Tips over online webshops, diensten & producten

Budget Energie review & ervaringen

Budget Energie
Ga naar Budgetthuis.nl/energie

Onze expert over Budget Energie:

Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2020

Ben je van plan om over te stappen naar een nieuwe energiemaatschappij en vind je daarbij het milieu sparen net zo belangrijk als je portemonnee? Dan is Budget Energie een uitstekende optie. Je kunt er namelijk tegen voordelige tarieven stroom en gas afnemen, waarbij je zeker weet dat de elektriciteit duurzaam is opgewekt, met onder meer Nederlandse wind- en zonne-energie.

Waarom kies je voor Budget Energie?
 • Volledig groene stroom
 • Vaste lage tarieven voor alle klanten
 • Aanvullende combinatiekortingen
Ga naar Budgetthuis.nl/energie

Budget Energie in het kort

Budget energie is een voordelige energieleverancier waar je terecht kunt voor gas en stroom. Zowel particulieren en ZZP’ers als zakelijke klanten uit het MKB zijn welkom bij Budget Energie. Deze energieleverancier maakt deel uit van Budget Thuis, zodat je er naast gas en elektriciteit ook terecht kunt voor voordelige mobiele abonnementen en alles-in-1 (televisie, telefonie en internet abonnementen).


Contractmogelijkheden bij Budget Energie

Welke contractmogelijkheden zijn er bij Budget Energie?

Variabel

Met het variabele contract betaal je niet altijd dezelfde prijs voor stroom en elektriciteit. Als die tarieven laag zijn profiteer je daarvan, maar wanneer ze omhoog gaan komt dat wel meteen terug in je nota. Daar staat tegenover dat je het contract maandelijks op kunt zeggen.

1 jaar vast

Wanneer je het tarief 1 jaar vast laat zetten profiteer je een jaar lang van een lagere stroom- en gastarieven maar ben je dus wel genoodzaakt om minimaal 1 jaar lang bij Budget Energie te blijven (tenzij je natuurlijk bereid bent de opzegboete te betalen).

3 jaar vast

Naast het 1 jaar vast contract kun je ook voor 3 jaar vastzetten kiezen. Daarmee profiteer je nog meer elke maand, maar moet je wel 3 jaar bij deze energiemaatschappij blijven. Als je twijfelt of dit contract voor jou geschikt zou zijn, dan kun je ook altijd met de klantenservice bellen.


Welkomstkortingen (cadeaus en acties)

Budget Energie biedt nieuwe klanten een welkomstkorting tot 150 euro op de totale kosten. Dat is de korting die van toepassing is bij het afsluiten van het langste contract met een looptijd van 3 jaar. Op het contract van 1 jaar krijgt je momenteel 100 euro korting. De korting is per product, dus wanneer je alleen stroom of alleen gas afneemt krijg je er de helft van.

Combinatievoordeel

Zoals reeds vermeld maakt Budget Energie deel uit van Budget Thuis. Daardoor kun je er ook terecht voor het afsluiten van een voordelig abonnement voor je mobiele telefoon en is ook alles-in-1 internet, bellen en televisie beschikbaar. Wanneer je minimaal 1 van die producten ook afneemt bij Budget Thuis ontvang je elke maand 5 euro korting op je totaaltarief. Dat is dus een extra voordeel dat je automatisch ontvangt waar je anders geen aanspraak op zou kunnen maken.


Tarieven en betalingen

De tarieven van Budget Energie passen zeker bij de naam, want voor veel verschillende adressen en combinaties verschijnt Budget Energie steevast bovenaan de verschillende vergelijkmodules. Als je groene energie wilt tegen een heel voordelig tarief dan is Budget Energie dus echt een prima keus.

Betalingsmogelijkheden

De standaard betaalmogelijkheid is automatische incasso. Je zult daarvoor een machtiging in waarna het bedrijf op gezette momenten je termijnbedrag afschrijft. Het is ook mogelijk om zelf een overschrijving te doen, maar aangezien daar een handmatige verwerking mee gemoeid is betaal je daar per keer wel een paar euro extra voor. Het beste kies je daarom voor de automatische incasso.

Betalingsregelingen

Wanneer je jaarnota hoger uitvalt dan gehoopt kun je daarvoor een betalingsregeling treffen. De minimale termijn die daarvoor geldt is 50 euro en je mag het bedrag over maximaal 3 termijnen verdelen. Ook is het een voorwaarde dat het bedrag via automatische incasso afgeschreven moet kunnen worden.


Energiebronnen

De energie die je bij Budget Energie afneemt bestaat uit twee producten:

1. Stroom

De stroom die je zult ontvangen is 100% groen en van diverse milieuvriendelijke bronnen afkomstig. Kijk voor informatie over de herkomst ervan en op welke manier de elektriciteit wordt opgewekt hieronder bij de informatie over de duurzaamheid van Budget Energie.

2. Gas

Voor veel huishoudens is gas nog altijd een groot bestanddeel van hun maandelijkse energiebehoefte. Ook gas kun je natuurlijk afnemen bij Budget energie. De CO2 uitstoot van dat gas wordt niet gecompenseerd.


Hoe groen en duurzaam is Budget Energie?

Budget Energie levert aan al zijn klanten 100% groene stroom. Het grootste aandeel daarin wordt gevormd door waterkracht, want momenteel is ongeveer 50% van de stroom op die manier opgewekt. Iets meer dan een derde van de totaal geleverde energie wordt opgewekt met biomassa en het resterende deel is afkomstig van windenergie. Iets meer dan een derde van de windenergie komt van Nederlandse windmolens en het andere deel komt uit Europese landen zoals Spanje, Italië en Zweden.


Terugleveren aan Budget Energie

Wanneer je zonnepanelen hebt is het uiteraard mogelijk om energie terug te leveren aan Budget Energie. Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen hoef je dat echter niet te melden aan Budget Energie zelf, maar aan je netbeheerder. Die geeft het weer door aan je energieleverancier. Vanaf dat moment kun je ook energie salderen, oftewel de aan het elektriciteitsnet terug geleverde energie in mindering brengen op je nota.


Contactgegevens en klantenservice

Hoe kun je met Budget Energie in contact komen voor advies, het afsluiten van een nieuw contract of het oplossen van een probleem? Je leest het hier.

Adresgegevens

De volgende adresgegevens zijn bij ons bekend voor Budget Energie:

Nuts Groep B.V.

Reguliersdwarsstraat 58

1017 BM Amsterdam
<h3″>Hoe en wanneer is Budget Energie bereikbaar?

Budget Energie is eenvoudig bereikbaar via telefoon en live chat. Klik op de website in het menu op de knop Service & Contact. Scrol de pagina helemaal naar beneden om de knop Start met chatten te zien verschijnen. Daar kun je meteen op drukken om een live chat te starten. Die chat is geopend tijdens werkdagen van 8.30 tot 18.00. Als de live chat is gesloten kun je een e-mail sturen. Ook bellen is een goede optie tijdens dezelfde openingsuren. Daarvoor kunnen zowel particuliere klanten gebruik maken van telefoonnummer 020 – 205 55 55. Zakelijke klanten kunnen bellen naar 020 – 205 55 50.

Een storing melden

Wanneer er een storing is met je gas- en/of stroomlevering dan is het handig om eerst uit te zoeken of dit alleen bij jezelf thuis is, of dat ook de buren er last van hebben. Bel daarna met het landelijke storingsnummer stroom en gas op het telefoonnummer 0800 9009. Je wordt dan direct doorverbonden met een medewerker van de netbeheerder. Die kan je persoonlijk helpen, of direct een monteur opdracht geven de storing op het juist punt op te gaan lossen.


Inzicht in je energieverbruik

Hoe zorg je ervoor dat je op elk gewenst moment weet wat je energieverbruik is, bijvoorbeeld zodat je dan weet of je termijnbedrag daar nog goed op aansluit of omdat je graag energie wilt gaan besparen? Daarvoor heb je de volgende opties:

1. Maandelijks Energierapport

Wanneer je een slimme meter hebt leest Budget Energie automatisch eenmaal per maand je actuele meterstanden uit. Aan de hand van die aantallen wordt er een persoonlijke energierapport opgemaakt en dat krijg je per e-mail toegestuurd. Je moet dan wel toestemming hebben gegeven om de meter elke maand uit te lezen.

2. Online met Mijn Budget

Het is ook mogelijk om het maandelijkse energierapport in te zien via je eigen account op Budget Energie genaamd MijnBudget. Daar vind je het rapport onder de menu-optie Mijn verbruik. Als je wilt kun je dan ook meteen het maandelijkse voorschot aanpassen.


Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Je kunt zelf je verhuizing doorgeven binnen MijnBudget. Wanneer een van de woningen (of allebei) een slimme meter heeft zal die rond de verhuisdatum automatisch worden uitgelezen. Wanneer dat niet het geval is zul je vanzelf via -mail een berichtje krijgen dat je de meterstanden door moet geven. Het kan dan heel goed zijn dat je een nieuw termijnbedrag zult krijgen voorgeschoteld, omdat je in je nieuwe woning vaak een ander energieverbruik zult hebben.


Hoe kun je Budget Energie opzeggen?

Het is niet nodig om je huidige energiecontract bij Energie Budget zelf op te zeggen. Het enige wat je hoeft te doen is een nieuw energiecontract af te sluiten, want je nieuwe leverancier zegt dan automatisch je huidige contract op. Dat betekent dat er dus in principe ook geen opzegtermijn geldt. Wat echter wel van belang is, dat is het aantal maanden dat nog resteert van je huidige contract van 1 of 3 jaar. Dat is geen sprake van bij een variabel contract, dat kun je op elk gewenst moment zonder opzegboete vanaf de volgende maand laten beëindigen.

Let op: als je niet overstapt maar het contract echt helemaal wilt stopzetten, dan moet je dat wel zelf opzeggen. Bel ervoor met de klantenservice.

Opzegboete betalen

Net zoals bij andere energiemaatschappijen moet je bij Budget Energie een opzegboete betalen wanneer je overstapt naar een andere leverancier voor je contract met een vaste looptijd is afgelopen. De opzegboetes bedragen dan minimaal 50 euro per product (stroom en gas). Dit is een overzicht van alle mogelijke situaties, gerangschikt naar de resterende duur van je huidige energiecontract:

 • Meer dan 2,5 jaar resterend: 125 euro per product.
 • Tussen 2,5 en 2 jaar resterend: 100 euro per product.
 • Tussen 1,5 en 2 jaar resterend: 74 euro per product.
 • Minder dan 1,5 jaar resterend: 50 euro per product.

Deze boetebedragen zijn conform de richtlijnen van de Autoriteit Consument & Markt en identiek aan die van de meeste andere energiemaatschappijen.


Overstappen naar Budget Energie

Hoe kun je overstappen naar Budget Energie? Dat gaat heel eenvoudig via de website of door naar de klantenservice te bellen. Maar hoe zit het dan met de opzegboete en hoe lang duurt het overstappen? Dat lees je hieronder.

Opzegboete van vorige energieleverancier

Stap je over naar Budget Energie en is dat eigenlijk te vroeg, waardoor je een opzegboete verschuldigd bent aan je vorige leverancier? Dan zal Budget Energie die boete standaard niet voor je vergoeden. Er is een uitzondering voor speciale acties, bijvoorbeeld wanneer je een energiecontract afsluit in een winkel zoals de MediaMarkt, maar hou er dus rekening mee dat je normaal gesproken zelf de opzegboete moet betalen.

Hoe lang duurt overstappen naar Budget Energie?

Overstappen naar Budget Energie kan al binnen enkele werkdagen zijn geregeld. Sowieso hoef je daarbij natuurlijk nooit zonder stroom te zitten. Je kunt eenvoudig via de website een nieuw contract afsluiten waarna je meteen een welkomstmail krijgt. Dan gaat ook meteen de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen in, want je hebt twee weken de tijd om je zonder opgaaf van reden weer af te melden.

Spoedaanvraag indienen

Het is alleen mogelijk om een spoedaanvraag te doen wanneer je verhuist en niet omdat je bijvoorbeeld door een andere energieleverancier bent afgesloten. Je kunt nadat je de overstap hebt geregeld zelf de startdatum vervroegen met je persoonlijke inlog op Mijn Budget.


Overige energieproducten

Budget Energie richt zich vrijwel uitsluitend op het aanbieden van voordelige energie maar dat betekent dus wel dat je er niet terechtkunt voor allerlei aanvullende energieproducten.

Zo kun je bijvoorbeeld niet zonnepanelen aanschaffen of leasen via Budget Energie. Natuurlijk kun je ze wel via een derde partij kopen en laten installeren, om daarna je zelf opgewekte energie (deels) via saldering aan Energie Budget terug te leveren.

Een ander aanvullend product dat milieubewuste energiemaatschappijen vaak aanbieden is het isoleren van je woning, al dan niet via een tussenpartij. Ook dat is echter niet mogelijk via Budget Energie. Hier word je dus echt in de eerste plaats klant voor de voordelige energietarieven.


Zakelijke contracten

Naast particulieren kunnen ook zakelijke klanten zoals ZZP’ers en ondernemers uit het MKB bij Budget Energie terecht voor een voordelig zakelijk energiecontract. De beschikbare producten bestaan wederom uit een variabel, 1 jaar vast en 3 jaar vast contract. Wanneer je andere behoeften hebt kun je ook eerst overleggen met een medewerker van Budget energie voor je een contract afsluit. Je kunt dan bijvoorbeeld een aanbod op maat krijgen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Volledig groene stroom
 • Vaste lage tarieven voor alle klanten
 • Aanvullende combinatiekortingen
Minpunten:
  Ga naar Budgetthuis.nl/energie
  foto auteur Joey de Vries
  Deze review is geschreven door Joey de Vries

  Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

  Ervaringen Budget Energie

  Ervaring geschreven door Chiel
  17 mei 2021
  Lekker lage prijzen

  Ik ben ook dat type dat alles eerst gaat vergelijken. Zo ben ik bij Budget Energie terechtgekomen. Deze leverancier doet zijn naam eer aan, want de kosten voor energie passen inderdaad perfect in je budget. Dat komt ook doordat alles lekker simpel is gehouden en je daarom niet met heel veel kosten te maken krijgt. Dat is ook wel fijn, want hoe minder gedoe hoe beter het is. Ik ben wel benieuwd of Budget Energie de volgende keer weer als beste uit de bus kan komen als ik ga vergelijken. Maar als dat zo is, dan ben ik zeker bereid om te blijven. Ik heb hier immers niets te klagen.

  Ervaring geschreven door Madelon
  26 april 2021
  De goedkoopste

  Ik heb het meerdere keren gecheckt en op verschillende vergelijkingssites geprobeerd. Maar ik kom toch iedere keer bij Budget Energie uit als de goedkoopste van allemaal. Dat is voor mij dus wel genoeg bewijs dat ik hier ook echt de beste stroom voor de laagste prijs kan krijgen. Ik ben er zelfs zo van overtuigd dat ik ook overweeg om een abonnement bij de TV en Internet tak van Budget af te sluiten. Als ze daar hetzelfde kunnen als bij Energie, dan weet ik zeker dat je ook daar wel hele goede deals kan sluiten.

  Ervaring geschreven door Ivan
  11 maart 2021
  Goed aanbod

  Budget Energie is nog niet zo lang mijn energieleverancier. Het bleek dat zij mij het beste aanbod konden doen. Ik was niet direct overtuigd. Juist ook omdat ik nog nooit eerder was overgestapt en ik daar wel wat negatieve verhalen over gehoord had. Het bleek allemaal reuze mee te vallen en het was zo geregeld. Ik weet niet of ik volgende jaar weer overstap. Misschien blijf ik wel bij Budget, als het aanbod mij bevalt. Ik heb in ieder geval niks te klagen over de diensten die ze tot nu toe geleverd hebben.

  Ervaring geschreven door Abdel
  22 februari 2021
  aanbieder die ik zocht

  Dit is de aanbieder die ik altijd al zocht. Geen gedoe en gewoon doen wat er gevraagd wordt. Dat betekent dus energie leveren en verder geen gedoe erom heen. De simpele facturen spreken me ook aan. Lekker geen moeilijke dingen en direct alles duidelijk. Ik stap vaak over, maar nu blijf ik misschien wel gewoon bij deze aanbieder. Het is goedkoop en ik heb tot nu toe geen problemen gehad. Dat is wel heel belangrijk voor mij. Het is vooral ook fijn dat de leverancier nog niet zo groot is. Daardoor lijken ze wat beter voor jou te kunnen zorgen. Ik vind het voor mij de beste keuze, dus misschien ook wel voor jou.

  Ervaring geschreven door Daphne
  10 november 2020
  Echt goedkoop!

  Bij Budget Energie gekomen door vergelijken en overstappen. Na 1 jaar niet overgestapt, maar juist verlengd. Ik kreeg namelijk een goed aanbod, waarmee ik nog iets lager uitkwam. De besparing was alleen wel gebaseerd op een gemiddelde. Nog beter zou het zijn als het heel specifiek op mij gericht was, zodat je nog beter kan besparen. Misschien een tip voor de volgende verlenging?

  Ervaring geschreven door Pier
  18 augustus 2020
  goede energie aanbieder

  prima aanbieder. overstappen was zo geregeld en ben nu een stuk goedkoper uit.

  Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Beoordeling Budget Energie

  Website www.budgetthuis.nl/energie
  Sterren
  Ervaringen
  86% aanbevolen, 6 ervaring(en)
  Deel je ervaring »
  Ga naar Budgetthuis.nl/energie
  © ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement