Tips over online webshops, diensten & producten

Sport-Korting review & ervaringen

Sport-Korting
Ga naar Sport-korting.nl

Onze expert over Sport-Korting:

Laatst bijgewerkt: 7 april 2021

Sport-Korting is een online webshop voor sportkleding. Voor elke denkbare sport vind je wel een product terug in het assortiment. Zoals de naam al aangeeft, korting, hanteren ze stuntprijzen op de site. Tenminste, dat zeggen ze. We zochten voor je uit of dit daadwerkelijk het geval is en hoe deze webshop zich verhoudt ten opzichte van andere webshops met sportkleding. Lees onze bevindingen uitgebreid terug in deze review.

Waarom kies je voor Sport-Korting?
 • Producten zijn daadwerkelijk zeer goedkoop
 • Spaar bonuspunten met iedere aankoop
 • Elke dag nieuwe aanbiedingen op de 'Hot Deals' pagina
 • Ontvang direct korting via de nieuwsbrief
Ga naar Sport-korting.nl

Wat is Sport-Korting?

Sport-Korting is een online webshop voor al je A-merk sportkleding. Van origine is dit een Duitse aanbieder van sportkleding. De overkoepelende organisatie is SportSpar GmbH, wat in 2010 is opgericht. Dit bedrijf gaat dus al eventjes mee. Ze gegeven aan een toonaangevende aanbieder te zijn op het gebied van e-commerce. Grote merken tegen lage prijzen aanbieden is waar ze voor staan. In 2020 bestonden ze tien jaar en ze gaan op naar de twintig.


Is Sport-Korting betrouwbaar?

Om ruim tien jaar mee te gaan als webshop, moet je simpelweg nakomen wat je belooft. In al die jaren is de webshop dan ook flink doorgegroeid, omdat ze presteren. In 2019 werkten er meer dan 80 mensen voor het bedrijf. Niet alleen uit die cijfers blijkt dat Sport-Korting een betrouwbare partij is.

Ook is de webshop in het bezit van diverse certificaten. Denk daarbij aan het Trusted eShops Certificaat, Focus-Business en Growth Champion certificaat. Allerlei ontvangen waarderingen, vooral Duitse varianten, waarvoor je moet presteren. Ook op verschillende reviewsites ontvangt de webshop mooie scores, waardoor je met een gerust hart je winkelkarretje kunt afrekenen op deze webshop.


Aanbod Sport-Korting

Het overgrote deel van het aanbod op Sport-Korting bestaat uit sportkleding. De grootste A-merken, zoals Puma, Mercedes en Nike, vind je terug in het assortiment. Denk aan hardloopschoenen, badmutsen en joggingbroeken. Vrijwel alles wat je kunt bedenken vind je terug, tegen overwegend aantrekkelijk lage prijzen. Bedenk een sport en je vindt wel een gepast product in de webshop om deze sport aangenaam mee te kunnen uitoefenen.

Het assortiment aan sportspullen is gefocust op werkelijk iedereen. Zowel voor heren, dames als kinderen valt hier voldoende te vinden. Uit hoeveel producten het assortiment bestaat, kunnen we helaas niet specifiek traceren. Je moet in ieder geval je best doen om een bepaald product niet te vinden.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op de over ons pagina van Sport-Korting staat heel duidelijk: wij bieden grote merken aan tegen lage prijzen. Ook de naam van de site laat weinig aan de verbeelding over: Sport-Korting. We vinden dan ook veel producten terug tegen lage prijzen. Voor minder dan tien euro per stuk vind je al van alles terug van merken als Reebok, Adidas en Jako. Maar hoe verhouden zij zich qua prijzen ten opzichte van andere aanbieders? We zochten het voor je uit door verschillende producten uit het assortiment te vergelijken met andere webshops:

Reebok Zoku Ultk Lux

Op zoek naar nieuwe sportschoenen? Misschien zijn de Reebok Zoku Ultk Lux schoenen wel iets voor jou. Normaal heeft dit product een adviesprijs van €129,95, maar gaat op Sport-Korting weg voor €39,99. Ook als we dit product vergelijken met andere webshops, is deze het goedkoopste op Sport-Korting. Op Bol.com vinden we dit product terug voor €52,95 en bij Reebok zelf is dit product €65,-. Een flink verschil in jouw voordeel.

Hummel Authentic Charge Sporttas

Sportspullen dien je vaak ook te vervoeren. Ideaal als je dan een praktische sporttas in huis hebt, zoals deze Hummel Authentic Charge Sporttas. Deze sporttas is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, voor een aantrekkelijk lage prijs van €8,99 per tas. Ook hier is Sport-Korting aanzienlijk goedkoper dan andere aanbieders. Het op een na goedkoopste is deze sporttas op Booztlet, waar deze €13,48 kost. Dat is praktisch anderhalf keer zoveel.

Adidas Freedom to Move Trainingsbroek

Naast schoenen en een sporttas heb je waarschijnlijk ook een gedegen sportbroek nodig. Zoals de Adidas Freedom to Move Trainingsbroek. Voor deze trainingsbroek betaal je €22,99 op Sport-Korting. Dit is zowaar een keer niet de goedkoopste, maar wel de op een na goedkoopste optie. Enkel op Zalando vinden we dit product net iets goedkoper terug, namelijk voor €20,95.


Waar komen de producten van Sport-Korting vandaan?

Sport-Korting is een van origine Duitse webshop. Op het moment dat jij een bestelling plaatst, gaat je bestelling ook naar Duitsland toe. Bestellingen komen vanuit een Duits magazijn vervolgens naar Nederland toe. Vandaar dat de gemiddelde levertijd van een artikel in de webshop tussen vier en acht werkdagen ligt. Vandaag besteld is morgen in huis wordt niet gehanteerd door deze webshop. Dat is ook niet te doen op deze manier.

Sport-Korting koopt alle artikelen uit het assortiment vooraf op bij fabrikanten of outlets. De reden waarom zij lage prijzen hanteren is doordat ze vaak restpartijen en oude collecties opkopen. Dit neemt niet weg dat je nog steeds een kwalitatief sterk product in huis haalt. Onder wat voor omstandigheden al die kledingstukken wordt geproduceerd, dat is niet te traceren.


Klantenservice

Het kan altijd zo zijn dat je vragen hebt rondom een product of advies wilt inwinnen. Daarvoor hebben webshops vrijwel allemaal een eigen klantenservice. We zochten voor je uit welke mogelijkheden er zijn om contact op te nemen met Sport-Korting.

FAQ

Allereerst adviseren we je om een kijkje te nemen in de FAQ van de site. Deze vind je onderaan in de footer. In de FAQ staan alle algemene vragen die ooit al eens zijn gesteld of vaker worden gesteld. Deze zijn netjes voorzien van een antwoord, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Enkel in specifiekere gevallen loont het om daadwerkelijk contact op te nemen met het bedrijf. Dit kan op de volgende manieren:

Contactformulier

De contactmogelijkheid die Sport-Korting pontificaal neerzet is het contactformulier. Deze vind je op de algemene contactpagina. Hier laat je je naam, mailadres, onderwerp en bericht achter. Zo neemt een medewerker per mail contact met je op. Hoe lang de responstijd op een mail is, is helaas niet bekend.

Facebook Messenger

Ook is het mogelijk om op Facebook naar de pagina van de overkoepelende organisatie SportSpar International te gaan. Hier heb je de mogelijkheid om contact op te nemen met het bedrijf via Facebook Messenger. Ook via deze weg is het helaas niet bekend hoe lang het duurt voordat je een reactie terugkrijgt. Zorg er wel voor dat je op voorhand zoveel mogelijk informatie in je vraag verwerkt. Zo hoeft er minder berichtverkeer plaats te vinden, voordat je het gepaste antwoord ontvangt.

Bellen?

Tot op heden zijn we nog steeds op zoek naar een telefoonnummer van het bedrijf. Nergens op de site staat deze weergegeven, waardoor vooralsnog de optie om te bellen niet mogelijk is. Sport-Korting adviseert je echt om via het contactformulier of Facebook Messenger contact op te nemen.

Betaalmogelijkheden

Ondanks dat de meeste producten zeer goedkoop zijn op Sport-Korting, betekent dit niet dat de producten ook gratis zijn. Er zal altijd een betaling moeten plaatsvinden, voordat de bestelling jouw kant op wordt gestuurd. Het is mogelijk om op deze webshop te betalen met:

 • iDeal
 • PayPal
 • Bankoverschrijving
 • VISA
 • Mastercard
 • Amazon Pay (betalen via je Amazon account)

Garantie

Over garantie vinden we werkelijk helemaal niks op de site van Sport-Korting. Sterker nog, het hele woord ‘garantie’ komt geen een keer voor op de site. Hierin word je dus aan je lot over gelaten, wat natuurlijk niet helemaal netjes is. We adviseren je dus om voor iedere aankoop contact op te nemen met de klantenservice van dit bedrijf om navraag te doen. Hierin mist een flink stuk informatievoorziening op de website.

Verzending

Alle bestellingen op Sport-Korting worden meegegeven met de koerier DHL. Je betaalt standaard €5,95 verzendkosten voor iedere bestelling tot €100,-. Bestel je voor minimaal honderd euro aan producten tegelijkertijd? Dan betaal je geen verzendkosten. Je dient wel flink wat producten tegelijkertijd te kopen om aan die honderd euro te komen, aangezien veel producten slechts een paar euro zijn. De levertijd van een product naar Nederland duurt gemiddeld zo’n vier tot acht werkdagen.

Retourneren

Over retourneren vinden we gelukkig wel informatie terug op Sport-Korting. Allereerst heb je je herroepingsrecht. Dit houdt in dat je iedere aankoop binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van reden terug mag sturen. Hierin is het ook niet mogelijk om je producten gratis terug te sturen. Sport-Korting geeft aan dat zij dusdanig lage prijzen kunnen garanderen voor hun producten, omdat ze geen retourkosten in de productprijs opnemen. Daarom zijn retourkosten altijd voor rekening van de koper.

Enkel als je een aankoop via PayPal hebt gedaan, is het mogelijk om het deel van de verzendkosten via je PayPal account terug te halen. Op enige andere manier is dit helaas niet mogelijk. Ook betaalt Sport-Korting netjes het aankoopbedrag terug van teruggestuurde aankopen. Dit gebeurt doorgaans binnen drie tot vijf werkdagen na retourontvangst. In uiterste situaties loopt dit op tot 14 werkdagen. Het ruilen van producten is niet mogelijk.


Korting en aanbiedingen

De producten in de webshop van Sport-Korting zijn allen overwegend laag geprijsd. Hoe mooi is het dan als je ook nog eens extra korting boven op zo’n lage prijs kunt scoren? We zochten het voor je uit:

Hot Deals

Bovenin het menu is er een knop die direct boven alle andere knoppen uitspringt: de Hot Deals knop. Hierop vind je de heetste aanbiedingen van de afgelopen 24 uur. Elke dag weer wordt het aanbod op deze pagina ververst, waardoor het altijd loont om even een kijkje te nemen. Hier vind je soms producten van slechts een paar euro per stuk. Soms wel minder. Kortingen variëren van 65 tot 95% van de reguliere adviesprijs. Op deze pagina vind je producten terug uit het hele assortiment.

Nieuwsbrief

De aller makkelijkste manier om snel €5,- te verdienen is door je in te schrijven op de nieuwsbrief van Sport-Korting. Direct op de homepagina vind je een balk terug waar je je kunt aanmelden. Houdt er wel rekening mee dat je deze kortingscode enkel kunt gebruiken op een aankoop met een minimum bestelwaarde van €60,-. Hiermee dek je dan als het ware bijna de volledige verzendkosten.

Bonuspunten

Bij iedere aankoop die je doet, ontvang je ook nog eens bonuspunten. Deze spaar je in je account op. Ben je lid van de Dealclub? Dan ontvang je zelfs dubbele bonuspunten op iedere aankoop. Iedere euro die je spendeert levert je een bonuspunt op. Deze punten ruil je in voor:

 • Sportspar Spelkaarten (50 punten)
 • Sportspar Sporttas (100 punten)
 • Sportspar Mok (125 punten)
 • Sportspas Voetbal, sporthanddoek, warmwaterkruik (200 punten)
 • Tegoedbon 5% (250 punten)
 • Tegoedbon 10% (500 punten)

Dealclub

Wil je toegang krijgen tot de exclusieve Dealclub van Sport-Korting? Dan is dat mogelijk. Hiervoor betaal je €4,95, waarna je zes maanden toegang krijgt tot deze Dealclub. Dat is nog geen euro per maand. Als je lid bent van deze Dealclub, ontvang je:

 • Dubbele bonuspunten bij iedere aankoop;
 • Extra korting op iedere aankoop;
 • Dagelijks meer aanbiedingen;
 • Promotiekortingen zijn nog verder in prijs verlaagd;
 • Het lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd;
 • Mogelijkheid om eenvoudig bestelling toe te voegen aan je klantaccount.

Sport-Korting app

Download de Sport-Korting app uit de Appstore of Google PlayStore en ontvang exclusieve aanbiedingen. Op de app verschijnen dagelijks deals die niet op de site verschijnen. Loont zeker om ook een kijkje te nemen.


Wel of niet kopen bij Sport-Korting?

Qua prijzen is Sport-Korting een zeer aantrekkelijke website om sportkleding op te kopen. Op de meeste producten zijn ze daadwerkelijk de goedkoopste aanbieder. Daartegenover staat dat je zo’n vier tot acht werkdagen moet wachten op de levering van je pakket. Op het gebied van informatievoorziening op de site en klantenservice, valt nog wel flink wat verbetering door te voeren. Zo is er geen telefoonnummer te vinden en is het maar de vraag hoe lang je moet wachten op een reactie op je mail.

Daartegenover zijn er veel extra’s mogelijk voor jou als klant. Zo spaar je bonuspunten en vind je elke dag nieuwe deals. Voor lage prijzen kun je dus ideaal terecht op Sport-Korting. Al te veel goede service mag je daar ook niet voor verwachten.


Tips voor kopen bij Sport-Korting

Ben je op zoek naar A-merk sportkleding tegen aantrekkelijk lage prijzen? Neem dan eens een kijkje op Sport-Korting. De naam zegt het namelijk al. Je vindt hier zeer veel sportproducten voor soms slechts een paar euro. Neem daarnaast de volgende tips mee tijdens je aankoop en geniet straks optimaal:

 • Neem een kijkje in het assortiment heren, dames, kinderen of zoek op het gewenste merk;
 • Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang direct €5,- korting;
 • Neem een kijkje op de Hot Deals pagina voor de beste deals. Deze veranderen elke 24 uur;
 • Spaar bonuspunten op met iedere aankoop;
 • Sluit je voor zes maanden aan bij Deal Club voor meer voordelen;
 • Download en gebruik de app voor exclusieve aanbiedingen;
 • Betaal via PayPal. Zo ben je beter beschermt tegen aankopen uit het buitenland;
 • Houd er rekening mee dat je bestelling uit Duitsland komt. Dit duurt zo’n vier tot acht werkdagen.

Beste alternatieven voor Sport-Korting

Sport-Korting is een webshop waar je allerlei soorten sportkleding vindt voor veel verschillende sporten. Vrijwel alles vind je hier wel terug. Toch kan het zijn dat je net niet het gewenste artikel vindt. Neem dan eens een kijkje op een van de andere webshops die we al eens hebben behandeld op ReviewGo:

Betersport

Niet alleen op zoek naar sportkleding, maar ook naar sportapparatuur en eventueel voeding? Dan kijk je waarschijnlijk je ogen uit in het assortiment van Betersport.

Zalando Lounge

Zalando Lounge is het kleine zusje van Zalando. Dit is een exclusieve webshop waarvoor je eerst een account aan moet maken, voordat je toegang krijgt. Hierop vind je veel A-merk kleding die tot wel 75% korting ontvangen. Het gaat veel om restpartijen en overschotten, die alsnog verkocht moeten worden.

Plutosport

Plutosport is een aanbieder van allerlei soorten sportkleding. Ook hier vind je de grootste A-merken, maar dan gewoon vanuit Nederland. Het assortiment bestaat uit meer dan 20.000 artikelen voor allerlei verschillende sporten. Neem vooral zelf eens een kijkje.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Producten zijn daadwerkelijk zeer goedkoop
 • Spaar bonuspunten met iedere aankoop
 • Elke dag nieuwe aanbiedingen op de 'Hot Deals' pagina
 • Ontvang direct korting via de nieuwsbrief
Minpunten:
 • Niks te vinden over garantie
 • Dure verzendkosten onder de honderd euro
 • Retourkosten altijd voor eigen rekening
 • Geen telefoonnummer bekend
Ga naar Sport-korting.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Sport-Korting

Ervaring geschreven door Edson
4 oktober 2021
Punten sparen

Sport-Korting is vanzelf al een goedkope webshop vol met fijne items voor je sport. Bovendien zijn er dan ook nog eens extra deals. Daarnaast vind ik het zelf vooral leuk dat je ook punten kunt sparen. Daar kan je dan weer allemaal extra’s mee regelen. Daar houd ik wel van. Het geeft je net wat meer waar voor je geld. Door alle deals en manieren waarop dit is ingericht, is dat hier dus alleen maar nog meer het geval. De kwaliteit van de spullen en de service is trouwens ook gewoon goed. Dus dat is ook een reden om hier je aankopen te doen als je sportspullen nodig hebt.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Sport-Korting

Website www.sport-korting.nl
Sterren
Ervaringen
100% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Sport-korting.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement