Tips over online webshops, diensten & producten

Kickz review & ervaringen

Kickz
Ga naar Kickz.com/nl

Onze expert over Kickz:

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2021

In Nederland is basketbal lang niet zo’n grote sport als bijvoorbeeld voetbal of de Formule 1. Toch is er een uitgebreide fanbase van deze sport. Daar springt online webshop Kickz uitermate goed op in. Deze webshop focust zich namelijk op allerlei basketbal gerelateerde sportproducten. Dat gaat van jerseys en sportspullen tot bijbehorende accessoires. Deze webshop opereert volledig vanuit Duitsland, maar is inmiddels ook flink doorgegroeid in Nederland. Hoe zij zich verhouden ten opzichte van andere aanbieders? We zochten het voor je uit middels deze review.

Waarom kies je voor Kickz?
 • Veel Sale opties
 • Klantenservice is zes dagen per week geopend
 • Mogelijkheid om je in te schrijven voor sneaker raffles
Ga naar Kickz.com/nl

Wat is Kickz?

Kickz is een online winkel voor streetwear, sneakers en allerlei andere kleding. Hoofdzakelijk is de kleding op de webshop gefocust op alles wat met basketbal te maken heeft. Van origine is dit een Duitse webshop, maar tegenwoordig opereert Kickz in meerdere landen. Zo heeft de webshop ook een geheel eigen Nederlandse aftakking. Toch bevindt het hoofdkantoor van dit bedrijf zich nog steeds in Munchen, Duitsland. Alle bestellingen die je plaatst komen dus ook gewoon uit Duitsland. Ondanks het feit dat de website wel geheel in het Nederlands in te stellen is. Verder is er weinig bedrijfsinformatie te vinden over Kickz. We weten dus niet precies in welk jaar het bedrijf is opgericht.


Is Kickz betrouwbaar?

Over het algemeen kan je prima een bestelling plaatsen op Kickz. Je dient alleen iets langer te wachten tot je bestelling wordt geleverd dan wanneer je dit bij een Nederlandse webshop doet. Zo komt je bestelling namelijk uit Duitsland. Gemiddeld hanteert het bedrijf daarom ook een levertijd van drie tot vijf werkdagen. Houd daar vooraf rekening mee, want uit recensies is gebleken dat mensen een levering binnen 24 uur verwachten.

Dat zien we in ieder geval terug in beoordelingen op Trustpilot. Ondanks dat er veel mensen zijn die een positieve ervaring hebben met Kickz, zijn er ook voldoende mensen die de diensten van het bedrijf laken. Zo heeft het bedrijf op het moment van schrijven een kleine 900 recensies ontvangen via dit platform. Daarover is een niet al te hoge score geboekt van 2,7 op de schaal van 5 sterren. Volgens de meesten is het bedrijf lastig te benaderen voor vragen of klachten. Daarover gaan we later in de review dieper in. Ook zijn er veel positieve reacties te vinden van mensen die hun bestelling binnen drie a vier dagen in huis hadden.


Aanbod Kickz

Het aanbod van Kickz bestaat dus grotendeels uit streetwear, sneakers en kleding die zich focussen op basketbal. Dit gaat van de grote merken als Nike en Adidas tot Carhartt. In de praktijk gaat dit om schoenen en kledingstukken als T-shirts, hoodies en sportbroeken. Maar je vindt hier dus ook heuse jerseys terug van je lievelingsclubs uit de basketbalwereld. Zowel voor mannen als vrouwen is er wel iets te vinden in de webshop. Voor kinderen adviseren we je om ergens anders te kijken, aangezien Kickz enkel en alleen volwassen maten hanteert.

Naast al die kledingstukken, vind je ook allerlei verschillende accessoires terug in de webshop. Denk daarbij aan tassen, sportsokken en caps. Al met al bestaat het assortiment van Kickz uit honderden verschillende accessoires en duizenden verschillende kledingstukken. Zo is er voor ieder wat wils wat te vinden.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Net zoals veel andere webshops vind je op Kickz een uitgebreid productaanbod op het gebied van kleding en accessoires. Al die grote A-merken zijn uiteraard niet alleen verkrijgbaar op Kickz. Deze vind je net zo goed terug bij andere webshops. Het is daarom handig om te weten hoe de prijzen van een webshop als Kickz zich verhouden ten opzichte van een ander. Op het gebied van kwaliteit heb je simpelweg wel een beeld over wat Nike, Adidas en Carhartt je te bieden hebben. Daarom pakken we hier wederom drie willekeurige producten uit het assortiment van Kickz en vergelijken de prijs met andere aanbieders.

NIKE AIR MAX 270 REACT SE

Allereerst nemen we een kijkje naar bovengenoemde Nike Air Max schoenen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Air Max op de markt en daar verschijnen ook telkens weer nieuwen van. Altijd wel weer leuke nieuwe kleuren om je stijl mee te completeren. Op het moment van schrijven hanteert Kickz een prijs van €89,99 voor deze paar Nike Air Max. Dat is bijna de goedkoopste op de markt, want op Bol.com betaal je voor dezelfde schoenen €79,99. Op de derde plek kosten deze schoenen direct al flink wat duurder. Op Distance.eu betaal je namelijk €115,99 voor dezelfde schoenen. Hier scoort Kickz dus lang niet slecht.

NIKE NBA SWINGMAN JERSEY SELECT SERIES MVP GIANNIS

Op Kickz kan je dus ook terecht voor de allernieuwste jerseys van je lievelingsclubs in het basketbal. Momenteel is een grote speler in de NBA namelijk Giannis Antetokounmpo van de Milwaukee Bucks. Lang niet gek dat zijn jerseys dan ook flink in trek zijn. Je betaalt wel fors voor een dergelijk shirt. Op Kickz kost zo’n jersey van deze topspeler namelijk €139,95. Toch is dit een marktconforme prijs. Ook op de site van Nike betaal je dezelfde prijs voor dit product. We vinden deze jersey vooralsnog nergens anders terug.

JORDAN H86 JUMPMAN FLOPPY

Ook voor de allernieuwste caps kan je terecht op Kickz. Zo vind je hier een uitgebreid assortiment van caps van het merk Jordan. Uiteraard van de grote basketballe Micheal Jordan. Deze caps zijn bij Kickz verkrijgbaar voor een prijs van €17,99. Dit is zowaar het goedkoopste op de gehele online markt voor deze caps. Dezelfde cap kost namelijk €18,75 op de webshop van Zalando. Pas daarna zien we dit product terug bij meerdere, andere webshops voor een prijs van €24,95.


Waar komen de producten van Kickz vandaan?

Kickz is zoals eerder in de review aangegeven een van origine Duitse organisatie. Zij hebben hun website beschikbaar gesteld in meerdere talen en opereren door geheel Europa. Toch voert Kickz al haar bedrijfsvoering nog steeds uit vanuit Duitsland. Plaats jij een bestelling op de webshop? Dan komt je bestelling uit een magazijn in Duitsland. Daardoor kan het tot vijf werkdagen duren voordat jij je bestelling in huis hebt. Houd daar voordat je iets koopt op de webshop altijd rekening mee. Uiteindelijk produceert Kickz al die producten niet zelf. Die worden ook ergens ingekocht en waarschijnlijk rechtstreeks bij de fabrikanten van al die producten. Onder wat voor omstandigheden al die kledingstukken en accessoires uiteindelijk worden geproduceerd is verder ook niet bekend.


Klantenservice

Zodra je kleding koopt kan het altijd zo zijn dat deze in de praktijk niet helemaal passen zoals jij had gehoopt. Erg jammer. Of misschien wil je iets kopen, maar is iets nog niet geheel duidelijk op basis van de productbeschrijving op de site. Allerlei redenen om eens contact op te nemen met de klantenservice van Kickz. Maar hoe? Dat lees je hieronder:

Help

Op veel sites vind je een pagina terug met daarop een FAQ of Veelgestelde Vragen. Op Kickz vind je ook een dergelijke pagina, maar deze gaat onder de naam ‘Help’. Deze vind je onderin de footer van de site terug en helpt je met antwoorden op veel vragen. Denk daarbij op vragen rondom bestellingen, betalingen en garanties. Vind je hier toch geen antwoord dat op jouw situatie van toepassing is? Dan kan je altijd nog:

Bellen

Allereerst is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de webshop van Kickz. Houd er daarmee ook rekening mee dat je contact opneemt met een Duits telefoonnummer. Grote kans dat je ook in het Duits te woord wordt gestaan. Dit staat helaas niet weergegeven in de informatie. Het telefoonnummer dat je dient te bellen is +49089-32478160. De openingstijden van de klantenservice zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 20.00 uur. Op zaterdag is de klantenservice geopend tussen 10.00 en 20.00 uur. Op zondag is de telefonische helpdesk gesloten.

Mailen

Geen interesse om naar een Duits nummer te bellen? Snappen we volledig! Je stuurt je vraag net zo eenvoudig per mail naar het bedrijf. Daarvoor stuur je je vraag naar info@kickz.com. Hoe lang het duurt voordat je een reactie krijgt staat niet weergegeven. Enkel dat dit ‘zo snel mogelijk is’. Zij hanteren dezelfde openingstijden als de telefonische helpdesk. Volgens de reviews op Trustpilot is dit niet de snelste manier waarop het bedrijf reageert. Sommige mensen geven zelfs aan nooit een reactie op hun vraag te hebben gekregen.

Betaalmogelijkheden

Het maakt niet uit wat je aan je winkelmandje toevoegt, uiteindelijk dien je het opgelopen totaalbedrag te betalen. Na je betalingsplicht komt die bestelling uiteindelijk vanzelf je kant op. Helaas is het op Kickz niet mogelijk om ontzettend veel betalingsmethodes te gebruiken. Zo hanteert de webshop bijvoorbeeld geen mogelijkheid tot iDeal. Je dient je betaling uit te voeren via Mastercard, Visa, PayPal of Apple Pay. Dit zijn de smaakjes waaruit je kunt kiezen op de webshop.

Garantie

Op het gebied van garantie vinden we geen aparte pagina terug op de website van Kickz. Hiervoor dienen we echt de algemene voorwaarden van het bedrijf in te duiken. Daar vinden we namelijk wel wat informatie terug over eventuele garanties. Zo dien je defecten of je ontevredenheid binnen 14 dagen aan het bedrijf door te geven. Daarnaast ontvang je twee jaar garantie op ieder gekocht kledingstuk. Deze termijn gaat in vanaf de datum waarop jij het product hebt ontvangen. Uiteindelijk is dit alleen van toepassing op defecten die niet hadden mogen gebeuren. Reguliere slijtage valt hier niet onder. Ook op het gebied van basketbalschoenen dekt Kickz zichzelf op voorhand in. Zo geven ze aan dat de levensduur van basketbalschoenen gemiddeld zo’n drie maanden is bij normaal gebruik.

Verzending

Houd er rekening mee dat je gekochte producten uit Duitsland moeten komen. Daardoor betaal je in ieder geval over je eerste €99,99 aan producten via Kickz verzendkosten. Deze verzendkosten bedragen €4,90 per bestelling. Iedere bestelling vanaf honderd euro, daarover hoef je geen verzendkosten te betalen. Verder staat niet weergegeven van welk koeriersbedrijf Kickz gebruik maakt. Daar kom je vanzelf achter zodra de koerier bij jouw deur aanbelt.

Retourneren

Zoals onder garantie al aangeven heb je op iedere aankoop 14 dagen bedenktijd. Dit staat ook wettelijk vastgelegd, waardoor Kickz zich hieraan dient te houden. Om gebruik te maken van je retourrecht, dienje het bedrijf eerst in te lichten. Daarvoor dien je een mail te sturen naar versand@kickz.com. Ofwel, een Duitse aftakking van de klantenservice. Stuur daarbij alle informatie over de bestelling die je hebt. Denk daarbij aan foto’s van het product, orderbevestiging en bijbehorende ontvangen mails. Uiteindelijk betaalt Kickz het aankoopbedrag weer aan je terug. Dit doen zij op de betaalwijze waarop jij de bestelling in eerste instantie hebt geplaatst. Deze terugbetaling vindt binnen 14 dagen na ontvangst door het bedrijf plaats.


Raffle

Nog steeds verschijnen er telkens nieuwe, unieke sneakers. Deze worden in een beperkte oplage aangeboden. Speciaal daarvoor dien je je aan te melden voor zogenaamde raffles. Dit zijn loterijen waarbij een select aantal mensen wordt geselecteerd die deze nieuwe soort sneakers mogen kopen. Ook via Kickz is het mogelijk om jezelf aan te melden voor deze raffles. Hiervoor dien je minimaal 16 jaar te zijn en het is mogelijk om je slechts één keer per raffle aan te melden. Meld je je vaker aan voor dezelfde raffle? Dan word je van deelname uitgesloten. Win je een raffle? Dan heb je maximaal 72 uur de tijd om die schoenen te kopen. Ben je te laat? Dan word je plekje vergeven aan een ander.


Korting en aanbiedingen

Wat is er nog leuker aan het shoppen van nieuwe kleding en accessoires? Nieuwe kleding en accessoires kopen met korting! Het is altijd leuk om een lagere prijs dan normaal te betalen voor iets. Of dat nu voor kleding is of een product in de supermarkt. We zochten daarom voor je uit of het ook mogelijk is om korting(en) in de wacht te slepen bij Kickz. Onze bevindingen vind je hieronder op een rijtje:

Nieuwsbrief

Allereerst adviseren we je om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Kickz. Al is het alleen maar om direct een kortingscode van tien euro in je mailbox te ontvangen. Of je uiteindelijk ingeschreven blijft op de nieuwsbrief, dat is geheel aan jezelf. Ook word je via deze weg als eerste op de hoogte gehouden van eventuele nieuwe raffles. Zo heb je als eerste de mogelijkheid om je in te schrijven voor die nieuwe, exclusieve sneakers.

Sale

Bovenin het menu van Kickz vind je een pagina met ‘Sale’. Daarop vind je alle producten uit het assortiment van de webshop die op dat moment voor een lagere prijs verkrijgbaar zijn. De Sale pagina hier is weer opgedeeld uit allerlei losse aanbiedingen pagina’s. Deze zijn allemaal gericht op individuele merken of op een geslacht. Kortingen op de Sale pagina lopen uiteindelijk wel op tot 70% van de reguliere adviesprijs. Is toch mooi meegenomen en scheelt een flinke duit in de portemonnee.

Season Sales

Elk seizoen vraagt om geheel eigen artikelen. Zo zijn T-shirts veel meer in trek in de zomer en verkopen hoodies beter in de winter. Daar speelt Kickz met haar aanbiedingen ook op in. Op de homepagina van de webshop vind je daarom seizoens gerelateerde sales terug. Deze kortingen lopen op tot wel 60% van de normale adviesprijs.


Wel of niet kopen bij Kickz?

Ben je specifieke op zoek naar unieke NBA kleding? Dan slaag je ongetwijfeld op Kickz. Ben je op zoek naar Nike Air Max schoenen of van enig ander merk? Dan vind je hier ook. Maar de producten vind je net zo goed op andere, vergelijkbare aanbieders. Kijk dus daarom vooral zelf waar een dergelijk product voor jou het meest aantrekkelijk verkrijgbaar is. Houd er daarnaast rekening mee dat je aankoop altijd uit een magazijn in Duitsland komt. De levertijd kan daarom oplopen tot vijf werkdagen. Misschien is het mogelijk om hetzelfde product bij een vergelijkbare Nederlandse webshop aan te schaffen. Daarvoor dien je zelf even op onderzoek uit te gaan. De klantenservice van Kickz is in ieder geval zes dagen per week bereikbaar. De telefonische klantenservice is echter wel een Duits telefoonnummer. Als alternatief is het altijd mogelijk om een mail te sturen. Het is helaas alleen niet bekend hoe lang het duurt voordat je een reactie krijgt op die mail.


Tips voor kopen bij Kickz

Toe aan een nieuw paar sneakers of basketbalkleding? Dan heb je ontzettend veel opties om uit te kiezen bij Kickz. Neem daar de volgende tips bij in acht om je koopervaring te verbeteren:

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €10,- korting op je eerste aankoop;
 • Blijf daarmee ook als eerste op de hoogte van nieuws en eventuele raffles;
 • Houd er rekening mee dat de levering tot vijf werkdagen op zich laat wachten;
 • Houd de Sale pagina in de gaten voor aanbiedingen die oplopen tot 70%;
 • Schrijf je in voor een raffle en haal unieke, exclusieve sneakers in huis;
 • Houd er rekening mee dat je per product twee jaargarantie ontvangt van de webshop

Beste alternatieven voor Kickz

Kickz is zeker niet de enige webshop waar je terechtkunt voor je sneakers, schoenen en basketbalkleding. Vind je hier geen ideaal kledingstuk dat bij je past? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende webshops:

Maison Lab

Op de webshop van Maison Lab kun je outlet kleding, schoenen, tassen en andere accessoires vinden van merken zoals New Balance, Versace, Eastpak, Ted Baker, Fabienne Chapot en Levi’s. Alle prijzen zijn altijd met 50% korting!

Sidestep-Shoes

Sidestep-Shoes is een online webshop waarop je ook terechtkunt voor allerlei soorten schoenen. In tegenstelling tot Sneakersenzo heeft Sidestep ook diverse fysieke winkels in Nederland. Liever zelf passen? Bezoek dan een van de filialen.

Sneakersenzo

Sneakersenzo is een online webshop voor sneakers, tassen en pantoffels. Je vindt er de grootste A-merken hand in hand met kleinere, minder bekende merken. De webshop gaat al een paar jaren mee en is voor veel sneaker liefhebbers een gerenommeerde naam.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel Sale opties
 • Klantenservice is zes dagen per week geopend
 • Mogelijkheid om je in te schrijven voor sneaker raffles
Minpunten:
 • Bestellingen moeten nog uit Duitsland komen
 • Telefonisch enkel bereikbaar via een Duits nummer
Ga naar Kickz.com/nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Kickz

Website www.kickz.com/nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Kickz.com/nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement