken en ISO certificaties
 • Veel servicepartners voor reparaties en garantie
Ga naar Iused.nl

Werkwijze

iUsed koopt zijn Apple voorraad in vanuit het bedrijfsleven. Bedrijven wisselen sneller van apparaten dan individuele gebruikers. De apparaten die ze inslaan zijn dus relatief nieuw en in goede staat. Alle producten worden grondig onderzocht, schoongemaakt en voorbereid voordat ze terug de verkoop in gaan.

De methode die iUsed gebruikt om ingekochte apparaten te renoveren is ongeveer hetzelfde voor al hun Apple producten. We nemen een iPhone als voorbeeld. Eerst wordt alle data van voorgaande gebruikers gewist met speciale software (Blancco). Daarna test een team specialisten de hardware op 50 punten om te kijken of alles naar behoren werkt. Denk aan de microfoon, oplaadpunten, camera’s en dergelijke. Waar nodig vervangen ze onderdelen. Als de accu bijvoorbeeld minder dan 80 procent oplaadmogelijkheid biedt wordt deze vervangen.

Productcategorieën en status

Daarna worden de refurbished iUsed producten ingedeeld in drie categorieën. Deze zijn ‘zo goed als nieuw’, ‘lichtelijk gebruikt’, en ‘zichtbaar gebruikt.’ Het gaat hier om hun uiterlijk, niet hun staat van bruikbaarheid. Denk aan krassen, deukjes of verkleuringen in de behuizingen of op de beeldschermen. Bijzondere schade wordt vermeld in de beschrijving van de webshop.


Keurmerken

iUsed draagt Keurmerk Refurbished dat strenge eisen stelt aan de kwaliteit van hun waren. Deze is speciaal opgericht door Techniek Nederland en anderen om de Refurbished markt betrouwbaar te maken.

Het gebeurt af en toe dat een zaak onverwachts zijn deuren sluit. Klanten die in hun recht stonden om te ruilen blijven dan met niets achter. Het houden van Keurmerk Refurbished garandeert dat iUsed het vermogen heeft, zijn financiële stabiliteit waarborgt en een betrouwbare staat van dienst blijft houden.

iUsed heeft daarnaast het Webshop Keurmerk dat transparantie eist en de winkel bindt aan het nakomen van afspraken.

Als laatste heeft iUsed een European Trust Mark certificaat. Hiermee zijn ze als betrouwbare winkel erkend door de internationale organisatie EMOTA. Hoewel deze eerst een fusie aankondigde met Ecommerce Europe sluit EMOTA helaas zijn deuren op 1 januari 2020. Ik schat wel in dat iUsed al snel iemand anders zal vinden.

ISO Certificaten

iUsed heeft daarbovenop de ISO certificaten 9001 en 14001. Het eerste certificaat is bewijs dat ze als bedrijf kwalitatief goede diensten leveren. Het tweede geeft aan dat ze zich houden aan de wetten en adviezen voor milieuzorg en nieuwe manieren zoeken om groener te worden.


Garantie en ruilen

iUsed biedt twee jaar garantie op al hun apparaten inclusief de accu en opladers. Zelfs Apple doet dat niet voor zijn eigen nieuwe apparaten. Naast de twee jaar garantie geeft iUsed 30 dagen retourrecht waarmee je je apparaten gratis mag terugsturen waarna je je geld terugkrijgt. Je kan de twee jaar garantie inruilen voor één jaar garantie tegen lagere prijs.

Belangrijk om te vermelden is dat er carry-in voorwaarden aan zitten. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de staat waarin je product weer aankomt bij iUsed. Schade die opgelopen is tijdens transport is voor je eigen rekening.


Reparaties

Je mag gebruik maken van servicepunten die her en der staan om je refurbished apparaat te laten repareren. Deze zijn als zogenaamde servicepartners aangesloten bij iUsed. Je kan op de site een afspraak maken om je apparaat te laten inspecteren en repareren. Houd daarbij wel alle gegevens van je bestelling bij de hand want ze hebben het een en ander nodig om aan de slag te gaan. Denk aan je persoonlijke gegevens, serienummers en ordernummers. Wel vraagt klantenservice om ze even te bellen voordat je een afspraak aanmeldt. Soms is alleen telefonische hulp voldoende om een defect op te lossen.

Reparaties die onder de garanties vallen worden gratis uitgevoerd. De problemen die daar niet onder vallen staan vermeld op de site. Bijvoorbeeld waterschade of het apparaat laten vallen is voor eigen rekening. Als iUsed bepaalt dat je gebruik probeerde te maken van garantie terwijl de schade je eigen schuld was worden onderzoekskosten in rekening gebracht.


Verzendkosten en levertijd

Binnen Nederland en België is verzending gratis. De Belgen onder ons kunnen daarvoor naar iUsed.be. Afhalen op servicepunten werkt hetzelfde als je dat liever hebt.

Het is mogelijk om onder rembours te bestellen tot €100,-, mits je daarbij nog €29,99 per levering inclusief BTW voor wil neerleggen. Hier komen extra bezorgkosten bovenop als je buiten Nederland of België woont, afhankelijk van waar je precies woont.

Levertijd

Als je vroeg genoeg bestelt worden de artikelen diezelfde dag nog verzonden. De meeste klanten in reviews houden de levertijd tussen 1 en 2 werkdagen.


Contact en klantenservice

iUsed ontvangt geen bezoek of afhaalafspraken op locatie vanwege COVID-19. De klantenservice is wel goed bereikbaar via telefoon en chat. Volgens de meeste reviews zijn de wachttijden bij de klantenservice kort. Meestal heb je binnen een paar minuten antwoord op je vraag.

Aankoopadvies

Hoewel ze niet open zijn op locatie heeft iUsed een pagina met beknopte informatie om klanten te helpen met het maken van hun aankoop. Het advies is niet erg specifiek en had daarom wat langer hebben gemogen van mij. Aan de andere kant is klantenservice vriendelijk en uitgebreid. Ze hebben me verzekerd dat ik ze mag bellen met adviesvragen bij het aanschaffen van hun producten. Dit kan zowel via de chatfunctie als via de telefoon. Realtime advies is een grote plus voor nieuwkomers bij Apple en niet technisch ingesteld publiek.

Klanttevredenheid

Via Trustpilot hebben 6900 klanten iUsed beoordeeld met een verdraaid hoge 9.6. De meeste reviews die ik online op fora heb gezien zijn erg tevreden over de producten en service.


Prijs/kwaliteitverhouding

Kijken of de concurrentie een beter aanbod heeft is niet zo snel gedaan. Zo heb ik producten gezien die goedkoper waren op andere sites, maar de aanbieders waren weer minder transparant over hun staat. Bijvoorbeeld dat de accu altijd 80 procent of meer laadcapaciteit heeft bij ieder toestel van iUsed zie ik niet vaak terug bij andere sites.

Er zijn sites die zelfs meer garantie bieden dan iUsed (tot wel drie jaar!) maar onder welke voorwaarden is minder duidelijk. iUsed heeft minder garantie, maar is daar transparanter over, en biedt het ook op laadapparatuur. Verder verschilt de prijs afhankelijk van hoeveel gebruikssporen het artikel heeft, hoeveel daaraan is gedaan alvorens het in de verkoop te zetten, en hoe nieuw de hardware en het besturingssysteem zijn.

BTW/marge-regeling

De prijzen zijn inclusief BTW gerekend. Bij de details staat de prijs exclusief BTW aangegeven.


Aanbod

iMacs, Macs, ipads, iPhones en Macbooks. Geen losse accessoires. Het aanbod is relatief klein vergeleken met andere sites, maar alles is direct beschikbaar.

Aankoop

iUsed koopt niet in van particulieren. Ze halen hun artikelen rechtstreeks uit het bedrijfsleven in grote partijen. Als je je eigen Apple wilt verkopen kun je naar andere sites zoals Rebuy.


Conclusie

Refurbished winkelen brengt risico’s met zich mee, want de voorwaarden voor een werkend apparaat zijn niet zo gekaderd als bij nieuwe producten. Toch kun je een goed werkende Apple voor een veel lagere prijs krijgen bij refurbishers dan bij een officiële Apple store. Het is daarom interessant om te overwegen. Waar het uiteindelijk op aan gaat komen is de betrouwbaarheid van de verkoper.

 • iUsed is een stuk transparanter dan vergelijkbare aanbieders. Voor vrijwel al mijn vragen kon ik terecht op de site.
 • Het bedrijf heeft een torenhoge rating op Trustpilot waar klanten veelvuldig aangeven dat ze tevreden zijn met de gehele ervaring die ze bieden. Van levertijden tot klantenservice tot de staat van gekochte artikelen, de overgrote meerderheid van hun klanten is positief over ze.
 • iUsed heeft daarnaast meer keurmerken dan veel andere aanbieders. De meeste hebben een vergelijkbaar keurmerk als dat van Keurmerk Refurbished, maar geen EU keurmerk of ISO’s over groene bedrijfsprocessen en optimalisatie.
 • Zover ik kan zien is iUsed een stuk transparanter dan veel andere aanbieders. Daarnaast kun je bij problemen rekenen op hogere service en meer flexibiliteit van de klantenservice en aangesloten servicepunten.

 

 • Het aanbod van iUsed is veel kleiner dan bij een aantal andere aanbieders, al kan dit komen vanwege de directe beschikbaarheid die iUsed aan hun voorraad koppelt.
 • Het aanbod is niet altijd even voordelig geprijsd als dat van de concurrenten van iUsed. Soms heb je voor lagere prijzen inclusief gratis verzending hetzelfde apparaat in handen van een andere aanbieder.

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Transparante refurbished aanbieder
 • Hoge beoordelingen op Trustpilot en review-sites
 • Veel keurmerken en ISO certificaties
 • Veel servicepartners voor reparaties en garantie
Minpunten:
 • Niet altijd volledig aanbod
 • Soms duurder dan alternatieve sites
Ga naar Iused.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen iUsed

Ervaring geschreven door Jermaine
5 oktober 2020
snelle levering

iPhone SE was voorradig en snel verstuurd. Simkaart erin gedaan en werkte direct, geen moeite om alles in te stellen. Ik zou zeker nog eens bestellen bij iused.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling iUsed

Website www.iused.nl
Sterren
Ervaringen
100% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Iused.nl
© ReviewGo.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement