Tips over online webshops, diensten & producten

Refurbo review & ervaringen

Refurbo
Ga naar Refurbo.nl

Onze expert over Refurbo:

Laatst bijgewerkt: 20 januari 2021

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige laptop of computer is een refurbished exemplaar van Refurbo een uitstekende optie. Deze computers zijn allemaal nog in goede tot zeer goede staat en 100% technisch in orde. Bovendien zijn de prijzen altijd laag en kun je vaak zelf het apparaat uitbreiden met meer geheugen, een snellere processor of een grotere harde schijf. Naast laptops en computers vind je op Refurbo ook een wat bescheidener aanbod iPhones, iPads, iMacs en MacBooks.

Waarom kies je voor Refurbo?
 • Altijd goedkope Windows PC's beschikbaar
 • Gratis verzending op elke aankoop
 • Standaard 12 maanden garantie
 • Gerenommeerde merken zoals HP en Dell
 • Voordelig geprijsde MacBooks en iMacs
Ga naar Refurbo.nl

Werkwijze

 

Refurbo koopt partijen gebruikte hardware zoals computers, laptops, MacBooks en andere elektronica op en biedt die – nadat ze zijn gecontroleerd, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd – opnieuw ter verkoop aan. Je kunt de apparaten als particulier en als ondernemer aanschaffen, waarbij je als ondernemer ook de BTW terug kunt vragen. Hier lees je welke kwaliteitseisen er aan de verkochte apparaten vast zitten en hoe het zit met de accu’s van de mobiele apparaten.

Kwaliteitseisen

Op de website van Refurbo staat heel duidelijk aangegeven wat de kwaliteit is van de aangeboden apparaten. Dat wordt gedaan middels een systeem met 3, 4 of 5 sterren, waarbij de omschrijving varieert van goed tot zo goed als nieuw. Technisch zijn alle apparaten altijd 100% in orde, dus de verschillen in kwaliteit zitten hem alleen in de optische gebruikssporen. Denk aan lichte krasjes in het scherm en/of de behuizing bij de hoogste kwaliteitsgradatie. Bij de elektronica met 4 en 3 sterren zijn die gebruikssporen wel steeds wat duidelijker zichtbaar.

Hoe wordt er omgegaan met accu’s?

De accu van een mobiel apparaat zoals een laptop of tablet kan in de loop van de tijd aan capaciteit verliezen. Dat is zelfs volkomen normaal, met name bij laptops. Daarom worden de accu’s altijd getest en als deze niet meer voor minimaal 70% op willen laden worden ze waar mogelijk vervangen. Een nieuwe (originele) accu is echter vrij prijzig of moeilijk aan te komen en in de praktijk is dit dus vaak een moment om een laptop of andere apparaat niet meer opnieuw in de verkoop te doen maar de onderdelen zelf te gaan recyclen.


Keurmerken

Er is slechts een enkel keurmerk te vinden op de site van Refurbo en dat is het zogenaamde Webshop Keurmerk. Dat is een platform dat vergelijkbaar is met de Thuiswinkel Waarborg en de aangesloten webwinkels onder meer checkt aan de hand van de huidige regelgeving. Op die manier weet je dus vrijwel zeker dat je rechten als consument gewaarborgd zijn bij een aankoop op Refurbo.


Garantie en ruilen

Bij elke aankoop op Refurbo krijg je automatisch gratis 1 jaar garantie. Op de accu’s van laptops is die garantie slechts 3 maanden. Als er tijdens de garantieperiode iets met het apparaat niet in orde blijkt te zijn, en dat defect natuurlijk ook binnen de garantievoorwaarden valt, zal het gratis voor je worden verholpen of krijg je zonder bijkomende kosten een vervangend exemplaar. Aangezien reparatie niet altijd mogelijk is en ook een vergelijkbaar vervangend apparaat maar net aanwezig moet zijn kan het ook gebeuren dat je simpelweg je geld terugkrijgt. Je kunt de standaard garantietermijn van 1 jaar ook voor enkele tientjes meer laten verlengen tot 2 of 3 jaar.

Retourneren

Je mag een gekochte laptop of een andere apparaat altijd zonder opgaaf van redenen binnen 14 dagen terugsturen en je geld terugvragen. Dan moet het apparaat natuurlijk wel in dezelfde staat worden geretourneerd want een laptop die kapot is gegaan doordat je hem hebt laten vallen valt natuurlijk niet onder deze regeling.

Reparatie

De apparaten die je naar Refurbo terugstuurt worden door het bedrijf zelf gerepareerd. Ze kunnen bij problemen met de software ook een verse Windows installatie erop plaatsen of bijvoorbeeld virussen en andere malware verwijderen als daar het probleem in blijkt te zitten. Voor dergelijke aanpassingen aan de software worden wel gewoon gemaakte kosten (zoals arbeid) berekend, aangezien dit niet binnen de garantievoorwaarden valt.

Verzendkosten

Wanneer je een aankoop doet is de verzending daarvan altijd gratis. Ook wanneer je een apparaat retour stuurt betaalt Refurbo daar de verzendkosten voor, net zoals de situaties waarbij je een apparaat weer terug ontvangt na een reparatie of omruiling. Retourneer je een apparaat binnen de garantietermijn, maar nadat de zichttermijn van 14 dagen is verstreken (bijvoorbeeld om te laten repareren) dan moet je de verzendkosten zelf betalen. De verzendkosten om het apparaat gerepareerd weer naar je terug te sturen hoef jij niet te betalen, dat doet Refurbo.


Contact en klantenservice (bereikbaarheid)

Is er een probleem met je nieuwe apparaat of heb je gewoon een vraag aan Refurbo? Dan kun je in de eerste plaats op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 telefonisch contact opnemen op het nummer 085 – 076 88 91. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@refurbo.nl of het contactformulier op de website invullen. Je ontvangt via mail of het formulier binnen 24 uur een reactie (met uitzondering van het weekend).


Klanttevredenheid

De meeste klanten die bij Refurbo een refurbished apparaat hebben gekocht zijn daar tevreden over. Dat komt onder meer vanwege de lage prijs maar ook door de kwaliteit van de producten die worden verkocht. Bij de meest verkochte producten laptops en computers gaat het om apparaten van robuuste kwaliteit die zijn berekend op gebruik in het bedrijfsleven.

Het zijn dus apparaten die lang meegaan en waar je dus ook als nieuwe eigenaar nog veel plezier van kunt hebben. Er zijn op internet maar weinig klachten te vinden over de afhandeling van vragen en problemen, dus ook de klantenservice van Refurbo lijkt prima op orde te zijn.


Prijs-kwaliteitverhouding

Bij Refubro betaal je nooit echt de hoofdprijs voor de producten die je er kunt kopen. Met name de Windows laptops en PC’s zijn heel voordelig geprijsd. Natuurlijk gaat het vrijwel altijd om apparaten die al aardig op leeftijd zijn, maar die wel stevig en degelijk gebouwd zijn en dus niet zomaar schade oplopen of stuk gaan. Dat is dan ook de reden dat ze ook nadat ze zich al bij eerdere eigenaren hebben bewezen alsnog een nieuw leven kunnen krijgen als refurbished computer. Uiteraard moet je niet de snelste prestaties verwachten van deze systemen, maar voor alledaagse toepassingen kun je jezelf er voor deze prijzen geen bult aan vallen.

Hoe duur is Refurbo vergeleken met concurrentie of nieuw?

Het is lastig om de door Refurbo aangeboden apparaten te vergelijken met een reële nieuwprijs, aangezien de modellen die je er kunt kopen zelden nog nieuw beschikbaar zijn. Gelukkig gaat het vrijwel altijd om specifieke modellen van grote merken met vaste hardware specificaties. Daarvoor kun je via een zoekmachine zoals Google altijd snel meerdere reviews en laatst bekende verkoopprijzen voor vinden. Zo krijg je al snel een goed idee van de prestaties en wat die vandaag de dag waard zouden kunnen zijn.

BTW-margeregeling

Bij een aankoop op Refurbo wordt in de prijs geen rekening gehouden met de margeregeling. Daarbij hoef je geen BW te betalen over een tweedehands artikel en dat betekent dus een voordeligere prijs voor jou als klant. De prijzen op Refurbo bevatten echter gewoon 21% BTW.


Aanbod

Hier lees je welk aanbod je in de webshop van Refurbo aantreft en welke verwachtingen je van deze apparaten mag hebben.

Windows computers

Het speerpunt van Refurbo bestaat uit refurbished Windows laptops en computers voor een heel vriendelijk prijsje. Het gaat hierbij overwegend om zakelijk gebruikte computers die zijn schoongemaakt, waar nodig gerepareerd worden en van een verse of opgeschoonde installatie van Windows zijn voorzien. Het gaat bijvoorbeeld om workstations, eenvoudig uitgevoerde computers die veel op werkplekken in bedrijven worden gebruikt.

De modellen die je in het overzicht ziet staan hebben een basisprijs die begint bij enkele honderden euro’s, maar je kunt vervolgens zelf het systeem uitbreiden met extra opties. Je kunt bijvoorbeeld een grotere harde schijf kiezen, een supersnelle SSD schijf laten inbouwen en het werkgeheugen laten uitbreiden. Ook kun je meteen een monitor bijbestellen voor een gunstige prijs.

Verwacht met deze systemen niet meteen een beest van een gamecomputer in huis te halen, maar voor het gewone dagelijkse werk en een eenvoudige game zijn ze (na eventuele upgrades) meestal prima geschikt.

Laptops en 2-in-1 laptops

Naast de Windows PC’s kun je ook profiteren van een redelijk groot aanbod Windows laptops. Dat kunnen de traditionele modellen zijn met een uitklapbaar scherm, maar je kunt ook 2-in-1 laptops kopen die een combinatie zijn van een tablet en een laptop. Daarmee kun je dus optimaal gebruik maken van het voornamelijk op touchscreens gerichte ontwerp van Windows 10. Ook hier profiteer je weer van heel voordelige prijzen. De laptops zijn vaak uitbreidbaar met meer werkgeheugen en een grotere harde schijf, iets wat niet geldt voor de 2-in-1 varianten.

MacBooks en iMacs

Het aantal MacBooks en iMac computers dat je in de webshop van Refurbo aantreft is een stuk kleiner dan de Windows laptops en PC’s. Toch kan het interessant zijn om ook hier even naar te kijken als je een computer van Apple ook wel ziet zitten. Het voordeel van refurbished iMac en MacBooks is dat deze apparaten ook wanneer ze al op leeftijd zijn vaak nog uitstekende prestaties en veel gebruiksgemak bieden. Er zijn geen uitbreidingen mogelijk, maar gelukkig zijn er wel altijd diverse modellen met verschillende prestaties om uit te kiezen.

iPads en iPhones

De voorraad iPhones en iPads is heel beperkt. Leuk om even in te neuzen, maar zoek je specifiek een mobiel apparaat van Apple dan zijn er betere plekken om daar naar te zoeken (zoals Leapp). Het gaat vaak om slechts een handvol verschillende telefoons of tablets die je hier kunt aanschaffen. Maar ze zijn er wel, met wat geluk kun je dus af en toe een goede slag slaan met een goedkope refurbished iPhone. Android telefoons en tablets vind je zelfs in het geheel niet bij Refurbo.


Levertijd

Alle producten in de webshop zijn op voorraad en kun je dus meteen bestellen. De gemiddelde levertijd van elk apparaat staat er direct bij vermeld. In de praktijk betekent dat vaak dat je een bestelling die je voor 17.00 plaatst de volgende werkdag al thuisbezorgd krijgt.


Verkopen aan Refurbo

De refurbished computers, laptops en andere apparaten van Refurbo lijken niet afkomstig van particulieren maar voornamelijk te worden opgekocht bij bedrijven die hun ICT-infrastructuur vernieuwen. Daarom kun je zelf ook niet je gebruikte apparaten aan het bedrijf verkopen.


Is Refurbo betrouwbaar?

Refurbo staat bekend als een betrouwbare webshop. De meeste gebruikers zijn gewoon heel tevreden over hun aankopen bij het bedrijf en problemen zouden vlot opgelost worden. Dankzij het Webshop Keurmerk weet je zeker dat je als consument niet zomaar in de kou komt te staan. Betalen kan bovendien middels het volledig veilige en betrouwbare iDeal (of Bancontact als je een Belgische bankrekening hebt).


Conclusie

Als je een voordelige laptop of computer zoekt die niet direct de beste prestaties hoeft te bieden dan kun je daarvoor heel goed terecht bij Refurbo. De apparaten zijn nog in goede staat, met alleen enkele cosmetische beschadigingen maar wel gewoon 100% functioneel. Je profiteert van 1 jaar garantie en verzending is altijd gratis. Kortom, wanneer je hier een computer of ander apparaat vindt dat je goed kunt gebruiken zou je niet hoeven aarzelen om het inderdaad te bestellen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Altijd goedkope Windows PC's beschikbaar
 • Gratis verzending op elke aankoop
 • Standaard 12 maanden garantie
 • Gerenommeerde merken zoals HP en Dell
 • Voordelig geprijsde MacBooks en iMacs
Minpunten:
 • Sommige apparaten zijn behoorlijk op leeftijd
 • Klein assortiment iPhone en iPads
Ga naar Refurbo.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Refurbo

Ervaring geschreven door Olaf B
8 februari 2021
Duurzaam laptoppen

Ik ben heel milieubewust en toen mijn laptop oud en langzaam werd ben ik dan ook op zoek gegaan naar de meest duurzame optie. Nieuwe laptops waren wel duurzamer dan voorheen, maar niet precies zoals ik dat voor me zie. Daarom ben ik al snel gaan verdiepen in wat Refurbo te bieden heeft. Hier vind je namelijk producten die refurbished zijn. Dat betekent dat gebruikte toestellen een beetje zijn opgelapt om nog wat extra levensduur eruit te halen. Dat bevalt me wel met mijn visie op hoe het moet zijn. Daardoor heb ik dus ook direct een aankoop gedaan toe ik een goede laptop zag die paste bij wat ik nodig heb. Daar heb ik tot nu toe nog geen moment spijt van gehad. Ik blijf op deze manier aankopen doen als het om elektronica gaat. Refurbo is daar een goede optie voor.

Ervaring geschreven door Paulina
26 januari 2021
Goede kwaliteit

Mijn huidige smartphone bij Refurbo gehaald. Dat deed ik eigenlijk uit nood omdat mijn oude telefoon kapot ging en ik geen geld had voor een hele nieuwe. Ik was wel bang dat de kwaliteit niet zo goed zou zijn en dat ik opgelicht werd. Dat was dus niet het geval. Je moet wel even goed opletten wat je mag verwachten. Bij de toestellen staat ook in welke staat ze zijn. Je moet dus geen gloednieuwe smartphones die zo vers uit de verpakking komen verwachten. Want dat krijg je dus niet. Als je dat weet, dan weet je dus ook dat de kwaliteit gewoon goed op orde is. Precies zoals ik dat wilde. Volgende keer koop ik hier misschien weer.

Ervaring geschreven door P Bruijn
11 december 2020
prima geslaagd

Ik heb een laptop besteld bij Refurbo en die gewoon keurig op tijd in huis gekregen. Dat is wel het minste wat je mag verwachten tegenwoordig. Ik vind dat Refurbo ook de nodige moeite doet om alles er goed uit te laten zien. Alles was mooi ingepakt en werd op een nette manier verzonden. Wel even met de klantenservice moeten bellen omdat ik dacht dat er iets ontbrak. Dat bleek niet het geval, maar ik werd wel keurig geholpen door de medewerker. Ik ben dus prima geslaagd bij deze webshop!

Ervaring geschreven door Karim Karim
27 oktober 2020
Laptop gekocht

Een laptop gekocht bij Refurbo. Lichte gebruikssporen, maar dat wist ik van tevoren al. Ben er al met al tevreden over.
Alle functies werken gewoon en het heeft me niet veel gekost. Handig in deze tijden.

Ervaring geschreven door Pamela32
23 oktober 2020
Zo goed als nieuw

Oude Dell laptop gehaald hier. Conditie was "zo goed als nieuw" en heb zelf geen eens gebruikerssporen kunnen ontdekken. Voor €300,- ben ik toch een stuk goedkoper uit dan bij andere webshops. Hopelijk kan ik er nog lang van genieten.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Refurbo

Website refurbo.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Refurbo.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement