Tips over online webshops, diensten & producten

Nedgame review & ervaringen

Nedgame
Ga naar Nedgame.nl

Onze expert over Nedgame:

Laatst bijgewerkt: 30 november 2020

Het stigma rondom gamers is over de afgelopen jaren flink verandert. Vroeger was je nog een nerd als je de hele dag achter je scherm zat, maar tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je niet minstens één console in huis hebt staan. Bij Nedgame gaan ze nog een stapje verder. Zo vind je er niet alleen consoles en games, maar werkelijk alles rondom gaming wat je hartje begeerd. Tenminste, dat is wat zij zeggen. Wij zochten voor je uit of dat ook daadwerkelijk het geval is. Onze bevindingen lees je in deze review over Nedgame.

Waarom kies je voor Nedgame?
 • Fysieke winkels én online
 • Games & blu-rays inruilen voor extra korting
 • Consoles, games en merchandise van veel franchises
 • Retro artikelen verkrijgbaar
Ga naar Nedgame.nl

Wat is Nedgame?

Nedgame is een particuliere detailhandel met focus op games, zowel gebruikt als nieuw. Naast online verkoop, vind je Nedgame ook terug met meer dan 10 fysieke winkels, verspreid over heel het land. Je koopt er games en consoles, maar voor de echte fans is er voldoende merchandise en zijn er veel goodies verkrijgbaar. Nedgame bestaat al sinds 1996 en is nog lang niet van plan om te stoppen.


Is Nedgame betrouwbaar?

Over het algemeen is Nedgame in het Nederlandse game landschap net zo betrouwbaar als enige andere partij. Je mag deze (web)shop onder het rijtje Intertoys, Toys R Us en Game Mania plaatsen. Het voornaamste verschil zit hem in het assortiment, welke bij Nedgame ontzettend groot is. Voor elke fanatieke gamer is er wel een interessant product te vinden, van consoles en games tot goodies.


Aanbod Nedgame

Zoals aangegeven vind je op Nedgame allerlei producten rondom games. Dit gaat van retro producten voor de Nintendo 64 tot aan de allernieuwste consoles, zoals de PlayStation 5 en Xbox Series X. Naast consoles en games vind je er dus ook merchandise, kleding en de mogelijkheid om giftcards uit te zoeken. Hieronder deel van het assortiment uitgelicht:

Games en consoles

De nieuwste consoles op de markt zijn die van Sony en Microsoft. Eens in de zoveel jaren komen ze weer met de nieuwste technische snufjes in een nieuw omhulsel, welke vervolgens niet aan te slepen zijn. Dat merkte je ook nu weer met de release van de nieuwste paradepaardjes. In het assortiment van de PS5 & Xbox Series S/X vind je de allernieuwste games die voor deze consoles zijn verschenen. Daarnaast vind je van beide consoles ook de nieuwe, bijbehorende controllers en toebehoren.

Ook als je nog geen nieuwe console hebt weten te bemachtigen, hoef je je geen zorgen te maken. Voor de PS4, Xbox One, maar ook de Nintendo Switch, 3DS en PC vind je voldoende games en toebehoren om je hartje sneller te laten kloppen. Nedgame is een (online) snoepwinkel voor de fanatieke liefhebbers van games.

Retro

Lang niet iedereen is onder de indruk van de nieuwste consoles. Nog zat mensen blijven fanatiek gamen op allerlei retro consoles. Denk daarbij aan een GameCube, Nintendo 64 of een Sega Dreamcast. Wie denkt dat er helemaal geen markt meer is voor deze verouderde apparatuur, heeft het helemaal mis. Deze oude games zijn soms juist ontzettend veel geld waard! Zo vind je hier bijvoorbeeld een gebruikte game genaamd ‘Ikaruga’ voor de Sega Dreamcast. Wat het kostenplaatje is? Dat is €129,99 voor deze game uit het jaar 2001.

Als je denkt dat dat de duurste retro game op Nedgame is, dan heb je het mis. Voor de Nintendo 64 vind je hier Mario Party 3 (zonder doosje!) terug voor €150,- en voor de NES vind je ‘Rodland’ terug tegen dezelfde prijs. Voor de PlayStation 1 vind je zelfs de Japanse games Suikoden & Suikoden 2 terug voor €450,-. Oude games zijn meer in trek dan ooit tevoren. Kijk vooral op zolder of je nog een collectie hebt liggen, want naast het verkopen van retro games, koopt Nedgame deze ook op.

Merchandise & kleding

Gamen is echt niet alleen een disc kopen of een download aanzetten, maar een echte lifestyle. Al sinds jaar en dag verkopen uitgeverijen limited editions met extra merchandise en kleding. Daarnaast vind je gamebeurzen, in Nederland is dat Firstlook, waar ze van alles uitdelen. Geen tijd en / of zin gehad om deze te bezoeken of te kopen? Dan koop je nog van alles bij Nedgame. Denk daarbij aan CD soundtracks van je favoriete games, t-shirts en hoodies van je lievelingsfranchise of heuse G-fuel drankjes. Energy drankjes voor de fanatieke gamer.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het is een beetje gek om een prijs- / kwaliteitverhouding vast te stellen voor producten op Nedgame. De nieuwste games voor de nieuwste consoles kosten namelijk rond de €75,-, waarmee je de hoogste kwaliteit producten in huis haalt. Daarentegen vind je in de categorie ‘Retro’ dus allerlei oude games terug die er soms niet uitzien, maar puur nostalgische waarde hebben. In de praktijk zijn deze games kwalitatief een stuk slechter, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze niet populair zijn.

Op het gebied van kleding gefocust rondom games mag je ook niet de hoogste kwaliteit verwachten, zoals je dat met A-merk kleding hebt. Nedgame werkt verder niet met productreviews, waardoor het lastig te achterhalen is wat de daadwerkelijke kwaliteit van een product is. Dat is voornamelijk lastig met kleding. Bij games en consoles staat aangegeven of het om nieuwe producten of om gebruikte spullen gaat.


Waar komen de producten van Nedgame vandaan?

Nedgame heeft op het moment van schrijven elf winkels in Nederland. Deze staan door heel het land verspreid, van Groningen tot Leiden en van Haarlem tot Nijmegen. Veel producten die je online in de webshop vindt, vind je daar fysiek in de winkelschappen terug. Naast fysieke winkels, beschikt Nedgame ook over een eigen distributiecentrum.

In dit centrum liggen alle voorradige producten opgeslagen. Al deze producten kunnen vervolgens weer uit alle hoeken van de wereld komen. De ene game wordt in Japan geproduceerd, waar een ander kledingstuk misschien wel uit Zuid-Amerika komt. Dat is op voorhand lastig zeggen, maar per product vaak wel te traceren.


Klantenservice

Als je fysieke games koopt, koop je fragiele schijfjes. Ook oudere cartridges voor retroconsoles zijn gevoelig voor stoten. Het is dus mogelijk dat je product niet  altijd in de gewenste kwaliteit arriveert. Gelukkig zit de klantenservice van Nedgame dan voor je klaar. Wij zochten alvast voor je uit op welke manieren je ze kunt bereiken voor vragen en advies.

Telefoneren

De snelste manier om iemand van Nedgame te spreken is door direct even te bellen. Dat is mogelijk via het algemene nummer van de webwinkel (055-3660399), maar ook van iedere fysieke winkel is het telefoonnummer bekendgemaakt. Deze vind je op de contactpagina van Nedgame en op de afbeelding hieronder. Telefonisch is Nedgame van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 9.00 – 17.00.

Contactformulier

Via de website van Nedgame is het ook mogelijk om een verzoek in te dienen via hun contactformulier. Net als met de telefoonnummers, is het mogelijk om jouw vraag direct te stellen aan de winkel in de buurt of aan de online webshop. Daarnaast geven ze alvast enkele tips mee met betrekking tot enkele vragen:

 • Vragen rondom een online bestelling? Richt je vraag dan aan ‘Nedgame Webstore’;
 • Gekozen voor het fysiek afhalen van een product in het filiaal? Stel je vraag dan aan dit filiaal;
 • Wil je je mailadres aanpassen? Doe dat zelf op je ‘mijn account’ pagina;
 • Heb je een vraag die aan géén van deze vereisten voldoet? Stel deze dan aan ‘Nedgame Webstore’

Wil je naast het stellen van een vraag ook een bijlage meesturen naar Nedgame? Maak dan geen gebruik van dit contactformulier, maar stuur je mail rechtstreeks naar klantenservice@nedgame.nl.

Fysieke winkel

Zoals aangegeven heeft Nedgame in totaal elf winkels door heel het land. Deze vind je in Almere, Apeldoorn, Gouda, Groningen, Haarlem, Nijmegen, Utrecht, Amersfoort, Dordrecht, Leiden en Tilburg. Als je toch in de buurt bent van een van deze steden, kan je net zo goed even langswippen. De winkeltijden zijn niet gelijk aan die van de klantenservice en verschillen per filiaal, per dag.

Betaalmogelijkheden

Met al die leuke hebbedingetjes rondom games heb je in een mum van tijd een gevulde winkelkar. Enkel nog een kwestie van afrekenen, waarna de bestelling jouw kant op komt. Bij Nedgame heb je voldoende mogelijkheden om aan je betalingsplicht te voldoen. Zowel voor de bestelling, als na ontvangst. Zo betaal je eenvoudig met PayPal, creditcard an iDeal, maar ook met AfterPay of Apple Pay. Ook vanuit België is het mogelijk om orders te plaatsen en af te rekenen met Bancontact.

Garantie

Op Nedgame koop je zowel splinternieuwe, als gebruikte producten. Dan wil je op voorhand wel graag weten waar je aan toe bent, voordat je je welverdiende centjes spendeert aan Nedgame. In het geval van een defect ontvang je in ieder geval garantie, maar dat varieert wel per product. Op alle tweedehands producten ontvang je in totaal 3 maanden garantie. Voor alle nieuwe artikelen is dat de wettelijke 24 maanden (2 jaar). Nedgame hanteert verder de volgende voorwaarden rondom garanties:

 • Garantie op nieuwe software vervalt als er krassen / vlekken op de CD/DVD/Blu-Ray disc aanwezig zijn. Ook als de seal van het doosje is verbroken, kan deze niet retour naar Nedgame;
 • Problemen met foutieve registratiecodes en codes voor online? Neem dan rechtstreeks contact op met de achterliggende uitgever;
 • Waterschade, val- en stootschade, breukschade of schade door ruw gebruik vallen niet onder garantie. Bij een kapot product kan deze enkel worden omgeruild voor exact hetzelfde product;
 • Defect product in huis dat binnen de garantie valt? Meld dit defect dan via het contactformulier op de website. Zo heeft Nedgame direct al je gegevens en ontvang je zo spoedig mogelijk de retourinstructies per mail. Deze mogen kosteloos teruggestuurd worden. De verwerkingstijd van een dergelijke aanvraag is tussen de 3 – 7 werkdagen na ontvangst

Verzending

Alle voorradige producten die op werkdagen voor 20.00 zijn besteld, worden direct verzonden. Grote kans dat je deze de volgende dag dus al in huis hebt! Alle bestellingen vanaf €50,- bevatten geen verzendkosten. Voor de meeste nieuwe games betaal je dus geen verzendkosten! Voor bestellingen van minder dan €50,- betaal je €2,99 verzendkosten. Verzenden naar België bedraagt €4,99, waar Duitsland en Luxemburg €9,99 kosten. Verzendingen verlopen in Nederland verder via PostNL.


Retourneren Nedgame

Nedgame biedt ook de mogelijkheid om producten retour te sturen naar de webshop. Ook daarvoor hebben ze op voorhand enkele voorwaarden opgesteld. Deze zijn als volgt:

 • Een product mag retour naar Nedgame indien:
  • Er een defect is ontstaan tijdens het transport;
  • Kapot product;
  • Verkeerd geleverd product;
  • Binnen 14 dagen na ontvangst van een ongebruikt product
   • Seal mag niet gebroken zijn
   • Ongebruikt en onbeschadigd
 • Product ruilen? Geef dit aan via het contactformulier op de website, waarna je retourinstructies per mail ontvangt.

Retourkosten zijn voor eigen rekening, tenzij het product retour moet dankzij een fout van Nedgame. Zodra Nedgame het product heeft ontvangen en gecontroleerd, ontvang je het aankoopbedrag direct terug. Dit is enerzijds mogelijk in de vorm van tegoed op de webshop of een terugstorting van het geldbedrag op je bankrekening.


Korting en aanbiedingen

Om alle games die je wilt spelen in je bezit te krijgen, mag je flink de portemonnee trekken. Tel daar alle merchandise van je favoriete franchise bij op, alle toekomstige downloadable content en je tegoed om online te gamen. Des te fijner is het als je tussendoor een leuke deal weet mee te nemen, waarmee je een flinke hap uit je budget kunt besparen. Daarin denkt Nedgame graag met je mee. Wij zochten alvast voor je uit op welke manieren je korting scoort bij deze partij:

Sale pagina

Vrijwel iedere webshop heeft wel een eigen Sale pagina, zo ook Nedgame. Op het moment van schrijven zijn er ruim 4500 artikelen in de aanbieding op de webshop. De artikelen die je daar vindt komen uit werkelijk alle denkbare categorieën. Aanbiedingen variëren van tijdelijk afgeprijsde artikelen tot pre-order voordelen bij de aanschaf van nog niet verschenen artikelen. Je kunt ervoor kiezen om de overkoepelende Sale pagina te bekijken, maar je kunt ook filteren op artikelen die aan jouw zoekwensen voldoen.

Online lidmaatschap

Al enkele jaren heb je voor de Xbox en PlayStation een lidmaatschap nodig om online te kunnen gamen. Zo’n jaarabonnement kost gemiddeld zo’n €50,- á €60,- op jaarbasis, wat voor sommige mensen een flinke duit is. Juist voor deze mensen is het mooi om een dergelijk abonnement met een mooie korting mee te pakken. Die mensen adviseren we vooral rond feestdagen een keer een kijkje te laten nemen op Nedgame, aangezien er dan vaak een aantrekkelijke aanbieding is voor zo’n lidmaatschap. Dat komt omdat zo’n abonnement ook een graag gezien cadeau is voor de echte gamers.

Tweedehands

Naast splinternieuwe games, goodies en merchandise, is het mogelijk om tweedehands artikelen te kopen op Nedgame. Zoals eerder aangegeven ontvang je maximaal drie maanden garantie op dit product, maar de prijs is vaak wel een stuk aantrekkelijker. Niet alles is goedkoper, zoals al eerder aangegeven bij oude games voor retro consoles, die soms ontzettend duur zijn.

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een oude console tegen een aantrekkelijke prijs? Kan je altijd op Marktplaats kijken, maar dan weet je niet zeker wat de kwaliteit is van het product dat je aanschaf. Je koopt net zo eenvoudig een tweedehands GameCube, Nintendo 64 of PlayStation 1 op Nedgame, welke allen op voorhand zijn getest. Daarnaast zijn de prijzen hiervoor nog steeds aantrekkelijk.

Nieuwsbrief

Om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste acties, aanbiedingen, releases en pre-order mogelijkheden, is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Nedgame. Door enkel je mailadres achter te laten in het aanmeld vakje in de footer van de website is dat klusje al geklaard. Er wordt niet vermeld met welke frequentie je mails van Nedgame ontvangt. Daar zal je vanzelf achterkomen na aanmelding. Vind je het teveel? Schrijf je jezelf net zo eenvoudig weer uit.

Games inruilen

Naast het inkopen van games en goodies op Nedgame, is het ook mogelijk om oude games waarop je bent uitgekeken in te ruilen bij Nedgame. Ook is het mogelijk om oude blu-rays in te leveren. Dit doe je door de barcodes achterop de games en blu-rays in te vullen op de webshop. Vervolgens ontvang je een offerte per mail, waarna je de artikelen opstuurt naar Nedgame. Op het moment dat zij dit product hebben ontvangen en gecontroleerd, ontvang je de afgesproken inruilwaarde op je account. Deze besteed je vervolgens op een toekomstige aankoop.

Om games in te ruilen op Nedgame, zijn er wel enkele voorwaarden waaraan je dient te voldoen. Deze zijn als volgt:

 • Je dient minimaal 18 jaar te zijn;
 • Het aangeboden product dient jouw eigendom te zijn;
 • Probeer zoveel mogelijk artikelen tegelijkertijd aan te bieden;
 • Offerte ontvangen? Je krijgt een bod per artikel. Het is mogelijk om de ene wel te accepteren en de ander af te wijzen;
 • Het product dient compleet en onbeschadigd te zijn;

Wel of niet kopen bij Nedgame?

Je kunt bij Nedgame terecht voor werkelijk alle denkbare producten rondom games. Van oude en nieuwe consoles tot accessoires en goodies, maar natuurlijk ook games. Er zijn altijd leuke aanbiedingen te scoren en unieke producten waar elk gamerhart sneller van gaat kloppen. We zouden niet weten waarom je niet een product bij Nedgame zou kopen. De meeste producten worden de volgende dag al geleverd, mits je voor 20.00 besteld. Niet zo’n fan van online bestellingen? Bezoek dan een van de elf filialen, verspreid over het land. Koop je het product gewoon fysiek of op bestelling in de winkel.


Tips voor kopen bij Nedgame

Als gamer kijk je je ogen uit in het assortiment van Nedgame. Of je nu op zoek bent naar games, controllers of online shop tegoed, je vindt het er allemaal. Ben je van plan een aankoop te doen bij deze aanbieder? Neem dan de volgende tips mee voor je de bestelling completeert.

 • Bestel voor 20.00, dan is de kans groter dat je het pakket de volgende dag al mag ontvangen;
 • Kijk naar de Sale pagina voor kortingen;
 • Houd ook de pagina met tweedehands artikelen in de gaten. Wie weet vind je daar iets leuks;
 • Ruil oude games en blu-rays in voor extra korting op de online webshop van Nedgame;
 • Lokale Nedgame vraag? Van iedere winkel is een apart telefoonnummer beschikbaar;
 • Keer rond feestdagen terug voor scherpe aanbiedingen rondom games, accessoires en (online) tegoed;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen;
 • Bestel voor minimaal €50,- tegelijkertijd, zo betaal je geen verzendkosten

Beste alternatieven voor Nedgame

Op Nedgame kijk je dus je ogen uit voor alles wat met gamen te maken heeft. Naast consoles, vind je er ook van alles dat is gericht op PC-games. Ondanks het uitgebreide assortiment, is het mogelijk dat je toch nog niet het gewenste artikel hebt gevonden. In dat geval zou je een van de volgende webshops eens kunnen raadplegen:

Azerty

Azerty is een grote webshop gericht op IT artikelen voor elke portemonnee. Je vindt er de grootste A-merken, interessant om jouw game ervaring verder uit te breiden. Denk daarbij aan nieuwe gear om je PC mee te upgraden of een splinternieuwe televisie om die nieuwste 4K games op af te spelen.

Megagadgets

Op Megagadgets.nl koop je de meest gevarieerde gadgets in diverse categorieën. Uiteraard is deze webshop niet de enige die dergelijke producten aanbied. Zowel op het gebied van tech en IT, maar ook op heel andere gebieden. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Gearbest

Gearbest is  een webshop waar je rechtstreeks bij je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring. Je product komt wel uit China en kent vaak lange levertijden. Ook vind je hier minder bekende merken dan op bijvoorbeeld het eerder genoemde Azerty.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Fysieke winkels én online
 • Games & blu-rays inruilen voor extra korting
 • Consoles, games en merchandise van veel franchises
 • Retro artikelen verkrijgbaar
Minpunten:
 • Niet altijd de goedkoopste
 • Games & blu-rays inruilen niet mogelijk tegen cash
Ga naar Nedgame.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Nedgame

Ervaring geschreven door Danny
22 februari 2021
Nieuwe games

Nedgames is mijn favoriete winkel. Daar kan je altijd leuke nieuwe games voor elk soort console vinden. Ik vind het vooral lekker gemakkelijk dat je het gewoon online allemaal kan regelen. Welk mens gaat er nu nog naar een winkel tegenwoordig? Je kunt er trouwens niet alleen games vinden. Je kunt ook andere dingen vinden met betrekking tot jouw console. Dat kan bijvoorbeeld om eShop kaarten gaan of om accessoires. Als je hier een account hebt, dan ben je er dus ook direct helemaal klaar voor. Wat vooral ook fijn is, is dat je er heel gemakkelijk goede hulp kan vragen. De klantenservice heb ik al een paar keer gebeld en de mensen die daar werken hebben veel kennis. Bovendien word je direct geholpen en zijn ze altijd heel vriendelijk. Er is dus eigenlijk maar weinig verkeerd aan Nedgame.

Ervaring geschreven door Lukas
11 december 2020
Vertrouwd goed

Ik heb altijd positieve ervaringen met Nedgame. Vooral als het gaat om de eShop kaarten. Die kan je je hier geel gemakkelijk regelen. Ik heb wel een keer een code gehad die niet werkte. Dat was wel een beetje een gedoe om geregeld te krijgen. Uiteindelijk is dat wel verzorgd, terwijl Nedgame eerst een beetje moeilijk deed. Toch zal ik hier volgende keer weer gewoon kopen.

Ervaring geschreven door Maick
3 december 2020
Tevreden

Games bestellen online is natuurlijk wel zo gemakkelijk. Maar voordat ik voor het eerst een bestelling heb gedaan bij Nedgame, heb ik wel eerst even contact gezocht met de klantenservice om te kijken of je hier niet opgelicht wordt. Daar zit ik namelijk niet op te wachten. Dat doe ik dus altijd voordat ik een nieuwe site ga gebruiken. In dit geval werd ik snel geholpen door een medewerker die veel kennis van zaken had. Dat stelde mij gerust. Dat bleek ook te kloppen, want alle aankopen die er sindsdien gedaan heb, zijn altijd perfect afgehandeld. Het is een complete shop waar je alles kunt vinden wat je zoekt. Bovendien is alles superscherp geprijsd!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Nedgame

Website www.nedgame.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Nedgame.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement