Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Mobieltekoop review & ervaringen

Mobieltekoop
Ga naar Mobieltekoop.nl

Onze expert over Mobieltekoop:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Ben je op zoek naar een refurbished telefoon? Dan heb je de mogelijkheid om die bij Mobieltekoop te kopen. In de online refurbished markt zijn er tientallen aanbieders actief, waardoor er onderling flink wordt geconcureerd tegen elkaar.

In deze review nemen we Mobieltekoop onder de loep en kijken we hoe zij zich verhoden tegenover de andere partijen. Zijn ze qua prijs, kwaliteit en service van de bovenste plank of kan je toch beter ergens anders kijken? Dat lees je allemaal terug in deze review!

Waarom kies je voor Mobieltekoop?
 • Scoort goed op de prijs van toestellen
 • Uitgebreide informatie over garanties en wat je krijgt
 • Basic en Premium uitvoeringen
Ga naar Mobieltekoop.nl

Werkwijze Mobieltekoop

blank

Op Mobieltekoop koop je, zoals je ongetwijfeld uit de naam ophaalt, mobiele telefoons. Het gaat hierbij om toestellen van Apple en Samsung. Andere mobiele merken vind je hier helaas niet. Alle toestellen die je op Mobieltekoop koopt zijn refurbished, wat wil zeggen dat het mobiele toestellen zijn die eerder door iemand anders zijn gebruikt.

Alle toestellen worden door een professional onderzocht en eventuele mankementen worden uit het toestel gehaald. Zo koop je als het ware een praktisch nieuw toestel, hoewel het toestel alles behalve nieuw is. Een refurbished telefoon is daarom over het algemeen ook een stuk goedkoper dan een volledig nieuw toestel.


Gradaties toestellen bij Mobieltekoop.nl

Bij refurbished toestellen zijn er vaak verschillende gradaties die een webshop hanteert. Het ene toestel valt namelijk beter te redden dan een ander. Soms blijven er restanten van valschade aan de buitenkant zichtbaar, terwijl het toestel van binnen volledig functioneert. Als jij daar vrede mee hebt, kan je kiezen voor een lagere gradatie en minder geld betalen. Mobieltekoop hanteert voor haar mobiele toestellen twee verschillende gradaties, namelijk ‘Basic’ en ‘Premium’.

blank

Basic

De Basic variant van een mobiel toestel bij Mobieltekoop is de goedkoopste variant. Je betaalt minder geld en krijgt daar ook minder voor terug, wat vrij logisch is. Mobieltekoop geeft aan dat alle mobiele toestellen, ongeacht Basic of Premium, op meer dan 50 verschillende onderdelen en onderwerpen zijn getest. Op het moment dat jij een Basic toestel koopt, ga je akkoord met de volgende randvoorwaarden:

 • Mogelijk zichtbare gebruikerssporen op het toestel;
 • Zes maanden garantie;
 • 14 Dagen bedenktijd. Anders krijg je gewoon je geld terug
 • Geen garantie op de accu

Premium

Als je geen genoegen neemt met een Basic toestel en toch net wat meer geld te besteden hebt, ga je voor een Premium refurbished model. Afhankelijk van het model dat je kiest, is een Premium model vaak slechts een paar tientjes duurder. Heb je een leuk toestel gevonden in de webshop en ga je voor de Premium variant? Dan ga je akkoord met de volgende randvoorwaarden:

 • Mogelijk minimale gebruikerssporen op het toestel;
 • Twaalf maanden garantie;
 • 14 Dagen bedenktijd. Anders krijg je ook hier je geld terug;
 • Inclusief een oplader;
 • Garantie op de accu

Hoe worden de toestellen gecontroleerd?

Inhoudelijk is er weinig te vinden over de werkwijze van Mobieltekoop. Het enige dat we terugvinden bij iedere mobiele telefoon in het assortiment, is dat elk toestel op meer dan 50 punten wordt getest. Hoe die tests worden gedaan en op welke punten dat precies is? Dat laat de webshop verder helaas in het midden.


Keurmerken

Het kopen van een nieuwe telefoon is een weloverwogen keuze. Vooral als het gaat om een refurbished model, waarbij iemand anders met de binnenkant van het toestel heeft gespeeld. Alles natuurlijk ten goede van het toestel en voor jou als eindgebruiker.

Toch kan er altijd iets misgaan. Je wilt dan ook een toestel kopen bij een betrouwbare partij die het liefst ook is voorzien van enige keurmerken. Mobieltekoop is dan gelukkig ook in het bezit van het ‘Webshop Keurmerk’, welke tot stand is gekomen in overleg met de Consumentenbond.

Mocht er in hevige situaties iets niet goed gaan met Mobieltekoop en je komt er samen niet uit, kan je via het Webshop Keurmerk een claim indienen tot maximaal €10.000,-. Dat is in ieder geval fijn om achter de hand te hebben, maar de kans dat je dat nodig hebt is vrijwel miniem.

blank


Garantie en ruilen

Het ene refurbished toestel dat je koopt gaat al enkele jaren mee, waar het soms gaat om een toestel dat enkel in de showroom van een winkel heeft gelegen. Dat weet je op voorhand nooit, ongeacht of je een Basic of Premium toestel koopt. Fijn om te weten dat je in ieder geval garantie ontvangt op een toestel dat je koopt bij Mobieltekoop. Zoals in de werkwijze al aangegeven, varieert de garantie per uitvoering. Zo ontvang je standaard zes maanden garantie op een Basic toestel, met uitzondering van de accu. Koop je een Premium uitvoering? Krijg je twee keer zoveel garantie, namelijk twaalf maanden, waarbij ook de accu is inbegrepen. Vaak is dat die paar extra tientjes dan ook meer dan waard.

blank

Ervaar je tussentijds problemen met het toestel? Stuur deze dan op naar Mobieltekoop. Vervolgens voeren zij waar nodig een reparatie uit en ontvang je het toestel netjes terug. Op elk gerepareerde onderdeel ontvang je vanaf het moment van terugsturen nog eens drie maanden extra garantie. Met uitzondering van reparatie na vochtschade. Op het moment dat een toestel onder de garantie valt, zal Mobieltekoop eventuele retourkosten ook vergoeden. Valt een toestel niet meer binnen de garantietermijn? Ontvang je een volgens hen scherpe prijsopgave voor een eventuele reparatie.

Toestel ruilen

Sta je net met je gekochte refurbished iPhone XR. Je bent er ontzettend blij mee, maar al na vier maanden vertoont deze inhoudelijke mankementen. Dode pixels, de accu gaat nog maar een halve dag mee of iets totaal anders. Dit was niet wat je van je aankoop had verwacht. Je besluit het toestel terug te sturen naar Mobieltekoop voor reparatie. Je krijgt bericht terug: helaas, het toestel valt niet meer te redden. Gelukkig hoef je je dan geen zorgen te maken, aangezien je nog binnen de garantieperiode zit. Mobieltekoop stuurt je een vervangend, gelijkwaardig toestel op als inruil op je defecte toestel. Zo ontvang je alsnog een ‘nieuwe’ refurbished toestel en kan je weer verder met waar je gebleven was.

Verzenden, bijbehorende kosten en retour

Mobieltekoop werkt niet volgens een vandaag besteld is morgen in huis principe. Levertijden bij deze partij lopen op tot zeven werkdagen. Houd er dus rekening mee dat je even geduld moet hebben en in een geval van spoed ben je niet direct voorzien. Daartegenover geven ze aan de prijs van toestellen te kunnen drukken, waarop we later terugkomen in deze review. Mobieltekoop maakt gebruik van PostNL voor zowel briefpost als pakketten. Er wordt nergens op de site een woord gerept over verzendkosten bij een aankoop. In dat geval gaan we er dan ook vanuit dat deze voor kosten zijn van Mobieltekoop.  Enkel in het geval van een retour wordt er iets gezegd over verzendkosten. Deze zijn dan namelijk voor de consument, behalve in het geval van reparatie.

Eventuele terugbetaling vindt plaats op dezelfde manier waarop jij de initiële eerste betaling hebt gedaan. Binnen welke termijn je het geld teruggestort krijgt op je rekening staat echter niet vermeld. Extra transactiekosten komen hier gelukkig niet bij kijken.

Betalen

Mobieltekoop functioneert verder gewoon als reguliere webshop. Je voegt een product toe aan je winkelkarretje en rekent deze vervolgens af. Dit doe je bij Mobieltekoop via iDeal, handmatige bankoverschrijving of met je pinpas als je het toestel in de winkel afhaalt. Mobieltekoop levert ook aan mensen in België, welke via Bancontact kunnen betalen. PayPal en creditcard accepteert de webshop helaas niet.


Contact en klantenservice

Ervaar je problemen of ben je dringend op zoek naar advies van een expert? Dan wil je graag een medewerker van Mobieltekoop spreken. Er zijn verschillende manieren om het bedrijf te benaderen en we zetten ze hier voor je op een rijtje:

Bellen

De snelste manier om iemand te spreken is door simpelweg een belletje te doen naar Mobieltekoop. Het telefoonnummer waarop je ze bereikt is 070-5690077. Er staan helaas geen openingstijden van de klantenservice op de site genoteerd, waardoor het gokken is of er iemand opneemt. Wel vinden we openingstijden van de winkel van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 17.30 uur. Mocht er uiteindelijk niemand opnemen, dan kan je altijd nog…

Mailen / contactformulier

…schriftelijk contact opnemen met Mobieltekoop. Daarvoor heb je twee opties, namelijk mailen of gebruik maken van het contactformulier op de site. In beide gevallen ontvang je vanzelf een mail terug, hoewel we niet weten wat de responstijd is per mail. Zelf mailen vanuit je mailbox? Dan kan dat naar support@mobieltekoop.nl met je vraag.

Fysieke winkel

Het is ook altijd mogelijk om zelf een bezoekje te brengen aan de winkel van Mobieltekoop. Er is echter maar één fysiek filiaal en deze vinden we in Voorburg, Zuid-Holland. Handig voor als je in de buurt woont, maar als je eerst het hele land moet doorkruisen, adviseren we je eerder genoemde contactmogelijkheden te gebruiken.  Het adres waarop je Mobieltekoop vindt is:

Raadhuisstraat 47A
2271DG Voorburg
Nederland


Prijs / kwaliteit

blank

In Nederland zijn er tientallen refurbished webshops te vinden die allemaal tegen elkaar op concurreren. De meeste van deze webshops bieden Apple en Samsung producten aan, omdat deze het meeste in trek zijn. Op het gebied van kwaliteit is het lastig oordelen hoe dit in de praktijk is, omdat ieder toestel apart is behandeld en gereviseerd. Vaak gebeurt dat gewoon goed en gaat het toestel nog lang genoeg mee. Het is voor nu interessant om te kijken naar hoe de prijzen zich op deze webshop verhouden, vergeleken met andere refurbished aanbieders.

Hoe duur is Mobieltekoop vergeleken met andere aanbieders?

Om erachter te komen hoe Mobieltekoop zich verhoudt tot andere aanbieders, nemen we drie verschillende toestellen uit het assortiment. Deze vergelijken we qua prijs en staat met andere aanbieders. Hierbij gebruiken we op het moment van schrijven de iPhone 8 64GB, iPhone 6S 16GB en de Samsung Galaxy S9 64GB.

iPhone 8 64GB

Ongeacht de kleur van het toestel, vinden we de iPhone 8 64GB terug voor €229,- (Basic) of €254,- (Premium) terug in het assortiment. We vinden het toestel voor exact dezelfde prijs terug op Mobico en tien euro duurder bij Swappie.com. Een goedkopere optie dan deze van Mobieltekoop vinden we niet, waardoor je qua prijs / kwaliteit in ieder geval goed zit. Enkel voor een ‘versleten’ status vinden we het toestel goedkoper terug bij Swappie.com, namelijk voor €209,-.

iPhone 6S 16GB

De iPhone 6S 16GB is een wat oudere iPhone, maar nog steeds flink in trek. De iPhone 6S 16GB refurbished kost bij Mobieltekoop €114,- (Basic) of €139,- (Premium). Als we dat vergelijken met andere aanbieders voor dit toestel, scoort Mobieltekoop erg goed. Op ReBuy vinden we het toestel terug vanaf €132,99 en op Greenmobile zelfs pas vanaf €144,-. Enkel op eBay en Marktplaats vinden we goedkopere versies, maar dan koop je natuurlijk van een andere particulier zonder garanties. Je dient enkel iets langer te wachten op de levering van het toestel via Mobieltekoop dan bij andere aanbieders.

blank

Samsung Galaxy S9 64GB

Naast Apple toestellen, vind je ook mobiele telefoons van Samsung terug in het assortiment. We vergelijken hier het vlaggenschipmodel, de Samsung Galaxy S9 64GB. Bij Mobieltekoop vinden we dit toestel terug in een Basic uitvoering voor €259,- en voor een Premium uitvoering betaal je €284,-. Dit toestel vinden we slechts bij één andere aanbieder voor een goedkopere prijs dan op Mobieltekoop, namelijk bij ReBuy. Daar gaat dit toestel refurbished weg vanaf €237,99. Bij alle andere aanbieders is het toestel duurder dan op Mobieltekoop.

BTW/ marge-regeling

Op Mobieltekoop vinden we niets specifieks terug over de eventuele mogelijkheid om een marge-regeling te treffen over de BTW. Wel ontvang je van ieder product dat je hier koopt netjes een facutuur met daarop 21% BTW genoteerd. Deze kan je dus zakelijk gewoon declareren, indien gewenst.


Aanbod

We zijn al een paar keer kort ingegaan op het aanbod van Mobieltekoop, maar nu gaan we wat dieper in op de daadwerkelijke producten die je vindt op deze webshop. Het gaat hier vooral om mobiele telefoons van Apple en Samsung. Daarbovenop vinden we nog bijbehorende accessoires die het mobiele gemak vergroten.

Apple

Bij Mobieltekoop vinden we niet alle nieuwste Apple modellen terug in het assortiment. In tegenstelling tot andere refurbished aanieders is het aanbod schaarser, maar er zijn alsnog voldoende modellen die nog een poosje mee kunnen. Het oudste model dat we terugvinden in het assortiment is de iPhone 6S, waar het meest recentde model de iPhone XR is. In totaal zijn er zes verschillende iPhones verkrijgbaar.

blank

Naast iPhones vind je ook een klein assortiment aan Apple Watches. Het gaat hier in totaal om twee stuks uit de tweede serie. Ook deze Apple Watches zijn gereviseerde modellen, alleen zijn deze enkel in één staat verkrijgbaar. Hierop ontvang je standaard twaalf maanden garantie en je krijgt altijd een oplader meegeleverd.

Samsung

Het andere paradepaardje in de webshop is Samsung. Daarvan vinden we op het moment van schrijven vier verschillende modellen in het assortiment, variërend van de Galaxy S7 tot en met de S10. Van andere reeksen uit het Samsung assortiment is niets verkrijgbaar. Wel zijn alle modellen in verschillende kleuren verkrijgbaar en met verschillende opslaggroottes.

Accessoires

Op het moment dat je een Premium toestel koopt op de webshop, ontvang je altijd een oplader erbij. Mocht je toch een Basic variant kiezen en op zoek zijn naar een aparte oplader, kan je die altijd apart bij kopen onder de categorie ‘accessoires’. Naast opladers vinden we hier ook oordopjes, draadloze opladers en screenprotectores. Alles om meer plezier uit je mobiele toestel te halen en / of deze beter te beschermen tegen mogelijke mankementen.


Levertijd

Qua prijs scoort Mobieltekoop over het algemeen erg goed, maar daar staat wel wat tegenover. Je dient namelijk langer te wachten dan gemiddeld voordat je bestelling arriveert. Elke bestelling die je plaatst heeft tot zeven werkdagen nodig, voordat deze wordt geleverd. Afhankelijk van wat belangrijk is voor je, dien je dat in acht te nemen. Wil je een goedkoper refurbished model scoren? Dan ben je bij Mobieltekoop aan het juiste adres. Heb je meer haast en ben je bereid iets meer te betalen voor een snellere levering? Kijk dan eens naar één van de andere Refurbished Webshops die we al hebben behandeld met een review.


Verkopen aan Mobieltekoop

blank

Veel refurbished webshops bieden particulieren de mogelijkheid om hun oude en soms defecte toestellen te verkopen aan hen, tegen een lage prijs. Zo poetsen zij de modellen weer op en verkopen deze weer als refurbished door. Mobieltekoop heeft helaas geen Mobielverkoop optie, waardoor het hier enkel bij het kopen van mobiele telefoons blijft. Als je zelf van je oude toestel afwilt, dien je op zoek te gaan naar een andere partij.


Is Mobieltekoop betrouwbaar?

Onder het kopje ‘Klanttevredenheid’ hebben we het al even gehad over de betrouwbaarheid van Mobieltekoop. Zoals aangegeven ontvangen ze gemengde reacties. Veel mensen die hun bestelling plaatsen ontvangen hun pakket ook volledig volgens afspraak, aangezien Mobieltekoop vanuit zichzelf een lange levertijd hanteert.

De meeste klachten zijn vervolgens ook rondom de levertijd van hun toestel. Dat kan er ook door komen dat de koper van het product niet had gelezen dat een levering zeven dagen duurt. Het enige waar Mobieltekoop nog aan zou kunnen werken is de bereikbaarheid volgens veel mensen. Toch kunnen we over het algemeen zeggen dat je prima je refurbished toestel bij Mobieltekoop kunt kopen.


Waarom kies je voor Mobieltekoop?

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon van het merk Apple of Samsung? Dan ga je naar Mobieltekoop. Je vindt er niet de allernieuwste modellen terug in het assortiment, maar voldoende modellen die nog wel een poosje meegaan.

Qua prijs scoort de website erg goed, waardoor je over het algemeen ook een goede deal maakt met je aankoop op deze website. Enkel de mensen die met spoed een nieuw toestel nodig hebben, adviseren we om te kijken bij een andere refurbished aanbieder die we hebben behandeld. De levering van een toestel is aan de lange kant bij Mobieltekoop met maximaal zeven werkdagen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Scoort goed op de prijs van toestellen
 • Uitgebreide informatie over garanties en wat je krijgt
 • Basic en Premium uitvoeringen
Minpunten:
 • Klantenservice slecht bereikbaar
 • Levering duurt tot zeven werkdagen
Ga naar Mobieltekoop.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Mobieltekoop

Ervaring geschreven door Harm
22 februari 2021
Goede tweedehands

De best gekozen naam voor een telefoonwinkel allertijden natuurlijk. Ik had mijn telefoon laten vallen en die was dus direct niet meer te gebruiken. Ik had niet veel geld en heb daarom letterlijk online op mobiel te koop gezocht. Zo kwam ik dus bij deze webshop met dezelfde naam uit. Ik heb er hetzelfde toestel als ik had gekocht. Dat ook nog eens ongeveer in dezelfde staat was. Daardoor leek het dus net of er niks gebeurd was. Als ik hem niet had laten vallen was ik natuurlijk goedkoper uit geweest, maar gezien de situatie was dit dus de gemakkelijkste deal. Ik denk erover om voortaan altijd zo te kopen.

Ervaring geschreven door Rolinda
28 januari 2021
Goede kwaliteit

Mijn telefoon is echt onmisbaar in mijn situatie. Dus toen ik de mijne kapot had laten vallen moest ik snel iets anders. Ik wilde niet duur uit zijn, want ik koop ieder jaar het nieuwste model door mijn oude te verkopen. Zo kwam ik bij Mobieltekoop.nl terecht. Daar kan je namelijk goede telefoons van acceptabele kwaliteit vinden voor een lage prijs. Dat is wel zo fijn, want op die manier kan ik er dus ook zeker van zijn dat ik er goed gebruik van kan maken tot het nieuwste model uitkomt. Ik kan dit je zeker aanraden als je zelf goedkoop iets nieuws zoekt!

Ervaring geschreven door Roan
25 januari 2021
Op de prijs gelet

Ik ben eigenlijk alleen maar bij Mobieltekoop uitgekomen vanwege de prijs. Die is namelijk nergens beter. Ik kwam er pas later achter dat het om refurbished toestellen ging en wat dat eigenlijk betekent. Heb er geen spijt van gehad. Mijn iPhone doet het even goed als een nieuwe. En ik moet toch even de tijd overbruggen tot de nieuwe uitkomt, maar mijn oude was echt helemaal versleten. Dat je het op deze manier kan aanpakken is dan ook voor mij de ideale manier. Daarnaast lijkt het me eigenlijk ook gewoon veel beter voor het milieu, dus waarom zou je het dan eigenlijk niet doen? Ik kan het je in ieder geval wel gewoon aanraden om te doen.

Ervaring geschreven door Hendrik
25 januari 2021
Premium telefoon

Mijn iPhone was gestolen of kwijt en ik had toch een andere nodig. Maar ja, wat doe je dan als je ineens een telefoon nodig hebt, maar niet ineens het geld hebt. Dan ga je op zoek naar de beste alternatieven. Zo ben ik bij Mobieltekoop gekomen. Ik kende het concept refurbished wel, maar dacht dat dat gewoon een chique woord voor tweedehands was. Gelukkig weet ik nu wel beter, want het is veel meer. Tenminste, wanneer je voor een premium telefoon bij Mobieltekoop gaat, zoals ik heb gedaan. Dit zijn de toestellen die bijna als nieuw beschouwd kunnen worden, maar niet net zoveel kosten. Dat betekent dus dat je in alle opzichten voordeel ervan hebt. Ik denk erover om mijn aankoop van een heel nieuw toestel nog even uit te stellen, zo goed is deze nog.

Ervaring geschreven door Liz
25 januari 2021
Garantie

Ik kocht ook een refurbished toestel bij Mobieltekoop. Maar dat viel dus dik tegen. Het was namelijk zo dat het toestel na twee dagen van gebruik al kapot ging. Dus ik had eigenlijk al alle vooroordelen over dit soort oplichters. Maar wel geprobeerd mijn geld terug te krijgen natuurlijk. Maar toen werd ik positief verrast. Want Mobieltekoop heeft namelijk een uitgebreid programma voor ruilen en garantie. Daardoor kon mijn probleem dus heel simpel worden opgelost. Ik had al binnen enkele dagen weer een andere telefoon. Toen was wel alles goed. Dus nu ben ik er alsnog heel tevreden over. Topwinkel met een hele goede service, vind ik.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Mobieltekoop

Website www.mobieltekoop.nl
Sterren
Ervaringen
84% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Mobieltekoop.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies