Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

ReMarkt review & ervaringen

ReMarkt
Ga naar Remarkt.nl

Onze expert over ReMarkt:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

ReMarkt is een webshop met refurbished ICT-producten. De voorraad is zo groot dat het bedrijf zich zelfs een groothandel noemt. Geen gekke uitspraak, want je vindt er op enig moment meer dan 1.000 gebruikte desktopcomputers en meer dan 500 tweedehands laptops. Maar je kunt bij deze refurbisher ook terecht voor Apple producten zoals iPhones, iPads en MacBooks. In deze review laten we zien waarom ReMarkt populair is bij zowel consumenten als zakelijke klanten.

Waarom kies je voor ReMarkt?
 • Meer dan 1.500 desktopcomputers en laptops
 • Grote klanttevredenheid
 • Garantie tot 3 jaar mogelijk
 • Zelf refurbished PC samenstellen
 • Gratis verzending boven 20 euro
Ga naar Remarkt.nl

Werkwijze ReMarkt

blank

ReMarkt.nl werkt zoals vrijwel elke andere webshop. Het is een kwestie van het juiste product kiezen en kopen, waarna het vanzelf bij je thuis wordt bezorgd. De webshop is overzichtelijk ingedeeld met enkele handige zoekfilters, waar wat ons betreft nog wel wat meer filters aan mogen worden toegevoegd. Filteren op conditie is voor refurbished producten bijvoorbeeld heel handig, maar op dit moment ontbreekt die optie helaas nog.

Kwaliteitseisen

Er wordt op de website weinig melding gemaakt van de kwaliteit van de producten in de webshop. Er is bijvoorbeeld geen classificatiesysteem aanwezig zoals je dat wel vindt in andere refurbished webshops. Daar is dus helaas ook niet op te zoeken. Het beste kun je bij elk individueel apparaat dat je interesse heeft bij de extra informatie kijken. Daar zie je meestal wel een beschrijving van de conditie staan, zoals “Als nieuw”. Bij apparaten met een accu, zoals laptops, telefoons en tablets, staat altijd een garantie voor wat de capaciteit van de batterij. Die is namelijk minimaal 85% van de originele capaciteit.

Hoe worden de producten gecontroleerd?

Net zoals het goeddeels ontbreken van informatie over de kwaliteitseisen geldt dat ook voor de manier waarop producten worden gecontroleerd. Gelukkig lijkt het merendeel van de apparaten die je bij ReMarkt kunt kopen in zeer goede conditie te zijn, dat is dus alvast een geruststelling.

Hoe wordt er omgegaan met accu’s?

Wanneer je een refurbished apparaat koopt met een batterij erin wil je natuurlijk niet dat die al na een paar weken of maanden niet meer oplaadt. Daarom worden alle accu’s gecheckt op capaciteit. ReMarkt streeft ernaar alleen apparaten te verkopen met een batterij die minimaal 85% van hun originele capaciteit bevatten.


Keurmerken

ReMarkt beschikt niet over keurmerken. Dat lijkt echter geen negatief signaal te zijn, aangezien het merendeel van de klanten de webshop heel positief beoordeelt.Kwaliteit van de producten, levertijd en afhandeling worden allemaal gewaardeerd. Het ontbreken van een keurmerk hoeft dus niet als een nadeel gezien te worden.


Garantie en ruilen

Standaard is een ICT-product dat je bij ReMarkt aanschaft voorzien van garantie met een termijn van 1 jaar. Dat kun je desgewenst tegen een meerprijs laten uitbreiden tot 3 jaar. Bij een defect tijdens de garantieperiode zal dat dus gratis hersteld worden, mits het natuurlijk niet door nalatigheid of opzet is veroorzaakt. Let er ook op dat het om een carry-in garantie gaat, dus je moet zelf de kosten op je nemen voor het vervoer.

Wanneer het apparaat naar je wordt teruggestuurd neemt ReMarkt de verzendkosten op zich. Maar als je het pakket graag verzekerd of aangetekend wilt laten verzenden (met PostNL) dan moet je de meerprijs van dat verzendtarief wederom zelf betalen. Dat hoeft geen dealbreker te zijn, maar het is wel goed om van tevoren te weten.

Retourneren

Voor vrijwel alle producten van ReMarkt geldt de gebruikelijke zichttermijn voor kopen op afstand. Je kunt dus binnen 14 dagen nadat je een apparaat hebt gekocht dit terugsturen en het volledige aankoopbedrag terugkrijgen. Daar hoef je ook geen reden voor te hebben. De enige uitzondering is software zoals licenties voor een aanvullend antivirusprogramma.

Reparatie

Het is niet 100% duidelijk wie de reparaties uitvoert van apparaten die je naar ReMarkt opstuurt. Aangezien voor een deel van de producten de garantie bij de originele producten (zoals Apple, HP en Dell) blijft, ligt het voor de hand dat die bedrijven zelf ook de reparaties voor hun rekening nemen.

Verzendkosten

Bij een aankoopbedrag vanaf € 20,- is de verzending van je nieuwe aankoop gratis. Stuur je een product terug tijdens de garantietermijn dan moet je die verzendkosten echter zelf betalen. Ontvang je het apparaat na reparatie of omruiling weer terug, dan zijn de kosten voor het verzenden l voldaan door ReMarkt.


Contact en klantenservice (bereikbaarheid)

blank

De klantenservice is bereikbaar via e-mail op info@remarkt.nl en telefonisch op het nummer 0495 – 712 876 (lokaal tarief). Er is geen contactformulier op de site aanwezig. De beste ervaringen lijken mensen te hebben wanneer ze bellen in plaats van e-mailen. De openingstijden van de klantenservice zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30.

Aankoopadvies

ReMarkt is in principe alleen een webshop. Er is weliswaar een vestigingsadres met een magazijn, maar dit is geen winkel waar je producten kunt bekijken of uitproberen. Ook het aankoopadvies is daardoor beperkt. Vrijwel elk product is echter van uitgebreide specificaties voorzien. Ons advies zou dus zijn om het merk, model en modelnummer te noteren en ermee in Google op zoek te gaan naar reviews. Soms vind je ook de originele prijs zodat je beter kunt beoordelen of de prijs die je via ReMarkt moet betalen realistisch is.

Vragen en problemen

Bij vragen en problemen kun je natuurlijk contact opnemen met de klantenservice. Zoals we al hebben aangegeven is die via e-mail en (op werkdagen) telefonisch bereikbaar. Volgens veel, overwegend lovende, reviews van klanten is telefonisch contact opnemen de beste optie. Voornamelijk doordat je dan het snelst de deskundige hulp en afhandeling krijgt die je wenst.


Klanttevredenheid

Klanten zijn over het algemeen heel tevreden met ReMarkt. De producten zijn van goede kwaliteit en dat is voor veel mensen natuurlijk het belangrijkst. Ook de levering is heel vlot, wat ook als zeer positief wordt beoordeeld. De klantenservice lijkt af en toe wat steekjes te laten vallen, vooral via e-mail klagen sommige mensen niet of nauwelijks contact te kunnen krijgen. Het beste lijkt dus om even te bellen als er een probleem is, want dat blijkt dan vaak sneller tot een oplossing te leiden. Uiteindelijk is een groot deel van de klanten echter heel tevreden met ReMarkt.


Prijs-kwaliteit verhouding

De prijs-kwaliteit van ReMarkt is uitstekend. Niet voor niets scoort de shop goed bij veel ICT-liefhebbers. Dat wordt ook geholpen door het grote aanbod, waardoor je altijd een apparaat vindt dat kan wat je zoekt voor het bedrag dat je ervoor over hebt. En zijn de prestaties van een computer bijvoorbeeld niet iets te mager? Dan kun je voor een klein bedrag een nieuwer en beter onderdeel laten inbouwen zodat je alsnog helemaal tevreden zult zijn.

Hoe duur is ReMarkt vergeleken met concurrentie of nieuw?

ReMarkt is lastig te vergelijken met andere refurbishers. Veel daarvan richten zich namelijk overwegend op mobiele apparaten zoals Android telefoons tablets, iPhones en iPads, terwijl deze webshop zich veel meer heeft bekwaamd in het aanbieden van voordelige laptops, computers en randapparatuur. Waar het aanbod overlapt met andere aanbieders lijken de prijzen echter gewoon competitief. En ook de gebruikte laptops en computers zijn goed geprijsd, zeker in vergelijking met nieuw.

blank


Aanbod ReMarkt

Alle producten die je in de webshop van ReMarkt aan kunt schaffen zijn bij het bedrijf op voorraad en kunnen dus meteen worden geleverd. Het kan dan ook niet anders of ReMarkt moet een enorm magazijn hebben, want het aanbod is heel groot en divers. Welke refurbished producten kun je er kopen?

Laptops, computers en randapparatuur

De voorraad computers en laptops is groot en een belangrijke reden voor zowel consumenten als zakelijke klanten om voor ReMarkt te kiezen. Er zijn gemiddeld meer dan 1.000 computers en 500 laptops om je keuze uit te maken. Dat betekent een grote verscheidenheid aan apparaten voor elke portemonnee. Het is niet helemaal duidelijk hoe ReMarkt aan zijn producten komt, maar het merendeel lijkt afkomstig te zijn van bedrijven die hun oude apparatuur aan ReMarkt hebben verkocht, bijvoorbeeld vanwege vernieuwing of faillissement, en van restvoorraden van de fabrikanten zelf.

Het zoeken van de juiste computer of laptop is heel eenvoudig, want door een productgroep te kiezen en vervolgens op prijs, merk, prestaties en uitbreidingsmogelijkheden te filteren kom je vanzelf bij het apparaat van je keuze. Je zult ook zien dat er een aparte productgroep printers is, waar je overwegend printers zult aantreffen die populair zijn voor zakelijk gebruik.

Combineren of uitbreiden

Je kunt er ook voor kiezen om meteen een combinatie van producten te kopen waarbij er bijvoorbeeld ook meteen een of twee monitoren worden meegeleverd bij een computer of een laptop. Dat gaat altijd om producten die goed bij elkaar passen zodat je altijd meteen aan het werk kan.

Aangezien er een enorme voorraad producten is heb je heel veel keus. En dat niet alleen, het is ook altijd mogelijk om je computer uit te breiden met meer werkgeheugen, een snellere processor of een grotere harde schijf. Telkens zie je dan meteen hoeveel meer dat je zal gaan kosten. Ook heel handig is dat je de computer meteen van Windows 10 kunt laten voorzien. (Overigens kun je onderdelen voor computers ook los bestellen om je bestaande PC ermee uit te breiden).

Tablets

Er is een beperkt aanbod high-end tablets aanwezig van merken zoals Dell en HP. Dat gaat veelal om Windows 10 tablets die eerst een tijdje zakelijk zijn gebruikt en nu op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Ze zijn in de regel voorzien van een toetsenbord maar werken verder identiek aan tablets.

Ze zijn dus heel licht en compact. Android tablets zijn momenteel niet te koop bij ReMarkt, maar zoals we zo meteen zullen bespreken kun je er wel een aantal iPads vinden.

Iphones en iPads

In de eigen Apple Store van ReMarkt vind je alle beschikbare iPhones en iPads. Ook zijn er een aantal MacBooks te vinden. Het gaat om een relatief beperkt assortiment, vooral wanneer je het vergelijkt met het enorme aantal desktop computers en laptops in de webshop. Maar de prijzen zijn prima, dus mocht je een refurbished iPhone of iPad overwegen dan kun je altijd even een kijkje nemen bij het actuele voorraad van ReMarkt.nl.


Levertijd

Zoals we al hebben opgemerkt zijn alle producten die je in de webshop van ReMarkt.nl kunt kopen op voorraad. Ze kunnen dus ook meteen worden verzonden waardoor je ze vrijwel altijd de volgende werkdag in huis hebt wanneer je voor 12.00 bestelt.

De enige uitzondering daarop is wanneer je een computer wilt laten uitbreiden met andere onderdelen of helemaal zelf hebt samengesteld. Dan moeten die werkzaamheden natuurlijk wel eerst worden uitgevoerd en zou het dus wat langer kunnen duren. Maar omdat ook de onderdelen vrijwel altijd op voorraad zijn kan vaak nog steeds de levertijd van 1 werkdag worden gehaald.


Verkopen aan ReMarkt

Het is niet mogelijk om je gebruikte apparaten rechtstreeks aan ReMarkt.nl te verkopen. Dat versterkt het idee dat ReMarkt de apparaten in zijn webshop vooral uit boedelverkopen, faillissementsverkopen en restvoorraden opdoet.

Het kan dus best zijn dat de computer, iPhone of ander apparaat die je verkoopt aan een andere partij op een later moment alsnog op ReMarkt terechtkomt, maar het direct verkopen van je eigen gebruikte elektronica zit er dus niet in hier.


Is ReMarkt betrouwbaar?

Over het algemeen zijn zowel consumenten als zakelijke klanten heel tevreden over ReMarkt. De algehele tendens is dat de producten van goede kwaliteit zijn.

Soms gaat er wat mis met een bestelling, maar de klantenservice weet dat naar onze indruk ook vrijwel altijd naar genoegen van de klant op te lossen. ReMarkt is wat ons betreft – ondanks het ontbreken van allerlei keurmerken – wel gewoon heel betrouwbaar. Je kunt hier met een gerust hart een refurbished computer, tablet, telefoon of ander apparaat aanschaffen.


Conclusie

Zoek je een gebruikte laptop of computer, Windows tablet of (in mindere mate) een iPhone of iPad? Dan is ReMarkt een betrouwbare webshop waar je een behoorlijk groot aanbod aantreft dat aansluit bij elke portemonnee.

De webshop werkt heel eenvoudig en de informatie die je er kunt vinden is net toereikend. De prijzen zijn goed te noemen en de meeste klanten zijn dik tevreden over hun aanschaf. Ga hier dus zeker eens een kijkje nemen voor je volgende reburbished apparaat.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Meer dan 1.500 desktopcomputers en laptops
 • Grote klanttevredenheid
 • Garantie tot 3 jaar mogelijk
 • Zelf refurbished PC samenstellen
 • Gratis verzending boven 20 euro
Minpunten:
 • Lastig zoeken door weinig filters
 • Kwaliteitsindicatie lastig vindbaar
Ga naar Remarkt.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen ReMarkt

Ervaring geschreven door Bella
26 mei 2021
Opgeknapte iPhone

iPhones kunnen veel langer mee dan je denkt, zei een vriend tegen me. Je kan ze zelfs opgeknapt kopen. Dus daar ben ik me toen in gaan verdiepen. Ik was er al snel van overtuigd dat dit voor mij ook weleens iets kon zijn. Dus ik heb bij Remarkt een iPhone 7 geprobeerd. Echt helemaal niks mis mee. Je kon zelfs niet zien dat deze al eerder was gebruikt door een andere gebruiker. Alleen al daarom kan ik zeggen dat ReMarkt een hele goede aanbieder is. Zo kan ik nog eens met plezier winkelen.

Ervaring geschreven door Remy
26 april 2021
Goede hulp gekregen

Het uitzoeken van een iPhone is niet gemakkelijk. Zelfs niet wanneer je bij refurbished modellen gaat zoeken. Dat Remarkt een goede webshop is, dat hadden anderen me al verteld. Daarom was ik juist hier gaan zoeken. Dat je ook nog eens hele goede hulp en service krijgt, dat wist ik dus niet. Maar daar ben ik inmiddels wel achter. Ik ben helemaal begeleid naar de beste aankoop voor mijn situatie. Nu ik mijn Apple iPhone 7 gebruik, ben ik er wel achter dat dit ook echt klopte. Ik ben er zeer tevreden over en zal in de toekomst zeker weer refurbished bij Remarkt gaan kopen. Wat heb je dan eigenlijk nog meer te wensen?

Ervaring geschreven door Dean
11 januari 2021
Fijn toestel gekocht

Nooit geweten dat refurbished niet alleen maar voor iPhones is. Dat deed ik namelijk al langer. Nu via Remarkt ook een nieuwe laptop besteld. Nou ja, nieuw. Refurbished dus. Ik ben benieuwd wat ik mag verwachten wanneer deze binnenkomt. Het was in ieder geval de laptop die ik voor ogen had, maar dan voor een veel betere prijs. Als de kwaliteit nu ook nog eens goed blijkt te zijn, dan heeft Remarkt er zeker een vaste klant bij. Zo haal je alles uit de mogelijkheden van je budget en ben je nog goed bezig ook.

Ervaring geschreven door Evert
11 december 2020
Ik ben tevreden

Op zoek naar een goede laptop tegen een fijne prijs, kwam ik bij Remarkt terecht. Ik ben eerst gaan kijken naar de reviews en zag er wat gemengde reacties. Dat liet me wel twijfelen, maar ben er toch maar voor gegaan. Ik was vooral aangetrokken door de lage prijzen, ook al zijn het niet de nieuwste laptops. Hij werkt gewoon prima, dus ik kan ermee doen wat ik wil gaan doen. Ik ben in ieder geval een tevreden klant die zeker nog eens terugkomt.

Ervaring geschreven door Dirk
13 augustus 2020
Fijne ervaring

Goede ervaring met ReMarkt. Was wel even goed zoeken op de website maar heb mijn eigen laptop helemaal kunnen samenstellen met refurbished onderdelen.
Verzending was ook lekker snel, en gratis verzending. Blij mee!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling ReMarkt

Website www.remarkt.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Remarkt.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies