Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Sneakersenzo review & ervaringen

Sneakersenzo
Ga naar Sneakersenzo.nl

Onze expert over Sneakersenzo:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Sneakersenzo is een online webshop voor sneakers, tassen en pantoffels. Je vindt er de grootste A-merken hand in hand met kleinere, minder bekende merken. De webshop gaat al een paar jaren mee en is voor veel sneaker liefhebbers een gerenommeerde naam. We zochten voor je uit of ze die status waard zijn en waaraan ze dat dan precies verdienen. Al die bevindingen hebben we voor je vastgelegd in deze review. Lees je mee?

Waarom kies je voor Sneakersenzo?
 • Veel grote A-merken
 • Ruim assortiment
 • Snelle levering
 • Geen verzendkosten
Ga naar Sneakersenzo.nl

Wat is Sneakersenzo?

blank

Sneakersenzo is een online webshop waar je terecht kunt voor sneakers. Sinds 2015 is deze webshop actief en je vindt er de grootste A-merk sneakers terug. Ze geven aan te staan voor goede kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Sneakers voor jong en oud en af en toe ook nog eens exclusieve producten. Koop eenvoudig en snel je nieuwste sneakers op Sneakersenzo en je kunt weer even vooruit.


Is Sneakersenzo betrouwbaar?

Sneakersenzo is in de wereld van de online sneakers een begrip. Ofwel: het is een betrouwbare webshop waar jij alles rondom sneakers kunt kopen. Allereerst zijn ze in het bezit van het Webshop Keurmerk, waarbij ze in ieder geval aan de nodige voorwaarden voldoen om als webshop te mogen opereren. Daarnaast zijn ze aangesloten bij diverse reviewsites, waar de beoordelingen over het algemeen ook lovend zijn.

Allereerst de bekendste van allemaal: Trustpilot. Hier ontvangt Sneakersenzo op het moment van schrijven een mooie score van 3,8 op de schaal van 5. Op Kyioh is hun score nog mooier. Daar behaalt Sneakersenzo namelijk een prachtige score van 9,1 op de schaal van tien op bijna 1500 reviews. Zowel voor leveringen in Nederland als in België scoort de webshop louter goed.


Aanbod Sneakersenzo

Het overgrote deel van het aanbod op Sneakersenzo bestaat uit sneakers. Zowel voor kinderen, heren als dames zijn er duizenden opties verkrijgbaar. Genoeg opties om elke kledingstijl helemaal mee af te ronden. Uiteraard vind je hier Nike Air Max en Jordan schoenen, maar dit is slechts een klein deel van het gehele assortiment. Hoeveel schoensoorten Sneakersenzo precies aanbiedt, kunnen we nog niet helemaal achterhalen. Wel weten we dat het er immens veel zijn.

blank

Naast Nike vind je hier ook alle andere grote A-merken. Denk daarbij aan Adidas, Reebok en Puma. Maar ook Cruyff is aanwezig met unieke producten die veel mensen goed zouden staan. Naast sneakers vind je ook laarzen, pantoffels en slippers terug in de webshop. Zolang het maar een product is dat om je voeten gaat.

Accessoires

Toch bestaat Sneakersenzo niet alleen maar uit schoengerij. Je vindt in de webshop ook allerlei accessoires om te matchen met je nieuwe schoenen. Denk aan rugtassen en handtassen, maar ook polo’s. Dit assortiment is echter vrij gering. Zo’n 95% van de webshop bestaat wel echt uit schoengerij. Toch kan je deze afzonderlijke categorieen altijd bekijken. Wie weet vind je hier nog een bonus kledingstuk voor jezelf.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Allemaal mooie nieuwe sneakers en schoenen van de grootste merken. Die vind je uiteraard ook terug bij veel andere webshops. Daarom is het interessant om te kijken naar de prijzen die Sneakersenzo hanteert, aangezien de kwaliteit van al die A-merken wel bekend is. We zetten daarom drie verschillende schoensoorten naast elkaar en vergelijken die met andere sites.

Timberland Laarzen Newmarket 2.0 Cupsole 6667R Bruin

De afgelopen jaren zijn Timberland schoenen (of laarzen) flink in opmars gekomen. Deze schoenen zijn over het algemeen voorzien van hun kenmerkende bruingele kleur. Deze Timberland laarzen kosten bij Sneakersenzo op het moment van schrijven €109,95. Dat is bijna de goedkoopste optie op de markt. Enkel op de site MooieSneakers.nl kosten deze laarzen iets minder, namelijk €99,95. Verder vinden we dit product na Sneakersenzo niet goedkoper terug dan €119,95 bij de V&D.

blank

Calvin Klein Reiland B4S0707 Zwart

Calvin Klein is ook zeker geen klein merk. Op Sneakersenzo vind je een uitgebreid assortiment aan schoenen van dit merk. Zo ook de Calvin Klein Reiland in zwarte uitvoering. Op Sneakersenzo is dit paar verkrijgbaar tegen een prijs van €98,06. Dit is op het moment van schrijven de goedkoopste op de markt. Op MooieSneakers.nl kost ditzelfde paar schoenen €99,95, waar op Bol.com wordt geadverteerd met een prijs van €99,-. Het zijn de kleine verschillen die het soms maken.

Converse All Stars Lugged Winter Hi 565006C Zwart

Al sinds jaar en dag gaat Converse mee in de schoenenwereld. Deze Converse All Stars Lugged serie is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Op Sneakersenzo vinden we dit paar schoenen terug voor een prijs van €79,95. Dit is een marktconforme prijs voor deze soort schoenen. Zowel op Beslist.nl, FashionForHer vinden we dit product voor dezelfde prijs terug.


Waar komen de producten van Sneakersenzo vandaan?

Sneakersenzo is een van origine Nederlandse webshop. Vrijwel elke bestelling die je vandaag voor 23.59 uur besteld, wordt de volgende dag al bezorgd. Dit betekent in ieder geval dat hun assortiment in een magazijn in Nederland ligt opgeslagen en dat de webshop snel kan handelen. Uiteraard koopt Sneakersenzo al die merkschoenen ergens op. Waarschijnlijk bij alle merken zelf. Waar al die fabrieken staan en hoe die productieprocessen eruit zien, dat is helaas niet zo makkelijk te traceren. Het is goed mogelijk dat het ene product in Azië wordt geproduceerd, waar een andere ergens uit Afrika komt. Onder welke omstandigheden de schoenen worden gemaakt is ook lastig te zeggen.


Klantenservice

Zodra jij online schoenen koopt, heb je niet de mogelijkheid om die direct te passen. Ook kan er altijd iets misgaan met een levering of heb je mogelijk vragen over een levering. In al die situaties hoop je snel geholpen te worden door een medewerker van de klantenservice. Bij Sneakersenzo zit dit als volgt in elkaar:

Meestgestelde vragen

Allereerst vind je onderin de footer van de site een pagina met ‘Meestgestelde vragen’. Hier staan enkele van de meest algemene vragen die Sneakersenzo het meest ontvangt. Vragen rondom een bestelling, contactgegevens of klachten staan hier weergegeven. Over het algemeen staan hier niet ontzettend veel vragen die al zijn voorzien van een antwoord. Grote kans dat je daadwerkeijk contact met iemand van de klantenservice zoekt.

blank

Bellen

De snelste manier om dit te doen is door telefonisch contact op te nemen met de webshop. Het telefoonnummer daarvoor is 085-0043352. Wat de openingstijden van de klantenservice is, staat helaas nergens weergegeven. Ook op de Facebookpagina van het bedrijf staat weergegeven: ‘Altijd geopend’. Probeer gerust eens in de nacht te bellen naar dit bedrijf om te kijken wat er gebeurt.

Mailen

Op de contactpagina van de site is het mogelijk om een contactformulier in te typen, waarna je een reactie terugkrijgt per mail. Laat hier je naam, mailadres, telefoonnummer en vraag achter. Hoe lang de responstijd van de klantenservice van Sneakersenzo is, is helaas ook niet bekend. Liever zelf drect mailen? Stuur je mail naar info@sneakersenzo.nl.

WhatsApp

Ook via WhatsApp is het mogelijk om contact op te nemen met dit bedrijf. Voeg het nummer 0613123097 aan je contacten toe en stuur je bericht.

Facebook Messenger

Als laatste optie is het mogelijk om via Facebook Messenger contact op te nemen met het bedrijf. Stel je vraag in de chat en wacht rustig op een antwoord. Stel je vraag op voorhand zo uitgebreid mogelijk, zodat de medewerker je in zo min mogelijk berichtverkeer van het juiste antwoord kan voorzien.

Betaalmogelijkheden

Al die mooie schoenen en accessoires moeten ook netjes betaalt worden, voordat ze naar jou worden opgestuurd. Qua levering is Sneakersenzo in ieder geval lekker snel. Op het gebied van betalen zijn er een paar mogelijkheden bij dit bedrijf. Zo betaal je eenvoudig op de volgende manieren:

 • iDeal
 • PayPal
 • AfterPay (achteraf betalen)
 • MisterCash (België)

Wat wel opvalt is dat er geen enkele vorm van creditcard betalingen tussenstaat. Gaat je voorkeur uit naar betalen via creditcard? Dan dien je uit te wijken naar een andere webshop. Of toch een andere betaalmethode te selecteren.

blank

Garantie

In de algemene voorwaarden van de webshop staat een kopje met Conformiteit en Garantie. Hierin staat weergegeven dat op elk gekocht product op de webshop een garantietermijn van zes maanden geldt. Hierin heb je recht op reparatie (of vervanging) van een product dat binnen deze periode kapot is gegaan betreffende een fabricagefout. Producten dienen vanuit het bedrijf te doen aan de volgende voorwaarden:

 • Sneakersenzo staat garant voor producten die voldoen aan de overeenkomst.
 • Een door Sneakersenzo verstrekte gerantie doet niets af aan wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegen de aanbieder kan uitvoeren. Hoe dat in elkaar steekt, verschilt per product.

Verzending

Allereerst geeft Sneakersenzo aan dat je op geen enkel product verzendkosten betaalt. Alle weergegeven prijzen van producten op de site zijn definitief. De meeste bestellingen worden de volgende dag bezorgd, maar dit hangt er wel vanaf op welke dag de bestelling is geplaatst. Op de site staat het volgende hierover weergegeven:

 • Maandag t/m Vrijdag voor 23.30 uur besteld, morgen geleverd
 • Zaterdag voor 23.30 uur besteld, maandag geleverd
 • Zondag voor 16.00 uur besteld, maandag geleverd
 • Zondag na 16.00 uur besteld, dinsdag geleverd
Op elke bestelling die je plaatst ontvang je altijd een track en trace code. Zo volg je netjes de bestelling tot het moment dat deze aan je deur wordt bezorgd.

Retourneren

Sneakersenzo biedt de mogelijkheid om je schoenen gratis te ruilen of te retourneren. Afhankelijk van de manier waarop je je bestelling hebt geplaatst, werkt dit als volgt:

Besteld via Sneakersenzo site

 • Meld je retourorder binnen 14 dagen aan via de site van Sneakersenzo;
 • Geef aan of je de schoenen wilt ruilen of terugsturen;
 • Wacht op een mail van DHL met een retourlabel;
 • Lees de retourvoorwaarden op de site goed door;
 • Volg de instructies op.

Besteld via een extern platform

 • Meld je retourorder via het externe platform aan. Ook binnen 14 dagen;
 • Volg de instructies op die je ontvangt vanuit dit platform;
 • Lukt het niet? Mail dan naar info@sneakersenzo.nl;
 • Mail daarin ook jouw contactgegevens en ordernummer;
 • Volg de instructies op.

Retourneren voorwaarden

Let er bij Sneakersenzo altijd op dat een retourzending geheel voor eigen risico is. Mocht het product zoek raken of beschadigd aankomen bij Sneakersenzo. Dan sta jij als koper garant voor deze problemen. Alle retourleveringen dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Producten dienen in originele staat en verpakking teruggestuurd te worden. Deze dien je expliciet te verpakken in een andere doos om schade aan de originele verpakking te voorkomen;
 • Schoenen moeten ongedragen en onbeschadigd terug. Zijn ze gewassen of bevatten de schoenen schade? Dan worden deze niet teruggenomen;
 • Voeg aan je order een papiertje toe met daarop je contactgegevens en ordernummer;
 • Meerdere producten en / of dozen tegelijkertijd? Maak deze dan aan elkaar vast tijdens de bestelling. Of gebruik op beide een uniek retourlabel.

Korting en aanbiedingen

Hoe groter het merk, hoe duurder het prijskaartje vaak is. Af en toe moet je daarom flink in de buidel tasten om net dat ene gewenste paar schoenen binnen te halen. Het is extra mooi als je dan een manier weet te vinden om een leuke deal binnen te halen. We zochten voor je uit of er mogelijkheden zijn bij Sneakersenzo om tegen een lagere prijs een leuk paar schoenen te bemachtigen:

blank

Nieuwsbrief

Onderaan in de footer van de site is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Hier ontvang je direct een kortingscode van €5,- voor een volgende aankoop, zoals veel webshops dat doen. Ook blijf je hierdoor op de hoogte van aankomendende aanbiedingen. Ook ontvangen abonnees van de nieuwsbrief eens in de zoveel tijd exclusieve aanbiedingen, die je als reguliere bezoeker van de site niet ontvangt.

Kortingscodes

Zodra je een product toevoegd aan je winkelwagen, is er wel een balkje waar je kortingscodes kunt invoeren. Maar war vind je die kortingscodes? Op de site van Sneakersenzo vinden we deze niet zo snel terug. Wel heb je de mogelijkheid om op Google te zoeken naar kortingscodes van de webshop. Zodoende hebben we wel een paar mogelijkheden gevonden, die je vervolgens invoert in je winkelwagen. Probeer dit dus eerst voordat je je bestelling afrekent.

Zoeken, zoeken, zoeken

Over het algemeen is het echt zoeken naar aanbiedingen op de site. Hier en daar staan wel eens schoenen, tassen of pantoffels tegen een lagere prijs aangegeven dan normaal. Maar Sneakersenzo is verder niet voorzien van een aparte sales-pagina of outlet producten. Er worden producten aangeboden tegen veelal vaste prijs en aan jou is het de vraag of of dit product je vervolgens de aankoop waard is.


Wel of niet kopen bij Sneakersenzo?

blank

Sneakersenzo is een online schoenenwinkel die al geruime tijd meegaat. Over het algemeen leveren zij producten de volgende dag, waardoor je razendsnel kan genieten van je nieuwe aankoop. Ook betaal je geen verzendkosten via deze webshop, wat mooi is meegenomen. Qua prijs is de site ook redelijk marktconform en hier en daar zelfs de goedkoopste. Al met al veel positieve signalen die we terugvinden. Enkel op het gebied van informatievoorziening rondom de klantenservice kan nog wel wat gedaan worden. De meestgestelde vragen pagina is niet heel uitgebreid en ook staan er nergens openingstijden weergegeven. Zo is het altijd maar gokken of je iemand te spreken krijgt als je contact zoekt.


Tips voor kopen bij Sneakersenzo

Toe aan een nieuw paar sneakers? Dan heb je ontzettend veel opties om uit te kiezen bij Sneakerenzo. Neem daar de volgende tips bij in acht om je koopervaring te verbeteren:

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting op je volgende aankoop.
 • Blijf daarmee ook als eerste op de hoogte van nieuwe en zelfs exclusieve aanbieidingen
 • Bestel van maandag tot en met vrijdag en ontvang je bestelling de volgende dag al in huis
 • Huiverig over je eerste aankoop? Betaal via Afterpay achteraf
 • Ideaal voor schoenen, jassen en pantoffels
 • Houd er rekening mee dat je per product zes maanden garantie ontvangt van de webshop

Beste alternatieven voor Sneakersenzo

Sneakersenzo is lang niet de enige webshop waar je terechtkunt voor je sneakers en schoenen. Vind je hier geen ideaal kledingstuk dat bij je past? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende webshops:

MandM Direct

Bij MandM Direct vind je sportieve kleding en schoenen met wel 70% korting. Je kunt er merken vinden zoals Lacoste, Puma, New Balance, Asics en Converse.

Maison Lab

Op de webshop van Maison Lab kun je outlet kleding, schoenen, tassen en andere accessoires vinden van merken zoals New Balance, Versace, Eastpak, Ted Baker, Fabienne Chapot en Levi’s. Alle prijzen zijn altijd met 50% korting!

Sidestep-Shoes

Sidestep-Shoes is een online webshop waarop je ook terechtkunt voor allerlei soorten schoenen. In tegenstelling tot Sneakersenzo heeft Sidestep ook diverse fysieke winkels in Nederland. Liever zelf passen? Bezoek dan een van de filialen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel grote A-merken
 • Ruim assortiment
 • Snelle levering
 • Geen verzendkosten
Minpunten:
 • Openingstijden klantenservice onbekend
 • Geen sale / outlet pagina's
Ga naar Sneakersenzo.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Sneakersenzo

Ervaring geschreven door Larissa
17 mei 2021
Sterke klantenservice

Ik bestelde pas bij Sneakersenzo. Had alles uitgezocht en was er helemaal blij mee. Maar wat denk je? Toen ze kwamen bleken ze net wat te krap. Terwijl ik gewoon mijn maat had besteld! Daar was ik natuurlijk niet blij mee. Ik wilde ze het liefst gewoon ruilen. Dat hoort heel gemakkelijk te gaan, maar het was met toch niet helemaal duidelijk hoe je dat moest doen bij deze winkel. Dat kwam omdat ik ze in een aanbieding had gekocht en ik natuurlijk niet als ik ze ruilde ineens wel de volle prijs wilde betalen. Dus toen heb ik contact met de klantenservice gezocht. Toen ik dit probleem voorlegde bleek dat ze daar gewoon een speciale dienst voor hebben die buiten de normale manier van retourneren en ruilen om gaat. Wanneer je het op die manier aanpakt, blijf je gewoon je korting houden. Dat was uiteindelijk snel geregeld en toen had ik dus wel de goede maat. Ik heb er nu nog steeds veel plezier van! Top geregeld Sneakersenzo!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Sneakersenzo

Website www.sneakersenzo.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Sneakersenzo.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies