Eerlijke reviews over websites, webshops & bedrijven

Zavvi review & ervaringen

Zavvi
Ga naar Zavvi.nl

Onze expert over Zavvi:

Laatst bijgewerkt: 7 januari 2021

Iedereen heeft wel een franchise of band waar hij of zij idolaat van is. Van Star Wars tot Lord of the Rings of van AC/DC tot Frank Sinatra. Je wilt er alles van hebben. Speciaal daarvoor is Zavvi in het leven geroepen, een online webshop waar je allerlei uiteenlopende producten van iedere denkbare franchise kunt vinden. Koop unieke producten voor jezelf of als cadeau voor een ander. Wij zochten het assortiment voor je uit en alle mogelijkheden die Zavvi je biedt. Lees je mee?

Waarom kies je voor Zavvi?
 • Uitgebreid assortiment van ieder denkbare franchise
 • Allerlei manieren om kortingen te krijgen
 • Verras jezelf met een Mystery t-shirts pack of ZBOX
 • Prijzen relatief laag
Ga naar Zavvi.nl

Wat is Zavvi?

Zavvi is een online webshop waar je terecht kunt voor allerlei soorten producten die zijn gerelateerd aan film, series, games en muziek. De overkoepelende organisatie waar Zavvi onder valt is het Britse The Hut Group, afgekort THG. Dit is een e-commerce bedrijf die meer dan 100 online webshops bevat, waarvan Zavvi hun allereerste was in 2009. In 2017 werd deze overkoepelende organisatie geïndexeerd op 2,5 miljard dollar en is tevens actief op de aandelenbeurs. Al met al is dit geen kleine speler op de markt, waarvan Zavvi een van hun grootste paradepaardjes is.


Is Zavvi betrouwbaar?

Zoals aangegeven is Zavvi één van de meer dan honderd webshops die vallen onder The Hut Group, welke beursgenoteerd is. Al met al is Zavvi daardoor een betrouwbare beurs om zaken mee te doen, want slechte zaken gaan weer ten koste van de beursnotering van het bedrijf. Zavvi heeft wel een Nederlands domein als webshop, maar ze opereren niet direct vanuit Nederland. Producten die je via de webshop koopt, komen over het algemeen uit een ander land.

Zo duurt de levering van een product gemiddeld tussen de 4 – 10 werkdagen. Ondanks dat je iets langer moet wachten dan op een verzending van een Nederlands bedrijf, komt het product in vrijwel alle gevallen wel probleemloos aan. Je kunt dus geheel probleemloos het uitgebreide assortiment van Zavvi doorlopen en leuke producten voor jezelf of een ander kopen.


Aanbod Zavvi

Zavvi is gespecialiseerd in de verkoop van veel verschillende producten rondom games, muziek en televisie. Zo koop je er met een druk op de knop de nieuwste games, dvd’s of LP’s van de grootste franchises en artiesten. Heb je die allemaal al in je bezit? Dan is er nog een uitgebreid assortiment aan merchandise verkrijgbaar voor de echte fans.

Van vrijwel ieder denkbare franchise of artiest vind je er wel iets. Denk aan pagina’s vol producten rondom Lord of the Rings, Pokémon of Marvel. Op zoek naar nieuwe pareltjes tussen al die bekende namen? Dan vind je er ook allerlei producten van de minder bekendere franchises. Het assortiment aan producten is zeer divers en geeft iedereen de mogelijkheid om probleemloos hun portemonnee leeg te gooien.

Merchandise

Qua merchandise vind je op Zavvi dan ook werkelijk van alles. Koop een heuse Pokéball in een metalen case die je pontificaal in je woonkamer kunt paraderen op een sokkel of bestel dat ene, unieke Harry Potter t-shirt. Van vrijwel ieder merk vind je ook Funko Pops om je poppencollectie uit te breiden naar keuze. Eigenlijk is er veel te veel om op te noemen, waardoor we je adviseren om vooral zelf een kijkje te nemen in het assortiment.


ZBOX Abonnement

Kan je geen keuze maken in het ruime assortiment dat Zavvi rijk is? Dan heb je ook de mogelijkheid om een zogenaamd ZBOX abonnement af te sluiten. Dit is een abonnement op zogenaamde mystery boxes, die zijn gevuld met goodies. Per box ontvang je:

 • In ieder geval één exclusief ontworpen t-shirt
 • Tussen de 4 en 7 items
 • Gratis verzending

Een ZBOX verkrijg je per één, drie, zes of twaalf maanden. Eenmalig een box bestellen kost €24,95, het driemaandelijkse abonnement is €22,95 per maand. Voor zes maanden betaal je €20,95 per maand en voor een jaar is dat €19,95 per maand. De inhoud van de box vertegenwoordigt minimaal €40,- volgens Zavvi.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op het moment dat je een blu-ray, dvd of LP koopt, dan heb je daar op voorhand een bepaald verwachtingspatroon bij die je ook daadwerkelijk van het product mag verwachten. Je mag een ongebruikt product zonder krassen verwachten die aardig wat afspeel rondes meegaat. Op het moment dat daar iets aan scheelt, dan mag je een passend vervangend product verwachten.

Mocht je merchandise kopen, dan is het altijd maar af te wachten waar het product vandaan komt en wie de producent is. Vaak is dat namelijk een derde partij. Helemaal in het geval van kleding is het op voorhand niet vast te stellen wat voor kwalitatief product je in huis haalt. In dat geval adviseren we je altijd om de productreviews te lezen van eerdere kopers, zodat je een idee hebt van wat je in huis haalt. Qua prijs is Zavvi in ieder geval concurrerend en over het algemeen aan de lage kant, waardoor je in ieder geval de mogelijkheid hebt om leuke deals te scoren op deze webshop.


Waar komen de producten van Zavvi vandaan?

Zoals al eerder aangegeven komen de producten van Zavvi niet uit Nederland. Waar de producten dan wel vandaan komen? Dat verschilt weer per product. De meeste producten komen over het algemeen uit het Verenigd Koninkrijk, waar Zavvi officieel ook gevestigd is. Ook zijn er berichten van mensen die pakketjes, besteld op Zavvi, ontvangen vanuit andere landen uit verschillende continenten. Het is dus ook mogelijk dat een product rechtstreeks uit een fabriek uit Azië naar je toe komt.

Moderne slavernij verklaring

Onderin de footer op de website van Zavvi vinden we iets interessants terug, namelijk een ‘Moderne slavernij verklaring’. Dit is een officiële verklaring, uitgegeven aan het overkoepelende THG, met betrekking tot de arbeidsomstandigheden van de producten. Zo staat er zwart-wit op papier dat er geen moderne slavernij plaatsvindt in geen enkele schakel van de bedrijfsketens. Kan je in ieder geval met een gerust hart die ene deal scoren.


Klantenservice

Aangezien je op Zavvi een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende producten vindt, met allen een eigen kwaliteitsverwachting, kan er van alles misgaan. Ook komen de producten soms vanuit alle hoeken van de wereld, waardoor er tijdens de levering veel kan gebeuren. Al met al wil je gewoon goed geholpen worden op het moment dat je vragen of problemen hebt. Dan ga je op zoek naar de klantenservice:

FAQ

Allereerst adviseert Zavvi je om te kijken of je al een antwoord kunt vinden op de vraag binnen hun FAQ. De meeste vragen rondom algemene onderwerpen zijn al van een antwoord voorzien. Denk daarbij aan vragen rondom bestellingen, betalingen en verzendingen. Toch is het mogelijk dat je nog met andere vragen zit die zeer specifiek zijn. In dat geval dien je rechtstreeks contact te zoeken met Zavvi.

Neem contact op

Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst en je hebt een vraag over die specifieke bestelling, dan is het mogelijk om vanuit je eigen account een vraag te stellen over deze bestelling. Dit doe je door binnen je account naar de overzichtpagina van je bestelling te gaan en daar op “neem contact met ons op” te klikken. Zo is Zavvi sneller in staat je te helpen, omdat ze dan meer informatie kunnen inzien. Vragen over iets heel anders? Stuur dan een persoonlijk bericht.

Persoonlijk bericht

Op de contactpagina, onder de FAQ, vind je de optie om een persoonlijk bericht naar Zavvi te sturen. Hiervoor dien je wel eerst in te loggen met je Facebook, Google of Zavvi account. Vervolgens selecteer je een onderwerp, denk daarbij aan productinformatie, een aanbieding of een willekeurig probleem, waarna je een bericht van maximaal duizend tekens kunt schrijven. Ook heb je de mogelijkheid om er een klein bestand aan toe te voegen, zoals een PDF, JPG of ZIP bestand. Hoe lang het duurt voordat je een reactie ontvangt van Zavvi is helaas niet bekend.

Andere manieren?

De meeste mensen nemen nog steeds het liefste telefonisch contact op met een klantenservice partij, omdat dat vaak de snelste manier is om geholpen te worden. Helaas hebben we geen telefoonnummer van het bedrijf gevonden. Om contact te verkrijgen met Zavvi, dien je dat te doen via het bovengenoemde berichten systeem. Houd daar op voorhand rekening mee.

Betaalmogelijkheden

Op Zavvi betaal je eenvoudig op elke manier die jij maar wilt, afhankelijk van je eigen voorkeur. Betaal met iDeal, PayPal of creditcard, zoals Visa of Mastercard. Liever achteraf betalen? Dan doe je dat net zo gemakkelijk via Klarna. Wel vinden we binnen de FAQ op de website nog wel iets terug over mogelijke douanekosten, maar dat is geheel afhankelijk van het land waarin je je begeeft en waar het product uiteindelijk vandaan komt. Vooral met de huidige Brexit situatie is het nog even afwachten hoe dit exact vorm gaat krijgen met aankopen. Vooralsnog koop je in Nederland je producten in ieder geval veilig op Zavvi.

Garantie

Op het gebied van garantie is er erg weinig te vinden op de website van Zavvi. We vinden enkel iets terug over de wettelijke 14 dagen bedenktijd, waarbinnen je de mogelijkheid hebt om een product terug te sturen. Daarvoor dient een product in de originele verpakking te zitten en ongebruikt te zijn. Er is verder niets te vinden over producten die een uitzondering maken op de regel of enige andere extra’s rondom garantie. Met deze informatie moet je het maar doen.

Verzending

Op het moment dat je een product koopt bij Zavvi, dan breng je een proces op gang van leverancier tot aan jouw deur. Per bestelling heb je de mogelijkheid om uit twee bestelopties te kiezen. Dit zijn ‘Standaard Verzending’ en ‘Verzending met Tracking’. Voor de eerste optie betaal je altijd €1,49 extra en daarmee is de levertijd tussen vijf en tien werkdagen. Kies je voor de tweede optie? Dan betaal je altijd €5,99 extra en ontvang je het product binnen vier tot zes werkdagen in huis.

De genoemde prijzen en levertijden zijn van toepassing voor leveringen in Nederland en België. In principe levert Zavvi wereldwijd. Mocht je een product in een ander land willen ontvangen? Dan vind je op de website een uitgebreide tabel terug met verschillende prijzen en levertijden, van Angola tot Argentinië. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Retourneren

Zoals bij garantie aangegeven heb je bij ieder product de mogelijkheid om deze binnen 14 dagen na ontvangst retour te sturen naar Zavvi. In het geval van een beschadigd artikel of een verkeerd ontvangen product, dien je eerst binnen je account contact op te nemen met de webshop. Dit doe je door naar je bestelling te gaan en binnen die bestelling een bericht te versturen. Voeg eventueel foto’s toe als bewijslast. Vervolgens ontvang je bericht vanuit Zavvi terug met betrekking tot het retourproces.

Indien er een fout heeft plaatsgevonden aan de kant van Zavvi, zullen zij de retourkosten voor hun rekening nemen. Als dit niet het geval is en het gaat puur om een retour, omdat je het product niet leuk genoeg vindt, zijn de retourkosten voor jezelf. Restitutie ontvang je enkel voor defecte artikelen en verkeerd geleverde producten. Hoe lang dit proces duurt, is niet bekendgemaakt.


Korting en aanbiedingen

Allemaal leuk en aardig die hebbedingetjes, maar dat moet allemaal wel betaald worden. Je kunt nog zo groot fan zijn van die franchise en al die collectors items in de wacht willen slepen, al met al kan je dat een flinke duit kosten. Mooi meegenomen is het dan ook als je ergens een leuke, extra korting of aanbieding kunt scoren.

Funko pop

Misschien ben je er wel bekend mee, de Funko Pop. Dit zijn verzamelfiguren van werkelijk iedere denkbare franchise. Alleen al in het assortiment van Zavvi vinden we meer dan 1300 verschillende Funko Pops, variërend van artiesten tot gamepersonages en van cartoons tot films. Eigenlijk bestaat je merk niet in deze wereld, als er niet minimaal één Funko Pop van is gemaakt. Bij Zavvi betaal je normaal €12,99 per losse Funko Pop, maar per drie betaal je altijd €34,99. Ontvang je een leuke korting van vijf euro en zo is je collectie weer mooi uitgebreid.

Seizoensuitverkoop

Om de zoveel tijd vind je bij het openen van de website een nieuwe banner met de uitverkoop. Zomeruitverkoop, kerstuitverkoop of nieuwjaarsuitverkoop. In ieder geval  een mooie lijst met scherp geprijste producten uit het gehele assortiment. Op deze pagina vind je allerlei producten die kortingen ontvangen tot soms wel 95 procent. Producten die in de aanbieding zijn veranderen ook telkens, waardoor het loont om eens in de zoveel tijd deze pagina te bekijken. Op het moment van schrijven zijn er namelijk meer dan 2100 artikelen in de aanbieding.

Verstopte kortingscodes

Het loont zeker om de website goed door te spitten tijdens je bezoek, want her en der vind je verstopte kortingscodes die je in je winkelwagen kunt toepassen. Zo vinden we op een pagina met muurdecoraties een kortingscode ‘PRINT30’, waarmee je 30% korting ontvangt voor allerlei wanddecoraties. Op de LP pagina vinden we de optie om de kortingcode ‘MONDO20’ te gebruiken, waarbij je nog eens 20% extra korting ontvangt op de gehele Mondo vinyl collectie.

Mystery t-shirts

Op zoek naar nieuwe t-shirts maar kan je geen keuze maken? Zavvi biedt je de mogelijkheid om Mystery t-shirts packs te kopen. Dit is een pakket met drie willekeurige t-shirts van allerlei verschillende merken en franchises uit het assortiment. Zo is het mogelijk om een t-shirt van Mickey Mouse, Harry Potter en Frodo Baggins in hetzelfde pakket te ontvangen, alsook Spiderman, AC/DC en Star Wars. Een heuse verrassing, en dat voor maar €16,99 per Mystery pack.


Wel of niet kopen bij Zavvi?

Zavvi heeft voor iedere game, film en muziekliefhebber wel een interessant product in haar assortiment. En als het eerste product je bevalt, dan valt er van diezelfde franchise wel weer iets anders te vinden. Tijdens het speuren op Zavvi hebben we zelf ook voldoende producten gevonden waarvan we dachten: die zou het leuk doen op de schouw van de open haard. De levertijden zijn vrij schappelijk, met maximaal tien werkdagen vanaf bestelling. Zo heb je vanaf het moment van aanschaf in ieder geval weer iets om naar uit te kijken. Ook qua prijs is Zavvi zeer zeker niet raar en er zijn zat opties te vinden om leuke kortingen binnen te hengelen op de webshop.


Tips voor kopen bij Zavvi

Als gamer kijk je je ogen uit in het assortiment van Nedgame. Of je nu op zoek bent naar games, controllers of online shop tegoed, je vindt het er allemaal. Ben je van plan een aankoop te doen bij deze aanbieder? Neem dan de volgende tips mee voor je de bestelling completeert.

Als franchise liefhebber kijk je je ogen uit in het assortiment van Zavvi. Neem een franchise in je hoofd en je vindt er wel iets van terug op deze webshop. Ben je op zoek naar een leuk hebbedingetje of een cadeau voor een ander? Neem dan de volgende tips in acht voordat je iets bestelt:

 • Houd er rekening mee dat een levering maximaal 10 werkdagen duurt;
 • Kijk naar de diverse Sale pagina’s;
 • Speur naar verborgen kortingscodes en verzilver deze in je winkelkarretje;
 • Kan je geen keuze maken? Overweeg een Mystery T-shirtspack of ZBOX abonnement te nemen;
 • Stel je vraag aan Zavvi via een persoonlijk bericht;
 • Betaal op welke manier je maar wilt

Beste alternatieven voor Zavvi

Heb je geen zin om een poos te wachten tot je aankoop binnenkomt? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende webshops, waar je soms vergelijkbare assortimenten tegenkomt met een kortere levering. Denk daarbij aan:

Nedgame

Nedgame is een Nederlandse equivalent van Zavvi. Op deze online webshop – of in één van de fysieke winkels – vind je ook allerlei game gerelateerde producten en merchandise. Ontvang je bestelde product de volgende dag al in huis of haal deze direct op bij een filiaal in de buurt.

Azerty

Azerty is een grote webshop gericht op IT artikelen voor elke portemonnee. Je vindt er de grootste A-merken, interessant om jouw game ervaring verder uit te breiden. Denk daarbij aan nieuwe gear om je PC mee te upgraden of een splinternieuwe televisie om die nieuwste 4K games op af te spelen.

Gearbest

Gearbest is  een webshop waar je rechtstreeks bij je aankoop doet. Vooral op het gebied van elektronica biedt Gearbest de beste deals. Voor al je andere aankopen ga je naar een van de andere genoemde webshops voor een betere ervaring. Je product komt wel uit China en kent vaak lange levertijden. Ook vind je hier minder bekende merken dan op bijvoorbeeld het eerder genoemde Azerty.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Uitgebreid assortiment van ieder denkbare franchise
 • Allerlei manieren om kortingen te krijgen
 • Verras jezelf met een Mystery t-shirts pack of ZBOX
 • Prijzen relatief laag
Minpunten:
 • Klantenservice enkel bereikbaar via berichtensysteem
 • Weinig bekend over garanties en responstijden
Ga naar Zavvi.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Zavvi

Website www.zavvi.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Zavvi.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement