Tips over online webshops, diensten & producten

Lensonline review & ervaringen

Lensonline
Ga naar Lensonline.nl

Onze expert over Lensonline:

Laatst bijgewerkt: 26 mei 2021

Ben je op zoek naar nieuwe lenzen? Dan is Lensonline misschien wel wat voor jou. Deze webshop focust zich op de brillendrager, maar bovenal de brillenhater. Brillen vind je namelijk niet terug in het assortiment van deze webshop. Nou ja, webshop. Naast een webshop zijn er ook nog eens tientallen filialen verspreid over Nederland, zodat je ook in het echt geholpen kunt worden door een opticien. Hoe deze partij zich verhoudt ten opzichte van andere aanbieders in de ogenmarkt? We zochten het uitgebreid voor je uit in deze review. 

Waarom kies je voor Lensonline?
 • Veel promocodes en kortingen mogelijk
 • Mogelijkheid tot vergoeding via verzekering
Ga naar Lensonline.nl

Wat is Lensonline?

Lensonline is een webshop die zich volledig focust op de verkoop van ooglenzen. In het gehele assortiment van de webshop ga je geen bril terugvinden. Het gaat enkel en alleen om lenzen en allerlei accessoires die daarbij komen kijken. Deze online webshop is in die zin dan ook een uniek concept in de optische wereld. Lensonline is in 2004 opgericht en had als doel om het on- en offline aanschaffen van contactlenzen en benodigdheden te vereenvoudigen. Het bedrijf is oorspronkelijk ontstaan in België, maar ook al lange tijd actief in Nederland.


Is Lensonline betrouwbaar?

Aangezien Lensonline in 2004 is ontstaan en in meerdere landen actief is, betekent dit dat het bedrijf in ieder geval iets goed doet. Sterker nog, naast dat ze online actief zijn, is Lensonline in het bezit van meer dan 90 filialen in Nederland en België. Dus kom je er online niet uit, dan kan je altijd eens kijken of er een filiaal bij jou in de buurt aanwezig is.

Ook de klanten van Lensonline zijn erg lovend over deze online aanbieder van lenzen. Zowel de Nederlandse als de Belgische variant van de webshop zijn behandeld op Trustpilot. In beide landen komt Lensonline er meer dan goed vanaf. OP meer dan 2100 reviews ontvangt Lensonline in Nederland een strakke 4,5 op de schaal van 5 sterren. In België ontving het bedrijf meer dan 14.000 stemmen, waaruit een nog betere score van 4,7 op de schaal van 5 sterren kwam. Al met al doet Lensonline het dus erg goed.


Aanbod Lensonline

In de introductie hadden we het er al even over dat Lensonline zich voornamelijk focust op het verkopen van lensen en bijbehorende accessoires. Denk daarbij aan lensvloeistof, oogverzorgingsproducten en ook kleurlenzen voor bijvoorbeeld feesten. Brillen vind je niet terug in het assortiment. Daarvoor dien je echt naar een opticien te gaan of op een andere webshop te kijken. Bij Lensonline weet je zo in ieder geval waar je aan toe bent.

Contactlensspecialist in de buurt

Naast het online verkopen van lenzen, is Lensonline ook voorzien van meer dan 90 filialen in Nederland en België. Zo helpt deze aanbieder je niet alleen online op het gebied van lenzen, maar ook in het echt. Om erachter te komen waar je geholpen kunt worden, vind je op de site een handige pagina met betrekking tot de optieken van Lensonline. Kom je er dus niet achter met het aanbod op de site? Dan weet je in ieder geval waar je naartoe kunt (in de buurt). In bijna alle provincies in Nederland vind je wel een filiaal van Lensonline terug.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op de site van Lensonline geven ze aan dat ze lenzen en accessoires aanbieden tegen goedkopere prijzen dan bij andere opticiens. Daarnaast geven ze aan geen verzendkosten te rekenen op bestelling, waardoor je als klant altijd als winnaar uit de strijd komt. We zochten voor je uit of dat ook klopt. Dit doen we door drie willekeurige producten uit het assortiment naast die van andere webshops te leggen. Kijken of ze het qua prijs daadwerkelijk opboksen tegen hun concurrenten.

1-Day Acuvue Moist for Astigmatism 30 lenzen

Astigmatisme is een afwijking aan de ogen, waarvoor je speciale lenzen nodig hebt. Speciaal voor deze mensen vind je dan ook deze lenzen terug in het assortiment van Lensonline. Hier kan je in ieder geval weer een maand mee vooruit. Lensonline geeft aan dat ze qua prijs concurrerend zijn ten opzichte van andere aanbieders. Op deze speciale astigmatisme lenzen valt dat toch wel wat tegen. Zo betaal je per doosje namelijk €30,- op Lensonline. We vinden ditzelfde doosje voor €21,15 terug op zowel Lensplaza als VisionDirect. Zelfs met gratis verzendkosten ben je dus duurder uit bij Lensonline.

Blink Refreshing Spray 10ml

Naast lenzen, vind je ook allerlei accessoires terug in de webshop van Lensonline. Zo ook Blink Refreshing Spray, een vloeistof waarmee je je ogen verfrist en bevochtigt. Ideaal om naast lenzen te gebruiken. Op Lensonline kost een flesje van 10 ml €11,50. Nu vinden we het product op tal van andere webshops wel goedkoper terug, met prijzen variërend tussen €9,- en €10,-. Toch is het verschil dat je bij Lensonline geen verzendkosten betaalt. Als we daarbij uitgaan van een prijs van €3,95 voor verzendkosten, komt het bedrag van deze spray bij Lensonline uit op €7,55. Daardoor is Lensonline toch verreweg wel het goedkoopste.

MyDay Daily Disposable Toric 30 lenzen

Torische daglenzen zijn voorzien van gemak, goed zicht, bescherming en beter voor je gezondheid. Comfortabele lenzen die goed op je oog blijven liggen. Deze variant is verkrijgbaar bij Lensonline voor €37,50 voor 30 lenzen. Dat is best aan de hoge kant, als we deze prijs naast andere aanbieders leggen. Zelfs met het weghalen van de verzendkosten, bespaar je jezelf meer bij andere webshops. Zo gaat hetzelfde doosje weg voor €18,20 op Lensplaza en €19,94 bij Mister Spex.

Algemene noot

Zelfs met het aftrekken van de verzendkosten zijn veel producten op Lensonline wat aan de dure kant. Het is lastig om echt deals te vinden op deze webshop. Tenminste, als je niet weet waar je moet kijken. Er valt namelijk wel flink wat winst te boeken op producten via Lensonline. Daar komen we later op terug in deze review onder Korting & Aanbiedingen.


Waar komen de producten van Lensonline vandaan?

De meeste producten van Lensonline zijn algemene merken die je ook terugvindt bij andere webshops en opticiens. Deze kopen ze ongetwijfeld rechtstreeks bij de fabrikant op. Waar al die fabrikanten staan verschilt. Dat kan namelijk over de hele wereld zijn. Ook vind je op Lensonline producten die je niet op andere webshops tegenkomt. Zo hebben ze een eigen huismerk opgezet met lensproducten en toebehoren. Dit merk is EyeDefinition en vind je dus alleen terug op Lensonline.


Klantenservice

Heb je vragen rondom de aankoop van nieuwe lenzen of accessoires? Of is er iets niet goed gedaan met de levering van je product? Dan hoop je dat er een medewerker van Lensonline voor je klaarstaat om je hiermee te ondersteunen. We zochten voor je uit op welke manieren het mogelijk is om contact op te nemen met deze keten.

Help pagina

Onderin de footer van Lensonline vind je een sectie genaamd ‘Help. Hier vind je allerlei algemene onderwerpen waarover je informatie kunt vinden. Denk daarbij aan onderwerpen als garantie, retour en betalingen. Als je een algemene vraag hebt, kijk dan eerst hier of je alvast een gepast antwoord kunt vinden. Zo bespaar je niet alleen jezelf, maar ook een werknemer van Lensonline een hoop geld.

Bellen

De beller is sneller, zegt men vaak. Telefonisch contact met de klantenservice van Lensonline is dan ook mogelijk. Het telefoonnummer wat je daarvoor nodig hebt is 085-4874300. Enkel van maandag tot en met vrijdag is deze klantenservice bereikbaar. De tijdstippen waarop dit kan is tussen 8.30 en 18.00 uur. In het weekend zal er helaas niet worden opgenomen.

Contactformulier

Heeft je vraag niet zoveel haast, maar wil je toch wel een passend antwoord? Dan is het ook mogelijk om op de contactpagina van de klantenservice een contactformulier in te vullen. Zodra je deze invult, ontvang je vanzelf een bericht terug via de mail. Hoe lang het duurt voordat je een reactie krijgt, is niet bekend. Ga er in ieder geval maar van uit dat de openingstijden hetzelfde zijn als die van de telefonische klantenservice.

Facebook Messenger

Ook via de Facebookpagina van Lensonline is het mogelijk om je vraag te stellen via Facebook Messenger. Hier is het helaas ook niet bekend wat de responstijd is. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je je vraag vooraf zo duidelijk mogelijk stelt. Zo heb je in zo min mogelijk berichtverkeer een antwoord op je vraag. Hopelijk.

Betaalmogelijkheden

Voordat een bestelling je kant op komt, dien je wel aan je betalingsplicht te voldoen. Bij Lensonline zijn er verschillende mogelijkheden om je winkelkarretje af te rekenen. Ze zijn niet heel spannend en je opties zijn vrij beperkt, maar betalen is mogelijk op de volgende manieren:

 • iDeal
 • Mastercard
 • Visa
 • Achteraf betalen in de winkel

Achteraf betalen is enkel mogelijk wanneer je een bestelling in de winkel laat bezorgen. Daar pin je het betreffende bedrag dan. Gaat je voorkeur uit naar betaling via bijvoorbeeld PayPal? Dan dien je ergens anders te kijken.

Garantie

Op de website vinden we in de footer ook een pagina terug die is gericht op garantie. Gelukkig maar. Helaas vinden we op deze pagina welgeteld drie regels terug. Hier staat dat alle producten die je op de webshop koopt volgens de wettelijke garantie gelden. Dat wil zeggen dat een product moet functioneren zoals je van het product mag verwachten. Voor sommige producten, als het staat weergegeven in de productomschrijving, geldt een fabrieksgarantie. Dit is de informatie waarmee je het moet doen. Is iets je niet duidelijk of ben je niet tevreden? Neem dan altijd even contact op met de klantenservice van Lensonline.

Bezorging

Op het moment dat jij een bestelling plaatst op Lensonline, dan wordt er achter de schermen direct actie ondernomen. De webshop maakt namelijk gebruik van twee verschillende koeriersbedrijven: PostNL en DPD. Afhankelijk van welke je kiest, kunnen de prijzen voor pakketbezorging verschillen. Lensonline gaf aan dat zij op veel artikelen in de webshop geen verzendkosten hanteren. Toch zien we hier iets anders. Zo betaal je bij een gemiddelde PostNL levering €3,90 en via DPD is dit €6,90.

Het is wel mogelijk om een pakket gratis te laten bezorgen, zoals Lensonline dit op veel plekken op de site weergeeft. Daarvoor dien je het product in een Lensonline winkel te laten bezorgen of bij een aangesloten partner. Zit die niet bij jou in de buurt? Dan kan je ervoor kiezen om zelf iets langer te reizen of toch die verzendkosten te betalen.

Retourneren

Heb je per ongeluk een verkeerd product besteld of is deze defect geleverd? Dan is het mogelijk om deze gratis retour te sturen naar Lensonline. Daarvoor dient de verzegeling van het product nog niet gebroken te zijn. Ook mag de retourtermijn nog niet zijn verstreken. Afhankelijk van het soort product dat je koopt, verschilt de retourtermijn bij Lensonline. Zo is dit 14 dagen op torische en multifocale lenzen. Koop je bijvoorbeeld sferische contactlenzen? Dan loopt deze retourtermijn op tot 90 dagen. Kijk hier zelf goed naar.

Terugbetaling

Het is ook mogelijk dat je recht hebt op terugbetaling van een product. Daarvoor zijn twee oplossingen mogelijk.

 1. Je ontvangt het bedrag terug als shoptegoed op de webshop;
 2. Je ontvangt de aankoopwaarde van je bestelling teruggestort op je bankrekening mee. Om daarvoor in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen.
 • Het product is binnen 14 dagen na ontvangst retour gestuurd;
 • De verpakking is niet beschadgid,
 • De verpakking is niet geopend;
 • Het product is niet gebruikt;
 • De bestelling zit nog in de originele verpakking

Zodra Lensonline het door jou opgestuurde product heeft ontvangen en aan bovenstaande voorwaarden voldoet, ontvang je het geld dus terug. Eventuele verzendkosten ontvang je niet terug. Binnen 10 werkdagen ontvang je het geld terug op je bankrekening of je Lensonline account.


Korting en aanbiedingen

Zoals eerder in de review aangegeven is Lensonline op het gebied van hun algemene prijzen lang niet de goedkoopste. Enkel op goedkopere artikelen, waarbij we de verzendkosten van de productprijs afhalen, valt er nog wel wat winst te boeken. We zochten voor je uit op welke manieren je toch kortingen en aanbiedingen in de wacht kunt slepen. Daarmee wordt Lensonline direct een stuk interessanter:

Promocodes

Lensonline is zeer scheutig met het uitdelen van promocodes. Alleen al op de homepagina van de webshop vinden we op het moment van schrijven verschillende promocodes terug. Het gaat hier om kortingen die zijn uitgedrukt in harde knaken, die zijn gericht op specifieke categorieen van de webshop. Ook vind je hier promocodes die je gratis producten meegeven bij een aankoop. Zo kan je allerlei nieuwe producten eerst eens testen, voordat je overgaat tot aankoop.

Lenzenvergoeding

Kijk voordat je een product koopt op Lensonline eerst goed naar je eigen verzekering. Als je dat een beetje goed voor elkaar hebt, dan is het zomaar mogelijk dat er flink wat geld valt te besparen. Hiervoor heb je een verwijzing nodig van je oogarts, voordat je hier recht op kunt maken. Maar in de meeste gevallen is dat zo gepiept.

Vrienden van deals

Op de homepagina van Lensonline vind je ook een doorverwijzing naar de pagina ‘Vrienden van Deals’. Dit is een website waarop je kunt sparen voor online shoptegoed. Zodra je je hiervoor aanmeld via de link van Shoponline, kom je direct al in aanmerking voor €10,- shoptegoed op de webshop. Makkelijk meegenomen.

Stapelkorting

Zodra je een doosje van een product koopt, dan is Lensonline niet  per se de goedkoopste. Wel biedt de webshop op veel producten een stapelkorting aan. Ofwel: koop je meerdere van dezelfde producten tegelijktertijd? Dan ontvang je een korting op het totaalplaatje. Deze stapelkorting kan, afhankelijk van de geselecteerde producten, uiteindelijk oplopen tot meerdere tientjes.


Wel of niet kopen bij Lensonline?

Ben je op zoek naar nieuwe lenzen en alles wat daarbij komt kijken? Dan is Lensonline in ieder geval een betrouwbare partij om deze producten op te kopen. Zo zijn ze online erg actief, maar ook hebben ze meer dan 90 filialen verspreid over Nederland en Belgie. Vaak zit er ook wel een bij jou in de buurt. Als je echt op zoek bent naar een bril, dan zal je op een andere webshop moeten kijken. Lensonline geeft zelf aan dat ze qua prijs vaak de goedkoopste zijn, maar dat valt helaas nog wel wat tegen. Ze zijn op de meeste producten namelijk duurder dan andere webshops. Wel is het mogelijk om via allerlei openbare promocodes en acties extra kortingen in de wacht te slepen. Daarnaast is verzending gratis, als je het bestelde product in een filiaal of winkel in de buurt laat bezorgen. Houd er wel rekening mee dat je anders ook gewoon geld betaalt voor de verzending.


Tips voor kopen bij Lensonline

Lenzen zijn er om eens in de zoveel tijd vervangen te worden. Daarom zijn er dag-, week- of soms zelfs maandlenzen. Daar komen ook nog allerlei andere acccessoires bij kijken, om zo optimaal te blijven genieten van de kracht van je ogen. Voor al deze producten kan je terecht op Lensonline. Gebruik daarbijn de volgende tips en beleef de optimale koperservaring:

 • Gebruik een van de vele openbare promocode’s die je vindt op Lensonline. Zo bespaar je jezelf een hoop geld
 • Lees de tips in de footer van de website door om alles te weten te komen over de werking van verschillende producten en diensten;
 • Neem telefonisch contact op met het bedrijf voor vragen. Responstijd via andere kanalen is niet bekend;
 • Laat je bestelling bezorgen in een filiaal of partner van Lensonline. Dan betaal je geen verzendkosten;
 • Kijk of je recht hebt op een lenzenvergoeding via je zorgverzekering.

Beste alternatieven voor Lensonline

Lensonline is echt gespecialiseerd in de verkoop van lenzen, oogdruppels en al het andere. Voor brillen kan je hier niet terecht. Ben je op zoek naar oogverzorgingsproducten of misschien toch wel echt een bril, dan loont het om ook andere webshops te bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgenden?:

Charlie Temple

Charlie Temple is een brillenverkoper van Nederlandse bodem. Zij waren de eerste aanbieders van deze producten via een webshop. Hier vind je een uniek assortiment met voornamelijk brillen van het eigen merk. Ook voor lenzen kan je terecht op Charlie Temple.

Fashionette

Fashionette is overwegend een plek waar je designertassen en andere luxeproducten koopt. Ook hier vind je een groot assortiment aan verschillende brilmonturen om je look mee af te maken. Houd er wel rekning mee dat deze webshop zich overwegend focust op vrouwen.

Alensa

Alensa is een online webshop die haar wortels heeft liggen in Praag, Tsjechie. In de loop der jaren is deze online brillenverkoper doorgegroeid naar een grote Europese speler. Ook in Nederland zijn ze actief met een uitgebreid ooggerelateerd productassortiment. Kom je er bij Lensonline niet uit? Kan je altijd hier een kijkje nemen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel promocodes en kortingen mogelijk
 • Mogelijkheid tot vergoeding via verzekering
Minpunten:
 • Geen klantenservice in het weekend
 • Basisprijzen vrij hoog in vergelijking met andere aanbieders
 • Responstijd op mail en contactformulier onbekend
Ga naar Lensonline.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Lensonline

Ervaring geschreven door Justine
17 mei 2021
Lekker goedkoop!

Natuurlijk is het belangrijk om alles scherp te zien. Maar als je een brildrager of lensdrager bent dan moet je daar natuurlijk wel ook het geld voor hebben en dat heb ik niet altijd. Daarom is lensonline voor mij de winkel. Juist omdat deze webshop van zichzelf al goedkoop is, maar je ook nog eens veel korting erbovenop mag verwachten. Het beste van allemaal is misschien nog wel dat je ook nog eens daar bovenop veel promocodes online kan vinden. Daardoor wordt het alleen maar nog voordeliger!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Lensonline

Website www.lensonline.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Lensonline.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement