Tips over online webshops, diensten & producten

LABFRESH review & ervaringen

LABFRESH
Ga naar Nl.labfresh.eu

Onze expert over LABFRESH:

Laatst bijgewerkt: 4 oktober 2021

Het is weer weekend. Je kijkt in de badkamer naar de opgestapelde wasmand met kleding. Tijd om weer een wasje te draaien. Elk weekend weer. Wat nu als je kleding had dat je vaker kon dragen en minder vaak hoefde te wassen? Zonder dat je daar een smerig gevoel bij krijgt of van gaat stinken. Mede daarvooor is LABFRESH in het leven geroepen. Een kledingmerk dat werk met een speciale coating om kleding langer mee te laten gaan in optimale staat. Minder wassen, vaker plezier en goed voor het milieu. Is dit enkel een marketingpraatje of gaat dit daadwerkelijk zo bij LABFRESH? We zochten het voor je uit in deze review.


Wat is LABFRESH?

LABFRESH is een nieuwe speler in de kledingmarkt. Zij begonnen in 2017 als crowdfunding campagne om kleding neer te zetten die langer meegaat dan normaal. Ook als deze gedragen zijn. Hoe mooi is het als je dat ene lievelingsshirt een hele week ongestoord kunt dragen, zonder te wassen? Terwijl dat shirt ook nog eens fris blijft? Niet alleen goed voor het milieu, maar het scheelt je ook nog eens veel wassen. Met die missie is LABFRESH ontstaan. Zij produceren kleding van een speciale, zelfontwikkelde stof en brengen die sinds kort aan de man in Nederland.


Is LABFRESH betrouwbaar?

LABFRESH is in korte tijd de Nederlandse markt binnengedrongen. Sterker nog, ze zijn al in 98 landen wereldwijd actief. Dat gaat vrij snel voor een startup uit 2017. Waarom dit gebeurt? Simpelweg omdat ze een uniek en werkend product op de markt hebben gezet. Zo verscheen LABFRESH in 2019 in het NPO programma Dragons Den, waar zij een mooi bedrag binnenhaalden. De multi-miljonair investeerders uit het programma zagen wel degelijk toekomst in de werking van de producten van LABFRESH.

Inmiddels zijn we al een poosje verder en zijn er steeds meer mensen in aanraking gekomen met LABFRESH. Is het daadwerkelijk mogelijk om een kledingstuk op de markt te brengen dat simpelweg niet vies wordt en lang meegaat? Als we de kopers van de producten mogen geloven wel. Op reviewplatform Trustpilot heeft LABFRESH namelijk bijna 1000 beoordelingen ontvangen. Hierover scoren zij gemiddeld een 4,7 op de schaal van 5 sterren. Mensen zijn over het algemeen lyrisch.


Aanbod LABFRESH

Op LABFRESH vind je dus kleren van een unieke stof die je je vaker dan één keer kunt dragen. Of je nu een glas water of wijn over de kleding laat vallen, het glijdt er allemaal weer vanaf. Zonder vlekken achter te laten. Ook zorgt de kleding ervoor dat je geen zweetplekken krijgt. Handig tijdens die ene presentatie of enig ander spannend moment.

Dit begon allemaal met die eerste blouse, maar inmiddels is het aanbod van de webshop gegroeid. Zo vind je er momenteel blouses, t-shirts, overhemden, polo’s, sweaters, sokken en broeken. Allemaal gemaakt van diezelfde stof. Al die kledingstukken zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo bestaat het aanbod van LABFRESH uit slechts enkele tientallen producten, maar je weet precies waar je aan toe bent.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Normaal gaan we onder het kopje prijs- / kwaliteitverhouding de vergelijking aan met andere webshops. Want veel webshops bieden producten aan die je ook wel ergens anders vindt. Dat werkt voor LABFRESH iets anders. Zij hebben namelijk een geheel eigen, uniek product in de markt gezet. En zijn verkopen deze kledingstukken vooralsnog ook als enige. Daarom gaan we in deze review daadwerkelijk in op de kopjes prijs en de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Uiteindelijk is dit slechts een externe beoordeling en de realiteit kan voor jou geheel anders worden ervaren.

Prijs

Over het algemeen betaal je wel iets meer voor kledingstukken van LABFRESH dan dat je in een normale kledingwinkel doet. Zo betaal je voor één paar sokken bij deze keten €16,-. Maar dan haal je wel sokken in huis die zweetvoeten tegengaan en dat is ook wat waard. Toch is LABFRESH over het algemeen nog steeds betaalbaar. Er gaat namelijk geen product voor meer dan €99,- de deur uit. Zo betaal je die €99,- voor een broek van deze stof of een blouse. Voor een goed A-merk betaal je gelijkwaardige prijzen. In het ‘goedkopere’ segment vind je t-shirts vanaf €45,- terug in de webwinkel.

Kwaliteit

Dit is het kopje waar LABFRESH natuurlijk op hoopt te scoren, aangezien zij kledingstukken leveren die simpelweg lang(er) mee moeten gaan dan gewone kleding. Anders gaat je hele businessmodel de prullenbak in. Op de website van LABFRESH geven ze aan dat de meeste mensen de kleding van dit merk zo’n 3,5 dag dragen, voordat deze gewassen worden. Normaal gaan de meeste kledingstukken na één dag dragen al de wasmand in. Stel je eens voor dat je 3,5 keer minder vaak de was hoeft te doen op jaarbasis. Misschien investeer je via LABFRESH iets meer geld in kleding, maar dat ontvang je op de lange termijn weer terug in tijd. En dat is ook wat waard.


Waar komen de producten van LABFRESH vandaan?

Allereerst is LABFRESH een Nederlandse start-up met Deense roots. Het product is gecreëerd door een koppel waarvan de ene afkomstig is uit Nederland, en de andere uit Denemarken. Zo simpel is het. Zij zijn zelf in eerste instantie aan de haal gegaan om een product te creëren dat de werking heeft zoals die nu is. Dat is in eerste instantie allemaal lokaal gebeurd. Nu het product uiteindelijk staat en de kennis er is, gaat dit toch iets anders. Zo wordt LABFRESH momenteel grotendeels over de grens geproduceerd, maar daarin is het bedrijf wel transparant.

Klik je een product aan in de webshop? Dan zie je precies waar dit product vandaan komt. Zo is een broek uit de webshop geweven in Zwitserland. Klikken we een polo aan? Dan zien we dat deze is gemaakt in Portugal. Alle producten uit de webshop van LABFRESH zijn in ieder geval allemaal gefabriceerd in een Europees land.


Zo lang mogelijk genieten

Een USP van het bedrijf is niet alleen dat je je kleding minder vaak hoeft te wassen. Je gekochte kleding van LABFRESH gaat langer mee dan andere kleding. Daarvoor dien je wel rekening te houden met speciale verzorging van de kleding, aangezien je anders alsnog je kleding verstiert. Dat is uiteraard zonde. Per kledingstuk vind je aparte wasvoorschriften, zodat je precies weet hoe je ieder kledingstuk moet behandelen. Allen hebben ze in ieder geval de volgende gemene delers:

 • Was de kleding nooit op een hogere temperatuur dan 30 graden;
 • Was de kleding altijd binnenstebuiten;
 • Gebruik geen bleach;
 • Was de kleding niet in een droogtrommel;
 • Hang de kleding altijd op aan houten kleerhangers in de kledingkast. Dit voorkomt kreuken;

Klantenservice

Is een bedrijf of product dan altijd volledig 100% goed in wat ze doen? Uiteraard niet. Dat is onmogelijk. Er kan altijd iets misgaan. Zij het in de levering van een product, een productiefout of noem maar op. Zal je net zien dat dit jou overkomt. Neem in zo’n situatie contact op met de klantenservice van het bedrijf. We zochten voor je uit op welke manier(en) jij een medewerker van LABFRESH benadert voor al je vragen.

FAQ

Zoals vrijwel ieder denkbaar bedrijf, beschikt ook LABFRESH over een eigen FAQ. Hier vind je de meeste algemene vragen die reeds van een antwoord zijn voorzien. Denk aan vragen rondom bestellen, leveringen, maar ook wasinstructies of bezoekadressen. Kom je er toch niet uit en vind je geen gepast antwoord? Dan kan je altijd nog:

Chatten

Rechts onderin het scherm vind je een tekstballon. Zodra je daarop klikt, opent er een chatvenster. Hier laat je je vraag achter, waarna je in contact komt met een medewerker van het bedrijf. LABFRESH geeft aan dat hun medewerkers vier talen spreken. Welke talen dit zijn? Dat staat dan weer nergens weergegeven. Dit gaat in ieder geval om Nederlands en Engels. De openingstijden van de klantenservice zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 17.00 uur. Niet erg lang. Ook in het weekend is de klantenservice van het bedrijf gesloten.

Facebook Messenger

Ook via Facebook Messenger kan je tussen dezelfde tijdstippen als hierboven weergegeven contact opnemen met LABFRESH. Komt in de praktijk vrijwel op hetzelfde neer als een chat via de website, alleen doe je dit dan rechtsreeks vanuit je eigen naam via je eigen Facebook profiel.

Mailen

Het is ook mogelijk om je vraag per mail te sturen naar LABFRESH. Daarvoor stuur je simpelweg je vraag op naar hello@labfresh.eu. Het bedrijf geeft vervolgens aan dat zijn je vraag met ninja-snelheid zullen beantwoorden. Volgens het bedrijf is dit dan binnen 24 uur.

Interessant om te zien is ook dat ze op de contactpagina het mailadres van mede-oprichter Lotte Vink hebben geplaatst. Daar kan je rechtstreeks naartoe mailen met persvragen. Het mailadres daarvoor is lotte@labfresh.eu.

Geen telefoonnummer?

Dat klopt inderdaad! Tot dusverre hebben we nog geen telefoonnummer van LABFRESH gevonden waar je met je vragen naartoe kunt. Het lijkt erop dat zij al hun contactmomenten schriftelijk afdoen via een chat of mail. Gemiste kans, aangezien telefonisch contact nog steeds een van de meest geliefde contactmomenten is als het gaat om de klantenservice.

Betaalmogelijkheden

Ben je geinteresseerd geraakt in een kledingstuk van LABFRESH? Voeg deze dan toe aan je winkelkarretje en reken deze af. Daar zijn bij de webshop veel verschillende manieren voor, waardoor er ongetwijfeld een passende mogelijkheid tussenzit om dat bedrag van je geldrekening af te halen. Het bedrijf accepteert de volgende betaalmogelijkheden:

 • iDeal
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact
 • SOFORT
 • Belfius Direct
 • INFG HomePay
 • Apple Pay
 • Shopify Pay

Garantie

Alle kledingstukken van LABFRESH zijn voorzien van twee verschillende extra toevoegingen. Aan de buitenkant van de kleding krijg je geen vlekken op waterbasis. Daar ben je in ieder geval 30 wasbeurten van verzekerd. De geur- en zweetstopper aan de binnenkant van het kledingstuk, daar ben je tot 100 wasbeurten van verzekerd. Daarnaast ontvang je op iedere aankoop een jaar lang garantie op het gebruik van de kleding, zonder problemen. Daarnaast heb je tot wel 180 dagen bedenktijd op een product, wat in de praktijk ongeveer een halfjaar is.

Verzending

Bestel je kleding via de webshop van LABFRESH? Dan ontvang je je bestelling doorgaans binnen één tot twee werkdagen in huis. Zoals je dat wel vaker van webshops in Nederland gewend bent. Voor bestellingen tot €59,99 betaal je vijf euro verzendkosten. Voor alle bestellingen vanaf zestig euro betaal je helemaal geen verzendkosten. Die zestig euro tik je al vrij snel aan bij LABFRESH, aangezien de meeste producten op de webshop duurder zijn dan dat. Tenzij je enkel gaat voor een paar sokken of een t-shirt. Voor de rest van Europa geldt een maximale levertijd van ongeveer tien werkdagen.

Retourneren

Zoals aangegeven onder het kopje garantie heb je tot wel 180 dagen bedenktijd op je gekochte producten. Zes maanden lang de tijd om je gekochte kleding uitvoerig te testen. Vanuit de volgende landen is het kosteloos om je product terug te sturen naar LABFRESH:

 • Nederland
 • Denemarken
 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Oostenrijk
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Canada

Vanuit enig ander land betaal je altijd een eigen bijdrage om een product terug te sturen. Vanaf de website download je heel eenvoudig een retourlabel die aan jouw land is gekoppeld. Verder komt alles goed. Het volledige aankoopbedrag ontvang je vervolgens teruggestort op je rekening via de door jou gebruikte betaalmethode. Houd er wel rekening mee dat het tot 30 dagen kan duren voordat je het geldbedrag weer op je rekening hebt staan.

Kleine noot

LABFRESH hanteert een retourtermijn van 180 dagen vanaf het aankoopmoment. Hierin is het natuurlijk wel mogelijk om je kleding een keer te dragen om te testen. Maar houd er wel rekening mee dat LABFRESH geen kleding retour ontvangt dat vaak is gedragen, gewassen en gestreken. Alle kaartjes en stickers dienen nog steeds op de kleding te zitten in originele staat. Anders krijg je je geld ook niet terug en word je retourpakket ongeldig verklaart.


Korting en aanbiedingen

Over het algemeen betaal je dus wel iets extra voor je gekochte kleding op LABFRESH. Maar is het dan niet mogelijk om hier en daar eens een korting te krijgen? We zochten het voor je uit en zetten hieronder onze bevindingen voor je op een rij.

Welkomstkorting via nieuwsbrief

Toen we de site van LABFRESH voor het eerst bezochten, kwam er vrijwel direct een pop-up in beeld. Hierin wordt ons gevraagd om ons mailadres achter te laten, waarmee je je inschrijft op de nieuwsbrief van het bedrijf. Bijkomend voordeel? Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf. Nog belangrijker is misschien wel de 10% korting die je ontvangt op je eerste bestelling die je in de webshop plaatst. Ook geeft LABFRESH aan dat ze eens in de zoveel tijd exclusieve aanbiedingen via de nieuwsbrief uitgeven. Die mis je maar net als je niet bent ingeschreven.


Wel of niet kopen bij LABFRESH?

LABFRESH is met haar productlijn een nieuwe speler in de kledingmarkt. Het assortiment is voorzien van kledingstukken van top tot teen. Als jij op zoek bent naar kleding die je minder vaak hoeft te wassen, dan ga je naar LABFRESH. Ook als je toe bent aan kleding die niet vlekt of waarin je niet gaat zweten of stinken, ook dan kan je hier terecht. Je betaalt misschien wel iets meer voor je kleding dan voor andere kledingstukken bij andere webshops, maar de kledingstukken van LABFRESH gaan vervolgens ook wel weer langer mee. Dit merk is niet alleen een marketingmodel, maar een daadwerkelijk werkend product. Ook als je bij wilt dragen aan een beter milieu en minder wilt wassen, dan ben je hier aan het juiste adres.


Tips voor kopen bij LABFRESH

Toe aan kleding om minder vaak te wassen? Dan is LABFRESH voor jou in het leven geroepen. Er zijn wel wat opties van top tot teen waarvan je gebruik kunt maken. Neem de volgende tips mee in jouw beslisproces en je komt helemaal met een topproduct thuis.

 • Je betaalt geen verzendkosten voor iedere bestelling vanaf €60,-;
 • Houd er rekening mee dat de levering maximaal twee werkdagen is;
 • Wees je ervan bewust dat je tot wel 180 dagen bedenktijd hebt per gekocht kledingstuk;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop;
 • Neem de wasinstructies op de site per kledingstuk door. Zo geniet jij nog langer van je gekochte kleding;
 • Vragen? Neem een kijkje in de FAQ aangezien veel vragen al op voorhand zijn beantwoord.

Beste alternatieven voor LABFRESH

LABFRESH is met haar kleding vrij uniek, waardoor er geen gelijkwaardige webshops zijn waar je kleding koopt die je hier vindt. Toch zijn er zat alternatieven waar je alsnog gewoon kleding kunt kopen. Liever toe aan ‘normale’ kleding? Neem dan een kijkje op een van de volgende webshops:

Zalando Lounge

Zalando Lounge is het kleine zusje van Zalando. Dit is een exclusieve webshop waarvoor je eerst een account aan moet maken, voordat je toegang krijgt. Hierop vind je veel A-merk producten die tot wel 75% korting ontvangen. Het gaat veel om restpartijen en overschotten, die alsnog verkocht moeten worden.

ABOUT YOU

ABOUT YOU is een gigantische webshop waar je ruim duizend verschillende kledingmerken terugvindt. Dit gaat van kledingstukken van een paar euro tot wel honderden euro’s per stuk. Werkelijk ieder segment van de maatschappij kan shoppen op ABOUT YOU, want er is voor iedere portemonnee een passend kledingstuk te vinden.

Zaful

Zaful is de enige in de rij die niet opereren vanuit Europa, maar uit China. Daarmee zijn de levertijden ook direct een stuk langer. Deze webshop is ideaal voor de aankoop van unieke kledingstukken tegen een relatief lage prijs. Het is echter maar de vraag of je er een levertijd van tot wel twee maanden voor over hebt.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Kleding minder vaak wassen
 • Product goed voor het milieu
 • 10% Korting op je eerste bestelling
 • Retourneren gratis
Minpunten:
 • Geen klantenservice in het weekend
 • Geen telefoonnummer
Ga naar Nl.labfresh.eu
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling LABFRESH

Website nl.labfresh.eu
Sterren
Ervaringen
Ga naar Nl.labfresh.eu
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement