Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Mobico review & ervaringen

Mobico
Ga naar Mobico.nl

Onze expert over Mobico:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Mobico is een webshop waarop je refurbished Apple artikelen koopt. Dit omvat iPhones en iPads, met bijbehorende accessoires. Enkel de accessoires koop je splinternieuw op deze website. Anno nu zijn er veel verschillende aanbieders en als koper wil je graag weten waar je aan toe bent, vooral omdat het om elektronische apparaten gaat waarmee is geknutseld. Hoe verhoudt Mobico zich ten opzichte van andere partijen en voldoet deze partij aan de verwachtingen? Daar duiken we vandaag dieper op in, middels deze review.

Waarom kies je voor Mobico?
 • Lage prijzen
 • Zowel oude als nieuwe modellen
 • Duidelijke klassering verschillende condities van toestellen
 • Zeer goede gemiddelde beoordelingen
 • Mogelijkheid eigen toestel verkopen aan Mobico
Ga naar Mobico.nl

Werkwijze Mobico

blank

Refurbished apparatuur kent vele gradaties. Soms wordt een toestel als refurbished aangeduid met enkel een nieuw touchscreen, waar een ander juist is voorzien van een totaal nieuwe accu. Dat verschilt vaak per partij waarmee je handelt. Vandaar dat we de werkwijze van Mobico onder de loep nemen, om te kijken wat voor product je precies in huis haalt.

Kwaliteitseisen

Mobico geeft aan over een jong team te beschikken met uitgebreide kennis van zaken met betrekking tot het reviseren van telefoons. Iedere mobiele telefoon die binnenkomt wordt handmatig getest door een specialist, in combinatie met test apparatuur. Hierdoor kunnen ze een hoge kwaliteit toestellen garanderen. Het uiteindelijke oordeel wordt gedaan door een specialist en niet door een apparaat, want: ‘de toestellen worden uiteindelijk niet door apparaten gebruikt, maar door menen’ volgens Mobico.

Alle toestellen die binnenkomen worden door Mobico op 50 verschillende punten getest. Toch is uiteindelijk niet ieder toestel volledig terug te brengen naar topkwaliteit. Daarom hanteert Mobico verschillende ‘condities’ op hun website, zodat je weet wat je in huis haalt.

Als nieuw (5 sterren)

Alle toestellen met de conditie ‘als nieuw’  bevinden zich in de hoogste prijscategorie op de website. Deze is bijna niet van nieuw te onderscheiden. Toch is het mogelijk dat je hier enkele licht oppervlakkige gebruikerssporen op aantreft. Technisch is het toestel in ‘perfecte’ conditie en ontvang je twee jaar garantie. Ook op de accu.

Lichte gebruikssporen (4 sterren)

Alle toestellen in de categorie ‘lichte gebruikssporen’ zijn technisch in perfecte conditie, maar kunnen toch lichte, zichtbare gebruikerssporen vertonen. Dit is meestal in de behuizing van het toestel of een krasje in het scherm. Ook op deze toestellen ontvang je twee jaar garantie. Ook op de accu.

blank

Zichtbare gebruikssporen (3 sterren)

De apparaten met zichtbare gebruikssporen hebben drie sterren op de website. Denk daarbij aan lichte krasjes op het scherm of de behuizing, waarbij het toestel technisch verder in nieuwstaat is. Het toestel zal nooit diepe krassen of barsten hebben. De gebruikssporen zijn vaak enkel zichtbaar als het scherm uit staat.

Stevig gebruikt (1 en 2 sterren)

Dit zijn de toestellen in de minste staat. Cosmetisch gezien kunnen deze toestellen meerdere diepe krassen bevatten, zowel op het scherm als op de behuizing. Technisch zijn de toestellen volgens Mobico wel 100% werkend en ontvang je twee jaar garantie. Deze toestellen zijn ook het goedkoopst.

Nieuw

Dit zijn toestellen in de best mogelijke staat. Deze zijn hoogstens een keer door iemand aangeraakt en in sommige gevallen zelfs helemaal nieuw. Dit zijn toestellen uit geannuleerde orders en voorraad overschotten. De prijs van deze apparaten is ook het duurst. Verder zijn ze technisch perfect, cosmetisch in nieuwstaat en ook hierop ontvang je twee jaar garantie.

Hoe gaat Mobico om met accu’s?

In de huidige tijd is er niets minder dan een mobiel toestel met een kwalitatief slechte accu. Niemand heeft er zin in om ’s ochtends z’n toestel van de stroom te halen, om deze tijdens de lunch alweer een uur aan de stroom te leggen. Dat weet Mobico ook.

Mobico geeft aan op hun website dat ze bij alle toestellen die ze ontvangen zo’n 50 tests uitvoeren. De accu is daar ook onderdeel van. Alle toestellen met een accu-capaciteit van minder dan 85% worden direct vervangen. Daarnaast ontvangt iedereen 2 jaar garantie op een besteld toestel. Mocht er dus iets zijn met de accu, wordt deze alsnog probleemloos vervangen binnen deze periode.


Keurmerken

Het enige keurmerk waarover Mobico beschikt is het ‘Thuiswinkel waarborg’. Daarop scoren ze ruim een 9, waardoor je er vanuit mag gaan dat je een goed product ontvangt. In Nederland bestaat ook het ‘Refurbished keurkmerk’. Helaas voldoet Mobico op het moment van schrijven (nog) niet aan dit keurmerk. Toch lijken de beoordelingen van dit bedrijf daar niet onder te lijden.


Garantie en ruilen

Niemand zit erop te wachten om een kat in de zak te kopen. Vooral met de aanschaf van elektronica wil je op voorhand enige zekerheden hebben. Bij Mobico koop je refurbished toestellen, waarvan je weet dat er met zowel de binnen- als buitenkant van het toestel is geknutseld. Hoe secuur er ook wordt gewerkt, daar kan altijd iets misgaan. Mocht dat het geval zijn, dan wil je daar als klant niet de dupe van zijn.

Net als vrijwel iedere aankoop op elektronische apparatuur in Nederland, ontvang je een garantietermijn van twee jaar op alle toestellen gekocht via Mobico. Houd er wel rekening mee dat deze garantie via Mobico loopt, en niet via Apple of je provider als KPN of Vodafone. Laat je het toestel repareren door een derde partij? Vervalt je garantie bij Mobico.

blank

Toestel ruilen en retourneren

Voldoet het toestel niet aan je wensen? Dan heb je twee opties: ruilen of terugsturen. Binnen de eerste 14 dagen na aankoop mag je het toestel zonder opgaaf van redenen terugsturen, omdat dat wettelijk is geregeld. Voor het ruilen van je toestel dien je via de klantenservice van Mobico een retouraanvraag op te starten. Daarin vul je je ordernummer, NAW-gegevens, het gekochte toestel en de reden van retour in. De retourkosten voor het terugsturen van het toestel zijn dan de enige kosten die niet worden vergoed.

Reparatie

Toestel kapot? Kan gebeuren natuurlijk! Speciaal daarvoor is het mogelijk om je toestel te laten repareren bij Mobico repair, een aparte website van Mobico. Daarvoor heb je de mogelijkheid om fysiek langs te gaan in hun filiaal in Amersfoort, of anders moet je eerst even bellen.

Als je naar het fysieke bezoekadres gaat van Mobico en een reparatie aanvraagt, ontvang je de volgende voordelen:

 • Gratis parkeren
 • No cure, no pay
 • Laagste prijs garantie
 • Zes maanden garantie
 • Klaar terwijl u wacht

Anderzijds vraagt u een verzendformulier aan via deze website. Vervolgens stuurt u het toestel op ter reparatie naar Mobico, als Amersfoort iets uit uw richting is. Bellen voor meer informatie over een reparatie kan ook altijd op: 085-1301858.

Verzendkosten

Bij iedere geplaatste bestelling op Mobico, betaalt Mobico de verzendkosten. Dit pakket laat u vervolgens thuis of eenmalig op een ander adres bezorgen. Ook kan dit bij een PostNL servicepunt. Pakketten die je retour stuurt naar Mobico, daar betalen ze geen verzendkosten voor. Deze kosten zijn in alle situaties voor de klant, ongeacht of het om een retour of reparatie gaat.


Contact en klantenservice

Heb je vragen of advies aan Mobico? Zeer begrijpelijk, omdat je graag goed geïnformeerd wilt zijn over je (aanstaande) aankoop. Om je te helpen is Mobico voorzien van een klantenservice, die je via verschillende kanalen kan helpen. Deze zijn als volgt:

Telefonisch

De beller is sneller wordt altijd gezegd. Om Mobico telefonisch te bereiken bel je van maandag tot en met vrijdag naar 085-1301858. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar tussen 12.00 – 17.00. Qua uren redelijk beperkt.

E-mail

Heb je niet zoveel haast om een antwoord te krijgen op je vraag? Stuur Mobico dan gerust een mailtje. Het mailadres waarop je hen bereikt is support@mobico.nl. Deze mails proberen ze binnen 24 uur van een antwoord te voorzien.

Fysieke winkel

Mobico heeft in totaal één fysieke winkel waar je met vragen heen kunt. Deze vind je aan de Heliumweg 16, 3812 RE Amersfoort. Zowel voor vragen, advies als reparaties bezoek je dit adres.

blank

FAQ

Veel antwoorden op de meest gestelde vragen vind je op voorhand al op de website van Mobico. In hun opgestelde FAQ vind je deze antwoorden terug, bijvoorbeeld over bedenktijd, betalingsmogelijkheden en de oorsprong van de mobiele apparaten.

Geen chat

Bij veel bedrijven van deze statuur vind je wel een chatsysteem terug op de website. Een snelle manier van klant contact, waar je als gebruiker tussen de bedrijven door van gebruikmaakt. Een gemiste kans in onze optiek!


Klanttevredenheid

Over het algemeen ontvangt Mobico zeer goede cijfers op diverse review systemen. Via het ‘Thuiswinkel waarborg’, welke op de homepagina van de website staat, vind je een klanttevredenheid die boven een 9 scoort. Via bijvoorbeeld Trustpilot ontvangt Mobico ook ruim een 4,5 op een schaal van 5. Zowel in de levering van producten als het afhandelen van problemen ontvangt Mobico zeer mooie scores. Hier en daar vind je wel eens een mindere klantervaring, zoals je dat bij ieder bedrijf wel vindt. Dat is meer uitzondering dan regel in het geval van Mobico.


Prijs / kwaliteit

Bij Mobico vind je wel eens een splinternieuw product terug, maar het grootste deel van het assortiment bestaat uit refurbished artikelen. Mede daardoor vind je daarom hetzelfde type toestel vaak in verschillende prijsklassen terug op de website. Het verschil tussen een ‘stevig gebruikt’ en een ‘als nieuw’ gebruikt product verschilt soms wel tot €100,-. Per product op de website vind je de verschillende condities weergegeven en de daarbij behorende prijs.

Hoe duur is Mobico in vergelijking met andere partijen?

In Nederland vind je heel wat verschillende aanbieders op het gebied van refurbished apparatuur. Mobico focust zich daarin enkel enkel op Apple apparatuur, zoals iPhones en iPads. Hieronder licht ik drie vergelijkingen toe met drie verschillende apparaten. Zo zal dit gaan om een vrij recente iPhone (in deze situatie de iPhone 11 Pro), een oudere iPhone (in dit geval een iPhone 8) en een tablet (iPad Air 2).

iPhone 11 Pro 64GB

Op het moment van schrijven vind je de iPhone 11 Pro 64GB op de website van Mobico terug voor een prijs van €749 (2 sterren) tot €839,- (als nieuw). Helemaal nieuw is dit toestel €869,- op de website. Dit is veelal net iets goedkoper dan bij vergelijkbare aanbieders. Zo vind je dit toestel in de staat ‘als nieuw’ terug bij Smart2have.com voor €889,- en op reBuy.nl is dit zelfs €941,99. Dat scheelt je zo 100 euro op een gereviseerde iPhone!

iPhone 8 64GB

Een oudere iPhone is de iPhone 8. Dit toestel is toch nog steeds ontzettend populair en zit een prijsklasse lager dan de iPhone 11. De prijs voor dit toestel schippert op het moment van schrijven tussen €259,- en €339,- bij Robico. Als we dit toestel bij dezelfde aanbieders aanvragen als de iPhone 11 Pro 64GB, dan is de situatie als volgt.

Bij reBuy.nl vind je dit toestel terug in de prijsklasse €288,99 tot en met €350,99 euro. Al met al ben je gemiddeld zo’n tien tot dertig euro extra kwijt via deze aanbieder. Soortgelijke prijzen vind je bij Smart2have.com, waar je een iPhone 8 64GB terugvindt tussen €287 en €339 euro. Daar win je vooral op een variant met meer gebruikssporen.

iPad Air 2

Bij Mobico vind je ook iPads terug in het assortiment. Qua prijs varieert deze op het moment van schrijven tussen €259,- (3 sterren) tot en met €299,- (5 sterren). Bij de vergelijkbare aanbieders vind je deze terug tussen €230,99 en €271,99 euro. Op het gebied van tablets is Mobico daarin iets duurder dan een vergelijkbare aanbieder. Daarbij mag wel gezegd worden dat het assortiment tablets op Mobico aanzienlijk kleiner is dan mobiele toestellen. Waarschijnlijk moet daar ergens een winst vandaan getoverd worden.

Kwaliteit

De kwaliteit van de geleverde producten vanuit Mobico is over het algemeen zeer goed te noemen. Vrijwel alle klanten ontvangen een product in huis van hoge kwaliteit, met een uitzondering daargelaten. Alle producten worden door specialisten, alsook testapparatuur getest op 50 verschillende onderwerpen. Pas na deze tests en oordelen, worden de apparaten uitgestuurd naar de klant. Bij eventuele problemen, heb je recht op twee jaar garantie. Dit geldt voor vrijwel alle onderdelen van het gekochte toestel, zelfs voor de accu.

BTW-margeregeling

Op de website van Mobico vind je wel een pagina met ‘btw of margeregeling’, maar daarmee kom je helaas op een lege pagina. Er is inhoudelijk dus geen informatie te vinden over deze margeregeling. Wel is het mogelijk om zakelijk een toestel aan te vragen via Mobico. Daarmee ontvang je een aparte BTW factuur, zodat je deze alsnog kunt afschrijven bij de belasting.

Betaalmethoden

Mobico biedt haar klanten verschillende mogelijkheden aan om hun gekochte producten te betalen. Dit kan worden gedaan op de volgende manieren:

 • iDeal (gratis)
 • Directe overboeking (gratis)
 • Bancontant Misterash (gratis)
 • Afterpay – achteraf betalen (+2%)
 • Paypal (+4%)
 • Creditcard

blank

Aanbod Mobico

Het aanbod van Mobico is onder te verdelen in drie verschillende categorieen. Dat zijn mobiele telefoons, tablets en accessoires. Hieronder een toelichting van de producten:

Mobiele telefoons

Mobico focust zich enkel op het aanbod van gereviseerde Apple artikelen. Alle mobiele telefoons die je vind op de website zijn dan ook iPhones. Mobico maakt hierin iPhones behapbaar qua prijs voor vrijwel iedere klasse. Zo gaat het assortiment helemaal terug tot een gereviseerde iPhone 5. Dit toestel koop je al vanaf €119,- op de website. Dit toestel is oorspronkelijk uitgebracht in 2012. Ook vind je telkens de meest recent uitgebrachte iPhones al terug in het assortiment, maar deze zijn uiteraard flink wat duurder.

Tablets

Naast iPhones verkoopt Mobico ook iPads. Nou ja, ze verkopen enkel een soort: de iPad Air 2. Grote kans dat de vraag naar refurbished mobiele toestellen groter is dan die van tablets.

Accessoires

Met enkel een refurbished toestel ben je vaak niet uit de brand geholpen. Er zijn talloze accessoires denkbaar die toepasbaar zijn op je bijna nieuwe toestel. Zo vind je hier een assortiment aan:

 • Hoesjes
 • Houders
 • Koptelefoons
 • Powerbanks
 • Screenprotectors
 • Voeding en kabels

Let wel: deze accessoires zijn allen nieuwe producten. Vooral op het gebied van voeding en kabels is dat wel een fijne gedachte.

Extra’s

Bij iedere bestelling van een refurbished apparaat ontvang je een gratis glazen screenprotector en siliconen hoesje. Beiden hebben samen een totaalwaarde van €29,95.


Levertijd

Op het moment dat je iets nieuws besteld, dan wil je vaak niet langer wachten dan nodig is. Net zoals veel bedrijven hanteert Mobico dan ook een ‘vandaag besteld, volgende bezorgdag geleverd’ beleid. Bij Mobico geldt dit voor pakketten die tot 23.59 zijn besteld, waardoor je de hele dag de tijd hebt. Bestellingen die in het weekend worden geplaatst, worden op dinsdag bezorgd. Je hebt ook de keuze om je pakketje op een ander adres te laten bezorgen of op een PostNL ophaalpunt.

blank


Verkopen aan Mobico

Ben je zelf toe aan een nieuw toestel of heb je nog een oud apparaat liggen waar je van af wilt? Verkoop je product dan zelf aan Mobico. Daarin kijkt Mobico voornamelijk naar twee gegevens per toestel: hoeveel geheugen heeft dit toestel en en hoe ziet het toestel eruit? Vervolgens geef je deze informatie door op de verkooppagina van Mobico. Op basis daarvan ontvang je direct een richtprijs die de website je voor je toestel geeft.

Aan jou van deze keuzes, stuur je je toestel wel of niet op. Vervolgens ontvang je een definitief oordeel. Deze kan uiteindelijk iets lager of hoger zijn dan aangegeven, omdat de daadwerkelijke staat van het toestel iets afwijkt dan aangegeven. Het is enkel mogelijk om iPhones en iPads aan Mobico te verkopen.


Is Mobico betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van Mobico is al een paar keer langsgekomen in deze review. Over het algemeen zijn de reviews van een zeer hoge kwaliteit en scoort Mobico uitzonderlijke cijfers. Op basis daarvan kunnen we concluderen dat Mobico een betrouwbare website is, waar je met een gerust hart je gereviseerde toestellen kunt kopen.


Waarom kies je voor Mobico?

Je kiest voor Mobico als je op zoek bent naar een gereviseerde iPhone of iPad. Zowel de oudere modellen van jaren geleden als nieuwe modellen vind je hier gereviseerd terug. Op werkdagen heb je je toestel de volgende dag al in huis, tenzij anders vermeld. Bij problemen ben je bij iedere aankoop voorzien van de nodige garanties.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Lage prijzen
 • Zowel oude als nieuwe modellen
 • Duidelijke klassering verschillende condities van toestellen
 • Zeer goede gemiddelde beoordelingen
 • Mogelijkheid eigen toestel verkopen aan Mobico
Minpunten:
 • Telefonisch enkel tussen 12.00 - 17.00 bereikbaar
 • Geen 'refurbished' keurmerk
 • Geen chatsysteem op de website
Ga naar Mobico.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Mobico

Ervaring geschreven door Maren
26 mei 2021
Superwinkel!

Mobico is echt een fijne webshop. Je koopt er wel tweedehands iPhones, maar zo ziet het er dus helemaal niet uit. Het lijkt net alsof je het nieuwste van het nieuwste krijgt. Maar dan voor een veel betere prijs. Ik ben er ook wel heel blij mee dat ik hiervoor gekozen heb. Niet omdat ik nou zo super groen ben ofzo, maar ik vind het wel fijn om wat geld in mijn portemonnee te houden als het niet nodig is om het uit te geven. Het is dan ook heel fijn dat je dat op deze plek heel gemakkelijk kan doen. Het toestel kwam mooi in de doos en zag er ook echt nieuw uit. Ik heb er nu al een paar weken goed plezier van en ik denk dat dat nog wel even zo zal blijven. Echt een topwinkel, dat Mobico!

Ervaring geschreven door Niek
11 januari 2021
Apple producten voor schappelijke prijzen

Ik gebruik graag de producten van Apple, maar ze zijn wel heel duur geworden als je ze nieuw moet kopen. Daarom ben ik zo blij dat Mobico op mijn pad is gekomen. Daar koop je gewoon de opgelapte producten die anderen niet meer willen, maar die wel nog gewoon goed zijn. Ik heb al een iPhone en een iPad op deze manier besteld. Allebei voor de best mogelijke kwaliteit gekozen. Werken allebei perfect en heb er helemaal geen problemen mee gehad. Volgende keer als ik iets nodig heb, bestel ik het weer op deze manier. Lekker goedkoop is natuurlijk ook belangrijk.

Ervaring geschreven door Ahmet
11 december 2020
Snel geleverd gekregen

Gemakkelijke bestelling, snelle levering, alles gewoon zoals ik het wil.

Ervaring geschreven door A v R
26 november 2020
Mobico is geweldig

Heb een refurbished iPhone Xs gekocht. Enorm blij met de service en uitleg van Mobico. Ik had m in de nacht besteld en kreeg m de volgende dag in huis. De reden voor refurbished is de prijs. En het feit dat ik er 2 jaar garantie op heb stelde me ook gerust!

Ervaring geschreven door Rens
30 september 2020
lichte gebruikssporen

Toestel met lichte gebruikssporen aangeschaft bij mobico (iphone XR). Vond de staat van het toestel tegenvallen: aardig wat krasjes en beschadigingen rondom. Verder geen probleem van gemaakt, was namelijk ook een van de goedkoopste aanbieders.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Mobico

Website mobico.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Mobico.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies