Tips over online webshops, diensten & producten

Coolshop review & ervaringen

Coolshop
Ga naar Coolshop.nl

Onze expert over Coolshop:

Laatst bijgewerkt: 4 februari 2021

Heb je zin om geld uit te geven, maar weet je nog niet waaraan? Je kunt een rondje lopen door de winkelstraat, een winkel instappen en iets uit de schappen trekken. Als alternatief daarop kan je ook eindeloos online scrollen op Coolshop: een online webshop met een ruim assortiment die alle kanten opgaat. Van speelgoed voor kinderen tot gereedschapkisten voor opa, er is voor ieder wat wils. We zochten voor je uit hoe je het overzicht bewaart op deze webshop en waar je op moet letten voor je iets koopt. Lees je mee?

Waarom kies je voor Coolshop?
 • Spaar kortingspunten voor je volgende aankoop
 • Je betaalt geen verzendkosten
 • Uitgebreid en gevarieerd assortiment
 • Zakelijke aankopen mogelijk
Ga naar Coolshop.nl

Wat is Coolshop?

Coolshop is een online webshop die zich focust op speelgoed, spelletjes, schoonheid elektronica en meer. Ze geven aan dat ze staan voor de beste artikelen tegen alge prijzen. De winkel is opgericht op een vrijdagmiddag in 2002. Coolshop gaat dus al geruime tijd mee in het online landschap. Volgens hen is de webshop op een traditionele manier ontstaan. Dat wil zeggen dat ze als broers zijn begonnen in een eigen garage, waarna ze telkens zijn doorgegroeid. Momenteel werken er tientallen mensen voor dit bedrijf, wat Coolshop ondertussen een vrij grote speler maakt. Van origine komt Coolshop uit Denemarken. Inmiddels zijn ze over heel wat landen door heel Europa verspreid met overal eigen webshops.


Is Coolshop betrouwbaar?

Ondanks dat Coolshop al bijna twintig jaar bestaat en een zeer groot assortiment heeft, zijn ze niet in het bezit van bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg Certificaat of het Webshop Keurmerk. Toch kunnen we concluderen dat Coolshop een betrouwbare website is om allerlei producten op te kopen. Alleen al op Trustpilot heeft de webshop maar liefst meer dan 115.000 reviews ontvangen, waarbij ze een score van 4.1 op de schaal van 5 hebben. Dat is op zoveel reacties een ontzettend goede score.

Het overgrote deel van de klanten geeft aan dat bestellingen keurig volgens afspraken is geleverd. Natuurlijk kan er altijd iets misgaan in het geval van een bestelling, zoals dat bij elke webshop het geval is. Helaas zijn producten op de webshop niet voorzien van productreviews. Het valt dus van een afzonderlijk product niet te achterhalen wat de kwaliteit is. Mocht je iets leuks zien staan op de site, maar ben je toch nog een beetje sceptisch? Probeer dan eerst eens een kleiner, goedkoper product. Gaat die levering goed? Kan je altijd nog beslissen of je in het vervolg weer iets koopt op Coolshop.


Aanbod Coolshop

In de introductie gaven we al aan dat het assortiment van Coolshop zeer breed is. Dit varieert van speelgoed en spelletjes tot schoonheidsartikelen en elektronica. Als we wat dieper de categorieën induiken, is dit nog verder onderverdeeld in tientallen subcategorieën. In totaal bestaat het assortiment uit meer dan 22.000 artikelen. Zo is er voor jong en oud wel iets te vinden in de webshop. In de praktijk is Coolshop vergelijkbaar met een site als Bol.com of Amazon, maar dan nog wel een slagje kleiner. Hoe zij zich qua prijs verhouden ten opzichte van andere online webshops, daar komen we straks op terug.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Er zijn zat webshops waar je allerlei van deze producten kunt kopen. Zo vind je op Coolshop ook gewoon de grootste A-merken. Op het moment dat je een doos met LEGO koopt of een Barbie, dan weet je op voorhand als koper wel de kwaliteit die je daarvan mag verwachten. Het meest interessante voor een partij als Coolshop is dan om te kijken naar de prijzen die ze hanteren en de service die je ontvangt. Vandaar dat we onder dit kopje wederom drie willekeurige artikelen uit het assortiment pakken om qua prijs te vergelijken met andere webshops.

LEGO Star Wars – Stormtrooper Helm

Je groeit ermee op of je ziet het nooit: Star Wars. In de loop der jaren heeft LEGO hel wat verschillende samenwerkingen opgestart, waardoor je ontzettend veel bekende franchises kunt namaken. Zo ook is er een heuse Stormtrooper Helm die je  kunt maken van LEGO. Deze set kost bij Coolshop wel €63,-, maar daar zitten de verzendkosten ook bij in. Dit is wel wat aan de forse kant. Dezelfde set koop je bij Amazon namelijk voor €50,26. Zelfs met verzendkosten kom je daar nog goedkoper uit. In totaal zijn er nog wel een stuk of vier webshops die goedkoper scoren dan Coolshop op dit product.

Amazon Kindle 2019 – 10th Gen

De ene persoon houdt van een volle boekenkast, waar de ander de ruimte graag besteed aan andere bezittingen. Een Amazon Kindle is een ideaal product in zo’n situatie, aangezien je daar allerlei e-books en PDF-bestanden op kunt zetten. Zo lees je overal en nergens je lievelingsverhalen. Bij Coolshop betalen we op het moment van schrijven een prijs van €105,- inclusief verzendkosten voor de Amazon Kindle 2019 – 10th gen. Dat is helemaal geen gekke prijs, als we die vergelijken met andere webshops. Op Amazon zelf kost dit model namelijk €139,99, een stuk duurder. De webshop die het dichtst in de buurt komt is Kijkshop.nl met een prijs van €109,-. Hier komt Coolshop goed uit de bus.

Rice – Soft Shell Trolley Suitcase – Selma’s Leaves Print

De Amazon Kindle van hierboven neem je ook makkelijk mee op reis. Pak deze in in de Rice Soft Shell Trolley met Selma’s Leaves Print. Deze trolley van het merk Rice kost op Coolshop €139,95, wat in Nederland ook weer de goedkoopste variant is voor dit product. Deze reiskoffer is ook op andere webshops verkrijgbaar, maar overal betaal je steevast €149,-. Zelfs op de officiële website van het merk Rice.


Waar komen de producten van Coolshop vandaan?

Coolshop hanteert geen vandaag besteld is morgen in huis principe. Voor vrijwel ieder product staat een levertijd genoteerd van twee tot en met vier werkdagen. In sommige gevallen is dat zelfs langer. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat je product ook daadwerkelijk uit Denemarken komt. We hebben ons best gedaan om een Nederlands adres van het bedrijf te traceren, maar deze hebben we tot dusver nog niet gevonden. Coolshop heeft wel haar eigen producten op voorraad, maar wel in een magazijn in Europa. Over het algemeen is een levering van een product binnen vier werkdagen dan alsnog meer dan prima.


Klantenservice

Gekochte producten van Coolshop komen zoals gezegd uit Denemarken. Dat is toch nog een flinke reis die ondernomen wordt, waar van alles mis kan gaan. Ook kunnen wij ons goed voorstellen dat je even een keer extra nadenkt voor je hier een product koopt ten opzichte van een Nederlandse webshop. Als de klantenservice dan verder in orde is om je vragen aan te kunnen stellen, is dit al een ander verhaal. We zochten de mogelijkheden voor je uit:

Chatten

Allereerst vonden we geen telefoonnummer van Coolshop. Aangezien ze opereren vanuit Denemarken, is dat waarschijnlijk ook niet gewenst. Als alternatief daarop is het mogelijk om met een medewerker van de webshop te chatten. De openingstijden van Coolshop zijn helaas niet al te denderend. Zo zijn ze enkel van maandag tot en met vrijdag bereikbaar en in het weekend niet. Enkel op vrijdag is dit van 9.00 – 16.00 uur. Alle andere dagen is dit een uur langer, namelijk van 9.00 – 17.00 uur.

Mailen

Geen tijd om een chatgesprek te voeren met een medewerker? Stuur dan een mailtje. Dit kan naar info@coolshop.nl. Er staat echter niet weergegeven wat de responstijd is. Enkel dat ze je zo snel mogelijk van een antwoord proberen te voorzien.

FAQ

Veel vragen die je hebt zijn al eens gesteld. Al deze vragen zijn netjes verdeeld onder verschillende onderwerpen, zoals betalingen, algemeen en retourneren. Voordat je direct contact zoekt met een medewerker adviseren we je eerst om hier een kijkje te nemen. Vaak is het enkel nodig om direct contact te zoeken als je vraag echt persoonsgebonden is.

Betaalmogelijkheden

Coolshop biedt zoveel verschillende producten voor alle leeftijdsgroepen, dat er voor de meeste mensen wel iets te vinden is. Dat volle winkelkarretje dient vervolgens wel afgerekend te worden. Bij Coolshop zijn er verschillende opties om je producten af te rekenen, welke redelijk doorgaands zijn. Denk daarbij aan iDeal en creditcard. Daarnaast is het mogelijk om te betalen via Apple Pay of achteraf met Klarna. Helaas behoort PayPal niet tot de mogelijke betaalopties.

Garantie

Over garantie valt bij Coolshop weinig te vinden. Ze hebben een nette pagina ingericht met algemene voorwaarden, maar helaas staat er praktisch niets over garantie. Wel wordt er veel gerept over ‘prijsgarantie’. Dit houdt in dat artikelen met dit symbool op geen enkele andere Nederlandse webshop duurder kunnen zijn. Is dit wel het geval? Dan past Coolshop dit prijs alsnog aan naar de laagste concurrent voor jou.

Dat is natuurlijk heel wat anders dan productgarantie. We lezen enkel terug dat op het moment dat je een product opent de garantie komt te vervallen. Ook staat er dat je defecte producten binnen drie maanden na aankoop terug mag sturen voor een gratis reparatie. Buiten deze termijn zijn er altijd reparatiekosten verbonden aan het opsturen. Reparaties zijn mogelijk vanaf een aanbetaling van €35,-.

Verzending

Zoals al eerder aangegeven duurt het gemiddeld twee tot vier werkdagen voordat je product wordt geleverd, omdat deze uit Denemarken komt. Voor elke bestelling, groot of klein, betaal je in ieder geval geen verzendkosten bij Coolshop. Grote kans dat deze bedragen wel al zijn inbegrepen bij de prijs. Bestellingen worden qua grootte geoptimaliseerd, zodat deze per brief of als pakket worden opgestuurd. Helaas staat op de verzendpagina niet met welk koeriersbedrijf het pakket binnen de Nederlandse grenzen uiteindelijk aan je wordt geleverd.


Retourneren

Binnen 14 dagen na aankoop mag je je beroepen op een retour zonder opgaaf van reden. Dat is wettelijk verplicht. Alle producten die je retour stuurt dienen in ongebruikte staat te zijn en in de originele verpakking teruggestuurt te worden. Zodra je binnen 14 dagen een retour aangeeft heb je nogmaals 14 dagen om het pakket terug te sturen. Zo heb je in totaal 28 dagen de tijd.

Er zijn producten die niet (volledig) retour kunnen en mogen naar Coolshop. Zo geldt voor games zeer strikt dat wanneer het folie / zegel is gebroken, deze niet meer retour wordt genomen. Deze worden daardoor niet meer beschouwd als in oorspronkelijke staat en daardoor afgekeurd. Het aankoopbedrag ontvang je in deze situaties dan ook niet terug. Heb je wel recht op een terugbetaling? Dan vindt deze binnen negen werkdagen na ontvangst plaats.


Zakelijk kopen (B2B)

Van origine is Coolshop een webshop die zich voornamelijk focust op de verkoop aan particulieren. Toch weten ze dat er ook voldoende bedrijven zijn die graag producten kopen die zij verkopen. Speciaal daarvoor heeft Coolshop een B2B pagina ingericht, waar jij je als bedrijf voor aan kunt melden. Zelf geeft de webshop hier aan dat je als bedrijf een fortuin kunt besparen op aankopen. Zo is het namelijk mogelijk om producten in bulk op te kopen tegen groothandelprijzen, ongeacht de grootte van jouw bedrijf. Op de B2B pagina geeft Coolshop alle volgende voordelen aan:

 • Toegang tot dezelfde winkel met geheel andere prijzen;
 • Speciale groothandelprijzen op vrijwel het gehele assortiment;
 • Je krijgt een manager account toegewezen van jouw bedrijf;
 • Er is altijd een klantenservice bereikbaar. Voor zakelijke afname ook telefonisch;
 • Het is mogelijk om producten op krediet te kopen en later af te rekenen;
 • Inschrijven is volledig gratis. Minimale afname van producten is wel €270,-

Om in aanmerking te komen als B2B klant van Coolshop dien je als bedrijf in het bezit te zijn van een Kamer van Koophandel uittreksel met bijbehorend BTW-nummer.


Korting en aanbiedingen

Coolshop biedt naast een groot assortiment ook verschillende mogelijkheden om een extra deal in de wacht te slepen. We sommen hieronder de opties alvast voor je op, zodat je zelf op de website kunt kijken waar je straks gebruik van wilt maken.

Kortingspunten sparen

Bij iedere aankoop die je doet, ontvang je binnen 21 dagen kortingspunten op je account. Hoe deze ratio precies is, is helaas niet bekend. Wel is bekend dat iedere 100 kortingspunten jou €1,- korting geven op je volgende aankoop. De minimumprijs voor een bestelling is altijd €1,-, ondanks dat je kortingspunten inwisselt. Kortingspunten zijn tot zes maanden na de orderdatum bruikbaar in je account. De kortingspunten zijn niet overdraagbaar naar een ander.

Outlet

Bovenin het menu vind je ook een knop met ‘outlet’. Hier vind je producten die binnenkort het assortiment verlaten, waardoor je nog een leuke last-minute deal kunt binnenharken. Je vindt hier producten vanover het gehele assortiment van de webshop door elkaar. Wees er hier wel snel bij, want producten die verdwijnen uit de outlet komen niet snel meer terug in het assortiment.

Aanbiedingen

Deze pagina is soortgelijk aan de outlet pagina en vind je in hetzelfde menu terug. Het verschil is hier dat de producten op de aanbiedingen pagina niet uit het assortiment verdwijnen, nadat de actie is afgelopen. Deze keren enkel terug naar hun originele adviesprijs.


Wel of niet kopen bij Coolshop?

Op Coolshop vind je een ruime verscheidenheid aan artikelen. Het assortiment schiet alle kanten op, waardoor er voor vrijwel iedereen wel iets is te vinden. Coolshop hanteert op een selectief aantal producten een ‘prijsgarantie’, waarbij het volgens hun onmogelijk is om een goedkopere deal in Nederland te krijgen. Vind je die wel, dan passen ze de prijs voor je aan. Verzendkosten hanteert de webshop niet, maar daar tegenover staat dat je maximaal vier werkdagen moet wachten op de levering. Het hangt er dus vanaf of je liever iets langer wacht dan bij een bestelling van een Nederlandse webshop of dat je toch voor de betere prijs kiest. Aan betrouwbaarheid ligt het in ieder geval niet bij Coolshop, dus voel je vrij om hier een product te kopen.


Tips voor kopen bij Coolshop?

Of je nou op zoek bent naar een nieuwe tuinslang of een cadeau voor je jarige neefje van drie: Coolshop biedt je in beide situaties de gepaste oplossing. Deze webshop gaat al lange tijd mee en heeft een uitgebreid assortiment. Neem de volgende tips mee tijdens je bezoek aan de website voor een optimale koperservaring.

 • Houd er rekening mee dat de levering van je product tot vier werkdagen in beslag neemt;
 • Kijk naar de ‘prijsgarantie’ sticker bij producten. Dit product zou je nergens goedkoper moeten vinden;
 • Bestel naar hartelust, je betaalt namelijk geen verzendkosten op je producten;
 • Zakelijke koper? Neem een kijkje op de B2B pagina en ontvang extra zakelijke voordelen;
 • Vind je niet iets voor jezelf? Verras iemand anders met een cadeau van Coolshop;
 • Spaar kortingspunten op voor meer korting op je volgende aankoop.

Beste alternatieven voor Coolshop?

Op Coolshop koop je speelgoed en elektronics naast tuingereedschap en beauty artikelen. Een ruime keuze voor jong en oud. Coolshop is lang niet de enige online webshop met zo’n uitgebreid assortiment. Neem ook eens een kijkje op een webshop die we eerder van een review voorzagen op ReviewGo:

Conrad

Conrad is een Duitse tegenhanger van Coolshop. Hoewle je hier ook speelgoed terugvindt, is Conrad in essentie meer gefocust op elektronica. De wachttijden op je bestelling zijn ongeveer even langs als bij Coolshop, aangezien je product niet uit Denemarken, maar uit Duitsland moet komen. Het assortiment van Conrad is werkelijk waar gigantisch, aangezien ze meer dan 750.000 artikelen in hun assortiment aanbieden.

Internet-Toys

Internet-Toys is een online webshop dat zich voornamelijk focust op de verkoop van speelgoed, waar je ook veel van vindt bij Coolshop. Internet-Toys is onderdeel van de overkoepelende organisatie TOM, welke in totaal 13 webshops beheert in verschillende categorieën. Binnen Internet-Toys switch je eenvoudig tussen al deze sites, waardoor je een ongekend aantal producten tegenkomt.

Dennisdeal

Dennisdeal is in de kern erg vergelijkbaar met Coolshop. Het enige verschil is dat Dennisdeal niet opereert vanuit Denemarken of Nederland, maar vanuit China. Mede daardoor hanteren ze over het algemeen zeer lage prijzen, maar de wachttijden zijn ook aanzienlijk langer. In het ergste geval wacht je twee maanden op een levering, maar dan heb je wel een goede deal in de wacht gesleept.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Spaar kortingspunten voor je volgende aankoop
 • Je betaalt geen verzendkosten
 • Uitgebreid en gevarieerd assortiment
 • Zakelijke aankopen mogelijk
Minpunten:
 • Telefonische klantenservice enkel voor zakelijke klanten
 • Weinig inhoudelijke informatie rondom 'garantie' te vinden
Ga naar Coolshop.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Coolshop

Website www.coolshop.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Coolshop.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement