Tips over online webshops, diensten & producten

Shop4 review & ervaringen

Shop4
Ga naar Shop4.nl

Onze expert over Shop4:

Laatst bijgewerkt: 4 oktober 2021

Vrijwel iedereen is in het bezit van een laptop en een mobiele telefoon. Ook hebben veel mensen een tablet, camera of ander elektronisch apparaat. Deze worden daarnaast vaak op dagelijkse basis gebruikt. Het is dan ook nog leuker als je dat gebruiksgemak tot een hoger niveau kunt tillen. Bijvoorbeeld door allerlei handige accessoires ervoor te gebruiken. Shop4 is daarvoor in het leven geroepen. In totaal bestaat dit merk uit zes verschillende webshops die zich focussen op het aanbieden van accessoires voor elektronische apparaten. We namen de webshop van A tot Z onder de loep en hebben onze bevindingen in deze review uiteengezet. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Waarom kies je voor Shop4?
 • Iedere webshop heeft een eigen assortiment
 • 30 dagen bedenktijd per gekocht product
 • Voor zakelijke klanten flink wat voordeel te behalen
Ga naar Shop4.nl

Wat is Shop4?

Shop4 is een online webshop waar je terechtkunt voor allerlei verschillende accessoires voor elektronica. Shop4 is een doorgeefluik van meerdere webshops, die allen zijn gespecialiseerd in hun eigen assortimenten. Zo gaat het om webshops gericht op accessoires voor telefoons, tablets en laptops, maar ook voor actioncams en smartwatches. Het bedrijf zelf zit gevestigd in Nijmegen en gaat al enkele jaren mee. Eens in de zoveel tijd vershijnt er een nieuwe site binnen de Shop4 branche. Het gaat in ieder geval altijd om accessoires voor elektronica.


Is Shop4 betrouwbaar?

Over het algemeen is Shop4 een betrouwbare webshop om je aankopen op te doen. Dit doorgeefluik bestaat op het moment van schrijven uit zes verschillende webshops met allen hun eigen expertises. Over het algemeen zijn klanten van Shop4 dan ook erg tevreden met de producten die ze kopen en de service die het bedrijf levert.

Daarnaast is Shop4 actief op verschillende reviewplatforms. Zo pronken ze pontificaal met hun nette score van 9,2 op de schaal van 10 via Kiyoh. Dit is op basis van meer dan 24.000 reviews. Ook op Trustpilot doet Shop4 het lang niet slecht. Hier ontvangen ze een mooie ronde score van 4 op de schaal van 5 sterren.


Aanbod Shop4

Op het moment van schrijven bestaat Shop4 dus uit in totaal zes webshops. Deze zijn allemaal gefocust op accessoires voor verschillende soorten elektronische apparaten. Deze zes webshops zijn als volgt:

 • Shop4actioncams
 • Shop4laptophoes
 • Shop4tablethoes
 • Shop4hoesjes
 • Shop4houders
 • Shop4smartwatch

Zoals je ziet focust het bedrijf zich voornamelijk op accessoires voor de meest gebruike apparaten. Dit zijn laptops, tablets, smartwatches en allerlei handige snufjes die daarbij komen kijken. De webshops spreken qua naam vrij voor zich. Neem dus eens een kijkje op de individuele webshops en vind voor jezelf uit of er een passend product voor je tussenzit.

Louter accessoires

Houd er rekening mee dat Shop4 zich focust op de verkoop van accessoires voor apparaten. Het is binnen het aanbod eenvoudig filteren op apparaten die je in je bezit hebt, maar de daadwerkelijke apparaten worden niet aangeboden op de webshops. Kijk je bijvoorbeeld op Shop4tablethoes, dan scroll je uitgebreid door Samsung tablets en iPads heen. Dit is enkel om jou te laten zien welke producten de webshop aanbiedt voor die apparaten.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Verspreid over alle webshops van Shop4 vind je ontzettend veel accessoires. Het is niet mogelijk om een tablethoes te vergelijken met een statief voor een actioncam. Dat zijn twee totaal verschillende producten die niets met elkaar te maken hebben. Gezien de hoge cijfers die het bedrijf ontvangt, mag je er in ieder geval vanuit gaan dat je kwalitatief sterke producten in huis haalt. Het is daarom erg interessant om te kijken naar de prijzen die Shop4 hanteert. Daarom zetten we drie willekeurige producten uit de webshops uit tegenover andere aanbieders van hetzelfde product.

iDeal of Sweden – iPhone 12 Hoesje – Fashion Back Case Golden Smoke Marble

Allereerst nemen we een kijkje in het assortiment aan mobiele telefoonhoesjes. Op het moment van schrijven is de iPhone 12 het paradepaardje van Apple. Daar zijn dan ook erg veel telefoonhoesjes voor te verkrijgen. Zo is er deze van het merk iDeal of Sweden. Op de webshop van Shop4 betaal je op het moment van schrijven €29,95. In vergelijking met andere aanbieders is dit wel een dure prijs. Via de site van iDeal of Sweden zelf betalen we slechts €22,49 voor hetzelfde hoesje. Via Bol.com is het hoesje ook verkrijgbaar. Zij hanteren dezelfde prijs als Shop4, namelijk €29,95.

Soyan – MacBook Pro 13-inch (2009-2012) Hoes – Sleeve Wolvilt en Leer met Muismat Bruin

Ook laptops dienen te worden voorzien van een goede hoes om lange tijd bescherming te bieden. Ditmaal kijken we eens niet naar een nieuw model, maar naar hoezen voor een ouder model MacBook. Zolang je hier goed mee omgaat, gaan MacBooks namelijk erg lang mee. Zo vonden we deze interessante laptophoes van het merk Soyan voor deze oudere MacBook Pro, afkomstig uit 2009 tot 2012. Voor deze hoes betaal je bij Shop4 alsnog een prijs van €24,95. Dat is exact dezelfde prijs als Bol.com hanteert voor deze hoes. Op andere webshops vinden we dit model niet meer terug, waardoor Shop4 een marktconforme prijs hanteert.

Spigen – Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) Hoes – Smart Fold Zwart

Uiteraard bestaan elektronische apparaten niet alleen uit Apple producten. Een andere grote speler op de markt is Samsung, met onder andere hun eigen tabletlijn. Zo biedt Shop4 hierop ook tablethoezen aan van het merk Spigen, speciaal voor de Samsung Galaxy Tab. Deze tablethoes kost bij Shop4 €25,95. Ook hier is Shop4 qua prijs weer iets aan de hoge kant. Dezelfde hoes kost op Bol.com namelijk €18,76 en via Knaldeals zelfs €17,-. Enkel op Smartphonehoesjes.nl vinden we een vergelijkbare, maar alsnog iets lagere prijs, van €24,95.

Kleine noot

In deze sectie hebben we enkel en alleen producten uitgelicht die Shop4 aanbiedt van andere merken. Het bedrijf produceert voor allerlei apparaten zelf ook diverse accessoires. Deze vind je in de webshop terug onder het eigen merk: Shop4. Deze zijn qua prijs overwegend goedkoper.


Waar komen de producten van Shop4 vandaan?

Zoals hierboven aangegeven heeft Shop4 onder andere een productlijn van het eigen merk. Waar en hoe ze die producten produceren, dat is helaas niet bekend. Grote kans dat ze dit uitbesteden aan fabrieken buiten Nederland, om zo de productiekosten laag te houden. Verder verkopen de webshops ook diverse andere merken. Deze kopen ze waarschijnlijk voor een schappelijke prijs ergens anders op, om tegen een hogere prijs weer op het eigen platform te verkopen. Producten die je vandaag besteld zijn in ieder geval de volgende dag in huis, over het algemeen. Dat betekent in ieder geval dat Shop4 de producten in Nederland in haar eigen magazijnen ergens opslaat. Grote kans dat dit gewoon in Nijmegen is.


Klantenservice

Als je een product koopt dat volgens de site aansluit bij jouw apparaat, dan past dat product over het algemeen. Koop je per ongeluk toch een accessoire voor een verkeerd apparaat? Dan wil je graag geholpen worden met je vraag. Daarom zochten we alvast voor je uit op welke manieren je in contact kunt komen met de klantenservice van Shop4.

Bellen

Allereerst is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de webshop. Binnen een minuut heb je iemand aan de lijn, zoals ze zelf op hun website aangeven. Het nummer dat je hiervoor dient te bellen is 024-8451321. De exacte openingstijden van de klantenservice zijn helaas niet bekend. Op de site staat enkel weergegeven of de klantenservice op het moment van je bezoek open is tot nu. Dit artikel is geschreven op een doordeweekse dag, waarbij staat weergegeven dat de klantenservice vandaag tot ‘17.00 uur’ is geopend. We gaan ervan uit dat dit voor elke doordeweekse dag geldt. Hoe laat de klantenservice opengaat en of deze in het weekend aanwezig is, is onbekend.

Mailen

Geen haast? Stuur dan een mail met je vraag naar klantenservice@shop4.nl. Hierbij staat weergegeven dat je binnen acht uur een gepaste reactie op je vraag ontvangt. Deze reactie ontvang je ook terug per mail.

Chatten

Het is ook mogelijk om een chat met een medewerker te starten via de Shop4 website. Daarvoor klik je op de klantenservice pagina simpelweg op ‘Start de chat’. Vul hierbij wat informatie in en binnen 30 minuten start je een chat met een medewerker. Dat is wel wat aan de trage kant, om telkens een halfuur op een nieuwe reactie te moeten wachten. Aanzienlijk trager dan telefonisch.

WhatsApp

Ook Shop4 gaat mee met de tijd, aangezien ze beschikken over een zakelijk WhatsApp nummer. Voeg 06-12476492 aan je contacten toe en stuur je bericht naar een medewerker. Ook hier is de gemiddelde responstijd zo’n 30 minuten. Wees dus zo duidelijk mogelijk in je berichtgeving. Zo ontvang je namelijk het snelste het antwoord waarnaar je zoekt met zo min mogelijk berichtverkeer.

Betaalmogelijkheden

Uiteindelijk dien je aan je betalingsplicht te voldoen. Ongeacht wat je nu precies koopt in welke webshop van Shop4. Gelukkig zijn er veel opties om uit te kiezen. Zo betaal je eenvoudig vooraf met iDeal, PayPal of de welbekende creditcards. Liever eerst een product testen? Dan betaal je eenvoudig na ontvangst je bestelling af met AfterPay. Ook vanuit het buitenland is het mogelijk om bestellingen te plaatsen bij Shop4. Dan betaal je eenvoudig met Bancontact.

Garantie

Shop4 heeft zowaar een eigen pagina ingericht die informatie biedt over de garantie bij je aankopen. Heel uitgebreid is de pagina echter niet. Je vindt hier voornamelijk een verwijzing naar de wettelijke garantie die in Nederland van kracht is. Dat wil zeggen dat een gekocht product datgene dient te doen wat je van het product verwacht dat het doet. Dit dient naar alle redelijkheid te zijn. Om aanspraak te maken op je garantie dien je simpelweg contact op te nemen met de klantenservice van Shop4. Vervolgens neemt het bedrijf jouw artikel ter controle op.

Verzending

Shop4 hanteert over het algemeen een vandaag besteld is morgen in huis principe. Dit geldt voor bestellingen die voor 23.00 uur zijn geplaatst. Bestel je een product in het weekend? Dan wordt deze pas op dinsdag geleverd. Voor bestellingen naar Duitsland mag je overal rustig een dag bovenop rekenen. Ongeacht de grootte van je bestelling, binnen Nederland betaal je geen verzendkosten voor je producten. In België betaal je €2,95 extra en vanuit Duitsland is dit €2,99 per bestelling. Alle bezoringen in Nederland worden uitgevoerd door PostNL.

Retourneren

Heb je een product dat je uiteindelijk niet aanstaat of simpelweg defect is bij ontvangst? Dan wil je deze ongetwijfeld retour sturen naar Shop4. Allereerst hanteert de webshop een bedenktermijn van 30 dagen na aankoop, waar dit wettelijk 14 dagen is. Dat is dus al fijn meegenomen. Om je product retour te sturen, dien je de volgende stappen te volgen:

 • Meld het artikel binnen 30 dagen retour aan via de retourpagina op de site;
 • Verpak het artikel zo goed mogelijk en in de originele verpakking;
 • Print het ontvangen verzendlabel uit en plak die op de doos (of envelop);
 • Verstuur je retourpakket binnen 14 dagen na aanmelding. Via het retourlabel is dit geheel kosteloos.

Uiteindelijk heb je dus ook recht op geld terug. Retourneer je een hele bestelling? Dan ontvang je het volledige bedrag terug. Terugbetaling vindt terug via dezelfde betaalmethode als waarmee de eerste betaling is gedaan. Uiterlijk binnen 14 dagen nadat Shop4 jouw product retour heeft ontvangen, heb jij het geld terug op je rekening.


Korting en aanbiedingen

Wat is er leuker aan een product kopen tegen een lage prijs? Een product kopen tegen een nog lagere prijs! Kortingen, daar houden we nou eenmaal van. Daarom zochten we voor je uit of het mogelijk is om kortingen in de wacht te slepen op Shop4. Hieronder onze bevindingen.

Zakelijk

Het was even zoeken naar kortingsmogelijkheden op Shop4. Zo is er geen enkele Sale pagina te vinden en ook geen nieuwsbrief waarvoor je je in kunt schrijven om een kortingscode te bemachtigen. Toch is er uiteindelijk wel een mogelijkheid om een korting te bemachtigen. Teminste, als je een bedrijf bent. Consumenten tasten vooralsnog in het duister. Op zakelijke bestellingen, waar dus producten in de massa gekocht worden, kunnen kortingen gegeven worden. Hiervoor dien je een offerte aan te vragen. Vervolgens kom je in contact met een contactpersoon binnen het bedrijf die ook altijd jouw contactperoson zal blijven. Lekker makkelijk schakelen. Daarnaast ervaar je als zakelijke klant de volgende voordelen:

 • Scherpe totaalprijs;
 • Vast contactpersoon;
 • Achteraf via factuur betalen;
 • Bedrukkingsmogelijkheden;
 • Mogelijkheid tot eigen inlogportaal

Voor de consument dan helemaal geen korting?

Nou, dat weten we niet honderd procent zeker. Zodra we namelijk een product aan onze winkelwagen toevoegen en doorgaan naar bestellen, zien we wel een balkje staan waar je een kortingscode in kunt voeren. Het is echter de vraag waar die kortingscodes vandaan getoverd moeten worden. Daar hebben we tot dusver nog geen antwoord op gevonden.


Wel of niet kopen bij Shop4?

Ben je op zoek naar een accessoires voor je tablet, telefoon of ande elektronisch apparaat? Dan kan je zeker eens een kijkje nemen op een van de webshops van Shop4. Zoals aangegeven scoort de webshop op het gebied van gehanteerde prijzen niet per se als goedkoopste. Enkel op het eigen merk, Shop4, dat de webshop heeft, betaal je een relatief lage prijs.

Deze producten vind je dan ook niet terug op andere webshops. Verder is het assortiment gericht op allerlei bekende elektronische apparaten, die je het meeste terugvindt bij de mensen thuis. Vind je geen accessoire voor het product dat jij in huis hebt? Dan dien je toch even ergens anders te kijken. Ook voor stuntprijzen in de vorm van kortingen hoef je niet bij Shop4 aan te kloppen. Heb je vragen aan de klantenservice van het bedrijf? Dan adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met het bedrijf. Via die weg heb je het snelste contact. Hoe lang en wanneer de klantenservice precies geopend is, is helaas onbekend.


Tips voor kopen bij Shop4

Op zoek naar accessoires voor jouw elektronische apparaat? Dan vind je vast een gepaste oplossing op een van de zes webshops van Shop4. Neem tijdens het doen van je aankoop de volgende punten in acht en geniet zo maximaal mogelijk.

 • Bestel in ieder geval voor 23.00 uur, zodat je zeker bent van een levering de volgende dag. Dit geldt alleen voor werkdagen.
 • Hulp nodig? Neem contact op met de klantenservice. Kijk op de site of deze geopend is op het moment dat je hulp nodig hebt. De exacte openingstijden zijn onbekend.
 • Kijk als zakelijke inkoper of je een offerte op maat kunt krijgen. Zo bespaar je uiteindelijk op bulk.
 • Test een product eerst en betaal vervolgens via Afterpay.
 • Maak optimaal gebruik van de 30 dagen bedenktijd die Shop4 hanteert.

Beste alternatieven voor Shop4

Shop4 is lang niet de enige webshop waar je naartoe kunt gaan om de leukste accessoires voor elektronische apparaten in de wacht te slepen. Dat hebben we ook wel laten zien onder het kopje prijs- / kwaliteitverhouding. Kom je er niet uit bij deze webshop? Waarom probeer je het dan niet eens bij een van de volgenden?:

Telefoonwereld

Eens in de zoveel tijd is iedereen toe aan een nieuwe telefoon. Tegenwoordig zijn de verschillen die er jaarlijks zijn niet meer zo groot als voorheen. Toestellen kunnen vaak wel enkele jaren probleemloos mee. Op Telefoonwereld koop je dan ook allerlei mobiele toestellen van grote merken en bijbehorende accessoires.

Mobieltekoop

Mobieltekoop is in zekere zin vergelijkbaar met Telefoonwereld hierboven. Alle benodigde kabels, accessoires en opladers voor tablets, telefoons en laptops. Allen onder één dak. Ook hier koop je zelfs apparatuur erbij om voor toe te passen, waar dat bij Kabelmaatje niet mogelijk is.

Gearbest

Gearbest is een webshop waar je rechtstreeks bij hen je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring. Houd er wel rekening mee dat Gearbest opereert vanuit China. Waarschijnlijk ontvang je wel een betere prijs, maar de wachttijd is ook een stuk langer.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Iedere webshop heeft een eigen assortiment
 • 30 dagen bedenktijd per gekocht product
 • Voor zakelijke klanten flink wat voordeel te behalen
Minpunten:
 • Exacte openingstijden klantenservice onbekend
 • Geen echte Sale pagina's
Ga naar Shop4.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Shop4

Website www.shop4.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Shop4.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement